Tvn roar mig resten av kvällen.

Det har varit en lugn dag för mig idag. Precis som jag vill ha det. Jag har gått igenom mina papper och börjat räkna siffror till deklarationen som ska göras färdig imorgon med en sista check från pappas sida. Jag har även packat ur min väska helt och hållet, wow att det blev gjort redan idag. Sen har jag varit och lämnat syrran i Helsingborg på kvällen. 
 
Nu tänkte jag bara krypa ner under filten och roa mig med serier och liknande tills jag somnar. Imorgon är en ny dag. Borde kanske stor rensa mitt rum då, känns mest som ett lager utrymme och inte ett hemtrevligt rum. Blir väl så när man köper saker till en lägenhet man ännu inte har..
 
Nåväl, godnatt! (:

Tisdagen 30 April.

Semester, det är lite så jag känner att jag har det nu. Jag ska ha en vecka hemma där jag bara ska återställa mig. Få upp packat allt, få gjort min deklaration, ska även upp till Ullared en sväng med mami och syrrorna. När denna vecka har passerat, då har jag möjlighet att ta mig an Sverige på nytt.
 
- Lite blandade känslor är det över att vara hemma men mesta dels är det bara super skönt!

Egypten w12-13.

När jag i somras fick beskedet om att jag hade fått en plats för vintern var det med blandade känslor. Jag var jätte glad och tacksam för att Apollo ville ge mig chansen att ta ut igen, det måste ju betyda att dem gillar mitt arbete och tycker jag gör ett bra jobb. Fast samtidigt var platsen jag fått Hurghada i Egypten, och jag hade sagt hela sommaren att till Egypten vill jag iallafall inte.
 
Jag tänkte på beslutet, jag pratade med min destinationschef och med mina föräldrar. Sen var jag ju tvungen att bestämma mig för morgonen där på klockan 9 svensk tid ville dem ha mitt besked. Jag tackade ja med tanken att skulle jag inte trivas kunde jag ju alltid åka hem igen.
 
Eftersom jag inte hade stora förväntningar av Egypten så blev jag positivt överraskad redan från början. Jag fick snabbt kontakt med Stefan, Nicolas och Mikaela då vi fyra var dem första på plats och vi gjorde alla dessa hotellcheckar och obsningar tillsammans. Vi insåg ganska tidigt att vi skulle bli team awesome. 
 
Det jag tycker är så himla bra är att vi har faktiskt varit ett fantastiskt team. Vi har visst haft våra stunder, man kan inte komma överens med varandra om allt hela tiden. Men vi har ändå fungerat bra ihop både på arbete och utanför jobbets väggar. Vi har blivit en familj och tagit hand om varandra. Jag måste säga att skulle jag åkt ut igen hade jag aldrig haft chansen att hamna i ett så bra team igen. De har varit top noch! Så ett jävligt stort tack till er allihopa för en så bra säsong.
 
Människorna här nere (med de menar jag dem jag umgåtts med) har gjort livet i Egypten lättare. Det är mycket tuffare att bo i ett arabiskt land, det är så pass mycket annorlunda levnads sätt än vad vi har i skandinavien så självklart har det påverkat en. Jag har ju blivit lite negativt tack vare att jag börjat gå med tunnelseende på gatorna för försäljare och övriga människor hela tiden ska ropa saker efter en. Så jag tror att hade inte dem jag arbetat och umgåtts med varit så underbara som dem varit hade jag nog inte klarat av de här.
 
Det har varit en mycket lärorik säsong. Vi har haft tuffare utflykter än vad jag hade på Skiathos. De där båtturerna på 6-8 timmar är ju ingenting jämfört med en tur till Luxor eller Kairo på mellan 18-22 timmar. Så nu efter en säsong i Egypten tror jag att man kan ta i princip vilka utflykter som helst. Så det är en bra destination för att utvecklas som guide. Verkligen!
 
För ungefär en och en halv månad sedan så hade jag inte det särskilt bra här. Jag ville bara härifrån för jag var så trött på att vara trött och irriterad hela tiden. Jag ville bara hem. Så att nu stå här med väskorna packade och faktiskt vara på väg hem känns väldigt märkligt. Skulle någon sagt till mig för en och en halv månad sedan att jag skulle känna sorg för att lämna Egypten så skulle jag skrattat, men det är faktiskt så. Detta har ju trots allt blivit mitt hem efter sju månader och det kommer kännas märkligt att lämna det bakom sig. Och jag tror faktiskt inte att jag kommer att åka till Egypten igen. Jag menar man åker väl hit för att få se pyramiderna och kanske Luxor och sen för sol och bad. Jag har redan sett Kairo och Luxor fler gånger än många andra någonsin kommer att göra och sol & bad finns på andra ställen som jag inte besökt förut så jag tror jag åker till de ställena istället.
 
Så tack Egypten för den här gången, det har varit en ganska awesome vinter även om jag vid vissa tillfällen bara velat åka hem. Och nu gör jag det. Hejdå! 
 

Sista bilden från Kairo.

I lördags var jag ju i Kairo för sista gången, lyckades få en väldigt fin stadsbild på vägen hem. Här har vi då Nilen och en del av staden. Tycker det är en fin bild.
 
 

Tror jag har ett shoppingberoende.

Köpte en fin plånbok i förra veckan och idag har jag köpt en till bara för att jag kan och för att jag vill ha ;D Gillar modellen den är super nice! Sen ville jag gå till den söta damen som sålt high heelsen till mig men hon hade stängt vilket var synd. Hade gärna köpt ett par high heels till men det var nog bäst. Väskan är ganska full nu..
 
Och nu sitter jag med härligt sällskap och dricker öl. Vi har ju haft så himla kul ihop! (:

Måndagen 29 April.

Godmorgon! Inatt har jag fått sovbesök, jag hade Mona över hos mig. Jag var nog inte jätte bra sällskap som höll på att rensa massa skit från mina saker, packa för att se hur mycket plats jag hade över i väskan. 
 
Idag är min sista lediga dag i Egypten så jag ska väl försöka få lägenheten någorlunda i fint skick sen ska jag ut en sista sväng på Sheraton road för lite mer shopping nu vet jag ju att jag kan få ner lite till i väskorna (; haha.

Underbart sällskap igårkväll!


Lite sol, lite bad och lite shopping!

Jag, Nicolas och Mona åkte till Oldvic och solade lite, men fy för sören va varmt det har varit idag. Fick gå ner i vattnet flera gånger. Huvudvärken kom fram lite halvt. Jag var rastlös och sen tog vi tillbaka till Sheraton road. Taxichaffören ville ha mer pengar än vad han egentligen skulle ha, slutade med att han gav tillbaka pengarna och körde iväg. Jaja do as you like..
 
Vi gick och shoppade lite smått och sen stannade vi på Costa Coffee och köpte en iskaffe och en lite macka. Nu ska jag tvätta av mig allt salt och göra mig fin inför kvällens team middag. Sen ska jag väl fortsätta mitt städande och packande. Så jag kan se hur mycket jag kan shoppa , mohahaha...

Söndagen 28 April.

Det blev en riktigt bra kväll igår, och natt. Vi sjöng karaoke tillsammans, vi rökte lite shisha, vi drack öl och vi drack flaming cocktail. Sen gick vi över till beach cluben och dansade och drack lite mer drinkar. Hade super kul! Sen tog jag Stefan och Nico in på donken för att hämta lite mat. Somnade inte med påsen bredvid mig den här gången haha. 
 
Vaknade vid klockan nio typ och var ganska pigg. Har städat lite i lägenheten. Börjat tömma ut mat jag vet jag inte kommer äta upp under min resterande tid i Egypten. Jag har tvättat lite så jag känner mig ändå flitig trots en lång dag igår med pyramider på arbetspasset och sedan en kväll full med alkohol och roliga människor! 
 
Tack och lov känner jag mig inte så bakis idag och det är super nice! Och snart kommer väl Nico och Mona höra av sig så ska vi dra till stranden en liten sväng. Få lite mer färg på kroppen..

My by the pyramids for the last time.


Lördagen 27 April.

Då har jag haft min sista Kairotur och det har varit en super fin dag. Vi har dessutom kommit ifrån Kairo tidigare än vanligt för trafiken var på vår sida vilket också är ett plus. Så nu är jag på väg hem från Kairo har x antal timmar kvar i bussen innan vi är framme i Hurghada igen.
 
