Onsdagen 20 Augusti.

En sjukdom som inte syns kan nog få folk att rynka på näsan. Så jag kan förstå att det är jobbigt för personer som troligtvis har det värre än mig, men jag tycker också att mitt problem är jobbigt. Är man förkyld går man ju till jobbet ändå, det är liksom inte en anledning för mig att vara hemma (OM man inte typ har ont i halsen också, då blir det en annan sak). Jag tror många tänker så om huvudvärk också. Det är heller inte en "sjukdom".
 
Jag kan dock tycka att jag lärt mig hantera detta ganska bra. Jag lever liksom med huvudvärk i princip varje vecka. Är det bara huvudvärk som sitter där i högeröga så är det lungt, det går ganska bra att hantera dagen ändå. Men går det till den gräns att det gör så ont att jag ska spy. Då finns det ingenting jag kan göra, jag kan inte vara på jobbet och sitta framför en datorskärm när jag knappt kan titta. 
 
Jag var hos doktorn för något år sedan för då hade jag haft huvudvärk varje dag i sex veckor och det var också under den här perioden som jag insåg att värktabletterna inte hjälper. Och min doktor som gjorde olika tester med mitt huvud och mina armar och liknande skrev ut ibumetin 200mg, och vanliga ipren är 400 så vad skulle dom hjälpa. Eftersom migräntabletter är beroende framkallande var detta ingenting hon ville ge. Så jag har slutat ta tabletter, finns ingen mening när dom ändå inte hjälper och jag vill inte ta en massa tabletter i onödan. 
 
Idag när jag var hemma fick jag uppmaningar från två håll om att kanske det är dags att kolla detta med huvudvärken igen så jag åkte in till vårdcentralen i Söråker, dock hade dom ändrat system så jag kunde inte få någon dropin tid, men det fanns tid till torsdag nästa vecka när jag är ledig så då ska jag åka och prata med en doktor igen som jag hoppas kanske kan hjälpa mig lite mer.
 
Jag har ju gått ett steg i rätt riktning när jag gick till Synoptik och undersökte ögonen. Huvudvärken sitter ju ALLTID på samma ställe, som en knytnäve över högeröga typ. Vissa säger att så fort det sätter sig i ögonen är det migrän, jag drar det som huvudvärk fram tills jag blir kräkfärdig då är det migrän för mig. Får se vad doktorn säger. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0