Det märks att det är vintertid.

Eller är det bara jag som är gammal. Fast jag kan erkänna att jag varit trött redan runt nio-tio tiden sen vi slog om klockan haha. Idag lyckades jag somna på soffan efter maten också och nu går mina ögon nästan i kors. Väntar på att playstationet ska göra klart updateringen för zombies så jag kan spela en runda eller två innan jag går och lägger mig.
 
ps, tycker denna vecka gått otroligt fort det är ju helg imorgon igen..

Många bollar i luften.

Det är väl då det är lättast att iallafall en hamnar där den ska, eller? 
 
Jag har iallafall haft webintervju, blivit kallad på arbetsintervju, varit på rekryteringsträff, jag har träffat min handledare på AF och jag har nu äntligen fått klar tecken på att min ansökan om matematik kan skickas in, så snart börjar man väl plugga också mitt i allt jobbsökande. På distans, så det gäller att ha självdisciplin och verkligen göra det man ska och inte bara lata sig. Jag tror det kommer gå bra.

Torsdagen 31 Oktober.

Larmet ringde vid nio tiden och snoozen ringde kvart över. Var bara att kliva upp, slänga upp håret i en toffs, sminka sina trötta ögon och klä på sig. Plockade ihop grejerna, startade bilen lite tidigare för att få bort frosten på rutorna. Sen körde vi in mot stan och AF där. Rekryteringsträffen gick ganska fort, fick lämnat våra CV sen åkte vi till Birsta City. Inom Biltema för att köpa diverse vätskor att hälla i bilen. Sen blev det lite lunch och sen vidare in till mediamarkt för att checka en sak. 
 
Nu är vi hemma igen. Och det blir nog inte mycket till skridskoåktning idag då det små regnar ute och det är ju inte kul att åka då. (Nej de har inte varit så kallt att sjöar har frusit till is här uppe men vi är norrland där allt handlar om hockey så dom har konstgjorda isbanor både inomhus & utomhus, inte alls som i Skåne där vi åker på frusna sjöar hehe)

Snart krypa ner i sängen.

Eftersom eftermiddagen imorgon troligen innehåller skridskoåkning så bestämde jag att vi skulle ta den tidiga rekryteringsträffen vid halv elva. Vilket betyder att man måste upp redan vid nio, lite tidigt men tror väl då jag somnar tidigt på kvällen också vilket är nice. Jag är en sådan person som helst duschar samma dag som jag ska iväg, men ska man upp tidigt duschar jag hellre kvällen innan så man kan sova lite längre (; så blir till att föna håret nu för att lägga sig med blött hår lär ju inte ge en bra hår dag imorgon haha.
 
Kvällen har bestått av god mat, vilket team vi var med middagen alltså. Potatisgratäng med fläskfilé och god sallad, mums! Och Julmust (;  - Några bra saker finns med vintern, två av dom är julmust & pepparkakor (;
 
Sen fylldes kvällen med lite film och soffhäng, vi såg på filmen Red och den var ju ganska bra, action och även lite komedi. Blir att vi ser tvåan en annan kväll. Nu är det dags för drömmarnas land. Todiloo

Onsdagen 30 Oktober.

Åkte iväg på mitt möte på AF idag och fick en ny plan över hur jag ska gå tillväga med att söka jobb. Jag är ju väldigt aktiv redan så han sa att det enda jag kunde bli bättre på var om jag gick ut och visade mig och lämnade CV på plats och det håller jag med honom om och har faktiskt tänkt göra. Bara inte tagit steget än.
 
Efter det hämtade jag Joakim och åkte till hans föräldrar för vi behövde skriva ut CV inför imorgon då även han ska följa med på rekryteringsträffen. Tanken är att vi ska ta den tidiga träffen och sen ska vi kanske åka skridsko på eftermiddagen. Jag har inte åkt på typ hundra år pga oslipade skridskor men nu ska jag få mina slipade och kunna åka hela vintern. Skoj!
 
Och ikväll ska vi äta gott. Jag ska göra potatisgratäng och Joakim ska fixa fläskfilén. Ibland får man lyxa till maten även på vardagen. Gott ska det iallafall bli, är redan super hungrig men får vänta ett tag ...

En liten spelkväll igen.

Var iväg och köpte pepparkakor tidigare ikväll så jag har ätit årets första pepparkakor nu. Gott var det, och självklart med mjölk (: Annas pepparkakor för det är mina favoriter, dock inte orginal denna gång utan med mandel och de va super goda!
 
Spelat lite Zombies med Joakim och Mattias nu på kvällen, jag får alltid minst kills när jag spelar med dem men när jag spelar själv kommer jag upp i högre level. Kul är det vilket fall som helst.
 
Imorgon ska jag iväg på möte med min handledare på AF och på torsdag ska jag iväg på rekryteringsträff. Så det är fortfarande lite saker inbokat denna veckan. Känns ju ganska skönt. Lite bollar i luften så tillslut måste väl någon fångas? I hope so.
 
En runda zombies själv på egen hand sen ska jag faktiskt gå och lägga mig, känner mig ganska trött redan. 

Då var de bara att vänta.

Efter att ha spenderat hela eftermiddagen i Sundsvall är vi hemma igen. Jag tyckte det kändes ganska bra, men när Joakim kom tillbaka med så mycket glädje och självsäkerhet så kändes mitt agerande helt plötsligt som värsta magplasket.
 
Inte ens sushin idag var bra, helt ärligt sämsta jag ätit och då ska det ändå vara på de "bästa" stället i Sundsvall, nej första och sista gången jag tar hellre andra stället där kan man åtminstånde hålla sushin utan de går sönder hela tiden.
 
Gick runt på köpcentret inne i stan medan Joakim gjorde sitt. Gick på H&M i säkert en halvtimme och kom därifrån med handkräm, penslar och lilaögonskugga (då makeup store inte har tillräckligt mörk, annars är de mitt favorit märke i ögonskugga då ögonskuggan i sig håller länge och även om priset är runt 150kr för en färg så håller färgen super länge utan att ta slut.) Kollade även efter stövlar, men köpte inga här heller. Ger nog snart upp mitt letande faktiskt.
 
Nu tänkte jag dra filten över mig och titta på någon serie.
 

Tisdagen 29 Oktober.

Kan inte bara alla hålla sina tummar för mig i dag. Och önska mig lycka till och att allt kommer gå bra. Jag vill verkligen de här nu så kan inte allt för en gångsskull bli som jag vill. Jag håller själv tummarna. Om några timmar får det bära eller brista. 
 
Sen efter mitt möte i stan ska jag minsann äta sushi. Med eller utan Joakim, men helst vill jag ha med honom då det kan va lite tråkigt att sitta och äta på restaurang själv. Sa igår att vi skulle äta tillsammans, sen när han är på sitt ärende äter jag själv och när vi ska åka hem beställer jag med sushi hem. Har jag dille eller vad? - Ja jag ska lära mig att göra själv, älskar california rolls och de är crabstick, gurka och avocado i. Ska bara hitta sån sjögräsplatta och sushimatta och så köpa hem grötris sen är det game on (;

Måndagen 28 Oktober.

Efter att varit inne på syrrans blogg och läst om stormen som väntas iallafall i södra Sverige fick jag en liten längtan hem igen. För precis som hon skriver så är det ganska mysigt. Strömmen försvinner, vi som familj brukade tända ljus och spela monopol i flera timmar. Ett annat sätt att få alla samlade istället för att alla är placerade framför TVapparater eller datorer och är så asociala som det bara går, typ. Så jag har tyckt kvällar med strömavbrott varit mysiga just för att vi gjort saker ihop under de mörka timmarna (:
 
Vi här uppe i norr kommer väl inte drabbas så mycket av stormen om jag förstod det rätt på Aftonbladet och det är väl ganska skönt det också ifs. 
 
Källa: SMHI.

Så var det snart måndag igen.

Vaknade, duschade, klädde på sig och startade datorn medan Joakim gjorde samma rutin. Sen åkte vi till Birsta Ciry och faktiskt denna gången för Joakims skull. Dessutom kom jag därifrån utan att ha gjort av med en enda krona tänkte jag säga men då hade jag inte talat sanning, vi åt ju lunch där och den var inte gratis. Jag tittade lite efter stövlar men kände samma sak som förra gången, årets stövelmode är så otroligt fult. Stalltjej eller Cowgirl det är typ de man får välja. Jag vill ha kvinnliga stövlar, men utan högklack. Annars fanns det ett par på dinskor som var snygga, men klacken var för hög för att jag ville köpa dom. Vill ha som vardagsstövel.
 
