Mitt år 2013.

Jag började året tillsammans med mitt underbara team i Egypten, hade haft det bästa nyåret ever. Tänk själva att faktiskt kunna springa runt i högklackat och klänning utan att behöva bär en stor fet vinterjacka över för att inte frysa. Helt underbart!
 
Bild från nyår 2012.
 
Så de första fyra månaderna av året spenderades i Egypten där jag arbetade som reseledare. Dagarna bjöd bland annat på utflykter till pyramiderna och konungarnas dal, en hel del sena nätter med team awesome och en hel del sol och värme. Och ett stort sushiberoende trädde fram. Åt sushi så många gånger att jag tappade räkningen, och gott var det!! (:
 
Min sista arbetsdag i Egypten blev en guidningstur till Cairo & pyramiderna!
 
I februari så fyllde jag 25år, andra året i rad som jag inte var hemma i Sverige under min födelsedag. Vi drog till papas och firade min födelsedag där och det var party precis som många andra kvällar i Egypten. Awesome med andra ord. 
 
I mars och April blev det en hel del hejdån då alla i teamet skulle börja åka vidare till sina sommar destinationer. Från början hade jag tackat ja till en tjänst i Chania, men efter en hel del funderingar valde jag istället för att åka hem till Sverige och satsa på ett lite stabilare liv med en fastare punkt helt enkelt. Dessutom hade Joakim valt samma väg och ett distansförhållande är nog inte det lättaste även om vi haft förhållande under tiden som vi varit ifrån varandra några månader. Så jag valde helt enkelt att åka hem.
 
Team awesome!
 
Efter några dagar hemma åkte jag upp och hälsade på Joakim i Norrland för första gången. Stannade här uppe under nästan hela maj månad. Träffade hans kompisar, umgicks med hans familj och hade bara kvalitéts tid efter så lång tid ifrån varandra. Föll för Norrland ganska så direkt faktiskt, otroligt fint!
 
 
Under sommaren valde jag att bara ta och njuta av allt. Jag tog en semesterperiod helt enkelt. Vilket jag lite halvt kanske ångrade senare då ekonomin inte blir den bästa när man väljer att inte få in några pengar. Lätt att vara efterklok helt klart.
 
Juni var en sorgens månad. Min farbror förlorade kampen mot cancer och det är något jag fortfarande inte riktigt har smällt. Sen blev även Zindy vår hund sämre så vi var tvungna att avliva henne och de tar också mycket på en.
 
 
 
I Juni- Juli månad kom Joakim ner och hälsade på hos mig och min familj. Hans första besök i Skåne och det gick ju hur bra som helst trots att det var skånska som talades mest (; När vi närmat oss två veckor i Skåne packade vi min bil full med kläder och dylikt sen bilade vi upp dessa ca nittio milen. Tog sin tid att köra, men vi körde på natten så det var ingen trafik alls nästan. Gick bra. Kul med roadtrip!
 
 
När vi sen var uppe i Norrland igen så blev det att man skrev in sig på AF för att få igång sin akassa och börja söka jobb igen. Verkligheten kommer ifatt en och ett jobb behöver man av fler anledningar än bara inkomst (eller jag känner iallafall så, speciellt nu när jag är helt ny i Norrland hehe).
 
Jag kände att jag behövde uppsöka läkarvård i Augusti månad bara för att vara på den säkra sidan med ett problem jag fick veta jag hade 2007. Tyvärr så fungerade ju inte riktigt vården på de sätt jag trodde så eftersom jag inte var skriven i Norrland kunde jag inte få remiss till sjukhuset. Så det blev en vända ner till Skåne för att besöka läkaren och få remiss där, tyvärr tog remissen så lång tid att jag inte kände att jag kunde vänta på den för jag förlorade jobbmöjligheter av att inte finnas uppe till hands i Norrland. Så utan någon lycka fick jag åka upp igen. Med samma ord som förut, dem ville ge mig remiss för fler kontroller samt göra hemtester för att se vad som orsaker mitt problem.
 
Efter att ha kommit tillbaka upp till Norrland var det snack om att börja läsa upp betyg så man har behörighet om man skulle vilja läsa vidare senare. Skrev in oss på matematikkurs. Var då tvungen att skriva mig här uppe så gjorde en adressändrning och är på pappret nu norrlänning fast jag vet inte, kommer nog alltid vara skåning va (;
 
Jag blev kallad på intervju för jobb, gjorde intervju över telefon och hade mina möten på AF. Började väl känna mig lite halv dålig som inte kom vidare, sen tyckte jag väl det var lite jobbigt att va så långt ifrån familjen, att inte ha några vänner. Helt enkelt att börja om på en helt ny kula i denna ålder kändes lite skrämmande. Lite jobbigt. Jag la dock fokus på att det mesta skulle förändras så fort jag fick jobb, och det gjorde det.
 
Fick lite timmar som servitris på ett ställe inne i stan samtidigt som jag sökte jobb. Kom på en till intervju som ledde till ny intervju och nu sitter jag här en månad senare och håller på att bli utbildad. Har hamnat i en super bra utbildningsgrupp där alla är lite små crazy så tråkigt har vi ju aldrig.
 
Sen fick jag fira jul nere i Skåne detta året vilket kändes helt underbart, speciellt då vi inte firade jul ihop förra året. Om man inte räknar en skypedate som att fira jul tillsammans hehe..
 
Jag tycker överlag att år 2013 har varit bra, men samtidigt tror jag att jag varit lite mer ostabil än förra året. Jag har tänkt för mycket på saker som kanske egentligen inte har så stor betydelse, jag har haft hemlängtan när jag jobbade som reseledare och när hela den nya kulan i Norrland började så hade jag också lite hemlängtan. Rädslan för att inte träffa familjen särskilt mycket är också något som tär på mig. Jag önskar återigen att Norrland och Skåne låg typ bredvid varandra så det var närmare hem till familjen, men samtidigt så är det bara några timmar med flyg eller några fler timmar med tåg. Så ner kommer man tillslut. 
 
Ibland är jag väl bara rädd att dem ska tro att jag inte älskar dem, men det borde vara dumheter för jag älskar dem mest i världen faktiskt. Trots allt dem som funnits vid min sida hela mitt liv. Klart att kärleken är obeskrivlig!
 
Så jag tackar för detta året och välkomnar 2014, jag tror detta kommande år kommer bli ett bättre år. Så gott nytt år önskar jag er allesammans!

Tisdagen 31 December.

Så börjar året även de gå mot sitt slut och det innebär att folk kommer börja säga att det är ett nytt år med nya möjligheter. Att det nu är många löften som skapas, som lika snabbt går i kras. Folk ska gå ner i vikt, börja motionera, äta bättre, sluta röka, skapa äventyr osv osv. Jag själv, jag har inga nyårslöften för jag ser ingen mening med det. 
 
