Att fylla år den 29e Februari.

Jag måste nog säga att det finns ingen störigare mening än när folk säger "Ja hur gammal är du nu egentligen?". Ja egentligen så är jag nu 24 år därför att jag precis som vilken annan människa som helst blir ett år äldre varje år. (Ja förutom Benjamin Button men hur riktig var han?). Jag menar bara för en dag på ett år försvinner så betyder det faktiskt inte att mina år står stilla och jag måste vänta till ett nytt skottår innan jag åldras. ÅH jag blir verkligen trött. Att folk ens orkar säga så år efter år. För ja ofta är det samma folk som säger det också. Om och om och om. Kom på någonting nytt vet jag.

Nej jag är inte sur om det skulle verka så i min text men det börjar bli lite löjligt. I 24 år har jag fått höra samma sak, och folk verkar ju vara så sega att jag antagligen kommer få dras med samma meningar varje år tills jag dör.

Nu kom jag på det:
Jag kan inte hjälpa att jag är en sällsynt & mer speciell person än dig, kom över det! (;

Life under water.

- Här har vi en av bilderna från snorklingen. Ni ser ju själva vad jag tidigare pratade om, men förutom det lilla så blev ju bilden ändå godkänd.

Min födelsedag.

Efter att ha gjort vid mig trotsade jag vädret och tog strandvägen över till Karina & Assar. Blev bjuden på en drink ala Rom, Cola & Redbull. Efter det drog vi vidare till Salladen (okej staden heter Saladan men salladen e ju roligare haha).

Åkte tuk tuk och på vägen in började dom sjunga för mig, det är väl ändå något kul. Få happy birthday låten i en tuk tuk haha. Hon som körde oss in var ju verkligen för härlig! Skrattade så jag dog lite ibland också.

Vi gick in på en restaurang och beställde mat. Fast innan vi hann beställa så kommer dom fram med ett glas vin till mig. Ja jag vet fortfarande inte riktigt hur Karina & Assar gjorde det men jag blev helt generad över gesten. Super gulligt! Sen åt vi god mat och drack gott. Mycket mycket trevligt där ute på piren.

Sen tog vi samma tuk tuk tillbaka hemåt. Hon stannade på vägen för hon skulle köpa något till deras dotter. Och med deras dotter så menas jag. För det är ju väldigt många som tror det. Låt dom säger vi (; Hon kom tillbaka med en liten tårta, fy va söt hon var. Hon fick en kram och sen körde vi vidare.

Vi drog ner till baren som är precis nedanför mig. Det var inte mycket till eldshow idag. Om man inte nämner dom där fulla engelskmännen. Jag fick knappt luft av skrattattacken jag fick när en av killarna skulle svinga runder med en brinnande pinne och slängde den i marken hela tiden för den var varm. Eller när dom skulle släcka den och kommer med en hand full med sand och trodde det skulle räcka. Nej luften tog typ slut och där dog jag fan nästan på riktigt. Skit kul var det.

Dom på reggae baren om vi kan kalla den så för färgerna är röd/gul /grön plus att dom har långa dreads osv är väldigt roliga. Igår fick jag ett kärleks brev av en person som inte ens varit i närheten av mig. He loves me very much skrev han. Lite underligt men ja jag log när jag läste lappen. Idag var dom där igen. Killen va till och med framme men sa något gjorde han inte, han var väldigt generad. Och imorgon fyller en av dom år så man var bjuden på födelsedagsfest. Får väl se om man går eller inte. Det ligger ju mindre än en minut ifrån mig så det tar ju inte sån tid. Det är väldigt mysigt där också.

Redan innan klockan hann bli 12 här så började jag gäspa. Ja men man blir trött tidigt här. Så nu sitter jag ju med min dator i knäet och skriver för glatta livet. Jag har ju fått en hel del grattis på facebook och ja sen vill jag ju hinna uppdatera lite också.

Förresten om jag missat det så kom jag till Koh Lanta igår. Detta stället jag bor på just nu är bokat en natt till efter denna men tror jag kommer boka om för jag trivs faktiskt väldigt bra här. Dels för jag bor nära stranden och dels för jag har wifi och dels för jag har nära till en bar som är mysig och dels för att jag har nära till Assar & Karina. Plus att detta stället faktiskt än så länge nog är min favorit. Så nära till allt och så mysigt. Försäljarna är inte lika jagande som på phuket till exempel, det gör jätte mycket.

Annars? Jodå livet leker och solen skiner (:

Onsdagen 29 Februari.

Idag är ingen vanlig dag för idag är det mysans födelsedag hurra hurra hurra. Ja sen är det ju ingen vanlig dag annars heller, det är ju den 29e februari och det är ju årets sällsyntaste dag (:

Regnet öser ner utanför mitt rum , ja det är ett konstigt väder vi har här. Regn & åska har kommit på kvällen fem olika dagar sen jag kom ner för typ 9 dagar sen. Lite överdrivet fast å andra sidan på kvällen har solen ändå gått ner så det skadar inte soltimmarna men det är inte så kul att vistas ute. Och ut och äta ska man ju.

Har varit på en liten shopping runda idag men hittade ingenting. Hittade visserligen en miniatyr byrå, som jag skulle haft smycke i men dom ville inte pruta ner priset och då ville jag inte ha den. Fast jag e väldigt dålig på det här med att pruta, hinner väl lära mig innan jag åker hem. Who knows.

Just det, tog en fika på vägen in mot shoppingen också. Just för att det är min födelsedag. Hade dock nästan precis innan ätit lunch så jag var inte jätte hungrig men kakan var good.


Duschen kallar nu sen får vi se hur det blir med kvällen här.

Tisdagen 28 februari.

Godmorgon! Då är man uppe med tuppen idag också, är nog ganska bra att jag ska vidare idag. Annars hade nog risken varit att jag sovit hela dagen. Känner mig lite illamående och seg idag. Igår drog jag ut och åt, gick runt och runt och tillslut tog jag en pizza slice och en Cola. Sen hittade jag en lite mysig bar där jag tog några drinkar.

Hittade sällskap som jag sen festade vidare med hela natten. Drack Rom & cola buckets och dansade runt som fan på stranden. Sen blev jag lite full.  På vägen hem på natten fyllehandlade jag. 3 påsar chips, 1 påse nötter och en glass. SERIÖST?! hahahaha.



Och så var det rese-bloggande.

Senast var det den 25 och då åkte jag båt från Phuket till Phi Phi, blev lite trött i röven av att sitta på det hårda men varje gång jag tänkte ta fram min handduk så tänkte jag att det säkert inte var långt tid så det var inte lönt att ta fram den. Så jag satt på det hårda och läste min bok.

När vi var framme på piren i Phi Phi så var det lite stressat kändes det som. Alla skulle ha sina väskor och helst först, trångt och ganska så varmt också. Tillslut fick vi våra grejer också så vi gick i land. Alla jagade en med boende alternativ så ni borde inte vara orolig att jag inte hittar någonstans att bo för det finns alltid något ställe.

Jag och Karina satte oss vid en bar och drack vars en Chang, så fick Assar va aktiv och leta boende. Jag fick tränga mig på hos dom en natt så dom la in en extra madrass så sov jag hos dom. Vi drog ner mot stranden när vi kommit till rätta på rummet. Åt en liten pizza slice/slize? (I dont know min engleska sugs) på väg ner till stranden. La oss under parasollerna och badade lite också. Sanden var lite grovare än dom tidigare stränderna men var ändå inte stenig.


Sen blev det att vi gjorde vid oss och sen gick vi ut och åt på en restaurang där servitören inte var så glad. Han såg mest sur ut precis som att han helst sluppit att vara där. Det är faktiskt ovanligt att se för dom flesta Thailändare/skor är väldigt trevliga och har leende när dom möter en med blicken. Sånt gillar man att se.

Sen var vi ute och gick lite på ön sen på kvällen, men vid elva tiden ungefär fick det räcka. Då begav vi oss hemåt. Vi hade ju haft en väldigt lång dag då vi åkte från hotellet vid sju på morgonen. Så sömnen kom ganska så fort.

