Fredagen 14 December.

Det var inte allt för många timmars sömn innan larmet ringde imorse vid kvart över 4. Anledningen var att jag skulle köra Luxorturen. Hämtade upp mina gäster på deras hotell och sov sedan lite på bussen medan vi tog oss till frukoststoppet. Sen blev det en hel del historia på vägen till Luxor.
 
Gjorde först ett litet fotostopp vid Memnonkolosserna. Åkte vidare till Konungarnas dal, förklarade återigen att Ramses IV är min favorit för att den är fylld med mycket färger. Dem fick gå runt på egen hand sen tog vi till en alabasterbutik, har förut pratat om det. Har ju en vas som används som ljusstake då materialet är poröst och det blir supermysigt med ljus i.
 
Vi åkte över Nilen och tog sen ett stopp för att käka lunch. Avslutade vår tur i Karnaktempel. Har haft en rolig dag med gästerna, min lokalguide men även med den andra Apollogruppen som var i Luxor. 
 
Sen åkte vi hemåt, filmen fungerade först inte att starta men efter vi stannat på kvällsstoppet så fick dem igång Ice age 3 och det uppskattades mycket, speciellt då jag hade några barn på bussen. Härligt när man hörde dem sitta där bak och skratta. 
 
Fick kram av två gäster så jag tror jag gjort ett bra arbete idag. På måndag så är jag på det igen med Luxor, så det är bara försöka vila upp mig tills dess och försöka bli lite mer skandinavisktalande. Varför är jag så rädd för det? Idk.
 
Nu tänkte jag snart slänga mig i sängen, heeeeelt slut! Men jag har haft en bra dag. Precis som jag visste jag skulle få, ändå var jag grinig igår. Men det var igår det. Nu är det över och jag ska krama kudden extra hårt inatt!
__
Been on a guiding tour to Luxor today so the alarm was set on 04.15 this morning. I was kind of tired when it went off. But I had no choice had to crawl out of bed and change clothes and pick up the guests. 
 
But the day has been great, like all the Luxor tours are. I like them, because I can talk alot about it. I am impressed about the colors in the tombs but I've never been much for history. But then it get stuck in your head and you remember more and more and can talk about it, its more fun! So I like the trips to Luxor alot.
 
Had two guests that gave me hugs when they went of to the hotel soI think I did something right hehe. 
 
Now Im gonna crawl into bed and hug my pillow !!
 
- Memnonkolosserna från första gången jag var där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0