Ja nej jag tycker inte om nyår, ser det bara som en anledning för folk ska få supa skallen av sig. Det är ingenting jag är intresserad av. Jag har växt ifrån det. Förutom förra årets nyår så har de bästa nyåren varit när jag var liten. Vi var samlade familjen, åt ostbricka och hade trevligt, vi barn försökte hålla oss vakna hela natten så man kunde följa med till skolan och titta på alla fyrverkerier som man kunde se på himlen. Annars har jag bara tyckt att nyår är så överskattat. 
 
Förra årets nyår utspelade sig i Egypten. 
 

Godkväll.

Jag hittade ingenting på Birsta, måste erkänna att jag var smått besviken över utbudet på party kläder. Så mycket kan ju inte redan ha handlats. Det närmaste nyårsklänning jag kom var faktiskt en klänning inne på Kappahl, fast de va ett hål i ryggen på klänningen så det var ett big no no. Och då menar jag ju hål i själva klänningen som inte skulle vara där.
 
Fick med mig undies från H&M annars blev de inget shoppande för min del. Så körde hem. Åt lite mer mat då jag bara slängde i mig lite i all hast innan jag drog. Sen råkade jag somna på soffan ooops.

Måndagen 30 December.

Utbildningen börjar gå mot sitt slut, idag fick vi även våra samtal inspelade i utbildningssyfte. Lite läskigt sen när man ska höra sig själv. För så man låter inspelad är ju inte så som man hör sig själv när man pratar. Bah! Ändå helt förvirrat med en vecka ledigt, en dag på jobbet och sen ska vi inte dit imorgon i heller. Ledig två dagar, woop woop. 
 
Snart ska jag tro det eller ej iväg till Birsta ihopp om att jag ska hitta en klänning till nyårsfirandet imorgon. Vadå ute i sista sekunden. Ovanligt. Jag har ju klänning i fall att, men det är ju alltid kul med nytt så jag hoppas jag hittar någonting fint (:
 
Fast först ska jag äta lite. Blir färskpasta med färdig köttfärssås, så fantasifull är jag! Haha..

Hockey vs Fotboll.

Jag har sedan Anders Svensson tog Sverige vidare genom frispark där runt 2004 någon gång (väldigt osäker på året) följt landskamperna i fotboll. Jag har inget fotbollslag jag hejar på så jag tittar inte på fotboll annars men när just herrarnas landslag spelar då gillar jag att titta på fotboll.
 
Nu sen man kom upp till norrland så har det ändrats lite, här är det mer hockey som gäller och jag såg ju flera hockey matcher i somras. Nog aldrig sett en hel hockeymatch innan dess, men det var kul. Nu är det ju JVM och det är kul att se det svenska landslaget vinna sina matcher.
 
Och då kommer vi till det jag egentligen ville komma till. Jag har insett att det är roligare att se landslaget spela hockey än fotboll. Varför? Det är självklart roligare att se på när ens lag vinner och gör mål. Jag tycker om fotboll, jag tycker om Anders Svensson och Kim Källström men det är otroligt tråkigt att vi inte kommer nära något guld. Eller silver. Eller brons. Eller en fjärdeplats. Fast jag kommer fortsätta se fotboll ett tag till...

Söndagen 29 December.

Julledigheten har varit hur skön som helst, men nu är vi inne på sista dagen och jag undrar väl lite hur jag kommer känna mig imorgonbitti när larmet ringer vid halv sju. Fast jag kan ju glädja mig att jag ska träffa utbildningsgruppen igen efter en vecka ifrån varandra, så något galet kommer nog hända. Ett skrattanfall bjuds det säkert på.
 
Tycker att veckan har sprungit iväg. Dels för två dagar har varit enbart resande typ. Bara för jag var tvungen att flyga ner till Danmark istället för Ängelholm som jag brukar. Fast det var verkligen värt det, jag behövde träffa familjen och som sagt det har varit en jätte mysig jul. För hoppningsvis dröjer det inte allt för många månader tills jag kan åka ner och hälsa på igen (eller att dem kommer upp och hälsar på oss).
 
Efter lite städande, tvättande och diskplockande ska jag inte göra många knop till. Njuta av söndagen.

Lördagen 28 December.

Då är det bara två månader kvar till jag fyller tjugosex år, herregud vart tar alla år ivägen. Tänk att det är tio år sedan vi gick ut nian till sommaren. Hur sjukt är inte det? Känner mig inte alls gammal nej!
_____
 
Igårkväll blev det lite mys i soffan. Joakim valde att stanna hemma med sin sjuka flickvän istället för att dra ut med grabbarna. Så vi åt tacos och tittade på film hela kvällen. Jag tyckte det var hur mysigt som helst!
 
Idag sov vi ganska så länge faktiskt. Sen har vi tittat på Wipe out och garvat ihjäl typ. Nu är det hockey som gäller, Sverige - Finland. Ganska självklart att man har ett lag att heja på och det ser ganska bra ut tycker jag.

Fredagen 27 December.

Planen har varit sedan förra veckan att idag skulle utbildningsgruppen ut och härja i Sundsvall. Fallet blir inte så för mig då började må dåligt igårkväll, magsjuk under natten och forfarande mår kasst. Snällast är att stanna hemma och inte smitta ner de andra, hade dock velat följa med. Slår vad om att dem kommer ha skit kul! 
 
Nej jag ska nog lägga mig ner under filten en stund, titta på Big bang theory. Kanske orkar plocka ur resväskan och städa undan lite efter det, men bara kanske ..

He's to good!

Kom hem och vi åt lite julmat som vi stekte och värme upp i ugnen. När vi ätit färdigt, då gick vi upp och körde julklappsutdelning. Först gick jag det minsta paketet, och i låg ett par örhängen, super fina! Sen fick jag det största paketet som innehöll en hoody från peak performance, orden bakom detta var så jag skulle slippa frysa (ja en perfekt present!). Sist fick jag det tyngsta paketet och i den ligger en rosa Iphone. Guuuuuud! 
 
- Ursäkta allt kladd under ögonen, nyduschad o sminket hamnar alltid under ögonen.
 
Efter julklapparna har vi myst ner oss i soffan och tittat på hockeyn. Säng tidigt idag då jag både är trött och för att Joakim ska jobba imorgonbitti så larmet är ställt på tidigt (:

Mellanlandning: Arlanda.

