Sing along.

Jo vi har sjungt lite till youtube och nu startar vi singstar, det går utför i vårt hus. Haha!
 
 

Kräftskivan kan börja.

Lapparna som pappa gjort på datorn är iallafall utskrivna och inplastade så nu kan kräftskivan officiellt börja. På börjar lite matlagning för dem som inte äter kräftor & räkor och skaldjuren läggs upp på fat. Några är sena med att göra vid sig så vi håller väl på med den biten. Mamma kom in och sa "Ska du inte göra vid dig?" - Tar det som att jag måste byta kläder för jag tydligen inte är fin nog i leggins och kofta. Tack för den .. Hehe nervöst skratt.

Pryder hyllan snyggt!

Jag är en sådan person som ställer mina fina klackar i hyllorna på väggen för de skadas inte lika mycket där. När jag kom ner till Skåne väntade dessa snyggingar på mig på rummet. Likadana som de rosa med genomskinlig klack bara annan färg så man kan variera sig. Så dessa ska jag inviga våren 2014 med! (:
 

Lördagen 31 Augusti.

Idag ska vi ha kräftskiva med grannarna så nu ligger paketen framme för att tina. Har även två stora skålar med räkor som också ska ätas. Tror de finns så de räcker då alla inte äter skaldjur. Mums!
 
- Den enda bild jag tog på förra kräftskivan jag var på, den uppe i norrland.
 

Put your life in boxes.

Idag har vi fixat lite flyttlådor så jag kan börja packa ner hela mitt rum här nere. Det känns väl lite taskigt att jag ska ta upp mitt flickrum när syrran vill flytta ner. Sen borde jag väl inte ta upp så mycket plats här när jag inte längre bor här. Så under mitt besök här i Skåne så är prio ett läkarbesök - remiss & sjukhusbesök, prio två är umgås med familjen så mycket som möjligt och prio tre packa ihop mina saker. Allt annat händer där tiden passar in.
 
Jag håller tummarna på att "Allt annat" betyder en sväng till Ullared & att tiden passar för det (;

Word.

- Jag brukar ju säga den första meningen iallafall haha.
 

Kontot är tomt.

Ojdå. Lite paff jag blev när jag stod på H&M och mitt kort inte fungerade, vilket tur då att jag hade mina födelsedags & julklapps kuvert med pengar i väskan. Så de inte blev pinsamt för jag var utan pengar. Tyckte dock de va små konstigt för jag förde över pengar för inte så länge sedan. Efter City Gross besöket kom jag på vilket datum de va och alla dom här autogiro-sakerna går ju igång idag. Konstigt kortet va tomt. 
 
Fick iaf köpt två tröjor idag, inte jätte varma men ändå långärmat. Kommer nog bli ett besök till Ullared också. Bara för att..... Jag har ett shoppingberoende, tror jag, och jag tror dessutom inte jag kommer shoppa så mycket när jag sen kommer upp till norrland igen. Så jag kan väl unna mig lite nu innan årstids-skiftet. Jaaaa. 
 
Och mer glädje för alla räkor och kräftor som ska ätas imorgon, mums!

Fredagen 30 Augusti.

Och då var augusti månad också på väg att glida mot sitt slut. Tiden bara springer iväg, som jag upprepar hela tiden. Snart är julen också här, tyckte inte de va länge sedan de var jul och jag firade den i Egypten. Shit. 
 
Nu ska vi iallafall snart åka iväg till Familia/City Gross inhandla lite inför imorgon då vi ska ha kräftskiva med grannarna. Kommer väl bli hur trevligt som helst. Och kränga kräftor de kan jag utan problem (;

Serier och packning.

Så efter mitt läkarbesök idag har jag inte varit allt för aktiv. Jag har mest roat mig med andra säsongen av Anger managment, sen har jag plockat ihop lite saker som ska ner i resväskan och med upp till norrland. 
 
Sitter fortfarande med beslutsångest, ska jag mörka håret nu i höst eller inte. Jag vill nog mest. Faktiskt.
 
Imorgon ska jag & syrran med mamma och pappa till City Gross, eller ja vi ska väl hänga på Familia för jag är iallafall i behov av att leta efter lite varmare kläder så första steget dit får bli Familia. 

This is so me.

 

Nu är det bara att vänta.

Besöket på vårdcentralen gick snabbt. Kan ju vara för jag var på vårdcentralen uppe i Norrland för två veckor sedan, så hälften av testerna behövde vi inte göra om. Även denna doktor konstaterade att han ville skicka mig vidare, så nu ska jag väl bara vänta på att remissen ska hamna i brevlådan så jag kan ta mig vidare i utredningen. 

Torsdagen 29 Augusti.

Godmorgon alla glada! Idag stod larmet ställt på fem i åtta så jag kan lova att jag var den första som ringde in till vårdcentralen denna morgon för första samtal gick bara till öppetiderna (så jag ringde för tidigt) och andra gick direkt fram!
 
Har fått en tid till doktorn där klockan 10:30 så jag ska bara torka håret lite sen ska jag köra ner till byn. Vet inte hur lång tid det kommer ta och hur mycket dem kommer göra här nere men jag hoppas på att det går fort att få en remiss vidare till sjukhuset och de större testerna. 
 
Så det är hur min dag kommer se ut, tar med mig bok denna gången ifall det finns möjlighet att ta dö på lite tid i väntan.

Bombnedslag på mindre än 24timmar.

Har packat upp resväskan och tagit ur de som ska lämnas kvar här och börjat plocka fram vinterkläder och skridskorna osv. Nu ligger allt i centrum av rummet på golvet som ett stort bombnedslag. Det är tur jag har ordning och reda på detta rum haha..
 
Känner dock stort behov för att köpa tjocka tröjor, hade visst inte mycket att välja på i garderoben eller klädställningen. Men då får jag ju stilla shoppingbegäret så win win (;
 

Sinister.

Filmen har fått 6,7 i betyg på IMDb och är en skräckfilm. 
Ellison är en författare som skriver om riktiga brott som hänt. Han och hans familj flyttar in i ett nytt hus där han finner gamla filmer som tyder på att de brott han nu arbetar med har med en seriemördare att göra, filmerna går tillbaka till 60talet. Under tiden som han undersöker filmerna så händer det en del saker i huset & med familjen.
 
