Idag har jag sett många djur.

Fast jag har inte gått på Zoo.

Min transfer kom och hämtade mig vid 1 och jag tänkte kul om jag är helt själv då. Plockade upp två svenska tjejer på vägen som höll på med en lång resa. Så vi snackade resor och lite sånt på vägen till stället vi skulle till. Visade sig att dom bara skulle vara med på del 1 och jag skulle göra del 2 själv. Jaha, what to do what to do.

Kom dit och ser djuren. Dom är minsann inte små, efter att klappat på en och blivit chockad över hur den kändes så hoppade vi upp i "sadlarna". Tjejerna på en elefan och jag på en lite mindre elefant och sen började vår tur in the woods. Det var aningen läskigt att sitta så långt upp och gå upp & ner för branta backar. Jag satt och höll i mig hela tiden och förundrades över hur killen som "styrde" min elefan kunde sitta på elefantenshuvud utan att trilla av. Så ja lite synd om dom tycker jag nog. Inte killen som satt på huvudet utan elefanterna.


Och visste ni att dom äter mellan 300-400 KG om dagen?? Snacka om mycket mat.

Efter att vi gjort våran elefanttur så klappade vi dom lite, dom fick lite mat och sen sa jag hejdå till tjejerna och följde med min guide för vi skulle ut i regnskogen. Det var riktigt varmt så jag gick och drog tröjan i ansiktet hela tiden, svettigt! Urk. Han pekade på olika gamla träd, vi hörde olika ljud och han sa vad det var. Pekade på svampar, insekter ja han var väldigt guide'ig och det var ju bra. Så vi inte bara gick och var tysta.

Gick längst vattnet och tog första stoppet i en grotta. Här inne fanns det fladdermöss som vi kollade på och stenfosiler (om man kan säga så?) som var flera hundra år gamla. Det var ganska fräckt att se på faktiskt.


Vi vandrade vidare och tillslut kom vi till slut stationen, nämligen ett vattenfall. Fast pga lite nederbörd så var det inte så mycket vatten men ändå något som jag ville kolla på. (Skulle kanske åkt förra veckan efter skyfallet vi hade, då kanske det varit mycket vatten där).


När vi sen kom tillbaka till elefant"lägret" igen så bjöd dom på frukt. Ananas, det är så himla gott !

Sen matade vi elefanterna när vi gick förbi dom. Så söta, va lite läskigt när dom sträckte fram sina snablar för att ta tag om ananasen. En kul grej att ha gjort dock. Dom är ganska söta, fast deras hud är aningen konstig. Hård & sträv, svårt att förklara. Fast vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, fast nog något annat än vad det var.

Gick till burarna med ormar och fick se på pytonormar, kobra, grön sniper, och några fler. Det rasslade till lite vid sidan om oss och där såg jag sköldpaddan Toby, haha söt! Och sen gick vi tillbaka där min transfer tillbaka väntade på mig. Fick lite guidad tur tillbaka till Palm beach också för min guide åkte med & jag fick sitta inne i bilen istället för på flaket.

- I korta drag har jag haft en bra dag. Lite annat än bara strand & bad.

Kommentarer
Postat av: karina olsson

Hej Mysan!

Så kul att du har varit på elefantsafari,visst är dom söta...Vattenfallet blev ju en besvikelse skulle gjorts när vi var där så som det regnade då...eller hur...Vi hoppas att allt är bra med dig och saknar ditt härliga skratt o glada nylle Många kramar från Förslöv KRAMIZ!!!

2012-03-15 @ 18:56:24
Postat av: mysaan

Hej Karina, alltid lika kul och höra ifrån dig (: Ja det var dom men gud så stora dom var, visste såklart redan att dom skulle vara det men när man väl stod där med dom bredvid så såg dom enorma ut (; Ja jag tänkte det när jag såg vattenfallet att dagen efter den där enorma regnskuren vi hade skulle varit en perfekt dag att åka dit och kolla på det.Hihi va glad jag blir, jag saknar er också ! (: Kramisar

2012-03-15 @ 19:15:21
URL: http://mysaansvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0