Dagen efter så var det leta efter en liten båttrip, den uppgiften fick Assar. Så jag & Karina gick och la oss på stranden efter att vi alla tre hade varit på en restaurang och ätit frukost.Det är lite konstigt de där att ibland kan man äta hur mycket som helst på en dag och ibland behöver man inte äta någonting alls. Värmen gör en knasig.

Efter en liten stund på stranden så kom Assar och vi begav oss upp på rummet och fixade vår såkallade resväska, satte oss vid ett ställe och tog en dricka medans vi väntade in reseledaren. Följde sen med strömmen till en Long tail båt där vi alla trängdes ihop, men tillslut förstod dom väl att vi var för många för några fick hoppa över i båten bredvid. Skönt med lite bättre plats.

Första platsen vi besökte med båtresan var Monkey Beach, ni hör ju själva på namnet. När båten stannade vid stranden så hade jag först inte tänkt hoppa av men sen tänkte jag om och ville ha lite bilder. Hjälpte ett gäng tjejer att fota dom och som tack fotade sen en av tjejerna mig. Blev inte jätte bra bilder då man är rädd när man står med ryggen emot aporna, vet ju inte om dom tänker hoppa på en. Haha.


Efter Monkey Beach så åkte vi förbi något pirat näste där det tydligen bodde folk på riktigt.
Ett litet badstopp blev det sen i en liten vik bland klipporna. Jag provade på att fotografera med mitt sånt vattentäta kamerafodral men att hålla andan, försöka simma neråt och samtidigt hålla stadigt grepp och trycka av för att få bild var inte lätt. Så bilderna blev väldigt suddiga haha.

Men vi stannade till lite senare och snorklade på ett ställe och det var riktigt fint och då tog jag en sån andningsmekanism så jag kunde ligga och flyta på ytan. Bland alla färgglada fiskar. Förutom att kamerafodralet var lite för litet jämfört med mitt objekt så blev bilderna ändå hyfsade


Efter att vi varit och snorklat så fick vi lunch bestående av en sandwisch med sallad, tomat, gurka och majonäs. Satt fint i magen efter att simmat runt i vattnet en massa.

Avslutade vår resa på Maya Bay som är stranden där dom gjorde filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio, det var inte överdrivet fint jag hade för mig att stranden skulle va större men visst var det fint. Jag snodde med mig några snäckor så nu ska jag bli miljonär genom att sälja dom, jag menar Leonardo kan ju faktiskt ha trampat på dom (; hahahahahahah.

Vi såg solnedgången på vägen tillbaka men det var molnigt så det blev inte jätte fint. Men några av mina bilder blev enligt mig skit fina! Så det ska väl framkallas en del när man kommer hem. Fast hemgången är långt långt bort än så länge. Vilket har gjort att jag haft lite hemlängtan idag.

När vi kom tillbaka så gick vi upp och duschade och sånt sen packade jag ihop mina grejer för vi skulle gå till mitt lilla hostel sak. Ja för under dagen hade jag hittat ett dorm room jag skulle bo på. La mina grejer där men sängen var inte bäddad vilket dom sa den skulle göras vid två så jag gick ner och leta efter en boss. Fanns ingen men en annan vänlig själ kom och hjälpte till. Lämnade grejerna och gick ut och åt avskedsmiddag med Assar & Karina för att dom skulle åka vidare dagen efter. Blev pizza på restaurangen Italiano , gott var det också. Hann med en drink också på baren där vi satt och tog vår första öl på ön. Trevligt.

Vi sa sen hejdå och jag tänkte dra ut och festa, gick in på en bar och lånade toaletten sen ställde jag mig i baren och beställde en pina colada. Stod i baren och spayade ut bland folket men inget såg ut och va något lockande så det blev att jag stod där med ryggen mot baren och spanade på folket, tillslut fäste jag blicken på tvn och den fotbollsmatch som skulle börja men nej det funkade inte. Jag kände mig extremt töntig så jag ställde mitt halvfulla glas och lämnade baren. Gick till min säng och till min besvikelse var min säng vandaliserad. Någon hade snott mitt täcke och det såkallade lakanet var helt upprivet. Jag satt på sängen och visste inte vad jag skulle göra men tillslut så gick jag in i rummet där killen som hjälpt mig tidigare gick in, så leta jag upp ett nytt rent täcke och tog det.

Sova gick väl bra fram tills ett gäng tjejer kom hem och verkligen skrek som fan. Varmt var det också. Men sov väl lite oroligt för jag var lite rädd att mina grejer skulle försvinna. Sov med nyckelknippan fast knuten i bhn med nycklarna innanför bhn , jag tar inga risker inte :p haha.

Vaknade ganska tidigt men var fortfarande trött så jag ville inte gå upp. Tillslut ville jag inte vara kvar längre så jag reste mig och behövde verkligen gå på toaletten. Vilket jag helst inte ville för på natten när jag kom hem såg jag hur svinigt det faktiskt var på stället. Vasken på nedervåningen var full med spyor i vatten och ovanvåningens toagolv var full med spyor. Så jag var tvungen att hoppa och sick sacka mig igenom spagetti och sånt för jag kunde inte hålla mig. Stå med ett ben på en sida av toaletten och de andra på andra sidan och kissa ståendes är inte lätt för en tjej, inte heller när man måste se upp var man sätter fötterna. Nej fy. Detta var nog ett av dom sämre ställena jag kommer på bo under min vistelse i Thailand. Men jag har inte så höga förväntningar och behöver inte så mycket. Men kräk och sånt äckligt kan ju gärna hålla sig väck. Det behöver inte va överdrivet.

Tog mitt pick och pack och drog sen vidare. Jag hittade ett boende på Golden Hill Bongalows för 600 Baht för en natt. Det är en bit bort från allting men förhoppningsvis är det lugnt här också. Mitt rum ligger upp upp upp för många trappor. Träning woop woop. Här finns en pool också och så fort jag fick frukost i magen och återvände till mitt boende och satte mig vid poolen så mådde jag bättre. Ja jag har haft hemlängtan idag. Vet inte men det kändes lite negativt idag. Men det är bättre nu.

Ska kanske försöka att fixa så att jag kan få en båt resa härifrån imorgon. Phi phi var inte my cup of tea. För dom vet nog inte vad soptunnor är för något för det finns inte någonstans. Istället ligger det sopor längst vägkanterna, ölflaskor flyter runt i havet. Ja nej jag tyckte faktiskt inte det var så mysigt här.

Så jag antar att det är Koh Lanta som blir nästa anhalt. Imorgon eller i övermorgon.

Måndagen 27 Februari.

Nu är det inte många dagar kvar tills jag fyller år, faktiskt bara två om man ska vara exakt. Känner inget speciellt inför dagen, den lär nog inte firas & jag gillar inte att bli äldre då jag har haft åldersnoja sen jag fyllde 20 år. Åren passerar men jag tycker inte att jag har gjort någonting med mitt liv. Kan man få annat än ångest då?

Jag har dock något lite spännande framför mig när jag kommer hem. Jag fick ett roligt mail redan andra dagen här nere. Man vet inte hur det kommer gå men att få chansen till att få chansen är väl alltid något. Så nu tycker jag att vi alla ska hålla tummarna. Fast som vanligt så säger jag inte vad det är, det är hemligt (;
Anledningen är att besvikelsen blir inte lika stor om ni inte vet, som om ni vet och det inte blir något. Så vi håller tyst.

och jag ser ut precis som vanligt, helt sliten:

Lördagen 25 Februari.

Godmorgon!
Vill säga grattis till mamma och pappa som har deras 23åriga bröllopsdag idag. Woop woop. Och nu har jag precis smörjt in mig en massa och snart knackar det väl på dörren för då ska vi iväg. Lite båt liv och lite Ö-liv idag då. Ska bli spännande och se vad det har att erbjuda. Hoppas ni alla har det bra där hemma! (:

Äventyret bär vidare.

