Så var det de här med Ullared.

Återigen kom de där suget att åka dit och spendera pengar. Det är ju synd att jag inte har ett fungerande bankkort men i nästa vecka kommer mitt nya och då hade ju en trip till Gekås inte alls suttit fel. Spendera pengar är ju något jag e bra på (;

Maten var förspelet.



Att sen få vila lite och sen tagga till musik var liksom on the spot och nu är jag åter på topp. Skålar med en hustler och hoppar runt på rummet och dansar till "nosey neighbour" , fortfarande hetaste låten hos mig just nu.

Äter ost och kollar på TV.


Låten som går hetast i mina högtalar.

-- En perfekt låt att flumma runt på rummet till (:

Lördagen 31 Mars.

Två cider och en Asti, sen flyttade min lillebror o dom ner i hörnet mitt i mot mig och då tänkte jag att nej jag skiter i det här. Så jag gick in, gjorde lite nudlar och snackade lite med Håkansson aka födelsedagsgrisen.

- Asti all over mig för jag råkade slå till glaset, i mitt undermedvetna kanske jag inte ville ha någon asti eftersom det åkte ut två gånger . Hmm.

- Jag sket i att dom kastade papper tvärs igenom hela rummet, kan va för jag var "gäst" och visste att jag inte skulle behöva städa sen. Lillebror tyckte jag hade vuxit som inte försökte hålla ordning. What's the point med dom små, så ni som varit här förr kan nog tänka er att stället blivit värre. Men vi skulle väl festa sönder huset eller hur var det nu?

Efter att ha suttit i köket och ätit nudlar så gick jag in på rummet och kollade på TV tills jag somnade. Sov dock riktigt dåligt och rullade mest runt för att elementet gav värme. Stängde elelmentet och öppnade fönstret. Mådde illa, drack lite chokladmjölk. Snackade en snabbrunda med peepsen som förde lite liv i vardags rummet. Sen återgick jag till tvn, såg klart ett avsnitt av NCIS sen återgick jag till sovandet. Lyckades sova bra resten av natten.

Slår klackarna i taket.

- snart dags att gå ut, lyckades inte ragga upp någon som ville sällskapa mig så jag hoppas dom ungdomar som är där ute och partajar kan vara trevliga mot en sån äldre person som jag. Haha, låter som jag är pensionär, men jämfört med dom nästan. Rör sig om cirkus 4år plus minus noll.

Astin är öppnad.

- men det svämma över på golvet, oooops.

My är en lycklig flicka.

Hela veckan har jag haft ett sånt sug för att festa, sån känsla är ju inte jag längre. Idag har jag fixat massa ny musik på datorn, dessutom den stationära så jag har baslåda och kan ösa enormt. Hoppar runt och dansar  och känner sånt rus i hela kroppen. I feel alive, for the first time in a long time. Fast imorgon är det antagligen över om alkoholen står för kvällens dörr.

Vafan man måste leva också eller hur va de?(;

Små söta bäor.


I love you like a love song.

(Rubriktorka precis som andra brukar ha så jag tar lyricsen från låten som spelades).

Jag vill hitta på något men min bankkort har fortfarande inte kommit och jag har i princip ingen bensin i bilen så att ta sig någonstans är det inte frågan om. Då kan man kanske tycka att det är tur att festen tar sig till mig då. Så har jag inget bättre för mig så går jag väl ut och joinar dom små när dom dricker alkohol bara för att...
- Blir nästan lite sugen på att själv ha fest men vet ju hur det alltid blir.

Fredagen 30 Mars.

En annan spännande dag i My Svenssons liv, here we go.

- En anledning till varför jag inte gillar o va tjej. Ja jag har ett jack i ögonebrynet det är inte som jag gjort självmant, det är en cykelolycka sen jag var liten så noppandet av mina ögonbryn blir en extra utmaning tack vare det. Att mina inte blir så fina skiter jag i, behöver iaf inte se ut som en grottmänniska med oönskat hår i hela huet.
 
Hann dock aldrig göra färdigt innan lillebror & syrran behövde åka till byn för att handla inför deras kväll. Jag skulle åka med för att köpa creme fraiche till dagens middag. Lillebrors bil startade inte, säger att det är karma för syrran tog min plats där framme och jag åkte in där bak. Så vi fick ta min bil. Hann inte långt innan vi fick stanna pga en singelolycka som hänt vid sidan av vägen. Satt där och kunde inte se om polisen gav mig stopptecken eller vinkade fram mig för han var för långt borta men när han väl vinkade till mig så såg man ju det lite tydligare, körde fram blev manad att köra sakta. Såg olyckan och sa bara fy fan. Såg en man ligga vid vägkanten och tyckte synd om honom.
 
Körde och handlade vad vi skulle och körde sen hem igen. Olycksplatsen var så gott som tom med undantag för några som höll på att såga trädet i bitar och en brandbil som började köra när vi kom. Bilden är tagen av syrran men jag har tillåtelse att ta den.
 
HD kan ni läsa en liten text om olyckan.

Vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram.

Jag tycks inte göra annat än att äta.

- Dagens middag.

- och socker behöver jag ALLITD..

Torsdagen 29 Mars.

När jag inte har något bättre för mig blir det ofta att jag klickar mig in på olika sajter och fyller varukorgen med saker som jag sen inte tänker köpa för det blir alltid för mycket. Idag var ännu en sån dag och trots att sidan inte hade den väskan jag ville ha i den färg jag ville ha så fyllde jag korgen och klickade hem varor för mycket pengar. Får säga att det är för det var länge sen sist!

Varit i byn med lillebror & syrran, handlade lite middag. Så just nu står det en potatisgratäng i ugnen och till det blir det rostbiff, och lite sallad med dressing & rostadlök. Mums, det är sånt här som jag tar som vardagslyx. God mat och fint väder.
- en av några saker som jag beställde.

Another day is passning by.

For every good reason there is to lie, there's a better reason to tell the truth.

Idag har jag inte gjort mycket mer än några ärenden i byn. Varav fixat vidimerade kopior på mina betyg från gymnasiet & barskolan. Jag har varit och hämtat mitt paket med skor men det fick jag ju skicka tillbaka igen. Tänkte beställa ett nytt par klackar eftersom jag älskar skor (;

Fick bekräftat att ett nytt bankkort är beställt åt mig, det känns ju bra. Just nu känner jag mig allvarligt handikappad då jag inte kan tanka bilen och den är snart tom i tanken, jag har bara lite lösa pengar så handla kan jag inte heller göra länge till. Känns konstigt.

Roar mig just nu med lite serier & suduko men tänkte kasa lite längre ner under täcket.

Onsdagen 28 Mars.

I am heartbroken. Mina snygga heals som kom idag var ju helt förstörda. Klackarna var redan fulla med märken och det är inte okej. Sen var skorna lite för små också så det blir till att skicka tillbaka. Vill jag ha söndriga skor med märken på så ska det vara jag själv som gjort dom. Anledningen till att mitt hjärta krossades var för dom var snygga och jag blir bara kär i saker, inte personer.

- Bilderna kommer ifrån have2have.

Godnatt från mig till er.

Jag sov till halv tolv idag därför att jag nog var uppe till ett eller två inatt. Får inte hända igen, så nu tänkte jag lägga mig till rätta i sängen under mitt varma täcke och somna till NCIS. Vet att mina drömmar kommer bli besökta av action men va gör det, roligare så..


Varning för Varan.


Det går mot sommar.

Därför är detta en sysselsättning som jag haft idag. Visst så mycket fick jag väl inte hjälpa till med i själva bytet men jag var sällskap och tyckte det var lite kul.



- Resultatet blev MVG!

Solen skiner, himlen är blå.

Va det är skönt att leva då. Varit nere i byn idag för att handla lite och tanka en dunk bensin. Min kontokort funkade inte så bensinen fick vi strunta i och handlandet blev av först på Netto, och där hade dom även fartkontroll, och sen ICA. Nu sitter man med tankarna 'vad ska vi ha till middag' och kommer inte långt. Därför åt jag de här istället.


Tisdagen 27 Mars.

HAHA, ett tecken på att jag är övertrött:


With my feet in the real world.

People are going to tell you who you are your whole life. You just gotta punch back and say no this is who I am. You want people to look at you differently, make them! You want to change things, you gotta change them yourself cause there are no fairy godmothers in this world.

I'll do anything for you.

- That's something I would like to hear without it being on the TV meant for someone else.


Gottis time.



Fryser ganska mycket efter mina timmar ståendes ute med händerna i kallt vatten så nu myser jag ner mig under täcket och äter lite godis och kollar på TV.

Måndagen 26 Mars.

Solen har varit framme även idag så jag har passat på att vara lite flitig. Tvättat bilen, men alla dom där svarta prickarna av asfalt på hela bilen var ju inte det lättaste att ta bort. Kan ju erkänna att jag insåg vilken nackdel det är med en silvrig bil, rostdagge är ju svart så sånna prickar syns ju inte på samma sätt. Mina sommardäck kom också fram så jag försökte skura dom men så mycket bättre blev det inte tyvärr, men imorgon åker dom förhoppnigsvis på bilen (:

Movie from the elephant show.


Lite bilder från Phukets Zoo.








Love life.

Tror att jag är deprimerad. Bara för jag mådde så bra av solen och semester feelingen och nu, ja nu är det så mycket jag måste göra men jag finner ingen motivation. Det får göras bara för att det måste göras, inte för att jag egentligen vill. Men det är väl så med livet antar jag. Keep the smile on and pretend.

- men det är söndag, då kan man utan ångest göra vad jag gör. TV & godis.

Mitt liv just nu



- Man kan inte styra sina känslor har jag hört, därför bör ingen rynka på näsan när jag skriver att jag är trött även idag. För jag kan inte styra över det. Så just nu kan jag väl säga att min säng med blicken mot TVn är mitt liv. Fast veckan som kommer innebär väl ta sig i kragen, fast jag har blicken siktad mot mitten av April. Allt innan dess är bara tillfälligt om jag får som jag vill. Jaja nog mumlat, har Whitney avsnitt att kolla på. Todalo.

Cirkus 82 timmar senare.

Så gjorde jag min första internet shopping. Ännu ett par klackar att slå i taket och som ska ta mig en bit närmare stjärnorna. Inlove. Ja för jag finner bara kärlek i saker, inte i personer.

Söndagen 25 Mars.

Fint väder så man har ju varit ute vid några tillfällen och Znidas är så söt när hon leker med pinnar. Dessutom har jag äntligen fått tummarna loss och tagit itu med tvätten som legat på golvet dom senaste två dagarna. Kändes som det var på tiden. Imorgon är det städa som gäller..



Colgate reklam nästa?

- Mitt leende lyser ju lite.

Nu blir det TV resten av kvällen.

- Så här såg jag ut innan jag åkte till farmor idag.

Åkte på kalas vid två tiden och för nog första gången så kom vi först. Har iallafall inte i minnet att det hänt förut. Blev iallafall fika med kakor, bullar & muffins. Sen fick vi även kränga lite prinsesstårta. Kan säga att något mer socker i kroppen behövs inte idag.

Efter kalaset så körde vi ner till byn och handlade lite sen hem. Har ätit grilladmacka (macka med ost och diverse saker som sen åker in på grillning i ugnen, för er som inte förstår) till "middag" och nu är jag bara så seg. Var uppe tidigt och tänkte nu bara slänga mig i sängen och kolla på serier.

Lördagen 25 Mars.

Varit uppe sen klockan 8 imorse, kollade lite på TV och sen var klockan helt plötsligt 11. Körde till byn med pappa och handlade lite samt hämtade farmors tårta. Körde och lämnade den sen körde vi hem igen. Nu blir det frukost.


Sleeping beauty time.