Jag började se den här filmen tillsammans med Jennie innan jag åkte från Skåne förra gången men nu fick jag tummarna loss och se klart på hela filmen. Jag tyckte att den var bra då det fanns spänning, lite skrämselmoment och jag tyckte de va ett oväntat slut. Good!
 
 

Need more shopping!

Jag behöver utöka min höst/vinter garderob. Behöver köpa ett par ordentliga skor till den ordentliga vinter som jag kommer få detta år i Norrland. Dessutom behöver jag fler varma toppar då jag inte varit så duktig på den fronten tidigare, har knappt några varma kläder alls. 
 
- Kanske kan få använda denna knappt använda mössa detta året?

Onsdagen 28 Augusti.

Så jag blev väckt av mamma imorse för att jag skulle ringa vårdcentralen. Dock gick det inte boka någon tid, hon bad mig ringa imorgonbitti klockan 8 så jag får väl ta och göra det. Trodde väl jag skulle få tid i eftermiddag men så fungerade det tydligen inte nu när dom går på halv styrka ..

Just nu: Arlanda.

Jag har kommit en liten bit på vägen ner mot Skåne. Det är kul hur korta flygsträckor det är inrikes jämfört med utrikes. Det känns som man hinner upp i luften, blunda lite sen är det dags för landning. Nu är de bara en halv timme kvar innan boarding igen.

Nervös-mage redan!

Det jag är nervös över är vintern. Ni som känner mig kanske vet att jag inte tycker om att köra bil på vintern. Jag kan nog nästan säga att jag hatar det. Jag är så extremt rädd att åka av vägen, vilket jag varit nära på två gånger. Jag har aldrig åkt av tack och lov, men jag har fått sladd på bilen och det tyckte jag verkligen inte om. Hjärtat förflyttade sig upp i halsen och de va inge trevligt alls.
 
Och jag vet att vintern här uppe innebär lite mer snö än vad vintrarna i Skåne gör. Det gör mig osäker. Kommer jag gå ide till vintern för att slippa snötäckta vägar eller vad? Läskigt är också att vägen från vårt boende till stan är enbart motorväg och jag kommer inte kunna ligga på 100-110. Folk säger att man ska köra i den hastighet man klarar av, men om jag ligger på 30km/h på motorvägen kommer bilisterna bakom skrika att jag skulle hållt mig inne. Uh jag får nog sluta tänka på vintern ett litet tag till, för just nu är de ju fortfarande sommarvärme här uppe. Härligt!
 
Måste dessutom gå på vinterdäcksjakt också då Joakim tvingar mig att köpa nya vinterdäck. Sen blir de kanske lite svårt att frakta med mina fyra vinterdäck jag har i Skåne på flyget tillbaka så får nog lyssna lite på min man faktiskt (:
 
 

Jag erkänner jag har ett beroende.

I did it again. Fick ett nyhetsbrev från min favorit skosida där rea skorna nu ligger på 198kronor som max pris. Jag klickade hem ett par nya klackar, trots det att mamma också gjorde de förra veckan. Så nu när jag kommer hem till Skåne kommer jag mot ta inte mindre än två par nya skor till våren/sommaren 2014. Nice..

Tisdagen 27 Augusti.

Godmorgon! Konstigt nog så gick jag upp innan sista larmet idag, jag var vaken och pigg innan halv tio imorse. Börjat packa lite samt ätit lite frukost. Jag hoppas verkligen att det är lika soligt och varmt nere i Skåne som det är här uppe, det känns som sommar! Legat vid poolen nästan varje dag den senaste veckan (eller de senaste veckorna). Lovely!
 
 

Fotbollskväll & öl.

Ikväll så begav vi oss in med bussen till stan för att kolla lite fotboll tillsammans med några av Joakims kompisar. Det var trevligt. Lite fotbollssnack, lite öl och lite trevligt sällskap. 
 
Imorgon så ska jag väl packa ihop sånt jag inte kommer använda i vinter sen på kvällen går flyget ner mot Skåne och min familj igen. Krama & pussa på dem lite. Kanske vi får spelat "med andra ord" också denna gången för de hann vi ju aldrig sist (;
 
Skåne vi ses om typ 24 timmar... 

Måndagen 26 Augusti.

Jag är en kvinna mellan två hem, lite så känns det när man fortfarande är skriven i Skåne samt har sina grejer kvar där men ändå försöker göra ett liv här uppe i Norrland. Det är lite komplicerat kanske. Fast jag trivs bra.
 
Igår försökte jag boka en flygbiljett till Skåne men det gick inte, det var något strul med ungdomsbiljetterna så idag fick jag ringa in och boka. Done and done. Så imorgonkväll landar jag i Skåne för att spendera lite tid med familjen samt besöka läkaren och packa med mig massa vinterkläder, det blir ju kallt i Norrland på vintern har jag hört (;

Söndagen 25 Augusti.

Jag har bestämt mig för att jag ska sätta mig i skolbänken igen. Jag har velat göra de sen jag tog studenten egentligen men aldrig vetat vad jag ville läsa. Sen blev jag äldre och har inte vågat lägga 3-4år på att plugga igen eftersom jag hinner bli hur gammal som helst innan livet börjar. Sen tänker jag tillbaka på saker jag gjort och inser att jag har redan levt mitt liv ganska bra. Så att lägga några år på att utbilda mig till något som kan ge ett bra jobb i framtiden känns som något bra!
 
Så det blir att jag börjar med matematiken, både B & C. Klarar jag inte av de kurser så vet jag att utbildningen bara är något att drömma om. Först ska jag bara hitta en kurs att komma in på. Kanske det är något arbetsförmedlingen kan hjälpa en med. Fast om det går innan jag adressändrat är jag orolig över, man tycks ju vara bunden till vart man är skriven och det försvårar saken när jag bor i Norrland och är skriven i Skåne.. Löser sig (:
 
Nu tänkte jag snart ta min pojkvän med mig till ICA för att handla lite mat, idag tänkte vi gotta till det med tacos! 

At the moment in Norrland.

Är hundvakt åt en söting, facebookar, spelar zombie och tittar på TV. Inte allt på samma gång ofc, nog för att jag är tjej men (; Och nu fixa lite käk då magen säger ifrån..
 