Kvällen var väldigt mysig och vi gick in och åt på en restaurang, kollade aldrig namnet men beställde spagetti & köttfärssås och en Bacardi Breezer Lemon. När maten kom in så luktade det väldigt mycket vitlök, dom som känner mig vet att jag inte alls gillar det (konstigt nog funkar vitlöksbaguetter som man värmer i ugnen) . Men saken är att jag måste väl lära mig för väldigt mycket restaurangmat har vitlök, som potatisgratäng, köttfärsrätter osv osv. Med mycket ketchup , salt och tillsammans med salladen var det riktigt gott! Ett steg för My woop woop.

Efter det gick vi in i det där shoppingcentret jag var på igår, gick mycket bättre i sällskap med Karina & Assar än ensam. Fick dessutom en strandväska så nu slipper jag hålla allt i handen. Gav 160 Baht för den och det är ju väldigt billigt :p

Nu håller jag på att packa ihop mina grejer för imorgon väntas som sagt en tidig morgon, äventyren fortsätter. Jag lämnar Phuket och ger mig ut på lite Ö liv istället. Kommer nog bli ganska awesome. Jag ska snorkla bland färgglada fiskar, no doubt.

Men jag säger godnatt nu så jag orkar upp om typ några timmar.

Vad är skönast efter ett strandbesök?

En chang och sen hem och duscha. Japp! Imorse kom Karina & Assar hit och checkade in. Sen skulle vi ner till stranden men Karon beach är ganska så fullsmockad så vi körde en liten utflykt och drog vidare till Kata beach så nu har vi tagit dom stora stränderna här. Patong, Karon & Kata. Känns väldigt bra.

Legat i skuggan hela dagen och det känns bra, varit vatten några gånger också såklart. Ligger i skuggan än eftersom det är skönast, annars måste jag i och doppa mig varannan minut haha. Det är verkligen varmt och jag fick höra av Karina idag att en taxi chafför sagt att det var över 40grader igår. Så ja ni kan ju tänka er, det är varmt!

Efter stranden satte vi oss på restaurangen Little Mermaid och tog vars en Chang, och om ni inte redan visste så är Chang en av Thailands Öl. Det bästa är att dom liksom kommer i en typ av hållare som gör att man inte värmer upp ölen med handen bara för man håller i den, vilket betyder att jag kan dricka hela utan att lämna halva för den har blivit varm :P

Har precis duschat och det var riktigt skönt, slippa alla sandkorn som fanns på kroppen. Smörjt in mig lite i Alovera, halv torkat håret och ska snart fixa på mig kläder. Är ganska skönt att slänga av sig kläderna faktiskt.

Leta strandväska och äta mat, det är vad kvällen erbjuder. Ja och packa ihop alla mina grejer, imorgon blir vi hämtade klockan sju. Då bär äventyret vidare. Så här har ni bilder på hur mitt nuvarande rum ser ut. Kanske inte mycket för världen men kommer antagligen vara mycket bättre än andra boenden jag kommer ha i framtiden då jag kommer försöka bo så billigt som möjligt. Är ju som sagt inte här för att sitta inne hela tiden och därför kan boendet ha mindre roll i det hela.



Fredagen 24 Februari.

Godmorgon!
Tog ett tag innan jag lyckades somna, jag var inte så trött när jag väl skulle sova. Men till slut så. Och när jag nu vaknade så var mina ögon ganska så tunga så allt jag ville var nog att sova vidare men nej. Dags att klä om till bikini, smörja in kroppen och borsta tänderna. Solen skiner och det är väl stranden som gäller.

Godkväll.

Det känns faktiskt väldigt konstigt att va på en helt annan tids zon än er där hemma. För så började solen gå ner här och jag sitter och kollar Facebook så skriver ni om hur fint väder ni har och att våren är på väg. När jag har typ mörkt utanför mitt fönster. Väldigt wierd!


Men här är klockan snart elva, ja jag ligger sex timmar före er. Jag har legat i sängen och kollat på två avsnitt av Parenthood. Har blivit en lugn kväll ikväll igen. Det är det här jag menar, jag måste inte ha full fart och fläkt hela tiden, jag tar det som jag vill.

Var ute en sväng vid solnedgången, var dock inget sånt magiskt fint vid havet här så några fina bilder blev det inte. Inte så som jag har inprintat i huvudet att det ska se ut. Gick iallafall en bit längst Karon Beach och såg hur solstolarna var tomma, och hur dom bara några timmar tidigare varit fullsmockade.

Några personer spelade Volleyboll och jag hade lust att fråga om jag fick vara med, men jag kan ju inte ens spela så då vill man kanske inte vara med främlingar. Så denna gången hoppade jag över det, men vem vet en gång innan jag åker hem kanske jag kommer.

Hittade ett litet shoppingcenter som jag nästan gick vilse i, okej så farligt var det inte men jag blir så aah'ig av alla som ska försöka sälja saker till en. Det är en av dom enda jobbiga saker som händer utomlands, att man liksom inte kan kolla i affärer i fred utan att folk måste jaga en hela tiden. Så jag sprang ut därifrån ganska fort och någon strandväska fick jag inte med mig, såg ingen där inne över huvudtaget men å andra sidan så fanns där fler gångar där inne som jag inte gick bland, då hade jag kanske gått vilse :P

Gick sen och kollade en annan gata som hade lite barer, restauranger och lite shoppingstånd om vart annat. Inget intressant så jag köpte då med mig pannkakor och frukt hem.

- 50 baht för detta, det är lika med typ 10 kronor. Tror ni jag kommer äta vattenmelon mer eller? Aa ja, den biten jag fick här kostade mig fyra kronor så jag lär frossa. Älskar vattenmelon. Mangon var ju också god (den jag smakade tidigare idag, för som ni ser finns det ingen mango på bilden haha).

Ja så nu tänkte jag snart släcka ner, men blir väl film tills jag somnar. Ännu inte lyckats sova bra här i det varma landet, förutom i förgår kväll. Då kom vi ju hem mitt i natten och jag var full, då sover jag alltid som en stock. Borde kanske bli full varje kväll (; Nej jag bara skojade.

Så det blir antagligen en natt till på detta stället som jag bor på nu, bilder kommer upp senare. Det är ett enkelt rum med en liten toalett och dusch, dubbelsäng och en liten hängställning/skoställ. Fläkt i taket som snurrar runt på max hela nätterna. Funkar skit bra, ännu bättre efter att jag kunde tjuva wifi från restaurangen under hehe. Jag kommer ju till att leva väldigt enkelt här nere, rummen är som alltid till för att bara förvara sina grejer och sova på, sen ska man ju inte stanna på rummet hela tiden. Komiskt för att jag stannat inne på kvällar i rad? Nja jag kommer nog ha tid att göra mycket under mina veckor här så några lazy dagar med dator & film funkar utmärkt. För att vara ute i solen hela dagarna gör en faktiskt ganska trött.

Godnatt & sovgott, ja ni får ju vänta ett tag för ni är ju efter, blink blink.

Middag.



Har varit lite bakvänt idag, jag åt kycklingsallad till frukost. Just för att jag igår inte åt något mer än lite chips och godis för ja skit samma varför egentligen. Så jag var hungrig och det blev liten klick kycklingsallad. Till lunch blev det kyckling toast och till middag blir det pankaka med nutella. Vattenmelon & banan senare ikväll, mums.
- Även smakat Mango idag, vilken skillnad från dom man äter i Sverige. Den här smakar ju något, och gott var det.

Dagens köp till min brända kropp.


Torsdagen 23 Februari.

Min resa kan ni följa här, är ni nyfikna får ni helt enkelt titta hit för att få uppdateringar. Därför att detta är väl tänkt som en liten reseblogg nu då fast jag har inte riktigt haft jätte mycket tid för sånt. Jag menar jag åker inte till andra sidan jorden för att sitta spikad vid datorn HELA tiden. Nej precis.

Jag började min resa hemma, vi hann komma till Åstorp sen kom jag på att mitt bankkort var hemma så det blev gasen i botten och möta upp min lillebror som kört till Örkelljunga med plånboken. Sa hejdå och körde till Danmark. Lite ledsna ögon men sa hejdå och gick vidare.

