Dagens skrivpuff!

Skriv din egen topplista: De 10 främsta anledningarna att skriva!

1. Tömma hjärnan på tankar.
För när jag skriver ner saker så är det som att jag får ro och tankarna inte längre svävar och stör utan får lite lugn och ro.
2. Låta andra få vara med. Låta andra få ta del av va som försegår innanför pannbenet. Få andra att tänka till, förstå och kanske roa någon ibland.
3. Gillar ljudet av nertryckta tangenter, haha kanske en kass anledning men jag tycker om ljudet och klickandet :P
4. Minnena, för skriver man ner om vardagen, tankarna, sakerna ja då är det något som man senare kan gå tillbaka till och läsa när man blir äldre. Ett arkiv av minnen. Super bra (:
5. Kontakter, man lär känna nya människor via bloggen tex, följer man någon annans liv, blir kanske tipsad om någon ny så går det runt som ett bloggkretslopp.
6. Fantasin får flöda fritt, om det handlar om berättelser/noveller så är det en härlig känsla att själv få bestämma ödet. Eller ännu bättre när man bara skriver ner och allting bara kommer av sig själv, älskar de.
7. Kommentarer, även om det inte är många så är det väl alltid roligt att få höra vad andra tycker om det man skriver, det man tänker, det man gör. Ja tycker till så om det är tillrättning, konstruktivkritik eller goda ord. Allting kan vara bra att höra.
8. Beroendet lugnas ner. Nu har det blivit så mycket att jag ofta sitter i situationer där jag tänker i skrivform. Hur händelser händer och hur jag hade skrivit dom ifall jag haft datorn framför mig. Beroendet av att skriva lugnas ner när man skriver och det är ibland ganska så skönt.
9. Trenden, det är ganska roligt hur skrivandet blivit en trend speciellt bloggandet. Jag är ingen trendföljare, egentligen inte nu heller för jag har "bloggat" ända sedan jag var liten. Fast i början var ju självklart allting privat i dagboken, sen när man började va på internet hamnade dagens händelser där och sen utvecklas det. Men det är ändå ganska kul hur något som jag varit del av så länge kunnat bli en trend. Jag brukar gå emot allt sånt, eller kanske bara gällande mode? hm.
10. Bli sedd, jag har alltid varit en människa som gillat att vara i centrum. Höras och synas har alltid förföljt mig så att synas på nätet är väl egentligen bara en självklarhet för min del.

(Listan är inte i ordning)


Kommentarer
Postat av: Cool like Plastic

Fina anledningar! Tycker inte alls det är knasigt att ta med tangentljuden som en anledning. Sinnesintryck är viktiga! Kul att läsa! :-D

2009-06-16 @ 14:14:05
URL: http://havsdjupens-sal.blogspot.com
Postat av: Moslan

Nummer 10 verkar vara viktig då man ser dina bilder på dig själv, (tur för dig att du är snygg). Jag tycker nummer 3 också är en bra anledning, visst är det u u u u n d e r b a r t med tangentbord :D

2009-06-16 @ 16:07:35
URL: http://moslan.blogg.se/
Postat av: sissan

Gillar också tangentljudet,undrar om man kan bli "writeaholic"?

2009-06-16 @ 21:19:44
URL: http://baraminaord.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0