Förstår inte den här biten med hur man kan vara rastlös & trött på samma gång. Jag e sugen på att göra saker men på tok för trött. Fast nu tänkte jag stänga ner datorvärlden för idag. Behöver sömnen för imorgon ska jag som sagt på kalas. Hoppas solen skiner så man kan ta sig till molnen med ett par klackskor på fötterna. Feels like forever ago.

I dont care about you.

I brist på annat så har jag äntligen tagit bort nagellacket från tårna, knappt något kvar på vissa ställe. Fyllde på med lite glänsande lack i någon ljus färg. Tog även och målade nagellack på händerna (man säger så, men vi alla vet att det inte bokstavligt talat var händerna utan naglarna på fingrarna.)

Lillebror kommer inte be om skjuts inatt för festen förflyttades hit. Bra då kan jag sova med gott samvete, för nu finns det ingen risk att jag skulle sova förbi hans samtal. Good to know.

Dricker lite Cola men kommer nog ändå snart ge upp allt som gäller vaket tillstånd och ge mig in i drömmarnas värld. Där får jag iallafall kärlek i princip varje natt. Inte alls konstigt att jag gillar att sova (;


Doing as little as I can.

Fredagen är kommen inte för att det har någon speciell betydelse för mig just nu, men det är väl lite skönt att känna att det är helg. Skjutsade ner brossan till byn innan och på vägen hem så startade jag musiken och gasade hem med hög volym och satt där i min egen värld och sjöng. Obeskrivligt!

Fixade middag när jag kom hem, det iform av pasta ala mysaan:


Kollat några avsnitt av serien Whitney och känner mig skit seg. Så tänkte fortsätta kvällen med lite serier och förhoppningsvis så blir det en tidig kväll även idag. Hoppas innerligt att lillebror fixar skjuts på egen hand i natt så han inte behöver ringa mig, men måste han så ställer jag klart upp. Har sagt det förr också. Finns nog inget jag inte skulle gjort för dom som står mig närmast hjärtat.

Och imorgon ska vi iväg på kalas hos farmor som fyller år, blir nog trevligt.

Jag har det bra.


Jag visar vem som e kung i djungeln.


Fredagen 23 Mars.

Var nog ganska så trött igårkväll innan jag la mig. Satt och skrev en massa samtidigt som jag klickade på datorn. Enda problemet var väl att jag somnade i micro minuter HELA tiden, tror att jag var trött. Tillslut gav jag upp och startade TV och ett avsnitt 'Up all night' och deckade redan innan en minut hade gått av programmet. Så skulle det varit alltid, att man har lätt för att somna. Då hade jag nog varit en lyckligare människa, mina sömnproblem har nog ställt till det många gånger. Jaja. Vaknade första gången kvart över 6 pigg som en lärka men lite tidigt att gå upp så sov vidare till ungefär 9. Har varit riktigt skönt att sova i sin egen säng med sina egna kuddar och med ett vanligt täcke. Feels like heaven!

Idag har jag ingenting inbokat, ska bara vila upp mig och njuta av att vara hemma.

Fy fan va jag är trött.

- Ungefär så som mina ögon ser ut här, så känns dom nu. Extremt tunga och svåra att ha öppna.

Trots en lång resa på närmare 21 timmar så har jag inte sovit något idag. Jo jag lyckades väl sova en timme eller två på flyget annars så har jag haft fullt upp. Skulle komma ifatt med alla missade serieavsnitt, börjar nog fylla på mitt förråd nu ..

Varit iväg och snackat med en handläggare på AF. Fått igång min Akassa igen samt pratat lite om mina kommande två möten. Kanske att jag kan få ersättning och inte behöver stå för hela kalaset själv, känns ganska bra.

Sen blev det handla, ni kan tro att jag plockade på mig enormt mycket SVENSK mat. Keso, vaniljyoghurt, havrefras, rökt emilskinka, chokladmjölk, hela champinjoner, creme bonjour osv osv osv. Va ju tvungen att även här fylla på mitt förråd och min låda börjar nu fyllas i kylen. Nu syns det att jag är hemma igen (;

Känns dock som jag skulle kunna somna vilken sekund som helst, men vill helst inte somna för tidigt för då kommer jag bara vakna mitt inatten pigg som en lärka. 4 timmar till, sen kan jag sova.

Torsdagen 22 Mars.

- Bild tagen precis innan taxin kom.

Det har varit en riktigt lång dag. Halv 6 kom min taxi igår, en halv timme för tidigt men egentligen va gör det? Jag var ju ändå redo, bara minskad internet tid och ja den kan man ju va utan. Det är inte ett så stort beroende, eller det är det kanske.

Iallafall var det dags för mig att ta mig till flygplatsen. Det tog typ en timme sen var jag framme. Fick gå igenom första check-kontrollen precis innanför dörrarna. Sen skulle jag checka in mitt bagage och få boardingpass osv, tog en evighet. Väl igenom så skulle man gå igenom immigrationschecken. Jag hade tydligen stannat en dag för länge så jag fick böta 500baht. Förlåt om jag inte räknar som på deras sätt, jaja då var min resa i Thailand inte 30 dagar utan faktiskt 31.

Gick igenom sista checken sen var jag inne. Köpte en munk som inte alls var mjuk och god. Drack min cola och läste några sidor sen skulle vi gå på flyget. Gick ganska fort att åka till Bangkok. Sen tog det stop lite där, precis den tavlan med vilken gate jag skulle gå till var sönder. Alla stod & var förvirrade. Tillslut gick jag till en informationsdisk och frågade om dom hade någon aning om vart jag skulle. B6 så det var bara att gå dit.

Hade inte shoppat något på flygplatsen i Phuket därför att jag tänkte ta det i Bangkok, vilket jag ångrade när jag kom dit för att där var ingenting för mig. Lite sprit, lite parfymer & smink, lite klockor. Sluta med att jag fick köpa godis bara för att..

Checken i Bangkok var inget jag var van vid. Ta av sig skorna, ta av sig tröjan (alltså tjocketröja/jacka), datorn ur väskan sen skulle man in i något stående rör och ställa sig med lite halvt särade ben och armarna ovanför huvudet. Sen scanade dom typ in en. Vadå enorm säkerhetskontroll?

Satte mig sen vid min gate och väntade. Behövde inte vänta så länge sen fick vi gå på det enorma flygplanet. Fick dricka och sen läste jag lite. Hade en skärm framför mig och en kontroll vid sidan av stolen. Så jag satt och spelade super mario ett tag, dog dock och då var det inte så kul längre :P

Det blev mat och då åt jag någon kyckling med chili,vitlös&basilika med ris & grönsaker. Laxsallad, någon cheesecake. huvudrätten med kyckling var så stark att jag bara åt riset. Laxen var kallrökt och den konsistensen kan jag inte med men åt några potatisbitar som var i. Cheesecaken var så god så jag åt hela.

Sen tog jag till skärmen och började kolla på New years eve. Ja nu har jag sett nästan hela och måste fixa hem den så jag kan se slutet såklart. Velat se filmen ett tag så när jag såg att jag kunde välja den var jag ju tvungen. Sov dock ett tag också, ögonen gick ju i kors och jag lyckades för första gången sova ett par timmar på flygplanet.

Vaknade upp och var aningen trött. Efter ett tag började folket vakna upp och frukosen serverades. En omelett med tomat&lök tog jag, korv, svampstuvning, tomater och fruktsallad.

Landade i Köpenhamn och gick igenom passkontrollen sen tog det väldigt långt tid för min väska att hitta fram. Väskorna rullade på redan när jag kom men det är ju enormt mycket folk som får plats på Thaiairs plan så att ens väska inte kommer fram snabbt kan man räkna med.

Väskan kom tillslut fram och då tog jag den och gick mot utgången. Där stod pappa & Kurt och väntade på mig. Kramar och pappa fick sin lilla tack present för att han hämtade mig, en ask merci (som just betyder tack). Körde hem och nu sitter jag här. Ska till af och anmäla mig till akassan igen, sen ska jag ringa umott för jag fått en faktura som jag inte borde fått för hon sa att de va gratis med cellprovet från & med detta året. Ja sen tänkte jag fan slänga mig i sängen och sova.

Helt slut. Börjat snora lite och hostar lite ibland. Undrar om jag kommer bli sjuk av värmeomställningen, hoppas inte. Men gud så trött jag är ! Men nu är jag iallafall hemma och det känns väl ganska så skönt efter att ha rest i ca 21 timmar.

Onsdagen 21 Mars.

Gick upp när Lovisa knackat på min dörr, dom skulle packa ihop sina grejer sen gick vi till Seven eleven och köpte frukost. Toast och chokladmjölk, mums! Dom hittade ett nytt boende på vägen så dom behöver inte flytta så långt. Jag tog en dusch sen gick jag ner med min packning, fixade med allt som skulle fixas till kvällen och sen bokade jag in en taxi som tog mig till Phukets Zoo. För det skulle va enda möjligheten för mig att få se mina kära tigrar.

Så åkte dit, betalde 500 för att komma in. Ja va ska man göra. Kom in och såg krokodiler, yeay. Tog kort med min bamsing till tiget, dock ser den helt full ut på bilden så det känns ju mindre trevligt.


Gick vidare, kollade på fåglar, mer krokodiler, fåglar, tigrar, krokodiler, kameler, apor, elefanter, krokodiler, vildsvin, påfåglar, apor, illrar?, getter, fiskar, blommor, fåglar, och sa jag krokodiler? För ja det fanns ju hur många som helst och överrallt. Kunde tro jag kommit till ett krokodilställe.

Gick in i "Bird Park" och vad jag såg var mest fiskar om jag ska va ärlig. Såg EN fågel, borde alltså inte haft namnet Bird park utan Fishf park. Dom hade en Orchid Garden också, var mest vissna blommor. Allting var så smutsigt och ofräscht. En gång, aldrig mer. Djuren var ju helt slöa men det är varmt jag förstår att dom bara ligger där, hade jag också gjort. Men dom som sköter om Zooet kunde ju faktiskt plockat bort alla vissna palmblad som trillade ner och andra löv. Rensat i krokodilbassängerna och liksom hållt det rent. Det hade gjort jätte mycket för besökarna kan jag säga.

Efter att gått ett varv så gick jag och kollade på en krokodil show, kom väl i slutet för såg bara i några minuter sen var det slut. Tyckte synd om krokodilen och hade den/dom bitit människorna så hade jag inte tyckt synd om människorna därför dom drar i dom så, och liksom försöker reta upp dom. Precis sånna som rider på tjurar och sen avlivades tjuren för den stångade ihjäl en kille. Hans eget fel som liksom retar upp den så den är så argsint från början. Sånt har jag svårt att se och ger inget medlidande till människorna, dom har sig själva att skylla faktiskt, ingen tvingar dom & djuren har liksom inget att säga till om.

Efter lite mer än en timme så var jag färdig, gick ut och mötte upp min taxichafför som suttit ute och väntat på mig. Känns jätte konstigt de där, att han liksom bara sitter där och snackar med andra chafförer och väntar på mig. Jag kunde varit där inne hur länge som helst, han hade ändå väntat.

Åkte tillbaka hem sen gick jag ut och shoppade, behövde två saker till sen ville jag ha en väska. Hittade egentligen ingen wow väska men den jag köpte får duga. Hade kunnat shoppa mycket mer än känns som tiden springer iväg och man redan sett alla stånd. Sen har jag tröttnat på att dom ska maxa priserna och man ska börja så lågt och dom ska tycka man är dum i huvudet. Nej tacka vet jag Sverige, där är de de pris som är bestämt gilla eller gå typ.

