Lisebergstrippen 9-11 Juli.

Vi packade in oss i bilen och körde mot Örkelljunga där vi tog vårt första stopp på Statoil för att köra frallor och lite räkost, medans brushan, My och syrran också fyllde på sitt ciggförråd. Vi satte oss i bilen och började äta vår frukost som bestod av frallor, räkost, västkustsallad, hustler, hallonsoda. Visst kanske inte världens bästa dricka direkt på morgonen men vafan skulle man åka så långt behövde jag något som pigga upp så jag drack hustler ^^, hihi..

Lisebergs gänget (:
När vi sen ätit klart så körde vi upp på vägen och körde vidare. Körde mot skummeslövshållet via laholm och där. Upp på motorvägen och regnet öste ner och jag har ju världens bästa vindrutetorkare så jag såg knappt ett smack så fick lite smått panik nej men vi började leta efter en avfart men efter en liten stund avtog regnet och vi kunde gasa vidare.

Tog vår första paus vid mc donald's där vid Ullared avfarten och där blev även ett par bilder knäppta. Så hoppa vi upp i lektornet och vi fulade oss sen ville jag åka rutchkana och landade i en vattenpöl så hela röven blev blöt. Skoj, fick konka runder i bagagen och leta upp mina shorts sen bytade jag om så jag kunde sitta med torra kläder i bilen iallafall hehe.


Första stoppet, paus utanför mc donalds.

Sen körde vi vidare och körde på som bara den, helt plötsligt hade vi inte många mil kvar och jag blev helt sån jag ville in på en rastplats vi alltid körde in på när vi var små men visste inte namnet så körde av på typ en för att kolla om den var rätt men hamnade på någon torr grusparkeringsplats. Skicka iväg ett mess och fick svar från pappa vad de hette sen körde vi på motorvägen igen och nästa rastplats var rätt. Körde av tog lite kort , sträckte på benen och kissade.


Bilder från sista rastplatsen.
Sen blev det inga fler pauser för nu var vi tillräckligt nära för att klara oss. Vi började se skymten av Liseberg och vi höll oss i rätt fil men körde ju en aning sakta haha. Nej men jag  ville ju inte missa rätt avfart. Så vi körde och vi körde vi åkte förbi en avfart och en till sen kände jag igen en avfart men brushan sa att vi inte skulle av på den och inte nästa. Nehe oj shit vägarbete och en jävla massa bilar huller om buller, körde i 30km/h och skulle komma härifrån. Skulle byta fil nehe där kom en bil och jag fick hjärtat att gå i hundra nittio. Klara tillslut att byta fil och komma bort från allt. Hittade mack och körde in för att få luft, kissa och bara ta en extra minut.

Sen skrattade vi lite åt vårt misstag tog oss ut på motorvägen igen och körde och körde, lyckades minsann köra fel ännu en gång. Vi är ju bäst på att följa gps'en. Eller ja brushan är ju, hade jag fått köra av på min avfart hade vi kört rätt direkt (; haha. Vi körde på rätt väg tillslut och jag började känna igen de ännu en gång. Nej då skulle vi helt plötsligt köra vänster och in på en trång gata och enligt gps'en var vi framme på campingen? Jag stannade, parkerade bilen sen stod vi där och asflabbade på Virgingatan av hur fel gps'en kunde vara. Tog fram kartorna och leta fram vilken gata vi var på och såg hur enkelt de var att fixa.

Vi körde fram till slutet av gatan, körde vänster ut på vägen jag föut känt igen. Körde fram till rondellen svängde vänster upp där och vi var framme. ÄNTLIGEN. Körde och ställde oss på campingensparkering och gick till receptionen. Ingen incheckning förens klockan 1 så vi skulle testa en annan camping men de var incheckning 1 där också så vi körde tillbaka till kärralundscamping för den är finare. In och väntade och väntade tillslut fick vi äntligen checka in och fick en tältplats. Vi körde och hitta tältplatsen och satte upp tältet utan större bekymmer låste in sakerna i bilen sen tog vi spårvangen till liseberg.


Uppsättning av tältet.

Eftersom det inte var så himla fint väder, kom regnskurar lite då och då så var det inte mycket folk på liseberg. Vi åkte lisebergsbanan först av allt och fick en härlig pirrande känsla i magen och förstod äntligen att vi var på liseberg :D Åkte goekaruseller hela dagen och på kvällen avslutade vi med en massa spel och sånt. Jag försökte på mig toblerone hjulet en massa gånger sen tillslut så ställde vi oss på varsin ruta tack vare dom nog tyckte lite synd om mig och om vi vann skulle vi dela. Tror ni inte lillebror vinner för de? och får jag någon ära i de hela? Nej absolut inte.
In och tog och försökte ta några nallar och inte lyckades jag med de heller. Försökte på centerhjulet hoppar högt när jag vinner och inser att de inte var stjärnvinst varje gång så jag går hem med två sånna små rullar, aja bättre än inget.