Jag åkte tåg till Köpenhamn, sov typ hela vägen haha. Gick runt på flygplatsen ganska länge och letade efter någon billig frukost. Hittade en macka för 59dkk och en chokladdryck för 14dkk, kallas inte billigt men jag behövde mat. Kommer sen nära min gate och ser typ ett pölse-ställe, en pölse och öl för typ 50dkk. Skulle tagit det istället men klockan var ju inte ens elva haha.
 
Sov på flyget till Arlanda och gick sen runt och letade efter Make up store hyllan. Köpte en ögonskugga och har sen tagit mig från terminal fem till fyra och satt mig vid min gate. Om en halvtimme ska flyget lyfta och ta oss hem till Sundsvall. Känns otroligt skönt. Vill bara lägga mig på soffan och dö typ. Är ganska trött trots jag sovit en del under min resa. 
 
Ska fira lite jul med Joakim idag, öppna lite julklappar. Ge han sin julklapp ifrån min familj. Blir nog mysigt! Mest av allt längtar jag väl efter att få pussa på han lite (;
 
Flyget har landat, människorna har börjat gå ut och väskorna lastas av. Betyder nog att det snart är dags att gå på planet. Äntligen !! 
 
ps, är lite orolig att min väska inte kommer komma fram. Helt nytt system i DK där man själv ska lägga på väskan i bagage drop och skicka iväg den. Jaha tänk så gjorde jag fel så de inte registrerades vart den skulle. Nojar ihjäl nu. Vill bara se väskvagnen komma och se min väska så jag är säker på att den kommer fram. Julklapparna!! (;

Torsdagen 26 December.

Då var julen i Skåne över för denna gång. Det har varit en fantastisk jul och det har varit fint att vara hemma under julen, för jul för mig betyder familj så de var vad jag behövde. Nu ska väskan packas in i bilen sen bär det av mot tåget, väskan väger mer nu än när jag åkte ner ooops. Hehe!
 
Jag är ganska trött, mår lite illa och jag vet att jag kommer sova på flygen upp. Vad ska man annars göra (; Nej men det har varit trevligt nere i Skåne, men nu är det dags att säga hejdå för denna gång och åka hem igen. Ja för norrland är ju hem. Ha en trevlig dag alla! (:

A hundred and five is the number, that comes to my head when I think of all the years I wanna be with you. Wake up every morning with you in my bed, that's precisely what I plan to do.

Check, check!

Så då har jag varit runt i halva Skåne känns det som. Har varit och hälsat på farmor och lämnat julklappar hos henne, sen åkte vi hem och åt lite julmat innan vi åkte vidare till morfar. Det har varit mysigt att hälsa på hos dem även om det varit snabbvisiter. 
 
Kom hem och skrev ut tågbiljetten så jag har den redo till morgondagen. Sen satt jag och gjorde matteprovet, ett fel det kan jag leva med. Tog lite hjälp med uträkningen och syrran påpekade att om jag räknat ut uppgiften som jag gjorde från början hade jag haft alla rätt så de va ju synd att jag inte litade på mitt eget svar.. Men jag är nöjd att det går framåt!
 
Så jag har checkat av det mesta på listan, även fått tvättat min vinterjacka idag så det känns ju super! Ska börja packa resväskan också snart, lägga ner Joakims julklapp först och sen ta allt annat runt så de håller sig helt under resan. För jag märkte att resväskan va lite skadad på vägen hit. Vill inte riskera något. Plus att jag själv har lite parfymer och liknande saker som ska med som gärna inte ska gå sönder..
 
Sen är det väl bara chill och familjehäng resten av kvällen. Mysigt!
 
God Jul från Skåne 2013! (:

Onsdagen 25 December.

Julafton är förbi och det är dagen efter, vilket betyder att man ska äta julmat även idag. Hela familjen sitter samlad i soffan trots att det inte längre är julafton. Det är faktiskt väldigt mysigt!
 
Snart dags att åka och hälsa på farmor & lämna julklappar till henne, sen vidare till morfar och när jag sen kommer hem därifrån ska jag ta tag i matteprovet jag ska lämna in idag. Sen ska tågbiljetten skrivas ut och efter det ska resterande tid vara kvalitétstid med familjen! Blir nog bra det här.
 
Larmet är redan ställt på klockan sju imorgonbitti. Det är då jag ska klä på mig, packa ut mina saker i bilen och halv åtta åker vi mot Hässleholm så jag ska ta tåget till DK. Framme i norrland vid fyra på eftermiddagen så det blir ju som sagt en lång dag på resande fot imorgon.

Julafton 2013.

Då var årets julfirande med familjen snart över, vi har avrundat och sitter i soffan framför TVn och tittar på Scary Movie.
 
Vi har alla hjälpts åt att förbereda middagen innan vår morbror kom hit vid två, lite senare kom även vår familjevän Kurt och joinade oss, lagom till maten var klar. Så vi åt lite senare i år än vi brukar göra (dock verkar vi äta tidigare än många andra familjer i Sverige). Maten dukades upp och lagom till Kalle började satt man rumpan i soffan med en tallrik mat. 
 
När Kalle visades var det en vanlig visa när det var dags för Ferdinand scenen, alla försvann. Den är ju så tråkig så om dem någonsin bestämmer sig för att ta bort den delen skulle nästan hela min familj tjoa i glädje hehe.
 
Efter Kalle var det dags för Lasse att få en liten kissrunda. Sen skulle vi börja med julklappsutdelningen. Jag och minsta syrran läste och delade ut julklapparna och när allt var utdelat fick vi öppna dom. Jag hade skrivit en liten lista med saker till mamma då jag inte önskat mig så mycket, hade ju tur för jag fick nog allt jag önskade mig. Och lite till (:
 
När julklapparna var utdelade har vi sen varit samlade framför Tvn. Det har varit en väldigt bra jul och det viktigaste tror jag har varit att jag fått umgås med familjen. Även om jag har saknat Joakim, men jag åker ju snart upp till honom igen så lite saknad är väl bra (:
 
Imorgon ska jag åka och hälsa på farmor, sen ska jag även åka och hälsa på morfar. Sen ska jag ta tag i matten då jag har en uppgift eller ett prov som ska göras imorgon. Blir nog bra. Tågbiljetten ska också skrivas ut för på torsdag morgon åker jag ju tillbaka till norrland. Blir ännu en lång dag på resande fot, men ändå så värt det för jag har fått lite kvalitéts tid med min familj ..

God Jul!

Nu är det dags att hjälpa pappa förbereda all mat som ska ätas senare i eftermiddag. Så jag passar på att igen önska er alla en god jul och lägger upp en julig bild från Egypten där jag spenderade julen förra året.
 
Bild tagen på Mahmya 23 December 2012.

Tisdagen 24 December.