Kom hem och la mig på soffan, mådde inte så bra så jag somnade lite där innan vi åkte till Joakims föräldrar där vi blev bjudna på mat. Joakim åkte sedan med Matte för att spela hockey och jag blev kvar en stund. Hann spela lite bingolotto och titta på dagens avsnitt av solsidan. Sen kände jag att det var dags att åka hem.
 
Nu blir det bara soffhäng resten av kvällen, lite tända ljus och lite seriemys. 

Söndagen 27 Oktober.

Vi behöver nog inte längre säga "glöm inte ställ om klockan inatt", då vi lever i en tid då klockan slår om sig själv. Det fick iallafall jag veta för ett år sedan, trots att jag stängt av autosaket på mobilen ställde den om sig och jag höll på att försova mig till jobbet, anledning? Jag var i Egypten och där har dem inte längre vintertid.
 
Likadant problem hade jag ju när det slog om till sommartid och jag ganska bakis eller fortfarande full stack till marinan för att åka med till Mahmya men eftersom klockan ändrat tid automatiskt var jag där en timme för tidigt haha. (Ja detta var fortfarande när jag var i Egypten)..
 
Nej nu ska jag väl försöka mig på att sova, godnatt och när vi vaknar är det vintertid...

Känns som söndag.

Jag har verkligen inte gjort något vettigt alls idag. Eller jo jag har faktiskt plockat undan från efterfesten inatt och sen har jag startat diskmaskinen. Det är typ så effektiv jag varit. Inte ens orkat laga mat, då va de tur man hade en micromat i frysen som man kunde värma i micron (;
 
Imorgon ska jag tvätta, rensa kattlådan, dammsuga och hoppas på lite sol så kanske vi går ut och går en promenad också. Sen i veckan har jag två möten inbokade och tänkte gå på en rekryteringsträff så det känns som det händer lite saker och det är awesome! 

Lördagen 26 Oktober.

Jag lever, det blev inte så hårt igår men som vanligt mår jag ändå illa. Sagt det förr och kan säga det igen, även om jag skulle va nykter på en fest skulle jag väl bli bakis dagen efter, så känslig är jag. Sucks..
 
Vi åkte iallafall in till Sundsvall igår och började förfesta hemma hos Elin & Robin. Vi beställde lite pizza som Matte fick cykla och hämta då verkligen alla sa att vi aldrig skulle få bord på Olles en lönefredag när vi inte bokat bord. Pizzan gick lika bra, behövde väl bara en liten grund i magen innan man började dricka. Shottade upp fisherman-drickan otroligt fort. Drack upp mina cider och sen började vi gå ner mot stan.
 
Hamnade tillslut på Allstars där vi drack lite till innan jag , Joakim, Matte och Åke gav upp festeriet. Vi gick till subway och fick med oss lite mat hem. Körde en liten efterfest hos oss och vi fick även besök av Jockes syrra och en kompis. Halv fem tror jag nog klockan hann bli innan jag kom i säng trots att vi åkte från stan ganska tidigt. 
 
Gick upp vid elva idag och har mått lite smått illa. Hade önskat jag slapp det men enda sättet är väl hålla sig ifrån alkoholen och jag känner att ibland behöver man även festa lite trots man dagen efter mår lite sämre hehe.
 
Vad som händer resten av helgen vet jag inte. Tror väl att Joakim och Matte ska lana här så jag får nog roa mig lite på egenhand. Har jag tur kanske vi spelar lite zombie tillsammans också, var ju ganska längesen jag spelade det. 

Oh happy friday!

Jag kom upp lite efter tio och klädde på mig, borstade igenom håret och slängde upp det i en toffs, borstade tänderna och sen gick jag ner och tog ett glas vitaminvatten (som självklart smakade skit efter att ha borstat tänderna). Körde iväg till AF och hade ett snabbt möte där för att prata lite om hur jag går tillväga med jobbsökningar osv. Han tyckte det såg bra ut det jag hade gjort förra månaden och sa att fortsätter jag så så kommer det att gå bra. Såg att det var rekryteringsträff nästa vecka så den lappen tog jag med mig hem också.
 
När vi var klara med vårt lilla möte körde jag hem igen för att väcka Joakim och få honom med till systembolaget. Köpte lite dricka, gick in på Coop och handlade lite där innan vi åkte hem igen. Jag började baka scones för jag var hungrig och mitt i allt ringer telefonen och jag får nog månadens bästa samtal (om man bortser från samtal från familjen som också är värdefullt) så nu håller jag tummarna ännu hårdare. Snälla låt det va min tur!!
 
Nu dricker jag lite celsius för att få energi. Den med Limesmak var helt klart min favorit. Jag är inte så mycket för syrligt egentligen men när det kommer till limedryck så gillar jag det. Jag älskar ju roses lime blandat med sockerdricka (och is), ska man festa till det så kan man ju hälla i lite vodka också...
 
Och ikväll så ska vi dra in till Sundsvall och festa lite, vilket jag tycker ska bli riktigt kul.

Fredagen 25 Oktober.

Jag skulle egentligen sovit för ett bra tag sedan, men jag har fastnat med serier och nu har jag blivit hungrig också. Så typiskt. Och egentligen är jag inte ett dugg trött, mest glad faktiskt. För imorgon har vi lite planer för kvällen och går det som det brukar blir det väl lite galet. Fast jag börjar dagen med möte på AF och det var väl därför jag ville komma i säng i tid för att komma upp i tid på morgonen. Har dock öppen tid mellan 10-16 men det är lika bra att börja dagen tidigt så man hinner allt man ska på eftermiddagen ..
 
Blir nog en bra fredag.

Torsdagen 24 Oktober.

När man har ett beroende brukar man åka på rehab för att ta itu med sitt problem. Jag har inte haft svårt att erkänna mitt beroende till att köpa nya skor, kläder, väskor osv och nu känner jag mig som jag är på rehab eftersom jag satt stopp för mig själv. Till dess att jag har en inkomst igen så får jag inte köpa massa onödiga (men ack så snygga) skor, klänningar eller liknande. 
 
Däremot ger jag mig själv en extra kick i baken till att göra något åt saken. (hahah jag rimmade utan jag tänkte på det och såg de först när jag läste igenom inlägget!!) För om, jag säger OM det går vägen och inkomsten kommer snart. Ja då får jag köpa dessa skor, tror det blir de svarta för de är lättast att matcha men de blåa är också extremt coola tycker jag.. Vilken färg gillar ni bäst och vilken hade ni själv valt?
- skorna kommer ifrån Nelly.
 
Sen fick jag ett samtal ifrån Skåne då jag fick chansen att prata med både mamma och syrran. Kändes som det kom precis i rätt tid. Skönt att få prata lite med dem, för dem är ju otroligt saknade också. Och om två månader är det julafton, time will tell ifall jag kommer åka ner och fira jul med familjen eller om jag blir kvar här uppe. Man kan inte riktigt bestämma allting själv utan det beror ju lite på om man har möjligheten.
- love you with all my heart.

Serie för TVD fans.

Ni som brukar titta på The Vampire Diaries är kanske intresserade av den här serien som har fokus på just den första vampyr familjen. Serien hade premiär 3 Oktober, när den har premiär i svensk tv vet jag dock inte..
 
The Vampire Diaries. A thousand years ago the Original Vampire family swore to each other that family is power and they pledged to remain together forever. Centuries have passed and the family bonds are broken. Klaus Mikaelson heads to the French Quarter of New Orleans, a city his family helped build. His former protégé, Marcel, is now in control. Elijah follows Klaus to New Orleans where they discover werewolf Haley and a powerful witch named Sophie. Klaus has no intention of answering to his now powerful protégé and is determined to reclaim the city and the power along with reuniting his family. While waiting for Rebekah to join them, Klaus, Elijah and the witches form an uneasy alliance to make sure THE ORIGINALS once again rule New Orleans.
 

Onsdagen 23 Oktober.

Godmorgon!
 
Larmet var ställt på klockan åtta imorse sen ringt en gång i halvtimmen för jag skulle kontrollera min mail. Tio över tio gick jag upp och satte mig vid min datorn på andra sidan huset där internetet är som bäst och körde igång min andra chans. Nu ska man bara vänta och hålla tummarna på de bästa.

Tisdagen 22 Oktober.

