Time for bed, right?

Jag känner mig pigg men ändå trött. Lite rastlös men ändå orklös. Förstår inte hur det går till. Tror jag spelar en omgång Zombie till sen så ska jag minsann krypa ner i sängen, ensam eftersom Joakim spelar lite datorspel. Imorgon kommer jag få samtal tidigt på morgonen så därför borde jag sova nu. Då får jag information om vart jag ska möta upp och få mina vinterdäck som är på väg upp från Skåne. Känns verkligen superskönt att slippa tänka på den biten.
 
En snabb spelomgång sen sova, natti alla!
 

Jag är inte en träningsmänniska.

Jag skulle inte säga att jag är en lat person, det är jag inte egentligen. Fast när det kommer till träning så tänker jag väl lite mer att det finns roligare saker att göra. Jag vill inte ut och springa för blir jag trött så har jag ju hela vägen tillbaka också att ta mig. Jag tyckte inte att gym-lektionerna var roliga när jag hade dom i skolan. Så nu är då min fråga, HUR finner man motivation till att göra sig mer aktiv. Jag vill i mitt huvud, men jag kommer aldrig till kritan.
 
Jag har sett på internet att det finns Zumbapass i Timrå två gånger i veckan. Jag har tänkt att jag ska gå på ett pass, jag har gjort det i Skåne på Friskis & svettis och tyckte det var roligt men jag slutade med det för att de kändes som att köra 10mil tur & retur inte var riktigt ekonomiskt. Hade dock varit lite roligare att gå tillsammans med någon annan men äsch..
 
Får koppla in DVDn och starta Hip Hop abs-skivan som jag tog med mig från Skåne.
 
Någon som har tips på hur dem själv kom igång med träning. Jag har ju hört så många säga hur mycket energi dem fått när dem kommit igång och jag vill väl också få lite extra energi. 

Måndagen 30 September.

Började dagen med att starta datorn och titta efter jobbannonser, kollade mailen och facebook såklart. Sen har jag varit och skjutsat Josephine en sväng och snackade lite där. Sen har jag bokat in två dagar denna vecka till att jobba lite och det känns ju fantastiskt! - I need it.
 
Och imorgon kommer mina vinterdäck upp till norrland, så behöver jag varken känna ångest eller panik inför däckköp detta året. Tar vi nästa vinter istället. 
 
Sen efter det ska jag åka till köpcentret för att köpa svarta byxor, svarta skor, kolla efter vinterskor och ja vem vet kanske hittar lite mer. Om jag önskar att min akassa ska kicka igång någon gång, eh ja ganska mycket faktiskt. Ändå glad att jag får lite jobb vid sidan av medan jag letar efter ett deltids/heltidsjobb.
 
Och nästa vecka har jag ju bokat in möte med en studie- och yrkesvägledare. Känns ändå som det händer lite saker här nu och det känns så freaking awesome! (:

Så var ännu en dag förbi.

Tycker väl inte direkt jag fått ut jätte mycket av dagens, känns som jag mest spelat zombie hela dagen. Fast ändå är det inte riktigt så. Jag och Joakim åkte till söråker och då träffade jag hans syster som jag inte träffat tidigare och efter en kort visit där med små snack så skjutsade vi henne till flygplatsen. Sen åkte vi inom ICA för att handla kattsand och självklart kom vi därifrån med mer än bara kattsand. Eftersom ingen av oss hade matidé idag heller och ingen orkade laga middag åkte vi inom Inez och köpte hamburgare. Imorgon är det dock matlagning igen, Joakim ska kocka ..
 
Nu spelar jag lite zombie (a) i väntan på att Joakim ska komma tillbaka. Tanken är Pirates of the caribbean-maraton ikväll. 
 
 

Lite mer zombies kanske.

Medan alla andra tjatar om GTAV så ska jag starta Zombiespelet igen. Roade mig lite med det igårkväll, nu på det igen (: Var ju i Egypten som jag fick spelat det första gången, sen köpte jag detta till Joakim i present och nu spelar jag det mest av alla haha.
 
 

Söndagen 29 September.

Så det blev lite spel även för min del, Joakim kom upp och hittade mig på golvet framför TVn och sa att jag hade ett beroende. Ska han säga med sina spel (; Sen tittade jag lite på TV och när jag kände mig trött förflyttade jag mig in i sovrummet med datorn och startade Greys dubbelavsnitt och lite tårar kom som vanligt till den serien. Tillsist blev det lite av filmen mama, men mina ögon började gå i kors och med en timme kvar av filmen stängde jag av datorn och la mig och sov istället.
 
Vaknat och det första jag gjorde var att tömma hela kattlådan och slänga i helt ny sand och dammsugit upp all kattsand som flugit runt i huset. Ut med soporna och sen gått upp och morgonpratat lite med Joakim. Kommer väl åka iväg och köpa kattsand idag då den är slut nu igen. 
 
Fast först är jag tvungen att äta lite för nu är min mage hungrig..

Game night.

Det har varit en lugn lördag, har mest myst i soffan. Sen beställde vi mat för det var väl ingen av oss som hade bättre fantasi när det kom till mat val. Vi gjorde en bra insats igår så vi får vara lite lata idag. Det är okej.
 
Joakim gick till andra sidan huset och satte sig vid datorn efter vi käkat, det är spelkväll med grabbarna. Så jag tänkte inte vara sämre utan jag ska koppla in playstation'et och spela lite zombie om jag får det att fungera. Så game on!
 
Annars har jag mest sett ut såhär idag:
 

Lördagen 28 September.

Trots att jag inte lyckades somna så tidigt igår så vaknade jag ändå tidigt imorse. Tillslut så valde jag att ge upp sömnförsöken och sätta mig vid datorn istället. Sen har jag även hunnit diska upp de som inte diskades igårkväll. Sen hade hänt en olycka av katterna där nere som var mindre trevlig, det fixade jag också. - Antar detta är nackdelen med att gå upp först, man får ta tag i alla grejer själv. Nåväl, när Joakim vaknar så slipper han iaf!
 
Har inga planer för dagen så jag tar det som de kommer..

Varför sånt avstånd!

Kvällen blev jätte bra! När Joakim kom hem från jobbet (lite senare än beräknat) så åkte vi direkt till coop i birsta för att handla inför middan. Jocke gick och handlade lite på systemet medan jag packade in varorna i bilen sen körde vi hem och fixade maten. Kände mig lite stressad men de gick bra. Vi serverade potatisgratäng med grillat kött och god sallad och bröd! Yum.

Joakims föräldrar och hans syster Josephine kom på besök. Vi åt gott, vi drack gott och vi hade trevliga samtal genom hela kvällen. Mycket lyckad kväll tycker jag.

Det enda jag kände som var lite tråkigt kom väl sen när våra gäster åkt hem och vi dukat undan allt och satt/stod i köket och pratade om våra familjer och saknaden efter min blev lite stor. Det är ju inte så att en sån här middagsbjudning är så lätt att ordna med mina föräldrar och mina syskon. Det känns lite tungt. Ibland önskar jag självklart att Skåne och Norrland låg närmare varandra så jag kunder ringt mina föräldrar eller syskon och bjuda över dem på en fika eller något. Hur långt avståndet än är mellan oss hoppas jag att ni förstår att kärleken till er aldrig minskar. Jag älskar er!

Fredagen 27 September.

Goddagens! Idag är det fredag och det betyder att vi ska bjuda på middag ikväll, vilket betyder att jag ska storstäda hela huset och sånt nu innan Joakim kommer hem. Ska även hinna äta lite frukost, kände att datorn var lite viktigare på morgonen: Kolla facebook, kolla mailen, kolla aftonbladet, läsa lite bloggar. Sen ringde mamma och jag pratade med henne en stund och vips har över en timme passerat utan något vettigt (förutom samtalet med mamma) blivit gjort.
 
När Joakim kommer hem så ska vi åka iväg och handla till middagen och när vi kommer tillbaka hem så är det bara sätta fart att laga mat för vid sju kommer våra middagsgäster hit. 
 
Nu: Göra toast och ett glas oboy, sen köra igång med städningen.
 
 

Dagen blev ju bättre!

Jag har faktiskt jobbat idag. Vem kunde tro att dagen kunde gå från att mista nästa veckas jobbkväll till att få en jobbkväll ikväll istället. Jag har jobbat som servitris på golfen och det var roligt och tiden sprang iväg och efter att ha plockat undan allt, diskat upp all smuts disk och torkat av bänkarna så fick vi gå hem för dagen. Jag är mycket nöjd med hur denna dag tog en sån bra vändning (:

Torsdagen 26 September.

Det har varit en dålig morgon känner jag. Först va jag så extremt trött när Joakim skulle gå upp. Sen har ena katten försökt ta sig in i garderoben och dela plats med mina kläder när jag sov, vilket inte var de tystaste så jag fick ta ut katten och då började den rafsa på dörren så jag inte kunde sova. Så det var väl bara gå upp då. Så jag tog en varm dusch det första jag gjorde. Jag startade datorn och skickade iväg en ansökan om ett jobb. Fick mail ifrån de ställe jag fick intervju på förra veckan och ringde upp dem och fick veta att det inte längre blev något jobb nästa vecka. Så jag kan väl inte säga att det varit en jätte rolig morgon, såg verkligen framemot att få jobba lite.
 
Jag har insett på denna tid jag gått utan arbete och sökt jobb (för jag ville ha sommaren fri efter ett så fullt arbets schema när jag jobbade som reseledare, så jag såg det som min in jobbade semester helt enkelt) att jag inte skulle kunna leva som housewife.  Jag behöver också ha något att göra, och då något mer än bara ta hand om huset för så roligt är det ju inte att städa, tvätta, diska och laga mat (; Dessutom är det ju inget jag tjäna pengar på och det vill jag ju också göra..
 
