Kan tycka det är lite överdrivet.

Här sitter jag i ett land där dem just nu har val och något man kan läsa om lite överrallt att det är oroligheter och folk som går i demonstrationståg osv. Jag är visserligen på en plats som är långt borta från allt detta och drabbas därför inte om det skulle bli några oroligheter. 
 
Men det som är så sjukt löjligt är hur ni har det hemma i Sverige. Ni börjar närma er jultider och ska vara glada för ni kan spendera julen tillsammans med familjen men istället ska alla gnälla över att barn inte får klä ut sig till pepparkaksgubbar (ursäkta men jag har aldrig sett någon göra det förr men nu är det värsta grejen för dem inte fick.) och nu ska alla ta skyltarna så otroligt personligt och "rasistiskt". Jag tycker ni överdriver ganska mycket över något som egentligen inte har speciellt stor betydelse. 
 
Hade inte hela denna pepparkakshistorian kommit upp hade ingen brytt sig om att det enbart är "svarta" som får gå över vägen eller att alla "vita" sitter i rullstol och hade aftonbladet inte förstorat de här med att Kalle Anka ska klippa bort den svara dockan & "juden" så hade nog inte många lagt märke till det på julafton. Eller hade dem lagt märke av det men inte tagit det åt de "rasistiska" hållet. 
 
Det är kul med de texter som rör världens katastrofer, krig, svält osv sen kommer Sverige med pepparkakor. Det är bara pinsamt hur vissa reagerar. Visst kan man bli ledsen för att traditioner förändras men det gör inte saken bättre att börja dra upp massa andra saker som inte ens har med saken att göra. Så jag är glad att jag inte är i Sverige just nu för då hade jag antagligen varit lite pinsam och skrivit precis samma saker.
 
Jag antar ni borde vara glada istället, för att det BARA handlar om en liten utklädnad istället för något allvarligare.
__
The big problem right now is that in sweden the kids from one school was not allowed to dress up as ginger thins. It has become a hugh part of facebook and now are people also taking the traffic signs as rasism. That it's only black people that are allowed to walk over the street and that white people are sitting in wheelchairs.
 
Its kind of embarrassing. I think because I am in a country where more important things are happening I have another view of things. Because if I were home right now I think I would say kind of the same things. And I think that is the most embarrassing thing of all. But now I dont. 
 
I think you should be happy instead. Cause its ONLY about a costume, nothing more serious.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0