Nytt mat tips till er hungriga.

Idag gjorde jag ju ugnsbakad lax med löjromssås, potatis och broccoli. Hur gott som helst är det. 
 
Med laxen så körde jag på sån fryst laxportion som man enkelt hittar i frysdisken, ta fram frysta biten och lägg på en bit folie. Ordentligt med smör (jag kör oftast på flytande margarin men vanligt margarin eller smör fungerar lika bra). Krydda laxen, jag brukar köra på citronpeppar och sedan lite extra salt på men man kan såklart välja vilka kryddor man vill. "Knyt" ihop foliet och in med laxen i ugnen på ca 175 grader. 
 
Skala potatisen och koka upp med salt. Samt en kastrull till broccolin om man vill ha det till, brukar alltid koka upp med en grönsaksbulong. När potatisen har fem minuter kvar ungefär kollar jag till laxen och är den fortfarande rå brukar jag öka värmen till 200grader.
 
Under tiden som grönsakerna står på spisen och laxen i ugnen kan man förbereda den kalla såsen. Till det behöver man creme fraiche och stenbitsrom. Jag tar bara på känn men det ska va ganska mycket löjrom i så det liksom blir många romprickar i såsen. Vill man kan man även klippa i gräslök men jag har inte kört på det sen skolan för jag aldrig tänker på att köpa gräslök (; Jag häller iställer i lite citronpeppar och lite salt efter smak.
 
När man sedan serverar maten och om man har en potatispress ta fram den och låt folket pressa potatisen, det blir faktiskt mycket godare tycker jag personligen. För idag åt jag vanlig potatis till för första gången och måste erkänna att den pressade potatisen är luftigare och på något sätt godare till detta. Självklart går vanlig kokt potatis också bra (;
 
Så detta är ingen avancerad mat och lax är bra mat, så varsågoda! Ni får gärna vara delaktiga och lägga in kommentarer i detta inlägget med mattips till mig och till varandra. 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Mm det lät gott! Måste prova den såsen :)
Lax är jätte gott, är glad att jag mognade och började tycka om de ;) haha.
Jag brukar bre på vitlöksost på laxen innan de åker in i ugnen. Sen brukar jag ha dillsås till. Crème fraiche och blanda i dill, antingen färsk eller fryst. Och det ska vara myycket dill, några droppar citron och örtsalt. Allt efter smak :)
Det va ett litet tips :)

Svar: Ja jag tycker löjromssås är extremt gott, ska nog testa din dillsås nån gång också för de lät väldigt gott! (: så tack för tipset (:
mysaansvensson.blogg.se

2013-09-12 @ 22:20:17
URL: http://justannna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0