Bilder från kvällspromenaden.
 

Sun is up, move your body!

Igår bjöd på en myskväll. Gjorde varma mackor och svampstuvning för att få lite mättnadskänsla i magen sen hade jag dukat fram räkor, kex, frukt och olika ostar. Vi tittade på "now you see me", den var lika bra andra gången som när vi första gången såg den på bio (: Så vi hade det mysigt.
 
 
Idag vaknade vi innan klockan tio för Joakims telefon ringde. Gick upp och åt lite frukost tillsammans sen tog jag på mig bikinin och gick ut och la mig vid poolen i nästan två timmar. Gick in och pussade lite på min man innan jag gick ut och la mig en timme till i solen. Så nog har det varit en fin dag idag också (:
 

Lördagen 24 Augusti.

Jag har nu läst färdigt Fifty Shades of Grey och känner mig som ett frågetecken. Ursäkta men vad är det som fått alla tjejer att förlora förståndet och förälska sig helt i Mr Grey, ni får gärna kommentera och ge mig svar för jag förstår verkligen inte. Sen tar det också över 500 sidor för dessa två att bestämma sig om dem ska vara tillsammans eller inte. Nej föll inte helt, men jag ger andra boken en chans ändå för första boken var ju inte dålig heller. Plus har man alla tre böcker ska man självklart läsa alla..
 
Nu ska jag väl släcka lampan och joina min sovande pojkvän i drömmarnas land. Godnatt!

Lisette, kolla vad jag tinar upp!

En tanke går ut till syrran & mamma nu när jag lägger upp bild på vad jag tinar upp här i Norrland. För jag fick ju ett fint mms av mamma härom veckan när syrran satt och käkade sånt. Nu är det min tur, yum! (;
 
 

Fredagen 23 Augusti.

Om jag får bestämma blir det fredagsmys här hemma idag. Lite film ikväll, tänkt göra varma mackor och svampstuvning och även ha lite ostbricka. Får hoppas att idéen går hem hos Joakim också (:
 
Annars är vädret här uppe forfarande lovely and I soooo love it! :D Jag har legat ute vid poolen i två timmar innan jag bestämde mig för att sticka iväg och handla lite smått o gott till ikväll.

Hösten är ganska mysig ändå.

Inte för att jag har fått tagit del av den än detta året, men det kommer väl snart. Att mysa inne med tända ljus, filmkvällar, varm choklad, varmare kläder och filtar. Jo det är mysigt. Se förändringen i träden när löven först ändrar färg och sen faller av.
- Uppdatera garderoben med fler tjocktröjor och fler overknee strumpor sen är jag nog redo, och ja ett par skor också kanske så man slipper frysa om fossingarna (;

Ätbara tips.

Säger man bakat pannkakor eller lagat pannkakor? Tycker båda låter fel. Nåväl jag fixade pannkakor till brunch, förutom att jag kom på mig själv med att ha tagit 1tsk för mycket salt i smeten så gick de ju bra. Rättade lätt till felet med socker så de smakade som de skulle ändå (:
 
Så lättare middag eller lunchförslag är ju pannkakor och då kan man också variera sig. Vi brukar steka upp bacon som vi skurit i bitar så lägger man i lite sånt när man häller smet på stekjärnet. Salt & sött är en bra kombo!
 
 
Sen har jag också bakat idag. Blev så sugen på äppelpaj.
Smuldeg:125g margarin, 3dl mjöl, 1dl socker. Blanda torrvarorna och finfördela margarinet och massera ihop med torrvarorna. Enkelt. Sen om man tar sura bär eller frukt kan man hälla extra socker över de innan smuldegen åker på, och har man våta bär/frukt som ex rabarber ska man hälla på lite potatismjöl de förhindrar att pajen blir geggig.
 
Jag brukar köra på ett äpple då jag själv mest föredrar smuldegen. Men idag tog jag två eftersom jag inte gör pajen till mig själv utan ska bjuda Joakim. Jag brukar strö på kanel och riva lite chocklad över äpplena så de gjorde jag idag också. Sen brukar jag köra på dubbel smuldeg men idag tog jag normal sats och de fungerar nog lika bra hoppas jag.
 
 
 

Torsdagen 22 Augusti.

Godmorgon! Jag känner mig lite duktig som kom ur sängen typ kvart över tio idag. Solen skiner så jag ska bara äta lite brunch sen ska jag ut och lägga mig vid poolen. Håller faktiskt på att steka upp pannkakor, så effektiv är jag idag. Jag undrar vad som hänt med mig den senaste tiden men känner mig lite som en hemmafru som lagar mat, diskar och städar undan.

Onsdagen 21 Augusti.

Det har blivit en standard för mig att ställa larmet på kvart i sex för att se till så att Joakim kommer ur sängen på morgonen. Det är alltid lättare att vakna tidigt när man vet att man kan få somna om och sova vidare någon timme efter man fått iväg honom till jobbet. Sen lyckas jag inte vara pigg när mina egna larm ringer så jag sover till typ 11 varje dag ändå.
 
Har fått i mig lite lunch samtidigt som jag checkat mailen, kollat facebook och tittat lite arbetssidor. Tog boken med mig och la mig vid poolen ett tag också men de va ganska mycket moln på himlen så jag gav upp solningen för idag. Läst några sidor i Fifty shades of Grey, börjar närma mig slutet av boken nu och tycker inte alls att boken är något att ge sån hysteri till. Twilight böckerna band mig mycket mer...
 
Sen ringde mamma så jag fick pratat med henne, jag har världens bästa mamma och nu kommer jag få ytterligare ett par nya klackar till min samling, något att spara till våren då de snart inte kommer gå att använda sånna skor mer. Fick även pratat med syrran lite också. Och förhoppningsvis ska jag snart ner och hälsa på min familj också. Allt beror lite på hur de går med jobben jag har sökt här. Håller tummarna för jobben, jag behöver ju verkligen ett.

Dagens middag!

Idag så bjöd jag Joakim och hans föräldrar på en maträtt som nog egentligen är en maträtt som gått i generation. En måltid som vi barn tyckte om mycket när vi var små, lättlagat och enkelt men super gott! Och när jag sökte på rätten på google så hittade jag bara två länkar och de är pappa som lagt ut receptet på två matsidor. Så here we go. 
 
