När är man vuxen?

Det undrar jag för jag känner mig inte det minsta vuxen och jag räknas ändå in i kategorin vuxen då jag har passerat tjugo-strecket.. Men eftersom att jag fortfarande bor hemma hos mina föräldrar, inte har något jobb och knappt någon sysselsättning så känner jag mig mycket mer som ett barn än en vuxen..

Tror själva vuxen känslan kommer komma till mig den dagen jag flyttar hemifrån, för då kommer jag vara för mig själv, få klara mig själv och leva för att försörja mig själv osv osv osv.. Allting handlar förvisso inte om att stå på sina egna ben för det gjorde jag i Bg men jag kände mig inte speciellt vuxen där heller..

Kanske ansvar har lite med saken att göra också, och något ansvar har jag inte. Jo att jag ska söka jobb, försöka få ordning på livet och att inte göra fel saker, men mer än så är det inte. Jag ansvarar inte för att betala några räkningar, fylla upp frys & kyl och inte heller är det tack vare mig någon har ett tak över sitt huvud.

Så nej, jag sitter nog fortfarande lite på min räkmacka, men på allvar så är det snart slut med det. År 2010 är mitt år att komma igång igen. Nu har jag haft mitt sabbatsår så det räcker och blir över för en stund. Nu är det livs-&arbetserfarenheter som ska tilläggas i mitt lilla liv..

Tänk, snart är jag tjugotvå år, egentligen är det inte så gammalt ändå är det så mycket som egentligen redan ska hunnit hända. Nej tycker det allvarliga livet börjar för tidigt. Att välja ens framtid i 16års ålder tycker jag är för tidigt jag menar jag vet knappt ens vad jag vill och jag är ändå x antal år förbi den åldern. Visst man kan ju alltid ändra riktning med åren men man vill kanske inte lägga massa energi på saker som sen bara ska slängas bort..

Äsch, nog skrivit om detta.. Jag ska iallafall lägga manken till och få de att gå runt nu. Få kugghjulen att snurra igen för detta året kommer inte vara ett svart hål ...

The end.

Kommentarer
Postat av: Olivia, the one and only

Tack så mycket!

2010-01-05 @ 06:42:32
URL: http://thesimplegirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0