Tisdagen 26 Juni.

Har för flyttat mig lite. Är och kollar in våra grann öar tillsammans med May Bente. Vi åkte till Skopelos igår efter flygplatsen, svettigt värre. Åkte runt och såg våra hotell och sånt först sen checkade vi in oss på vårt hotell. Måste säga att jag älskade kuddarna, längesen jag hade en kramkudde, de som brukar vara min närhet. Ja så jag verkligen älskade sängen och kuddarna. Och hur tyst det var :P Ni som bor i vår trapp vet ju hur man hör exakt allt, här va de inget som störde sömnen.
 
Åkte upp till Nunneklostret men knacka aldrig på hos den ensamma nunnan för vi var inte klädda med täckta axlar och knä, plus de var lite sent så vi njöt av den fina utsikten och solnedgången istället.
 
 
Gick ut och åt på en fiskrestaurang och fick lite små havsdjur att dela på. Räkorna var godast, kalamari äter jag inte (det är bläckfisk och konsistensen är för jobbig hehe)
 
 
Gick upp klockan sju imorse, lite efter halv 8 mötte jag May Bente utanför våra rum. Gick ut till bilen och körde till första stoppet som var Glossa. En söt liten by som var väldigt tyst när vi kom klockan 9 på morgonen. Vi såg en hel del blommor längst gatorna iallafall och det var väldigt fint.
 
 
Sen begav vi oss vidare till Mamma Mia kyrkan, och precis som jag trott hela tiden så är det ju själva trappan upp som ger hela känslan. Det är de man kommer ihåg från filmen. Vägen upp var inte alls lika jobbig som jag trodde den skulle vara och utsikten var lika fin som den varit i dessa veckor jag varit här i Grekland.
 
Vi doppade benen lite i vattnet när vi kom ner igen. Tills kräftorna började simma runt mina fötter och jag blev rädd. Körde tillbaka mit Skopelos town med stop i panormos där vi tog ett dopp snabbt sen vidare. Letade upp de tre träden, också en scen från Mamma Mia filmen.
 
Efter det så åkte vi tillbaka till byn, gjorde några små ärenden sen åt vi mat och tog färjan hit till Alonissos. Tog en liten powernap eftersom vi varit igång hela dagen. Sen gick vi till agenten, hämtade en bil och körde till Chora (Xopa, på grekiska), som är gamla byn i Alonissos. Väldigt mysig, gick runt köpte glass och smakade den godaste på länge. Kola/karamell glass med kakor i, mums!
 
 
Körde tillbaka med bilen till agenten sen gick vi och satte oss i hamnen och läste lite. Gick hem och la våra grejer sen ner på restaurangen och åt. Nu ska jag snart också lägga mig i sängen och sova. Ännu en ö-upptäckar dag imorgon sen ska vi tillbaka till Skiathos igen.
 
Har väldigt kul här, kul att se lite nya saker att kunna förtälla gästerna om (:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0