Jag tog chansen men internet förstörde, förhoppningsvis får jag en ny chans imorgon? Annars ..
 
Jag öppnade Celsius Lime idag och jag gillade den bäst av de tre smaker jag smakat. Apelsin kommer jag inte ens ge en chans då jag inte är så glad för det blandat med kolsyra. Men Limen hade inte lika mycket sötningsmedels-eftersmak som de tidigare så det är ju positivt. Kändes frisk och god!
 
Fick in mina sommardäck på vinterförvaring också. Ja dom kunde ju knappast ligga kvar i min lilla pärla. Sen utöver det så har man städat undan lite här hemma idag. Sett i kapp några serier och nu inväntar jag hemmafruarna trots jag inte sett så många avsnitt tidigare. Får se om det är underhållande. 
 
- Har fortfarande kvar rödluvan (Sandra!) .. (:

Nu är bilen redo för vintern.

Ringde Däckia vid middagstid för att kontrollera om däcken vi beställt kommit in och det hade dom så jag fick en tid att komma dit för att byta till mina nya dubbdäck. Så det känns ganska skönt för man vet aldrig när vintern kommer, det har ju redan blivit hala vägar och snart kommer väl snön på riktigt också. Så nu är däcken på plats och bilen är iallafall redo för vintern (även om jag kanske inte riktigt är redo för snö & kyla, fast det är jag väl aldrig hehe.)
 
Nu ska jag spendera resten av kvällen på soffan med TVn som sällskap.

Måndagen 21 Oktober.

Såhär ser det ut utanför vårt hus just nu, i skuggan är det minus en grad. Brrrr!
 

En dans på rosor, så kommer taggarna.

Vi lever i en värld där allt bra målas upp så stort och det som är mindre bra ska sopas under mattan. Frågar någon hur mår du, så ska du säga bra. För det är ingen som vill veta om du mår dåligt. Så jag känner väl att jag inte har så mycket att skriva om, om jag skulle måla upp mitt liv som bara bra. 
 
Jag kan erkänna att det är lite tufft att starta om på en ny kula som tjugofemåring i en ny stad som ligger flera timmar ifrån sin hemby och sin familj som man såklart saknar. Man känner inte till området, man känner inte så många människor och sen ska man ge sig ut på arbetsmarknaden också. - Fast jag tänker att det mesta kommer rulla på så fort jag liksom kommit igång med arbetet. Pengarna kommer att rulla in på kontot igen och förhoppningsvis kan jag börja spara lite pengar igen, jag kommer träffa lite mer människor och om jag har tur skapa lite vänskapskretsar, jag kommer få en aktiv vardag med rörelse och bemötande. Så just nu kanske det känns lite tungt men därför så ska jag rosa min pojkvän dessto mer som finns här för mig, han är bäst!

Söndagen 20 Oktober.

Nej denna månaden har inte alls bara sprungit iväg. Tyckte precis det var slutet av September. Tiden går alldeles för fort ibland tycker jag. Eller var det helt enkelt så att tidsuppfattningen när man var liten var så dålig så hela dagen kändes längre än den gör nu? Idk.
 
Idag är vi bjudna på middag hos Joakims föräldrar, ska bli väldigt trevligt. 

Lördagen 19 Oktober.

Har haft mysigt hela kvällen. Åkte och handlade lite mat till oss och katterna på ICA sen kom vi hem och började kocka tillsammans, fixade perfekt lördagsmat i form av tacos! Sen gick vi en våning upp och tittade på Grown ups 2 en film jag tyckte var väldigt rolig (: Blev lite mer film i form av acton, Mission Impossible och nu avrundar jag nog kvällen med skräck, terror på Elm street, vet dock inte vilken men en av de äldre versionerna iaf.
 

Såg ut såhär förrut, nu är det slut.

- Gott var det kan jag säga och magen är nu full igen..

Fredagsmys fullt ut.

Tittar på Idol med filt om kroppen. Har varit nere och startat ugnen för att göra vitlöksbröd, hållt på att tina upp lite räkor och har morötter och dipp. Fast någon god dricka har jag inte, dricker vatten. Lika glad ändå, eller?
 
Nej ska jag vara ärlig så är jag nog lite vissen. Det är tur att man har en så underbar pojkvän och sambo som jag har för annars kanske jag hade varit och pussat lite på marken just nu. Fast jag vet att allt är tillfälligt, när jag får ett jobb med inkomst så kommer allt gå tillbaka till normalt igen.. 
 
Nej slut deppat, nu ska jag slänga baguetten i ugnen och äta räkor, mums!

Glöm inte bort att ta hand om dig själv.

När kylan kommer är det lätt att läpparna blir torrare, händerna blir torrare, nagelbanden spricker. Så glöm då inte stanna upp en sekund och ge dig själv lite hemmaspa behandlingar. 
 
 
När jag var på H&M sist så hittade jag nailpolisher för 19:50kronor. Jag såg och använde sån här för första gången sommaren på Skiathos då Johanna hade en sådan och visade hur man använde den. Det finns fyra sidor och det står vilket steg det är på dom. Jag använder inte första då jag har vanlig nagelfil att liksom fila naglarna med. Men hur man gör med denna är att jag börjar på steg två, liksom filar på nagelns ovansida, steg tre likadant och avslutar med steg fyra. Naglen blir helt len och glansig som att du har tagit genomskinligt nagellack på fast det är nagelns egna oljor som kommer fram och gör allt de där. Jag går runt och känner på mina lena naglar hela tiden.
 
Sen kan en nagelbandsolja också vara bra att ha till hands. Jag har väldigt dåliga nagelband och så går dom sönder så är jag där och pillar så jag försöker helt enkelt mjuka till dom så jag inte har någonting att pilla bort. Denna nagelolja köpte jag när jag fixade mina naglar för ett tag sedan så kommer inte ihåg vad jag betalade för den men på Kicks finns det olja & creme från ca 60kronor..
 
Läppbalsamet är köpt på Yves Rocher  för runt 20kronor och är återbyggande läppbalsam med sheasmör. Känns jätte bra på läpparna och jag har redan börjat använda det i förebyggande syfte eftersom jag har märkt att läpparna börjat spricka. Ni vet när man är torr om läpparna och så ler man och känner att halva överläppen gick sönder, typ så.

Välkommen in i Celsiusvärlden.

Kan jag säga så när jag smakat två sorter nu då? Jag har ju aldrig riktigt vetat vad Celsius dryckerna är för något, jag vet nog faktiskt fortfarande inte så bra. Jag har bara sett att folk som försöker leva ett hälsosamt liv med träning osv dricker detta. Så jag testade ju Cola för några veckor sedan och blev överraskad av den extrema sötningsmedel-eftersmaken som kom. (Jag vet jag har redan skrivit detta för inte så längesedan men det kommer mer nu, hehe
 
Idag tänkte jag att jag ville energiboosta min dag lite, fast jag tror nog ändå jag vaknat på en bra sida idag vilket känns fantastiskt. Så till min lilla lunch öppnade jag Vildabär-celsiusen. Jag blev väl egentligen lika överraskad över sötningsmedel-eftersmaken här också trots jag fått veta att den smaken finns med på alla Celsius. Antar att jag aldrig smakat vildabärsmaken med just sötningsmedel förut, Colan var ju inte helt okänd då pepsimax och säker cola zero o sånt har den eftersmaken (jag har nog bara smakat pepsimax, när jag dricker Cola tar jag alltid vanlig). När jag dricker denna dryck så tänker jag direkt att jag sitter och dricker en cider, antagligen för att när det kommer till smaken vildabär brukar de oftast va i cider-format som jag dricker .. Kan jag bli full nu då? När jag tror jag dricker cider, haha (;
 
Nej men i helhet så tyckte jag den va okej, antar jag bara måste komma över just den här biten med att de smakar mycket sötningsmedel en smak jag aldrig riktigt välkomnat i mitt liv förut. Finns en anledning till varför pepsimax enbart dricks när inte Coca Cola-normal finns (;
 
Jag har en lime också i kylen som ska testas en annan dag, jag vill i hemlighet hålla tummarna på att den inte smakar så mycket sötningsmedel men i huvudsak hoppas jag bara att den är god (:
 
Bilden är googlad men kommer ifrån Celsiussveriges sida.

Fredagen 18 Oktober.