När jag skulle gå igenom den kontrollen där dom kollar handbagaget frågar hon om jag har någon vätska. Jag tänkte, ja jag la i en parfym sätter mig och rotar i hela väskan för att sen inse att jag aldrig la i parfymen. Lagom pinsamt att sitta där och rota. Jaja.

Flyget var ytterligare försenat och jag hann läsa över 30 sidor i min bok innan vi fick gå på. Fick nötter, beställde dricka, fick in maten, lite dricka. Sen skulle man försöka sova, gick inte så jätte bra så när vi sen skulle vakna och äta frukost så var jag lagom trött.

När jag skulle av flyget så tog jag som sagt kontakt med ett svenskt par för att fråga dom om hjälp och efter det så fick jag nya vänner. Så jag spenderade två nätter med dom och andra kvällen så drog vi till Banlga Road för att äta och sånt. Vi ville väl se lite ladyboys också men gick väl inte riktigt det. Några lite halvdana men jag väntar ju fortfarande på det där wow'et eftersom dom säger att dom ska vara snyggare än thailändskorna och dom är ju ganska söta dom också.

Blev lite full och var uppe och dansade lite också. Morgonen dagen efter kände jag mig inte alls bra. Va med ner på frukosten och drack ett glas juice sen gick jag upp och kände mig svimfärdig i trappan. La mig på golvet i hotellrummet och andades. Drack en liten flaska med vatten och mådde sen bättre. Tror det var vätskebrist faktiskt.

Sen packade jag ihop mina grejer och sa hejdå till Karina som drog till stranden sen kom Assar tillbaka och skjutsade mig vidare från Patong till Karon där jag nu bor. JAG SÅG EN ELEFANT!! Jag har egentligen inget internet därför gjorde jag en liten video igår med camen men jag har nu lyckats tjuva mig in på restaurangen nedanförs wifi. Vadå har dom både namn & lösen skrivet på en tavla med Fee Wifi får dom ju liksom räkna med detta.

Imorgon kommer Karina & Assar hit och bor en natt sen drar vi väl allihopa vidare till Phiphi-öarna. Ja det känns ganska bra att ha sällskap, kändes väldigt ensamt igår. Dock kommer jag ju fortsätta resa själv senare och lära känna nytt folk det har jag egentligen inget problem med. Man ska bara våga (;

Idag kom iaf Karina & Assar hit så vi låg på stranden lite men solen tog ganska hårt och vi hade inget parasol för alla stolar var upptagna så man låg mest i vattnet. Gick in på en restaurang och drack en Chang. Sen så gick vi och åt lite lunch och drack lite Öl. Jag har köpt Alo Vera som jag tänkte smörja armar och näsa med, för jag e ju som sagt lite bränd hehe.

Ska även ut lite på en shoppingrunda snart tror jag. Behöver en strandväska märker jag. Ska jag ut på båtutflyker och liknande kan ju en väska va ganska bra o ha och inte bara hålla allt i händerna. Så en sån ska fixas sen ska jag inte shoppa så mycket förens det börjar närma sig hemresan. Ska ju ha så lite packning som möjligt, så man slipper bära för mycket vikt.

Nu ska jag duscha och få bort all sand jag dragit med mig, ett litet videoklipp får ni av mig så hörs vi snart igen.


Tisdagen 21 Februari.

Ett litet hallå kanske?
Igårkväll gick vi ut och åt. Sen började det att både blixtra & åska, efter ett tag började det även att vräka ner regn. Men när det regnade så var vi ändå inne och fick fotmassage, riktigt nice. Dels för att dom gick på armarna, huvudet och axlarna också. Kallar jag bra fotmassage de (;

Sen gick vi hem och la oss. Lite ovant att inte sova i sin egen säng & sånt så vaknade några svängar men annars gick det bra. Blev frukost på hotellet sen har vi varit på stranden en massa. Mina sträck är inte så snygga må jag säga. Det svider ganska mycket på mina armar också för jag har bränt mig lite mycket. Så får vila mig från solen till det har lagt sig så inte hela resan blir förstörd.

Ikväll ska vi nog ut lite igen. Och imorgon säger jag hejdå till mitt sällskap och drar vidare. Men vi ska ju på samma ställe senare så vi ses säkerligen igen. Och det är bara trevligt. Hade en himla tur som frågade dom om hjälp innan vi gick av flyget, vem kunde ana att jag skulle hitta vänner så tidigt. Väldigt väldigt bra ! (:

Oh, pedikyr på stranden idag, jag har annars aldrig nagellack o sånt på tårna men fint.


Måndagen 20 Februari.

Seprationsångesten till pappa var såklart svårast. Där började jag gråta. Men vet ni, jag kommer att ha roligt. Väldigt roligt. Jag fixade nya vänner påvägen ut ur flyget tom, som hjälpte mig lite med att skriva på papper och sen åkte vi samma taxi och nu verkar dom inte bli av med mig då jag fick en extra säng i deras rum så hur länge jag sällskapar med dom vet jag inte.

37 grader är ganska härligt att ha i solen. Fast nu har solen gått ner, eller som jag sagt hemma ja jävlar va solen har gått ner! .. Ska snart ut och äta middag, sova lite för man sov inget på flyget för det var väldigt obekvämt. Men imorgon ska det solas, japp vi ska bli pepparkakor.

Nu får ni ha trevligt så uppdaterar jag nästa gång jag har möjlighet, och 12kr för en öl är ju ganska billigt (;

Fin putsning.

Min moster har varit här på ett litet besök, min ena syster följde med upp till Småland. Nathalie & Dobbie har varit här så Dobbie och Zindy har fått busa lite. Det är lika roligt att se varje gång då Zindy är ganska mycket större. Maten gick ner och efterrätt på det!

Nu ska jag locka mitt hår och sminka mitt ansikte lite, sen ska jag ta mitt pick & pack och dra härifrån. Bokstavligt talat. Så det kommer bli en tyst kväll , natt osv. Vi hörs när jag har möjlighet till det. Jag börjar mitt äventyr snart då.


Full fart framåt.

Jag bara älskar när varmvattnet tar slut när man duschar. Sen har jag precis pratat med min farmor, hon är så söt! Och nu är maten färdig och sen så kommer snart Natha och Dobbie hit en liten sväng och sen är det bara full fart framåt, precis som rubriken säger. Allting rullar på och jag känner stress men inte tillräckligt mycket för att få panik. Stress & jag går ihop, därför jag drar ut på allt i sista sekund för jag fungerar bäst då.

Men mat, för jag är verkligen hungrig.

Not my thing, but I keep going.

Jag ser bara mer och mer saker som får mig att inse att de där med dejtingsida INTE är min sak. Det går liksom inte att ta på allvar när någon skriver värsta novellen till en på det där viset som mitt första mail. Där har man ju skrämt iväg personen direkt. Man kan inte börja med att verkligen slänga fram ett frieri, okej så allvarligt var det inte men man kan väl ändå börja med ett hej och inte en fet novell. I dont fit in. Men jag tänker ge det ett tag. Allting sker inte på en kväll, vem vet kanske hittar drömmannen? You never know (;
Va hände med sova?

Söndagen 19 Februari.

Countdown 10 days to my birthday. Kvällen har gått åt att städa lite, fixat med tvätten och packat färdigt nästan allting förutom sånt som fortfarande kommer användas fram till take off.

Nu är det dock dags att stänga ögonen och försöka mig på att sova.

Kvällens mest spelade låt.

- Tell me the truth and not lies.

Godkväll.

Jag har fullt upp med musik nu, kom ju på att jag har en mp3spelare som behöver ny musik. Det var ett tag sedan jag lyssnade på musik så jag behöver ju fixa lite ny musik, därför sitter jag med youtube som sökmotor. Hittat lite nya låtar som funkar alldeles utmärkt.

Sminkväskan är färdigpackad. Tur någon väska är det, ja det går inte så där jätte bra för mig. Avbryts hela tiden av den där masken jag har, den där som kallas latmask (; HÄ! Därför jag funkar bäst med stress för då har man inte tid att slappa. Kanske är därför jag alltid drar ut allt till sista minuten, för jag vet att det funkar för mig. Jag hinner ändå alltid. Och allting löser sig alltid, på ett sätt eller ett annat.

