Tisdagen 23 Oktober.

På riktigt, jag hade inte haft ett problem att åka till Ullared en gång i månaden. Nej inte alls faktiskt. Och om en månad ungefär bär det nog upp dit igen. Och inom snar framtid skulle jag vilja göra en weekend där. Bo i stuga eller så och två dagar med shopping, låter mysigt. 
 
Efter jobbet idag åkte jag till Väla för att hämta ett paket. Kom hem och såg framemot köpet, till dess att jag provat. Blir att lämna tillbaka allt. Jag hatar min kropp ibland för de är sjukt svårt att hitta något som framhäver de som är bra, istället för att bara göra allt värre. Så nej usch retur på de. 
 
Gjorde mat och har nu två matlådor till resten av arbetsveckan. Jag borde nog lära mig snåla mer med pengarna för jag har ju mycket mat hemma i gömmorna haha. 
 
Efter att jag fått mat i magen hoppade jag i träningskläderna och körde 6km på crosstrainern. Asså de var sjukt jobbigt idag, men bestämde mig för att jag inte fick vara sämre än förra veckan så antingen minst 6km eller minst 21 minuter. Och jag lyckades köra 6km på 20 min. En minut snabbare än förra veckan, men de var jobbigare. Va redo att gå av redan efter en km så känner mig nöjd. 
 
En dusch därefter var ju bara så skönt. Nu sitter jag framför lyxfällan med en ansiktsmask som doftar jordgubbe. En kort kväll framför tvn sen blir det sängen med boken i händerna.

Måndagen 22 Oktober.

I fredags efter jobbet körde jag hem och gjorde lite ordning i köket och vattnade mina blommor. Därefter tog jag väskan och körde till lillebror och hans sambo. Hela helgen har spenderats hos dom då jag varit både hus och djurvakt. Passade även på att hälsa på föräldrarna och bli bjuden på middag.
 
Igår var nästan hela familjen samlad och käkade middag tillsammans. Lilla Dahlia blir större och de är så härligt att se hur en sån liten person kan få hela sin omgivning att smälta.
 
Efter middagen hos föräldrarna körde jag tillbaka till lillebror. Dem kom hem en stund senare och bjöd på lite kaffe innan jag lämnade och körde hem och avslutade helgen med lite tv. 

Torsdagen 18 Oktober.

Idag har varit en ganska jobbig dag. Det började egentligen redan igår. Hade ont i huvudet på vägen hem från jobbet. Åt mat och fikade framför avsnitt av Wahlgrens värld sen damp jag ner i sängen och somnade. Tror inte ens klockan var nio innan jag somnade. 
 
Idag vaknade jag upp med sprängande huvudvärk som höll mig sällskap mellan hela dagen. Så det har varit ganska jobbigt att koncentrera sig och göra ett effektivt jobb, men jag har kämpat på. 
 
Lagom till att vi slutade för dagen släppte huvudvärken. Så jag körde hem. Värmde en matlåda, åt lite fika och sen bytte jag om till träningskläder och körde 6km på crosstrainern. 9e maj 2016 är sist jag gjorde milen på crosstrainern, tror att jag kommer dit snart igen. Enda som behövs är viljan att hålla igång varje vecka. 
 
 
Så förutom en helvetets dag på jobbet och ett svettigt pass på crosstrainern så verkar även elementen få lite värme i sig. 

Tisdagen 16 Oktober.

Okej så idag ringde jag Riksbyggen för att kontrollera när som startar elementen i mitt boende. Det är på riktigt kallt. Jag fryser lätt och jag sover nästan med tända ljus för att inte frysa (med det menar jag ljusen tända in i de sista). Jag har ett duntäcke och sover på en filt. Utanför täcket är det kallt och jag fryser, samtidigt är de varmt och skönt under täcket. Men man ska inte behöva begrava sig i en filt för att vistas inomhus. Killen på kundservice kunde inte svara på min fråga men erbjöd att lägga ett ärende om jag tyckte de var för kallt. Jag hade inte problem med värmen i min lägenhet i Sundsvall, där var de svalt på sommaren och varmt på vintern. Saknar de lite. Både lägenheten och människorna, så de är kul att jag snart ska åka upp och hälsa på.
 