Jag var uppe långt efter min sängtid inatt. Jag fastnade på Nelly och internet-fönster-shoppade. Sen hade jag ju två killar i soffan som kollade på hockey. Jag gav upp runt halv tre tror jag. Gick in och startade ett avsnitt av Hawaii five-0 men somnade ganska snabbt. Klockan närmade sig sex på morgonen när Joakim fick komma in och lägga sig. Så att han ville sova längre än mig idag var väl självklart (;
 
Jag blev väckt av folksam som ringde och pratade med mig. Då fick jag även rätat ut frågetecknet gällande priset på över sjuhundrakronor på halvförsäkringen. De va rent av en miss från min sida, jag som trodde dem höjd månadskostnaden med nästan de dubbla. Tack o lov inte, men jag passade på att ändra till helförsäkring också.
 
Sen har jag fixat med disken och plockat undan lite här uppe. Ska dra dammsugaren över golv och soffa då det finns två "pojkar" som inte vet hur man äter popcorn utan allt hamnar nog utanför munnen (; hahaha.
 
Glädjande besked nummer två är att min akassa äntligen blivit godkänd! Äntligen!!! (:

Torsdagen 17 Oktober.

Första snön har kommit LISETTE!! (; När vi åkte för att lämna mina andra tre däck på däckia idag så åkte vi förbi lite snöplättar som låg i dikena. Tänkte direkt att syrran skulle bli lite avsundsjuk om hon hörde det, hon som gillar snö så mycket (: Har också fått sett att det snöar förfullt i Sundsvall så vem vet, kanske vaknar med ett vitt täcke på marken imorgon om de drar sig hitåt. 

Onsdagen 16 Oktober.

Trots att jag varit tyst här så har jag inte haft allt för mycket för mig någon annanstans heller. Jag tycker att jag mest väntar på saker att hända, och vissa saker kan jag själv inte göra så mycket åt känns det som. Jaja.
 
Igår så la jag iallafall i ny färg i håret för att de skulle bli lite jämnare då de va mycket rött som lös igenom. Jag tyckte väl de blev en aning för mörkt eller så ser de likadant ut fortfarande. Tanken med håret är väl brunt hår, lite mellan/mörkt men långt ifrån svart ändå och så löshår i det. Fast nu får det vänta. Jag känner att jag inte kan lägga ut de pengarna då jag har viktigare saker att lägga pengar på at the moment. (vilket betyder att några naglar blir inte heller byggda, buhu)
 
Vi åt lasagne till middag igår också, fast borde väl säga till kvällsmat för vi åt ju vår middag så sent på kvällen. Anledningen var att vi åt sen lunch och att vi sedan såg på Twilight breaking dawn part 2. Jag som var twilight fan number one förr och inte kunde läsa färdigt sista boken pga att jag började drömma för mycket om vampyrer har alltså väntat i typ över ett år på att se sista delen och igår fick jag då äntligen gjort det. Jag gillade den, väldigt mycket. Joakim hade ju redan sett filmen en gång tidigare och när striden började och första huvudet åkte av så va de jag som typ tappade hakan. VA?! och vänder mot mot honom och säger va igen :o Sen ska jag inte spoila något för jag kanske inte är den enda som varit seg med att se filmen. 
 
Idag har jag tittat lite efter jobb, kollat min mail hundrasjuttioelva gånger, väntar på saker som sagt. Vi åkte iväg till däckia för att se om de fanns dubbdäck att kränga över på mina fälgar. Att det skulle bli så dyrt räknade jag inte med när jag väl hade fälgarna men vad ska jag göra. Kollade på dackonline.se och priserna skiljer väl med hundralappar bara så jag får helt enkelt betala denna summan och sen se de som att jag har helt nya och att dom förhoppningsvis håller några vintrar framöver.. Så jag blev väl lite deppig där. Det är inte kul med massa utgifter när jag inte har någon inkomst. Akassan har jag ansökt om i över två månader och det har varit blanketter hit och dit som skullats fyllas i och jag har fortfarande inte ens fått något besked om jag är godkänd. Känns bara så tråkigt.
 
Dem säger att pengar inte gör en lycklig, men jag säger att man kan fan bli olycklig utan pengar alltså... (Lycka kan visst komma ifrån pengar, har hänt mig många gånger)
 
Såg färdigt på The lone ranger med Joakim nu efter att vi ätit middag och den verkade lite bättre men jag tror jag har missat så mycket i början så jag inte hängde med i filmen förrän halva passerat och sen somnade jag i slutet så jag vet egentligen inte hur mycket jag såg (; haha. Den va nog lite rolig ändå. En poäng till dig syrran! (:
- En annan sak till dig, när du såg The Conjuring tänkte du något speciellt när mamman vaknade upp med blåmärken? Jag tänkte iallafall på vårt special bond (;

En regnbåge!

Jag tittade ut och av en ren slump såg jag en regnbåge. X antal minuter senare var den borta, vilken tur att jag hann ta bilder då (;
 
 

Tisdagen 15 Oktober.

Goddagens. Vi började kolla på The lone ranger igår men vi såg aldrig färdigt den då jag var ganska trött och jag tyckte väl inte den var så jätte spännande. Är inte så mycket för western-filmer heller. Joakim frågade mig vad för filmer som egentligen var för mig då jag, - Ja, en bra skräck och komedi går ju alltid bra! (;
 
Nu ska jag få upp Joakim sen ska jag ansöka om min matte kurs så jag kan få kursintyg som ska till akassan. 

Godkväll!

Jag åkte in till Birsta en runda mest för jag ville in på H&M och köpa nya trosor. Köpte även en ny tröja, köper de v-halsade långärmade toppar med knappar på ärmsluten, tycker dom är sköna och har nu svart, brun, vinröd och mörkblå. Gick sedan runt mest för att titta efter ett par stövlar, vill ha det nu när det inte hunnit bli jätte kallt. Tycker det är så snyggt med stövlar, synd bara stövelmodet är otroligt fult. Jag vill inte se ut som jag kommit från stallet eller är någon freaking cowgirl. Va hände med de kvinnliga stövlarna? Jaja bättre lycka nästa gång kanske (:
 
Sen har det blivit lite TV, lite mys på soffan och sen åkte jag till ICA och handlade lite. Har nu fått två nya Celsius i kylen, testade Cola för några veckor sedan och blev väl chockad över hur mycket sötningsmedel de smakade i eftersmaken men de är väl klart de måste finnas om den är utan socker. Andra bruken (Jocke tyckte inte om den så mycket, så drack halva hans) va faktiskt godare så jag tror väl man vänjer sig. Det är ju typ samma eftersmak på pepsi max o liknande o sådana har jag aldrig varit förtjusta i men .. Har iallafall köpt Vildabär då Anna tyckte det var en favorit sen var det många som nämnde lime och den kan jag nog tro jag tycker om också, så jag håller tummarna. Just för jag håller på att ta mig från läsken så kan ju detta va något jag får dricka istället då det är noll kalorier i burken, plus koffein så jag får lite energi på köpet.
- Anledningen till att jag vill ta bort läsken är väl först o främst för jag i princip druckit läsk nästan varje dag som reseledare och jag har fortfarande väldigt lätt för läsk. Kände mig stolt när jag åt sushi för jag tog Loka citron istället för Coca cola så det känns som jag börjar skärpa mig lite (:
 
Kom hem och gjorde lite potatis & broccoli soppa, hade nybakat bröd till det och sällskap av min kära sambo (: Sen fick jag order om att bara ställa disken på diskbänken för Jocke va tvungen att rusa och spela och sa att han skulle ta disken sen. Så det gjorde jag. Och har nu satt mig i soffan och tänkte väl mysa lite med läsning och serie till Jocke kommer tillbaka för då blir det lite filmmys (:

Movietalk: The Conjuring.

En skräckfilm som har fått 7,6 i betyg på IMDb. Filmen handlar om en familj som har flyttar in i ett nytt hus och inser snart att det finns någon mer än dem i huset. Dem kontaktar Ed & Lorraine Warren som arbetar med det övernaturliga och vill ha hjälp med vad som finns i huset. Baserad på sann historia..
 
Jag hade ganska så höga förhoppningar om denna filmen eftersom så många skrivit på facebook att dem sett filmen och sen inte vågat typ ha släkt, man kan väl säga att filmen gjort många nojiga och lite mörkrädda. Jag gillar filmer som kan skrämma upp en och såg fram emot att det skulle ske. 
 