- Vet att jag är sjukt snygg, haha.

One of those days.

I got nothing to say.
Äter godis, läser i min Lonely planet bok, dricker Cola, går igenom min packnings lista. Jag har till och med skrivit in mig på en dejtingsida, va händer? Speciellt då jag aldrig kommer till att träffa någon oavsett om jag pratar med någon eller inte. Jag är sån. Jag har aldrig varit på en dejt och jag kommer nog alltid fega ur så jag lär nog aldrig gå på en i heller. Vad är poängen med medlemskapet då? Precis Im going out of my mind.

Nej ska äta lite mer godis, dricka lite mer Cola, kolla lite TV sen måste jag göra klart vad som ska göras klart. Countdown has begun.

Lördagen 18 Februari.

Har haft en jätte mysig kväll i Helsingborg i gott sällskap. Körde och parkerade min bil någonstans vid teatern och sen när jag kommer tillbaka för att lägga biljettlappen i rutan så ser jag fyra söta huen komma mot mig. Så vi alla fyra sällskapde till Haket. Dock hade dom bara möjlighet att ta lösa pengar så vi fick gå och ta ut pengar. Done & done.

Beställde mat och åt lite "förrätt" och snackade. Väldigt mycket prat om det ena och det andra men självklart så slutar det alltid i jobbsnack. Det händer så mycket roliga saker där så det finns ALLTID något nytt och något gammalt. Lite efterrätt beställdes och vi stannade kvar ett tag till.

Vi sa hejdå till Mia, sen följde Jossan, Vickie & Sandra mig till min bil. Tragga en liten stund till och sen körde jag hem. Hade hänt en olycka på motorvägen så polisen peka ner oss på en annan motorväg. Den jag aldrig kört på. Tänkte jaha måste jag köra hela vägen till Ängelholm nu bara för detta?? Behövde jag klart inte, fanns en avfart till Hyllinge och tur var väl det. Så det var bara gasa hemåt med volymen på 37 och min gapande hals på det.

I Perstorp mötte jag en bil i en rondell som körde av på ena vägen men som vände och körde efter mig. "Fine"  tänkte jag eftersom det kommer en rondell till och dom kanske körde av i fel rondell. Men i denna rondellen tog dom raktfram istället för vänster. Jag kände mig lagom förföljd. Så när jag parkera hemma gjorde jag nått slarvigt och fastna med bilen. Nu står den längre ut än den brukar och jag är rädd att salt-eller plogbilen ska skada min fina skitiga bil. - Och för historian ska ha någon mening så tror jag inte jag var för följd. Bara min fantasi som skenade iväg som vanligt.

Varit ute med hunden och lillebror, kallt är det minsann. Kelade lite till med min söta lite Znidas. Nu är jag nere under täcket och tänkte underhålla mig med Parenthood tills jag somnar. Godnatt & Sovgott alla söta.

Kalla mig köttbullerullaren.

Jag har stått i köket och rullat köttbullar i närmare 40 minuter. Nu ska jag strax börja göra mig redo för ikväll. Ska ut och äta i Helsingborg, på Haket. Har aldrig ätit där förut så det ska bli väldigt trevligt. Vi kan väl kalla det en liten hejdå middag då vi är tre av fem som ska åka iväg till värmen inom kort. Men det kommer bli väldigt mysigt (:

- Det ser ut och vara mindre än vad det faktiskt är.

Hej Apoteket, ta mina pengar.

- 350 kronor fattigare och ett steg närmare att ha väskan färdig packad.

Fredagen 17 Februari.

Då var helgen här. Jag har lite nervösa sammanbrott då jag är super nervös över hemresan sen när jag ska mellanlanda, rädd för samma händelse som hände när jag mellanlanda i Polen och knappt kom hem igen. Så just nu är jag väl lite down with the flow. Men egentligen behöver jag inte bry mig om det än, har ju inte ens åkt dit än.

Håller äntligen på med packningen, så det fylls lite kläder i sängen. Verkar gå framåt lite nu ändå. Tumbs up! Samtidigt kollar jag på Parenthood på datorn.

Dom var gouda.

Och med detta säger jag godkväll, ska kolla på TV och mysa ner mig under min ullfilt.

Love the skin you're in.



Fryser fryser och fryser. Så jag la mig under filten och täcket igen efter maten och där slocknade jag. Så så bra har det gått med packningen. Har också uppstått problem med mitt boende bokande så blir väl sitta uppe hela natten och leta nytt.

Självklart lite TV också. Rules of Engagement är faktiskt en ganska rolig serie.

Torsdagen 16 Februari.

Det blev lite panik där innan jag skulle köra till besiktningen. Batteriet var urladdat så behövde hjälp. När bilen starta kom jag inte loss från parkeringsplatsen så pappa fick gunga ut bilen. Ja sen började motorlampan lysa. Toppen. Precis innan man ska besiktiga möget.

Inte nog med att jag inte kört dit själv förut men jag blev också dum förklarad när jag började köra in i salen och sen fick instruktionerna att backa ut igen. Dom tyckte att snön jag hade på taket såg farlig ut så jag var tvungen att borsta av det först. Gick ju skit bra. En kille kom ut och hjälpte mig så det var ju schysst! haha.

Bilen behöver inte komma tillbaka förens nästa år, tack det var väl skönt!

Efter ärendet så mötte jag upp Sandra, Pernilla och Frida på Kochs för en liten fika. Det var ett tag sen sist så det var väldigt trevligt. Jag var den första att spilla mat på mig, som tur var var jag inte ensam haha.

Nu fryser jag som alltid. Under filten och värma mig lite.

It's soon to be my birthday.

- Long time no hearing.

Kamera klick.

- Bilden är tagen igår innan snön började vräka ner.

I dont feel so good.

Och igår hade jag en mördande huvudvärk, idag mår jag illa. Jag säger bara att det skulle va så typiskt. Men jag skiter i vilket, blir jag sjuk blir jag sjuk men jag skulle gissa på inte. Jag är typ aldrig sjuk, inte på riktigt. Bara dom där kommande illamående perioderna och skjut mig-huvudvärk slash migrän. Annars har jag nog ganska bra imunförsvar. Vet ju hur det brukar va med tex kräksjukan den går runt i familjen, hoppar över mig och börjar sen om. Antar att man ska va glad för det. Men ibland om man går runt och mår halv dåligt hela tiden så önskar man sig en ordentlig omgång och sen är det liksom över...

Jaja, varit iväg och handlat med lillebror och han lekte massa sprätt. Jag är livrädd, jag hatar sladdningar. Ändå vill jag lära mig att leka själv, för jag tror att om jag lär mig det så kanske jag inte är lika rädd och kan ta hand om situationerna bättre. Vet ju förra vintern när jag åkte sick-sack över vägen. Jag trodde jag skulle åka av och ratta för kung & fosterland. Precis sån panik sak som man inte ska. Men jag visste ingen bättre utväg. SÅ om jag lär mig, då får jag kanske inte lika mycket panik och kan hantera det bättte. Bara en sån där tanke nu på kvällskvisten.

Fick i oss lite mat sen när vi kom hem också. Fixade grillade mackor i ugnen med svampstuvning. Så nu tänkte jag kolla på TV, sen får jag väl hoppa in i duschen så jag kan ta sovmorgon så länge som möjligt imorgon. Ska åka och besiktiga bilen. Sen en fika träff med long lost friends. Sen finns det mycket mer o göra men det tar vi imorgon em.

All in with the relaxing!

Så där ja, haft en effektiv dag idag. Fått gjort vad jag ska för idag, om man bort ser från den där packningen som aldrig verkar komma till skott. Har iallafall fått lampor bytta på bilen idag, tre stycken som inte funkade. Tur jag gjorde bytandet med pappa annars hade vi aldrig kollat dom andra lamporna och då hade jag fått tillsagning på besiktningen imorgon.

