Lite film tips.

Jag brukar inte titta på film så ofta, inte själv i alla fall. Då blir det hellre att jag gräver mig ner i en serie eller två. De senaste dagarna har jag dock sett en hel del film som jag tänkte jag skulle rekommendera eller inte rekommendera vidare.
 
The Shallows - Det handlar om en tjej som reser iväg för att surfa. När hon är ute en dag när övriga folk tagit sig hem så är hon med i en haj-attack och fastnar en bit ut i vattnet och vägen tillbaka till land blir en kamp på liv och död. Jag satt och spände mig och bara "kom igen lite snabbare simtag" för att hon skulle hinna från en del till en annan, gillar den känslan även om den är lite läskig. Även om filmen utspelar sig på i princip samma ställe hela tiden så tyckte jag den var bra. Filmen får 3 av 5.
 
Hacksaw Ridge, krigsfilm som jag såg all by myself fast jag inte egentligen brukar gilla denna typ av genre. Trailern lockade och den levde upp till mina förväntningar och jag skulle ge filmen 4,5 av 5.
 
Goat, en collage film om vägen in i en studentförening och de olika utmaningar killarna får utföra för att få en chans in. Jag trodde seriöst filmen skulle ha lite mörka delar i sig och att det skulle hända något i filmen. Så jag satt i princip hela filmen och väntade på saker att hända och helt plötsligt var filmen slut. Filmen får 1 av 5, ja den var kass.
 
The Disappointments Room, en skräckfilm om en familj som flyttar in i ett nytt hus efter en tragedi i familjen. Mamman i familjen finner ett hemligt rum och vill finna sanningen om huset, övernaturliga saker händer samtidigt och självklart ser inte pappan i familjen detta och tror mamman är lite knäpp efter de som hänt. Jag trodde nog filmen skulle vara bättre för jag gillar skräckfilmer och filmen var bra gjord, men det känns som den här typen av film är lite uttjatad, man ska liksom finna en lösning för något som hänt i huset för länge sedan. Men jag ger ändå filmen 3 av 5.
 
Passengers, Avalon är på väg till en ny planet för att bosätta hela besättningen, en av sömnkapslarna slutar fungera och en man vaknar till liv ca 90 år innan dem ska vara framme. Efter ett år i ensamhet väcker han en av de kvinnliga passagerna och man får följa deras vilja mot att överleva och försöka kunna somna in igen. Mer strul händer på rymdskeppet såklart och de måste finna lösningar mot detta. Jag tyckte filmen var bra, kanske lite för jag inte hade några förväntningar. Betyget får bli 3 av 5.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0