Onsdagen 30 Januari.

Okej så jag skulle vilja säga att jag kommit igång med träningen, vilket jag nog aldrig trodde att jag skulle. Jag gjorde mitt första träningspass den 15/1 och sen dess har jag gjort total 7. Stolt!
 
 
Och jag tycker fortfarande inte att det är kul och jag känner fortfarande inte att jag "vill" träna. Snarare känns det som att jag känner ett behov av att bevisa för mig själv att jag kan oavsett , kallas det självdisciplin? 
 
Så förutom träna så jobbar jag. Dagarna smälter in i varandra och jag har inte mycket ork över till annat. Som jag längtar efter sol och ljusare tider, med det kommer också gratis energi.

Måndagen 21 Januari.

Ny vecka och nya möjligheter, är det inte så man ska se på livet?
 
Så arbetsdagen har sprungit iväg. Efter jobbet blev det en omväg på vägen hem pga vägarbeten och att jag sedan missade min avfart.
 
Efter jobbet fanns tre alternativ att fördriva tiden med och återigen förvånade jag mig själv med att ta på mig träningskläder. Gjorde dessutom personbästa, milen på 36 minuter. Wohoo. 
Jag har alltid tränat varannan dag i en vecka nu.
 
Nu blir det lite kvällsmat och chill på soffan.

Söndagen 20 Januari.

Denna vecka har varit bra på många vis. Och det känns som jag har lite rätt tänk kring träning här hemma, så inte mindre än 3 gånger stod jag på crosstrainern och svettades. Att jag dessutom fick till ett av dessa pass igår är mig fortfarande lite av ett frågetecken. På en lördag. Nu är det bara viktigt att hålla kvar i det och köra mind over tiredness. 
 
Det känns riktigt bra att ha kommit igång, viktigt att fortsätta bara.
 
Idag har jag mest spenderat dagen i soffan med boken i högsta hugg. Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson, den började gå mot sitt slut och jag ville bara få klarhet i allt. Så nu är boken utläst och bok nummer 6 i serien står näst på tur, men inte idag.
 
Jag har även lagt lite tid på att dammsuga hela lägenheten, dammtorka inne i badrummet samt diska och fixa matlådor till jobbet. Nu är jag redo för sängen så avslutar denna dag med lite tv-serier innan jag ska sova.
 
Godnatt.

Lördagen 19 Januari.

Jag kör på lördag även om vi är en timme förbi.
 
Jag ställde larmet för att gå upp vid nio denna morgonen, snoozade till tio minuter över. Gick upp, klädde på mig och hann slänga i mig en macka sen gick jag ut och slängde soporna och promenerade en bit. Marielle hämtade sen upp mig så åkte vi och fixade naglarna på en salong. Efter det följade jag med henne hem på en kopp kaffe och snackade lite.
 
 
På vägen hem sen körde jag inom Jysk och köpte en ny matta till vardagsrummet. Velat ha denna ett tag men aldrig riktigt kommit till skott, men nu var den på rea så jag passade på.
 
Väl hemma började jag bli väldigt hungrig, men istället för att äta plockade jag undan tvätten, tog fram mattan och sen bytte jag om till träningskläder och körde 6km på crosstrainern. På en lördag! Det är stort för att vara mig, har nog aldrig tränat på en helg förut. Efter träningspasset började jag må illa så fick i mig en pan pizza, ställde mig och diskade och sen la jag mig ner i sängen i drygt en kvart innan jag började göra mig redo för en kväll med Lina.
 
 
Mötte upp Lina på knutan och sen gick vi till Tugg och käkade god mat. Vi kunde sitta där ett tag och snacka och ha de trevligt innan vi gick till andra sidan av stan för att se på bio.
 
 
Vi tog VIP bion och jag kommer ALDRIG gå på vanlig bio igen. Den slanten man lägger till för dessa stolar är lätt värt det. För en gångsskull behöver jag inte byta sittställning flera gånger under filmen utan jag tog upp fotstödet och lutade bak ryggstödet och hade de hur jäkla skönt som helst. Vi kollade på Bohemian Rhapsody och den filmen var faktiskt riktigt bra.
 