Timmermannens pasta.
Det man ska ha till detta är 2 sorterspasta, jag använde mig av fjäril & snäckpasta. Bacon, svamp, haricot vertes, ost och grädde. 
 
Tillagning:
Koka upp pastan, under tiden skär baconen i bitar och stek upp, stek svampen. När pastan är färdig så lägg det i en stor skål eller kastrull där alla ingredienser får plats. Häll på bacon, svamp och haricot vertes och blanda runt allting. På med ost och sedan blanda i grädde , behövs inte så mycket de ska inte bli så såsigt.
 
Det är som sagt väldigt enkelt men det är smakrikt och gott. Gjorde dock alldeles för mycket mat så de blev till och med tre matlådor vilket betyder att jag kanske lunchar denna goda middag imorgon.
 
 
 

Tisdagen 20 Augusti.

Norrland bjuder på extremt fint väder nu och förhoppningsvis skulle de hålla i sig hela helgen också. Hur nice som helst! Så dagen började med att jag la mig vid poolen och njöt av solen i typ två timmar. När jag kom in tyckte jag att jag fått lite färg på kroppen, graaouw!
 
 
Har varit en sväng i Oxviken idag också. Sen åkte jag hem och fixade käk lagom till Joakim kom hem från jobbet. Nu är de halvt matkoma ...
 

It feels like summer.

Jag hann ligga vid poolen och sola en timme idag innan jag tog tag i dagen. Eftersom Joakim hade bilen till jobbet så fick jag gå till vårdcentralen när jag skulle dit och prata med dem angående min remiss. Sen gick jag även till ICA när jag skulle handla saker till maten, helt fantastiskt väder idag! (:
 
 

Dagens middag!

Jag har insett att det inte bara är jag som alltid har slut på idéer när det kommer till matlagning. Så jag tänkte starta en ny kategori här på min sida som heter matlagning och där ska jag försöka lägga in lite bilder, recept och prat om mat för att om vi hjälps åt att tipsa om mat så kanske fler tycker det blir roligare att laga mat.
 
Jag är en sådan person som inte tyckt matlagning varit så kul efter jag tog studenten men helt plötsligt har jag fått lite av intresset tillbaka. Kanske det är så att det är roligare när man inte bara gör mat för man är hungrig och det ska gå snabbt (så man faktiskt bytar ut pastarätterna ibland) och när man gör mat till någon/några andra än bara sig själv.
 
Idag blev det köttfärslimpa med potatis och gräddsås. Jag tycker själv att det är en väldigt lätt lagad mat och något som går att variera mycket. 
 
Köttfärslimpan kan fyllas med olika saker, tex svamp som jag själv testat en gång. Kryddningen kan också variera men vanligast är väl salt, peppar och lök. 
 
Tillagning:
Först blandar man 4msk ströbröd, 1msk potatismjöl och 2dl mjölk (eller vatten), låter detta svälla i ca 10 minuter. Sen blandar man i 400g färs (jag använder mig alltid av blandfärs då jag tycker det är bäst) och 1½tsk salt. Efter det tillsätter man 1½krm peppar, 1 msk hackad lök och ett ägg. Blanda väl men tänk på att inte blanda för länge, de kan göra färsen seg och trådig. Antingen kan man lägga färsen i en brödform och in i ugnen eller kan man bara ta en plåt och forma färsen till en limpa. Penlsa på lite fett eller olja sen in i ugnen på 200C, efter halva tiden sänk ner till 175C. Tiden beror på storleken på limpan men ca 45-60 minuter stod det i den kokbok jag tittade i och jag hade inne min limpa i ca 40-45 minuter.
 
Gör en gräddsås till det är också väldigt enkelt, jag älskar sås så de är väl de jag anser mig vara bäst på i köket (; Man kan använda fett ifrån köttfärslimpan om man vill få lite smak ifrån det men när jag började med min sås fick jag inte något fett från limpan alls så jag tog bara en klick vanligt margarin. När margarinet har smällt stör man på 1msk mjöl (mer eller mindre beroende på hur mycket sås man tänkt göra). Häll på en rejäl skvätt med grädde och vispa ut, häll på mer grädde/mjölk till du fått den konsistens du vill ha på såsen (skulle den bli för tunn kan man enkelt hälla i redning, har du inte färdig redning kan du blanda mjöl & vatten och hälla i såsen) Eftersom jag vill få lite köttsmak men inte kunde få fett/sky från köttfärsslimpan fuskar jag med att slänga i en köttbuljong i såsen. Sen kryddar man med de kryddor man vill ha. Jag använde mig av lökpulver, vitpeppar, kryddpeppar, salt, soya och paprikapulver. 
 
Vill man kan man steka lite lök att ha vid sidan om. Och för all del glöm inte koka potatisen under tiden om du vill ha det till vill säga (;
 
Får du mat över kan du göra som mig här under, matlåda, så slipper man slänga mat i onödan!
 

The Purge 2013.

Filmen har fått 5,5 på IMDb och är i genre thriller, horror.
Året är 2022, arbetslösheten ligger på 1% och kriminaliteten är väldigt låg. Det är nya tider. En natt om året under en tidsram av 12 timmar så är alla brott tillåtna. Under dessa tolv timmar kan man gå ut och rensa gatorna, leva ut sina aggressioner och döda andra, den svagare sorten som inte kan försvara sig själv. En familj måste försvara sig när dem blir attackerade av en grupp människor som försöker ta sig in i deras hem. 
 
Det är svårt att få en stor handling av en film när den utspelar sig på samma plats hela tiden. Men jag tyckte ändå att den hade med spänning och som jag skrev inatt så skrämde jag upp mig själv när jag skulle gå ner och äta. Visserligen behöver jag inte en film för att lyckas med det. Även om jag tyckte något saknades som jag inte kan sätta fingret på så lyckades dem ändå bra. Så gillar ni denna typen av film så varsågoda..
 
 

Måndagen 19 Augusti.