Hem och byta om fort sen ska man iväg till papas för att festa sista helgen tillsammans med sina underbara kollegor (:

Huvudvärk och förkylning, yeay!

Så efter en dag ute i öknen kom jag tillbaka till kontoret och mötte de andra som var på väg till Café Del Mar för lunch. Jag gick upp snabbt på kontoret och tog med mig Nanna så gick vi och sällskapde de andra. Delades en del roliga historier och många skratt vid matbordet, super nice!
 
Sen var de tillbaka till kontoret, jag gjorde min lilla avräkning och sen fixade jag program till Cairo som jag ska köra imorgon. Blev väldigt personliga med bild på mig på baksidan. Awesome! Kör min sista Cairotur och då måste man bara ge lite extra av sig själv (;
 
Tog en milkshake på donken med Mona och Lisa sen delade jag taxi med Lisa när jag skulle hem och nu sitter jag här i tystheten. Jag har huvudvärk och är fortfarande förkyld men hoppas de går över till inatt när larmet ringer. Är det normalt att ha ett larm som ringer 01:15 för man ska börja jobba? Jo ska man åka till Kairo med buss så måste man de ..
 
Håller tummarna på varm vatten så jag kan ta ett bad. Annars blir det bara en super lugn kväll för mig eftersom det blir en extremt lång dag imorgon. Upp kvart över ett för att börja min pick up, va i Cairo hela dagen och sen när jag kommer hem ska jag bara slänga på nya kläder o lite smink sen går jag all in på papas tillsammans med världens bästa kollegor :D
 
Så helgen ser ganska fullpackad ut. Så tiden kommer gå fort. Mjau.

Fredagen 26 April.

Godmorgon alla pigga och glada! Själv sover jag så otroligt dåligt nu så jag är inte alls pigg nu. Fast jag har ingenting att säga till om, om tio minuter ska jag gå till min pick up plats och så ska jag ut på ökensafari idag. Länge sedan sist så det kan nog bli ganska roligt ändå (:
 
Sen i eftermiddag blir de lite kontor sen ska jag försöka komma hem tidigt för imorgon är det ju jag som ska köra Kairo och när jag kommer hem är det papas och karaoke som gäller. 
 

Smeknamn till killar.

Varför är det så himla svårt att hitta på ett smeknamn till en kille. Jag kan inte. Jag har bara haft ett enda smeknamn och det är Putte, och det var Lätti som fick de smeknamnet och jag vet inte riktigt varför. Tror väl alla gick runt och sa putte till varandra i skolan eller något. Men till tjejer kan man ge hur många miljoners smeknamn som helst. Det är inte riktigt rättvist. Det slutar ju bara med att jag inte kan säga något.. 
 
Och till något helt annat, har nog haft mitt märkligaste IM någonsin och mer än så kan jag inte säga pga arbete. Nåväl. Jag gick sedan till grannhotellet och hälsade på Mona i hennes rum. Första gången jag var där, tog bara sju månader haha. Sen tog vi till kontoret, jag skrev in några biljetter och loggade in på facebook sen skulle vi till marinan för att käka lite middag.
 
Tog inom väskaffären, eller ja en av de hundra väskaffärer som faktiskt finns här i Hurghada. Så jag köpte mig en ny  plånbok. En likadan som Mona, så jag är en liten wannabe (; Efter det gick vi till White Elephant i marinan där vi mötte upp med Stefan och Nicolas sen kom även Christina och Lisa dit och vi beställde in lite thaimat. Åt och hyggade oss men sen orkade jag inte mer. Jag är helt slut av min förkylning som inte vill ge med sig. Men jag kan inte bli sjuk. Lördag är lika med karaoke direkt efter jag kommer hem från Kairo. Det blir min sista karaoke denna säsongen så jag ska gå all in (;
 
Nu måste jag dock krypa under filten. Imorgon är det förmiddags safari som gäller för min del. 

Let the sun in.

Varit på flygplatsen och lämnat och hämtat gäster och nu har jag bara en liten paus innan jag ska hålla IM på ett av hotellen. Har placerat mig under filten i sängen för att försöka bota min dumma förkylning. Nyser, hostar och snorar hela tiden. Men det går bra. Efter IM ikväll blir det hämta listan för fm safarin imorgon som jag ska med på. Sen ska jag nog gå lite på sheraton road för att shoppa lite. Borde nog sen packa väskan för att se hur mycket plats jag faktiskt har kvar i väskan (;

Torsdagen 25 April.

Godmorgon denna soliga dag! Dags att ta på sig skorna och åka till kontoret. Ska göra min ekonomiskabit sen är det flygplats som håller en i gång hela eftermiddagen och jag avslutar mitt arbetspass med ett välkomstmöte ikväll.
 
- Bild från början av säsongen när jag för första gången använde blusen. Men nu är de pikén som gäller (:

Mysig kväll har kommit till sitt slut.

Något varm vatten kom aldrig så jag fick helt enkelt hoppa i de kalla vattnet och duscha snabbt. Detta var klart inget som gör så min förkylning försvinner snabbare. Mötte sedan upp med Stefan på Famous och efter en liten stund så kom även Mona dit. Vi åt lite sushi och sen begav vi oss ut på Sheraton road för lite shopping. 
 
Nu ska jag krypa ner under filten och sova några timmar innan arbetet imorgon. Vet dock att allt mitt nysande och hostande kommer hålla mig vaken halva natten och det är ju mindre kul.

Snälla ge mig varm vatten!

Så jag lyckades komma hem från kontoret ganska tidigt idag så jag frågade mannen som har hand om lägenheterna om dem inte kunde fixa mitt vatten nu när jag väl är hemma. Som alltid är svaret "imorgon", men jag har inget imorgon så då sa han fem minuter, vilket jag visste de inte skulle bli. En halv timme senare knackade det på dörren så nu har jag två arabiska män i mitt badrum som ska fixa så jag får tillbaka mitt varmvatten. Vill kunna ta en normaldusch!
 
Sen var det prat om lite sushi på famous också. Passar mig fint, eftersom helgen är fullspäckad med Kairo, karaoke, hejdå middag igen så kanske detta är vår sista möjlighet för sushi. Så jag ska fan äta till jag sprängs. Fast nej, för då kommer jag inte komma hem nästa vecka, och det vill jag ju (: tihi..
 
- Bild från en av våra många sushi stunder! 

Onsdagen 24 April.

Vet inte om det är jag som är heartbroken för jag lämnat ifrån mig ST eller det är payback is a bitch för jag skrev om en app mot mäns förkylningar på facebook men jag har iallafall gått och blivit ganska förkyld och hostat hela natten. Det blir säkert bättre när jag vaknat till liv men ändå. Jag är minst lika gnällig som män när jag är förkyld därför jag brukar inte bli sjuk och blir jag då förkyld måste folk tycka lite synd om mig (;
 
Nåväl, godmorgon! Nu ska jag alldeles strax bege mig till kontoret. Idag är det enbart departure som gäller då ännu ett Göteborgsflyg försvinner. Sen är det kontor och välkomstmaterial på eftermiddagen. 

Fjärilarna lever igen.

Så bara pirrar det liksom till i hela kroppen. Sen dog ju internet och man va tvungen att springa iväg till mobinil för att köpa påfyllning. Jag som trodde jag hade köpt 7gb sist men de gjorde jag ju inte för jag trodde 3gb skulle räcka min resterande tid. Och det hade de ju gjort om jag inte trott jag köpt 7 o börjat tanka serier för att få gb att försvinna .. Jaja. 
 
Då fick jag en chans att säga hejdå till dem också. Killen som satt och fyllde på mitt internet sa att han kom ihåg när jag kom in första gången. Ja de va ju verkligen inte igår. Alltså jag har varit här i freaking sju månader. Det är ganska lång tid ändå. 
 
Men nu ska jag och min förkylning krypa under filten, titta på Greys och sen sova några timmar innan morgon dagen har kommit i fatt oss. Jag som trodde jag skulle va flitig ikväll. Nåväl, godkväll!
 

Tisdagen 23 April

Goddagens!
 