Efter en månad med "hello how are you" "where you from, sweden?" "titta titta inte bara titta köpa köpa" "I have a really good price for you" osv osv så är det faktiskt väldigt skönt att komma hem till lugnet, att liksom slippa all den där onödiga uppmärksamheten som bara gör en väldigt trött och irriterad. Killen som säger "Tjena mittbena" varje gång man går förbi kom idag upp i mitt huvud och frågade "why are you so beautiful?" jag skakade på huvudet, att dom bara orkar. Borta bra med hemma är bäst för där blir man lämnad ifred :P

Efter att ha gått runt i solen hela dagen var jag lagom varm, in och köpte en cola & en vatten i någon affär här i närheten sen gick jag hem och tog en dusch och nu sitter jag här.

Godnatt önskar Karon.

Det är dags för mig att dra mig upp till mitt rum nu, har suttit här nere så länge nu. Klockan börjar bli mycket och jag vet själv att det tar ett tag för mig att somna, även om jag är trött. Imorgonbitti blir det troligen frukost med tjejerna, sen drar dom till stranden och jag vill se mina tigrar nu innan jag åker. Hade varit så kul eftersom jag tigrar vart mitt favorit djur när jag var liten. Vi får se imorgon helt enkelt, vad tiden tillåter. Godnatt!

Hjälp! Ett sjömonster.


Tisdagen 20 Mars.

Idag har varit en fullspäckad dag kan man ju lugnt säga. Gick upp vid 6 och väckte tjejerna en halv timme senare. Gick till seven eleven och köpte toast, två till och med. Rebecca mådde fortfarande inte bra så hon stannade hemma så jag och Lovisa åkte själva iväg på dagens äventyr.

Först besökte vi fruit garaden, lite kul att det första man får smaka då är Curry och inte frukt :P

- Tom Yam Kung, spicy!!!

- Sen kom ju frukten också, älska vattenmelon.

Efter att vi varit på fruit garden så åkte vi vidare en bit. Då var det rafting som väntade. Tog ett tag sen fick vi på oss flytvästar. Killarna kom med vattenslangar för att skölja av båtarna för dom var riktigt varma. Där kom första duschen, mitt i mellan mina bröst. Tack för den. Sen var kriget igång och gång på gång sprutade dom vatten över oss, inte bara mig och Lovisa men det kändes som det var vi som fick mest. Jag säger att det var för att vi är heta (; haha.

Väl i båten så hade vi skit roligt. Att sitta på kanten på en gummibåt och strutsa runt bland vågor och stenar. Jag flög i båten två gånger, kunde inte hålla mig kvar på de hållet men utåt sätt gick utmärkt att hålla sig på plats. Jag hade riktigt kul. Till den punkt då vi stannade till och en båt kom in och en kille skrek "We are getting off  NOW!!". Såg en tjej som satt inklämd i båten och hon såg skräckslagen ut så jag trodde att hon hade fått panik och var rädd. Sen såg alla likadana ut i ansiktet. Visade sig att båten hade vält och folk hade slagit sig rejält. Killen som skrikit hade nog fått axeln ur led för han höll sig om axeln mycket. En annan kille hade slagit upp smalbenet så där va ett jack rätt in till benet. Kände att jag mådde illa av synen. Slutade med att dom flesta gick av med killen med jacket på benen fick gå i vår båt med sin flickvän. Där efter var vårt roliga slut. Vi åkte lugnt och försiktigt och kunde inte tjoa, kändes inte som läge. Vi ville ha 2,5km extra pga av det men de fick vi inte. Surt att vi ska bli drabbade när det liksom var en tom båt dom kom med och som gick åt samma håll. Samtidigt tyckte jag jävligt synd om dom. Allting är kul tills något tråkigt händer. När olyckan är framme dras oftast smilebanden ner en aning.

Väntade på skjuts tillbaka och fick mat på stället. Sen skulle vi vidare mot vattenfall. Fick först posa vid dammen innan forsen. Ofc lite egobilder måste man ha (;


Vandringen till vattenfallet innebar väldigt mycket trappor neråt. Fick gå försiktigt så man inte snubblade eller något. Kunde va lite halt på vissa ställen. Väl framme vid vattenfallet blev jag glad, för de där räknar jag som ett vattenfall. Vi posade i vatten, hängde i lianer och vi posade lite mer i vattnet. Jätte kul verkligen!


Vägen tillbaka var dock inte lika kul, jag med dålig konditon och gå upp för alla dom där trapporna. Tog musten ur mig, tur jag inte var en julmust då hade bara jul funnits kvar och vi vill ju ha sommar (; haha..

Sen var det vidare till Elefantsafarit. Red på elefant i en halv timme sen såg vi en liten elefantshow följt av en apshow. Det var faktiskt väldigt underhållande. Att dom kan. Fast visst i åtanke har jag helt klart att dom nog inte haft en allt för lätt väg, men jag blev imponerad.


Efter detta så var utflykten färdig. I vanen hem höll man på att somna, helt slut. Men det har verkligen varit en fartfylld och skit rolig dag. Är riktigt glad att vi åkte!

När vi kom hem så gick vi ut och åt ganska så fort, solen höll på att gå ner precis framför mig så det var ju vackert. Bredvid mig satt två söta tjejer som också kan kallas mitt sällskap (: Åt och gick sen i lite affärer på vägen upp till hotellet igen.

Spelade lite yatzy och lite kortspel sen avrundade vi kvällen. Jag sitter här och kollar på alla mina bilder som blivit tagna idag. Så många bilder med mig på också har nog inte tagits på hela resan. Ganska skönt att någon annan kan hålla i min kamera (: För varesig man är ego eller inte så tycker man det är kul att ha några semesterbilder med sig själv också. Jag älskar det, som bevis & minne liksom.


Allting är mycket sötare här,

förutom killarna. Förlåt men ser ingen som helst attraktion eller dragning what so ever. Tjejerna kan va söta. Fast vad jag egentligen menade med allting är sötare så syftade jag nog mest på läsken och juicen. Till och med sprite'en var sötare än hemma. What?



-
Kvällen, mötte upp tjejerna utanför internet caféet lite längre ner på gatan så gick vi och letade efter ett ställe att äta på. Det blev lite shopping efteråt men jag sa hejdå till tjejerna för dom mådde inte så bra idag och jag har inget val. Jag har så kort om tid så jag har typ bara ikväll känns det som. Jag har handlat för flera tusen idag. Ja inte svenska kronor så det är inte så mycket egentligen. Jag har säkert blivit lurad också då jag inte e så bra på att pruta men om start priset var 1200 och jag får två för 800 så kan jag tycka att jag lyckades där rätt bra. Ett armband för 350 som startpris och jag tar ett halsband också och får det för 400. Så jag tycker lite lyckas jag nog. Men Assar, jag ger dig första platsen på prut-tronen för du är nog bäst på att förhandla (:

Sen gick jag inom seven eleven och köpte en vatten, och en chokladmjölk och de va de godaste jag fått ner i magen idag. Seriöst så saknat det är med sånt. Mums!

Kvällen måste snart avrundas eftersom larmet nog ska ställas på 6 imorgonbitti eftersom att vi ska hinna äta frukost innan vår transfer kommer och hämtar oss. Sen är det ju full rulle hela dagen, kvällen och kanske natten också. Puh känner mig redan gammal :P hahaha.

The rat is back.


- Mobilen stängde precis ner videofunktionen när kvinnan skulle börja peta därav missar man typ skiten men ni ser ju något svart springandes snabbt iaf. Två kvällar i rad.

Måndagen so far.

Gick och tog frukost från seven eleven, deras toast var faktiskt väldigt god. Och ja jag åt frukost för andra gången på denna resan, dom andra gånger jag ätit frukost har det mer varit lunch-format och tid. De satt som en smäck.

På vägen ner till stranden så började det att regna lite. Vi tog ändå solstolar, med parasol så man var lite skyddad. Kom bara lite droppar, sen började det ifs att åska lite. Men efter en stund så kom solen fram och vi kunde till fullo njuta av solen. Så jag låg mest under parasolen, ja det är ju de jag gjort mest under hela resan faktiskt. Annars hinner man knappt lägga sig förrän man måste doppa sig i havet igen. Men får ju ändå färg när jag ligger i vattnet. Men mina skinkor & min rygg kommer förbli randig för jag kommer aldrig hinna, knappt några soltimmar kvar.

Morgondagen är fullsmockad från tidig morgon till tidigmorgon? Och onsdagen vill jag ju se tigrar men ska kvällen före va som de ser ut så kommer jag aldrig palla. Jag känner mig själv. Och sen, ja sen är det over. Det är ju snart dags för mig att åka hem. Just nu känner jag inte alls för det, jag trivs bra här. Solen, värmen och det kravlösa. Sen har jag väl börjat känna att verkligheten e så nära och jag inte riktigt har ett happy face för det. Sen kan jag ju också tillägga att dom två tjejerna som jag träffade igår är riktigt härliga så det gör ju att man liksom har ännu roligare (:

Nu har vi lite datortid och sen är det ut och äta, jag ska antagligen försöka shoppa lite också. Nu när jag ändå har den där stora väskan så måste jag ju fylla den också (; haha..

Lite bilder från min pizzakväll.

- Jag skulle bara ut och äta pizza.

. Hamnade på en bar, denna bilden tycker jag för övrigt faktiskt är snygg.

- Blev visst lite full. Sen blev jag så skit full att allting e svart och jag vaknar klockan 10 av larmet på mobilen. Jaja jag hade ganska trevligt med engelskmännen(ochkvinnorna).

Måndagen 19 Mars.

Godmorgon! Tog ett litet tag innan jag somnade i natt och att ställa klockan på nio kändes mindre kul. Fast ja jag vaknade första gången halv sju sen har jag varit halv vaken sen dess. Tror mitt undermedvetna inte ville att jag skulle försova mig. Är faktiskt ganska pigg också vilken känns jätte skönt. Snart blir det frukost sen är det stranden som gäller. Have a great day!

Håkan, this is for you.



-
Sen undrar jag va är det här för en dag egentligen? Ballarna håller nu också på att tappa färg och skinn precis som ryggen, jag faller itu. En explosion i en ledning som leder till brand på väggen vid ett stånd och deras grejer. En massage som endast hade ett par spetstrosor som gräns. Och nu en fet jävla råtta som sprang förbi mig i receptionen. Jag tror det är bäst att jag går och lägger mig :o

Im in Karon bitch.

Okej funkade inte alls lika bra som att säga miami men skit i det. Det blev byte av båt mitt ute på havet, båten gungade till och jag tänkte att nu trillar jag ner i havet men Thailändaren höll ett fast grepp om min arm. Tacka gudarna för det?

Transfer till Karon och in på Karon guesthouse, tänkte jag kör på det enkla planet. Slippa leta nytt och istället ta ett ställe jag redan bott på. Fick kontakt med två nya tjejer i transferbilen så dom hängde med och checkade in här också.

Sen knackade dom på och bjöd med mig till stranden så åt först en lunch (som var ganska behövlig då jag igår åt kanske fyra sånna crachers och drack en cola). Drog vidare till stranden och låg väldigt mycket ute i vattnet. Mycket härligt måste jag säga.

Blev en dusch och sen drog vi ut och åt och körde en liten shoppingrunda. Nu har jag köpt den där stora svarta resväskan, pappa & mamma jag tror kanske ni får den av mig. Eller behåller jag den för den är väldigt bra att ha. Väger ingenting men kan växa sig stor. Tumbs up!