Jag är verkligen världsbäst på att skrämma upp mig själv. Håller just nu på att titta på filmen The purge. Blev lite hungrig och gick ner för att äta en macka, tror ni inte jag hör en kille/yngre man skratta utanför huset. Jag gör klart mackan men vägrar att titta ut genom fönstrena i köket. Börjar äta mackan sen hör jag något annat ljud. Tar mackan och glaset med mjölk och nästan springer upp för trappan. Känns mycket säkrare här uppe med en sovande Joakim bredvid sig. Så nu ska jag fortsätta se på filmen som jag tror kommer va väldigt bra! 
 
Godnatt alla!

Godkväll!

Efter att vi ätit en god lasagne med Joakims familj tog jag ner min dator för att söka lite mer jobb. Gick in på IKEAs hemsida och såg att de faktiskt låg jobb ute där så sökte de också. Jag skulle bli superglad om jag skulle få jobbet där. Vill börja arbeta och tjäna lite pengar igen. Möjligheten för att skaffa eget blir ju större då (:
 
Nu tänkte jag avnjuta lite BJ bara för att jag kan (:
 
- Åter ett bevis på att sött & salt är en bra kombination, yum!
 

Söndagen 18 Augusti.

Kvällen igår var super bra! 
 
Började med att jag tog på mig klackar och klänning för att gå på date i stan med Joakim. Gick på fin restaurang och åt god mat och de va super mysigt! Finner inga ord för att beskriva honom men gu va glad jag är att vi funnit varandra, kunde inte träffat någon bättre kille. He's amazing (:
 
Sen gick vi till killarna för att kolla lite fotboll på TVn och Elin frågade om jag inte ville va med tjejerna och festa. Eftersom jag också skulle vara typ chaffis inatt så tackade jag först nej men så kom vi på en lösning genom att hämta bilen jag skulle kört hem på natten redan på kvällen så vi gjorde så istället. Sen skjutsade Joakim mig tillbaka in till stan så satt vi uppe i lägenheten och drack och spelade "Så det kan låta", hur kul som helst. Sen vid tolv-snåret drog vi ut på krogen. Fick se tre nya ställen och vi hade väldigt kul.
 
Joakim kom och hämtade mig efter att han hämtat sin syster från bröllopet hon var på. Så åkte vi inom Max och hämtade hem mat. Tryckte mat i hela huvudet när vi kom hem sen gick jag upp och somnade. Sovit lite oroligt nu på förmiddagen och vaknat vid några tillfällen men ändå legat kvar i sängen hyfsat länge.
 
Söndag idag och jag tror väl inte vi har några större planer för dagen. 

Lördagen 17 Augusti.

Joakim har bjudit ut mig på en date ikväll. Så nu håller jag på att fixa vid mig så jag blir lite finare. Sen ska vi åka in till stan och gå på fin restaurang och bara mysa han och jag. 

Systemet är ju inte som jag tänkte.

När jag uppsökte vårdcentralen här uppe i Norrland så hade jag i tanke i mitt huvud att dem lätt kunde se min journal i en databas. Så fungerade det visst inte. Så dem hade inget att gå efter mer än de jag svagt hade minne av. Det är väl inte lätt att förklara känsel-moment sedan ca sex år tillbaka när man redan då hade svårt att förklara hur de kändes.
 
När jag gjort mina tester så ville han ge mig remiss för att jag skulle få göra två andra tester varav ett på sjukhus och de andra hemma då jag skulle få en apparat med mig som skulle följa mig genom en dag. De som återigen inte går hand i hand med vad jag tänker är ju att jag inte får få en remiss till sjukhuset i Sundsvall eftersom jag fortfarande är skriven och bokförd i Skåne. Alltså måste jag kontakta vårdcentralen på måndag (eftersom de inte gick att nå dem idag) för att fråga om dem kan skicka remissen till Skåne så jag får bli kallad dit eller om jag helt enkelt måste besöka vårdcentralen där först för att få göra samma tester igen. Jag vet inte.
 
Jag trodde väl helt enkelt att man hade en stor databas så man enkelt kunde hitta personer genom att skriva in personnumret på personen. Och eftersom man ändå betalar samma summa på alla vårdcentraler o sjukhus borde man väl kunna gå vart man vill, men tydligen fungerar det inte så.
 
Fast jag får ju ännu en anledning att komma hem på besök då. Saknar ju min familj lite. Jag vet att man ska släppa ut vingarna och flyga själv (speciellt nu när jag är vuxen som kvinnan sa på AF eftersom jag passerat 25 är jag nu vuxen) men jag trodde väl inte jag skulle ha nästan 90mil till familjen när jag väl gjorde. Fast det är helt klart värt det. Jag kan ju alltid flyga hem på någon timme om de skulle va så (:

Fredagen 16 Augusti.

Hann få en timme ute i solen idag igen men nu blev hela himlen full med moln så tog mina grejer och gick in igen. Lite tvättande, renbädda sängen, lite jobbletande och iväg och handla så maten är färdig när Joakim kommer hem från jobbet. Det är väl lite så min eftermiddag kommer se ut.

Det blir en annan sak när man varit där.

Mina tankar går ut till de personer som just nu befinner sig i Egypten, speciellt till dem jag lärt känna under den tid jag varit där. Det känns ändå som man bryr sig på ett annat sätt när man själv varit där och sett hur allting är och lärt känna platser och folk. Jag är väldigt glad att jag inte är där nu när det är så mycket oroligheter i landet. 
 
My thoughts goes out to all the people in Egypt, especially to those I met when I was there. 
 
Två bilder från den 27 April 2013, min allra sista dag i Kairo 
 
 

Want u to lay me down on a bed of roses.

Så här såg det ut igårkväll när jag väntade på Joakim. Han blev nog lite paff när han kom in. 
 
 
 

Torsdagen 15 Augusti.

Hostar fortfarande och det river så i halsen, gillar det inte alls. Vad jag dock gillar är att solen steker idag. Legat ute i solen i typ en och en halv timme sen kom jag in igen för att fixa med tvätten och jag tänkte väl gå ut och lägga mig vid poolen strax igen. Otroligt härligt, svetten rinner och de får den gärna göra i mitten av Augusti (:

Första höstplagget köpt.

När vi går mot kallare väder får vi klä på oss lite varmare kläder. Här är mitt första inköp till höstgarderoben.
 
 

Filmprat: Ego.