Jag har spenderat nästan hela min dag på hotellservice tillsammans med min kära ST. Har varit en ganska lugn dag, ta i trä! Nu sitter jag på kontoret, fixat lite välkomst material i väntan på sista bokningarna till Luxor sen tänkte jag väl springa hem. Blir jag klar med allt material kanske det betyder tidig hemgång imorgon då jag annars bara har departure transfer. We'll see.
 
Så jag ska väl fortsätta arbeta lite sen så blir det en lugn kväll ikväll!

Ljudet av tvättmaskinen fyller lägenheten.

Lägenheten har minsann blivit tom efter att Louise flyttade ut. Och med det menas väl att det märkts vem som tagit mest plats i lägenheten. Inte är det jag då mina saker oftast är på mitt rum. Märkligt ändå, att efter nästan sju månaders samboliv bo ensam igen. Nåväl, jag åker ju snart härifrån jag också.
 
Startade en maskin tvätt innan jag drog på IM men de är fortfarande inte färdigt. Mitt IM var inte så mäktigt, var inte så många som kom men kan va för att det kan ha blivit delad information. Imorgon ska vi tydligen också ha välkomstmöte där maha. Nu ska jag väl ta en superdupersnabb dusch i de iskalla vattnet sen om en halv timme ska jag möta de andra på Pita Sphinx för team middag.
 
Ha en bra kväll!

Snart slut mellan mig och ST.

Haft ännu en dag på kontoret där jag har fixat och trixat lite. Jag missade Louise och Michelle på flygplatsen så jag fick aldrig sagt hejdå till dem. Åkte tillbaka till kontoret och gick och åt med Nanna sen tillbaka och fixa lite sen gick jag hemåt. Tog en sväng inom Sherrystreet jag ville haft Julias nyårsskor fast i laxrosa, hade hon inte. Så fick köpa dem i guldfärg istället. Måste bara gå in dom för just nu är dom lite tighta på fötterna.
 
Om cirka en halv timme ska jag sitta på ett hotell och hålla IM sen ikväll är det välkomst middag för de nya guiderna som kom igår och idag. Hälsa dem välkomna till Egypten. På söndag har vi avskedsmiddag då vi är fyra som åker nästa vecka. Som Mona sa så känns det märkligt. Som jag sagt så har de ju ändå varit ens hem i sju månader. Snart är de här kapitlet i ens liv slut, så tar vi start på nästa! Spännande.. 

Måndagen 22 April.

Godmorgon. Då var det måndag igen, veckorna bara rullar på som aldrig förr. Det är veckomöte på kontoret klockan nio, sen ska jag göra lite uppföljningar sen tänkte jag ta till flygplatsen och säga hejdå till Louise som åker hem idag. Vi har trots allt bott ihop i nästan sju månader så det är klart jag måste säga hejdå! (:
 

Uh, freaking trött!

Efter kontoret och det överraskande samtalet som fick det att pirra i hela magen så gick jag & Nanna hem. Vi bara vart ska vi och det visste vi inte så vi bara gick. Halvvägs så sa Nanna "vi vet klart vart vi ska". Japp, så det blev en sväng till Famous. Mona ringde mig precis när vi satt oss så vi beställde till henne också så satt vi tre på Famous och hade ännu en trevlig tjejkväll!
 
Nu känner jag bara för att låta ögonlockan falla ner och sova, men jag väntar ju på mitt skypesamtal också. 

Extra kick i hjärtat.

Jag undrar om det är nu jag ska säga att jag ser rosa moln och har fjärilar i magen. Jag fick ett så oväntat och överraskande samtal på servicetelefonen. Tog ju först en minut innan jag kopplade vem jag pratade med sen bara wiiihii.. Så glad jag blev, så nu kan jag leva på detta resten av min tid här i Egypten. Vi börjar ju sjunga på den sista refrängen snart.

Söndagen 21 April.

Jag känner hur tiden bara tickar ner. Vi har nu haft flera avskedsfester och middagar och vi blir bara färre och färre. Vi kommer ha en till nästa helg för vi är fyra stycken som åker veckan där på så vi har en gemensam. Seriöst. Efter sju månader i Egypten börjar det närma sig svensk mark igen och det känns underligt.
 
Imorgon åker min roomie och det kommer också kännas fucking wierd. Jag menar vi har ju i princip bott ihop i sju månader också. När vi gick upp och sjöng "I had the time of my life" som blivit en signatur hejdå låt så kunde jag fan inte sjunga. Jag tittade på Louise sen började jag gråta. 
 
- De vänner jag funnit här kommer sitta långt in i hjärtat.
 
- Moon du är en av de söta, vi kommer ses igen (:

Hatar vår dusch.

Känner mig inte särskilt ren när jag kommit ur den för man har knappt hunnit i innan man måste gå ur igen. Så satans kallt vatten. Fast jag gjorde en Louise och tog tekokaren och kokade upp några omgångar vatten så lite värme fick jag i början iallafall. Men fy fan. 
 
Så efter en dag på kontoret ska jag nu göra vid mig för att sen joina de andra på ännu en avskedsfest. Jag kör det nyktert eftersom jag får babysitta servicetelefonen. Nåväl går väl säkert fint de också. Lite karaoke, lite shisha sen ska jag hem i säng. Har ju en dag imorgon också. Sen intar vi ny vecka. Det innebär servicetelefon, lite flygplats, lite IM, en sväng till kairo och en avskedsmiddag sen är veckan slut igen. Det går fort nu.
 
Vi ses inte i dimman.

Godmorgon!

Det känns som jag har fått sova ut ordentligt inatt vilket känns helt underbart! Jag har dock vaknat pigg några gånger under natten och vaknat av sms till servicetelefonen vid sju men kunde inte svara för hela smset inte kom fram förrän vid nio. 
 
Nu är jag snart redo att ta mig an en dag på kontoret, har gjort en egen liten to do lista så det är bara att sätta igång. Ikväll är det lite förfest hos killarna sen bär det av till papas för avskedsfest. Jag får se om jag får alkoholförbud eller inte. Jag tror nog jag kan hantera en nykterutgång också, ifall de skulle va.
 
Ha en underbar helg allesammans!
 
 

Lördagen 20 April.

Det var en riktigt god middag vi åt på Shade ikväll. De hade dukat upp buffé mat och bjöd på potatisgratäng, grillad kyckling, sallad. Super gott! Sen satte vi oss på fat boys (sånna där kuddar ni vet, eller så vet ni det nu.) och hyggade med lite shisha. Jag och tjejerna tog oss vidare till papas en liten sväng, drack en cola och kom på fler sätt att dela en shisha på, haha jag dör .. Det är ju tur att vi har roligt iallafall, det är de som är poängen.
 
 
Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen. Hoppas på besök i mina drömmar så jag kan sova gott! Godnatt!

En hygglig dag.

Så efter att ha varit på service och gjort kontorsarbete tog jag hem för att byta kläder sen tog jag och mötte de andra på Aqua Jungle Park. Kläderna åkte av ganska fort och vi sprang till rutchbanorna. Jag trodde jag skulle dö när jag kom till toppen, sa nej jag behöver inte åka. Men de gjorde jag ändå. Henrik hade en extra plats i hans gummi"båt" så jag åkte med honom. Fan va roligt det var. Sen sprang vi upp för trapporna, åkte ner, upp för trapporna och åkte ner ett fler tal gånger. Hade riktigt kul.
 
Om en timme ska vi ha lite middag i marinan och sen hyggar vi väl oss bara. Jag har servicetelefonen så jag kör alkofritt men tror nog jag klarar mig. 
 

Fredagen 19 April.

Godmorgon! Solen skiner och jag ska alldeles strax ta en sväng förbi kontoret och hämta några papper sen ska jag vidare på service på ett av våra hotell. När jag kommer tillbaka till kontoret ska jag fixa min avräkning sen är det ju faktiskt team dag i eftermiddag. Det ser jag fram emot (:

The servicephone is now mine.

Nicolas har kommit och lämnat över telefonen till mig så nu får vi se hur rolig natten blir. Man vet aldrig vad som kan ske när man har telefonen i handen. Jag stod i köket och höll på att skriva ner min to do lista inför imorgon så hör jag något ljud jag bara va är det? De är ju inte min telefon iallafall för jag har en visselsignal. Oj servicetelefonen ringer, bäst och svara haha..
 
