Söndagen 31 Augusti.

Fy för sören va trött jag är. Trodde mitt tillskott av järntabletter skulle göra susen efter första pillret, så vart inte fallet. Kan ju skylla på att jag två nätter i rad sovit otroligt dåligt. 
 
Månaden avslutad nu iallafall och idag hade jag sista dagen på kontoret som konsult och imorgon kommer jag dit och är officiellt anställd! Känns ju faktiskt ganska bra om man säger som så. Sen tänkte jag att September månad ska bli en bättre månad än Augusti varit. Nådde inte riktigt målet, men tycker jag tog igen mig ganska bra efter en seg startad månad. Kämpar på och tänkte bli bättre.
 
Fick ett trevligt samtal av mamma och pappa idag också. Jag tänkte ju inte på att det var lördagkväll igår när jag ringde ner och då var dem inte hemma så då fick dem ringa idag istället. Helt plötsligt hade nästan två timmar passerat. Det blir så när man ska prata om livet. Saknar er allihop där nere i Skåne!
 
Nu ska jag väl snart försöka sova då, eftersom jag känner att kroppen inte riktigt orkar. Det är skönt att veta att man har lite sovmorgon imorgon, nackdelen är att sambon kommer behöva knuffas ur sängen och då hinner ju jag också vakna till liv. 
 
Hösten närmar sig med stormsteg och jag känner bara hur graderna skjunker för varje dag som går. I am not happy. Jag älskar sol och värme, att frysa är något av det värsta jag vet.
 
Godnatt! (:

Lördagen 30 Augusti.

Det känns verkligen inte som helg. Anledningen är enkel, jag var ledig i torsdags och jag jobbar hela helgen. Igårkväll/natt hade jag otroligt svårt att sova, hade en underbar sambo som låg och höll om mig en stund. Jag har svårt att somna utan honom så det känns som en otrolig trygghet att ha honom nära och det lugnar ner mig på något sätt. Jag lyckades ändå inte somna så bra. Gjorde väl det någon gång under natten sen vaknade jag ett antal gånger också. 
 
Så imorse när larmet ringde hade jag väl känslan av att jag hellre typ slängde ut mobilen igenom fönstret. Fast jag gjorde det inte. Istället stängde jag av larmet och masade mig ur den varma och sköna sängen. Jag gillar inte att gå ur sängen när det börjar bli kallt.
 
Morgonen på jobbet började ju inte så bra, första tre timmarna mådde jag ju hur illa som helst. Nästan så jag trodde jag skulle kräka. Vid lunch tid så kändes allting bättre. (Vet inte om detta är en bivärkning ifrån mina förebyggande migräntabletter som jag nu tar varje morgon när jag vaknar, visserligen bara inne på dag2 så vet inte om sånt händer snabbt eller om dom ens ger denna typ av bivärkning, om inte kan illamåendet lika väl komma ifrån sömnbrist) Dagen på jobbet rullade på ganska bra. Fick en del skrattanfall och det är väl meningen man ska ha roligt på jobbet så tummen upp!
 
Kom hem och min underbara sambo höll på med disken. Jag tog sedan över så ställde han sig och fixade käket. Vetifasen hur man stavar maten vi åt, men man kör tacobröd, kyckling och stark chilicreme fraiche med grönsaker. In i ugnen med ost på och få det klart sen serveras det med creme fraiche och en god sallad. Ja det var gott, trots jag är känslig mot starkmat. Desto mer creme fraiche!
 
En skön dusch och nu ska jag då försöka sova igen. Lite tidigare morgon imorgon. Ja sen bytte jag bort min sovmorgon & lediga dag på onsdag mot tre timmars övertid. Känns ändå som man sover bort de timmar så tänkte då kunde jag tjäna lite extra pengar innan jag kör hem och njuter av en ledig eftermiddag!
 
Ha en trevlig helg allesammans!

Torsdagen 28 Augusti.

Otroligt trött imorse så jag sov till halv tolv. Sen åkte jag till Söråker för att besöka läkaren. Han konstaterade att symtomerna jag har är migrän så jag har fått förebyggande tabletter. Jag hoppas det hjälper för det är inte så nice med huvudvärk varje dag.
 
Resten av dagen blir spenderad på soffan. 

Onsdagen 27 Augusti.

Idag skulle jag egentligen få besök av pappa, men hans ärende blev uppskjutet så istället får jag se framemot ett besök snart. Blir nog bra det! Så när jag slutade jobba idag åkte jag och storhandlade. Inom Willys och köpte energidricka, inom ICA Maxi och handlade mat, inom någon outletbutik jag inte kommer ihåg namnet på bara för att kolla lite och kom därifrån med lite små saker. Bästa köpet var ju lätt glasburkarna till pasten och spagettin. Gör liksom köket lite mer hemtrevligt. Love it! 
 