Dessvärre tyckte jag inte att det var en så skrämmande film. Jag tyckte om filmen det gjorde jag, både själva handlingen och filmen var bra gjord så jag skulle kunna se den igen men jag hade nog ändå önskat att jag också fick den där känslan efter filmen att jag ville dra täcket lite närmare ögonen och liksom tända lamporna i hela huset. Killarna var lite mer skrämda efter filmen, eller Joakim nojade lite iallafall. Men det var ingen som skrek eller hoppade till oerhört mycket i soffan så kan inte utse någon som förlorade det (;
 
Jag tycker absolut att om man gillar skräckfilm och lite av det där man inte riktigt kan förklara då ska man se den här filmen. Kanske blir du också uppskrämd som många andra eller kanske du som jag inte blev riktigt skrämd men ändå tyckte filmen var bra, eller så kanske du rent utav tyckte filmen var dålig och de hade ju varit synd.
 

Vaknar upp på dåligt humör.

Det är kul att man somnade for real typ klockan sex imorse när Joakim äntligen gav upp hockey & tv-spel och skulle sova. Hade dock somnat till några gånger från tre fram tills dess. Vad som är ännu roligare är väl att man inte längre kan sova och jag var nog uppe för en halv timme sen för jag har en pojkvän som liksom tvunget måste rulla på mig hela tiden. Så jag har fått gått upp, dammsugat popcorn från soffan sen inatt, fixat med disken sen igårkväll och bara allmänt varit irriterad. Jag vill väl också kunna sova lite längre när jag varit uppe halva natten men nej ...
 
Fast förhoppningsvis menas det att dagen bara kommer bli bättre, right?

Måndagen 14 Oktober.

Jag har börjat fundera på om jag ska försöka mig på att göra hårförlängning igen. Fast denna gången inte trens med lim utan slingor med keratinvax. Och dessutom tänkte jag då göra det på salong. Hittade en salong i Sundsvall där man fick möta personalen först och diskutera hur mycket slingor man behöver, vilken färg osv sen kommer man dit och sätter i det när håret blivit beställt från Rapunzel of Sweden. Vilket jag tycker låter bra. Eftersom jag har tunt hår så tror jag att 60 slingor blir tillräckligt för mig och då kostar det ca 1600kr vilket är mer än om man beställer och gör själv, men jag tänker ju att dem hjälper en att hitta vilken färg som passar, beställer håret och sen sätter dem i det. Och andra salonger tar väl mer så jag tycker det är billigt. 
 
Sen skulle jag nog vilja fixa naglarna också, bli lite kvinnligare än vad jag känner mig nu när naglarna bara bryts hela tiden. Ser lite fräschare ut med fina naglar och dessutom ser mina korvfingrar lite smalare ut när längd kommer på. Vilket gör mina händer snyggare också! (:
 
Någon som har tips & idéer angående mina nya dille-idéer? Tackar gärna för hjälp då jag inte har så mycket kunskap inom dessa områden (: Men jag är väl lite trött på att mitt hår växer till en viss längd och stannar där och sen att det är så tunt så det är både längd och lite tjocklek jag är ute efter. Och jag tänkte köra med brun hårfärg ifall jag gör detta.

Skräckfilm med två killar.

Jag har ju sett att många har skrivit om The Conjuring på facebook om hur läskig den är och att folk inte vågar gå i mörker efter att ha sett filmen. Nu känns det lite som samma feedback som kom efter att folk sett REC då vågade dem inte sig ut i trapphusen och den filmen var enligt min mening otroligt dålig. Dock tror jag inte denna filmen kommer vara det, jag hoppas verkligen inte.
 
Jag ville se filmen och Jocke bjöd även hit Matte så vi tre ska snart sitta bänkade i soffan med släckta lampor och hög volym. Får se vem som skriker eller hoppar till först! (; 
 
ps, hoppas verkligen inte mina höga förhoppningar förstör filmen..

Kvällsbilder.

Även igårkväll när jag skulle köra mot golfen så fick jag tagit några nya bilder innan jag hoppade in i bilen. Kan nog lova att det kommer komma fler bilder innan vi lämnar detta hus (;
 
- min älskade pärla!
 
 
 

Godmorgon!

Klockan nio imorse vaknade jag efter typ sex timmars sömn, väldigt förvånad över det trodde jag skulle snarka på soffan minst till klockan elva för att snooza så länge som möjligt. Gick ner och släppte ut den ena katten, kollade mat & vatten då den ena katten stått och jamat vid mig trodde något var fel men han tyckte väl bara inte jag skulle sova nå mer (; haha.
 
La mig på soffan igen och tittade lite smått på The mentalist sen somnade jag igen. Haft sånna otroligt röriga drömmar inatt. Men jag tror ändå att de som haft störts inverkan var allt drinkblandande (måste ju lätt va att jag drömde om de för jag stod i baren igår och blandade gin & tonic typ femtio gånger haha).
 
Joakim ringde mig precis för att meddela när han & Ida kom in till stan så jag ska väl egentligen ta en väldigt snabbdusch nu och sen körde och hämta dem båda. Skönt att han kommer hem igen, wihoo :D

Söndagen 13 Oktober.

Varför jag beställde pizza till middag var faktiskt inte för att leka ungkarl utan snarare för jag visste att när jag gått av mitt skift skulle jag vara hungrig, men inte orka göra någonting så åt jag pizza till middag skulle jag ha rester kvar att äta när jag kom hem. PERFEKT säger jag bara nu. Fy för sören va gott!
 
Kvällen har varit ganska underhållande och rolig men nu känner jag mig lite trött i ryggen. Är inte riktigt trött så jag kan sova än men ligger med datorn framför mig i soffan så kan jag sova här inatt också. "Imorgon" ska jag hämta Joakim på stationen för då kommer han äntligen tillbaka :D Så slipper jag sova ensam om natten, yes!

Energi innan jobbpasset.

En dag som egentligen skulle bli väldigt lång blev inte lika lång, kompenserar för gårdagen då som jag trodde skulle vara kortare. Efter att ha tvättat, rensat kattlådan och haft lite smått seriemaraton med mig själv samtidigt som jag ätit pizza (woopsi, tänkte leka ungkarl medan sambon är borta då får man trycka i sig pizza) så är det nu dags att dricka en energidricka och få energi inför kvällens jobbpass .. 
 
- Inte lika god som Hustler, men finns ingen Nettobutik här uppe så då får väl detta duga (;

Sushilunch och inställt jobbpass.

När jag kom in till Sundsvall så fick jag besked att jag inte behövde jobba dagpasset idag då dem inte var i behov av två i kassan. Jag har ju ett kvällspass också så jag är glad ändå. Mötte upp Emma på sushihouse och hade en trevlig lunch där innan hon började jobba. Så vi sa hejdå sen gick jag till bilen och körde hem igen.
 
Bild tagen i Egypten under min sushi-period. De vita är California rolls och det är dom som är mina favoriter!
 

Lördagen 12 Oktober.

Godmorgon! För att ha sovit på soffan hela natten så har jag ändå sovit ganska så bra. Vaknat till några gånger under natten men det gör ju inte så mycket. Det blir nog ingen sushi idag trots allt, det öppnar först kl 12 på lördagar och ja det hinner vi nog inte så får nog ta sushi en annan dag istället. Vi tar till sushihouse på torget som öppnar lite tidigare så jo jag får visst min sushi idag, woop woop!
 
Är lite trött fortfarande men känner mig ändå pigg, det är ju lite wierd faktiskt. 

Fylld med glädje.

Trots att jag kommit hem till ett tomt hus, eller ja katterna har klart varit här men det saknas en viktig person så är jag väldigt glad. Arbetet idag har gått hur bra som helst. Däremot så blev det längre än jag trodde, trodde att dagen skulle va ganska kort eftersom morgondagen börjar likadant men avslutas med ett pass som servitris också. Så det blev aldrig någon sushi takeaway då de hunnit stänga till dess att jag gått av mitt skift.
 
Men då var det ju tur att jag avslutade kvällen med att springa runt på mässan med min arbetskollega och hade hur kul som helst. Gick sedan ut och när vi kom utanför och jag beklagade mig om sushin så frågade hon om vi inte skulle luncha sushi imorgon innan vi började jobba. Jotack det fanns inte mycket annat än ett ja att säga. Vem kan tacka nej menar jag (;
 
Nu lite idol och bara lite ensam mys sen funderar jag starkt på att sova på soffan inatt. Sängen kommer ju ändå va så otroligt tom utan min pojkvän ..

Fredagen 11 Oktober.