Så en lugn kväll står framför mig. Imorgon ska jag ha träff på ett av våra hotell sen ska jag tillbaka till kontoret innan vi ska iväg och ha teamdag tillsammans. Ska till Jungle Park, en vattenpark och det ska bli så kul. Vi var ju där i januari och tittade in det men det var alldeles för kallt för att bada så Nicolas va lite ledsen för ingen ville ju bada med honom haha. Men imorgon kommer vi alla vara som små barn, kasta oss i alla rutschbanor som finns där. Awesome.
 
Sen på lördag ska jag köra en nykterutgång för vi säger återigen hejdå till någon, men eftersom jag har servicetelefonen får jag inte dricka alkohol men jag kan ju sjunga lite karaoke ändå och röka lite shisha istället. 

I have the day off!

Idag är en sådan dag då man sover ifatt missad sömn och sedan bara chillar igenom dagen. Jag snoozade från klockan tio till ett, kändes lika bra när jag inte var hemma förrän vid fem imorse. Då är det mer okej att sova så länge. Jag mår iallafall bra idag, drack inte så mycket igår då jag var segstartad men jag tror det var lika bra.
 
Här kommer lite bilder från kvällen, enjoy.
 
Popcornkriget har gått över styr och Mich fick hela munnen full med popcorn!
 
- I am a unicorn!!
 
- Kryddarn, ja salt är ju en krydda!
 
- Ölvulkan!

Torsdagen 18 april.

Det blev en riktigt rolig kväll på papas bar ikväll. Vi flummade en hel massa och vi kan nog roa oss ganska lätt. Ta fram is bitar och vi trycker de i tröjorna på varandra, ta popcorn och vi trycker det i munnen på varandra. Jo men en hel del skratt har det blivit. Efter baren stängde tog vi till beachen istället. Dansade lite, drack lite sen efter beachen stängde ner följde jag med en kollega till sitt hotell innan jag leta taxi till mig själv och tog hem. 
 
Nu blir de lite serier innan jag somnar. Är fri idag vilket är helt underbart!!

Papas here I come.

Har haft en bra dag i Luxor med en del väntande men annars har jag haft en grupp med super trevliga gäster. Hann inte ens hem innan jag skulle till Famous och möta upp de andra i teamet för lite sushi, fick sen slänga i mig de för alla andra hade hunnit få sitt och äta upp de långt innan jag ens fick mitt. Hem och byta om, sminka mig lite och nu ska jag möta tjejerna på papas.. 

Onsdagen 17 April.

Godmorgon eller vad ska man egentligen säga vid den här tidpunkten på dygnet. Jag har sovit lite dåligt då jag drömt en massa om jobbet, så jag har rullat runt en del och fått springa på toaletten tre gånger inatt för min blåsa varit minimal vilket aldrig hänt förr. En gång max per natt.
 
Nu ska jag börja göra mig redo för att möta upp bussen om femton minuter. Ni får ha en super bra dag så hörs vi! (:

Censurerad bild från shoppingturen.

Det är för att personer ibland vill vara privata. Men detta är lite av vad vi bjuder på när vi är på shoppingturen, ibland har vi modiga män och kvinnor med på turen som vågar bjuda på sig själva. Här har vi dagens två.
 
- Detta är ett tradditionellt klädesplagg som heter Galabeya och som ni ser finns det för både män och kvinnor. Det finns enklare varianter och sen finns det fest och turist galabeya som har mer färg och dekorationer på sig.

Nio timmar sen börjar arbetet igen.

Så jag har gjort hotell service i El Gouna halva dagen och det gick fint. Jag fick mig två flaskor starbuck kaffe också så jag blev glad. Åkte sen tillbaka till kontoret blev åksjuk på vägen och mådde sedan illa i två timmar typ. La in lite biljetter. Gick till Del Mar med de som var på kontoret, slängde i mig en halv portion med spagetti och köttfärssås sen fick jag springa och möta upp min buss som skulle ta mig och gästerna på shoppingtur.
 
Hämtade upp gästerna och åkte sedan till El Dahar den gamla by delen och gjorde besök i en bomullsbutik och sedan den lokala basaren. Vi besökte sedan ett parfymeri där jag höll i princip hela presentationen själv och det kändes super bra! Sen åkte vi till papyrus där jag visade hur jag på fem minuter tillverkade papyrus som annars tar fjorton dagar minst (jag är king!). Sedan när gästerna var färdigshoppade lämnade jag av några på sina hotell. När jag sedan tackade för mig igen innan jag gick av bussen fick jag hela bussen att applådera för mig. Alla gäster var glada och nöjda och det är huvudsaken, det är ju därför jag är där. För att se till så dem har det bra!
 
Nu har jag beställt hem sushi sen ska jag minsann inte göra mycket mer ikväll för inatt ska jag åka till Luxor och jag blir väl hämtad klockan fyra så det är en tidig arbetsdag. Det kommer nog att bli en hygglig tur för som det verkade var det ett tjugo tal som skulle följa med. Tror det blir en bra dag, det brukar det alltid bli.
 
- och såhär såg det ut när det kom, gott!

Tisdagen 16 April.

Godmorgon! Det är en halvdag hotellservice i El Gouna som väntar mig nu. Ska alldeles strax möte upp med Michelle och så tar vi dit tillsammans. Efter det får vi se hur eftermiddagen blir, allt handlar om hur många som bokar in sig till shoppingturen men eftersom jag ska till Luxor inatt så vill jag bara ta bussen om det blir tre stycken. Så vi får helt enkelt se hur det blir med eftermiddagen.
 
Starbuck frappuccino väntar på mig i El Gouna (; 

Vem behöver OLW?

Inte jag. Alltså mina kryddor kommer ta slut, inte för de att jag lagar mycket mat men för att jag gillar min hemmagjorda dipp! Tredje gången jag gör den och jag gillar de.
 

12 timmar senare var man hemma igen.

08:50 cirkus tog vi taxi från Hadaba ner till kontoret tillsammans med killarna. Vi hade veckomöte klockan 9 och sen har vi ju haft flygplats hela dagen. Kom hem en liten runda och åt lite mat innan IM. Jag måste rosa Stefan för sitt IM. Jag har varit här i sju månader och jag blev inspirerad av honom och jag var nog den som satt och skrattade mest åt hans dåliga skämt osv. Jag tyckte de va jätte kul att sitta där, kan nog följa med han på fler IM faktiskt :D
 
Sen blev det lite kontor för att skriva in lite biljetter osv. Sen tog vi taxi hem. Jag har service i El Gouna imorgon vilket betyder larmet är ställt på 08:00 och taxin bör tas senaste en kvart efter det. Så jag hade ingen lust att hänga med dem andra till papas och stannar hemma istället. 
 

Måndagen 15 April.

Godmorgon! Lyckades somna innan tolv inatt och det var behövligt efter den dåliga sömn jag fick till igår. Så det har varit veckomöte på kontoret och sen har vi gjort oss redo för flygplats. Jag ska snart åka iväg och hämta mina gäster som ska åka hem, sen tar jag emot nya och ikväll blir det kanske ett mege stort IM på Arabia med Stefan!


Snart dags att flytta igen.

Jag, Mona och Nanna hade en hel go kväll på famous med god mat och en massa snack. På vägen hem går jag förbi en springtour buss och chafförerna vinkade så ivrigt på mig. Så gick jag där längst gatan och tänkte "precis den här känslan fick jag vid en tidpunkt på Skiathos också, att detta är mitt hem". 
 
Jag fick en sån där liten känsla av att detta faktiskt är mitt hem, iallafall just nu. Jag har ju trots allt bott här i snart sju månader. Klart det blir ens hem då. Även om man vet man snart ska åka härifrån. Och även om man inte gillat läget alltid, men så är det ju i Sverige också. Ibland har man bara dåliga dagar och även i Sverige ville jag åka ifrån ibland. Och tillslut så gjorde jag ju de också.
 
Även om jag från början faktiskt inte ville åka till Egypten så är jag väldigt glad för att jag gjorde det. Jag har träffat några helt otroliga människor här. Har till och med hamnat i situationer där val som jag kanske inte annars gjort blev gjorda. Det är med spänning som jag blickar framåt. Speciellt efter dagens utflykt och två av mina gäster blev helt ivriga när jag blev personlig och pratade på om säsongens slut och vad som kommer här näst.
 