Beställt en liten utflykt till på tisdag, lite äventyr och lite elefanter igen. Kommer nog att bli fett skoj! Sen ska jag ju försöka med en annan utflykt också. Antingen imorgon eller onsdag. Sen är det liksom försent. Time will tell. Jag vill ju se mina tigrar!! (:

Skulle leta upp ett ställe för massage och hör en jävla smäll och lamporna blinkar till och släcks och tänds. Sen ser vi att det började brinna på ett ställe och folk började springa så det gjorde vi också. Jag garvade itu för mitt hjärta fick sig en jävla chock. Tänk er själva att ni går på gatan och helt plötsligt blir det en jävla panik och folk springer åt alla håll & kanter. Ja det var ju typ en explosion av en ledning skulle jag gissa på. Sen brand som följd. Rädd blev jag, och skratta är väl en liten sköld som jag tar fram för att dölja det.

Jaja efter att det lugnat ner sig lite gick vi in och fick massage. Först trodde jag att min tjej var en kille pga sin korta frisyr och sin taniga lilla kropp och tänkte vägra massagen men när hon öppnade munnen så blev hon helt plötsligt en tjej. Tog av sig kläderna och ångrade genast att jag hade spetstrosor på mig. Hon börjar massera mina ben och liksom särar på dom och genast flyger mina tankar till "hoppas jag inte missat något när jag rakade mig", är det ens normalt att tänka så?

När det kom till rygg delen så åkte ju trosorna nästan av och massagen gick på rumpan väldigt väldigt mycket. Tycker det blir bara mer och mer intens för varje gång jag går. Första gången åkte troskanten ner lite, andra gången lite mer och denna gången kändes det som jag låg med ändan helt bar.

Att ligga på rygg och få fram massagen var nog ändå där gränsen liksom var nådd. Bhn skulle inte ligga där utan istället fick man massage lite på magen men mest på boobsen. Jag kunde liksom inte riktigt greppa, den typen har jag aldrig varit med om men om dom andra två fick likadant ja då var det väl något som kör på. Jag frågade om inte min massör också skulle ta av sig sin tröja, fick skratt som svar så jag antar att det inte kom på frågan haha.

Nu ska jag snart gå upp på mitt rum och lägga mig, klockan ställs på 9 imorgon för då är det frukost och stranden som gäller. Sen får man se vad dagen har att erbjuda. Hoppas ni alla har det bra, det har jag. Kan inte riktigt förstå att jag snart ska hem, detta är ju lite av ett paradis men skulle gissa att det är det kravlösa som gör det. Jag har absolut inga måsten alls, det är ganska skönt!

Söndagen 18 Mars.

Har sovit jätte dåligt inatt, vaknat och vaknat och vaknat. Så att jag inte är pigg nu är ingenting som chockar mig, men va ska man göra. Jag måste upp, packa ihop alla mina saker och konstigt nog känns väskorna mindre. Svårt med plats. Konstigt, så mycket plats tar inte de jag shoppat, jaja.

Om ungefär en halv timme kommer min transfer och tar mig till båtarna. Sen är det ca 3 timmar med båt, byte av båt i phiphi sen har jag en transfer från piren i Phuket som kommer ta mig till Karon. Måste försöka hitta den där väskan jag känner mig i behov av nu. Tygväska med dragkedjor som gör att den kan bli större, större och större. Skit bra väska, hade en sån när jag åkte till Bulgarien, väger inte så mycket men har ändå plats för mycket saker.

Ha en bra dag så hörs vi när jag har tillgång till internet igen. Take care!

Godkväll 2.

Eftersom jag började känna mig som en människa igen så tänkte jag att något att äta måste jag ha så jag tog på mig short och sandalerna och vandrade några steg där ute sen fick jag stå stilla. Om någon såg mig vet jag inte vad dom tänkte, anledningen till mitt plötsliga stopp var att mina fötter hade somnat och den där stickande känslan när dom börjar vakna igen. Hemskt, går inte att gå utan stå stilla och låta det passera.

Gick sen till en liten kiosk och handlade lite ät & drickbara grejer ifall behovet skulle komma. Colan mest för jag e så trött på vatten efter att ha hällt i mig ganska mycket under dagen. "Oreo"-kakorna för dom är goda. Dom andra kakorna var det närmaste riktig mat jag kunde komma och chips är chips! (; Vattnet är till imorgon, kan nog behöva lite vätskepåfyllning under min 3 timmars resa. Nu säger jag godnatt och hoppas på att inte återkomma förens imorgonbitti. Peace out!

.

Godkväll.

Vet inte om jag vågar säga det men jag börjar nog känna mig som en människa igen. Skönt kan jag väl påpeka men vad jag har funderat över hela dagen är hur jag kunde bli så full igår. Jag drack bara några öl i sällskap med några personer från England och helt plötsligt är allting svart tills larmet ringde imorse.

När jag gick till stranden idag efter ett tiden så var allting jätte luddigt, som att jag fortfarande var full och när jag låg ute i vattnet var det lika så. Jag kände att jag inte kunde vara i solen, jag behövde min säng så därför har jag spenderat min dag sängliggandes. Det var först när jag varit vaken i en timme som jag började känna mig normal i skallen, fast illamående och sånt har jag ju varit hela dagen.

Nu tänkte jag iallafall slå igång någon mer serie och försöka sova, en tidig morgon väntas.

Icecream on the beach.


Seeing stars, and it's not even night time.

Jag ligger i sängen och mår aningen dåligt. Jag börjar funderar på att det kanske är något annat än bara baksmälla för jag är aningen överkänslig, ligger och kollar på serier och bölar åt allt & inget. Sprang iväg och handlade två flaskor vatten innan, känns som förrådet behövs fyllas på igen.

Toalettbesöken har ökats för att vattnet vill upp hela tiden. Skakar. Ser stjärnor. Har inte ens ätit något idag och som det känns kommer jag nog inte göra det heller. Vill inte va sittande i en restaurang nu. Fast samtidigt så är det en lång dag imorgon så hade kanske behövt mat i magen ändå. Imorgon åker jag ju vidare, klockan är ställd på 6.45 så det blir en tidig morgon.


Lördagen 17 Mars.

Idag är en sån dag där jag inte ens kan ligga på stranden. Igår skulle jag ut och äta pizza, det slutade med att jag satt ihop med ett gäng från England och drack mig så full att minnet ännu en gång sviker min hemfärd. Och idag mår jag som sagt skit. Sov till klockan ringde sen snoozade jag fram till 1 :o gick till stranden och låg mest i vattnet men nej det gick inte så nu e jag hemma igen. Blir sängen idag, så dåligt mår jag ..

I am broken.

- Ni ser ju själva, hoppas jag lagas innan jag åker hem. Sånt märke vill jag inte ha.
- Och ursäkta armen, den ser ju ut och va större än hela mig haha.

Ännu en fin dag i Koh Lanta.

Och jag har spenderat några timmar på stranden. Med en hel del bad såklart. Åt lunch och idag blev det cheeseburgare, pommes och en Chang.


sen har jag ju även ätit glass på stranden som ni kanske redan hunnit läsa. Gottat mig i havet ett antal gånger och njutit av solen. Nu håller jag dock på att gå i sönder för jag har storfjällat på ryggen så det blivit fläckigt, precis som i början. De kommer ju aldrig gå och fixa till jag ska hem. Aja, har väl linne på mig så ingen ser.

- mycket vågor som man får ta sig igenom innan man kommer till lugnare vatten.

Nu ska jag kolla ett avsnitt csi miami sen tänkte jag gå ut och äta pizza. En restaurang här i närheten hade det på sin meny tyckte jag att jag såg iförgår när jag åt där. Hoppas bara inte bartenderkillen kommer och sätter sig igen, fast jag tror på allvar att han hade något typ av fel för när jag sen fick min mat så tänkte han ta en av mina vårrullar och blev stött och frågade "varför inte" när jag sa nej. Jaja smällar man får ta om man inte vill åka hela vägen till Saladan, vilket jag inte känner för när jag är ensam. Då kan jag sitta själv här i närheten istället.

Piffade upp strandbesöket med en glass!


Fredagen 16 Mars.

Knock Knock Knocking on heavens door. Jag är trött hela tiden tycker jag, till och med här. Jag förstår inte. Iallafall kände jag inte för att riktigt gå upp när jag egentligen skulle så tyckte jag det knacka på dörren. Utanför står städpatrullen så det var bara att masa sig ur sängen. Ja ur rummet också, jag sitter på min terass och låter dom sköta sitt sen ska jag ta på mig bikinin och gå till stranden.

- och fem minuter senare hade dom viktigt ihop lakanet, fyllt på toapapper & vatten, sopat golvet, sköljt av badrumsgolvet & tömt soptunnorna. They have left the building.


Bara för att jag kan.

Därför lägger jag upp bilder på mig själv. Och så var det de här med varför det är mat som snurrar runt i skallen på mig hela tiden, senaste suget är IKEA korv, hmm.. Nu ska jag iallafall försöka sova, godnatt!


Cause Imma crybaby yes I am.

(tänk er rubriken i Cause Imma hiphoper yes I am-låtenstuk så blir det som jag tänkte).
Jag såg äntligen första avsnittet av Cougartown, alltså på nya säsongen. Jag har väntat & väntat på att det skulle sända igen så idag fixade jag hem första avsnittet. Bölade i slutet, det var så gulligt. Jag vill också ha sånt överdrivet. Jag vill bli tagen med storm och jag vill känna mig speciell och jag vill bli rörd till tårar av överraskning. Jag tror att jag aldrig kommer få det så, det funkar bara så på TV tyvärr ): men sött va det. Och nu tänkte jag ta andra avsnittet, tjohej.

Blev inte många gissningar.

Igårkväll frågade jag er i detta inlägget om ni kunde gissa vilken färg läsken i burken hade. Och tredje gissningen blev rätt, så grattis till L som blev den lyckliga vinnaren till ära (;


Jag behöver inte ha hemlängtan.

Jag åker ju ändå snart hem. Jag kan ändå erkänna att stundvis har det känts som att jag snart ska bryta ihop, men jag klarar mig. Jag vill mest bara krama pappa och mamma sen är det liksom fine igen. Och eftersom det är mest det som spökar i hemlängtan-fronten så kan jag klara mig en vecka till. Alltså ingen meltdown.

-
Det blev kväll och jag gick till restaurangen här i närheten (gula huset för er som kollade bilden i några inlägg nedanför) och beställde tonfisksallad, vitlöksbröd & en öl.

- Restaurangen inifrån & ut.

- the foooooood.

Efter att jag ätit färdigt så gick jag till receptionen. Bokade en resa till Phuket och bokade in två nätter till här. Så jag stanna här till söndag sen åker jag vidare på söndagmorgon. Ska hinna en utflykt till och den är i Phuket, sen blir det väl shopping för resten av pengarna. Sen bytade jag ut Bridget boken mot 'Rebus sista fall'.

Har nu ätit nästan halva mitt paket med "oreo" kakorna och har ont i magen, kan inte förstå varför. Haha. Nu tänkte jag starta något serie avsnitt. Är riktigt trött och jag skyller det på min vovve som sprang runt på väggar & tak inatt och gjorde mig nojig över att få sängsällskap.

I'm in love.


My day so far.

Jaha då är klockan sex på kvällen här i Thailand. Jag har mest bara legat på stranden idag, vilket nog kommer vara min största aktivitet till den dagen då jag åker hem. Måste pressa så jag får lite färg så det faktiskt syns att jag varit utomlands så länge som jag har. Fast kan ju ändå va glad att jag var brunare än dom två tjejerna jag träffade igår, och dom hade ju varit iväg i fyra månader. Tumbs up!

Lunchade tonfiskbaguette & en Chang.



Sen har jag mest legat på stranden och läst blandat med x antal långa dopp i vattnet. Idag var det inte alls kallt i vattnet. Och lufttempraturen var nog högre idag än den varit på länge. Svetten rann och jag låg och flöt runder på havet ett bra tag varje gång jag doppade mig. Annars brukar det bli ner i vattnet och sen gå upp igen, men inte idag inte.