Nåväl, det kan väl bara bli bättre då..

Spagetti & baconsås!

Tänkte ge er tipset på dagens middag, något som är så super enkelt och så gott! När ni ser namnet baconsås, för allt i världen tro inte det är en carbonara för det ser inte ut som en och jag föredrar denna framför carbonara!
 
Till maten behövs: Pasta, Bacon, Mjöl, Mjölk (och grädde om man vill) Soya, Salt och vitpeppar.
 
1. Kastrull med vatten och salt till pastan ska kokas upp. 
2. Baconen ska skrivas till bitar, tjocklek som man själv känner.
3. Stek baconbitarna (behövs inget smör då bacon avger eget fett som de kan stekas i)
4. Häll över baconet (och fettet) i en kastrull för att göra såsen.
5. Pudra på mjöl över baconet och blanda runt väl så det inte blir klumpar.
6. Häll på lite vätska och blanda runt till en jämn smet och häll i mer vätska vid behov. När såsen kokar så tjocknar vätskan lite mer så häll helt enkelt i vätska till önskad tjocklek på såsen (skulle du hälla för mycket vätska i såsen och du tycker den blivit för tunn kan du enkelt blanda lite mjöl & vatten i ett glas och sen hälla direkt i såsen så är det en egen redning som gör såsen tjockare igen)
7. Nu är det dags för soya (den använder jag mest för färgensskull då såsen ska bli brun och inte vara ljus) och sen smakar du av och tar i peppar & salt om du tycker det behövs. Tänk på att baconet i sig är salt så det är inte alltid det behövs extra salt.
8. Har du glömt pastan kan det vara en bra idé att hälla i den i de kokande vattnet och när pastan är klar så är det bara duka upp och avnjuta denna enkla men ack så goda måltid.
 
Bild glömde jag ta, så ni får enkelt fantisera till den dag jag lägger upp en (;

Onsdagen 25 September.

Goddagens alla!
 
Jag har gått ett steg framåt angående mitt pluggande. Jag har hittat kontaktuppgifterna till studie & yrkesvägledaren som jag skulle ta kontakt med, så jag har skickat iväg ett mail till hen för att boka in ett möte. Jag behöver ju prata med någon om mina tankar och vad jag helt enkelt tänkt mig, så kan hen hjälpa mig med hur jag ska göra. Helt enkelt komma med tips och idéer!  
 
Gällande jobb så har jag ju inte fått chansen till ett riktigt del/heltidsjobb än. Jag ska däremot iväg och jobba en kväll i nästa vecka och när jag fick det beskedet hoppade jag runt här så glad jag var. Då undrar jag ju hur glad jag blir när jag får ett jobb som varar längre än en kväll.. 
 
 

Läsning som på den gamla tiden.

Jag är en sådan person som i perioder verkligen lusläser, sen kommer det perioder då jag inte ens öppnar en bok. Jag har några olästa böcker kvar i min egna samling här uppe, men sen efter det då? Jag hade faktiskt tänkt göra något jag inte gjort sedan jag gick på gymnasiet, jag ska besöka biblioteket i Timrå. Vet inte om man fortfarande använder sig av lånekort men isf ska jag försöka fixa ett sånt sen ska jag låna hem lite böcker istället för att köpa en massa hela tiden.

Kanske en storlek för stor?


Tisdagen 24 September.

Hade svårt att somna om efter att Joakim åkte till jobbet imorse så jag roade mig med två avsnitt av Haven innan jag somnade om. Sen har jag gjort lite små nytta här i huset och jag har varit och postat brev samt handlat lite. Ska snart påbörja middan som blir köttfärslimpa, potatis och gräddsås! Gott. Enda negativa är att jag åter glömt köpa lingonsylt, något som passar utmärt till denna måltid. Nåväl..

Jag + Ljus + Choklad.

 
Det är såhär det ser ut hos mig just nu. Jag startade ett avsnitt av Haven, men tydligen hade jag fått matkoma för jag somnade efter en liten stund. Sen hade jag lite kontakt med pappa, har fyllt i min blankett och fick lite panik för jag skrev fel och hittade ingen tippex så jag får helt enkelt skicka iväg en blankett med kladd på. 
 
Nu blir det mer Haven för min del...

Efter maten får man choklad!

Fått en blankett av akassan som skulle skickas in till dom så jag åkte och hälsade på Josephine lite och lånade skrivaren där. Efter ett kort besök så körde jag tillbaka hemåt med en sväng inom ICA för att köpa frimärken och mjölk. Kom hem och satte mig i soffan med filten om mig och tända ljus runt omkring, började titta lite på Haven sen kom Joakim hem och efter lite pussar och TV tittande gick vi ner och lagade lite mat.
 
Han har nu begett sig till datorn och är i andra sidan av huset, jag sitter kvar här och ska snart mysa ner mig och titta på Haven igen. Tryckt i mig sex små rutor av marabou apelsinkrokant, seriöst jag blir så extremt sockersugen när jag ätit mat så det är löjligt. Efter detta får det vara nog, inge mer chips, inge mer godis, inge mer sånt skit ska handlas hem. Hur länge tror ni jag klarar det? En vecka? Fyra dagar? Två dagar? Kanske handlar redan imorgon (;
 
Nej nu blir det mysa ner sig i soffan till spännande avsnitt av Haven..
 
 

Måndagen 23 September.

Det känns som att det är värsta stormen utanför, så egentligen vill man bara burra upp sig i soffan med en filt om sig. Jag har iallafall börjat dagen bra, jag har fixat med handdukarna som hängt på tork, startat en ny maskin med tvätt, jag har rensat kattlådan och tagit ut soporna, jag har dammsugit nedre våningen av huset och jag har fått i mig lite frukost och te. 
 
Nu ska jag söka efter lite nya jobb igen, sen ska jag ta mig an sista avsnittet av Dexter innan jag gör mer nytta idag. Ska iväg och låna skrivare senare för att skriva ut en blankett som tillsammans med intyg ska skickas till akassan. 
 
update: Gillade inte säsongsavslutningen av Dexter, men nu blir det väl inte fler säsonger detta var väl sista!

Helgen glider mot sitt slut.

Vi har även ikväll myst framför TVn. Efter att ha sett bild på filmen This is the end så bestämde vi oss för att se den ikväll. Jag kanske borde läst vad filmen handlade om också och inte bara ta och vilja se den för de va roliga skådespelare med. Filmen var riktigt B och det kände jag av redan efter typ två minuter. Så skulle jag tipsa om en film att inte lägga tiden på så skulle det vara den (;
 
Känner jag mig trött och tänkte snart gå och lägga mig..

Känner mig som en zombie!

Lite kul med tanke på vilken film vi såg inatt. Nej men jag är helt seg, jag brukar i vanliga fall inte vara uppe så sent om nätterna men det blev så inatt. Sen vaknade jag imorse efter världens hemskaste dröm och jag tror inte jag gråtit så mycket efter en dröm, tog flera minuter innan jag liksom vågade på att sova igen. Förstod direkt att det var en dröm men den touchade mitt hjärta så hårt att liksom tanken på att de skulle hända skulle krossa hela min värld. Fy fan för mardrömmar alltså! Hate it.
 
Ska väl ge mig på att äta lite om en stund men ett avsnitt Haven först..

Söndagen 22 September.

Såg på World war Z precis med Joakim och eftersom jag hört det var en zombie film ville jag egentligen inte se den alls. Fast det blev så ändå, trots att folk sagt att den ska vara dålig. Eftersom jag satt ribban så lågt och förväntningarna för filmen inte alls var höga, trodde helt enkelt filmen skulle va skit dålig. Blev positivt överraskad, men jag tror jag vet varför jag inte gillar zombiefilmer, för zombies är otroligt fulla speciellt om dem ska hålla på att hacka tänder hela tiden (;
 
Höll dock på att somna lite där i slutet och nu har jag vaknat lite halvt till liv igen. Ska dock snart bege mig in i sängen och sova lite, blir väl sova ensam eftersom Joakim ska va uppe hela natten och titta på någon fight på TVn som börjar typ om någon timme.
 
Godnatt..

Making a home.

Jag har ju redan visat er mina fina alabaster vaser, här har vi andra "inredningen" jag har med mig upp för att göra vårt hem lite mer personligt. Ganska mysigt nu bredvid ljusen också. Jag gillar det!
 
 

Ljusen ger både charm & värme.

Efter att ha sett ett avsnitt av Haven (gav upp hemmafruarna för att det hela tiden laggade och jag tror nog att jag såg mer reklam än något annat) så gick jag ner i köket och började ta ut alla saker för att förbereda tacosen. Hann ut med allt samt dela färsen så halva åkte i påse och in i kylen, sen kom Joakim och mötte mig i köket. Han och jag hade samma tanke vid nästan samma tidpunkt och vi satt i helt olika rum i helt olika delar av huset, de tycker jag är ganska kul faktiskt!
 
Så vi stod där i köket och lagade mat tillsammans, sen hjälptes vi åt att duka fram allting på bordet innan vi satte oss ner och avnjöt vår middag! Tacos, helt perfekt lördagsmat. 
 
Nu har jag placerat mig och datorn i soffan på ovanvåningen, tänt alla ljusen jag hade framme och Joakim är i andra delen av huset för att spela lite dator innan vi ska starta kvällens filmmys. Blir att ge filmen "Wold war Z" en chans, jag som inte gillar Zombie filmer har väldigt låga tankar om filmen. Får hoppas den överraskar på ett positivt sätt då. 
- Har ni sett filmen och vad tyckte ni isf om den?

Lördagen 21 September.

