Tisdagen 30 September.

Ännu en månad avklarad och ett steg närmare vintern. Ja det har redan känts som vinter några morgnar när man gått ut, fast vissa dagar som tex idag har det inte varit så fasligt kallt. Ganska skönt t.o.m. 
 
Imorgon har jag ett senare pass och efter det ska jag möta upp Joakim för lite romance. Vi ska iallafall gå på bio, kanske lite mat innan också. Ska bli mysigt! Sen är jag ledig på torsdag och då ska jag tvätta och kanske en sväng till Birsta för att lämna tillbaka en tröja jag inte vill ha. Sen är det fredag följt av afterwork med teamet och en ledig helg på det. Sjukt bra slut på veckan känns det som (:

Måndagen 29 September.

En bra dag på jobbet, ATF, hämtade avgassystemet, ätit tacos, myst med sambon och klockan är inte ens nio. Kanske man lyckas vakna utvilad imorgon! Countdown till min lediga dag och dagen efter är det afterwork med teamet (:

Söndagen 28 September.

Helgen är snart över och inte innebär det mer ro i kroppen. Tre arbetsdagar kvar innan jag har fri dag. Jag är helt jäkla slut. Känner bara att all min ork som jag haft har runnit av mig. Men jag antar att alla dalar vi ner lite innan vi tar oss upp igen och det är bara så det är.
 
Teamkväll på fredag, var ju så sjukt jäkla taggad till den kvällen. Känns inte så just nu, tur det är fem dagar kvar så humöret hinner ändras. Det positiva är ju att humöret dras ju upp av det underbara gänget! Tycker väldigt bra om mitt team, ser er mer som mina vänner faktiskt (: Tack för ni är störda också , tror det krävs för att passa in faktiskt (; hahahaha...

Lördagen 27 September.

Då är man halvt utvilad efter nattens få timmar av sömn. Får ta en huvudvärkstablett innan det spricker upp och förstör resen av dagen. Ska snart göra mig klar för att åka till jobbet. Trots allt måste jag dit. Mitt liv kommer ikväll när jag åter är o sängen. 

Fredagen 26 September.

Man är två om att dansa en tango. Att en trampar på fötterna betyder inte att en gör fel, kan likväl vara den som är under som tog fel steg. Här sitter jag i min säng och mår så otroligt illa. Magen känns som den ska vändas ut och in och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Nej jag vet inte hur morgondagen kommer bli. 

Blev ingen jacka.

Fast jag lyckades spendera ganska mycket pengar ändå. Lite kläder, lite hygienartiklar och lite mat. Hann hem till fyra så jag sprang till tvättstugan. Insåg att vi hade så lite smutstvätt att en omgång räckte, tack och lov, hade inte hunnit mer än en ändå. Så nu torktumlas det för fullt sen är jag nästan klar för idag.

Torsdagen 25 September.

Det bästa med att va ledig och att ha möjligheten att sova länge är ju lätt när man vaknar ultra pigg klockan åtta på morgonen. Eller inte. Lyckades somna om iallafall, sen vaknade man ju ganska pigg när sambon skulle åka till jobbet och snooazade jag en timme till. 
 
Nu tänkte jag väl snart köra iväg till Birsta och titta efter en jacka, sen ska jag handla lite så vi har mat och grejer så vi klarar oss ett tag. Så ska jag köra hem och tvätta då jag har tvätttid mellan 14-18 idag. Efter det kan jag ju få koppla av lite. Slänga mig på soffan. Eller får jag städa. Får se vilket jag väljer (;
 
ps, underbart skönt att vakna upp i ett varmt rum. Och att man kan gå på toaletten utan att för frysa om fötterna för även golvet fått lite värme nu!

Onsdagen 24 September.

Så jäkla nice att komma hem till en varm lägenhet, och att jag slapp ringa imorgon. Dem hade startat värmen så våra element är nu varma och lägenheten börjar också fyllas med värme. Sov ju hela natten med tända ljus i fönstret. Vårt sovrum var ju nästan varmt imorse när jag gick ur sängen. Var inte en sån bitande kyla som igår. Däremot när man sen kom ur sovrummet blev det kallt. Kunde jag ju leva med då jag hunnit få på mig kläder till dess.
 
Vad som varit mindre nice idag är att jag haft en bitande huvudvärk/migrän. Jag har slutat gå på mina förebyggande migräntabletter sedan ett tag tillbaka. Jag tycker inte om att ta en massa skit och att behöva ta tabletter varje dag känns inte speciellt bra. Då ska jag hellre bli mycket bättre på att ta ipren/eaze innan det spricker upp. Så idag tog jag två eaze för att hålla migränen i trimm och jag lyckades ganska så bra. Kände dock stundvis att jag ville kräka. Men jag kämpade på med dagen. När jag sen skulle hem var jag helt varm i pannan och hade röda kinder precis som jag hade feber. Känt mig konstig hela dagen. Tänkte dock inte bli sjuk. Imorgon är det ju lön och jag ska iväg och handla en vinterjacka (om inte det får de bli en massa nya varma tröjor istället). 
 
Sen är det ju jobb som väntar hela helgen. Gud kändes magiskt att faktiskt sluta i tid idag. Hunnit komma hem, hunnit äta mat och ändå är klockan bara lite över åtta. Dock trött så jag kunde slängt mig på kudden redan, men nja. Lite serier kanske. Under täcket, för det är ändå lite små kyligt ibland.
 