Goddagens! Har fått ta sovmorgon idag också, dock hade jag nog sovit ännu längre men kände att jag behövde duscha, äta, sitta vid datorn, fixa mig osv osv innan jag ska lämna huset och åka in till Sundsvall för att workpass. Känner fortfarande en lättnad över att det är jobb i helgen, så jag har något att göra med sambon inte är hemma.

Lite halv romantik ikväll.

När Joakim kom hem från jobbet så väntade en liten överraskning till honom i köket. Ett litet loveletter och present. När han duschat så åkte vi iväg för jag behövde lite vägbeskrivning till golfen så jag hittar dit på lördag när jag ska dit och servera :P
 
Kom hem och lagade lite mat, och öppnade en flaska asti. Ja är det jag som leker romantiker så är det också jag som bestämmer drickan (; Åt mat sen startade jag 'someone like you' på youtube och bjöd upp Joakim till dans. Tänkte han gjorde det för ett år sedan, då ska jag inte vara sämre nu.
 

Ett år går fort när man har roligt.

För ett år sedan kom jag hem från Luxor för allra första gången. Vi hade ju åkt dit alla som skulle arbeta vintersäsongen i Egypten, åkt dit för att observera och ta in allt. Kan säga att efter de två dagar där tänkte jag att jag aldrig skulle klara av att köra en guidad tur där eftersom de var så otroligt mycket intryck och fakta att ta del av. (Vad visste jag och redan veckan efter skulle jag köra min första Luxor tur med gästerna och tack vare en viss Joakim som gav mig hans manual så gick det hur bra som helst)
 
Senare på kvällen kom vi iallafall tillbaka till Hurghada och det var en onsdag, det vet jag så väl för vi bestämde ju oss alla att dra till papas bar för det var reps night. Ni vet två drinkar till priset av en. Joakim var ju killen som beställde in meters ölen så man fick två meter istället. Dricka öl. 
 
Det blev åter snack om den här slingshot-liknande saken precis utanför papas och jag sa att jag ville åka den. Killen som hade hand om baren sa att jag kunde få åka gratis, men min chef och min roomie tog den turen istället så jag fick aldrig åka gratis. Men så kom Joakim fram och sa att vi kunde åka den tillsammans, det slutade med att han betalade hela alltet så jag fick det gratis ändå (;
 
Återigen lite senare den kvällen bjöd han upp mig till dans. Och ni som känner mig vet kanske att jag inte alltid gillar att dansa och de sa jag här också, men han tog inte ett nej och det blev en dans eller två. Där snurrade vi runt medan musiken spelades och jag sjöng med Adele till låten someone like you och den här kvällen blev starten på en romans jag inte visste skulle bli så här bra. Att vi ett år senare skulle vara bosatta i ett hus i norrland med två katter att passa. 
 
Det är klart att jag nu kan se varför mitt liv har varit så tomt på kärlek och romans tidigare. Det var för att den som väntar på något gott väntar alltid för länge, men att väntan ibland kan vara värt det.. Han är iallafall värd det!
 
 

Torsdagen 10 Oktober.

Godmorgon! Jag har vaknat upp med huvudvärk och sånt älskar man väl. Jag slapp sova ensam inatt och det var ju skönt, kände mig lite mörkrädd när jag lämnat dörren olåst så Joakim skulle kunna komma in igen. Han kom hem runt tolv så då kunde vi sova tillsammans. Och nu på morgonen har vi båda fått lite sovmorgon, behövde inte gå upp förrän halv tio.
 
Jag ska alldeles strax köra in till Timrå och besöka studie - och yrkesvägledaren och prata med hen om hur jag ska göra med mitt tänkta studerande. Får se vad hen säger och om det blir något. Jag har ju inte världens bästa läshuvud men förhoppningsvis ska det väl gå ändå. Dessutom om jag har tur har jag ju en pojkvän som också ska läsa lite (:
 
Nej fixa det sista sen hoppa in i bilen, ha en bra dag!

Sova ensam inatt..

Joakim kom hem tidigt idag vilket var en överraskning, men han var hemma tidigare för dem skulle gå på nattskiftet igen klockan sex. Så vi spenderade lite tid tillsammans innan hans skjuts kom och hämtade upp honom. Vet inte riktigt när han kommer hem, men lär väl sova själv inatt.
 
Imorgon ska jag iväg på möte med studie & yrkesvägledare, prata lite om mina planer och se vad hon säger.
 
Helgen har gått från totaltom till typ 70% fylld. Fredag ska jag till Sundsvall och arbeta lite på eftermiddagen. Sen på lördag så kör jag på för fulla muggar. Först in till Sundsvall och arbeta på eftermiddagen sen ska jag arbeta på en middag på golfen på kvällen. Det känns bra. Jag som trodde helgen skulle vara extremt ensam eftersom min sambo åker iväg på konsert på fredag. Då passar helgjobb helt perfekt! (:
 
Så det är iallafall hur mina kommande dagar ser ut. Känns bra att fylla upp kalendern, det kan behövas ..

Utomhus bilder från ikväll.

Tog med mig mobilen och gick ut för att ta lite bilder nu när solen höll på att gå ner. Så det blir ett litet bildregn på tre bilder. Enjoy!
 
 
 
 
 
 

Onsdagen 9 Oktober.

Godmorgon i stugan! Jag tycker jag har sovit rätt bra inatt, ändå så ville jag inte gå upp imorse när larmet ringde kvart över sex. Dock va de bara klä på mig och vänta på att Joakim skulle bli klar sen lämnade jag av honom på hans jobb och körde hem igen. 
 
Åt en inte så nyttig frukost i form av en pirog då jag var väldigt hungrig när jag kom hem. Det får va okej då jag inte åt någon speciellt tung mat igår. Åt blodkorv till lunch sen åt jag knäckebröd till kvällsmat så ..
 
Nu tänkte jag se någon serie och sova lite på soffan innan dagen tar start på riktigt.

Chokladbollar med dumle.

Jag har ju bakat lite idag. Jag såg ett recept här på blogg.se för ett tag sedan där hen hade bakat chokladbollar med dumle i och jag tyckte det lät lite gott så jag ville också testa. Jag körde på dubbelsats eftersom jag ville ha vanliga chokladbollar också. (Nu när jag skrev ner ingredienserna insåg jag att jag glömde helt bort kaffet, eller ja vatten som jag brukar ta istället men de blev ändå bra).
 
Ingredienser:
100g mjukt smör/margarin
½ dl sirap
1dl strösocker
3msk kakao
2tsk vaniljsocker
3-4dl havregryn
3msk kaffe (eller mjölk/vatten)
15-20 dumle.
 
1. Vispa ihop (eller blanda med händerna) smör, sirap och socker.
2. Rör ner kakao, vaniljsocker och havregryn. Vispa med elvisp går också bra. Blanda ner kaffet.
3. Hacka dumle i mindre bitar, knåda ner i smeten.
4. Rulla till bollar, rulla i cocos/pärlsocker eller strössel sen in i kylen.
 
Jag åt en vanlig chokladboll först blev typ mätt på den för jag gjorde orginalet i större format, sen när jag tog den andra så blev det nästan lite för mycket. Det var inte helt dumt med dumle i men jag tror nog ändå jag föredrar orginalbollen framför den med dumle i (:
- Har ni testat att göra dumlebollar, vad tyckte ni? 
 

Godmiddag!

Lägga sig på soffan när man sovit dåligt under natten var kanske en dålig idé. Soffor alltså, där kan man ju alltid somna känns det som, konstigt sängen inte har samma effekt. Råkade iallafall somna någon timme på morgonen och vaknade sedan upp ganska så pigg. 
 
Har varit och handlat lite för jag fick sug för att baka lite chokladbollar och då behövdes ju havregryn & margarin. Körde en liten sats med dumle i också. Ska skriva lite om de sen när jag väl smakat dom. 
 
Köpte även blodpudding, jag antar det är samma sak som blodkorv. Jag är ju en sådan person som tycker om blodkorv, fast när man gick i småskolan fick man väl säga att man inte gjorde för att liksom passa in. På min tid så fick man inte tycka om skolmaten, helst skulle man bara ta en liten portion och sen dra ut det över hela tallriken och inte äta någonting alls. - Skulle aldrig gjort så igen, mat är viktigt och skolmaten var inte så hemskt.. Dessutom så har jag ju järnbrist också, då kan det ju vara bra att luncha lite blod! (;

Bilder tagna härom dagen.