Som sagt säsongen är snart slut för min del, vilket betyder att det snart är dags att flytta härifrån. Det är snart dags för sommar igen. Super härligt. Säger jag som haft sommar i snart ett år. Härligt har det varit. Men lite regn behövs också, de är ju något jag inte direkt märkt av på sju månader då de knappt regnar här och de regn jag faktiskt sett har inte märkts av utan mer prickat lite på marken.
 
Men jag är faktiskt mer än glad för vad den här säsongen har gett mig. 

Huvudvärk, efter dag på Mahmya.

Då fick jag tre timmars sömn inatt för klockan fem vaknade jag av mig själv och efter det vaknade jag tvåhundra gånger. Anledning? Jag var väl rädd för att försova mig för jag skulle upp så tidigt. Kom iallafall iväg och var lite nervös över att ha 47 gäster med till Mahmya. Tänkte jag kommer inte kunna hålla kolla på alla men jodå.

Jag körde en transferbuss och när vi kom till marinan hade redan de andra gästerna gått på en båt och gästerna som var med i min buss skulle på en annan båt vilket betydde att jag gav dem info på bussen sen tog jag med båten där jag inte träffat gästerna på så sätt fick jag se alla och alla fick se mig. Super bra!

Var lite halv dåligt väder på vägen in då det blåste ganska mycket men gästerna blev snabbt glada då vi hade några delfiner som tittade fram och showade med lite hopp i luften. Tänk va en delfin gör för oss egentligen, en sur person kan ju lätt bli glad bara av synen av en hoppande delfin.

Vi gick i land, jag pekade ut var allting var. Vi fick våra solbäddar och sen gick jag runt och förklarade för alla vilken tid båten gick ut för snorkling. Sa till när lunchen var, åt god lunch och sa sen till när båten gick hem igen..

Så det har varit en god tur idag. Sen på vägen hem började jag få huvudvärk men nu på kontoret fick jag en tablett av Mona som tycks ha hjälpt redan, super nice! Kom till kontoret och gjorde färdigt vkm'et för imorgon och nu ska vi gå och äta sushi! Det är vi minsann värda efter denna dagen.

Ha det super bra allesammans! (:
 

Söndagen 14 april.

Så vi sjöng ett avlsut även för Sofie som tar hem snart. Jag är en sådan person som verkligen gillar att sjunga, eller gilla är fel ord jag älskar att sjunga. Men först kan jag va lite "blyg" men när jag sen väl börjat så kan jag inte sluta. Nu menar jag inte här för jag var knappt "blyg" första gången o har man väl gått upp en gång med samma sällskap så kan man göra de fler gånger. Men jag måste erkänna att jag gillar när personer säger till mig att jag sjunger bra. Därför jag har ingen teknik jag bara sjunger..
 
Nu ska jag iallafall krypa ner i säng för larmet ringer första gången halv sju, bara för att jag inte ska försova mig. Som jag sa till mina kollegor som säger "men du ska bara till Mahmya" så för mig handlar det inte om vad jag ska göra, det handlar om när. Så att gå upp så tidigt kommer bli svårt..
 
 
Godnatt o sovgott..

Lördagen 13 April.

Då har jag varit hela dagen i Sahl Hasheesh och varit på hotellservice, sitter just nu på mitt näst sista hotell för dagen. När jag är färdig här ska jag till kontoret och göra välkomstmaterial till alla fem flyg som kommer på måndag. Kanske jag och Mona bokar in oss på massage ikväll sen är det papas på kvällen då det är ännu ett hejdå ikväll.
 
Imorgon ska jag ÄNTLIGEN till Mahmya och det är inte med bara ett gäng gäster, nej jag kommer ha över 40 personer med mig och det känns ju ganska super nice faktiskt! Tidig morgon men Mahmya är väldigt nice så det gör ingenting! (: Det är väl en ganska perfekt arbetsdag eller?
 
 
- Godmorgon!

I am not addicted to sushi..

Låg i min säng och läste lite när Mona ringde mig och frågade om vi inte skulle ta och gå till massagedamerna och se om de hade någon tid till oss. Så det gjorde vi. Mötte Mona och vi gick tillsammans, dessvärre hade dem ingen tid till oss så vi började gå hemåt för att bara hygga oss i lägenheten.
 
När vi gått en bit frågar jag om hon hade ätit. Nej det hade hon inte. Inte jag heller. Det enda hon var sugen på var sushi och jag sa att det var jag också. Som jag sagt tidigare så är jag aldrig sugen på mat här, förutom när det kommer till sushi. Så vi bestämde oss för att ta till famous men att vi inte skulle säga till någon. Kanske för att de va tredje besöket bara på denna vecka haha.
 
När vi beställt mat så ringer Louise och hon ville också komma och joina oss så vi åt lite sushi. Drog inom mobinil, köpte sen lite dricka i kiosken nedanför och nu ska jag alldeles strax gå i säng för jag är helt slut. Jag har haft ännu en bra fri dag! (:
 
- I rather sleep with you, but I only got my pillow.

Lite sol, lite mat och lite chill.

Jag har det bra på min lediga dag. Jag tog på mig bikinin och gick ner till poolen och låg där i nästan två timmar. I slutet låg jag och njöt och blir skit rädd för en katt kommer upp hoppandes på min solstol. Försöker fösa ner katten men den vägrar, håller på att putta den med min bok men den tar fram klorna och håller sig fast. Seriöst jag sitter där och försöker fösa ner en katt med en pocketbok för jag är rädd för att den kanske ska bita mig men allt den egentligen ville var att ha sällskap. Fick tillslut ner den men den försökte komma upp igen och igen, tillslut la den sig under solstolen istället. Och när jag väl packade ihop mina grejer för att gå så följde den efter mig. Hmmm.
 
De har skaffat spegelglas på två rum på nedre plan i vårt lägenhetskomplex, det står säkert folk där bakom och tittar men va vet jag. Jag tog en snabb bild när jag gick förbi bara för att.. 
 
 
Gick sedan till Abu Ashara för att köpa gräddfil så jag kan göra ny dipp och sen köpte jag lite annat också så jag kunde göra lunch. Blev omelett idag. Och ett glas cola. Nu chillar jag med Hawaii five-0 och sen blir det lite läsning , hänga upp tvätt och diska upp resten från matlagningen.
 
Så lite sol, lite mat, lite shopping, lite städning och även lite chill. Perfekt!

Ljudlöst is my new thing.

Så fort jag kom hem inatt ställde jag om mitt egyptiska nummer till ljudlöst för att slippa vakna om den ringde mitt inatten. Tur det för någon gång runt tre, halv fyra ringde 'svara inte.' numret tydligen. Jag sov gott så jag vaknade tack och lov inte, så jag kommer ha mobilen på ljudlös under mina sov timmar alltid..
 
Vaknade runt halv sex imorse och var super pigg, what's that all about. Då hade jag fått typ tre timmar sömn. Sen vaknade jag nästa gång vid nio men jag är ledig så att gå upp så tidigt när jag varit så trött tidigare kom inte på frågan. Men nu har klockan blivit elva och då är det okej att gå ur sängen faktiskt. 
 
Så godmorgon världen!

Fredagen 12 April.

Fredag betyder idag också Fri-dag för min del. 
 
Igår efter mitt IM åkte jag till kontoret för att inte ha några lösa trådar kvar när jag gick på ledighet. Sen tog jag hem och fixade vid mig väldigt fort, en halv timme är inte lång tid för en tjej att duscha, sminka sig, fixa håret OCH hitta kläder. Så kände mig ganska duktig när jag kom in på famous och mötte Mona & Michelle bara lite efter åtta när tiden vi skulle mötas var åtta. NICE!
 
Så det blev lite sushi på famous, lika gott som vanligt om inte bättre. Hade knappt ätit något på hela dagen så det var faktiskt väldigt gott att få någonting i magen.
 
De nya falktjejerna kom och mötte oss utanför famous så tog vi till Viking tillsammans, där var ju inge liv alls så en öl (eller egentligen en halv) sen tog vi allesammans en taxi till marinan istället. Gick in på papas där det var liveband som spelade, ganska nice då det var rock musik de spelade. Två redbullvodka sen höll jag på att dö. Jag är verkligen skit trött, helt tömd på energi så vi tog hem och nu sitter jag här.
 