Jag fick detta tipset av någon på Facebook för ett bra tag sedan. Igår såg jag åter någon skriva om tårar och filmen Ego. Så inatt när jag ändå inte kunde somna och Joakim sov startade jag filmen. 
 
Filmen har fått 5,7 av IMDb och är i genre Drama. Filmen handlar om 25åriga Sebastian som lever ett väldigt ytligt liv där allting handlar om utsidan, pengar, fest och one night stands. En kväll på väg till krogen råkar han ut för en olycka och förlorar synen. På den vägen möter han Mia en helt vanlig tjej som blir hans personliga assistent och hon öppnar upp en ny värld för honom. 
 
- Återigen kunde man förutse slutet av filmen. Det är lite tråkigt fast filmen hade kanske blivit otroligt dålig om den slutat på annat sätt. Jag tyckte inte filmen berörde mig så som jag trodde den skulle. Trodde väl att jag också skulle gråta en skvätt men så blev det inte. Fast gillar man drama, romantik och svenska filmer så är detta väl en film att se.
 
 

Onsdagen 14 Augusti.

Seriöst vad tiden bara springer iväg. Jag tyckte de nyss var början av 2013 och nu är vi så nära slutet. Ibland känns det som jag inte hinner med, tiden gick inte så här fort när man var liten.

Lyckan fångades på bild.

Så denna följde tillslut med mig hem då och jag är faktiskt riktigt nöjd med väskan. 
 
 
- Mycket bättre plats än i den gamla nu är jag glad (:
 

Lyckats köpa mig lycka igen.

- Och folk säger så ofta att man inte kan. Jag kan!
 
Åkte på mitt möte på AF och satt där i ca en timme och lyssnade på chefen där när han pratade om akassa och arbetsförmedlingens arbete. Fick ett nytt papper och sen var det färdigt för dagen.
 
Jag åkte till Birsta. Gick in i väskaffären och tittade åter på den väska jag tyckte var finast, den var för stor hur många gånger jag än tittade på den så jag valde en annan väska som jag ändå tyckte var fin och i lagom storlek. Köpte också ett par snygga och sköna jeans som jag testade på Gina igår. Stretch, mmmm.. Så jag är lycklig för min nya väska (:

Tisdagen 13 Augusti.

Vaknade upp med huvudvärk idag igen, typ tredje eller fjärde dagen irad nu och det börjar bli aningen tråkigt. Sovit ganska dåligt och kom ihåg doktorns fråga igår "sover du dåligt" och jag svarade nej, men de tror jag nog att jag gör ändå. Nåväl.
 
Klockan ett idag ska jag vara på mitt första möte på AF. 

Måndagen 12 Augusti.

Fick lite sovmorgon imorse då Joakim körde själv till jobbet, sov till halv tio sen duschade jag och drog till vårdcentralen där jag tyckte att de mesta jag gjorde på de två timmar jag var där var att vänta, ganska tråkigt jag inte tog boken med mig.
 
Åkte sen till AF för att skriva in mig, där tog de ytterligare en och en halv timme innan det blev min tur och sen en halv timme där ungefär för att skriva in mig, uppdatera mina uppgifter samt göra en handlingsplan så mitt första möte är redan imorgon kl 13.
 
Efter det ville jag handla en väska så jag körde till Birsta City, hittade bara väskor som var för stora, för små, för fula eller för dyra så det blev ingen. Fick lite underkläder från H&M dock så lite shopping blev det, och en ny kalender i mindre format än den jag redan har. Nice. Nu saknas bara en väska!!
 
Precis kommit hem så det har ändå blivit en ganska fullsmockad dag och det känns bra! Nu rullar det på lite. 
 
- Detta samt stick i fingret och lyssna på hjärtat gjorde dem.
 

21 & over.

Enligt IMDb har denna komedifilm fått 5,6 i betyg.
Det handlar iallafall om tre kompisar varav den ena fyller 21 och därför måste dem ut och fira det. Killen som fyller år har en viktig intervju dagen efter så han får helt enkelt inte bli full utan bara ut på en öl. Självklart spårar det ju och han blir riktigt full och man får följa med de tre kompisarna på deras helgalna kväll ute. Tycker ni om dessa typiska "highschool/collage"-filmer så kommer ni gilla denna också.
 
Jag tyckte att filmen var ganska rolig men nog lite förutsägbar också, men många filmer idag är väl det.
 
 

Söndagen 11 Augusti.

Jag är lite sjuk idag. Vaknade inatt med cp ont i halsen, huvudvärk och feberkänslor så fick i mig en ipren och strepsilen hjälpte halsen lite. Sovit bort hela denna dagen för jag har haft så otroligt ont i hela kroppen, i huvudet och lite i halsen. - Jag undrar om det kan vara därför jag var så ostabil igår, för jag höll på att bli sjuk? Idk.
 
Har fått i mig en pizzaslice idag iallafall. Sen har jag tittat lite på TV, tagit en ipren och nu mår jag ganska bra. Imorgon är det måndag och jag börjar morgonen lika tidigt som i fredags, ska skjutsa Joakim vid sex tiden. Sen ska jag in på AF och skriva in mig där. Sen ska jag försöka besöka vårdcentralen också. Om timmarna inte bara sprungit förbi o jag fortfarande har pengar kvar efter detta ska jag nog ta mig till Birsta City och titta efter en väska och en kalender och på eftermiddagen ska jag hämta Joakim igen. Så det känns som det kommer bli en händelsefull måndag.

Lördagsmys & zombies.

Jag har nog varit i psykiskobalans idag, tårarna har runnit ner för kinderna utan att jag kunde sluta. Vet inte ens varför. Så det är tur man har en så extremt underbar och bra pojkvän som inte tycker man är helt rubbad för det. Nu mår jag iallafall normalt igen och skönt är det. 
 
Blev lite mys på soffan med chips, morötter och dipp. Spelade en omgång zombies sen kollade vi på American pie Band camp som gick på TV och efter det spelade vi en omgång zombies till. Nu ska Joakim sitta vid datorn och nörda sig med live-spel typ hela natten så jag får väl ta Mr Grey inatt då. - Jag har fortfarande inte efter 192sidor känt något speciellt när jag läst boken, så jag tror inte jag kommer reagera lika starkt som alla andra. 
 