Då passar det sig att säga god jul nu då. Äntligen intagit min gamla säng med syster bredvid mig efter en lång dag på resande fot. Väntan är inte rolig när man är på väg hem eller "hem". Flygresorna var ju inte så långa men så väntade jag i två och en halv timme på Arlanda och när jag sen landade i Danmark väntade jag typ 45 minuter på tåget. 
 
Innan jag kom innanför dörrarna hörde jag skällande, insåg det kom från huset. LASSE!! Haha, så jäkla bra. Suttit och snackat en timmes tid kanske, ja jag bara babblar på om allt och inget, vet inte om jag låter någon annan få en syl i vädret.
 
Nu ligger iaf jag och syster nerbäddade med en skräckfilm på TVn. Ska försöka sova så vi kan inta "morgondagen". Julafton, wohooo!

Redo för en jul i Skåne.

Väskan är packad med alla julklappar och lite klädbyten. Städningen är klar, tvätten är upphängd. Jo så nu är jag klar för att åka ner till Skåne. Det enda som är drygt är väl att jag kommer sitta på Arlanda i två och en halv timme typ. Nåväl. 
 
God Jul önskar jag er alla..

Måndagen 23 December.

Det ligger inslagna julklappar över hela golvet på ovanvåningen. Fast hälften försvinner när jag packat klart väskan för det är paket som ska med ner till Skåne (: Har snoozat i nästan en halv timme för jag var mitt i drömmar när lamret ringde och ville inte riktigt upp.
 
Dock var jag uppe med Joakim när han skulle åka till jobbet. Pussade lite på honom och önskade honom god jul, för nu ses vi inge mer förrän på torsdag när jag kommer upp igen.
 
Så idag ska jag städa, packa, tvätta sen kommer Jossi och hämtar mig vid halv fyra när det är dags att åka till flygplatsen. Känns som denna dag kommer gå otroligt fort. Så det är väl lika bra att börja. Startar julmusiken så man kommer i stämning (:

När blir norrland "hemma"?

Nu när jag snart ska åka ner till Skåne så säger jag hela tiden att jag ska åka hem, men vad med norrland då är inte det hemma? Jo. Så jag ser väl mig själv med två hem för jag kommer ju inte kunna räkna bort Skåne som mitt hem när jag ändå bott där typ hela mitt liv. 
 
___
Julgranen är uppe, julklapparna är lagda under granen, fjärde ljuset av mina adventsljus är tänt. Julen har kommit även till vårt hus (:

Söndagen 22 December.

Höll på att tappa fingret imorse, det var iallafall så det kändes. Mina lösnaglar har ju suttit på ett par veckor, lite för länge och har växt ut en bit. Pekfingernageln vek sig och det gjorde cpont. Fick en spontan tanke att försöka ta av med hjälp av nagellacks borttagningsmedel, gick ej bra halva nageln åkte också av. 
 
Så jag bestämde mig för att åka land och rike för att hitta "lösnagel borttagnings medel". Tillslut fann jag det och har suttit i en timmes tid och försökt olika metoder, den jag kör på nu fungerar väl bäst men tar också lång tid. Använder medel samt filar bort nageln. Ena handen snart färdig tack och lov.
 
Sen ska granen upp, Joakim fann julgransfoten och kom upp med den så kan äntligen sätta ihop granen. Sen ska julklapparna under granen (ja inte familjens för de julklappar ska ner i resväskan). Ska hjälpa Joakim att slå in lite julklappar också sen hoppas jag att vi myser resten av kvällen eftersom jag åker till flygplatsen innan han kommer hem från jobbet imorgon. 
 
Min och Joakims julafton kommer firas på torsdag när jag kommer upp till norrland igen. Jag ville inte öppna julklappar innan julafton annars hade vi haft vår lilla julafton idag istället.

Snart julafton.

Så skapar lite julstämning med ljusen och Aladdinasken, köpte en idag när jag var på julklappsjakt. Det positiva med asken är att det inte är många som gillar de med körsbären i och jag tycker dom är yum! (:
 

Lördagen 21 December.

Jag har lyckats vända mitt dygn så anpassat till mitt arbetsschema att på fredagkvällen halv elva, trots lite alkohol och ett gäng killar att dricka med gick jag in och la mig i sängen. Jag somnade med kläderna på trots jag låg under täcke sen hade jag en katt bredvid mig, blev ganska varmt. Vaknade upp vid tolv och svettades typ ihjäl. Var pigg, sen kunde man inte somna om igen för killarna körde allsång i vardagsrummet i typ två och en halv timme, mellan skönsång & joddlande hördes också extrema skrattanfall så dem hade ju kul iallafall :D
 
Imorse ringde larmet vid elva, kom ändå inte ur sängen förrän typ ett. Tog på mig kläder sen åkte jag till Birsta City för att köpa julklappar. Hittade det jag skulle ha till mellan syrran och sen räknade jag upp Joakims julklappar och sa till mig själv att det räcker gott och väl. Jag har väl hakat upp mig på att han sagt att han är super nöjd med de han köpt till mig att jag vill överkompensera, men nej detta räcker. Sen hoppas jag bara att han också blir nöjd med det han får! (:
 
Var inne på Delicato outlet'en och köpte en glögg där med smak av chokladboll, ja det var årets första inköpta glögg och jag hoppas den är god också. Köpte en längd Budapestbakelse också, något jag cravar tack vare mamma introducerat det till mitt liv hehe...

Fredagen 20 December.

Då var julledigheten här!! Denna vecka har gått så otroligt fort, tror det är för vi tagit egna samtal flera dagar denna vecka och när man gör det springer tiden iväg tycker jag. 
 
Ikväll kommer vi dricka lite alkohol med några vänner. Imorgon ska jag bege mig iväg och köpa de sista julklapparna, slå in i julklappspapper sen hjälpa Joakim att slå in hans julklappar också. Julgranen kommer förhoppningsvis också upp. Sen ska jag väl göra lite matte. Packa väskan och sen är det lugnt på söndag och på måndag flyger jag ju ner till Skåne! Och på tisdag är det julafton (:

Väntan är för lång.

Jag såg förra veckans avsnitt av Greys Anatomy och dog typ av hur allting slutade. Klart dem håller kvar tittarna på detta sätt, men jag vill ju ha nästa avsnitt nu nu nu. Läste dock på någon sida att vi måste vänta två månader. Gaaah!
 
Jag älskar Greys Anatomy, det är en serie som fått mig att fälla tårar till nästan varje avsnitt..
 

Torsdagen 19 December.