Nu är frågan vad man ska göra för mat. Jag har slut på idéer när det kommer till mat. Blir typ alltid spagetti & köttfärssås eller ris och korvstroganoff. Det är ju gott och jag tröttnar inte, men det är ändå roligare med lite variation ändå. 
 
Nu tänkte jag iallafall lägga mysa ner mig under en filt i soffan och titta på lite serier.

Tisdagen 26 Augusti.

Och här kommer en bild från en helt vanlig dag på kontoret. Jag och Judit & Judit (;
  

Köpa eller inte att köpa.

Jag fick en spontan tanke inatt om att köpa en crosstrainer. Sen fick jag höra på håll att nej det skulle man inte, man skulle till gym istället. Jag tänkte ju att sannolikheten är ju större att jag tränar på den om den redan står hemma än att jag skulle ta mig till ett gym.
 
Får kanske fundera på den där. Men träningen börjar bli ett faktum. Jag har ju ett x antal kilon att bli av med. Om jag ändå hade mer ork och vilja i mig. Ibland känns det som jag är en död fisk som bara följer med strömmen. Vad händer när strömmen inte längre bär mig? 
 
Nej sova lite, det är ju trots allt en jobbdag imorgon också. Puss!

Måndagen 25 Augusti.

Imorse när larmet ringde så fattade jag ingenting. Jag var till och med nära på att knacka på Joakim trots det var jag som skulle upp först av oss två idag. Tog en stund sen förstod jag att jag var tvungen att gå upp. Lagom sliten och tackvare att jag behövde tanka bilen körde jag tidigare till jobbet, vilket gjorde att jag hann få tio kronorsparkering idag, alltid lika bra när man har det så bra.
 
Jobbet rullade väl på som vanligt och jag avslutade dagen på topp. Fy fan va allt kändes bra när jag gick hem (:

Söndagen 24 Augusti.

Som vanligt passerar de lediga helgerna förbi i vindens fart. I fredags jobbade jag kväll så jag var hemma först vid åtta tiden så det blev lite mat och sen chillade jag bara. Lite serier i sängen sen intog jag drömmarnas land.
 
"Igår" så gick vi upp lite senare än tänkt, men vi hann allting ändå. Åkte till City Gross och handlade kött och lite andra saker. Inom systembolaget också. Köpte sen en påse grillbricketter innan vi åkte hem och började städa. Vi hade väldigt bra uppdelning av sysslorna och allting gick väldigt snabbt ändå. Vi hann också duscha lite där innan vi skulle börja med maten. Joakim körde grillen och jag gjorde hasselbackspotatis och god sallad. Dukade upp och sen inväntade vi våra gäster. Vi hade bjudit hit Joakims föräldrar. Lite för sent. Vi har bott här sedan slutet av Januari och igår var första gången vi bjöd hit dem på mat. Det var en väldigt trevlig kväll och god mat blev det också.
 
När dem åkte så blev det lite tv-tittande på soffan och nu är det dags för mig att sova. Och ikväll tänkte vi dra in stor vinsten på Bingolotto, wish us luck! ;D

Torsdagen 21 Augusti.

En skåning i Norrland. Det är faktiskt inte så ovanligt som man kanske kan tro. Till och med på mitt nya kontor i Sundsvall hör jag den skånska dialekten ibland. Men jag tror nog jag charmar mig fram ändå. För jag har märkt det att skånska gillas ÄVEN om det alltid är någon som ska kalla en dansk (;
 
Jag trivs bra här uppe i Norrland, det enda som saknas är ju familjen, men jag har lärt mig att man kan inte få allt här i livet. Och jag har också lärt mig att bara för att man väljer en sak, betyder det inte att man väljer bort någonting annat. Jag bara saknar vissa mer än andra och det är någonting jag får leva med. 
 
Nej nu är det dags att krama kudden igen så att man kan få lite sömn innan det är dags att vara på jobbet igen. 

Onsdagen 20 Augusti.

En sjukdom som inte syns kan nog få folk att rynka på näsan. Så jag kan förstå att det är jobbigt för personer som troligtvis har det värre än mig, men jag tycker också att mitt problem är jobbigt. Är man förkyld går man ju till jobbet ändå, det är liksom inte en anledning för mig att vara hemma (OM man inte typ har ont i halsen också, då blir det en annan sak). Jag tror många tänker så om huvudvärk också. Det är heller inte en "sjukdom".
 
