Mitt 2012.

Innan året började så sa jag att 2012 skulle bli mitt år. Jag hade ganska rätt faktiskt, fast jag tror nog inte jag trodde det var såhär jag menade förra året. Jag kan ju inte helt se in i framtiden, bara kändes som 2012 skulle bli ett bra år för 2011 var ganska händelselöst. Hela livet har varit en dvala typ.
 
I Januari fick jag pga platsbrist gå från min fasta tjänst hos MP. Jag tänkte att jag ska minsann inte vara deprimerad i Sverige, då åker jag hellre och är deprimerad i Thailand. Så jag började planera min resa. 
 
I Februari, den 19 åkte jag mot mitt livs äventyr. För jag har väl aldrig rest så långt bort ensam förut. Aldrig varit borta så länge heller förut utan sällskap. Jag hade inte direkt en plan i heller. Jag hade en flygbiljett tur och retur that's it. En månad skulle jag stanna borta. Jag flög ner, träffade två helt underbara människor som sen blev mina plastpäron! Dessutom fyllde jag ju år på min riktiga födelsedag.
 
 
I Mars var jag fortfarande i Thailands. Jag fick ett glatt mail ifrån ett resebolag som ville att jag skulle komma på en intervju i April. Jag svarade nere i soliga Thailand vilken dag som passade bäst och njöt av min resa. Jag fick rida på elefant, klappa en tiger, forsränning eller vad det heter, bada i vattenfall, backpackade i asien som varit en dröm sedan jag var typ 17 år. Så jag kan säga att jag var glad. 
 
 
I April så blev jag även kallad på en andra intervju åt ett annat sällskap. Så jag hade nu två resor upp till Stockholm planerade. Gick först min första intervjun, åkte hem och åkte sen upp igen någon dag senare. Blev kallad på en liten kurs i stockholm och var ganska nervös. Höll tummarna på att det skulle gå hela vägen. Tre dagar senare fick vi besked och jag skulle 2 veckor senare befinna mig på Skiathos, en grekisk Ö. Hela mitt liv vändes upp och ner. Allt jag kände till skulle lämnas bakom mig och ett nytt "mitt livs äventyr" skulle ta en början. 
 
I Maj hade jag väskorna färdigpackade och åkte upp till Stockholm för att spendera natten på radison blue hotel (arlanda) sen på morgonen skulle flyget gå till Skiathos. Jag möttes av mina nya kollegor och välkomnades till en värld jag aldrig varit delaktig i förr. 
 
 
Hela sommaren spenderades på ön och jag lärde mig nya saker och ställdes för nya utmaningar hela tiden. Jag hade den bästa sommaren på mycket länge. Jag åkte hem på 10 dagars semester då tråkiga nyheter hemifrån gick mig att behöva åka hem till familjen. Det är trots allt dem som är viktigast för mig!

 
Vi skulle söka nya destinationer inför vintern och jag trodde aldrig jag skulle få en destinaton då det är svårt som första säsongare så jag började nästan planera min vinter hemma. Sen kom beskedet och jag fick veta att jag skulle spendera min vinter i Hurghada, Egypten. Det var faktiskt med blandade känslor jag tog emot det. Men jag tackade ja, började läsa lite och såg våra utflyktsprogram och blev imponderad över vad man faktiskt kunde göra. Hade väl inte direkt någon koll på vad Egypten faktiskt var.
 
I September lämnade jag Skiathos och hann komma hem till Sverige och packa om väskan, kramas med familjen sen var det dags att åka till nästa destination. Jag kom ner och var en av de första guiderna på plats. Sen matades det in fler och fler. Vi insåg ganska snabbt att vi var team awesome och vi gick ihop väldigt bra!
 
 
Självklart kommer lite hemlängtan ibland, speciellt när man är i ett land som är väldigt olikt det man är van vid. Kultur, religon, ja det mesta är olikt. Det som är jobbigast är att jag inte kan äta den egyptiska maten, allting smakar konstigt. Så jag säger att jag har ätstörningar, får gå på mc donalds hur många gånger som helst och det känns ju inte mega bra.
 
Kollegorna är fortfarnade underbara och jag är väldigt glad för dem jag har runt omkring mig. Jag är glad för att vara här för jag tror man utvecklas extremt mycket i detta landet. Sen har vi ju utflykter som är väldigt tunga som ger en ännu mer kunskap. Så jo nog utvecklas och utmanas jag !
 
December månad är här och vi börjar närma oss slutet av 2012. Kan nog säga att mitt år har varit freaking awesome och jag ångrar ingenting som har hänt detta året. Det är nog inte särskilt ofta jag faktiskt kan säga det. Men jag tror att alla mina stora snesteg blev lämnade i 2011 och 2012 har varit i princip felfritt. Gotta love that!
 
Julafton blev dessutom bättre än förväntant. Allt tack vare Skype som jag nu också insett är något väldigt underskattat. Fick skype'a med familjen och hade det allmänt bra! Spela julklappsspelet för första gången och roffade åt mig 6 paket. Så jag var lycklig! (;
 
 
Nu är bara frågan "vad ska år 2013" bjuda på för att slå detta året. Något måste ju komma. Är det kanske detta året jag kommer komma underfunn med vad jag vill göra i framtiden, få en stabil tillvaro och träffar Mr Right? Ingen som vet..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0