Ska snart starta lite serier och förhoppningsvis slocknar jag fort. Jag är som sagt fri nu när fredagen kommer och det ska bli skönt med sovmorgon. Känner inget tvång till att sola heller då jag faktiskt ska åka till Mahmya på söndag så det ska bli super nice. Mahmya är en väldigt skön arbetsplats måste jag säga (:
 
Nu ska jag faktiskt ta och lägga mig ner i några timmar, godnatt!
 
 

Torsdagen 11 April.

Jag vaknade till inatt vid tre tiden för min telefon ringde, så nu är det bestämt att min mobil åker på ljudlös varje gång jag ska sova för det var självklart mitt nya 'svara inte' nummer som ringde mig. AAAH! 
 
Sen vaknade jag klockan åtta av mitt larm och jag kan ju inte säga något annat än att jag hade velat sova några timmar till. Fast det vill jag väl ifs varje morgon, är ju ingen morgonmänniska (; Jaja jag tog mig till kontoret, mötte min taxi och har åkt runt på hotellservice i Sahl Hasheesh hela dagen. Har ett hotell kvar om typ en halv timme sen ska jag tillbaka till kontoret och göra min avräkning sen är det IM ikväll sen är min arbetdag klar för dagen!
 
Och ikväll är en date bestämd och imorgon är jag ledig, kan knappt bli bättre.

1-0 till Kreativiteten.

Jag har inte vågat blanda min sista dippmix för gör jag det så kan jag inte äta mer dipp här i Egypten. Men jag googlade för att se om man inte kan göra dipp själv, och självklart kan man ju det bara man använder fantasin och kryddor man har hemma. Så idag efter mitt IM drog jag inom Abu Ashara och köpte bla gräddfil och när jag kom hem började jag mixtra med kryddorna i köket och wala så hade jag en god hemmagjord dipp. Blev faktiskt positivt överraskad och anser att den är riktigt god!
 
Så nu ska jag mysa ner mig lite med criminal minds, chips med dipp och cola! Ska försöka somna innan klockan slår tolv. Imorgon är det Sahl Hasheesh typ hela dagen sen på kvällen ska jag hålla IM sen är jag fri igen på fredag vilket förhoppningsvis betyder stranden och sola (:

Vill ha en ny sommargarderob.

Den här hade gärna fått hänga där inne faktiskt, en härlig färg också.. Från Nelly.
 

So don't call me maybe.

Det har börjat igen, dessa irriterande nr som ringer HELA tiden. Jag är glad att jag inte hunnit somna inatt när de ringde. Men jag har börjat svara och låter mobilen ligga, de kostar pengar för dem och dem får inte prata med någon så tillslut tröttnar dem vill förhoppningsvis! Iddi..
 

Onsdagen 10 April.

Godmorgon!
 
Har sovit aningen oroligt, jag har drömt ganska mycket om jobbet så det har inte varit så jag känt mig avslappnad. Stress hela natten lång. Rullat runt en massa bland mina kuddar, av med filten, på med AC, av med ACn på med filten. Men nu har larmet ringt för sista gången denna morgon och jag sitter redo i min transfer uniform, redo att åka till kontoret och börja mitt arbete.
 
- No pillow will ever be you.

Jaha så var det sängdags igen.

Jag fick besked om att det bara blev en buss till Luxor imorgon så jag ska inte upp mitt inatten och åka dit utan det blir flygplats och IM för min del istället. Så jag och Louise möttes upp utanför kontoret (ja tillsammans med resten av team apollo som arbetat) då vi bestämt vi skulle shoppa lite om ingen av oss skulle till Luxor. Tillsammans gick vi med Andreas och Michelle till Famous och åt lite sushi och efter det blev det en liten shoppingtur på sheratonroad. En trevlig kväll!
 
Så det är snart dags för mig att krypa ner under filten och sova några timmar, godnatt! (:

Lite sol blev det.

Så jag gick ner och la mig vid poolen, fast det var lite konstigt väder. Eller egentligen är det väl inte konstigt, i Sverige kallas det molnigt. Men molnen försvann efter kanske en kvart och då blev det riktigt varmt och skönt! Men som ni kanske läst förut så är poolvattnet så jäkla kallt här så att bada kommer inte på frågan, därför orkar man inte ligga där så länge så 1½ timme brukar vara tillräckligt. I allafall när jag ligger där själv, så stranden är ett bättre alternativ men kände inte för att dra dit när jag ändå bara kunde ligga på rygg..
 

Tisdagen 9 April.

Då var man ledig idag och fick sova första svängen till klockan 9 sen hörde man skrikande bromsar och en bil som körde och krockade. Vet inte riktigt hur han lyckades tappa kontrollen utanför när det är rak väg men han stod sen och täckte typ hela vägen med bilen. Ingen större skada skedd på bilen så fem minuter senare körde han där ifrån.
 
Vaknade sen igen av telefonsamtal, sen av larmet och nu har jag faktiskt städat undan lite (tagit disken, sopat golvet och startat en maskin tvätt). Ska snart ut till poolen en timme. Få lite färg på framsidan, men inte va ute så länge med tanke på att rygg och rumpa fortfarande är lite bränd hehe. 

Note to self:


Resande fot i ett år snart.

Det har varit både spännande och lärorikt att komma ifrån Sverige och den vanliga vardagen. När jag tog jobbet som reseledare visste jag inte helt vad som väntade men hårda arbetsdagar, låg lön, personlig utveckling och massor med upplevelser var ju några av de ting jag hört om. Jag kunde självklart aldrig riktigt veta hur det skulle bli, eller hur många fantastiska människor jag skulle möta på. Jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att träffa iallafall en handfull av er igen. Men min tid som reseledare har varit både lärorik och hård. Några gånger har jag bara velat åka hem, några gånger har jag säkert tänkt att jag aldrig vill åka hem. Vad fanns att komma hem till, men ibland förändras livet och då vet man.
 
Jag kan inte tänka mig att jag snart varit boende utomlands i ett år, ETT ÅR, det är fcking lång tid. Jag ångrar inte för en sekund att jag kom iväg. Lämnade mitt gamla jobb som jag aldrig trodde jag skulle komma ifrån och fick något nytt under fötterna. Jag är stolt över mig själv, det är jag faktiskt. Jag kom bort och jag fick testa på något annat. Jag fick de tre u:na: Utmaning, Utveckling och Upplevelser. - Jag passade på medan jag kunde..
 
Precis som jag sa 2011 så blev 2012 mitt år. Vet inte riktigt hur 2013 ska kunna bli bättre men jag tror inte detta kommer bli ett dåligt år i heller. Det blir nog lite nya saker som händer detta året också, spännande!
 
- En av de underbara personer jag fick möjligheten att träffa i somras, jag saknar dig söt! (:

Kvällsing!

Det har varit en bra dag idag om jag bortser från att jag fortfarande har ont precis under ballarna, ja på skånska betyder det skinkorna så det är inget konstigt med mig så har vi det ur världen (; Jag vill ju gärna utnyttja min lediga dag imorgon ute i solen eftersom jag inte har så många lediga dagar kvar här i solen. Fast samtidigt kanske det inte är så lägligt med min brända baksida, fast kan ju alltid välja att bara sola magen.. We'll see tomorrow.
 
 

Måndagen 8 April.

Godmorgon alla glada, ni andra får vara utan som vanligt! (:
 
Jag brände mina ballar igår när jag var och solade, det märktes när jag kom hem. Nu svider det fortfarande men förhoppningsvis går det över undet dagen. Förutom det så har jag fortfarande ont i min dumma axel, haft det i tre månader ungefär nu så när jag kommer hem får jag väl gå till doktorn och se varför jag har ont. Ibland kan jag inte lyfta armen pga de gör så ont. Något fel måste de väl vara. Eller så går väl de också över med tiden..
 
Nu ska jag göra mig redo för en lång måndag. Vi börjar med veckomöte sen är det en stor flygplatsdag. Har fem flyg som landar idag, så det blir nog ganska kul på flygplatsen. Sen är det IM som väntar ikväll och imorgon är jag fri igen. Får se om brännan lagt sig så jag kan sola lite till (:
 
Ni får ha en underbar dag allesammans!