Jag kan dock tycka att jag lärt mig hantera detta ganska bra. Jag lever liksom med huvudvärk i princip varje vecka. Är det bara huvudvärk som sitter där i högeröga så är det lungt, det går ganska bra att hantera dagen ändå. Men går det till den gräns att det gör så ont att jag ska spy. Då finns det ingenting jag kan göra, jag kan inte vara på jobbet och sitta framför en datorskärm när jag knappt kan titta. 
 
Jag var hos doktorn för något år sedan för då hade jag haft huvudvärk varje dag i sex veckor och det var också under den här perioden som jag insåg att värktabletterna inte hjälper. Och min doktor som gjorde olika tester med mitt huvud och mina armar och liknande skrev ut ibumetin 200mg, och vanliga ipren är 400 så vad skulle dom hjälpa. Eftersom migräntabletter är beroende framkallande var detta ingenting hon ville ge. Så jag har slutat ta tabletter, finns ingen mening när dom ändå inte hjälper och jag vill inte ta en massa tabletter i onödan. 
 
Idag när jag var hemma fick jag uppmaningar från två håll om att kanske det är dags att kolla detta med huvudvärken igen så jag åkte in till vårdcentralen i Söråker, dock hade dom ändrat system så jag kunde inte få någon dropin tid, men det fanns tid till torsdag nästa vecka när jag är ledig så då ska jag åka och prata med en doktor igen som jag hoppas kanske kan hjälpa mig lite mer.
 
Jag har ju gått ett steg i rätt riktning när jag gick till Synoptik och undersökte ögonen. Huvudvärken sitter ju ALLTID på samma ställe, som en knytnäve över högeröga typ. Vissa säger att så fort det sätter sig i ögonen är det migrän, jag drar det som huvudvärk fram tills jag blir kräkfärdig då är det migrän för mig. Får se vad doktorn säger. 

Tisdagen 19 Augusti.

Innan jag åkte till jobbet idag så fick jag en glad nyhet. Min älskade pappa ska komma och hälsa på nästa vecka, han hade ju ändå "vägarna förbi". Ja det är inte så ofta det händer att någon från Skåne har vägarna förbi Timrå (; Men super glad är jag, tar ju till vara på all tid jag kan få för den är extremt värdefull nu när man ses så sällan! Massor med kärlek till er alla saknade människor!

Söndagen 17 Augusti.

Det känns att hösten är på ingång. Det börjar bli ganska så kyligt utomhus. När jag väl tog mig ur sängen idag märktes det att den där kylan trängde sig in här inne också. Tänt ljus, myst ner mig under en filt och börjat kolla på nya serien "The night shift". Det är söndag och jag tog storstädningen igår så då får jag lov att bara chilla idag. Ska dock ta hand om den upphänga tvätten strax också. Annars myser jag bara på i soffan idag.

Värd resterande dag på soffan.

Jag var ju vaken och pigg innan klockan nio imorse, och klockan tio började jag städa. Gick ut med soporna, gick förbi tvättstugan för att boka tid till veckan och hade sån tur att tiden mellan tio och två var ledig så jag började tvätta direkt. Ställde mig sedan och diskade. Fixade med tvätten. Skurade toalett och vask. Fixade med resten av tvätten sen började jag dammsuga hela lägenheten. Har renbäddat sängen och dammtorkat. Varit iväg och handlat lite så vi kan äta mat både idag och imorgon, det är man ju också värd. Så idag blir det lasagne eftersom grillköttet måste tinas och de hinns inte idag, får bli imorgon istället. Men lasagne var längesedan och det är ju gott!
 
Sen kan jag ju också berätta om att jag för två veckor sedan var på Synoptik för att kolla synen. Jag tänkte ha glasögon på jobbet för att se om det kanske hjälper mot huvudvärken jag alltid har. Nu jobbar jag ju framför en dator så bara ett par terminalglasögon var tanken. Blev inte riktigt så. Det visade ju sig att min syn inte var den bästa. Så jag behövde permanenta glasögon och i torsdags innan jobbet gick jag och hämtade mina glasögon (och eftersom det var Synoptik med Zebran på reklamen fick jag ju ett par solbrillor med styrka på köpet, mm mm gillas!)
 
Jag tycker faktiskt det är helt sjukt. Jag har inte tyckt jag haft några problem med synen, förutom när vi tittar på tv och undertexten har gulbakgrund då har jag inte sett de så bra. Fast å andra sidan brukar jag inte glo undertext när det är engelskfilm för man förstår ju ändå vad dem säger. Nu när jag har fått mina glasögon och jämför. SHIT! Är det såhär jag har sett förut så förstår jag ju verkligen att synen blivit sämre. Allting blir ju så mycket klarare precis som jag liksom fått bättre skärpa. Så jo det var nog bra att jag gick dit. Helt plötsligt var det inte så ansträngande att läsa texten på tvn. Ibland behöver man väl se världen på ett annat sätt för att inse att man själv ser på den för dåligt (;
 
 
 

Godmorgon!