 

Såklart är det lätt o va efterklok.

Hade man inte varit efterklok hade man nog varit lite dum faktiskt. Jag menar gick de inte vägen när du gjorde en sak så tänker du fan varför gjorde jag inte på ett annat sätt istället då hade de varit mycket bättre, men eftersom jag iallafall inte kan se in i framtiden så är det ganska svårt att ibland vara annat än efterklok.
 
På måndag ska jag iallafall åka till arbetsförmedlingen och skriva in mig där så jag kan få akassa. Jag skulle kanske lyssnat på pappa för tre månader sedan & gjort det redan då, men är man envis och dum så får man stå sitt kasst. 

Lördagen 10 Augusti.

Kul att allting kan skilja så stort från dag till en annan. Jag var super taggad och energifull igår. Idag vill jag inte göra någonting typ. Vädret är boven säkert. Vad jag dock vill är köpa en ny väska, vill ha en större handväska nu eftersom min Fifty shades of Grey inte får plats i den handväska jag har at the moment. Sen vill jag gärna köpa en ny liten kalender också. Enda problemet är väl att jag inte direkt har mycket pengar kvar på kontot och att sno från sparkontot hela tiden är ingen hit enligt mig. Fast snart lär jag väl inte ha något val, jag crave'ar verkligen en väska.

Vad med fredagsmys?

Nu är det slut på veckan och dags för fredags mys eller vad det nu är dem alltid sjunger på TVn. Innan jag körde och hämtade Joakim när han slutat jobba så drack jag en hustler och blev så extremt taggad. Ville göra något. Vi körde inom systemet i Timrå och köpte lite dricka. Ingenting händer så Joakim stack iväg för att spela kort med sina vänner & dricka öl. Jag får väl fortsätta läsa Mr Grey, så bra är den inte att jag hellre sitter och läser den en fredagskväll men vad ska man göra?
 
 

Fredagen 9 Augusti.

Gick upp vid kvart i sex imorse för att skjutsa Joakim till en samåkningsplats innan han skulle jobba. Sen åkte jag hem, klädde av mig de varma kläderna och kröp ner under täcket igen och sov några timmar till. Det är en kall och trist dag idag, väder-mässigt, så jag tänkte krypa ner under täcket igen och fortsätta min läsning.
 
Jag har ju äntligen, efter ett års väntan, äntligen öppnat mitt bokpaket med Grey-böckerna och börjat läsa den första. Jag har inte vågat öppna de tidigare för det verkar som alla som läser böckerna blir helt knäpp i huvudet, men nu kände jag att det var dags. 
 

Nyast i samlingen.

Jag har ju helt glömt bort att lägga upp bild på mitt nyaste sko-köp. När jag var ute på barrunda med Joakim, mina syskon & vänner nere i Skåne så premiäranvände jag dom och fick väldigt fina ord av tjejer som såg skorna. Love them, och just denna modell av sko är extremt skön att gå i. Tror det är den tjocka klacken som gör det. (Vet att bilderna är dåliga men tog i mörker med mobilen precis). Och klacken är ju bara så jäkla cool!


Bilder drar fram minnen, jag saknar dig!

Trots att det har gått två månader sedan jag tog förväl så har jag ändå inte riktigt förstått det. Älskade saknade 
 

Torsdagen 8 Augusti.

Blir avundsjuk på mina vänner från Skåne som åker till Ullared nu hela tiden. Det är inte direkt så jag kan göra det, skulle väl vara en resa på sju timmar dit eller något i den stilen. Får drömma och glädja mig åt att jag var där för inte så länge sedan. Känner väl bara ett stort sug för shopping.. Uh..

Kvällsfotografering & myggbett.

Jag fick lust att gå ut vid vattnet för att fylla ut mina mappar med bilder, tycker det är så otroligt vackert. Solnedgång + vatten = me like (: 
 
 
 
 
 
 
 

Zombie.

Det är inte lika roligt på egen hand som när man är fler. Fast klarade ändå till runda sju innan jag dog så lite stolt är jag! Övning ger färdighet har jag hört så till nästa gång vi spelar i grupp så har jag kanske blivit lite bättre (;

Kvällarna är magiska.

Speciellt vid vattnet när solen håller på att gå ner.
Bilderna togs den där kvällen när vi grillade vid vattnet för några veckor sedan. 

Onsdagen 7 Augusti.

Jag lyckades somna trots att jag sov själv i sängen. Vaknade dock klockan 5, klockan 6, klockan 7 och klockan 8 så när Joakim kom hem vid halv nio tiden var jag väl redan halvvaken. Sen låg vi och pratade en stund, jag vet ju precis hur det är att jobba natt. När man väl kommer hem är man helt uppe i varv så att somna direkt är inte världens lättaste. Jag somnade dock om utan några problem när han startade en film att somna till.
 
Klockan elva pallrade jag mig ur sängen, gick ner och satt mig i köket med datorn framför mig. Tittade lite jobb på AF's hemsida. Senare på eftermiddagen hade jag fått ännu ett svar ifrån en ansökan jag skickat iväg till en arbetsgivare i Norge. Får väl se hur det går med Norgebiten. Vi tar ju oss dit för att de är så kasst med jobb hemma. Skulle de komma jobb på Sverigefronten så tar vi ju det istället. Får se vad som kommer först. Söker jobb gör jag ändå på halv växel tycker jag. Finns helt klart fler jobb för mig att söka i Norge än runt Sundsvall, så det känns som chanserna är större att få ett jobb i Norge.

Sova ensam inatt, hur ska detta gå.

Sängen känns otroligt tom. Jag känner mig hungrig och lite rastlös fast samtidigt vill jag nog bara mysa ner mig under täcket och starta en film. Jag ska alltså sova ensam för första gången på flera veckor, anledningen är att Joakim ska jobba natt. Vet inte hur det ska gå, känns ändå som en trygghet att sova med honom & slippa sova själv ..
 
Såhär såg det ut när vi sov hos mig. Han tog alla kuddar utom en, schysst! (;

Poolhäng och lite fantasyläsning.