Flickan som aldrig flyttat hemifrån.

Jag bor fortfarande hemma hos mina föräldrar och jag är tjugofem år. Sen kan man ju också ta till sig av vilken livsstil jag levt de senaste elva månader. Jag har bott utomlands i både Grekland och Egypten, kanske inte så lägligt att stå och betala hyra för en lägenhet när man inte tjänar tillräckligt mycket pengar för att kunna leva på två platser samtidigt. Så jag har varit lyckligt lottad som blev född in till den familj jag har, för mina föräldrar har låtit mig ha kvar mitt flickrum hemma. Trots jag haft jobb hemma i Sverige har jag aldrig haft det tillräckligt stabilt för att flytta hemifrån så jag betalade en summa i månaden för att få bo hos mamma och pappa. Jag fick jobb och blev reseledare och fick ha kvar mitt rum. Jag tackar för att jag har så underbara föräldrar som jag har. Ni är bäst och ni är saffranvärda! (Ni vet att det är mer värt än guld, därför är ni inte guldvärda).
 
Men snart får jag väl möjligheten att flytta jag också. Jag längtar faktiskt väldigt mycket till den dagen. Jag har ju så mycket saker redan som ska placeras i mitt nya boende. Jag ska bara hitta det där boendet först (;
 
Så jag är tjugofem år och har fortfarande flickrummet kvar hos föräldrarna men sen har jag också förutom Sverige bott i tre andra länder. December 2007-april 2008 bodde jag i Borovets Bulgarien, Maj-September 2012 bodde jag på Skiathos Grekland och September 2012-nu bor jag i Egypten. Så jag kan ändå tycka att jag har lyckats ganska bra ändå. Trots att vissa saker kanske saknats i mitt liv så ångrar jag ingenting jag har gjort. De val jag gjort har passat mig bra för stunden. Jag är van vid att kunna göra spontana saker därför att jag inte haft någon annan än mig själv att tänka på. Och jag har faktiskt haft jävligt roligt. Så jag kan titta i backspegeln och sen titta framåt igen med ett stort leende på läpparna. 
 
Saker som varit dåliga har en tendens att bara glömmas bort, det är de som får dig att må bra som ska följa med dig framåt. Tänk på att det är ditt liv som du ska leva, det är ingen annans synpunkter än dina egna som borde ha betydelse, egentligen. 

En härlig dag på stranden.

Så jag mötte upp Louise på Oldvic och doppade mig ganska fort. Har varit ganska duktig med solkräm tyckte jag men har lyckats bränna mig ändå. Jag kan alltså inte sola längre, bränner mig alltid. Men men det var riktigt nice att ligga i solen. Känna värmen mot kroppen och faktiskt komma ut lite. Hade jag inte varit där hade väl sängen varit min plats. Så har varit en riktigt härlig dag!
 

Söndagen 7 April.

Godmorgon! 
 
Igår när vi var på flygplatsen så snackade ju jag och Mona om Famous och sushi. På kvällen så var ni nästan hela teamet som hyggade oss på uteserveringen på famous. Så det blev en väldigt trevlig kväll och jag åt för första gången 20 bitar sushi, körde danskstyle vilket betyder att man äter lite pausar och sen äter man igen (; 
 
Sen sov jag riktigt gott inatt vilket känns som en evighetsedan. Vaknade pigg och glad med ont i hela kroppen och magen så jag har snoozat i en timmes tid faktiskt. Men nu har jag fått på mig bikinin, skorna och packat väskan så ska sticka och möta Louise på stranden så det blir lite sol idag på min lediga dag. Härligt!

Clothes off.

Arbetskläderna har nu åkt av och jobbedagen är slut för idag. Feels awesome. Det känns som det varit två långa dagar före denna. Idag hade jag en liten break mellan flygplats och IM så jag gick hem och lagade lite mat sen powernapade jag till det var dags att dra på IM.
 
Det var jag och 9 danskar om man räknar med Andreas från Colona, kände att Sverige förlorade den matchen men det som var så bra var att dem förstod mig hela tiden och det gör mig sååå glad! 
 
Tanken för kvällen är ett besök på famous om typ en timme och imorgon är jag ledig. Ifall Anders får tag på Mahmya så ska han ringa och kolla ifall jag kan hänga på för det blev tillräckligt med folk och Nicolas ska med som guide så jag vill också dit. Om inte tar jag bara lite sovmorgon och det är också efterlängtat!

Lördagen 6 April.

Godmorgon, känns som en sandstorm träffat mina ögon och jag kan väl också säga att jag gäääärna stannat kvar i sängen två timmar till. Går dock inte, nu ska jag alldeles strax sätta mig i en taxi till kontoret. Sen är det flygplats och ikväll är det IM. Imorgon är jag fri och det känns ju bara så extremt nice! Sovmorgon here I come!!

And the ladies left.

Så det blev en hyggligkväll i #18. Mona, Nanna och Michelle kom över på lite pölse och annat tilltugg. Snackade lite skit och hade en allmänt trevlig tjejkväll helt enkelt. De må vi göra om fler gånger, och nästa gång så tar vi till Nannas lägenhet och hyggar oss (:
 
Har fått diskat upp efter maten, sagt hejdå till mina söta gäster sen tog jag vatten över huvudet bokstavligt talat, självtorkar håret och bytat om till sovkläder så ska väl snart släcka lampan och bara chilla tills jag somnar.
 
Godnatt från Egypten!
 
- Äta fläskkött i Egypten, check!

Sausagefest!!

Ikväll kommer bli en liten annorlunda kväll, Michelle och Mona har bjudit in sig i vår lägenhet och ikväll blir det bokstavligttalat pölsefest! Yeay. - Take it as you like honey. Nej men allvarligt talat, vi ska faktiskt ha pölsekväll, alltså dansk korv. Äta! Yum.
 
Så snart kommer mina söta danska piger, vattnet är redan på spisen så jag inväntar faktiskt bara sällskap och mat sen ska vi hugga in. Blir en hygglig lugn afton.
 
Imorgon är det flygplats och min depbuss lämnar kontoret redan 9:30 typ, vilket är ganska tidigt men sen skandinavien gick över i sommartid har alla flygtider flyttats tillbaka en timme, vilket ifs är skönt på eftermiddagen för man stressar inte lika mycket mellan flygplats och IM utan man hinner andas i mellan (:
 
Nåväl, har inte tid med er mer. Ha en trevlig kväll! (:
 
 

Skomakar-dottern!

Det sägs ju att skomakarens barn har de sämsta skorna. Jag har ju lyckats gå i sönder ännu ett par skor jag har i arbetet och eftersom jag inte använder gymnastikskor hemma så köpte jag convers för jag tänkte jag KANSKE skulle använda de hemma och då är de pengar mer värda att slänga ut än skor som aldrig skulle användas hemma igen.
 
Enda problemet är ju att jag inte alls är en converseskomänniska, iallafall inte denna modell jag har på fötterna nu och det känns som jag inte 'lyckas bära dom rätt'. Sen ser det också ut som jag har storlek 47 i skor på denna bilden och jag satt ärligt talat och skratta ihjäl mig lite här i min ensamhet när jag såg bilden. Skostl på dessa skor är faktiskt 37, en stl för stor bara för att jag inte ska få problem om fötterna av någon anledning skulle svullna eller något. Måste tänka på många saker ibland.
 

Fredagen 5 April.

Hallå världen! Det här med att gå upp tidigt alltså, kände bara imorse att mina gamla tankar kom tillbaka. "Längtar till ikväll så jag kan gå och lägga mig igen" - egentligen är det okej, man måste inte vara morgonpigg och är man trött är det väl klart man tänker på att sova.. Nåväl.
 
Kom till kontoret, lämnade min avräkning och har sedan dess varit ute på hotell i Sahl Hasheesh. Är fortfarande inte färdig för dagen men jag har bara ett hotell kvar att besöka. Sen ska jag tillbaka till kontoret, ta reda på hur det blir med kvällen. Sen blir det nog en lugn kväll till så man är förberedd på sin flygplats och IM idag imorgon sen är jag fri på söndag, awesome!
 
Längtan är ganska stor när man vet att de närmar sig..
 

Uh, det blev en lång dag på arbetet.