Arbetspasset idag har varit helt okej. Jag har nog haft lite ärende som jag fått kämpa med, men överlag har det varit bra. Dessutom fick jag en liten boost och jag behöver sluta vara så typsik svensk. Jag måste kunna se mitt egna värde. Våga tro på mig själv och se vad jag kan och gör bra. Så nu kör jag!

Måndagen 15 Oktober.

Asså kylan i min lägenhet gör ju det så otroligt lätt att krypa under en filt. Få en att vilja lägga sig i sängen för att få värme. Så även om klockan inte är mycket börjar jag avrunda min kväll. Dock börjar jag med ett varmt bad och ansiktsmask. Lite vardagslyx kan behövas på en måndag också. 
 
Helgen har varit mysig.
Jag började helgen med en idol kväll, där jag återigen blev besviken för att personer som är otroligt dåliga fortsätter vara kvar. Men så är det ju en popularitet tävling, inte en sång tävling. Eller?
 
I lördags mötte jag upp en kollega i stan så gick vi ut och åt jätte god mat och drack lite vin. En riktigt trevlig kväll. Och helt sjukt vad skönt väder det var trots mitten av oktober.
 
Edit. 
Besvikelsen som uppstår när man inser att man haft sönder ploppen till badkaret och därmed inte kan ta ett avkopplande varmt bad. 
 
Istället har jag läst lite. Välkommen hösten, är det inte denna tid man ska krypa upp i soffan, vira in sig i en filt med en bok i handen?
 
Provar en ny svensk deckarförfattare, so far so good. 

Torsdagen 11 Oktober.

Denna vecka är jag faktiskt glad att helgen börjar närma sig. Jag är på riktigt redo för helg och lite outside the office time.
 
Denna arbetsvecka har känts längre än någon av mina arbetsveckor senaste året. Samtidigt så tycker jag att den är lärande och rolig. Jag gör någonting nytt och jag ser möjligheten att utvecklas och växa mer som person. 
 
Hösten är här och det känns. Lägenheten är fortfarande kall, ser framemot när elementen kommer igång på riktigt. Fram till dess myser jag sönder med ljus överallt. 
 
 

Tisdagen 9 Oktober.

Så idag har jag lärt mig en läxa att sluta vara lat och enbart parkera bilen i mitt garage. Även om jag varit på Ullared och har många vändor att gå. Även om det är lördagskväll. För att ställa sig på en icke godkänd plats kan kosta dig femhundra kronor.
 
När jag och Hillevi varit på Ullared för några helger sedan parkerade jag bilen nära bommen för att slippa gå så långt. När jag sen körde till lillebror och Hillevis så tyckte jag att någonting flög ifrån bilen när jag startade vindrutetorkaren, men tänkte inte mer på det. Men idag låg det ett brev med en påminnelse att betala min parkeringsbot. Så nu vet jag att lathet kostar och jag lär inte göra om det. 

Måndagen 8 Oktober.

Det märks att hösten är på ingång. Det är mörkt när man går upp och kör mot jobbet. Det är kallt både utomhus och inomhus. Du börjar tända ljus i alla rum. Går och lägger dig med mysiga tjocka strumpor på fötterna för att inte frysa. Vet inte riktigt om jag gillar detta.  Jag försöker dock se det mysiga och fina, tex: träden som skiftar i färg vilket är super mysigt, att gosa framför tvn med tända ljus är ju också mysigt.
 
Denna tröja gör sig inte så bra på bild men den är bara så sjukt mysig, skön och i en härlig höstig färg. 
 
Denna tröja, ett par jeans och knähöga stövlar är en perfekt outfit såhär i höst vädret. 

Söndagen 7 Oktober.

I fredags efter jobbet spenderade jag eftermiddagen och kvällen med Natha och hennes familj. 
 
Igår var hela familjen samlad hemma hos föräldrarna för att fira pappa som fyller år idag. Vi blev bjudna på smörgåstårta och kakor. 
 
Idag började jag min dag med ett besök på Ikea för att köpa en bokhylla. Kom därifrån med ljus och två små lådor också. Ljus köper jag nog alltid där, går inte att inte köpa haha. 
 