Igår blev det fredagsmys och vi tittade på Idol, enligt mig skulle någon anna åkt ut men eftersom jag inte röstar så kanske jag inte får yttra mig. Fast jag har såklart min åsikt ändå (:
 
Börjat titta på Hollywoodfruarna på TV3play men det laggar ganska mycket så även om jag började se avsnittet innan idag har jag inte hunnit se två avsnitt :P haha. Visserligen har vi varit hemifrån ett tag idag också. Jockes syster behövde skjuts in till stan så vi körde henne sen på vägen hem körde vi inom ICA Maxi och handlade grejer så vi kan göra tacos ikväll, så det blir lite av en myskväll ikväll också. Tror vi kommer ha ganska många sådana i höst och det har jag absolut ingenting emot. Tycker om det (:
 
Nu återgår jag till att spela Kungen och titta på Hollywoodfruarna..

Fredagen 20 September.

 
Min dag i punktform:
- Omelett till lunch.
- En varm dusch för jag vaknade med ont i nacken.
- Bäddat sängen och rättat till madrassen som kasat halvt av sängen.
- Sett senaste Dexter avsnittet och vill bara ha det sista också för det är spännande. Sen frågade jag mig själv hur det kommer sig att man hejar på att en mördare ska komma undan, för det är ju de han är. Ändå Heja Dexter!
- Spelat Kungen på dator, spelat Kungen, Kungen, Kungen typ hundra gånger!
- Suttit ute på balkongen i solskenet och läst lite.
- Tryckt i mig pizza och nu inväntar vi Idol.
- NU ÄR DET FREDAGSMYS!

Bjuden på tårta imorgon.

Jag glömde ju säga att när jag var och handlade på ICA innan idag så fick jag ju en Cafébiljett vilket betyder att imorgon bjuder dem på Tårta och Kaffe på ICA. Så blir jag sugen på lite fika imorgon vet jag direkt vart jag ska (;
 

Min torsdag.

Hann göra lite nytta idag innan jag åkte iväg till arbetsförmedlingen. Åt frukost och drack en kopp te på stående fot sen tog jag med mig soppåsarna, rensade kattlådan och slängde allt i ett. På med jacka och sjal sen satte jag mig i bilen och körde mot Timrå. 
 
Fick ett snabbt möte där, det var ju mest för att visa intygen som jag åkte dit. Fick även veta att jag skulle boka möte till Komvux för att läsa matte B, det gick tydligen inte att bara åka dit för dem man ska prata med är inte alltid där. Så jag ska försöka fixa uppgifter till personen jag ska prata med sen är det väl bara ringa för ett personligt möte.
 
Innan jag svängde hemåt åkte jag inom ICA, pantade burkarna/flaskorna som vi samlat på oss sen köpte jag lite bröd och mjölk. Tänkte göra Chili con carne till middag idag och då vill jag gärna ha mjukt bröd till, helst franskbröd då det är otroligt luftigt och gott, men de fanns inte så fick ta något annat. 
 
Kom hem och drack en kopp varmchoklad sen fick jag otroligt ont i magen. Uh. Fått tvättat upp lite handdukar som hänger på tork nu. Joakim kommer hem normaltid idag också så jag ska väl börja på middagen snart. Hinner nog ett avsnitt av Haven till först (Gjorde jag inte nej, matlagning nu)
 
Bild 1: Visar hur kallt det var idag, inte ens fem grader kom det upp till.
Bild 2: Visar att man hann bli blöt från ICA till bilen fast man gick snabbt.
Bild 3: Visar att det är grått och trist utanför huset, då gör man bäst i att mysa på inomhus (:

Torsdagen 19 September.

Godmorgon! Ska snart gå ner och få min första dagliga dos av varmdryck samt något att äta. Efter det ska jag åka till Timrå och besöka AF, har ju fått ett intyg äntligen som jag ska visa där innan jag kan skicka det vidare till akassan. Sen ska jag väl hem och ta tag i lite sysslor här.

Outside from our balcony!

Kvällarna blir väldigt vackra här, det har jag visat tidigare. 
 

Höstkvällarna har kommit nu.

Mörkret trycker sig på och jag bara häller i mig varma vätskor, visserligen genom hela dagen och inte bara på kvällen nu när jag är förkyld. Sen sitter vi och myser framför TVn på kvällarna, speciellt nu när vi följer Idol också.
 
Och med hösten så kommer också känslorna inför vintern och jag vet att jag är i behov av lite saker inför vintern. Exempel så behöver jag skaffa vinterdäck (eller vinterhjul då jag behöver både däck&fälg och de heter ju hjul) till bilen. Jag behöver köpa fodrade skor till mina fossingar så dom inte fryser. 

Eucalyptus + mjölk, god kombo!

Jag kom utanför huset, tog på mig en av sjalarna som jag köpte i Egypten. Ännu en sak som jag är otroligt glad att jag köpte där borta, har fyra stycken i olika färger som går att matcha olika.
 
Så jag åkte mest till ICA för att köpa potatis men självklart kom jag därifrån med mer. Delvis hade jag skrivit upp eucalyptustabletter för att göra den där kuren mamma brukade göra åt oss när vi var förkylda/ont i halsen. Värm upp mjölk och låt tabletterna smälta sen häller du bara upp blandningen i en kopp och drick. Hur gott som helst, det är väl mest för det är gott som jag brukar dricka det (; Så tack mamma!
 
 

Ett varmtbad, gjorde susen!

Det känns iallafall bra just nu. Gjorde som Joakim sa så jag tog med datorn ner. Startade första avsnittet av Haven säsong 2, men kunde inte stanna i vattnet hela avsnittet ut, blev för varmt. Behövde duscha och komma i kläderna igen.
 
Känner inte riktigt för att gå ut idag så jag vet inte vad som händer med maten. Kommer Joakim hem senare från jobbet kan jag bara trycka i mig lite ravioli, men kommer han hem tidigare så vill jag väl göra ordentlig mat. Menar han jobbar o står i, jag är lite sjuk och gör väl inte av med lika mycket energi och behöver därför inte lika ordentlig mat. Lite så ser jag på saken. Nåväl, time will tell..

Onsdagen 18 September.

Jaha då sitter man uppe så här tidigt med en ljummen kopp te bredvid sig. Har sovit ganska så dåligt inatt, antagligen pga förkylning och varit i behov av att kissa säkert fem gånger mellan klockslag 00:30-06:00 kan säga att det om något har ju också rubbat sömnen. 
 
Joakim har åkt till jobbet och jag kommer nog inte kunna sova mycket mer idag så jag mysa ner mig i sängen igen och starta en film eller något. Lyckas jag somna om så är det bara ett plus. Sen är jag beordrad att ta ett varmt bad så det ska jag väl göra senare idag, och dricka ännu fler koppar med te. Tror jag drack fyra stycken igår. 
 
Tänkt göra biffar eller köttbullar till middag idag, men då måste jag lämna huset för att köpa potatis så får så hur aktuell den middagen blir när det väl kommer till kritan. 
 
Regnar gör det idag också, känns som det är det väder vi kommer dras med hela veckan för det har ju knappt regnat de tre senaste dagarna. Visst att hösten kan va mysig, men då menar jag för att mörkret kommer på och man kan mysa inomhus med filtar, varma drycker och TV samt att trädens löv skiftar i färg och det är väldigt fint! 
 
Nej det var väl allt jag hade att säga denna morgon. Ha en trevlig dag alla! (:

Suttit bänkad framför tvn ikväll.

När Joakim kom hem från jobbet så tittade vi på gårdagens idolavsnitt sen blev det dags för dagens avsnitt också. Sen ville jag se Hollywoodfruarna för jag såg förra avsnittet och såg att de skulle bli lite drama. Så det var väl tredje avsnittet jag sett sen de började. Så jag är inte så effektiv men vem vet, blir kanske fler avsnitt.
 
Jag har fortfarande mattesidan uppe på internet för att få en liten reminder av vad jag redan kan men glömt och sen lära mig nya saker. För ska jag nu försöka mig på en kurs med matte b (eller ja matte2 som det heter nu) så måste jag nog ha lite för läsning så jag inte är helt lost. 

Middagstips så här en tisdag.

Så jag gjorde potatisgratäng för första gången själv. Jag testade att göra så som det stod på ICAs rivna ost fast med lite andra ingredienser, ville tex inte ha i vitlök men tog vanlig lök istället samt andra kryddor.
 
Jag hade inte så mycket potatis men jag skalade och skivade potatisen i tunna skivor. Kokade upp 2,5dl mjölk & 2,5dl Grädde i en kastrull med salt, peppar och pommes krydda. (Enligt receptet ska de va 5dl mjölk plus 1,5dl grädde till 1kg potatis) Jag fin hackade en gullök som åkte i kastrullen tillsammans med potatisen sen kokade jag upp det. Tror jag råkade ta lite för mycket vätska till mängden potatis så det blev ganska såsigt. Jag gillar ju ifs sås så jag ska inte klaga (:
 
Sen hade jag ju glömt starta ugnen så potatisen stod på spisen kanske lite för länge. Jag hällde över blandningen i en folieform jag tillverkat då den ugnssäkra formen var för stor till mängden mat jag gjort. Så är formen för stor kan man alltid göra en egen liten "form" av folie och sen lägga i en ugnssäker form. Tada!
 
Om man kokar upp potatisen till dess att den börjar mjukna och mjölk/grädden börjar tjockna lite så kan man ställa in formen i tio minuter på 250grader enligt receptet. Eftersom jag haft blandningen på spisen lite för länge och potatisen va lite för mjuk för en vanlig person (jag gillar när pasta,ris & potatis är lite mjukare än färdigt) så hällde jag på lite ost och ställde in den på max grader tills osten smällt och fått lite färg.
 