Tog en taxi hem, har tvättat av mig sminket och nu ska jag lägga mig i sängen och avsluta denna roliga dag. När jag vaknar är min tanke att storstäda min lägenhet, får hoppas jag har lika mycket energi och ork som idag hehe.
 
Godnatt!

Torsdagen 10 Januari.

I måndags och tisdags hände ingenting mer än att jag jobbade och när jag kom hem efter jobbet blev det Wahlgrens Värld medan jag fixade med mat och disk. Kvällen spenderade jag med boken i högsta hugg och hann några kapitel innan det var dags att sova.
 
Igår och idag har jag också spenderat första delen av dagen på arbetsplatsen. Även om jag tycker att jag har gjort det jag skulle har jag nog inte riktigt nått upp i det som förväntas vilket jag tror jag måste ta ordentlig revansch på imorgon innan vi tar helg.
 
Efter jobbet igår och idag åkte jag hem till Natha och hennes familj. Har fått vara lite barnvakt åt min guddotter och hennes syster, blivit massa mys. Jag är så otroligt glad över den vänskapen som vi har, den har alltid känts så "enkel" om man kan uttrycka sig så. Med det menar jag att om det är någon jag verkligen känner att jag kan vara mig själv med så är det med denna underbara människa. Och med henne har jag fått en extra familj och dom är så fina allihop. Så det har varit två långa dagar, men det har också varit två underbara dagar med undantag från huvudvärken jag vaknade upp med i morse som höll mig sällskap drygt hela arbetspasset. 
 
Nu ska lilla jag hoppa ner i sängen, kolla på lite tv tills jag somnar och sen tar vi oss an sista arbetspasset denna vecka. Godnatt.

Måndagen 7 Januari.

Helgen passerade ganska så fort och igår hände inte så jätte mycket på hemmaplan. Körde seriemaraton på serien Salvation som handlar om en asteroid som är på väg att krocka med jorden och enbart ett fåtal personer vet om detta och jobbar i hemlighet med att försöka hitta en lösning för att hindra jordens undergång. Den var ju helt okej, blandad med spänning och drama. Vem är ond och vem är god? Hinner dem hitta en lösning, hinner dem inte?
 
 
Idag har varit en riktigt seg dag på jobbet. Det känns som att alla var i samma sega stadie mest hela dagen. Jag har absolut fått gjort det jag skulle, men det känns också som det var de enda. 
 
Efter jobbet kom jag hem och tittade på ett avsnitt av Wahlgrens Värld på Dplay medan jag diskade och fixade käk. Drog igång lite musik efter de och små plockade med lite saker. Försöker få ordning här hemma och det känns som varje gång jag försöker göra det ordentligt blir det mer kaos så nu tar jag lite där och lite där och hoppas att det tillslut blir något bra av det hela. Under min städperiod drog jag fram understa lådan i en av mina hallmöbler och där under låg en intorkad värsting spindel. Jag har inte större spindelfobi än att jag kanske hoppar till lite och kanske skriker till lite snabbt av chocken om en spindel överraskar mig, men denna var lite äcklig. Även om den var död. För då blir de direkt, tänk om jag stött på denna när den levde. Är dock otroligt glad att jag inte har syrrans fobi för spindlar för då hade jag dött.
 
Nu ska jag avrunda denna kvällen med några kapitel ur Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Måste även tillägga att jag som nu är inne på femte boken av denna serie är besviken på tv-serien Stockholm Rekviem som är baserad på dessa böcker. Nog förstår jag att en filmatisering behöver ändra på vissa saker för att fånga känlsa. Fast här har dom ju ändrat på många saker som liksom gör hela serien både under morden och för karaktärernas privatliv så jag inte tycker det är samma serie. Böckerna är helt klart bättre enligt mig.

Lördagen 5 Januari.