Så jag har varit ute med pappa och fixat med bilarna, läs hållt honom sällskap. Det enda hjälpande jag gjorde var slänga gamla glödlampor och starta bilen för lampcheck osv.

Dock har jag använt mina muskler lite också, har skottat snö vid bilarna. Man blir ganska varm och det är lite tungt faktiskt. Speciellt med snön vi har nu, varit bättre med pulver snö än sån här hård issnö. Sen busade jag lite med Zindy också, hon gillar snön.



Nu plingar andra glassbilen utanför oss för idag, whats up with that?

Dricka upp min kopp kaffe, socialisera lite med familjen och kanske planera middagen.

Onsdagen 15 Februari.

Sleeping beauty didnt wake up with a kiss. Snarare av att dom spränger i berget och hela huset skakar. Kan säga att mitt hjärta ökade i taken lite. Znid sprang runt hon blev nog också lite skrämd.

Har fortfarande ont i min arm, de där det-känns-som-någon-slagit-mig-på-nerven-saket.

Im sleeping alone tonight.

Allting ska ske i sista sekund. Så är det alltid. Kläderna är tvättade, en maskin imorgon också sen är jag färdig. Pre-packning kommer snart bli stresspackning och då kommer jag väl glömma alla viktiga saker . Tror jag måste få tummarna loss.

Imorgon ska jag också bestämma mig för boende. Behöver boka och har nog satt ögonen på ett ställe som verkar ganska bra. Jo det blir nog bra. Nu blir det dock lägga ifrån sig datorn och dra blicken mer mot TVn istället. Och lite hjärngymnastik i form av suduko.

Mamma blev överraskad när hon kom hem från jobbet, min pappa är väldigt gullig!

En tallrik med pasta.

Jag kan när jag inte lägger manken till, försöker jag så blir det aldrig som tänkt.

Im starting with loving myself.


Idag är en sån dag.

Det är en söndag mitt i veckan. Jag är lite off. Snorig är jag också. Och trött. Jag var pigg där vid halv nio , varför gick jag inte upp. Istället låg jag och drog mig till närmare halv tolv. Fckit. Ja och sen snöar det lite också. Fast jag är lite glad också, med tanke på nyheten jag hörde igår hihi.

Tisdagen 14 Februari.

Att sevärdheter kan roa en så mycket. Google har aldrig varit en så bra vän till mig som Google är nu. Mest använda internetsida; Google. Men här har jag suttit ett tag för att hitta saker att göra, om jag känner för att göra något. Och helt plötsligt är klockan väldigt mycket. Dags att stänga ner här och sänka volymen på tvn och sova kanske. Inte alls konstigt att jag sover till middagstid nu, ooooooops :p

Dessutom känns det precis som förra omgången twinrix, att någon har slagit mig med knytnäve rätt på en nerv. Säger bara aj det gör faktiskt ont.


I dont want to be your Valentine.

Om du är singel imorgon och inte tycker om den såkallade högtiden, då är du bitter bara för att du är ensam. Fast sanningen är att dagen är extremt löjlig.

Och personer som förlovar sig på denna dagen är totalt oromantiska, att ha sin dag på en dag som "ALLA" firar kärlek på. Då är ens års dag ett bättre alternativ. Och det kommer från hon den där som är ensam på alla hjärtans dag men som klarar sig fint ändå.

Denna vecka kommer gå fort.

Jag måste verkligen få packat. Jag skulle tvätta idag men när jag kom hem från läkaren var jag frusen och la mig under täcket och kollade på TV. Imorgon står tvätta och pre packning på schemat.

Har lite andra måsten i veckan också. Måsten måsten måsten , men ju fler måsten desto närmare icke måstena kommer jag. Gotta like that.

Sunset.

- vintern är fin så fort snön kommer.

Måndagen 13 Februari.

Bokat tid till i eftermiddag så jag blir färdig med mitt vaccin. Nu är det dags för frukost & lite TV. Sen är det väl dags att börja packa snart också. Gav upp provpackningen bara för att jag inte vet vilka klädesplagg jag ska ha med. Jobbigt läge haha.


Dos nummer 2.

Då är jag färdig doserad nu. Andra dosen nere och det enda jag inte kan sätta fingret på är smaken. God var den men var det Hallon eller var det något annat bär? Idk. Då är det bara Twinrixen som ska bli färdig också, sen är jag fit for flight (;




Mys på kvällskvisten.



Note to self: Andra dosen medicin vid elva. Detta eftersom jag kom på det EFTER jag redan gottat i mig något. Och jag får inte äta eller dricka varken en timme före eller efter så vid elva, dont forget!

Sängliggandes.

Det är söndag så jag får. Idag är jag tillbaka till att vara jätte trött så jag ska försöka somna tidigt. Ska ju försöka få ut bilen imorgon, behöver köra till läkaren och få min andra Twinrix spruta. Nu roar jag mig med supernatural. Dean är ju lite ögongodis så så.

Söndagen 12 Februari.

- I don't like what I see.

Går inte hand i hand.

Jag förstår inte den där delen med att jag inte kan festa. Att jag inte tycker att det är kul. Inte här hemma iallafall. Blir så hemskt bakis dagen efter att det liksom inte är värt det. ÄNDÅ dras jag extremt mycket till utomlandsjobb med fest på temat. Hur går det ihop? Jag sparar alla sånna annonser och tänker fan va kul det hade varit.
- men det hade varit kul, så vem vet.



Klaustrofobi

Ja jag undrar ju hur det kommer gå den där kvällen som väntar om ett tag. Jag kommer sitta på huk i ett hörn och gunga fram och tillbaka i panik av för mycket folk. Ja jag hade inte varit förvånad om det skulle hända. Men jag anser att det är ett måste att vara med om, kommer nog kännas lagom maffigt.
- Ja i sinom tid så får ni också veta.

Gott gottigott gott.

- Det är lördag och pappa har stått vid spisen, han är duktig han.

Lördagen 11 Februari.

Är lite smått avundsjuk på dom som drog ner till Möllan innan, åka skridsko. Det vill ju jag också, men mina skrillor är som sagt inte slipade så det går inte. Skrillorna fäster inte ens i isen så man kan putta ifrån, då är det inte kul. Försökte ju få tag i någon på Tyrs Hov för att ta reda på om dom hade en vaktmästare där som kan göra det, men telefonen var upptagen under alla försök så jag gav upp. Nu är det helg och jag tror inte där är någon som kan göra det. Im sad, very sad.

Done and Done!

Nu så är det fixat, nu finns det ingen återvändo. Fast ja fanns det det från början? Säger man A måste man göra B, så är det ju bara. Nu har jag iaf suttit med en kopp kaffe i handen och fixat mina biljetter.


Nu ska jag bara kolla upp vart jag vill bo någonstans. Känns som det börjar bli verklighet nu. Snart är det bye bye kylan och hej hej värmen! hihi.

Fredagen 10 Februari.



- Jag ville faktiskt ha dom gula, fråga mig inte varför men ville det. Tyävrr finns dom inte i min storlek så kanske jag köper dom i rosa istället. Eller fuschia som de heter. Skorna finns på have2have.se
 
Idag sitter jag med datorn i knäet och använder mig av Google mer än vanligt. Kartor och grejer ligger också framme. Och min lonely Planet bok. Nu tar jag en paus från detta. Lite serier och suduko får det bli.

Jaddi Jaddi.

Vet ni vad, det ser lite ljusare ut nu. Jag har bestämt mig. Och imorgon blir det knappeliknapp. Det med pappas hjälp så att det blir rätt och jag inte gör fel och förlora massvis med pengar. Annars så har jag faktiskt inte så mycket att säga, jordnötssmöret sitter forfarande i halsen. Fy fan!

Så nu blir det väl sängen, lite NCIS och suduko. Godnatt & Sovgott!

Och nu mår jag illa.

Det var det här med att kolla på TV och få idéer därifrån. Jag skulle testa detta just för att jag sett det så många gånger på TV förr. Men nej , jag rekommenderar er inte. För så himla gott var det inte, och nu mår jag mest bara illa. Never again, men på macka funkar det och i bakverk men inte direkt ur burken.