Serverade maten med en vanlig blandsallad med salladskrydda på. Hur gott som helst. Blev väldigt glad över hur resultatet blev men tror kanske att om jag bjudit på maten skulle jag nog få veta att potatisen va lite väl "well done" hehe. 
 
 
Hur brukar du göra din potatisgratäng? Dela gärna dina tips med mig och varandra!

Jag är duktig trots allt.

Jag är som en man när jag blir förkyld och det är väl det jag råkat ut för helt plötsligt. Halsen känns lite bättre, men jag har också blivit snuvig. Foten är bra till och från men jag råkade trilla lite halvt på den i sittande ställning så foten vek sig när jag skulle tömma tvättmaskinen så jag typ flö ner i golvet och skrek. Gjorde lite ont. 
 
Har trots att jag är "sjuk" tvättat två maskiner med tvätt, blir väl en tredje och sen får det va nog tills dess att det finns mer att tvätta helt enkelt. Sen har jag också dragit dammsugaren genom hela huset, katterna hade lite bus tidigare och såg lite hårtussar som flög runt så det behövdes. Plus att kattsanden hamnar av någon konstig anledning i trappan så ja jag dammsugar huset typ varannan dag. Tycker att jag är duktig! Blir väl andra bullar när jag väl får ett jobb, då kommer jag inte orka agera housewife men då är det ju tur att vi faktiskt är två om att sköta allt (; Såklart rensat kattlådan och sånt också idag.
 
Och snart ska jag väl ge mig på att laga potatisgratäng, hoppas verkligen jag lyckas få den krämig på detta sätt annars blir jag ledsen. Jag älskar potatisgratäng men jag vill att grädden ska tjockna och bli krämig och inte bara rinnig om ni förstår vad jag menar. Alla säger alltid på med massor av grädde, jo men så som vi gör hemma öser vi på grädde men grädden blir liksom inte tjock och det är de jag vill.

Tisdagen 17 September.

Hade ganska svårt att somna inatt pga att jag hade så ont i min vrist. Sen på morgonen så får jag svårt att sova för jag har så ont i min vrist PLUS jag helt out of the blue har fått cp ont i halsen. Kunde knappt somna om när Joakim åkte till jobbet. Det är väl lite därför jag gick upp redan klockan nio. Vaknade av mig själv typ halv nio men snoozade lite längre för täcket var magiskt skönt!

Sitter med en stor kopp vaniljte och tänkte dricka te hela dagen. Vristen känns lite bättre nu så jag ska väl ta tag i att tvätta om en stund. Sen ska jag väl sitta och läsa på matten så jag förstår något när jag väl får tag i en kurs att gå. Insåg att jag inte hade en aning om något när jag väl startade ett test, så nu sitter jag och läser om bla polynom, ekvationer och andragradenspolynom. Jag som tyckte jag hade lätt för matte i skolan, fast ja det var ju trots allt typ sex år sedan jag gick i skolan och jag tror inte jag hade matte i trean ens så sju år sedan. Då får man väl vara lite ringrostig.

Varmt läge.

Har druckit varm choklad då jag hittade kakao i skåpet, jag har värmeljus tända och jag har på mig ett par myssockar som jag köpt på Cubus, oversize med super mycket gosludd (alltså gosigt ludd) inut i. Börjar dock känna lite lite varm så lammullsfilten ligger vid sidan nu. Jag fortsätter min kväll i soffan och tycker synd om mig själv då min vrist gör otroligt ont, kan knappt gå ner för trappan så jag myser ner mig och tittar vidare på Haven i väntan på att Joakim ska komma hem!

Pris för dagens klantighet går till mig!

Satt och skrev lite i min kalender så slutade pennan fungera så jag började blåsa i den. Av någon anledning tänkte jag att om jag liksom blåser och sen suger lite och sen blåser igen så kanske det blir bättre med färgen i pennan. Dum tanke istället slutade med att jag fick en jävla massa färg i munnen. Nåväl, en anledning att borsta tänderna mitt på dagen också. Tack och lov försvann färgen utan några svårigheter, varit lite tråkigt om jag varit tvungen och gå runt och vara grön i hela munnen.


Måndagen 16 September.

(Inteså)Godmorgon! Det var inte lätt att komma ur sängen idag för det är inte så ljust ute och det blåser något fruktansvärt utanför så jag ville bara gosa kvar i sängen. Något jag inte kunde göra, ska snart äta lite frukost och ta en snabbdusch innan jag ska köra iväg och handla. Försökt få tillbaka hdmikabeln i lådan men vet inte hur den fick plats från början för nu är lådan för liten haha. 
 
Aja, veckan har börjat nu återstår jobbsök, städning, handlande och kvällsmys!

Inte gjort många knop idag.

Då är det ju tur att det är söndag idag och att det var fest igår, då får man väl ha lite sådana här dagar också. Jag brukar ju inte festa så himla mycket så någon gång ibland får man väl stå ut med dessa "dagen efter"-dagar. Imorgon är det måndag och då tar jag tag i verkligheten igen, ska iväg och handla lite sen ska jag väl städa lite också.
 
Nu förflyttar jag mig snart till sängen och tar med datorn och forsätter se på serien Haven tills jag somnar.

Söndagen 15 September.

Uh idag mår jag väl inte bäst i världen men kvällen igår blev lyckad. Vi åt först kinamat sen begav vi oss till Casinot där jag förlorade pengar på spelmaskinerna men jag vann tillbaka det på ett rulettspel, yes! Efter det mötte vi upp de andra på Olles och gjorde en liten krogrunda av det hela. Jag blev ju lite full så som jag brukar, men kul hade jag!
 
Ätit lite omelett idag och druckit en del. Nu ska jag lägga huvudet på kudden i soffan igen. Precis så som jag spenderat typ hela denna dagen hehe..
 
- Bild från igår innan vi drog ut.

Nu är det fest.

Vi har kollat lite på fotboll nu på eftermiddagen, men jag var trött eftersom jag vaknade så tidigt imorse så jag powernapade lite innan vi duschade. Så nu har man torkat håret, tagit på sig finare kläder än bara jogginbyxor och även sminkat fast ett ansikte så man kan vistas bland folk. Även om Joakim säger att jag är fin hela tiden så kan man inte riktigt lita på det, han måste ju säga så nu när vi är tillsammans (; haha.
 
Så en cider snart nere sen kommer vår skjuts så ska vi dra in till stan och äta lite mat sen är det hockey och dricka hela kvällen. Lite casino också. Inte för min del dock för jag spelade black jack sist jag var ute och förlorade en hundra lapp på typ en minut så aldrig mer säger jag  (; Visst hade väl varit kul om man vunnit men de gör ju inte jag haha..

Lördagen 14 September.

Godmorgon! Har lite halv ont i kroppen och har varit halv vaken sedan sju imorse då den stora mjuka kisen kom och la sig på min arm och sov där en stund. Sen hade jag ju Joakim på andra sidan, blev lite varmt. Nu vid nio gav jag upp allt vad sömn heter och klev i mina gråa joggingbyxor och en tshirt. Gav katterna mat, släppte ut den ena och har nu satt mig i soffan. 
 
Ska fortsätta se avsnitt från serien Haven tills Joakim vaknar. Blir nog lite frukost snart också, känner att magen behöver det.

Go' kväll i mörkret.

Då har vi kommit hem från middagen hos Joakims föräldrar, hur trevligt som helst. Hann komma innanför dörren och upp på ovanvåningen sen hade jag börjat tända mina ljus igen. Eller ja mina & mina. Tycker bara det är så mysigt.
 
Gällande mina alabaster vaser som jag köpte när jag jobbade som reseledare i Egypten så är ju alabaster ett väldigt poröstmaterial, iallafall när det är handgjorda saker, därav lyser ljuset igenom så otroligt mysigt. Love it. Jag har hällt ett lager salt i botten av vaserna för att ljusen inte ska bli för varma och göra skada under sig sen är det bara stoppa i ett värmeljus så blir det så här mysigt:
 
- Jag tycker verkligen om dom och är väldigt glad att jag köpte dom! (:

Fredagen 13 September.

Det fredag och helgen kan väl så småning om börja. Idag kom vi ur sängen redan runt tio fast vi inte ställt någon klocka. Joakim har lång ledigt hela helgen plus idag vilket han verkligen förtjänar, han som jobbat i princip varje dag den senaste månaden och då är det inga vanliga åtta timmars pass heller utan långa pass.
 
Jag fick äntligen tag på afkundtjänst och fick göra mitt första matchningssamtal. Fick också information om att jag inte kommer behöva göra fler samtal till dem, vilket känns skönt då de är otroligt svårt att få samtalstid dit. Trodde de fanns hur många förmedlare som helst och att allting gick super smidigt men ack, igen går inte verkligheten ihop med vad jag tror och tänker. 
 
Har nu också hittat några fler jobbannonser så jag har sökt lite jobb idag också. Önskar det fanns lite mer att söka så jag kunde öka mina chanser till jobb. Jag behöver verkligen det, innan jag kommer vänja mig vid housewife livet (;
 
Om några timmar ska vi hem till Joakims föräldrar då vi är bjudna på mat, så det ska bli trevligt. Sen får vi väl se vad resten av helgen bjuder på. 

Kvällsmys by myself.

Efter att jag ätit den goda maten gick jag upp och slog igång första avsnittet av serien Haven. Sen råkade jag somna på soffan, oops. Vaknade till och försökte återigen ringa kundtjänst på AF men återigen var det runt en timmes vänta och de kan jag knappast gå med på för då har jag inga pengar kvar på telefonen. Det kostar ju trots allt pengar att hänga kvar där, hade varit bättre om man kunde valt att bli uppringd.
 