Arbetsveckan börjar gå mot sitt slut. Nog för att det är mycket system man ska lära sig och det blir väl lite svårare sen, men jag tycker faktiskt det är kul att gå till jobbet och lära sig allt de här. Sen tycker jag ju om att prata med människor så ja det blir nog bra (: och det största plus'et är lätt utbildningsgruppen, vi har så kul!
 
I helgen kommer julgranen upp (om den inte kommer upp innan dess), jag ska laga ett par jeans som gått sönder efter första tvätten (hemmafru javisst!), sen ska jag ju iväg och handla de sista julklapparna också. Packa resväskan ska jag också göra för på måndag eftermiddag tar jag ju flyget från norrland till danmark sen tåg vidare till Skåne för att få två juldagar med familjen! <3 (landar sent måndag, tisdag och onsdag med familjen, torsdag flyger jag upp igen) Kort vistelse men bättre än ingenting (:
 
Nej börjar känna att magen är tom nu så dags att äta något.Orkade inte stå vid spisen idag och laga mat, tror ändå det lutar åt att jag ska göra en grönsakssoppa .... Jag och min dille på soppa alltså!!

Onsdagen 18 December.

Tiden bara springer iväg, halva veckan har gått och det är nu bara två dagar kvar till helg. Nice! Vi tog en liten eftermiddagsfika hemma hos en av kollegorna idag, hur mysigt som helst och hembakat är ju så gott! :D 
 
Tog samtal helt själv idag så det känns som man är på rätt väg, och det är framåt. 
 
I helgen tänkte jag väl åka och köpa de sista julklapparna. Har ju näst yngsta systern kvar och någon julklapp till att köpa till Joakim. Sen får de vara nog! (;
 
Ligger redan i sängen, helt slut idag. Kände nästan att jag skulle kunnat somna på vägen hem från jobbet så det var ju tur de inte var jag som körde bilen idag utan jag fick skjuts. Tänkte se klart de sista avsnitten från andra säsongen av BBT nu innan jag somnar.. Todeloo
 

Tisdagen 17 December.

Det har varit en riktigt rolig dag på jobbet idag. Tog mina första samtal idag och det kändes mycket bättre än jag trodde de skulle göra. Klart man är lite nervös för nya saker, men jag ska komma ihåg att jag kan mer än jag tror och det jag inte kan det lär jag mig (:
 
Nu står jag i köket och håller på med middagen. Blir spagetti & köttfärssås idag fast vanlig spagetti, den färska sparar vi till imorgon då är det Joakims tur att stå och kocka i köket (:

Måndagen 16 December.

Sen jag kom hem från jobbet har jag ätit lite fisksoppa (som jag förövrigt åt till lunch också, känns som jag kommer leva på soppa ganska mycket nu den kommande tiden). Jag har ju lagt märke till att sambokilona kommit på mig så jag ska väl på något sätt försöka bli av med dom då jag inte alls gillar min putande mage längre..
 
Efter middagen har jag legat på soffan och kört maraton på The Big bang theory och jag lär väl se några avsnitt till tills jag somnar på soffan. Sen längtar jag tills jag kommer hem från jobbet imorgon så jag kan göra spagetti & köttfärssås till middag (fäskpasta är så otroligt gott!). 

Söndagen 15 December.

Vi startade den första Jurassic Park filmen igår. Måste säga att jag tycker dessa filmer är bra gjorda för att ändå va så pass gamla som dom är. Finns ju filmer idag som har bättre teknologi och ändå blir det sämre än dessa filmer.
 
Jag började även slå in lite julklappar. Och resten slog jag in nu under förmiddagen. Har även städat undan lite här uppe på ovanvåningen. Gått ner med all smutstvätt, startat en maskin tvätt. Hängt upp nya rena handdukar inne i badrummet samt plockat undan de från köket som källsorteras. Så jag tycker att jag haft en ganska effektiv söndagförmiddag ..
 
Tänkte öppna matteboken och påbörja nästa kapitel. Detta ska gå bättre än förra. Jag har än så länge blivit godkänd på alla moment jag gjort, men de som lämnades in i fredags var precis att jag inte fick F. Så nu är det bara att köra i en högre växel. Jag vill ju ha ett bra betyg!
 
Trevlig tredje advent alla!

Lördagen 14 December.

När jag väl kom ur sängen möttes jag av ett vitt landskap utanför fönstret. Härligt då håller det sig kanske vitt här till jul ändå så man kan få behålla julkänslan.
 
Åkte med till stan då Jocke hade ett ärende att uträtta och jag hade julklappar att köpa. Fick snabbt sällskap av Jocke igen då det gick snabbt för han. Så vi gick tillsammans medan jag tittade på saker. Nu har jag fått klart nästan alla julklappar till familjen bara Angelikas kvar och det känns ju bra. Trots allt bara drygt en vecka kvar innan julafton är här..
 
Ikväll lyxar vi till maten och gör potatisgratäng med fläskfilé. Gott! (:

Nu tar jag också helg!

Kom hem och satt mig med datorn framför mig, och matteboken bredvid. Ingenting gick som jag ville och när datorn inte längre ville connecta med internet gav jag upp och la mig i sängen och deppade. Joakim kom efter och det slutade med att vi somnade där. Vaknade lite i panik där.
 
Medan Joakim åkte iväg tog jag tag i matten igen. Kan inte direkt påstå att jag tror det gick bra för jag känner inte att jag har fått förståelse för det, men jag försökte iallafall så får vi väl se sen. Får helt enkelt jobba dubbelt så hårt på resten av proven & uppdragen.
 
Känner iaf att jag nu kan ta helg och bara ta vara på mig själv fram till måndag! Tack.

Fredagen 13 December.

Igår vart det en lång dag i Härnösand. Först hade vi dagen på jobbet som flöt på otroligt bra. Sen efter jobbet drog vi hem till en av personerna i utbildningsgruppen och förfestade lite innan vi drog vidare på julfesten.
 
Tyckte det var en fin tillställning och fick idag höra att de typ var det enda ställe som höll öppet igår pga stormen som drog in över landet. Det bjöds på lite underhållning i form av trolleritrick & lite musik såklart.
 
Förrätten var otroligt god, en laxbit, en liten mackbit med renköttsröra samt en liten tunnbrörulle med en räkröra i. Till huvudrätt serverades julkryddad hjort rygg med rotfrukter och en potatis&västerbottenostrulle på en bädd av glöggsky. (Första gången för att äta hjort, förutom senan i köttbiten var det gott kött). Till dessert serverades husets chokladdessert som var en typ av mousse med crisp. Super god!
 
 
Efter desserten åkte jag och Amanda hem för dem sagt att stormen skulle bli värre under natten. När vi åkte märkte vi att även andra tagit samma beslut. Nu i efterhand är vi glada att vi inte väntade till senare för då hade vi nog inte kommit hem.
 
