Chokladbollar med dumle.

Jag har ju bakat lite idag. Jag såg ett recept här på blogg.se för ett tag sedan där hen hade bakat chokladbollar med dumle i och jag tyckte det lät lite gott så jag ville också testa. Jag körde på dubbelsats eftersom jag ville ha vanliga chokladbollar också. (Nu när jag skrev ner ingredienserna insåg jag att jag glömde helt bort kaffet, eller ja vatten som jag brukar ta istället men de blev ändå bra).
 
Ingredienser:
100g mjukt smör/margarin
½ dl sirap
1dl strösocker
3msk kakao
2tsk vaniljsocker
3-4dl havregryn
3msk kaffe (eller mjölk/vatten)
15-20 dumle.
 
1. Vispa ihop (eller blanda med händerna) smör, sirap och socker.
2. Rör ner kakao, vaniljsocker och havregryn. Vispa med elvisp går också bra. Blanda ner kaffet.
3. Hacka dumle i mindre bitar, knåda ner i smeten.
4. Rulla till bollar, rulla i cocos/pärlsocker eller strössel sen in i kylen.
 
Jag åt en vanlig chokladboll först blev typ mätt på den för jag gjorde orginalet i större format, sen när jag tog den andra så blev det nästan lite för mycket. Det var inte helt dumt med dumle i men jag tror nog ändå jag föredrar orginalbollen framför den med dumle i (:
- Har ni testat att göra dumlebollar, vad tyckte ni? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0