När jag kom hem blev det soffan och serier mest hela dagen. Blev lite ommöblering i sovrummet och jag har även fått lagat mat så jag har matlåda till jobbet imorgon. 
 
Bygga ihop bokhyllan får jag göra någon dag efter jobbet. Jag ska bara chilla resten av dagen då jag fått besök av huvudvärken och då passar även latmasken på att visa sig haha.
 
Trevlig kväll. 

Torsdagen 4 Oktober.

Ibland kan jag tycka att badrummet är ett ställe där idéer kommer fram. Imorse när jag satt och borstade tänderna blev jag bara så sjukt trött på handduken som låg på golvet bredvid badkaret att jag beslutade mig för att åka till Ikea efter jobbet för att köpa en badrumsmatta. Beige/brun mjuk och skön. Dock hade jag sagt till mig själv att inte köpa på Ikea igen, detta pga att den förra mattan därifrån lämnade en klistrig yta på mitt nya badrumsgolv i Sundsvall. Hoppas det inte händer här också. För nu gav jag Ikea en ny chans ändå. 
 
 
Även fått in en lykta för att skapa lite mer mysfaktor där inne. Och jag håller verkligen tummarna att växten klarar sig där. Hade ju en större blomma i lägenheten i Sundsvall, men den klarade sig inte utan solljus.
 
Efter mitt besök på Ikea tog jag ett snabb besök på Väla. Köpte två par nya skor, så nu klarar jag nog den skånska hösten. Vinterskor har jag kvar sen förra året, men man kan inte ha för många skor så jag lär nog köpa något nytt par detta året med.

Onsdagen 3 Oktober.

Redan innan jag kom hem från jobbet smällde migränkänslan på och jag trodde nästan att jag skulle trilla ihop eller något. Jag lyckades dock handla och ta mig hem utan några problem. Blev ett glas treo och därefter värmde jag en matlåda och satte mig i soffan. Så ingen matlagning idag, får ta det imorgon istället. 
 
Idag blev en paus dag. Jag har ätit för mycket socker och jag har mest troligt druckit för lite idag. Känner mig fortfarande illamående och en dov känsla i huvudet så jag är rädd att huvudvärken kommer följa mig under arbetsdagen imorgon. 
 
Trots att klockan inte är så mycke har jag redan lagt mig i sängen. Med kuddarna i ryggen ska jag nu läsa några kapitel ifall huvudet låter mig. Annars blir det huvudet på kudden och kanske en piggare start imorgon. 
 

Tisdagen 2 Oktober.

Ännu en arbetsdag är förbi och det går bra. Efter jobbet körde jag hem och fixade med tvätten som hängde på tork, lagade mat och sen har jag pillat lite med att få saker på plats i min klädkammare. Lite musik har jag också spelat på okej hög nivå. Fick lust att dansa och dricka bubbel, men jag höll mig till några enkla danssteg. Även haft lite hemmaspa med ansiktsmask, man behöver stanna upp och ta hand om sig själv ibland. 
 
Nu sitter jag under filten i soffan och roar mig med lyxfällan i väntan på Hollywood fruarna. När jag ser på lyxfällan blir jag ännu mer glad över att jag är sparsam och så länge jag bara har mig själv att tänka på har jag inga problem att både hålla i pengarna och roa mig. Jag kan vara lite dumsnål ibland, men jag tror att det i slutändan är en bra sak. 
 
Innan veckan är slut är tanken att jag ska ha fått lite mer ordning i lägenheten, att få upp två hyllor i vardagsrummet, ändra lite i sovrummet och kanske besöka Väla för att se om det finns några nya snygga stövlar eller andra skor på plats. 

Måndagen 1 Oktober.

Så okej jag har gjort min första dag med nya arbetsuppgifter, det känns inte så konstigt. Tack och lov fortsätter jag med mitt underbara team så jag har det bra.
 
Efter jobbet har jag haft en sån där dag som inte är så rolig, men som behövs ibland. Jag har tagit hand om tvätten, disken och fixat käk så jag har en matlåda till imorgon. Jag har till och med bakat lite snickerskaka, gott.
 
Nu tar jag kväll. 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0