Vaknade inatt i ren panik av typ något smällande ljud trodde fönstret skulle gå sönder i mitt ansikte men tillslut så lyckades jag somna om igen. 
 
Dagen på jobbet idag har också passerat fort, vilket har gjort att det känts som att hela veckan har flugit förbi. Det är också väldigt skönt att helgen är här så man får lite sovmorgon och en chans att vila upp sig lite.
 
 

Det här med att handla vid behov.

Dem säger ju att man inte ska handla när man är hungrig för man handlar mer och även mer sött och sånt. Jag säger nog att man inte ska handla klänning dagen innan julfest för när jag nu testa den hemma så är den ju helt opassande till min kropp. Inte formsydd de minsta och helt pösig, vad tänkte jag i affären?
 
Tur jag testade förra årets nyårsklänning och insåg att den inte var sååå lång där bak får nog köra på den ist. Frågan är vad man ska ha på fötterna.

Onsdagen 11 December.

På lunchen idag passade jag på att dra in en sväng på Vero Moda och hittade då en enkel svart klänning med trekvartsärm, det får bli min klädsel till morgonkvällens julfest med jobbet. Verkade som de andra tjejerna i gruppen skulle ha klänning då kan jag inte va sämre (;
 
Efter jobbet blev jag avlämnad för att snabbt igen bli upphämtad av Joakim för att åka och äta middag hos hans föräldrar. Blev några trevliga diskussioner och god mat. Joakim spontan bestämde sig för att kolla på Hobbitfilmen ikväll på bio, jag däremot värdesätter min sömn otroligt mycket så jag stannade hemma. Har en lång dag imorgon med julfest efter jobbet så då kan jag vila ikväll ist. Plus att jag tror jag hade somnat i biosallongen om jag hade valt att följa med och de är inte riktigt värt pengarna då (;
 
Mattehjälpen jag bett om har inte blivit given så jag har inte kommit någonstans. Känner små panik. Jag kan väl inte det här med matte då ): Blir ledsen..

Bara tisdag, ändå snart helg igen.

Det är lite så det känns nu tycker jag. Imorgon har vi onsdag, jag får skjuts till jobbet och när jag sen kommer hem igen så ska vi iväg och äta middag hos Joakims föräldrar. På torsdag åker man till jobbet och är där en hel dag sen ska man väl byta lite kläder och piffa till sig lite för på kvällen är det julfest. Sen har vi fredag och sista dagen i Härnösand denna vecka och vips så är det helg igen. Japp tiden springer iväg lite smått. Bara nästa vecka också sen är vi lång lediga över julveckan och då flyger jag ju ner och firar jul med familjen. Mys! (:
 
Nu har jag blivit mätt och belåten och känner mig lite mjukare i humöret. Legat på soffan ett tag men ska snart ta min kära dator och lägga mig i sängen. Tar sån tid för mig att varva ner och somna så lika bra jag försöker efter en varm dusch (ja jag orkar inte duscha på morgonen så tar det hellre på kvällen). Godkväll & Godnatt!

Tisdagen 10 December.

Andra dagen på andra veckan är avklarad nu. Har varit en rolig dag med lite övningar som gjort att man kanske tagit ett litet steg utanför bekvämlighets zonen. Kul! Annars har jag inte mycket att säga. Lasagnen i ugnen är snart färdig och det är nog bäst för jag känner att jag inte orkar mycket mer idag. Så äta sen blir det soffan och serier. Matten står totalstill och jag har uppdrag två att göra på fredag, känns som jag kommer få ganska mycket IG! ):

Måndagen 9 December.

Jaha då har första dagen på andra veckan på utbildningen passerat. Körde och plockade upp Amanda idag och sen åkte vi till jobbet. Utbildningen i sig gick fort idag tycker jag. Jag och Amanda passade även på att gå på de lilla köpcentret på lunchen, speciellt då jag ville lukta på lite parfymer för att få en idé om vilken som ska bli min nästa. Blev dock inte klokare på det så jag väntar. Hittade inga julklappar men tar kanske en sväng till stan i helgen eller nått (om jag orkar hehe).
 
Hann precis komma innanför dörren och sätta rumpan i soffan sen skulle vi åka till Jockes syster. Hon hade bjudit hem oss på mat så vi åkte dit en sväng och hyggade oss lite. Blev inte där så jätte länge eftersom Jocke har match nu. Jag blev kvar hemma o gjorde ett mattetest på datorn, tror jag kommer kugga matten fattar ingenting av alla linjära diagram osv.. Blir galen.. Hellre ekvationer för de förstår jag lite bättre..
 
Nej annars har jag nog inte så mycket att säga. Ska snart lägga mig i sängen med datorn så jag har något att somna till. 

Söndagen 8 December.

Här kommer en bild från i fredagsmorse när vi gick genom shoppinggatan i Härnösand påväg till jobbet. Skorna fick snö under sulorna så inte bara en, men till och med två gånger höll jag på att halka och trilla på rumpan. Tack o lov blev det aldrig en ordentlig vurpa! Kul o komma helt skitig och nersnöad till jobbet då haha.
 
 
Sen i fredags har det snöat lite mer men inte så att man behövt skotta en massa. Måste säga att jag är riktigt imponerad på hur det fungerar här. Blir det snöoväder så är plogbilarna ute direkt. Motorvägen är bra plogad, inte massa snömoddar eller va man kallar de över hela vägen så det går faktiskt köra om utan att slira runt.
 
När jag kom hem från jobbet i fredags och körde in på vårt kvarter så var det lite kul att se så många ute och skotta infarterna till sina hus. Dirr jag hoppa ur bilen fick jag order om att flytta bilen så kom Joakim ut och vi skottade där bilarna stod. Vi skottade ingången till dörrarna. JA det blev hur bra som helst. Så ingen risk att jag inte skulle kunna komma in med bilen eller fastna på vägen ut i en snödriva. Skottningen är super bra! 
 
Helgen då. Den har varit lugn. I fredags var man trött efter en vecka i utbildningssalen, man blir lite trött i huvudet av att fylla hjärnan med ny information men det är kul också. Så vi gjorde inte mycket denna kvällen. Beställde hem pizza då ingen orkade laga mat. Lite idol men zappade över på annat också. Försökte se Hyptonisören men jag somnade jag ju ganska tidigt på soffan och Joakim bar in mig i sängen sen somnade vi om där istället.
 