Skrev senast igår om hur jag gillar färgerna i himlen när solen går upp och ner. Här har vi två bilder tagna i förgårkväll. Tycker färgskiftningen har sin charm och kan inte hjälpa att de kan komma många sådana bilder på bloggen, men hoppas ni också tycker det är fint (:
 

Tisdagen 8 Oktober.

Godmorgon!  Japp jag är uppe lika tidigt idag som igår. Larmet ringde kvart över sex efter inte så många timmars sömn, sovit dåligt och haft lite ont i ryggen. Gick upp, klädde på oss sen packade vi in oss i bilen och jag skjutsade Joakim till jobbet. Har piggnat till lite mer nu, haft lite kramper i magen så tog en panodil och hoppas de släpper snart. Ätit lite frukost och nu ska jag bara njuta av morgonen innan jag gör någonting mer. 
 

Bubbelbad, vin och värmeljus.

Kan det bli mysigare än såhär. Ja så ska vi inte glömma att vi hade lite skummbad också. Man ska inte klaga, detta kallas för vardagslyx! 
 

Movietalk: The Internship.

Filmen har genre komedi och har fått 6,3 i betyg på IMDb. Filmen handlar om två försäljare som blir av med sina jobb pga att vi kommit in i en tidzon där allting blir mer och mer digitalt. På den vägen får en av dem idéen att söka praktikplats på Google. Där delas dem in i grupper där dem får olika utmaningar som dem måste klara av, vinsten är ett jobb på Google. Och man får helt enkelt följa dem på vägen mot den stora drömmen. 
 
Jag tyckte att filmen var bra, fick skratta lite och tankeställare så jo den är helt klart sevärd (: 
 
 

Den mest otränade 25åringen i ...

Vet inte om jag ska skriva världen, Sverige eller bara Norrland. Körde iallafall igång ett hiphop abs-pass och jag kände mig inte alls lika bra som jag brukar. Fick lite sillamjölk i benen också, okej bara i typ femton sekunder sen gick det över. Ja ja ett pass på 25 minuter sen tog jag en skön dusch, passade på att raka benen och sånt också. När jag kom ur duschen smörjde jag in mig med krämer och efter det hoppade jag i joggingbyxorna igen. Älskar jogginbyxor och jag bor väl i prinicip i sånna när jag är på hemma plan. Palla sitta med jeans i soffan och titta på tv liksom, tusen gånger skönare i joggingbyxor (;
 
Håller på att tina upp lite köttfärssås som jag ska ha till middag idag, under tiden tänkte jag spela en omgång Zombies till. Dagen har ändå passerat ganska fort trots att jag gick upp klockan sex imorse...

En mys morgon.

När jag kom hem imorse efter att Joakim blivit avlämnad på jobbet så började jag lägga i nya värmeljus i alla ljushållare sen tände jag fullt med ljus på ovanvåningen. Få upp värmen lite när man är frusen, samt mysfaktorn såklart.
 
Började checka min mail där jag fått tillträdelsekod till min AFsida så jag kan aktivitetsrapportera som man nu ska göra, ett system jag gillar bättre än att behöva ringa kundservice för att rabbla upp vad man gjort. Minns ju hur bra det gick förra gången, kötid uppemot en timme varje försök. Så detta fungerar bra, bara skriva i allt och skicka iväg. Super (y)!
 
Sen har jag tittat efter lite jobbannonser, tycker dock inte det kommit upp några nya sedan jag tittade sist (vilket ifs nog var igår haha, ja jag vill ju ha jobb klart man måste titta aktivt varje dag typ)
 
Tittat lite på serier sen gick jag ner och kokade lite ägg. Under tiden äggen kokade så startade jag en maskin med tvätt också, så jag har varit igång hela dagen. Tog en knäckemacka med ägg & kaviar på och en kopp vaniljte sen gick jag upp och såg ännu ett avsnitt av "Under the dome", så jag har njutit av morgonen & förmiddagen. Nu ska jag väl kanske aktivera mig lite. Ett hiphop abs pass hade ju inte varit fel för min kropp..

Måndagen 7 Oktober.

Godmorgon alla glada! Jag har varit uppe sedan klockan sex då sista larmet för Joakim ringde. Så vi gick upp och åt lite frukost innan vi packade in hans saker i bilen och körde mot hans jobb. Så han blev avlämnad och sen tog jag bilen och körde hem igen. 
 
Jag är en sådan person som gillar när himlen får sån härlig färg och vi bor vid vattnet så kan man annat än dra fram kameran? Jag har säkert hur många liknande bilder som helst men kan inte hjälpas jag gillar färgerna! Och vattnet.. 
 
- En av några bilder som togs nu på morgonen.

En ny serie, igen.

Jag har nu börjat kolla på serien "Under the dome", har sett typ tre avsnitt och det finns bara en säsong ute. Har faktiskt inte kollat om det kommer fler eller om det bara är en miniserie. Den hamnar väl i genre mysterium då det handlar om en liten stad som får en genomskinlig kupol över sig så ingen kan ta sig in eller ur staden. Jag tycker den verkar lite spännande, det är helt klart massa hemligheter som kommer komma fram och jag vill se vad serien har att bjuda på. Så till er som också gillar lite mystik här är kanske en serie som skulle passa er!
 
Vill också tillägga att Steven King har ett finger med i denna serie också, precis som serien Haven som jag tycker mycket om.


Söndagen 6 Oktober.

Kvällen igår var hur bra som helst. Vi åkte in till Sundsvall och trerätters på kinarestaurangen innan vi tog oss vidare till bian och såg filmen "Runner Runner". När filmen väl börjat så tyckte jag inte riktigt den verkade vara vad jag trodde när jag såg trailern, så jag tyckte inte den var lika bra som jag trodde den skulle vara men den var ändå sevärd. 
 
Efter att vi sett på bio åkte vi tillbaka hem, vi fortsatte vår datenight och tittade på en film till. Sen var klockan mycket och vi fick besök av Matte så kollade killarna på hockey och jag förflyttade mig in i sängen med datorn och somnade till en serie. 
 
Idag tog jag tag i disken, köket, kattlådan och soporna det första jag gjorde när jag kommit ur sängen. Sen fick jag upp Joakim och han fick dammsuga här uppe sen gick jag ner och dammsugade upp all kattsand runt kattlådan och drog dammsugaren runt där nere en sväng. 
 
Ska snart åka iväg och handla då vi är i ganska stort behov av det (:
 
 

Kvällen bjuder på date.

Jag och Joakim ska gå på date ikväll. Börjar med besök på kinarestaurang sen ska vi på bio. Jag såg trailer på en film härom veckan som jag tyckte verkade bra och frågade om vi inte kunde se den i helgen. Så den ska vi se ikväll, hoppas nu bara den är bra också (:
 
Bild på oss från i somras på minisyrrans släktkalas.

Lördagen 5 Oktober.

Det blev en liten idolkväll igår och jag lyckades hålla mig vaken genom hela avsnittet. Tycker att det är väldigt mycket juryn klagar på på alla idoler detta året såhär sent i tävlingen, tycker det brukar inte vara så. Är årets idoler över lag sämre än tidigare eller va?
 
Sen gick Joakim iväg och spelade lite och ringde mig som hastigast att vi skulle mötas vid dörren så åkte vi iväg till kiosken och handlade cola och popcorn. Så skulle vi starta pacific rim, som han dessutom sett på bio och inte tyckt om. De jag såg av filmen tyckte jag inte verkade skulla bli en dålig film men jag kan faktiskt inte yttra mig så mycket då jag såg lite i början och lite innan filmen började på allvar och kanske någon scen till. Sen sov jag faktiskt resten. Jag va helt väck igår alltså. Förstår inte att jag kan va så sliten haha. 
 
Gick och la mig där runt kanske ett-två och somnade igen på tre röda. Vaknade vid fyra och fick med mig Joakim in i sängen sen somnade jag på tre röda igen. 
 
Så nu har man duschat och känner sig så extremt mycket fräschare än igår. Skulle egentligen duschat igår men nej jag sov istället haha. Blev helt svettig när jag sov också kändes ju super nice, eller inte.
 
Titta efter lite jobbannonser nu, sen ska jag försöka få upp min man, han får inte sova bort hela dagen. 

Just nu: supertrött.

När larmet ringde imorse så var jag ändå ganska pigg trots att jag somnade närmare tre inatt. Sovit hyfsat bra också inatt så kände mig ändå ganska utvilad. Körde och hämtade Jossie sen åkte vi in till stan. Började direkt plocka ut de sista sakerna på borden och sen kom lunchgästerna och deras mat serverades ut. Efter det plockades allt undan, diskades och vi åt lite och sen tog vi det sista och tio över två gick vi därifrån. Så det blev ju en lite kortare dag idag, vilket kändes ganska skönt. 
 