På vägen hem så gick jag inom en liten kiosk, köpte nya vykort som jag har skrivit idag. Alla utom ett är färdiga att skickas, den får vänta till jag får bekräftat att adressen är rätt. Köpte även en glass, så har suttit ute på min terass (eller va man ska kalla det) sen jag gick från stranden. Med undantag när jag duschade klart, svårt att göra det här ute.

Nu tänkte jag väl snart sticka iväg och äta en tonfiskssallad eller något. Det är konstigt hur ingenting blivit som jag trodde från början. Jag trodde jag skulle leva på nudlar & kyckling istället lever jag på tonfisk. Baguetter vs Sallad. Måste nog köpa en påse chips & en läsk också. Så skulle ni tro att jag går ner i vikt här borta så tänker ni fel, jag äter ganska mycket chips faktiskt (;

- Jag ute på terassen med glass & bok i högsta hugg!

Med pennan i handen.

- Ett sånt här litet måste, till dom nära & kära. Eller dom där blodsbandsoffrena. PUSS

Torsdagen 15 Mars.

Idag är jag verkligen trött. För inatt hade jag stora problem till ro i kroppen. Jag lyckades somna någon gång innan tolv men vaknade till i panik av någon jag drömde i slutet, ser en ödla på väggen framför mig och sen var det igång. Den sprang längst väggarna och kom närmare sängen, stack upp i tak springan efter att jag slängt en pappers tuss efter den. Fick lite ro i kroppen, lyckades nog somna men vaknade av panik igen och då var den jävlen framme igen.

Klockan blev tre och jag roade mig med serier och facebook. Det är inte så att jag är rädd för ödlan, inte det minsta men jag vet att om jag vaknat och den krupit i min säng eller på mig så hade jag skrikit. Tillslut så ville jag bara ge upp, hade inte sett den röra sig på länge och vips så sprang den i hundrafemtio på den fjärde väggen. Hur hamnade den där tänkte jag? Mer panik.

Halv fem tror jag klockan var senast jag kollade på klockan. Jag var till och med inne på att dygna bara för att, men tillslut så försökte jag somna om ändå. Jag tänkte, nu har den sprungit runt på alla väggarna men inte gått ner i sängen så jag får försöka somna. Och vips så sov jag.

Vaknade halv 9 och var pigg men fyra timmars sömn är för lite så jag snoozade och gick upp nu vid tio. Vill helst sova mer för jag är inte utvilad men eftersom att jag bara tänkte ligga på stranden idag så kan det kvitta hur många timmars sömn jag får. Så mycket energi behövs inte för att bara ligga där och steka.


Nu blir det ensam mys.

Jag har laddat upp med detta och en burk fanta. Lite bokläsning eller film till detta.

Det var ingen fanta exotisk som jag köpt, det ser man ju om man kollar bilden av vad drycken innehåller. Vilket jag klart inte gjorde. Läsken är precis som förra väldigt söt, går att dricka men väldigt söt. Så nu tänkte jag ställa en fråga, kan du gissa vilken färg denna dryck har?

Från topp till tå.

Jag tänker lite på de där spelet man hade när man var liten. Man skulle sätta ihop rätt gubbar genom huvud, mellankroppen och underkroppen. Minns ni också det? Denna bild trion får iaf mina tankar tillbaka till yngre dagar.




Idag har jag sett många djur.

Fast jag har inte gått på Zoo.

Min transfer kom och hämtade mig vid 1 och jag tänkte kul om jag är helt själv då. Plockade upp två svenska tjejer på vägen som höll på med en lång resa. Så vi snackade resor och lite sånt på vägen till stället vi skulle till. Visade sig att dom bara skulle vara med på del 1 och jag skulle göra del 2 själv. Jaha, what to do what to do.

Kom dit och ser djuren. Dom är minsann inte små, efter att klappat på en och blivit chockad över hur den kändes så hoppade vi upp i "sadlarna". Tjejerna på en elefan och jag på en lite mindre elefant och sen började vår tur in the woods. Det var aningen läskigt att sitta så långt upp och gå upp & ner för branta backar. Jag satt och höll i mig hela tiden och förundrades över hur killen som "styrde" min elefan kunde sitta på elefantenshuvud utan att trilla av. Så ja lite synd om dom tycker jag nog. Inte killen som satt på huvudet utan elefanterna.


Och visste ni att dom äter mellan 300-400 KG om dagen?? Snacka om mycket mat.

Efter att vi gjort våran elefanttur så klappade vi dom lite, dom fick lite mat och sen sa jag hejdå till tjejerna och följde med min guide för vi skulle ut i regnskogen. Det var riktigt varmt så jag gick och drog tröjan i ansiktet hela tiden, svettigt! Urk. Han pekade på olika gamla träd, vi hörde olika ljud och han sa vad det var. Pekade på svampar, insekter ja han var väldigt guide'ig och det var ju bra. Så vi inte bara gick och var tysta.

Gick längst vattnet och tog första stoppet i en grotta. Här inne fanns det fladdermöss som vi kollade på och stenfosiler (om man kan säga så?) som var flera hundra år gamla. Det var ganska fräckt att se på faktiskt.


Vi vandrade vidare och tillslut kom vi till slut stationen, nämligen ett vattenfall. Fast pga lite nederbörd så var det inte så mycket vatten men ändå något som jag ville kolla på. (Skulle kanske åkt förra veckan efter skyfallet vi hade, då kanske det varit mycket vatten där).


När vi sen kom tillbaka till elefant"lägret" igen så bjöd dom på frukt. Ananas, det är så himla gott !

Sen matade vi elefanterna när vi gick förbi dom. Så söta, va lite läskigt när dom sträckte fram sina snablar för att ta tag om ananasen. En kul grej att ha gjort dock. Dom är ganska söta, fast deras hud är aningen konstig. Hård & sträv, svårt att förklara. Fast vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, fast nog något annat än vad det var.

Gick till burarna med ormar och fick se på pytonormar, kobra, grön sniper, och några fler. Det rasslade till lite vid sidan om oss och där såg jag sköldpaddan Toby, haha söt! Och sen gick vi tillbaka där min transfer tillbaka väntade på mig. Fick lite guidad tur tillbaka till Palm beach också för min guide åkte med & jag fick sitta inne i bilen istället för på flaket.

- I korta drag har jag haft en bra dag. Lite annat än bara strand & bad.

Såhär såg min morgon ut.


Onsdagen 14 Mars.

Dagarna tickar ner, jag tror jag känner en längtan. Jag hoppas verkligen att våren välkomnar mig hem för jag vill helst inte komma hem till snö eller regn. Då fryser jag kanske ihjäl med tanke på vilka grader jag är van vid (;

Har legat på stranden lite idag, sen lunchade jag en cheeseburgare och cola och nu sitter jag på mitt rum och väntar in tiden. Tänkte läsa några sidor i den nya boken jag bytade till mig i receptionen. Och om lite mindre än en halv timme kommer transfern och hämtar upp mig. Så ska jag på utflykt i någon timme. Blir nog skoj! (:

Också något som vill ner i magen.



Eftersom det börjar närma sig datumet när jag ska hem så har jag ju bara tänkt på all mat jag kan äta när jag kommer hem. Först ville jag ha Donken (bara för det fanns ett i Ao Nang som jag aldrig hann besöka), sen blev det Timmermannenspasta (ett familje/släkt-recept?), Potatisgratäng och nu denna pasta ala my som är någon hopslängd pastarätt helt tagen ur luften med saker jag haft hemma. Godaste pastan jag någonsin ätit, så simpelt men så jävla gott!

Godkväll från Koh Lanta.

Den boken som jag läser just nu heter Änglavakter och är skriven av Kristina Ohlsson. Måste säga att den är sjukt spännande och på framsidan står det "Som vanligt sträckläser man........" och det är precis vad jag gör också. Började väl läsa den i förgår och är på sida 415 nu, kan tro att jag inte gör annat än läser. Fast ifs så är det nog sant. Jag läser på stranden när jag solar, jag läser innan jag duschar, jag läser på kvällen och sen går det om igen. Läslus, det var ju det jag sa.

Såg ut såhär innan jag åkte till Saladan för att ta ut pengar, äta middag och boka utflykt.



Tog ut pengar det första jag gjorde när jag landade i Saladan (så jag inte skulle glömma det precis som igår). Gick sen till den rese"byrå" som jag varit på igår, annars hade jag känt mig otrogen. Beställde min lilla utflykt och imorgon vid 1 kommer transfern så jag hinner både sola & luncha innan. Gillas!

Sen gick jag in på någon restaurang och fick sitta i ett hörn. Det känns nästan lite mobbat att gå ut och äta själv. Som att det är skamligt och så sätter dom en så långt borta från alla andra som möjligt. Nej fy! Satt och väntade på min sallad i all evighet också, så långt tid tar det inte. Och lite tråkigt med deras sallader är att dom är väldigt glada för vitkål, hela salladen fylls med det typ. Annars var det gott. Men för lite tonfisk, den åts upp på ett nafs.


Gick sen och shoppade lite. Sa inga presenter och det höll jag inte. Nu MÅSTE jag köpa till alla i familjen. Fck, jävla Emil det är ditt fel (;

Sen tog jag tuktuk hem och blev nästan rädd på vägen hem för att han kollade & pratade mest med mig så han åkte över på andra sidan vägen lite och ja nej fy. Han sa att jag skulle leta upp honom imorgon eller i Phuket eller va han nu sa, lyssnade inte så noga. Nickade och sa ja det ska jag göra. Fast ja ni förstår nog att jag inte menade det. Jag vill överleva min resa och komma hem igen. Plus att jag hellre åker med en gammal gubbe som inte pratar med mig än någon som inte kan hålla ögonen på vägen när han kör.

Gick av innan mitt boende, fick en så olustig känsla och han segade sig kvar. Såg att receptionen fortfarande var öppen så gick in där i hopp om att killen med tuktuken skulle va borta när jag var klar. Hörde honom köra iväg när jag innanför dörren, kunde andras ut. Efter lite prat , en massa pekande och förklarande (eftersom jag igår hade ett rum och idag flyttade in i ett annat) så fick jag betalat för mitt boende också. Förbetalt till den 16e men kanske stannar en extra natt, sen får jag allt bege mig över till Phuket igen.

Nej nu ska jag inte låta så negativ som ni nog får bild på. Jag är inte negativ, eller sur. Jag är faktiskt glad. Och nu tänkte jag att jag skulle läsa lite till. Läser säkert ut boken då där bara är fyrahundraåttionågonting sidor & jag var ju på 415.

Köpte även nya "oreo" kakor, så det ska krängas lite nu (;


Daytime.


- Insåg försent att man inte ser vad jag skrivit, i paint var det ju så in zoomat och här är det inte det. Men ser ni den gröna ringen? Där ligger rastabaren och det ser helt klart annorlunda ut på kvällstid. Den blå/lila ringen är restaurangen där jag alltid lunchar och den grå pilen pekar ner bland träden för där bak bor jag. Inte i ett träd men min bangalow ligger där, tillsammans med fler bangalows (;

-
Dagen har jag spenderat på stranden, har nu bränt mina båda skinkor och det känns inte så skönt i mina shorts kan jag påpeka. Smällar man får ta när man inte är så inne på att komma hem med blekvita skinkor. Räcker att brösten kommer blända folk om bhn vid något tillfälle skulle trilla av.

Har även varit iväg med lite tvätt, jag behöver iaf få rena underkläder och några linnen tvättade. Känns fortfarande en aning konstigt att lämna bort kläderna och inte tvätta själv. Jag har ju tvättat min egen tvätt sen jag var kanske 14år. Med vissa undantag om jag haft full rullians och då bett mamma eller töserna om ett hjälpande handtag.