Igår var vi på Birsta i några timmar. Tittade efter julklappar och jag hittade julklapp till både farmor & morfar också. Sen hittade jag bara julklapp till syrran. Får ge mig ut och leta till de två minsta senare. Idén till bror vet jag redan men den ska beställas sen kommer en svår nöt till och det är vad ska man köpa till mamma och pappa. IDK! Tycker det är svårt. Nåväl, har lite tid kvar så känner ingen panik än, kommer väl senare isf (;
 
Idag skulle vi egentligen gå på julmarknaden men jag tappade lusten. Sen ville jag åka till Birsta igen för att titta på julklappar både åt familjen men också tll Joakim. Blev inte så heller. Ska iallafall åka och tanka bilen sen då tanken är tom snart ..

Fisksoppa.

Aldrig ens ätit fisksoppa förut men idag ville jag ge mig på det eftersom varken jag eller Joakim hade mat idéer. Jag gjorde dock bara soppan till mig själv eftersom han inte äter fisk.
 
Jag skalade iallafall tre potatisar (jag vill ha en mättande känsla efter en soppa därför tog jag så många), två små morötter som egentligen motsvarar en normal, en gullök, en halv purjolök, fryst broccoli, fiskbuljong, grönsaksbuljong och gravadlax då de va de enda jag hittade i färsk lax-väg.
 
Kokade upp potatis, morot och löken med fisk&grönsaksbuljong. Hällde i lite salt och vitpeppar och när potatisen började närma sig rätt mjukhet la jag i laxen som jag skurit i tärningar och frys broccoli. När allting blivit klart rörde jag ner en matsked creme fraiche och när jag sen serverade maten la jag en extra liten klick creme fraiche på toppen.
 
För att vara första gången tyckte jag om det. Fast nästa gång lär jag nog inte ta gravadlax för jag antar att den är lite saltare än tex kallrökt. Så de blev lite salt när man fick laxen med, men utan laxen var det precis lagom salthet så därför testar jag nästa gång med annan lax. Betyget blev hur som helst godkänt av mig! (:
 
Kul att jag börjat uppskatta soppor, vilket jag inte gjort förr då jag tyckt de saknat mättnadskänsla efter. 
 
Och en fråga till er som uppskattar och brukar göra fisksoppa, har ni tips på hur man kan göra soppan ännu bättre. Jag tittade inte ens på recept när jag gjorde denna så jag vet inte hur de brukar smaka eller vad som ska vara i (; hehe..
 

Lördagen 7 December.

Ja det gick ju som väntat och det var nog bäst, vi vet ju att ettan syns i någon månad sen blir det tyst just för kontraktet dem får. Så ja jag har inte mer att säga.
 
Sen där runt elva började hyptnotisören på TV och vi skulle se den, jag var dock så otroligt trött så jag somnade på soffan. Valde att gå och lägga mig så jag somnade runt tolv trots att det var fredag.Skönt och behövligt säger jag. Trodde jag skulle sova länge idag också, vaknade dock redan halv tio och var pigg.
 
En varm uppfräschande dusch och kläder på. Snart ska vi åka till Birsta City och gå och titta på lite julklappar!

Tumme upp och tummar ner.

Den ena tumme upp jag tänker ge idag går till Anders Bagge. Han är min favorit i Idol. Jag hoppas jag någonsin får träffa han för då ska jag ge han en kram. Jag tycker han verkar så himla snäll!!
 
Tumme ner går till årets Idol över lag, sämsta gänget någonsin och inte direkt någon som varit bra hela vägen. Känns som alla fått kritik angående falsk sång genom hela säsongen. Självklart har Kevin varit den som toppat mest och ändå står han i final, det borde säga allt. Idol var från början en sång tävling, efter den här säsongen tror jag IdolSverige kommer lägga ner.
 
Sven får också en fet tumme ner, han bara förstör! (även om jag inte direkt märkt av det så har jag ögon och möjlighet att läsa aftonbladet så nej tumme ner!)
 
Tumme ner också till att jag fryser och är trött så nu tar jag mig själv och datorn och slänger oss i säng. Där hör vi hemma tills imorgon när jag vaknar.(Ps, de blir ju ifs tumme upp på helgen som ger sovmorgon!!)

Fredagen 6 December.

Äntligen är det helg! Det betyder två dagar med sovmorgon och en chans att vila hjärnan från intryck lite. Skönt (:

Just nu i Norrland.

Det snöar och det vita täcket blir bara tjockare..
 

Snön faller och faller.

Det skulle tydligen bli lite storm här uppe också inatt eller imorgon så det blir att jag kör hemifrån lite tidigare imorgonbitti så jag vet att jag och min samåkare inte blir sena till jobbet. Ja jag tror nog att snön kommer ligga kvar imorgon!
 
Jag tycker att det är skönt att det är fredag imorgon, det betyder att man har två dagar med sovmorgon. Dessutom känns det som man förtjänar helgen och ledighet lite mer när man har arbetat eller gjort något vettigt under veckan. Det är skönt att ha kommit igång lite och fått lite struktur i vardagen. Detta kommer bli bra! (y)
 
Tankarna går ner till Skåne, jag hoppas stormen inte blir allt för jobbig!

Torsdagen 5 December.

När vi vakande imorse låg det ett tunt täcke med snö på marken. Kände faktiskt lite glädje när jag slapp köra till jobbet då. Dagen på utbildningen har rullat på ganska snabbt med varierande saker. Stack till Hemköp även idag för att köpa lite sallad till lunch, blir dock dyrt om det fortsätter så, så det får väl bli storkok när man kommer hem ändå för att kunna ha matlåda med. Känner dock inte för att ställa mig o laga mat när jag kommer hem så de är lite jobbigt.
 
Matten står jag och stampar på måste jag nog erkänna. Jag räknade några uppgifter igår sen kändes det som jag inte kom någonstans igen så de går minsann inte fort fram.
 
Det har börjat snöa här uppe igen och det ligger ett vitt täcke på marken så det förvånar mig inte om det kommer va super mycket snö imorgon när jag ska köra till jobbet. Usch gillar inte att köra bil när det är halt på vägarna..

Onsdagen 4 December.

Jag trodde man skulle bli morgonmänniska eller iallafall piggare när man kört upp tidigt på morgonen några dagar. Känns dock fortfarande som måndag morgon var den morgon denna vecka som jag varit piggast på. Fast jag antar att alla nya intryck som man får varje dag och de långa dagarna gör att man oavsett är lite trött när man vaknar på morgonen.
 
Imorse hämtade jag upp en av tjejerna jag jobbar med på vägen till jobbet. Sen har hela dagen passerat på med en massa ny information om företag och sånna saker. Känner att det börjar på riktigt nu. Kul är det och gruppen som går utbildningen är ganska skön. Tycker iallafall vi tar hand om varandra och det är ju bra.
 