Så istället började jag spela Mariospel istället (;
 
 
Sen försökte jag minsann ringa AF igen men de skulle ta 80 minuter minst. Nej jag ger upp för idag alltså. Men vad händer om jag inte får mitt matchningssamtal gjort denna vecka då? Dem kan väl knappast förvänta sig att man ska sitta med sin mobil och vänta i över en timme. Nej jag vet inte. Får försöka imorgon igen, sen på lördag & söndag också. 
 
Nu längtar jag bara efter att Joakim ska komma hem från jobbet, till dess klarar jag mig själv med TV och Loka citronvatten. Ljusen är självklart tända (:

Nytt mat tips till er hungriga.

Idag gjorde jag ju ugnsbakad lax med löjromssås, potatis och broccoli. Hur gott som helst är det. 
 
Med laxen så körde jag på sån fryst laxportion som man enkelt hittar i frysdisken, ta fram frysta biten och lägg på en bit folie. Ordentligt med smör (jag kör oftast på flytande margarin men vanligt margarin eller smör fungerar lika bra). Krydda laxen, jag brukar köra på citronpeppar och sedan lite extra salt på men man kan såklart välja vilka kryddor man vill. "Knyt" ihop foliet och in med laxen i ugnen på ca 175 grader. 
 
Skala potatisen och koka upp med salt. Samt en kastrull till broccolin om man vill ha det till, brukar alltid koka upp med en grönsaksbulong. När potatisen har fem minuter kvar ungefär kollar jag till laxen och är den fortfarande rå brukar jag öka värmen till 200grader.
 
Under tiden som grönsakerna står på spisen och laxen i ugnen kan man förbereda den kalla såsen. Till det behöver man creme fraiche och stenbitsrom. Jag tar bara på känn men det ska va ganska mycket löjrom i så det liksom blir många romprickar i såsen. Vill man kan man även klippa i gräslök men jag har inte kört på det sen skolan för jag aldrig tänker på att köpa gräslök (; Jag häller iställer i lite citronpeppar och lite salt efter smak.
 
När man sedan serverar maten och om man har en potatispress ta fram den och låt folket pressa potatisen, det blir faktiskt mycket godare tycker jag personligen. För idag åt jag vanlig potatis till för första gången och måste erkänna att den pressade potatisen är luftigare och på något sätt godare till detta. Självklart går vanlig kokt potatis också bra (;
 
Så detta är ingen avancerad mat och lax är bra mat, så varsågoda! Ni får gärna vara delaktiga och lägga in kommentarer i detta inlägget med mattips till mig och till varandra. 
 

Laddar batterierna & könummer 126!

Ringde AF-kundtjänst i förmiddags men skulle då ha beräknad väntetid i tjugo minuter och jag var då nummer 126 i kö. Tror nog inte jag hängde kvar där. Så jag la på och gjorde istället lite frukost.. Tänkte ringa upp kundtjänst lite senare idag, då kanske det inte är lika många som ringer.
 
Jag har faktiskt varit lite duktig idag också. När jag gick ut med soporna så tittade jag på min skitiga bil och bestämde mig för att ta en svamp och en hink med vatten och skrubba bilen lite. Done and done. Får göra en ordentlig tvätt vid ett senare tillfälle men nu är pärlan lite renare iallafall.
 
Kom in och tog den batteridrivna dammsugaren och drog över golven. Sen hörde jag dörrklockan ringa och Joakims mamma och syster kom på en liten snabbvisit för att lämna och hämta lite saker. Sen fortsatte jag dra dammsugaren upp för trappan och skulle ge mig på att dammsuga soffan, alltså under kuddarna men då tog strömmen slut så nu väntar jag på att batteriet ska laddas upp igen. Så jag bara snabbt kan dammsuga soffan lite.
 
Skickade iväg ett sms till Joakim tidigare för att se vilken tid han kommer hem idag och det ser ut att bli en sen kväll så jag tänkte väl göra ugnsbakad lax med löjromssås och potatis idag istället. Fast först lite senare. Nu ska jag väl försöka mig på att dammsuga soffan igen. Hoppas ni alla har en underbar torsdag!
 
 

Torsdagen 12 September.

Det blev ingen ugnsbakad lax igår, Joakim kom hem tidigare än planerat. Och jag tror nog jag väljer att ha hem honom tidigare än att sitta själv och äta lax, hehe. Så när han kom hem startade vi idol på datorn och såg ifatt de avsnitt vi missat, fast vi såg så många så vi missade gårdagens avsnitt på TVn haha. Nåväl, de kan vi väl se en annan dag! (;
 
Gick och la oss i hyfsad tid igår och jag somnade nog ganska fort. Sov hyfsat bra, i omgångar iallafall. Blir kanske bättre inatt (: Sen vid halv sex ringde första larmet och kvart i sex ringde andra larmet. Fick upp Joakim ur sängen sen somnade jag om igen. Fick åter sällskap av kisen och sov fram till klockan tio. 
 
Nu ska jag väl ta och ringa afkundtjänst och ha mitt första matchningssamtal sen blir det frukost..
 
- Bilderna tagna när jag stod och posade i köket efter att ha lagat lasagne till middag!

Sysslor & nöjen.

Har ätit lite frukost framför tvn och hade en katt som helst plötsligt blev ännu mer kelig, hehe. Har även fått lite sysslor gjorda här hemma och ska väl nu gå vidare till att bädda sängen sen sätta mig och spela lite TVspel innan jag ska påbörja middan senare i eftermiddag.

 
För övrigt så märkte jag efter att jag duschat att jag börjat fjälla lite på armarna. Attans, det märks att hösten är på väg nu då. Nu när färgen försvinner ..

Onsdagen 11 September.

När Joakim lämnade huset imorse fick jag en ny sovkompis i sängen. Så trots att han inte är kvar hemma behöver jag inte känna mig jätte ensam, jag har ju en super kelig katt bredvid mig som bara spinner en massa (:
 
 
Nu ska jag torka håret sen har jag lite att stå i här. Ska dock se till att äta lite frukost så jag inte får dagens första mål så sent som igår. Shoppingturen för min del igår tog väl nästan fyra timmar och då var två timmar spenderade på Maxi, jag vet jag är sjukt långsam när jag handlar men jag kan inte den affären så jag gick efter min lapp och fick gå tillbaka flera gånger i vissa gångar. Sen kom jag ju därifrån nästan tolvhundra kronor fattigare. Dock fick jag ett tillfälligt ICA kort så jag fick minsann bonuspoäng direkt. Nu känner jag mig mega vuxen som fixat ett sånt kort, haha. Och att jag stor handlade så mycket känns så skönt för då vet jag att det finns mat hemma och man inte behöver handla så fort man ska laga mat. I like it!
 
Fick veta att Joakim skulle jobba lite längre ikväll så jag får äta själv idag, tänkte passa på att göra ugnsbakad lax med löjromssås och potatis (blir nog inte pressad om jag inte hittar en press i huset, tror vanlig kokt potatis går bra också). För Joakim äter ju inte fisk och detta är väl en av mina favoriträtter faktiskt. Typ den enda fiskrätt som jag äter. Yum!

Fotbollsvinst & huvudvärk.

Maten fick bra betyg och det gjorde mig glad. Jag vill ge tipset "färskpasta plattor" för då slipper man ha lasagnen i ugnen i hundra år. Räcker med 20 minuter och det är inte för lång tid (:
 
Fotbollen blev ju svenskvinst och avgjordes efter 27 sekunder. Jag tror inte jag kollade speciellt mycket av andra perioden. Vi snackade mest.
 
Nu är ljusen tända och vi har det mysigt i vårt hus (:

Denna dag har passerat fort.

Jag var och handlade på ICA Maxi när Joakim ringde och fick veta att han slutade tidigare. Så när jag handlat klart och packat alla mina sjuttioelva kassar med mat mötte jag honom utanför på parkeringen. Han dog nog lite när han såg hur mycket jag handlat men nu behöver jag inte åka och handla varje gång jag ska göra något att äta och det känns super bra! 
 
Åkte vidare och köpte lite kattmat & kattsand, in på sängjätten och köpte täcke, kuddar och sängkläder och sista anhallt systembolaget. Det är fotboll Sverige - Kazakstan nu kvart över fem så vi tänkte bänka oss framför det. Lagom till maten är klar också. Jag har stått och gjort lasagne för första gången i mitt liv typ. Jag hoppas det blir bra också! Så nu ska jag kalla ner min man så vi kan hugga in i maten sen bänkar vi oss som sagt framfrö TVn ..
 

Tisdagen 10 September.

Why wont you answer when I call? Jag har haft en jätte konstig dröm nu på morgonen efter att Joakim åkt till jobbet. Jag var i ett hus tillsammans med min lillebror och min syster. Det kom en bil full med personer som av någon konstig anledning var efter oss. Så vi låste framdörren och sprang ut i skogen på baksidan, jag försökte ringa polisen hundra gånger men dem svarade inte. Försökte med olika riktnr före men det gjorde ingen skillnad. Tillslut blev jag tagen av någon kille med en kniv, vi var vid vattnet och först körde han kniven i mitt lår och jag bara skrek. Sen skulle han nog försöka dränka mig också för jag hamnade i vattnet innan han drog kniven längst armen på mig. Allt jag kunde tänka var att syrran och lillebror var där någonstans och dem säkert skulle tortera dem också. Detta fortsatte ett litet tag sen av någon konstig anledning var jag fri. Jag sprang längst skogen igen. Försökte springa ut på vägen och få bilar att stanna för att hjälpa oss. Sen var det som en skräckfilm. En efter en kom vi in i en bil med personer ifrån den första bilen som stannade utanför huset. Så hela drömmen slutade med att vi alltså inte kom därifrån utan blev fångade på nytt. Jag öppnade mina ögon för jag klarade inte drömma mer. Usch!
 