Den känns extra lång bara för jag började dagen med IM, hade flygplats och ytterligare ett IM. Men det har gått bra idag. Hade lite roligt på flygplatsen med Stefan, han kan ju roa ganska bra! Åkte till kontoret efter mitt kvälls IM och gjorde min ekonomiska bit så jag kan lämna in det imorgon. Tog sin lilla tid när jag hade nya biljetter att skriva in i systemet..
 
Men nu är en lugn kväll framför mig, klockan åtta imorgonbitti ringer larmet igen..

Torsdagen 4 april.

Jag har verkligen ingen koll på dagar eller datum längre. Ibland tror jag det är helg mitt i veckan och ibland tror jag det är mitt i veckan när det är helg. Men lever man inte efter att lediga dagar tillhör helgen så blir det väl så att det egentligen inte spelar någon roll vilken dag det är. 
 
Vaknade iallafall inte som världens piggaste människa imorse men det gick fint ändå. Gick till Bella Vista där jag höll IM för ett gäng personer sen fick jag skriva för kung och fosterland, vilket va ganska nice ändå!
 
Tog till kontoret och skrev in alla bokningar jag fått sen tog jag departure bussen till flygplatsen. Köpte något att äta, läste några sidor i min bok och sen kom arrival och vi skickade iväg bussar, jag åkte runt med min buss och det tog hur långt tid som helst kändes det som. Men tillslut så kom vi till sista stoppet där jag tog av med gästerna och var med dem till alla hade checkat in. Sen tog jag hem för klockan hade blivit mer än jag räknat med, håller nu på med lite mat innan jag ska på IM igen. Efter det ska jag tillbaka till kontoret och göra min avräkning sen kan jag gå hem för dagen!
 
Jag är freaking glad att jag känner mig på topp hela tiden. Det måste vara för jag vet att jag snart ska hem (:

Like every evening, goodnight!

Så det har varit en avkopplande dag. Har ändå fått gjort lite vettigt, fått lite sol samt bara tagit det lugnt så det har inte varit helt bortkastat. Det känns helt okej. Jag är så insiktad på att söndag blir en stekar dag för då SKA jag och Nicolas ut till Mahmya, om bara tillräckligt många anmäler sig, vill inte åka dit själv direkt..
 
Imorgon har jag lite sovmorgon innan jag ska ha IM på morgonen, sen är det fullspäckat schema hela dagen med flygplats och IM på kvällen igen. Så jag tänkte runda av kvällen lite. Spela några omgångar Kungen till då jag gått och blivit beroende, titta på Castle och sen sova. Godnatt!

Noll fantasi.

Jag har ingen som helst aning vad jag ska göra på mina fridagar, därför blir det alltid sängen med film/serier. Anledningen är väl att jag är trött också och vill passa på att vila upp mig. Idag är jag snarare lite rastlös. Har fått lite mer än en timme i solen nere vid vår pool men sen började solen gå ner och skugga hela poolområdet och jag svettades ju ihjäl i ansiktet. Kom tillbaka upp och tog en avsvalkande dusch. Började tvätta, har diskat lite, gått ut med soporna och allmänt plockat undan lite i köket/vardagsrummet.
 
Så kom frågan 'vad blir det för mat' och jag är inte sugen på att laga mat, inte heller på att gå ut och äta så kanske jag bara ska dra latdag över hela dagen och beställa hem pizza från pizzahut. Det är ju ganska gott! (;
 
- Ställde mig ute på balkongen lite och det är verkligen dö varmt. Tanken var sitta där ute och läsa men den tanken blev kvar i huvudet och jag gick tillbaka in i mitt lite svalare rum! (:

En timme vid poolen.

Eftersom jag inte riktigt kände för att dra till Marriott helt själv idag så valde jag att iallafall gå ner till poolen en liten sväng. Det enda som är lite negativt är att vattnet i poolen är ju så kallt att svalka sig kommer inte på frågan. Så lite över en timme pallade jag sen fick det vara nog, nu ska jag ta en snabb kall dusch! Mjau..
 

Onsdagen 3 April.

Goddag!
 
Hur kan det nu vara så att när jag äntligen är uppe i ordentlig tid och jag är ledig så har jag absolut ingen lust att gå till stranden själv. Men om jag inte går till stranden va ska jag då göra idag? Dagens i-landsproblem. Jag ska iallafall sola på söndag om det blir Mahmya med reseledare för då hänger jag med Nico dit (:

Det blev en riktigt hyggekväll.

Mötte upp Nanna på Costa Coffee och det var ju hur mysigt som helst. Åt lite strawberry cheese cake och drack en latte. Sen bara pratade vi på om allt mellan himmel och jord tyckte jag, vi tog en dricka till och fortsatte vårt prat. Helt plötsligt var timmen sen och vi betalade och sa hejdå. Jag gick inom Abu Ashara för att handla lite smått och nu är jag tillbaka hemma och ser att klockan hann bli rätt mycket ändå. Tiden bara sprang iväg men det var en riktigt härlig kväll!
 

Did some shopping myself!

Hade shoppingturen idag, det var en hygglig tur med ett tjugotal personer. Jag fick också shoppat lite, ville ju ha en ny handväska till resor och det blev det samt en ny handväska/plånbok. Japp helt glad blev jag.
 
- handväska med hjul, perfekt vid resetillfällen (:
 
- En handväska med inbyggd plånbok kan man väl kalla de.
 
Nu ska jag möta Nanna för en liten kvälls kaffe, fast för mig blir det kanske något annat än kaffe men ändå hyggligt! Sen får jag se vad kvällen erbjuder. Ska försöka va lugn, behöver komma ut och sola imorgon ju! (;

Tisdagen 2 April.

Godmorgon! Inatt har jag drömt extremt mycket drömmar, rullat runt och brottats med mina kuddar hela natten. Det var nog ganska kul. Sen ringde larmet vid nio, snoozade till nästan halv tio och nu är jag snart redo att bege mig iväg på ett IM. Sen i eftermiddag blir det shoppingtur igen och imorgon är jag fri. Då får jag nog ändå masa mig iväg till stranden för det fick jag ju aldrig gjort förra veckan!!

Home delivery for the lazy peeps!


Nedräkningen har börjat.

Som jag sagt så börjar ju säsongen gå mot sitt slut. Nästa månad så står jag faktiskt med mina fötter på svenskmark igen och jag tror att bara vetskapen av det gör mig lycklig. Som jag sagt förut, ta mig inte fel, jag älskar mitt jobb det har varit som handen i handsken men det är ingenting jag vill göra för alltid. Någon gång måste även jag skapa stabilitet i mitt liv. När jag närmade mig min 25års dag fick jag bara mer och mer panik över mitt liv. Jag vill också kunna räkna stegen framåt, inte bara stå och hoppa jämnfota på samma ställe hela tiden även om det är roligt för stunden. 
 
Det jag längtar efter mest är den svenska maten, kanske jag kan få tillbaka min aptit. Seriöst jag brukar älska mat men nu, nu känner jag aldrig sug för någonting. Förutom sushi, det älskar jag sju dagar i veckan typ. Kött är något jag knappt äter längre så när jag kommer hem vet jag ju att fläskkött kommer va på menyn OFTA! 
 
Nu inväntar jag home delivery, så ikväll ska jag bara mysa med lite serier och god mat. Mjau!
 

Måndag 1 April.

Har varit en riktigt varm dag idag, utan någon vind och det har varit fuktig värme. Höll på att dö på flygplatsen och känner bara mer och mer glädje till att jag inte kommer vara här i sommar. Ni skulle bara veta, de blir typ 50grader här ibland. Har jag hört. Jag har ju aldrig varit i Egypten på sommaren så jag har ju ingen personlig erfarenhet av det. Men ganska skönt att inte behöva guida runt i Luxor eller Kairo när det är sån extrem värme..
 
Countdown'en kan börja på riktigt. Har en ppillerkarta som på börjas imorgon, i takt med den så går ju dagarna också ner. Det pirrar lite i magen när jag tänker på min framtid, jag har ingen koll. Jag bara kör på och hoppas att lyckan kommer finnas i de som möter mig. Jag har ingen ordentlig plan för som sagt det är svårt när man inte bara har sig själv att tänka på men jag har ju ändå lite tankar. Jag vet ändå lite av vad jag vill. Men allting börjar med en fot framför den andra.



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0