Nu tänkte jag åka in till Saladan då jag behöver ta ut pengar, måste ju betala mitt boende. Har inte gjort det ännu. Plus att jag behöver väl äta något, och sen kanske boka in en utflykt till imorgon. Dagarna blir ganska långa när man ligger själv på stranden.

Finns denna i Sverige?

Blev sugen läsk när jag låg på stranden och gick iväg för att handla en cola & en vatten. Såg denna läsken och tänkte att den har jag nog aldrig smakat. Mitt omdöme; Alldeles för söt. Men vad jag undrar är finns den i Sverige för jag har aldrig sett den förr.

- Det är FANTA JORDGUBB om det var någon som inte fattade det.

Tisdagen 13 Mars.

Tänk att en dejting sida får upp mina ögon, för det slog mig för en stund sen när jag svarade på frågan "vad är det första du ska göra när du kommer hem?" att verkligheten är närmare än jag tror. Det första jag ska göra är självklart krama pappa eftersom att det är han som kommer och hämtar mig på flyget.

Men när jag anländer till Sverige så är det en himla massa saker som måste göras.
- Jag ska återanmäla mig till AF så Akassan går igång.
- Jag ska väl höra av mig till min gamla arbetsgivare och ta tillbaka mitt jobb.
- Jag ska invänta ett datum nästa månad och sätta mig på ett flyg och hålla tummarna på att chansen blir min.
Men jag känner redan nu att det viktigaste jag gör är att inte kasta mig in i allting, jag behöver andas. Omväxlingen från detta livet utan några krav till verkligheten kommer slå som en käftsmäll om jag inte är slowmo.

Monkey Business.

- Bokstavligt talat.

Tillvaron hade varit maxad om

- jag kunde fått äta ett paket keso.
- tryckt i mig en paket med rökt emil skinka.
- hällt i mig lite proviva mango juice.
- några baby bel också, ost är gott!
- Napparna som heter sour men som är söta.
och sist men inte minst: fått krama mamma & pappa godnatt.

Rädslan försvann med synen.

Jag hade lagt mig till rätta i sängen och höll på att kolla ett avsnitt Parenthood och hör en jävla smäll. Kände för att kasa längre och längre ner under lakanet för jag trodde nästan det var någon som sköt utanför mitt boende.

Tillslut kollade jag ut & då blev jag lättad av vad jag såg.


Maten står mig upp i halsen.

Ändå pillade jag mest bara i maten. Ett vitlöksbröd där all vitlök åkte bort och ändå smakade det inte jätte gott. Kom nyss på att dom svenska vitlöksbaguetterna man värmer i ugnen är dom godaste! Åt ris & mixade grönsaker, men som sagt rörde knappt maten. Drack upp ölen sen gick jag där ifrån.

Att gå ut och äta kan vara hur mysigt som helst, om man har sällskap. Inget romantiskt sällskap dock för då bangar jag. Men jag har haft hur trevligt som helst alla andra gånger men ikväll kändes det mest som jag var åskådare till alla andras konversationer.

Hört på restaurangen:
en pappa till sin bäbisunge (max 3år): Vill du smaka på mammas FIRRE (sagt på bred skånska).
- Jag höll på att dö helt seriöst.



Efter maten gick jag och kollade lite utflykter. Kanske ska ta och beställa en imorgon, glömde ju att ta ut pengar idag så behöver ändå åka in till Saladan och göra det.

Köpt tre nya vykort som ska skrivas idag, ett par shorts och en plånbok. Och bara så ni vet, det blir inga presenter när jag kommer hem jag orkar verkligen inte hålla på att leta efter något att köpa bara för att jag ska så jag skiter helt enkelt i det. Jag tycker om er lika mycket för det! (:

Nu ska jag läsa och dricka vatten. Imorgon blir det förhoppningsvis sol & bad.

Puh nu är jag framme.

Jag är glad att dagens resa inte blev som resan från Koh Lanta till Ao Nang med gungande hav och halvvältande båt. Idag har jag istället åkt minivan hela vägen nästan, kan säga att det var lite varmt och att sen bli kissig nödig mitt i alltihop och du vet att där inte finns någon toalett, det är inget roligt det heller. Men hellre minivanresan än sjösjukeresan faktiskt.

Så jag har då suttit i bil mest hela dagen men nu är jag äntligen framme. Har checkat in mig på mitt gamla boende på Palm beach resort, fast i ett annan rum. Blir flyttad imorgon och hamnar kanske i mitt gamla rum. Inte mig emot, det är närmare till de än detta. Jaha solen skiner inte mycket just nu men kan bero på att klockan är fem här. Är extremt varm så tanken är en dusch och sen ska jag väl iväg och äta något. Ätit ett paket med Oreokakor idag, så jag är väl lite hungrig om man säger som så hehe.

Måndagen 12 Mars.

Godmorgon! Då var man uppe igen, försökte snooza och sova länge men det gick inge vidare. Så det var lika bra att gå upp istället. Ska packa ihop mina saker, borsta tänderna och sen vandra iväg dit transfern kommer & hämtar mig. I eftermiddag är jag på Koh Lanta igen.

Nu har jag varit iväg ett tag och jag börjar känna av att hemlängtan nog kommer smyga på mig snart, men samtidigt vet jag att när jag väl kommer hem så kommer det inte dröja länge förens jag vill iväg igen. Jag antar att jag har lätt för att tröttna på vardagen och då hellre reser bort ett tag. Ja det är skönt att liksom gå emot dom vanliga rutinerna och få lite frihet.

I am a lost soul. Därför att jag igår kände att "åh snart ska jag åka hem". Idag känner jag av saknaden av min familj, men som sagt jag ska ju snart åka hem så då kan jag ju osakna dom ganska mycket. Det finns faktiskt ingen människa på jorden som betyder mer än någon i min familj. Det är bara där jag kan vara hundra procent jag, därför att jag kan bråka med allihopa men dom står fortfarande kvar. En vän, en kille eller någon annan person känner jag inte att jag kan göra det med, för ett misstag, ett bråk eller oenighet kan göra att du förlorar personen.

Nej nu ska jag packa ihop mina grejer, vi hörs.

Reser vidare imorgon.

Fast imorgon tar jag sovmorgon, om jag kan. Transfern kommer inte förens klockan 12 så jag kan ju sova till halv elva om jag vill. Ja säkert längre egentligen. Ska bara packa ihop mina saker på ett nafs, borsta tänderna och klä på mig sen är jag färdig för färd.

Nu har jag gjort min resa, nu är det bara tillbaka vägen också. Assar tror inte att jag kommer att klara mig men det är klart att jag gör. Som jag skrev på facebook, jag slog en Thailändare i 4irad två av tre gånger. Thailändare brukar ALDRIG förlora, att jag sen förlorade måttliga gånger mot hans lillebror är ju en annan historia :P

Spelade biljard mot honom också, förlorade där också vill jag ju påpeka. Men jag hade en trevlig kväll. Tills dess att jag mådde illa. Därför avrundade jag kvällen tidigt och kom hem vid tolv. Nu tänkte jag läsa lite sen ska jag sova. Börjar bli lite trött i ögonen.


Hann inte bli för full, hittade hem.

Hur jag vet att jag inte blev för full
1. Jag hittade hem (hade visserligen nog hittat hem på något vänster annars med).
2. Kom inte hem med sjutton olika påsar chips.
3. Prutade lite i affärerna och dom som inte ville som jag ville gick jag ifrån.
4. Mådde illa på ett ställe så jag gick hem innan jag ens fått i mig fem drinkar.
5. Vägen hem är lång så man nyktrar till på vägen varsig man vill eller inte.
6. Tappade inte biljetten till Koh Lanta.
7. Glömde inte bort var jag la biljetten till Koh Lanta.
8. Jag gick inte hem med någon flirtande Thailändare.
9. Jag stannade inte till vid en annan bar & fortsatte dricka.
10. Jag köpte en flaska vatten till Koh Lantaresan imorgon.
- Thailändare attraherar inte mig, så 8an hade aldrig hänt. No matter what.

Egobild från igår.

- Jag har en flätadlugg som går från vänster till höger, därför håret ser lite konstigt ut. Det var tjejen som gav mig Thai/oljemassage i förgår som gjorde den på mig. Ganska skönt o slippa luggen faktiskt därför har jag den kvar hehe.

All by my seeeeeeelf.

Det spelar ingen roll hur mycket jag undrar, man kan inte få veta hur det skulle varit om jag gjort så. Men jag kan känna att jag är ganska glad över att jag träffade Karina & Assar, för jag har ju haft sällskap och sluppit vara helt själv, Assar har ju agerat privat reseguide så jag har ju som sagt varit ganska lyckligt lottad.

Igår gick vi ut och åt en avskedsmiddag (tredje gången gilt). Blev även liten efterrätt och då tog jag glass, gott.


Vi gick runt och shoppade lite, kom faktiskt hem med ett linne. Kände att jag behövde nog något nytt. Gick även och fann ett litet ställe där dom tryckt in en massa barer så dit hade jag väl kanske tänkt gå ikväll. Lite fest. Det fanns en karaokebar, om man skulle :P


Vi avslutade kvällen med att bli ompysslade jag tog Oljemassage (så inom loppet av ett dygn har två kvinnor fått ha deras händer all over my body) och det var riktigt nice. Speciellt då hon visste vad hon gjorde för hon tryckte ut knutorna i ryggen och det känns bra idag. Mitt jobb sliter ju ganska mycket på ryggen (eller ja det jobb jag hade).

Sen sa jag hejdå till Karina & Assar och gick hemåt. Jag hade sån fruktansvärd huvudvärk att jag nästan spydde och jag grät väl lite också. Tog en tablett och drack upp resterande vatten och trodde jag aldrig skulle somna, men tillslut så. Sen vaknade jag mitt inatten av ett sms från pappa. Insåg att värken var väck och somnade om ganska fort igen.

Gick upp halv tio idag, packade väskan och smörjde in mig. Legat på stranden en hel del idag. Tog lunch och sen tillbaka några timmar till. Jag bara ligger där i skuggan och läser och läser. Hunnit med 100 sidor i den nya boken jag började på efter att läst ut Bridget Jones boken. Kalla mig läslus!


Fixad och done så nu blir det snart iväg och äta, sen kanske jag borde boka resa till Koh Lanta om jag vill åka dit imorgon. För det kunde dom ju inte fixa här vilket var lite kasst. Annars får jag ta en natt till här, det spelar inte så stor roll egentligen. Ligga på stranden kan man ju göra lite var som (;

Söndagen 11 Mars.


- Min dagliga dos.

Lördagen 10 mars.

Att vara i Thailand och önska efter sol var nog inte min tanke när jag bokade resan. Idag har solen dock varit framme hela dagen vilken var minst två och en halv vecka sen sist. Ut och äta middag nu, en hejdå middag för imorgonbitti åker Karina och Assar hem. Så jag blir själv kvar här och hoppas på sol resterande tid jag har kvar här i varma landet (:

Bildbevis.

- Kolla vad jag har gjort idag!!

När jag såg att folk hoppade från klippan sa jag att det ska jag också göra, jag måste. Så jag tog några krålsimtag ut genom vågorna och höll sen på att dö för jag blev ganska trött. Såg inte ut och va så långt ut men mot vågorna va det lite jobbigt. Klättrade sen upp för klippan och när jag stod där uppe så skrek jag till dom andra "Det var mycket högre än det såg ut".

Mitt högra ben skakade och jag ville egentligen inte, eller jo jag ville men egentligen så vågade jag inte. Men jag tänkte att jag måste och jag kan absolut inte klättra ner igen så det blev ett hopp ner och så hamnade man under vattnet. Fy fan! Det var ganska häftigt faktiskt (;
- och stolt över att jag tog steget är jag också.