Sen hade jag ändå väldigt svårt att komma upp när larmet väl ringde. Är lite seg av mig idag. Ska snart klä på mig lite kläder, ta min väska sen ska jag åka iväg och handla. Eftersom jag fann en lammullsfilt i soffan nu precis så behöver jag inte köpa en sån sparar jag in de pengarna. Fast jag har en otroligt lång matlista så jag kommer ju bli fattig. Sen ville Joakim ha ett dubbelduntäcke och stora mjuka sköna kuddar. Får se hur den biten går, annars får vi åka dit tillsammans och köpa det för jag är inte så kräsen när det kommer till täcken och kuddar så kanske att han själv måste va med och välja ut (;

Myskväll.

Jag gillar vardagsrummet här på ovanvåningen för det är väldigt bra ljus in här. Såhär ser det ut genom ett av fönsterna, så vi har ganska mysig utsikt också.
 
 
När solen sen började gå ner så tände jag några ljus för att få upp mysfaktorn. Tycker verkligen om alabaster vaserna som jag köpte när jag var reseledare i Egypten. Ljuset tränger igenom de porösa materialet och det blir bara så fint tycker jag. Så jag tog med mig mina två vaser upp och har placerat dem på tvbänken bredvid TVn. Hur mysigt som helst (: 
 
 
Och nu ska jag bara mysa ner mig i soffan framför tvn och invänta Joakim som kommer hem först inatt. 
update: precis när jag tryckt publicera så kom Joakim innanför dörren, skönt att han kom hem tidigare än planerat så slipper man va ensam i mörkret (:

Slutstation mörkbrunt.

Det blev nog lite mörkare än jag trodde det skulle bli men det blev nog bra. Kan dock vara så att jag missat på ställen så det röda lyser igenom. Förhoppningsvis ser det inte dumt ut utan bra ut istället. Luggen ska klippas också, inte nu men när hösten kommer in på allvar. Tycker om att rama in ansiktet, känns som man håller sig lite varmare då. 
 
Resultatet, dock inte världens bästa kvalité då bilderna är tagen med camen från datorn. 
 

Almost done for the day.

 
Tycker att jag lyckats bra med dagens checklista. Finner säkert ut lite mer att göra idag men detta var vad jag planerat att göra. Nu ska jag skölja ur den bruna färgen från håret sen ska jag gå igenom vad vi behöver handla hem till helgen när bilen förhoppningsvis är hemma i någorlunda normal tid (:

There's a first time for everything.

När klockan passerat sju imorse så gick jag och la mig i sängen igen. Halv sov mig igenom någon timme och drömde att båda katterna kom och la sig hos mig men att jag inte vågade sova då den ena katten la sig på min huvudkudde. Eftersom jag vaknade upp själv måste det ju varit en dröm även om de kändes ganska verkligt, dessutom har jag inte pratat med Joakim och jag har ett minne att jag berättade om katterna för honom. Så det var helt enkelt en verklighetstrogen dröm.
 
När jag vaknade så gick jag runt och letade efter dammsugaren så jag kunde köra den runt i huset. Hittade inte den innan jag kom till kattlådan. Så jag tog fram en påse och tog fram kattlådan och gjorde då det jag aldrig någonsin i mitt liv tidigare trott jag någonsin skulle göra, jag rensade helt enkelt en kattlåda. Det var inte jätte trevligt men det gick ändå mer smärtfritt än jag trodde de skulle göra. Så när de va gjort var det bara att gå ut och slänga påsen och sen tillbaka in i huset och fortsätta leta efter dammsugaren. Nu har jag både tömt kattlådan och jag har dammsugat i huset och klockan har inte ens blivit lunchtid än.
 
Tänkte faktiskt dra i den bruna hårfärgen snart också. Efter det ska jag titta efter lite jobb, ta upp mina resväskor och lägga in kläder i garderoben på vårt rum. Äta lite lunch hade jag också tänkt göra, Joakim hade köpt två pan pizzor till mig igår så jag tror en sådan får passa bra idag. 
 
Vädret här uppe är lite trist idag faktiskt. Ändå snackade dem om på nyhetsmorgon att idag skulle bli lika fantastiskt väder som igår men sen skulle temperaturen gå ner och hösten skulle börja ta sin plats. Jag har ingenting emot att hösten kommer, tycker det har varit så fantastiskt väder nu de senaste veckorna så hösten får gärna komma med alla sina härliga färger. Börja burra på mig mina varma nya kläder jag köpt och bara mysa en massa. Ha tända ljus och dra på sig en varm filt och dricka lite te medan mörkret kryper utanför. Härligt! 
Vad känner ni inför hösten?

Måndagen 9 September.

Godmorgon denna tidiga morgon!
 
Igår när vi flög mellan Stockholm & Sundsvall tänkte jag att kraschar vi så är det för att tjejerna som satt bredvid mig på planet hade mobiltelefonen igång under hela flygresan, även då man inte fick. Och jag är sån typisk svensk som inte vågar säga till dem att stänga av. Sen när vi närmade oss Sundsvall sa kapten att det var väldigt dimmigt ute och precis innan vi landade på marken kom extrem dimma in och man såg typ ingenting. Sen bara BAM nu landade vi!
 
Tog en stund för väskorna att komma ut då de var något problem med ett lastband och när väl väskorna kom så kom min ganska fort. Jag som är van vid att alltid få vänta sist. Sen var det bara att gå och leta efter min bil och min pojkvän. Lastade in väskorna i min lilla bil och åkte mot huset.
 
Nu har vårt samboliv börjat på allvar då vi har hus nu i några månader och vi har ju två katter också som vi tar hand om. Så idag ska jag städa lite här, dra dammsugaren över golven sen titta vad som finns i matväg och vad som behövs köpas in. Joakim jobbar så långa arbetspass nu så jag agerar housewife lite. Tur jag har en mysig egyptiskkatt som jag kan mysa med under dagen.
 
Jaha och varför är jag uppe såhär tidigt undrar ni kanske. Anledningen är enkel, Joakims första larm ringde halv sex och typ en kvart senare skulle han upp. Jag blev pigg och stannade uppe även när han körde härifrån för en halv timme sen. Så jag sitter och tittar på nyhetsmorgon och checkar internet lite.

Nu: Väntanstid på Arlanda.

Nu sitter jag på Arlanda, har fått i mig lite mat från Max bara för att ta dö på tiden. Okej jag var väl lite hungrig också då vi åt middag runt två och de va ju ett tag sedan (; När jag sen kom tillbaka till en sittplats med eluttag och skulle starta internet igen så gick det inte så jag startade ett avsnitt av pretty little liars sen kom jag på att jag kunde kanske connecta med hjälp av minisyrrans mobilnr. Precis när jag får godkänt av henne att använda hennes nr fungerar internet igen så behövde aldrig ta hennes hjälp. 
 
Ja ska jag sitta här i 1½ timme till så behöver jag internet (;
 
 

Puhuuuuu!

Har inte hunnit färga håret, har fått packa om resväskan typ tre gånger pga övervikt och när vikten väl varit bra så har de saknats saker. Men nu får de minsann vara nog. Resväskan väger väl nästan 23kg och det är ju vad man får ha på intrikes flyg. Sen har jag min backpacker-ryggsäck som handbagage samt datorn i sin datorväska. Så jo jag tror nog jag börjar känna mig färdig och tur är väl det för om ca en halv timme är det dags att packa ut mig själv, mina väskor (eller ja Joakims resväska) och pappa så kör vi mot Ängelholm. 
 
Ångesten kommer när jag landar på Arlanda och ska sitta där och glo i 3½ timme. Kanske inte det roligaste men det var enda möjligheten att komma upp idag. Hade mitt plan från Ängelholm lyft typ en halvtimme tidigare hade jag nog hunnit med klockan sex flyget till sundsvall från arlanda men nu kommer jag ju landa tio minuter innan de tar av och de hinns ju aldrig.. 
 
Vad det känns konstigt. Rummet är ganska tomt. Visst möblerna tar fortfarande plats men de finns typ inga saker som fyller upp rummet. Men nu är jag redo att flytta ut ur mitt flickrum, låta syrran ta över det för att sen låta mina lådor ta plats i hennes gamla rum. 
 
Känns skönt att jag snart är uppe hos Joakim igen. Lägga extra energi på att söka jobb och förhoppningsvis snart få ett jobb också. Inkomst är ju något man gärna vill ha och tjäna sina egna pengar det är något jag gillar. För då vet jag att jag förtjänar varenda krona jag kan spara (:

Söndagen 8 September.

Larmet ringde första rundan halv åtta, då ringde jag till Joakim. Sen somnade jag om och sov till klockan elva. Gick in på mailen och klicka mig vidare till SAS incheckningssida och valde plats. Tog fönsterplats på båda flygen, brukar ta gång men vem bryr sig, lättare att sova mot fönstret och då ser kanske ingen ens ansiktsuttryck haha.
 
Nu ska jag väl packa ner de allra sista i lådor efter att jag packat resväskan färdig. För får inte allt plats får de helt enkelt stanna hemma i någon låda istället. Sen ska jag färga håret och se till så jag får någon mat i magen. Och tvätta sängkläderna ska jag också göra. Sen ska jag minsann vara färdig. Allt detta måste ta mindre än fyra timmar för vid tre i eftermiddag lämnar jag huset. 
 
Bara att starta nu då..

Hallen full av lådor.

 
Jag som trodde jag var klar efter typ femton lådor, nu har jag nog passerat trettio stycken och rummet är alldeles strax färdig. Känns super skönt att veta att allt är färdigt när dagen D kommer. Att det bara blir att ta lådorna och packa på släp sen köra iväg. Awesome!
 
