Egypten w12-13.

När jag i somras fick beskedet om att jag hade fått en plats för vintern var det med blandade känslor. Jag var jätte glad och tacksam för att Apollo ville ge mig chansen att ta ut igen, det måste ju betyda att dem gillar mitt arbete och tycker jag gör ett bra jobb. Fast samtidigt var platsen jag fått Hurghada i Egypten, och jag hade sagt hela sommaren att till Egypten vill jag iallafall inte.
 
Jag tänkte på beslutet, jag pratade med min destinationschef och med mina föräldrar. Sen var jag ju tvungen att bestämma mig för morgonen där på klockan 9 svensk tid ville dem ha mitt besked. Jag tackade ja med tanken att skulle jag inte trivas kunde jag ju alltid åka hem igen.
 
Eftersom jag inte hade stora förväntningar av Egypten så blev jag positivt överraskad redan från början. Jag fick snabbt kontakt med Stefan, Nicolas och Mikaela då vi fyra var dem första på plats och vi gjorde alla dessa hotellcheckar och obsningar tillsammans. Vi insåg ganska tidigt att vi skulle bli team awesome. 
 
Det jag tycker är så himla bra är att vi har faktiskt varit ett fantastiskt team. Vi har visst haft våra stunder, man kan inte komma överens med varandra om allt hela tiden. Men vi har ändå fungerat bra ihop både på arbete och utanför jobbets väggar. Vi har blivit en familj och tagit hand om varandra. Jag måste säga att skulle jag åkt ut igen hade jag aldrig haft chansen att hamna i ett så bra team igen. De har varit top noch! Så ett jävligt stort tack till er allihopa för en så bra säsong.
 
Människorna här nere (med de menar jag dem jag umgåtts med) har gjort livet i Egypten lättare. Det är mycket tuffare att bo i ett arabiskt land, det är så pass mycket annorlunda levnads sätt än vad vi har i skandinavien så självklart har det påverkat en. Jag har ju blivit lite negativt tack vare att jag börjat gå med tunnelseende på gatorna för försäljare och övriga människor hela tiden ska ropa saker efter en. Så jag tror att hade inte dem jag arbetat och umgåtts med varit så underbara som dem varit hade jag nog inte klarat av de här.
 
Det har varit en mycket lärorik säsong. Vi har haft tuffare utflykter än vad jag hade på Skiathos. De där båtturerna på 6-8 timmar är ju ingenting jämfört med en tur till Luxor eller Kairo på mellan 18-22 timmar. Så nu efter en säsong i Egypten tror jag att man kan ta i princip vilka utflykter som helst. Så det är en bra destination för att utvecklas som guide. Verkligen!
 
För ungefär en och en halv månad sedan så hade jag inte det särskilt bra här. Jag ville bara härifrån för jag var så trött på att vara trött och irriterad hela tiden. Jag ville bara hem. Så att nu stå här med väskorna packade och faktiskt vara på väg hem känns väldigt märkligt. Skulle någon sagt till mig för en och en halv månad sedan att jag skulle känna sorg för att lämna Egypten så skulle jag skrattat, men det är faktiskt så. Detta har ju trots allt blivit mitt hem efter sju månader och det kommer kännas märkligt att lämna det bakom sig. Och jag tror faktiskt inte att jag kommer att åka till Egypten igen. Jag menar man åker väl hit för att få se pyramiderna och kanske Luxor och sen för sol och bad. Jag har redan sett Kairo och Luxor fler gånger än många andra någonsin kommer att göra och sol & bad finns på andra ställen som jag inte besökt förut så jag tror jag åker till de ställena istället.
 
Så tack Egypten för den här gången, det har varit en ganska awesome vinter även om jag vid vissa tillfällen bara velat åka hem. Och nu gör jag det. Hejdå! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0