Jag spenderade några timmar på eftermiddagen liggandes vid poolen. Det var riktigt stekande sol till en början men sen kom de där super tunna lagret av moln och la sig som ett stort täcke över hela himlen. Det var ändå inte kallt så jag låg kvar ett tag, vi vet väl alla att solen tar trots tjocka moln på himlen varför då gå in när de bara var tunna (: Passade på att läsa några kapitel ur min varulvsbok och jag börjar längta till jag kan läsa kriminalare igen, älskar de.
 
 

Tisdagen 6 Augusti.

Ikväll blev det en lugn och ganska tidig kväll. Bestämde oss för att se Ocean filmerna, började med att se den första och sen blev älskling lite trött så jag gick ner och åt lite "kvällsmat". Eftersom han nu ligger och sover bredvid och jag inte är trött ännu tänkte jag starta Wallander - Försvunnen (#28) och somna till den, om jag har tur.
 
 

Oh vilken härlig dag!

Så jag tog fram kameran lite idag också bara för att.. Det är så otroligt härligt i Oxviken, speciellt när solen är framme då blir det top noch.
 
 
 
 
 

Måndagen 5 Augusti.

Det har varit fantastiskt väder idag igen så det blev en sväng till Oxviken. Lämnade av killarna vid båten sen körde jag resten av biten själv. La mig tillrätta på stranden och läste min bok. När killarna kom med båten blev dem direkt populära för små killarna ville såklart åka ring, och det fick dem också. När stora killarna skulle åka blev de lite högre fart och de vi vänta på mest hände, första avåkningen! 
 
Vädret har varit helt underbart, sol sol sol och massor med värme. Jag har haft det bra på min filt på stranden kan jag säga. Försökte mig på dopp i havet men kom typ i nivå med anklarna sen dog mina fötter nästan av köldskador! Fy sjutton vad kallt det är i havet här uppe. Brrr!
 
Nu har jag slängt in en färdig lasagne i ugnen så även jag kan få lite mat i min mage. Börjar bli lite hungrig. 

Allt blir lite finare vid vattnet.

Här kommer några av bilderna som fångades på min kamera & mobil under dagen idag.
 
 
 
 
 

Vilken dag alltså.

Vi skulle ju ta båten till Oxviken men det blev ett himla strul där i onödan och det tog oss istället tre timmar att ta oss dit. Det blev inte speciellt mycket soltimmar för min del idag men lika glad är jag ändå. Jag åt upp jordgubbarna och grädden jag tog dit i förgår och det är så otroligt gott. Vi satt vid klipporna och hade det hur bra som helst men eftersom det tog så lång tid för oss att komma dit så stannade vi inte så länge. Tillbaka vägen gick väldigt mycket fortare haha.
 
Nu har jag lite egen tid för killarna ville på bio och filmen dem skulle se var nog inte av mitt intresse. Sen tycker jag bättre om bio när man inte varit där på ett tag, så nu får det gärna dröja lite innan jag ser film i biosalong igen (:

Söndagen 4 Augusti.

Solen skiner på oss denna söndag, hur nice som helst! Så vi ska väl packa väskan och ta med varmare ombyten sen gör vi oss redo för en dag i Oxviken. Få njuta av solen och sen ska de självklart åkas lite båt, så de här är absolut en härlig söndag!

Kräftor och massa klädbyten.

Idag har det varit ganska så mycket full rulle sedan vi klev ur sängen. För ikväll var det dags för årets första (och kanske enda) kräftskiva. Kan säga att jag njöt av varje kräfta jag åt. Joakim smakade han också och han åt nio stycken, de tycker jag är super duktigt för att från början inte gilla fisk & skaldjur. Nu har han faktiskt tyckt om både räkor och kräftor, en dag ska jag lyckas bjuda han på ugnsbakad lax med pressad potatis och löjromssås!
 
När maten dukades undan så var det en papptallrik full lastad med skal som skulle ner i soporna, tyvärr åkte tallriken över halva mig och kräftspad hälldes rätt på min klänning. Så det var bara in på toaletten och bada klänningen i handfatet sen bytade jag kläder.
 
När desserten var avklarad gick jag in med Joakim och Matte för att spela lite zombie, då blev det ännu ett klädbyte för då ville jag ha lite bekvämare kläder så joggingbyxorna kom på.
 
Jag failade på fotograferingsfronten då jag bara tog en bild på hela kvällen, men dem säger ju att en bild säger mer än tusen ord och denna bilden förklarar väl kvällens innebörd.
 
 

Lite blandade bilder från idag.

- Jag kom till Oxviken med jordgubbar, så efter grilladkorv-lunchen åt jag jordgubbar med grädde o socker. Mums!
 
Det blev bra fart på killarna när uppdrag "hitta-Jockes-solbrillor-i-vattnet" startade.
 
Medan killarna letade efter brillorna satt jag med kameran på klipporna.
 
Tillslut ger dem upp och Jockes brillor förblir på havets botten någonstans.
 
- Och små killarna fick äntligen åka ring bakom båten vilket dem tyckte var riktigt kul.
 
Så det har varit ännu en fin dag i Oxviken, det är verkligen super mysigt här ute (:
 

Fredagen 2 Augusti.

Blev lite mer spelande igår, fick träna på egen hand när Joakim satt vid datorn sen kom även Matte hit och vi dödade zombies i någon timme. Tyckte de va riktigt kul så jag hade ju kunnat spela hela natten men fick avbryta när Joakim skulle åka till tågstationen för att hämta sin syrra.
 
Idag är det fint väder, solen tittar fram och det blåster inte så mycket vilket är underbart. Tänkte att vi skulle dra oss mot oxviken, Joakim har köpt ring till båten så man kan åka sånt efter båten så den ska väl invigas idag tror jag. Jag är badkruka nummer ett så jag ska inte följa med på det, håller mig på stranden i oxviken istället och solar eller något. Det är så jag trivs bäst, i solen och i värmen!

Torsdagen 1 Augusti.

Igår dödade vi zombies på kvällen. När Joakim fyllde år så köpte jag "Call of Duty Black ops 2" till honom för vi hade spelat samma spel i Egypten och jag tyckte de va ganska kul. Så igår fick vi äntligen öppnat och spelat det, tyckte de va lika kul även om jag är super dålig så vi bara kom till runda 5. Blir väl mer spelande så jag blir bättre med tiden (;
 
 Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0