MJ's händer.

Jag och syrran uppe i uppsvinget.

Gruppbilder i Flumride.
Närbilder i kön till Spinrock.

Sen blev klockan stängningsdags och vi fick ta spårvagnen hem, hoppade av en hållplats för tidigt så fick gå hem men gjorde inte så mycket, öppnade en cider var och drack påvägen, när vi var framme så packade vi in alla grejer i tältet och så blev det en del skratt och snack sen var vi dödströtta så somnade ganska snabbt faktiskt..

och där var dag 1 slut (: En roligkväll och jag skrev ju förut att bara bilresan i sig skulle bli ett äventyr och ja jag hade ju rätt hahah (;

Dagen därpå så vaknar jag upp och sover i en vattenpöl, nej men under natten så har jag sträckt på benen och dratt fötterna i tältväggen så det regnat in på halva täcket så fick man sova som en liten boll resten av natten och vakna med nästan kramp i ena benet och frös gjorde jag också. Ingen bra start på dagen direkt, nästan så jag inte ens ville in på liseberg men jo klart vi gjorde (;

Vaknade till liv där kvart i tio så började vi klä på oss, gå på toaletten och packa ihopa allt i bilen, körde och checkade ut och handade varsin regnponcho så vi kunde skydda oss mot regnet, ner till affären och handla frukost som vi åt i bilen. Sen skulle vi leta parkeringsplats innan liseberg för jag inte våga köra där inne men helt plötsligt hade vi kört såpass långt att vi kunde se liseberg och jag sa att vi lika gärna kunde parkera i närheten då. Svängde till höger upp i ett parkeringshus in på tredje våningen och vips hade vi hittat parkeringsplats dirr. Skönt (:

Fixade med lapp i rutan, la täcket över grejerna i bilen sen vandrade vi till liseberg där vi åkte en massa karuseller sen åt vi middag och åkte en massa karuseller igen. Hade ju sån himla tur med köerna IGEN. Tack vare att det var sånt segt väder så var de knappt något folk på liseberg och jag ser de hellre så. För de är jobbigt med 30 minutersköer och en gassande sol så vi var ju där på två perfekta dagar faktiskt (:

Sen åkte vi balder & kanonen om vartannat och att sitta längst fram är fan fett coolt, jag brukar alltid sitta bak för då går de snabbare för man blir typ med dragen i backarna men att sitta fram ger en en rejäl kick för man ser allting på ett helt annat sätt. Fy fan va roligt! (:

Sen fick jag mig en ny hobby också. Att gå framför kameror. Det började första dagen en tjej stod och fotograferade en kille och jag rent automatiskt gick framför och gjorde peace V:et med händerna och skratta sen gick jag ju direkt därifrån också och tittade bak hur dom reagerade och dom bara skrattade och vi gick in i kön till spinrock och åkte haha. Sen på natten så sa jag att jag skulle göra de ännu en gång och de gjorde jag. Vi såg en dotter fota sin familj så jag ställde mig bredvid mamman och gjorde kanin öron på lillasystern, kortet togs och sen reagera mamman och bara "jamen ojsan" sen skratta dom och kollade på kortet medans vi gick till kållerado (: haha jag tycker d är roligt och jag tror nog också att dom som blir utsatta tycker d är lite roligt dom med ;D Min nya hobby iallafall!

Ja sen sista tiden så hade jag och My väldigt ont i fötterna för dom var så blöta och vi gått med blöta skor hela dagen. Sånna där murkelfötter som när man stannat i badet för länge eller så. Helt hemskt så vi tog de lugnt och spelade lite och jag klarade för första gången att fånga upp två nallar i maskinerna (stolt) hihi...

Sen begav vi oss till bilen och körde hemåt. Inom Donken där det blev helt kaos med olika saker och om man någonsin skullat vara rädd för spott i maten så hade d ju kännts som denna gången varit rätt . Vi kom därifrån tillslut med rätt grejer och sen satt vi i bilen och åt, körde och handla på macken bredvid sen körde jag hela vägen hem i regn&mörker. Rätt segt men de gick ju ändå rätt snabbt kan jag tycka. Sträckte på benen vid laholm och sen rakavägen hem. Fan aldrig vatt så skönt att komma hem kan jag säga för jag var ju ganska trött när vi väl landade och jag slockna nog på fem röda haha:P

Vi hade iallafall riktigt roligt och för en gångsskull så passade ett sunkit väder väldigt bra, för som sagt väljer jag de framför gassande sol & långa köer när man är på Liseberg. Så vi hade iallafall tur med ... IGEN!! haha.. Roligt.

Fler bilder kommer jag lägga upp på FB sen för jag orkar inte göra fler bilder just nu, dom som finns här får räcka för er del ett tag iallafall (; hehe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0