Mitt första dygn i Ao Nang.

Igår hade vi nästan storm på havet. Satt inne i båten och det gungade till höger och vänster så jag nästan trodde båten skulle välta. Jag kände hur illamåendet byggdes upp så det var till att ta djuuuuupa andetag. In - Ut - In - Ut. Tillslut gav jag upp och försökte sova och det gick bättre, illamåendet blev mindre.

Kom fram till Ao Nang en timme senare än beräknat, detta pga av hur mycket vågor det var på vattnet. Karina & Assar checkade in på sitt hotell och efter det så letade vi efter ett boende till mig. Hittade ett backpacker ställe där det enbart sov en tjej inne på dorm roomet. Lugnt ställe, fint ställe och det kändes väldigt bra.

Gick ut och tog en öl och sen var det hem och duscha och göra sig redo för kvällens middag. Så vi åt och sen gick vi på stan och kollade in lite i affärerna och sen blev det en tidig kväll. När jag kom upp på mitt rum så låg tjejen redan och sov så jag ville inte böka runt en massa så jag la mig också. Låg dock och kliade på mina myggbett i säkert 3 timmar innan jag kunde somna.

Fredagen 9 Mars.

Så då har man placerat sin kropp på Ao Nang nu då, jag har flyttat in i ett dorm room. Denna gången så är det inte ner spydda toaletter och fylle överrallt. Istället så är det väldigt lugnt. Igår var det jag och en annan tjej men hon flyttade ut imorse, lämnade en liten lapp till mig och nu är jag själv. 300bath per natt och så har jag stället för mig själv. Awesome!

Här bor jag just nu:






Torsdagen 8 Mars.

Godmorgon!
Nu ska jag alldeles strax checka ut härifrån. Ska se om jag kan lägga mina väskor i receptionen så länge, så jag slipper asa med dom längst stranden. Så nu bär det alltså vidare, vad som händer & sker där borta har jag återigen ingen aning om. Precis som hela resan, det är lätt att fantasin skenar iväg och man tror en massa. Sen kommer verkligheten i fatt en och det var inte alls som man trodde. Jag tar dagen som den kommer och som jag skrivit så krävs det inte mycket mer än sol & bad för att dagen ska vara bra.

Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet förens man passerat, man kan endas gissa och gissningar kan vara hur fel som helst.

Dagen glider mot sitt slut även idag.

Det har inte blivit särskilt mycket solande idag i heller. Hann knappt komma från lunchen innan ovädret drog igång. Gick då till femhundranumret och drack en drink och tog sen en fika när Assar kom tillbaka med lite kaka & kaffe. 


- Dagens lunch för mig, Cheeseburgare, och jag fick faktiskt en burgare i den också.

När jag sen skulle gå hem för att duscha och hela den drillen så fick jag mig en chock när jag gått över stranden och nästan kommit hem för det hade blivit så mycket vatten i ån eller va det är som är typ vid mig. Så det forsade vatten som skar igenom stranden och gjordes till en fors. Ja jag vågade inte mig över så jag stod och glodde ett bra tag, försökte vänta ut det men efter en stund insåg jag att det inte skulle bli bättre så jag tog mig igenom forsen och gick hem.


Det blev fördrink på fyrahundranumret idag. Skulle ha bartömning. Vägen dit var lite mildare än vägen jag haft när jag skulle gå hem. Och solnedgången var riktigt fin!


Så drink och sen åkte vi iväg till Saladan. Åt på den goda restaurangen. Idag tog jag stekt kyckling med sötsursås och ris. Gott, satt väldigt bra i kistan.

Avrundade med en så här fin drink igen, Piña Colada i cocos nöt.

Nu står det packning på schemat för imorgon bär det vidare på andra äventyr. Fast eftersom det snart är hemresa och jag trivs så bra här så är jag säkert tillbaka på Koh Lanta om några dagar igen. Skulle inte förvåna mig. Detta är första stället som känts som hemma, kan vara för att jag inte levt helt hundra ur väskan utan faktiskt slängt runt lite med grejerna. Duschgrejer på toaletten, sminksaker på sminkbordet osv. Trivs bra här helt enkelt.

Koh Rok resan i bilder.

Kom på att det aldrig kom några bilder i inlägget om Koh Rok resan (3 mars) så tänkte passa på att slänga in några bilder iallafall. Blev inte så många fina men ett fåtal bilder får ju iaf visa lite av vad jag såg.


- Varanen här tycker jag ser så fridfull & glad ut. Den är säkert inte det men de ser ut som den har ett leende på läpparna. Så jag gillar den, den är söt!

- Så hade vi en liten ekorre också. Lite synd var att när jag var tillbaka här för att gå på toaletten var det fullt med ekorrar och inte bara en, men då hade jag självklart inte kameran i högsta hugg. Den låg på stranden.

- man kan även tälta på naturreservatet.

- Fin bild på mitt sällskap, fast saknas en person plus mig.

- och lite mer strand.

Nice Hawaiiburger, right?

- Fast man tycker väl det saknas något, det heter trots allt BURGARE.

Onsdagen 7 Mars.

Jag har så många myggbett på benen att jag känner det som ett i-lands problem att inte ha kylbalsam. Att den grejen verkligen kan va så bra att ha. Smörj på och vips dagen efter är myggbetten borta och kliandet slipper du lida av. Men nu, ja nu kliar jag hål och så svider det när man hoppar ner i salt vattnet. Så när jag hittade denna bilden inatt så var den så klockren haha.
Life is better with a smile on your face.


Godkväll från denna sidan jorden.

Vi har avrundat kvällen och jag ligger hemma och hör just nu Linkin Park från reggea baren och gäspar en massa. Är extremt trött, känns som jag bara vill sova en vecka så jag blir pigg för det är konstigt hur solen kan suga energi när man liksom inte gör så mycket annat än solar & badar.

På lunchen idag blev vi åskådare till när någon thailändare kastade ut nät precis vid stranden och började fånga små fiskar som hade ett enormt stimm precis i strandkanten.


- Tonfisksbaguett, blev min brunch idag.

Det har inte blivit så himla många timmar på stranden idag för ovädret drog över ganska tidigt. Så jag försökte mig till en liten powernap men det gick ju inte så bra. Gav upp den och gjorde mig redo för kvällens middag istället. För drink på femhundranumret och sen vidare till Saladan.

Mycket trevlig kväll, precis som alla dom andra kvällarna jag har tillsammans med dessa personerna. Idag avstod jag Thaimaten och åt Pizza istället. Kanske jag kan återgå till Thaimaten imorgon, lite små trött på ris kanske jag vet inte kan inte bestämma mig för just nu är jag mätt och avstår helst från all mat (;


- Lämnas inget namn, lämnas inget svar.

Tisdagen 6 Mars.

Här kommer några bilder från eftermiddagen igår.

- Lunchade Spagetti Carbonara och det är faktiskt bra med lite mat växling (:

- Sen blev det chill i skuggan vid stranden. Måste säga att det är verkligen ett härligt liv jag har nu. Det är inte mycket som krävs men ändå så har man det så himla bra. Dagarna rullar på väldigt fort också. Sol & bad blir det iaf varje dag. Eller skugga & bad, vilket som för det är där jag håller mig. Men skönt är det verkligen.

- Pina Colada, den drink som jag dricker mest. Mycket godare här än i Sverige. Fast egentligen är väl alla drinkar det?

Helt slut.

Lite för drink hos Karina & Assar sen drog vi iväg och åt mat. Fy fan vilken god mat det var, så nu är jag verkligen helt slut. Vi gick till någon bar längst stranden där, dom hade någon halv aktiv eld show men en drink sen fick det vara nok! Tog tuk tuk till Karina & Assar, tog en godnatt drink sen gick jag hem.

Maten står fortfarande upp till halsen men fy sören vad gott. Godaste maten jag ätit på länge. Fried potatoes, med grönsaker, pepparsås, aoli och fläskfilé. Till detta dracks det vars två Singhas. Verkligen skit god mat. Verkligen. Så gott var det att jag kunnat säga det så många gånger om, för de va verkligen mm mm mm över det hela.

Nu blir det att slå igång Mike & Molly så ska jag sova, återigen kommer det en morgon dag.

Mat är lika med kärlek.

- Vitlöksbröd, eller whitelegsbread om man vill säga så.


- Så sjukt god mat, godaste på länge.

Måndagen 5 Mars.

Vaknade imorse runt halv 7 för då höll katter på att marsa utanför mig. Fy fan vilka hemska skrik jag for upp för jag trodde det hände något inne på min toalett. Ställde mig sen i fönstret och kollade efter skriken sen for det en katt från ena sidan till andra. Och då var det över men jag var klar vaken så det tog ett tag att somna om.

Mötte upp dom andra på stranden sen när jag sovit färdigt. Legat där i skuggan mest hela dagen och läst min bok som snart är slut, får väl försöka kolla upp om det finns en bok affär någonstans. Engelska böcker kan jag ju också läsa.

Lunchade och åt spagetti carbonara och drack en singha. Sen var det tillbaka till solstolarna och halv sova. Började blåsa ganska mycket så det kändes lite kyligt i skuggan speciellt då jag blev lite trött. Åskan började och jag gick hem för att duscha. Ska möta upp dom andra när jag är färdig men just nu öser det ner och åskar en massa. Det börjar kännas lite tråkigt, visst fortfarande förloras inte soltimmarna men varje kväll är lite överdrivet.

Blixtvädret från förra veckan:

Lite dagens bilder & ord.

- På stranden när jag hade egen tid.

Jag har lyckats få ett litet blåmärke på armen men vet inte riktigt hur. Jag får ju så lätt blåmärke så det måste varit under båtutflykten och hjälpten man fick upp på båten någon av gångerna. Men en hand om armen borde inte kunna ge så mycket. Eller?



Karina skickade ett sms när dom hade kommit tillbaka från sin lilla moppetrip så jag vandrade över till deras revir på stranden. Satt där en stund men vädret är ju så konstigt så det blev en liten för drink sen drog jag hem och gjorde vid mig och begav mig sedan till Lennart och hans fru (Lennart är ett smeknamn därför går det bra att skriva, annars vill jag inte out'a folk ifall dom kanske inte vill vara så utskrivna på nätet.) och drack drinkar.

Tog tuk tuk in till Saladan som alltid, gick in på en restaurang och idag blev det fried rice with veg & eggs och fried mixed vegs. Gott är det. Imorgon blir det nog ändå en spagetti för man kan nog bli lite trött på denna maten också. Då kan det vara skönt att få pausa och ta något vanligare. Idag blev det även efterrätt pga att regnet öste ner när vi var färdiga med maten. Glass, gott!

Sen tuk tuk till en bar en bit bort där vi trodde dom skulle ha kalaookey (karaoke.), men idag spelade ett liveband. Karaoken är på lördagar. Synd då missade jag det, aja finns kanske på fler ställen.

Åkte sen hem till Karina & Assar och eftersnackade lite på deras altan och drack lite vatten. Sen gick jag över stranden själv. Skulle hoppa ner från ett ställe och fick nästan hjärtattack av min egen skugga. Jag är mörkrädd därför att jag skrämmer upp mig själv. Hemma kan jag knappt gå ut med soporna när det är mörkt ändå vågade jag gå hem själv nu. 1-0 till mig!

Nu blir det lite Mike & Molly sen ska jag sova. En dag imorgon också. (eller idag för här är ju klockan över tolv).

Sunset in Koh Lanta.

- Såhär såg det ut igår när jag gick över stranden efter åskvädret. Hur mysigt som helst.

Söndagen 4 Mars.

Idag har jag haft egen tid vilket inte har varit mycket större skillnad jämfört med andra dagar. Jag ville ta sovmorgon men gick upp samma tid som jag brukar där vid tio. Satt vid datorn ett tag och fixade med mina bilder jag överfört till datorn och sen smörjde jag in kroppen och gick till stranden.