Jag trodde väl att jag skulle lyckas få sovmorgon nu när jag är ledig, men nej så vart inte fallet. Fick knacka på Joakim hela morgonen för att han skulle vakna och då hann jag ju bli ganska pigg själv. Så nu blir det lyssna på musik och börja städa. Alltså helt seriöst, det var riktigt länge sedan jag lyssnade på musik. Jag som älskar det!

Cause all of me, loves all of you.

Give your all to me, I'll give you all of me.
You're my end and my beginning
Even when I lose, Im winning.
Cause I give you all of me.
  

Lördagen 16 Augusti.

Jag är ju så otroligt trött hela tiden så jag gör ingenting annat än att somnar när jag kommer hem känns det som. Arbetsveckan har iallafall glidit mot sitt slut och jag gjorde bra ifrån mig sista dagen och det kändes okej att avsluta där då. När jag sen kom hem hade Joakim börjat med maten och vi mös med lite tacos idag. 
 
Jag har haft huvudvärk idag också (precis som igår) så jag la mig i sängen och tittade på under the dome medan Joakim spelade. Sen bestämde vi oss för att se en film, så vi började se Noah, men jag som är så trött hela tiden jag började nicka till och missade handlingen. Kändes bättre att avsluta nu så jag faktiskt får se hela filmen istället för att jag bara ser början och sover bort slutet som jag alltid gör typ.
 
Ledig i helgen, lite såkallad "egentid" kommer jag ha också. Vet hur media älskar det ordet. Egentid. Joakim jobbar hela helgen och jag är hemmafru. Så jag antar att jag ska börja städa lägenheten imorgon. Har även börjat plocka ihop lite bilder som ska framkallas, passade bra att få erbjudande från Fuji nu om att få framkalla femtio bilder gratis, betalar enbart frakten. Perfekt!

Onsdagen 13 Augusti.

Det börjar kännas som vinter, eller så var min tanke imorse när jag gick till bilen. Varit frusen hela dagen också. Kom hem på mitt splitt och egentligen hade jag tänkt städa, men jag blå sov på soffan istället. Haha. Och nu efter kvällspasset och lite mat är det dags att sova igen. Känns skönt de (:

Tisdagen 12 Augusti.

Goddagens, arbetsveckan har börjat och jag jobbar mest stängning denna veckan förutom idag då jag kom hem lite tidigare och gud så skönt det var. Dessutom har min underbara sambo diskat undan allt på sin sovmorgon han hade så jag slapp ta det när jag kom hem (:
 
Lite mat i magen nu då jag mår illa för jag knappt fått i mig någon mat idag. Matlådan med kräftor och räkor var för liten!! Så nu kokas det grönsakssoppa på spisen och till de måste man ju ha gott bröd så köpte en halvbaguette. Lite tv-tittande sen händer inte mycket mer idag. Upp tidigt som attans imorgon för jag har splitt och kör både öppning och stängning på jobbet ..

Söndagen 10 Augusti.

Denna helg har varit lugn och det var precis vad jag kände att jag behövde. En romantiskkväll i fredags med min man, igår var det lite egen tid där på kvällen och idag lite chill och god mat! Nu avslutar jag kvällen med att tvätta lite så man har lite rena kläder till arbetsveckan. 
 
Annars rullar livet på som vanligt...

Lördagkväll!

This is what I do right now...
 
 
Medan Joakim är i stan och umgås har jag lite egen tid hemma. Hämtade hem mat från Max på vägen hem från stan. Körde också inom Maxi och handlade lite godis och snacks. Idag kör jag en sån där kväll där man bara chillar och äter :p  Så jag ligger på soffan och har det bra jag (:

Lördagen 9 Augusti.

Igår hade vi ju bokat bord ute på Idyllen för lite räkfrossa. När vi kom hem från jobbet fick jag världens magsmärta och trodde kvällen var förstörd, efter typ 45 minuter så mådde jag bättre igen och jag började göra mig klar. Vi hade det hur mysigt som helst och jag måste säga att det var tur jag inte var hungrig när vi åkte dit för då hade det varit galet mycket räkor jag skulle ätit. Nu tog jag tre gånger och bara det lämnade en massa med skal kvar på tallrikarna. Gott var det minsann. 
 