Idag har jag spenderat dagen hemma hos mamma och pappa. Vi har ätit middag tillsammans och pappa var snäll nog att fixa en lampa på min bil. Så nu är bilen redo för besiktning, wohoo.
 
Nu är jag nerbäddad i soffan framför TVn och ska kolla på en film eller två innan jag går och lägger mig.  

Fredagen 4 Januari.

Nu är det helg igen, den kommer  dock passera så fort och så har vi måndag här igen. Det känns faktiskt helt okej att vara tillbaka på jobbet efter den långa ledigheten, det är kollegorna som gör det helt klart. 
 
Ikväll är det bara en chill kväll på soffan med tvn som sällskap.
 
 

Torsdagen 3 Januari.

Det jag vill mest av allt just nu är boka en resa till Maldiverna och få åka dit och bo i ett litet hus på en brygga ute på havet, som de här. Asså hur otroligt härligt hade inte det varit? Det är absolut en drömresa för mig.
 
Så jag började kolla lite smått efter en resa när jag kom hem från jobbet. Skulle jag åka med ett resebolag i mars och vara borta i 2 veckor skulle det kosta mig över hundratusen kronor och det är alldeles för dyrt. Så är det någon som kan tipsa om en flygresa till Maldiverna med water villa boende (på havet så jag kan ta trappan ner för ett morgondopp) för runt 20 000 får ni gärna säga till. För jag är riktigt intresserad av en resa inom kort.
 
 

Onsdagen 2 Januari.

Efter elva dagars ledighet över jul och nyår var jag tillbaka på jobbet idag och det var inte så svårt att komma upp idag. Då var det nästan svårare under dessa dagar då jag haft sovmorgon. Arbetsdagen gick väl ändå hyfsat fort och jag tyckter att det är skönt att vara tillbaka. Dels för man får lite rutin i dagen, men också för att jag får umgås med mina underbara kollegor. 
 
Efter jobbet kom jag hem och fixade lite god mat och tog hand om disken under tiden som jag kollade på Wahlgrens Värld. Jag tycker att Pernilla är så himla skön och verkar nästan alltid vara så himla glad och lite små flummig. Så jag blir alltid glad när jag tittar på ett avsnitt eller två.
 
Nu är kvällen här och jag avslutar med något avsnitt av Castle Rock innan det är dags för mig att sova.
 

Tisdagen 1 Januari 2019.

Om jag ska vara helt ärlig så vill jag faktiskt inte tillbaka till jobbet imorgon. Detta för att jag med denna ledighet blivit om ens möjligt ännu tröttare, lyxen av sovmorgon och sena nätter har satt sitt spår. Dock skulle inte några extra dagar göra någon nytta för mig för känslan av att inte vilja tillbaka till tidiga morgnar kommer vara kvar oavsett. Så det enda vuxna att göra är att bita i de sura äppet och ställa larmet och gå upp tidigt imorgon. För samtidigt som jag känner att jag inte vill jobba vet jag att de är de enda som kommer hjälpa mig att få bort känlsan. För med tidiga morgonar kommer rutin och snart kommer jag inte kunna hålla mig vaken på nätterna istället ;)
 
Nyårsafton spenderade jag hemma hos mamma och pappa tillsammans med dom och med min syster och hennes man och dotter. Så lite bäbismys hann det bli innan sovdags. Vi åt god mat, spelade lite spel och spelade bingolotto. Vid 12-slaget gick vi ut och kollade på raketer, jag höll mig till tomtebloss då det känns säkrast och är tyst och fint. Blev även bubbelskålande med pappa och syster för att skåla in nya året. 
 
 
 
Jag sov över hos mamma och pappa och spenderade halva dagen där idag. När jag kom hem tog jag tag i tvätten samt dammsugade lägenheten. Nu blir det lite TV-tittande innan jag ska ta mig i säng. Tror jag måste lägga mig tidigt om jag ska lyckas somna ikväll och inte inatt.
 
Jag hoppas att ni alla haft ett bra nyårsfirande oavsett hur ni spenderade kvällen. 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0