Valkyrie.


Jag kan säga med sanningen i orden att jag aldrig trodde att jag skulle gilla denna filmen men ändå när jag första gången såg reklamen till filmen så kände jag att jag ville se den.
(lite där som bloody mary, jag trodde den skulle va äcklig ändå ville jag testa drinken)

Men själva anledningen till att jag inte trodde jag skulle gilla filmen är för att det är en krigsfilm till att börja med och sen är de ju baserat på historia som var ett av mina värsta ämne i skolan. Fast visst denna delen av historian var väl den ändra delen som faktiskt höll mig vaken under lektionerna..

Men som ni vet så handlar det om en överste Von Strauffenberg (Tom Cruise) som kommer tillbaka till sitt hemland för att joina en grupp militärer som håller på att komma upp med en plan att få bort Hitler från makten och befria tyskland från diktaturen, deras första försök hade redan misslyckas och dom behövde en extra man som då blev Mr S. Men det är svårt att veta vilka man kan lita på och det sluta med att Strauffenberg måste leva ett dubbelliv och själv försöka mörda Hitler.

Jag kan ju säga att eftersom man vet hur Hitler dog så kanske filmen var lite onödig. Men sen när slutet kom så var jag ändå nära tårar. För filmen berör ju självklart, tiden då Hitler stod för makten var en svår tid för alla. Man får nog en överlevnadsinstinkt som gör att man gör saker som man kanske annars aldrig skulle gjort.

För jag tror att även dom som stod nära Hitler, hans sk. högra män, där var säkert någon som egentligen inte ville vara där men gjorde allt för att själv stanna i liv. Man är ju inte mer än människa och alla är födda med en överlevnadsinstinkt.
Visst det kommer ju aldrig förlåta vad dom gjorde för något, men man kan ändå säga att dom var sånna marionettdockor i händerna på H, för ingen vågade väl säga ifrån. Jag hade aldrig vågat.

Men om ni är intresserade av historia, kriget, Hitler eller ja ni tror att ni inte skulle gilla filmen så tycker jag ändå att ni ska ge den en chans. Den visade mig motsatsen faktiskt, för som jag skrev i början så trodde jag ju inte att jag skulle gilla filmen. Inte den kategorin som jag är så insatt i men ändå blev jag lite betagen.

Dom männen vågade något som säkerligen hundratusentals människor önskade att dom vågade, så dom är ju verkligen hjältar även om ..

Filmen får faktiskt fyra utav fem blööbies av mig pga att jag blev så tagen av slutet och tankarna i mitt huvud.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0