Legat nere vid mig i några timmar med uppehåll för lite brunch runt ett tiden. Åt en tonfiskbaguette & drack en Chang. Sen blev det tillbaka till stranden där jag nästan slumrade till på min handduk. Var tvungen att doppa mig ganska mycket idag, helt svettig! Och havet var lite vilt idag, ganska mycket vågor precis vid strandkanten så att ta sig i havet och upp ur havet igen är rena träningspasset haha. Men skönt är det.


Druckit goda drinkar ikväll.

- Och ännu bättre blev det när det serverades såhär! (:

Instängd at the moment.

Det regnar som vanligt, det känns som jag kom ner på regnperioden istället för högsäsongen så som det hela tiden regnar & åskar på kvällarna. Så jag går ingenstans just nu.

Imorse gick jag upp tidigt och mötte upp Karina, Assar & deras vänner vid deras hotell. Åt även lite frukost där. Sen ställde vi oss och väntade på båten som skulle plocka upp oss. Åkte till Koh Rok. Släpptes av vid ett ställe för att snorkla men jag kan inte påstå att det gick bra för mitt lag. Jag fick imma i snorkelögonen, vatten i mina egna ögon, vatten i munnen. Mina simfötter rörde vid korellerna hela tiden vilket skrämde mig som fan. Det var med andra ord för grunt på vissa ställen och sen var det väldigt mycket vågor. Så mindre lyckat tyckte jag att det var. Och det blev inga bilder under vattnet denna gången, kunde knappt hålla koll på mig själv än mindre en kamera.

Sen åkte vi in till stranden för att luncha och chilla i två timmar. Maten var god men aningen stark så innan man ätit upp gav man upp för man inte orkade kämpa emot mer. Ja sen fick det nog inte plats mer i magen ändå. Kollade på varaner & ekorrar. Låg och solade och somnade nästan där i solen.

Var ganska molnigt idag men det var ändå skönt. Båten skulle ut på en snorkeltripp till men jag ville inte följa med ut. Jag stannade på stranden tillsammans med mitt sällskap. Så vi fick en extra timme på stranden.

Åkte hem och satte oss vid deras bar och drack vars en öl. Sen har jag haft egen tid här hemma. Lyssnat på musik, duschat och gjort vid mig. Meningen var att jag skulle vara hos Karina & Assar vid sex för att dricka lite och sånt innan vi ska ut och äta men så som vädret är nu går jag inte ut. Det avtar säkert snart. Hoppas jag.

Här bor jag just nu.




En liten Bangalow väldigt nära stranden, med en reggeabar precis nedanför. Ja vi kallar den så för folket som jobbar inte för musiken, den är ju allt annat än reggea. Det är ganska bra ös om ni frågar mig. Sängen är skön, kuddarna är mjuka. Toaletten ser kanske inte jätte fin ut på bilden men den är stor och mycket fräschare än min förra toalett hehe. 650 Baht per natt. Och jag har fritt wifi & fläkt i taket.

Lördagen 3 Mars.

Uppe med tuppen idag, så det är en lång dag som väntas. Har nog inte sovit så värst bra inatt, jag vaknade till runt fem tiden av höga röster utanför, vet inte riktigt vad som försegick men tillslut sluta det och då kunde jag somna om. Vaknade sen om och frös så fick stänga av fläkten sen somnade jag om på nytt. Nästa gång jag vaknade var av larmet och då var det bara att snooza en halv timme och sen gå upp.

Ska ut på lite äventyr idag som kräver bikini och solskydd. Vi hörs senare!

Jag visar leg.


Dags att sova igen.

Dagarna går ganska fort tycker jag. Det blev lite strand idag, lunch och sen skulle vi bara chilla vid stranden men det började regna. Så vi tog lite egentid till klockan 6. Jag gick till Karina & Assars vänner som kom igår, väldigt trevliga och roliga även dom.

Tog tuk tuk in till Saladan och gick och åt på restaurangen The Town där min framtida man jobbar & bor. Ja tyvärr kommer jag väl inte hem igen då jag har blivit bort gift. Ska jobba som kock & bartender här forever and ever. Fast nej allt är på skoj, ni förstår väl att jag inte skulle gå och göra något sånt tokit. Inte här iallafall.

Vi gick och kollade lite marknadsstånd innan vi åkte hem och jag köpte ett nytt linne. Tycker jag har ju samma kläder hela tiden men det blir väl så när man inte packat med sig värst mycket. Kan ju inte ta med för mycket då jag är väldigt klen och inte orkar bära för mycket vikt (;

Vi åkte till reggeabaren men det var minsann ingen eldshow idag heller. Dom påstod att den var klockan 10 men vi kom dit säkert halv elva - kvart i elva och så snabbt går det inte. Men vi fick en special show och det var ju ganska nice.

Det blixtrade väldigt mycket ute vid havet och det var riktigt fint att se, så jag försökte ta kort men missade ju hela tiden så istället filmade jag. Kommer väl upp ett klipp någon dag så ni också får se lite blixtar. För ni vet ju absolut inte hur en blixt ser ut (; haha.

Men klockan börjar bli mycket och jag har en tidig morgon som väntar så det blir att säga godnatt och sen försöka sova. Godnatt (:

Fredagen 2 Mars.

Godmorgon Godmorgon!
Här ligger jag på min säng och hör alla möjliga ljud utifrån. Det är djur, det är mopeder, det är röster, det är fågelkvitter. Det är ganska mysigt faktiskt. Jag är inte vidare pigg idag heller men nu ska jag smörja in mig och packa strandväskan. Det är dags att ta tag i dagen & tänderna är redan borstade.

- Jag på Maya Bay där filmen The Beach med Leonardo DiCaprio spelades in.

Birthdaydrink n Cake!

- Bild från igår när jag fyllde år, tagen nere vid rasta baren.

Hur en vanlig dag kan se ut.

Jag vaknar någon runda tidigt tidigt på morgonen men jag sover ändå vidare till kanske 10. Känner inte att jag behöver gå upp allt för tidigt, jag har semester och jag blir trött tidigt ändå.

Smörjer in kroppen och går mot stranden, sen ligger jag väl i skuggan och doppar mig i havet om vart annat i någon timme. Sen är det dags för lunch, eller för mig blir det ju frukost så det brukar bli allt från mackor, baguetter, sallader till cheese burgare som jag tog idag. Ett glas juice eller en Chang till detta.

Sen är det tillbaka och pressa lite i skuggan till. Ligger och läser mina böcker och min andra bok är väl snart slut den också sen har jag inget mer. Vad jag ska roa mig med då vet jag inte. Jag gillar verkligen att läsa, speciellt utomhus på sommaren (och detta räknar jag som sommaren även om vi nu är i början av Mars).

När det sen börjar närma sig solnedgång så går man hem och duschar lite, försöker pudra näsan lite men man vet att svetten rinner så allting försvinner ändå. Så man sminkar ju sig helt i onödan men jag fortsätter för att försöka dölja mitt stoppljus till näsa haha.

Sen är det mat som gäller på någon restaurang anting i närheten av där man bor eller också åker man in till någon stad i närheten och äter. Tar en drink på någon bar och sen åker man hem.

Lagom till tolv så är man ändå så slut så man vill bara hem och lägga sig. Så ungefär såhär kan väl en vanlig dag se ut. Jag vill som sagt ha lite mer äventyr också men helt ärligt så är det så varmt här att man nog helst vill göra så lite som möjligt. Men det kommer snart bli några små svängar iväg på något äventyr.
Den som väntar på något gott, hon är i Thailand! (;

Godnatt!

Nu har klockan passerat tolv och man är helt utslagen. Jag säger ju det, värmen tar kål på en. Fast är dock väldigt sugen på chips, varför slänger jag halvfulla påsar i soptunnan när sånna här kvällar/nätter uppstår ibland. Ja kanske för allt hade varit segt om jag skulle ätit det nu.

Blev en himla trevlig kväll. Vi alla fem åkte tuk tuk in till Saladan (eller fortfarande Salladen som jag säger) och åt på en restaurang. Vitlöksbröd, det har vi ätit flera flera dagar nu så jag börjar nog lära mig för dom e ju goda. Sen beställde jag hot pan idag, det är lite wokade grönsaker & typ kyckling som jag valde så kommer det in varmt som fan så det ryker om hela tallriken, detta kommer dom ut med på bricka och underlägg och hela skiten för det är verkligen varmt precis som namnet säger. HOT PAN!

Vi fick en hel del skrattanfall och maten tog lite tid idag så vi fick ju beställa in nya öl för första upplagan tog slut. Men roligt hade vi och gott var det. Sen gick vi lite bland stånden där och väntade på vår tuk tuk. Fick skjuts ner till mitt place som heter Palm Beach, drog ner på min bar aka rasta baren aka reggea baren osv osv. Idag hade dom ingen eld show och det var inte så mycket folk. Tog vars en drink sen fick det vara nog.

Solen tar som sagt och suger åt sig energin. Är trött så nu slår jag igång en film eller något. Släcker lamporna och kryper ner under lakanet. Godnatt & sovgott!

Syskonkärlek när den e som bäst.

Inte ens på andra sidan jorden slipper jag han.

Let's do the limbo.

Här har vi en av mina videos från eldshowen precis nedanför mitt boende här i Koh Lanta.

Likt en orm ömsar jag skinn.

Överrallt och ingenstans så faller jag itu. Fjällar snart på hela kroppen känns det som. Ser nog lite ut som Rudolf med röda mulen om han varit människa, för min näsa lyser nog lite rött också. Ändå smörjer jag in den nere på stranden också några gånger om dagen. I suck at this haha.

Snart tror jag att jag behöver ett litet äventyr. Det finns elefansafari här men jag vet inte, det är säkert som kamelturen jag och Nathalie tog när vi var i Gran Canaria i Maj och det var ju inte något jätte wowigt på det sättet. Visst var det kul men sen var det inte så mycket. Som att rida på en häst fast man sitter i en korg på sidan. Men detta elefantsafarit tar en till ett vattenfall och vattenfall som lockar mig. Jag vet jag är verkligen en nörd men jag kom inte hit för att supa och sexa, jag kom hit för att resa runt och se och göra saker. Nu är det dock varmt och man orkar inte göra så mycket som jag hade hoppats på innan jag åkte. Att ligga vid stranden och bada det räcker gott och väl faktiskt.

Nu ska jag snabbt föna håret och hoppa i mina rena kläder som jag gick och hämtade på tvätteriet. Sen ska jag över till Karina & Assar, idag har dom fått sällskap av två vänner till dom. Jag hoppas jag inte blir ett femte hjul men det tror jag inte. Jag tycker dom är väldigt trevliga och enkla. Och skulle dom vilja ha egentid så säger dom nog ifrån. Vi har skinn på näsan , även om min näsa har fjällat :P

Så ni får ha det så trevligt så återkommer jag väl säkert inatt, ja mitt natt då såklart (;

Lite random bilder från resan.








Torsdagen 1 Mars.

Godmorgon världen, för här har den passerat 10. Jag känner mig lite konstig idag. Jag vaknade upp för två timmar sen och så frös jag igen. Fick lägga på mig en handduk över axlarna och så låg jag där och behövde inte frysa mer. Stängde till och med av fläkten helt.

Nu har jag varit uppe och sprungit en del och sitter nu som fast vid datorn och internetlivet. Sitter och mår illa. Jag vet inte om jag är lite halv krasslig eller det bara är värmen eller vad det är. Dricker lite vatten och hoppas att det går över snart.

Ska strax gå till stranden och med solen stekande på en vill jag inte må illa, värme brukar inte göra saken bättre direkt.



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0