Onsdagen 10 Oktober.

Telefonen ringde och väckte mig och Laura vid halv 5 sen var vi nere vid frukosten på hotellet ca 20 minuter senare.Åt en god frukost med pannkakor, rostbröd och ägg. Sen tog vi oss över Nilen med båt och det var en otroligt fin soluppgång, kolla själva.
 
 
Sen åkte vi till ett ställe där vi fick ta med i en luftballong, så nu kan man checka av det på to-do listan också. Nu har jag varit i luften på många sätt (:
 
Sen åkte vi till Kungarnas dal och gick ner och kollade i några gravar. Det är faktiskt imponerande hur färgen fortfarande kan sitta kvar och hur duktiga de var på att göra allt de där som dem gjort.
 
Åkte vidare till ett Hatsepsut's tempel och det var enormt och mitt i ett berg typ, såg ut som skulpturer av ansikte uppe i toppen också men om det var så eller bara blivit så vet jag inte. Hennes väggar var lite mer exotiska och många fiskar fanns målade, intressant att dem ser ut som de gör idag. Trots all sån här historia i Egypten är flera tusen år.
 
Vi åkte vidare till en suvernibutit, Alabasta. Blev impornerad över deras hantverk. Fick även med mig en vas hem eftersom min roomie redan valt ut en så bestämde vi tillsammans att jag också skulle ta en så ska vi ha dom på vars en sida om tvn med ljus i för det blev ett mysigt sken igenom. Såg även Anix ägg, det är sten ägg som påminde mycket om dekoration som farmor har hos sig så hon kom ju ganska mycket i mina tankar just då. 
 
Åkte sen till Workmens Valley som hittades för ca 10-15 år sedan. Det var en liten by som var helt oisolerad på Farao tiden. De levde enkelt och jag blev även här lite imponerad utav deras målningar. 
 
Vi avslutade med lunch på samma båt som igår sen tog vi bussen och är nu på väg tillbaka till Hurghada, är väl framme ikväll någongång gissar jag på. Är ledig imorgon så då blir det till att sova sen har jag väl ganska mycket information från dessa två dagar som ska ren skrivas och läsas på, samt ska jag läsa Kairo manualen då vi ska åka dit på fredag och stanna över natten. Så vilodag imorgon kunde inte komma lägligare (:

Kommentarer
Postat av: L.

Åh, vill också åka luftballong. ^^ Men fan vad nice.

Svar: Ja det var nice, lite små läskigt ibland för så fort man rörde sig så kändes de i hela korgen hehe
mysaansvensson.blogg.se

2012-10-10 @ 23:54:20
URL: http://kornoholic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0