Håret färgar jag imorgon då jag började gilla den röda färgen i håret samt att klockan börjar bli mycket. Orkar inte färga det nu. Ska packa klart resväskan också. Sen imorgon ska jag tvätta sängkläderna sen är jag nog redo för färd uppåt landet igen. Tillbaka till min kära pojkvän som jag saknat så! (:

Sista kvällen med familjen.

Efter en dag i solen så fixades det käk och vi åt allihop tillsammans. Sen har jag fortsatt packa mina lådor och nu på kvällen har vi spelat lite spel. Iallafall jag, mina systrar och Linus. Spelade "Med andra ord", ett spel som är väldigt roligt då man blir stressad och vimsig och säger saker som kan bli så fel. Det var roligt, men jag saknade ändå mamma & pappas närvaro men pappa lovade att dem skulle vara med nästa gång jag kom ner. Får se om spelet kommer med ner också för det tänkte jag ta med mig upp imorgon (:
 
Nu ska jag fortsätta mitt packande samtidigt som jag ser någon serie ..

Man ska inte ångra sin dåtid.

Jag sitter och tänker lite på de här med plugget. Jag har ju planer att söka in på skola till hösten (och med hösten menar jag såklart 2014 då det redan är höst detta året och man då inte kan säga till hösten och mena i år). Det är något helt annat än vad jag läste när jag gick på gymnasiet, så tänker jag "tänk om jag inte gått hotell & restaurang". Jag menar efter skolan fick jag stor anti-känsla till att laga mat. (Visserligen har det kommit tillbaka lite nu, men kan va för det är roligare att laga mat för två än bara till sig själv när man är hunrig och vill ha mat snabbt). 
 
Men så tänker jag också på alla saker jag har gjort och vilken väg som jag har gått just för att jag gick hotell och restaurang. Hade jag inte gått den linjen så tror jag inte jag hade stått på samma ruta som jag står på idag. För hade jag inte gått hotell och restaurang så hade jag aldrig åkt till Ayia Napa 2006. Vi var ju några från klassen som åkte dit för att jobba under sommaren. (Dessutom min första utomlandsresa).
 
Gruppbild i Ayia Napa.
 
Så Ayia Napa hade inte blivit av då det var en chans vi fick ifrån en av våra lärare som kände ägaren till restaurangen vi jobbade på. Hade jag då inte åkt till Ayia Napa hade jag heller aldrig träffat Daniel, som jag sen hade kontakt med efter att jag kommit tillbaka till Sverige. Och Daniel var ju personen som "tog med mig" till Bulgarien där jag säsongade som bartender för första gången, var iväg i fyra månader och jobbade. (Detta hör då också till att hade jag inte gått hotell & restaurang hade jag och min klasskompis Sandra aldrig åkt till Magaluf och gått bartenderutbildning, som också deltog till varför jag hamnade i Bulgarien).
 
Bakom baren julen 2007 i Borovets, Bulgarien.
 
 
Hade jag aldrig varit i Bulgarien så pass lång tid och stått på mina egna ben där så hade jag nog aldrig vågat åka och backpacka i Thailand alldeles själv en månad.
 
Phukets zoo fick jag äntligen röra en tiger som varit mitt favoritdjur sen jag var liten!
 
Och hade jag inte åkt på mina långa resor (Bulgarien och Thailand) hade jag kanske inte fått möjligheten till att arbeta för Apollo. Först en säsong i Grekland, helt amazing och en andra säsong i Egypten. Och hade jag inte gjort det så hade jag kanske aldrig träffat Joakim, och han är någon jag verkligen är glad att jag mött. Finare kille tror jag är väldigt svårt att finna. Och med Joakim bjuder livet på saker jag aldrig förr upplevt och när jag nu reser upp till norrland igen så inleder vi vårt samboliv på riktigt. Han & jag i hus med två katter, kan tycka det är en bra början på vårt liv tillsammans. Så jag ska aldrig mer tänka på att jag inte borde gått hotell & restaurang. Det var ju en start på vägen mot att finna min kärlek.
 
Nyår 2012, bästa nyåret ever!
 
The end! (;

Another sunny septemberday.

Kan ju säga att man inte har så stor lust att vara inomhus när det är så fint väder ute. Har fått lite tid ute i det fina vädret, men nu ska jag väl ta tag i mitt rum så det blir färdigt. Ska ju som sagt flyga upp till norrland imorgon igen så allt ska gärna va klart ikväll. 
 
Så här ser jag förresten ut i håret at the moment. Varför jag lagt i rött i håret för att färga det brunt är för att inte riskera att få grå/gröna nyanser i håret. Så nu är jag rödhårig!
 
 

Lördagen 7 September.

Finns ingen återvändo nu. Första färgen har kommit i håret och jag gör helgens första mellanlandning och med det menar jag att jag gör inte andra färgen förrens "imorgon" så jag har mellanlandat på rött hår. Så när jag fått sova lite och sen vakna igen så lägger jag i den bruna färgen sen är jag done. Eller nja luggen ska nog kapas också, så trött på att den hänger överrallt hela tiden..
 
Tvätten ska vikas och det som ska med upp till norrland ska vikas och packas i resväskan, de andra ska läggas i flyttlådor. Sen ska resterande saker på rummet packas ner i lådor. Sängkläderna ska tvättas och hängas upp. Så jag har väl lite att göra när jag sovit. 
 
På söndag har jag helgens mellan landning nummer två. För jag flyger från Ängelholm och vidare till Arlanda där jag ska sitta och vänta på flyget i tre timmar och tjugofem minuter. Vad kan man roa sig med på en flygplats? Så länge.. Uh. Vad gör jag inte för att komma upp till min man igen. 
 
Jag vet vad som händer när jag kommit upp sen, då saknar jag familjen. Det är synd att mellanrummet är så stort för när jag är här nere saknar jag honom, när jag är där uppe saknar jag alla boende i detta hus. Nu man ska säga att man kan inte äta kakan och ha den kvar, det är synd. Nåväl, ni ska veta att vart jag än befinner mig så älskar jag er obeskrivligt mycket ändå!

Sista minuten kind of girl!

Det är precis vad jag är. Drar ut på allting och tänker att jag hinner ändå. Nu har jag fått bokat min flygbiljett och jag lämnar Skåne igen på söndag så nu har jag tidspress på mig att göra klart allting. Och idag har jag faktiskt bara lyckats tvätta upp tvätten från tvättkorgen. Fast får väl skylla på det fina vädret och att man inte kan vara inne då (;
 
Så tanken är väl trots att timmen är sen att på börja projekt färga håret, fixa lite med tvätten och sen packa en låda eller två sen krypa ner under täcket. 

Oj fick visst inget gjort denna dagen!

Det har varit alldeles underbart väder här nere och de ska tydligen hålla i sig hela helgen. Tvättat all smutstvätt och fått det upphängt. Sen skulle bara gå över till grannen för att prata lite med mami så gick det visst två timmar. Oj. Det var ju så fint väder så man ville inte gå in och gå miste om solen. Sen var det dags för middag och jag slängde ihop till en köttfärssås och makaroner, hade ingen fantasi eller ork till annat. Sen blev det helt plötsligt kväll.
 
Nu är väl planen att boka flygbiljett (om jag ska flyga redan på söndag, om plats finns kvar), checka om tvätten har torkat, färga håret, packa klart resväskan & planera vilken väska som ska agera handbagage, sen när all packning är färdig för färd uppåt landet ska jag packa klart alla flyttlådor så allt är färdigt. Känns som det kommer bli en lång kväll, och att jag får ta resten imorgon..

Fredagen 6 September.

Då är helgen på intåg och jag ska bara göra klart allt på rummet, tvätta alla kläder som ligger i tvättkorgen och sen ska jag packa färdigt resväskan sen är jag minsann redo för att lämna Skåne igen. Det har varit skönt att vara nere och träffa familjen men nu saknar jag min pojkvän.
 
Solen skiner och det är riktigt skönt september väder idag, så jag tänkte nog njuta lite av det innan jag börjar på något annat.

Ett nytt serie tips, igen!

Jag är ju seriefreak nummer 1 och tycker det är ett kul kvällsfördriv. Jag har väl en lista på lite mer än tjugo serier som jag följer just nu, det har ju varit fler förut men en del har haft serieavslutning. Igår la jag till Graceland som en ny serie, en bra kriminalserie. Nu har jag hittat en ny serie som har mystik, mord och övernaturliga ting med, serien heter Hemlock Grove.
 

Liten samling med lådor i hallen.

Jag har ju börjat packa ner mitt rum i flyttlådorna vi köpt och när en låda väl är färdig så markerar jag på ett ungefär vad som finns i lådan sen åker de ut i hallen. Jag känner inte riktigt att jag har plats nog på mitt rum så därför ser de just nu ut såhär (se bilden nedanför) längst ena sidan av hallen. Andra sidan har ungefär lika många lådor ståendes på varandra. Så efter helgen tror jag nog jag lyckats bli helt färdig. Då har jag bara möblerna kvar, men de får va så tills vidare (:
 
 

Jag fick iallafall tid med familjen!

Så jag ringde till sekreteraren på sjukhuset för att prata om min remiss dit. Hon förklarade också att de tar lite tid med allt pappers arbete så jag har nu avbokat allting. Känns som jag kan ta det när jag kommit till ro uppe i norrland istället. För nu behöver jag sätta action i mitt jobbsökande och visa mig för arbetsgivare.
 
Jag tycker inte det har varit onödigt att komma ner nu när jag står på samma ruta som efter besöket på vårdcentralen där uppe. Nej jag tycker att det varit värt att komma ner för jag har ju ändå fått möjlighet att träffa hela familjen och det gillas ju!
 
