Dagens skrivpuff.



Idagens skrivpuff ska vi skriva om att fullfölja en plan.

Att verkligen göra vad man planerar är inte alltid lika lätt som att tänka det, det hade Matt lärt sig efter denna kväll.
Matt är 24år och har varit tillsammans med sin flickvän Denise i 4år, av dessa fyra år har dom bott tillsammans i 1½år. Deras förhållande är väl som vilket annat förhållande som helst, det går upp och ner.

Denna kväll skulle dom ut för att fira sina fyra år tillsammans på e fin restaurang, Matt hade planerat i flera veckor på hur kvällen skulle bli, han hade varit iväg i flera smyckesaffärer för att hitta den perfekta ringen att sätta på Denise finger. Efter mycket in och ut i dom olika butikerna så ser han ringen, den perfekta som bara skriker ut Denise namn. Den ska hon ha, tänkte han och köpte den.

Så kom då kvällen. Denise stod i badrummet och fixade med dom sista lockarna i sitt bruna långa hår, Matt stod framför speglen i hallen och rättade till sin slips.
- Älskling är du klar snart? Vi har bordet klockan 8 och den är snart halv, sa Matt och kände en blandning av stress och nervositet, han hade aldrig kännt såhär förut, att det var så rätt. Hon var den perfekta kvinnan för han och han skulle aldrig kunna tänka sig någon annan än henne.
- Ja jag är snart klar svarade Denise, hon satte på sig örhängena sen klev hon ut i hallen och Matt tappade nästan andan när hon kom utgåendes i en lång röd siden klänning med en lagom urringning fram och ännu större urringning i ryggen.
- Wow, du är så vacker.
 Hon rodnade lite, så tog dom varandras händer och lämnade huset.

Påvägen till Restaurangen lyssnade dom på musiken som spelades från radion, samtalade lite om hur dagen varit förutom det så satt dom tysta. Matt var riktigt nervös och kände handsvetten mot ratten. Som tur så märkte Denise ingenting. När dom var framme så svängde han in på en parkering och stängde av motorn. Gick ur bilen och gick över till passagerar dörren, öppnade och tog Denise hand och hjälpte henne ut ur bilen.
- Då var vi här, sa Matt med glädjen i rösten, minns du vår första dejt den var också här.
- Ja jag minns sa hon och log, kom så går vi in.

När dom hade ätit klart maten och desserten kom in tog Matt tag i Denise hand, tittade henne djup i ögonen.
- Denise, det är en sak jag vill fråga dig.
- Ja vad är de, sa hon och tittade på honom.
Han flyttade undan stolen och gjorde precis som han hade sett på film. Han gick ner på ett knä, Denise blev helt till sig och några par runt omkring hade sett och förstod vad som skulle ske och var alla nyfikna. Matt tog fram en liten ask ur sin ficka och tog Denise hand igen.
- Denise Jarl vill du gifta dig med mig?
- Ja, de är klart att jag vill svarade hon med tårar i ögonen, detta var den lyckligaste dagen i hennes liv. Dom kramade om varandra och paren omkring applåderade åt dom. När dom ätit klart desserten satt dom kvar en liten stund och bara pratade, skrattade, och var lyckliga.

Sen hoppade dom in i bilen för att köra hemåt igen, när dom kom i korsningen mot rödljusena var där en bil från höger som inte stannade och körde rätt in i sidan av deras bil. Hela bilen mosades ihopa och det svartnade för ögonen på båda två.

Senare den kvällen vaknade Matt upp i ett vitt rum, han insåg att han låg på sjukhuset, när en sköterska kom in i rummet för att titta till honom så frågade han var Denise var.
- Jag är ledsen att jag måste berätta dom dåliga nyheterna men hon klarade inte operationen, hon har avlidit.

Matts värld var krossad, för bara några timmar sen var han den lyckligaste mannen på jorden och nu pågrund av en rattfyllerist så var hela hans liv i spillror, hans fästmö, blivande fru hade inte överlevt krocken.


Kommentarer
Postat av: Cissi

Det var mig en sorlig historia. Det jag tycker du ska ändra är "nu tack vare en rattfyllerist så var hela hans liv i spillror, hans fästmö, blivande fru hade inte överlevt krocken." Det bör stå på "grund av", eftersom tack är ett positivt laddat ord. Så tack vare betyder någonting som man är glad över.

Annars tycker jag att du någonstans har tangerat någonting mycket viktigt, att livet är svårt att förutse. Det fina var ju att han i alla fall hann visa henne vad han kände. Så kunde han kanske gå vidare så småningom.

Tack för din fina kommemntar till "om en grönsak". Cissi

2009-03-17 @ 20:03:48
URL: http://cissi0224.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0