Kom hem och tog in posten där det låg ett brev från pappa med bultarna till däcken samt mitt ICAkort, så nu vet jag ju att trots jag skrev denna adressen här uppe så kommer all ICApost komma ner till Skåne och det känns ju kul. Mina ihop tjänade kuponger kommer inte hit ):
 
Pussade lite på Joakim sen gick vi upp till TVn för att se klart sista pirates filmen då vi hade typ halva kvar. Jag såg en liten snutt sen stendeckade jag till precis innan filmtexterna drog igång. Perfekt timing eller? Nu är jag kvar själv här vid TVn och vad gör det egentligen, känner mig inge vidare social just nu. Supertrött!

Fredagen 4 Oktober.

Uh det har ju verkligen varit en lång dag idag. Gick upp vid halv nio och körde hemifrån typ tjugo-tjugofem minuter senare för jag behövde tanka bilen innan jag hämtade upp Jossie. Arbetet började klockan tio med förberedelser inför lunchserveringen. Sen var det städning och förberedning för kvällsserveringen och sen hade vi kvällsservering. Efter det städade vi och förberede inför lunchserveringen imorgon. Klockan 01.00 stämplade vi ut och lämnade stan.
 
Nu har jag en super seg kropp men jag vet att så fort huvudet landar på kudden kommer jag va super pigg. Lite tråkigt för jag ska ju upp tidigt imorgon också. Började dock först halv elva så lite sovmorgon, tackvare bra förberedelser idag.
 
Nej fy va jag är trött i huvudet. Det var ett tag sedan jag höll igång kroppen så länge. Ett pass imorgon med sen tar jag helg. Får se vad som händer men något får allt ske tycker jag (:
 
Godnatt!

Godkväll!

Såhär såg det ut igårkväll när jag gick och la mig. Myskisen kom och la sig på mig och ville bara kela hela tiden. När jag slutade så kom huvudet och drog sig i mitt ansikte. Hade inte mage att ta bort honom trots jag var trött. Han va ju så söt (;
 
 
Nu är det snart dags för mig att gå och lägga mig, jag vet klockan är inte mycket men jag är en sådan person som har svårt att somna. Så går jag i säng nu hinner jag kanske somna innan tolv inatt, hade varit skönt med tanke på att jag ska upp halv åtta imorgonbitti.
 
Håller tummarna på en super bra dag imorgon.. Godnatt!

Onsdagen 2 Oktober.

Det känns nästan lite som söndag idag bara för att jag vet att imorgon är alarmet ställt på tidigt. Ska vara i Söråker kvart över åtta för att hämta Josephine sen ska vi in till Sundsvall hela dagen. Så jag kan väl inte påstå att denna dagen varit så aktiv.
 
Åt omelett till lunch, tittade efter lite jobb, kollat mailen och läst lite bloggar. Vi startade sen tredje pirates filmen, jag vet inte om jag sett hela tidigare för saker i mitten kände jag inte alls igen och den fjärde filmen har jag inte sett än men de ska vi göra sen.
 
Jag bakade lite kladdkakemuffins för jag var sugen helt enkelt, skulle gärna vilja baka kanelbullar också men känns lite avancerat. Jag gillar enkelt (;
 
Så det blir väl en lugn mysig kväll ikväll eftersom larmet är ställt på kvart över sju och halv åtta ska jag sen gå upp. Kommer bli en lång dag imorgon, men jag tror också den kommer vara rolig. Sen på kvällen vet jag en dam som troligen kommer va helt slut (; Och det är bra, I need it!

Godkväll!

Sen vi kom tillbaka från vår shoppingrunda har jag hunnit facebooka (sånt hinner man alltid, även i tidsbristande tillfällen, lika så bloggen haha), jag har spelat lite Zombiespel, vi har lagat lite middag, har fixat med disken, jag har tvättat två maskiner med tvätt och har nu handdukarna i torktumlaren, vi har sett andra pirates filmen och nu lite kvällsmat i magen för min del.
 
Vi har också rensat kattlådan tillsammans idag, det var Joakimstur tyckte jag då jag gjort det varje gång sen jag kom hit, men han är inte speciellt manlig när det kommer till kattlådan för han kräks ju nästan stackarn. Han kommer dock inte undan, han får helt enkelt köra kattlåda tills dess att han vant sig och efter de, ja då är de ju inga problem att fortsätta heller (; mohahaha. 
 
När min toast är uppäten och oboyen uppdrucken ska jag spela lite zombies igen. Joakim försöker få mig att spela GTA V men om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag kommer förstå vad jag ska göra. Därför väntar jag med de spelet (;
 
Ledig dag imorgon också sen är det upp tidigt både på torsdag och fredag. Känns så skönt nu när jag har både svarta nya skor att gå i och jag har två par nya svarta jeans att använda. Super! Im ready, bring it on!! (: Tyckte mina "tennis/gymnastik/dans"-skor var fina.. 

Joakim överlevde shoppingen!

Jag vet hur killar kan vara när det kommer till shopping, men eftersom han också behövde leta efter vinterskor så fick han allt följa med. Först gick vi in i game-affären och han kom ut med tre nya spel, så nu kommer väl även jag få spela GTA V precis som många andra nördar på facebook (;
 
Sen gick vi in på dinsko där jag köpte ett par uggs, de kostade 299kr och nu har jag iallafall ett par tillfälliga vinterskor. Ska köpa ett par ordentliga senare men hittade inga idag så. In på Twilfit för att se om den snygga bhn fanns där, dessvärre fungerade inte mina boobs ihop med den modellen (åter min anledning till varför jag är anti stora boobs) men jag fick med mig en annan bh istället som bara kostade 149kr, älskar twilfit för då behöver inte plånboken svida varje gång fast man har större kupa än vad som finns på tex H&M. Har bojkottat Change då jag aldrig tycker dom har fina bhar längre, mest tantiga vilket är synd för även om man har stor byst vill man väl kunna känna sig sexig och ha snygga underkläder. Så Twilfit är helt klart min favorit.
 
Sen vart det in på Gina för att köpa ett par svarta byxor, tänkte att där inne finns väl svarta vanliga jeans och ja det hade dom ju. För 99kr. Så köpte två par för att ha att arbeta i och ett par i mellanblå färg. Tre par jeans för under 300kronor, hur ofta händet det liksom? Super nöjd.
 
Joakim hittade även han ett par vinterskor och det var ju skönt. Så inte bara jag fick med mig massa saker hem (; Intersport blev sista butiken för min del, letade efter svarta vanliga typ tennisskor eller liknande för att ha när jag serverar. Hittade ett par väldigt lätta inomhus skor, passade väl bra till dans så jag ska använda dom när jag jobbar och även när jag går på zumbapassen. Hur bra som helst!
 
Sen var det bara att åka hem för jag hade fått vad jag åkte dit för. Skor & byxor att jobba i och gärna ett par fodrade skor! Super (: Och det tog inte så lång tid heller så jag tror inte att Joakim tyckte det var så extremt jobbigt. Jag är ganska snabb när jag vet vad jag ska ha. Tur vi inte gick in på H&M för då hade de varit en annan femma. Kan gå bland underkläderna i en halvtimme och leta trosor. Jag tycker om deras hotpants/hipsters så jag kan lätt spendera en femhundralapp på bara trosor i den butiken haha..
 
Nåväl, nu är jag nöjd och jag tror Joakim är nöjd också. Han köpte ett par nya hörlurar också då hans gamla gått sönder och bara fungera på ena sidan. Så det var en lyckad shoppingrunda på Birsta! (:
 

Tisdagen 1 Oktober.

Fick samtal lite innan sju imorse så det var bara stiga upp och klä på sig, tog även vinterjackan på idag då jag är lite extra frusen när jag är trött och nyvaken. Möttes upp vid city gross och där mottog jag mina vinterdäck. Fast blir tvungen att köra nya dubbdäck till fälgarna då Jocke sa att det var för dåliga för vinterväglagen här uppe, får lyssna på han.
 
Kom hem och jag kröp i säng igen och sov en sväng. Tagit en varm dusch och nu är jag redo att åka till köpcentret. Ska väl bara få mer liv i Joakim, han är väl inte jätte taggad för att shoppa men det får han minsann ta (;



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0