När jag sen kom hem så pussade jag lite på Joakim sen åkte vi till Willys och handlade. Han visade mig powerking energidricka som var typ en tredje del av priset av en redbull och smaken påminde om hustler så en låda med sån dricka följde med hem. Och sen en hel del mat. 
 
Imorgon är det jag som får skjuts till jobbet, ganska skönt det är fler som bor liksom nära så man kan samåka med varandra. Känns lite onödigt om båda ska köra samma sträcka när man kan dela kostnaderna :D
 
Jag har avrundat kvällen med en skön dusch, mår lite halv konstigt och ska bara föna håret lite sen kryper jag åter ner i sängen. Roar mig med lite serier sen lär jag väl somna kvickt också. (Förhoppningsvis iallafall!!)
 

Tisdagen 3 December.

Min underbara lillasyster fyller år idag. Skulle egentligen skrivit till henne redan inatt men bestämde mig fort för att nej jag ska sova. Imorse var mina tankar på helt annat så det var faktiskt först i eftermiddags som jag fick iväg ett sms till henne..
 
Dagen på jobbet har rullat på, var ganska så trött imorse så det är säkert värre imorgon så jag går väl och lägger mig när jag ätit middag och gjort några mattetal. Ska dessutom hämta upp en av kollegorna imorgonbitti så vi samåker in till Härnösand. 
 
Annars har jag nog inte så mycket att uppdatera faktiskt. 

En varm dusch, fan va nice!

Den där planen jag hade ikväll att bara chilla och plugga lite matte gick inte som planerat. Istället har jag ju bokat flyg & tågbiljetter, pratat med mamma i nästan en timmes tid, sen har jag faktiskt beställt lite julklappar.
 
Precis tagit en varm dusch och det kändes så otroligt skönt mot kroppen. Ska torka håret sen förflyttar jag mig till sängen, känner att jag borde försöka sova så det blir mer än fem timmars sömn inatt. Annars lär jag nog va lite mer halv död imorgon och de är ju inte bra.

Vilket klabb, men tillslut så.

Jag har väntat länge på att beslutet om julafton skulle gå att ta. Först berodde det på om jag skulle jobba eller va arbetslös. Sen skulle det handla om jag hade möjlighet att va ledig eller ej. När jag väl fått bekräftat att jag fått jobb och att utbildningen inte skulle va under julveckan ville jag bara få det liksom helt hundra, vilket jag fick idag. Kom hem, spred den glada nyheten sen tittade jag på SAS hemsida och det fanns ju inga flyg tillbaka upp efter jul. Tänkte what, ska det inte gå nu. Tillslut tänkte jag steget extra och har nu bokat flyg från Sundsvall till Köpenhamn (via Stockholm) så jag är nere i Skåne på snabbvisit under julen.
 
Dock är det tråkigt att jag ska fira ännu en jul utan älsk, men ibland får man helt enkelt välja vill man äta kakan eller ha den kvar. Eftersom jag inte fick fira jul med familjen förra året så vill jag åka ner detta året. 
 
Jag förra julen, den spenderade jag i Egypten. Hade dock tur som hade en chef som varit hemma i Danmark och fått med sig en hel del julmat så vi kunde fira en dansk/svensk julafton. Över förväntan (: sen spelade jag julklappsspelet där man slår tärning för första gången och då vann jag mååånga paket tihi! 

Måndagen 2 December.

Trots att jag la mig i sängen vid tio så somnade jag först runt ett inatt. När larmet väl ringde kände jag inte alls för att gå upp. Fem minuter senare ringde andra larmet och de va bara att masa sig upp. Sminka mig fräsch och pigg i ansiktet, på med kläder, se till så allt var med i väskan, äta frukost och dricka redbull. Pussade på Joakim innan jag lämnade huset och hoppade in i bilen för att köra mot Härnösand.
 
Dagen har gått otroligt snabbt tycker jag trots att den varit lång. Tycker vi är en bra grupp och tror de kommande veckorna kommer bli lärorika och roliga!
 
Och det är dags att titta på flygbiljetter för det är bekräftat, jag är ledig julveckan så jag ska åka ner till familjen i Skåne och hälsa på dem! Woop woop.
 
Nu blir det lösa lite matteuppgifter sen ska jag bara chilla resten av kvällen. Börjar känna mig lite trött nu, kan också va matkoma då jag precis åt men ja.. 

Godkväll första advent.

Ännu en trevlig kväll har passerat och god mat blev vi också bjudna på hemma hos Joakims föräldrar. Lite skratt också. När det sen var dags att åka därifrån hade Joakim bestämt sig för att spela match och samåka med Matte så jag fick ta och köra hans bil helt själv. Gick hur bra som helst. Den var ganska skön att köra också, helt mjuk i allting. Nästan så att jag också skulle vilja köpa en ny bil men nej det ska jag absolut inte, jag har min pärla! (:
 
Nu ska jag ligga på soffan och se ett avsnitt av Hart of Dixie sen ska jag nog göra mig klar för sängen. Jag har så mycket problem med att somna så det är väl lika bra att lägga sig i tid. Larmet är ställt på halv sju och då ska jag även gå upp, inte bara väcka Joakim som jag brukar. Tänk imorgon är första dagen på mitt nya jobb! Pirr i magen. Den här utbildning som vi ska ha i fyra veckor kommer nog bli lite som skolbänken för min del. Jag tror jag kommer ha mycket att lära mig, men jag gillar att utvecklas och lära mig nya saker så det kommer nog vara både roligt och lärorikt! 

Första advent.

Jag har spenderat denna söndagen med att städa lite, tvätta, plocka in alla mina kläder i garderoben igen. När jag visat Joakim mina fina pyntade ljus fick han äran (läs: tog sig äran) att tända ljus nummer ett. Så det blev första advent på riktigt i vårt hus då.
 
Snart ska vi åka till Joakims föräldrar och äta middag. Sen blir det säng tidigt för min del iallafall. Imorgon börjar jag ju mitt "nya" liv. Jag ska ju äntligen få lite struktur på mina dagar. Tidiga morgnar väntar, långa dagar och dagar utanför huset, känns awesome! Klockan åtta imorgonbitti börjar vi dagen i Härnösand. Spännande med ny miljö, men jag måste nog också erkänna att jag är lite nervös också.
 
Klippte ju lugg i fredags så här har vi en liten bild på det.

Söndagen 1 December.

Det är första advent idag så jag fick äntligen pysslat fram mina egna advents ljus. Fast jag tänder det första ljuset först senare idag. Jag har ju också köpt chokladkalendrar till mig och Joakim, han får en blå och jag en röd så vi kan hålla reda på vems som är vems (;
 
Jag undrar om det är nu man ska börja känna julklappsstressen. 
 
 Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0