Mjuka läppar.

Nu har jag ett litet förråd, så inget mer noppriga läppar här inte.


Pris eller tid, det är frågan.

Priserna på mina flygbiljetter har gått upp lite. Jag börjar bli orolig. Jag vill ju helst inte mellanlanda en massa, jag tror att det ligger lite rädsla i det efter Bulgarien resan. Då jag höll på att fastna i landet jag mellanlandade bara för jag inte fått biljett för hela vägen. Därför åker jag helst direktflyg, men priserna är väldigt höga för den sakens skull. What to do, what to do..

Torsdagen 9 Februari.

Sovit extremt dåligt. Drömt konstiga drömmar. Vaknade av larmet. Snoozade. Min morbror banka på dörren & där med var min sömn done & done. Druckit kaffe och varit social. Nu försöker jag ringa till Tyrs hov så jag kan få skrillorna slipade, men det tutar bara upptaget. Waaah.

Två paket ska postas, ett paket ska hämtas & sen ska jag till Tyringe och slipa skrillorna så jag kan åka nästa vecka om det inte blir tö. Ja om dom kan slipa skrillor idag vill säga. Och om jag hittar dit, inte varit där sen jag var 16 kanske. Vilket är typ 8års sedan. För snart fyller jag ju 24, enorm ångest på det.

Nej om man skulle försöka ringa lite till, kan ju numret utantill nu.

Mitt shampoo luktar gott.

Mmm, hade velat ha det som parfym. Med det sagt säger jag nu Godnatt. Det är dags för mig att krypa långt ner i täcket och stanna där i några timmar. NCIS tills jag somnar. Natti.


Vad gör man inte för sina syskon?

Det är en svår fråga, för dom skulle jag nog göra det mesta. Ikväll har jag återigen slagit på den där stora syster rollen. Lillebror ringde och var fast på vägen, behövde min hjälp för att köra och hämta bensin & sånt. Done and done, jag säger ju det. Jag är en bra storasyster. When ever, Where ever. Om jag inte har hinder.

Kom hem och tog ut världens sötast Znidas. Sen åt jag lite vitchokladglass med rödabärsås, gott och nu mår jag illa. Lite TV kanske. Lite Cvitaminvatten. Och lite korsord. Här kommer veckans Fisken horoskop, som faktiskt prickar in väldigt bra (iaf första delen). Period 9-23 Februari.


Lagar är till för att brytas.

Bara där blev något fel. Är det konstigt vi blev som vi blev när vi inte blev som vi skulle? Tankarna vandrar till lagbrytande efter att ha varit i affären med mamma och syrran och vi såg tuggummi på tub, sånt man köpte när man var liten. Mamma sa "Ja här i denna disken gick du fram och sa att pappa hade smakat en godis och så får man inte göra". Den situationen var nog lagom pinsam för min pappa skulle jag tro. Barn får regler, vuxna får bryta dom.

Jag menar vi har hastighetsskyltar för att det är max farten på vägen, hur många har inte kört för fort någon gång i sitt liv? Vi har 18års gräns på alkohol (20 på systemet) men det är väl ganska många som festade tidigare än så. Många stannar inte bilen helt vid stopp på nätterna, jag gör faktiskt det. Det är lite som att säga att bråtten inte gälls om ingen ser, därför stannar jag.

Lagar är inte till för att brytas, dom är där för att samhället hade blivit en salig röra utan dom. Så tror jag.

Hon sprider glädje.


Onsdagen 8 Februari.

Man kan inte stanna upp sitt liv bara för att man väntar på någonting bra. Man kan inte bara sitta och vänta på att någonting ska hända, så under tiden som man väntar på det där wow-momentet så får man väl göra något mindre wowigt.

Jag är en lost själ i världen och vet inte vad jag i långa loppet vill göra. Så jag har bara mig själv att tänka på just nu och för mig är väl pengar ett av dom viktigaste momenten så att jag kan spara undan och sen när möjlighet ges göra något kul för det. Snart är en sån möjlighet här. Spendera alla dom där pengarna jag slitit så hårt för, för ett äventyr jag aldrig kommer kunna få här hemma. Vaför? För att jag kan, och för att jag är i den bästa sitsen just nu. Jag har bara mig själv att tänka på, jag har ingen pojkvän och jag bor hos mina föräldrar och därför ingen hyra som är stor nog att jag inte kan ta hand om det ändå.

Ni kommer få följa med mig på mitt äventyr, få ta del av vad jag tar del av. Bilder, videos, texter. Tyvärr kan jag inte erbjuda er värmen och solen, vill ni ha den så får ni köpa er egen resa. Vad, När och hur, allt de där kommer i sinom tid. Tills dess får ni som ingenting vet hållas i mörkret och ni som vet, ja ni vet men behöver inget säga.

Vad jag menar är att man kan inte hålla upp hela livet bara för att man väntar på något speciellt, man får ta och leva vardagen ändå. Just nu vet jag inte vilket yrke jag vill ha, inte till fullo. Därför arbetar jag på en plats där jag kan arbetsuppgifterna väldigt bra och trivs med dom flesta. Förhoppningsvis kommer jag inte va där för alltid, men som det varit dom senaste åren har man ju lämnat och kommit tillbaka, lämnat och kommit tillbaka. Man ska aldrig säga aldrig, men jag hoppas att jag aldrig får jobba där för alltid. Med det menar jag att jag vill hitta mitt kall, så jag får ett yrke som jag verkligen vill ha, och inte bara tar ett jobb för jag behöver pengarna.

Det börjar bli sent.

Jag mår illa så jag tänkte sänka ett stort glas vatten. Sen tänkte jag fylla glaset på nytt och ta med det in i rummet, ställa brevid sängen som nattavann (på ren skånska). Släcka ner och låta det sista ljuset brinna ut av sig själv. Lite supernatural för att jaga upp tankarna och få sjukt konstiga drömmar. Ja sen tänkte jag då försöka sova lite också.

Har iallafall skickat iväg två stycken ansökningar, inte för jag tror jag kommer få den där utbildningen men ja. Man kan ju alltid försöka och det var precis det jag tänkte innan jag klicka på skicka. "Ge det en chans". Att skicka ger ju en större chans, ett nej är ju ett steg i rätt riktning jämfört med inget alls menar jag. Jaja vi ser väl var detta tar oss. Tror dock jag är meant to be med pepparkakorna, forever and ever and than ever again.

Med detta säger jag godnatt, and than some.

When I think about you, I touch myself.

Tjolahopsansa. Tycker att dagen har passerat ganska fort. Först har jag varit iväg på ett möte, där det slutade med att vi diskuterade min resa. Hihi. På vägen hem körde jag inom Koch's och köpte ostfrallor så jag kunde få en god frukost (hann inte riktigt med den innan jag körde).

Varit och hämtat mitt bokpaket och handlat hem Smoothies från Netto, 10kr/st. Dock var dom lösare än jag förvänta mig. Jaja funkar nog ändå. Bara sippat lite på den ena.

Var i byn och handlade en sväng med lillebror nyss. Nu steker jag ostsnitzel och kokar blomkål. Sugen på bomkål men sånt kan man inte bara äta så fick ta köttet också. Slutar väl med att jag kokar nudlar ikväll för jag inte fått tillräckligt med mat i magen idag. Jaja smällar man får ta. Jag lyssnar på magen o äter vad suget begär.

Så nu blir det lite mat & fortsätta kolla klart på Gossip Girl, see ya when I see ya!


Tisdagen 7 Februari.

Godmorgon! Snoozade en halv timme, bara för att jag kan. Magen kliar och känns just nu som en knottrig kondom, och jag har fortfarande inte kommit ett steg närmare att lista ut vad jag är allergisk mot. Tack & lov har jag ju mina tabletter så utslagen kan försvinna snabbt, fast hade ju helst varit utan dom helt från början. Vetat vad jag skulle undvika för de är ju kroppens sätt o säga till att grejen(erna) inte är bra för mig.