När vi sen körde hem igen så körde vi mot ovädret. Såg hur många blixtrar som helst på vägen, men ingen åska kom. Vi hann dessutom komma in i lägenheten och vara hemma en stund sen började det åska och regnet öste ner. Så ovädret kom minsann hit ocks. Det försvann igen efter någon timme och idag är det solsken.
 

Torsdagen 7 Augusti.

Det känns ganska skönt när man hunnit jobba, äta mat, somna halvt på soffan, duscha och fått en massage och klockan inte ens är nio. Det är ändå ganska skönt att jobba tidiga passen för då får man ut lite mer av dagen. Ett tidigt pass imorgon också sen är det helg.
 
Och imorgonkväll har vi ett bokat bord och ska mysa på. Lite romantik får man ju hinna med det också. Vad är det annars för mening med allting (;  Sen hade jag väl tänkt ta ett ryck i lägenheten också för jag tycker det är små stökigt överallt. Sen ska man ha sovmorgon sen är det tillbaka till jobbet igen. Helgerna passerar alltid förbi så snabbt .
 
Måste sen säga att det känns som man är i ett helt annat land med allt oväder som finns runt om i Sverige och jag har liksom inte varit med om någonting. Ingen översväming, inget åskoväder, ingen eld, ingenting. Så jag antar jag ska vara glad för det. Fast lite åska och blixtrar kan vara mysigt tycker jag (:

Tisdagen 5 Augusti.

I Lördags vart vi bjudna på middag av Joakims föräldrar. Vi åt sjukt god mat och det var mycket trevligt. Efter vi ätit klart gick vi och satte oss vid annat bord och lyssnade lite på trubaduren som spelade & sjöng för oss. Jag och Joakim blev kvar på kvällen för att festa lite. Jag har väl dock lite svårt här fortfarande. Det skulle väl kanske vara som någon härifrån skulle följa med på typ Perstorpsfestivalen. Ja jag känner alla och kan springa runt och mingla och ha kul, fast den andra personen kanske måste va skit full för att ha kul. Lite så känns det här också ibland, speciellt om vi är ute där ute i "skogen" för då är det ju lokalt och alla känner alla, förutom jag då :p Så jag behöver väl ett antal glas för att ha kul och det blev inte tillräckligt i lördags. Fick matkoma efter den goda maten så festen varade inte så länge.
 
Vi sov i ute i Oxviken sen när vi vandrat dit, tog bara en timme att gå typ. Fast det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Dagen efter så vaknade jag upp och mådde lite halv knas trots att jag inte drack så mycket under kvällen. Vi beställde hem mat och chillade hela söndagen. Bara låg på soffan och körde Rocky-maraton.
 
Sen var det tillbaka till verkligheten igår och jag drog in målet för både i fredags och igår så det kändes ju bra. Och idag fortsatte jag i samma anda. Imorgon har jag ett splittpass så jag ska ju hem på min långa lunch. Kanske städa lite och diska upp efter tacosen vi åt idag. För ikväll orkar jag inte. Jag hade ju lovat Joakim att se maraton med honom och han hade bestämt Star Wars, herregud tänkte jag. Så vi såg första filmen idag, tydligen inte den första som gjordes men episode 1. Jag nickade till ett antal gånger sen gav jag upp och gick och duschade istället. Börjar ju tidigt imorgon så sånt ska göras kvällen innan så man kan sova in i det sista (; hehe..
 
Så det är väl det som hänt i mitt liv de senaste dagarna..

Lördagen 2 Augusti.

Arbetsveckan är över, vart nog piggast i tisdags och det var ju också den dagen jag drog in hela månadsmålet och nästan hela veckomålet. Igår gick det dock lite sämre, men jag tar igen det nästa vecka istället (:
 
Riktigt skönt i torsdagskväll var jag trött redan vid nio så jag gick och duschade och sånt, sen somnade jag någongång efter tio och vaknade upp ganska så pigg när jag väl skulle till jobbet igår.
 
Igårkväll skulle vi börja vårt maraton av Rocky filmerna, jag somnade ganska så snabbt och gav upp allt och gick och la mig. Kunde tro det var jag som skulle upp och jobba idag istället för Joakim. Fallet var inte så. När Joakims andra larm ringde var jag nog mer vaken än han, tänkte ändå snooza och då fick jag en sån här dröm man vill fortsätta drömma så jag råkade snooza lite för länge. 
 
Nu blir det lite frukost, sen ska jag åka till Birsta och titta om det finns lite kläder att fylla garderoben med. Jag har på tok för lite toppar, så jag är i stort behov av detta..



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0