Nu ska jag bara få ner resten av rummet i flyttlådor och börja planera flygresa upp igen..

Don't cry over spilled milk.

Att titta på en bra serie, äta lite godis och tänka på sin underbara pojkvän var precis vad jag behövde för att må bättre. Och om ni missade förra inlägget så tycker jag ni ska se på Graceland, jag är fast. 
 
Kvällen består av Graceland och fylla flyttlådor..

Nytt serie-tips från mig till er.

 
Har precis börjat se denna serie själv och so far so good kan jag tycka.
 

Inte världens bästa dag.

Allt tack vare att sjukvården är så extremt förvirrande och inte ens folk som jobbar där har koll. Blir väl smått irriterad över hur lång tid allt ska ta. Sen blir jag väl mer neggo därför att jag känner att jag missar jobbmöjligheter av att va nere i Skåne när jobben jag söker och ska söka är runt Sundsvallstrakten. Det känns som jag lever distans, ja ni vet ju att man kan plugga på distans, nu känns de som jag lever på distans..
 
Så jag fortsätter min dag under en filt i min säng till nya serien Graceland..

Onsdagen 4 September.

Godmorgon alla glada! Här sitter jag vaken redan innan klockan slår tio, men är man pigg så bör man ju inte sova längre för då är man garanterat inte pigg när senare larmet ringer. Inväntar posten nu för att se om remissen ligger i lådan, om inte så får jag ringa till läkaren. Hoppas också mitt intyg från Apollo ligger i lådan så jag kan skicka iväg allt till akassan så den biten rullar på som de ska.
 
Ja annars händer det inte så mycket än, ska snart ta tag i flyttlådorna igen. Ett himla packande men snart må det väl ändå vara färdigt (;

Stillat mitt shoppingberoende nu.

Gick på Väla tillsammans med syrran och mami idag. Letade mest efter sköna varma tröjor att ha nu i höst/vinter. Inne på New Yorker fanns ju en jätte skön tröja enda problemet var att de såg ut som ett tält nertill så fick aldrig köpt den. Gick dock in på Vero Moda för första gången på super länge och där fanns en mjuk skön tröja för 100kr så den köpte jag. Sen blev det självklart en sväng in på H&M och därifrån kom jag också med två långärmade toppar och lite nya hotpants. 
 
Så nu har jag fått lite nya kläder inför hösten och det känns skönt. Tror faktiskt inte jag känner behov att köpa mer just nu, kan också vara för jag inte tror allt jag vill ha med kommer få plats i resväskan. Sen köper jag vinterskorna i norrland eftersom jag inte tror det är rätt tid att köpa varma skor än. Inga jag kände i var fodrade förutom de syntetiska stövlarna på Deichmann men sånna ska man tydligen inte köpa då dom lätt kan gå sönder sa pappa så nej skor får vänta..
 
Fick även åkt inom Harald Nyborg och köpte ett nytt lass med flyttlådor då jag snart använt hälften av vad pappa köpte i fredags. Så det är väl bara för mig att fortsätta att packa ner mitt liv i lådor. Sen ska jag gå igenom resväskan på golvet och lägga ner allt fint och hoppas på att allt jag vill ha med upp får plats. Japp så jag har fortfarande lite att stå i medan jag väntar på min remiss till sjukhuset. Ska dock ringa dem imorgon för att höra hur det går, skynda på dem lite för jag kan ju inte stanna här nere hur länge som helst. Jag håller ju på att starta ett liv där uppe, eller jag försöker iallafall (:
 
Återgå till flyttlådor och serier..

Ingen bra fotbollsspelare i mina drömmar.

Jag råkade vara vaken till framåt tre inatt. Sen vaknade jag till vid halv sex tiden för då kom lillebror och hans flickvän hem, dem har varit i Ayia Napa i en vecka. Nice! Sen fortsatte jag drömma vidare, min avslutningsdröm handlade om fotbollsspelande och eftersom jag aldrig tycks kunna springa normalt i mina drömmar så borde jag lägga fotbollskarriären på hyllan. Känns som jag typ kryper fram på plan haha..
 
Nu ska jag torka håret sen bär det iväg på shoppingtur med syrran & mami (:

Jag saknar honom.

Man skulle kanske kunna tro att jag borde vara van vid att vara långt ifrån honom. Eftersom jag spederat månader ifrån honom tidigare. Ikväll efter jag la på luren efter att pratat med honom en liten stund så fick jag en sån här liten saknadsklump i magen och de sitter liksom kvar. Vill väldigt gärna vara i hans armar igen, men jag får helt enkelt vänta. Har fått en strikt order att jag inte får komma tillbaka upp förrän jag blivit färdig med läkarbesöken. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för lång tid, för jag saknar ju honom. 
 
 

Hyllorna ser tommare ut.

Annars tycker jag väl rummet är lika rörigt som alltid när jag är här. Kan dock vara för jag fortfarande har en stor resväska i mitten av rummet som är täckt med alla möjliga saker som kan tänkas tas med till norrland när det blir dit färd. 
 
Imorgon ska jag, syrran och mamma åka in till Väla och shoppa lite. Tänkte att jag skulle hålla lite koll på varma skor också, även om jag tror det är för tidigt att hitta sånt nu. Sen ska jag leta efter lite mer varma tröjor då jag vet att jag kommer leva i varma kläder några månader framöver, jag är så extremt frusen av mig & jag gillar de inte. Då är det ju ifs tur att jag har en pojkvän som får värma mig. Sen kommer jag ju leva med tända ljus i höst/vinter också för jag tycker de är både mysigt och ger en extra värme (:
 
Snart dags för mig att krypa under täcket och starta en film ..

Miniatyr jag.

 
Jag går fortfarande igenom mina saker och packar flyttlådor. Hittade en gammal bild på mig, jag var ju cool redan som liten vill jag ju säga (;
 
Just nu håller jag på att rensa min externa hårddisk som behöver formateras om, så måste gå igenom vad jag redan har bränt över på skivor och vad som måste brännas innan de raderas. Tråkigt om jag skulle bli av med bilder, då de är en bra sak för att hålla minnet vid liv (:

Måndagen 2 September.

Blev lite besviken när jag hämtade posten i brevlådan och min remiss till sjukhuset inte låg i brevlådan. Nu har jag fått en känsla i magen att jag inte kommer få någon tid denna vecka. Så det är ju tur jag bara bokade en enkelbiljett ner när man inte vet hur detta kommer dra ut på tiden. 
 
Nu är det ju inte så att jag inte är glad att vara hemma hos familjen, det är jag verkligen. Bara det att jag har ju saker att ta tag i när jag kommer upp igen. Jobb, boende, katter, en pojkvän. Ja jag saknar ju honom också nu när vi är så långt ifrån varandra igen. 
 
Jag ska väl fortsätta packa mina lådor nu då...

Godkväll & Godnatt.

Jag har inte kommit långt i mitt packande faktiskt. Jag har lyckats fylla två flyttlådor med skor. Sen vet jag inte riktigt hur jag ska packa allt annat. Barndomsgrejer som kan sparas även om de för alltid kommer va i en låda ska läggas i en låda, flytta hemifrån grejer ska läggas i sina lådor, foton/ramar & fotoalbum ska väl fylla en låda, ja det kan ju ta en evighet de här. Sen har jag ju ganska mycket böcker också...
 
Nåväl, jag fortsätter pilla lite smått ikväll samtidigt som jag tittar på serier. Snart är det väl dock dags att sluta för dagen och krypa under täcket och inta drömmarnas land. Så jag passar på att säga godnatt också.

Mina nya höstklackar.

Jag beställde ju ett par nya klackar för rean var nere på 198kronor och det är ju ingenting. Så jag beställde hem detta paret, dom ser kanske jätte höga ut men de är 15cm klack och de är bara 2cm skillnad på dessa och mina andra klackar med bredklack (alltså mina gula klackar samt de två paren med genomskinliga klackar). Dessa är dessutom super duper sköna att gå i, ville knappt ta av dom igår när jag väl fått dom på fötterna.
 
 

Första flyttlådan uppvikt.

Jag tror att den svåraste biten är "var ska man börja", för när man väl börjat så går det nog som på räls. Framåt! Nu har jag vikt fram den första lådan och ska bara börja packa ner saker i den. Och en andra, tredje & en fjärde låda. Jag har ganska mycket skit alltså, sjukt vad man sparar på sig genom åren och aldrig har man lust att slänga något. Största frågetecknet är alla gamla kalendrar, varför sparar jag dom när jag ändå aldrig tittar i dom? Skräp!
 
Så packa flyttlådor och titta på senaste Dexter avsnittet samtidigt ska jag roa mig med nu.

Söndagen 1 September.

Kvällens kräftskiva bjöd på god mat. Jag åt hur många kräftor som helst, och räkor. Vi hade tinat upp 6kg oskalade räkor och vi hade fyra paket med kräftor varav två paket hade ca 50 kräftor. Vi var fyra personer till en början som åt kräftor och sex personer som åt räkorna. Sen kom även minisyrran och hjälpte till med skaldjuren. Alla kräftor på våra två brickor blev uppätna och jag tryckte i mig räkor sen åt jag lite vitlöksbaguetter med (eller ja lite brödbitar ifrån dom då). Sen blev jag proppmätt.
 
Sen började jag visa youtube med lyrics och lite mer vuxen versioner. De hela slutade med att vi tog ner Sing Star och kopplade in till TVn sen har vi kört det typ hela kvällen. Hur kul som helst. Man kan köra seriöst med syrran och de blir bra, sen kör man på underhållning och show tillsammans med Jennie. Hur roligt som helst.
 
Nu är kvällens avslutad och jag ska krypa under täcket, se någon serie eller film innan jag somnar. 
 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0