Nu är det iallafall dags och ta mitt pick & pack och köra hemifrån. När jag varit där jag ska så ska jag ta en omväg hem och hämta ett bokpaket i Perstorp. OM jag inte glömmer vill säga, jag har väldigt lätt för att glömma saker när det är mycket som händer på samma gång, eller många saker som snurrar runt där uppe.

Nu Kläder, frukost och bort med godmorgon-ansiktet.

En tidig morgon väntas.

Väskan är färdig packad. Jag är ny duschad så jag kan sova lite längre imorgonbitti. Glaset med vattnet står bredvid sängen. Japp jag är redo för sängen nu, dock lite TV först. Godnatt.


Var är min gubbe?

Kan inte hitta honom någonstans så om någon är synsk kan ni gärna tala om var han är.

update: Found him!

Oops en extra lång sovmorgon.

Gick inte ur sängen innan kanske halv tolv. Så mycket för att inte sova bort hela dagen. Nervös över att jag ska missa larmet imorgonbitti. Nej måste man ur sängen så måste man. Dags för frukost nu då, eller brunch kanske man ska kalla det vid denna tiden.

Måndagen 6 Februari.

Still awake. Dock måste jag väl somna snabbt nu, anledningen är att jag börjar bli hungrig. Är också väldigt sugen på att koka nudlar. Gör jag det somnar jag inte på länge. Vill inte vara vaken hela natten för då försvinner mitt "komma-upp-i-tid" så nu stänger jag ner datorn. Släcker lampan, sänker ljudet på TVn och kasar längre ner i sängen. Godnatt & Sovgott peeps.

Ännu en vecka mot sitt slut.

Tiden går fort även när man inte gör något vettigt med sin tid. Ja ni har väl redan förstått att jag har lite mer fritid nu. I needed a break and I got one. Och snart beställs biljetter så jag kan byta kylan och snön mot vita sandstränder och strålande sol.

Ätit lite glass nu på kvällskvisten, med massa choklad & kolasås.

Lite Coca cola & TV. Så nu ska jag släcka ner och göra mig sängredo. Imorgon blir det första provpackningen i nya väskan, dock har jag inte en färdigpacklista att gå efter men jag har nog det mesta nerskrivet.

Dos nummer 1.

Förväntade mig något riktigt äckligt och blev positivt överraskad. T.o.m väldigt gott!

Söndagen 5 Februari.

Det är söndag, jag har ätit frukost. Tror jag drar täcket över kroppen en stund till. Lite TV sen ska jag städa är det tänkt. Men jag har så ont i ryggen så jag börjar med att dra täcket över mig. Peace out!

Lite kvälls kärlek.



Kom in i mitt rum och där låg min söta lilla plutt. Lite TV till ljudet av hennes snarkningar sen var det i slut ändan ändå hon som lämnade mig. Nu sitter jag här, nerbäddad i sängen med tända ljus i rummet och TVn framför mig. Lite dipp & snacks som sköljs ner med Cola. Här håller vi lördag, mys lördag.

Har dock extremt ont i ryggen. Dock bara på ett ställe. Som att jag behöver trycka en brödkavel över plätten och liksom köra den fram o tillbaka och bara trycka ut vad det nu än är som jävlas med mig.

Lite mer cola och lite mer TV, sen säger jag godnatt.

Gillar att kolla på halvnakna män.

Gladiatorerna 2012. Ett program som ses med inställningen heja gladiator! Japp, jag hejar inte på dom som tävlar. Speciellt inte i dagens avsnitt och den där taniga killen som flyger iväg som en vante, han platsar inte riktigt. Typ som jag, jag hade inte heller platsat där.

Nej får väl återgå till programmet igen, lite mer muskler att dregla över.

update: Tänkte till mig själv innan hinderbanan, tänk om han vinner och så gör han det :o

Who said you can't buy happiness.

Så då har jag varit på Väla, träffat Jos & Vickie. Växlat pengar inför resan och känner mig helt plötsligt rik. Även handlat en ryggsäck, den ser inte speciellt stor ut och är inte särskilt snygg heller men nu ska jag börja packa och se om grejerna får plats. Annars får jag leta efter en ny. Men det känns som saker händer nu. Det pirrar lite i magen och jag är lite nervös om jag ska vara ärlig men vet ni vad, detta kommer bli extremt AWESOME!!

In the car.

- Solen tittar fram så nu får man känna sig dö cool i solbrillorna.

- Rätt gjord idag, alltså ingen lakrissmak. Hur den smaken nu kom dit förra gången är ett mysterium.

Lördagen 4 Februari.

Goddagens! Det har varit svårt att lämna sängen idag, man ville bara ligga kvar i värmen så en extra halv timme innan jag gick upp. En varm dusch på det satt väldigt bra. Nu lite frukost innan jag fortsätter min dag. Idag har jag faktiskt en trip till Väla på schemat.

The playground is gone.

Så efter att ha fått slappa lite efter att maten fyllt magen så fick jag mamma & pappa till att spela spel med mig. Sen tog minisyrran mammas plats och vi spelade några rundor till. Drack Cola och hade kul. Sånt behövs ibland, lite kvalitéts tid med familjen.

Nu är kvällen min och bara min. Lite TV o sånt sen ska jag sova.

Maten är i ugnen.

Min mage är extremt hungrig så väntan blir lång.

Spelkväll.

Så ikväll tänkte jag samla familjen för en liten spelkväll. Visst lillebror har bojkottat det redan i ett fult skratt som att jag var dum i huvudet när jag frågade honom om han ville vara med. Men jag tyckte att det lät som en himla mysig idé, plus att jag kanske då kan öppna min Asti , hähä allting med en baktanke?

Nu är bara den stora funderingen, vad blir det till middag idag? Hm.

Fredagen 3 Februari.

Solen tittar fram, tänk att snö var allt som behövdes för att solen skulle komma fram. Vackra vinter dagar måste jag säga. I like.


Ryggen säger lägg dig, och jag lyder.

Bäst att lyssna, så nu slänger jag mig i sängen med ett jävla brak. Nja vet inte om sängen går i sönder så tar det lugnare än så. Läser ett kapitel ur den där dåliga kärleksboken för att nå slutet någon gång, sen lite TV. Känns som jag skulle behöva gå ner i brygga fast typ flera varv, ja jag har ont i ryggen :/

Massage utan happy ending beställs snart, tills dess får jag ha ont.


Im a loser baby, men jag har faktiskt körkort.

Det är konstigt hur gamla spöken kan gömma sig under sängen så länge, för att efter år och år komma tillbaka och göra sig påminda. Jag saknar ytterst sällan folk, inte på riktigt. Fast dåtiden gör sig påmind och jag kan komma till att sakna den där tiden för flera somrar sen. Och hur bilden av personen alltid kommer va som den var då, även om vi alla förändras med tiden.

Ingenting är som det var, förutom bilden & den sparar jag i mitt huvud. Jag saknar dig.

This boots are made for walking.


Torsdagen 2 Februari.

Godmorgon peeps, det är en sån härlig morgon med solen på väg upp. Om det ändå varit sommar, då hade man tagit en filt, en bok och mindre kläder sen hade man gått ut och lagt sig på tomten. Härligt härligt.

Dags att klä på sig, läsa några sidor så mina ny borstade gaddar blir mindre ny borstade så jag kan göra en jordgubbsmix och äta lite knäckebröd. Mums, god frukost hey!

Yum.

- Med hallonsmak.

Tror lilla jag ska ta och krypa ner i sängen, kanske läsa lite i en bok och sen kolla lite TV innan det är läggdags på riktigt. Japp jag har nog ganska så rätt vänt dygn trots allt. Säng tidigt, upp i lagom tid. Jodå, sköter detta snyggt.

Note to self: Ta på jackan och njut av solen när den väl är framme.

Onsdagen 1 Februari.

Godmorgon, Godmiddag, Godkväll! Händer inte för mycket idag. Städat lite. Varit ute lite. Kört och handlat lite. Snart dags att äta lite. Sen är det middag lite. Sen är det TV lite och mobilspel lite också. Ja nej.

I veckan blir det en tripp till Väla är det tänkt, behöver köpa en väska så jag kan börja packa.



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0