Och imorgon är det påfyllning på kontot och det är precis vad som behövs!

Tänd ett ljus och låt det brinna.

Om man skulle ta hela sin dubbellön och köpa ljus. I vår lägenhet verkar ju elementen fortfarande inte få någon varme trots att de varit uppvridna på max sedan vi flyttade in. Får kontakta hyresvärden angående detta. Går ju liksom svårare och svårare att komma ur sängen på morgonen när det är svinkallt utanför täcket. 
 
När vi kom hem från hockeyn var jag helt slut i hela kroppen och ville mest lägga mig och sova. Blev annat. Jag kröp under filten i soffan och tittade lite på TV. Sen en varm och snabb dusch fick avsluta kvällen. Känner mig faktiskt inte lika frusen nu. Har dessutom tända ljus i fönstret. Hade dem tända i några timmar igår och nu kör vi samma race ikväll för att få upp värmen i sovrummet. 
 
*Jag fryser så extremt lätt och tycker inte om kyla, så om jag klagar så är kanske inte verkligheten lika farlig som jag får den att låta. Ibland kan jag överdriva lite och skoja till det. Bara så ni vet! 

Tisdagen 23 September.

OMFG! Ville dö imorse när jag klev ur täcket. Drog på mig min korta vinterjacka och vantar innan jag lämnade huset. Var minus en grad. Redan i freaking September liksom. Det känns ju till och med kallare nu än va förra vintern gjorde och det är inte ens vinter än. 
 
Jobbet har ju varit ganska underhållande som vanligt. Haft lite möten och grejer så dagen gick väldigt fort trots övertiden vi hade idag också. 
 
Hann komma hem och byta om till mysbyxor innan jag var tvungen att byta om igen. Vi skulle åka och kolla på hockey. Alltså, Im not made for this shit. Det är ju så kallt så jag vill typ lägga mig under flera ullfiltar och aldrig komma fram igen. Okej kanske inte riktigt, men finns det något jag hatar så är det att frysa. 
 
Och nu är man hemma och ska krypa ner i sängen snart. Sova. En dag imorgon också. Sen är jag äntligen ledig igen och det är LÖN!. Sen är det ju jobb resten av veckan, och jag tror de tre dagarna kommer bjuda på många skratt!
 
Nej nu är jag helt slut i skallen. Godkväll!

Typ vintertider redan.

Jag börjar få otroligt svårt för att gå ur sängen. Det börjar bli kallt inomhus också. Typ. Eller så är det för varmt och skönt under täcket. Imorse när jag skulle åka till jobbet vände jag i dörröppningen. Drog ner lådan med vinterkläder och drog på mig vantarna haha. Seriöst. Var till och med isvarning när jag startade bilen, var ju bara tre grader. Fy fan! Jag är allergisk mot kyla typ. Frysa är ju seriöst något av det värsta jag vet.
 
Så på torsdag när jag är ledig (dagen efter löning) ska jag åka iväg och köpa en ny jacka. Typ en höstjacka, fast ändå lite mer åt vinterjacka om det går. Ska hålla mig varm, men ändå inte vara för tjock. Inte redan. Den ska helst vara lite längre. Får väl se hur det går...

Måndagen 22 September.

Efter tio timmar jobb är jag äntligen hemma och placerad i soffan igen. Vi hade lite övertid idag och även imorgon, så det är en lång vecka som väntar. 
 
Och nästa fredag ska vi ha den efterlängtade afterworken (: wohoo.

Avslutar helgen med Bingovinst!

Ännu en ledig helg som passerat förbi alldeles för snabbt. Igår var vi och firade Joakims mamma som fyllde år och idag var vi på barnkalas för Joakims brorson som fyllt tre år. Sen hade vi tänkt dra på bio vid 18-tiden, men vi valde att spontant spela Bingolotto istället. Jag droginte hem storvinsten, men jag vann i allafall hundrakronor! Lite synd att vi var typ ett nummer ifrån bra vinster hela tiden. Men jag vinner aldrig några stora vinster på spel, någonsin.
 
Så är det måndag imorgon och tillbaka på kontoret igen. Lång vecka dessutom eftersom man jobbar hela helgen också. Annars händer det inte så mycket . En snabb dusch sen ska jag väl försöka sova så man orkar upp imorgonbitti när larmet ringer. 
 
 

Söndagen 21 September.

Inatt höll jag Joakim sällskap på telefon när han körde hem. Jag ville ju gärna inte lägga på för sällskap håller en piggare när man kör. Dock var det jag som blev så jäkla trött så jag typ somnade till. Bra sällskap!(; Och vid fem imorse kom han hem och pussade på mig.
 
Sovmorgn då man varit vaken halva natten. Sen blev de lite tv o sånt innan vi åkte på middag hos Joakims föräldrar. En mycket trevlig kväll. Fortsatte kvällen med film på soffan och nu är det dags att krypa i säng.
 

Fredagen 19 September.

Min kära sambo kommer hem inatt/imorgonbitti och det ser jag ju framemot. Närhet är ju något man lätt blir beroende av och något man verkligen saknar när man är ifrån varandra. Det är så mysigt med någon som håller om en och får en att känna trygghet. 
 
Annars har denna dagen innburit jobb, kändes så tomt på kontoret när nästan alla jobbade igår och var lediga idag. Hade dock en go kollega som bjöd på godis i precis rätt lägen (; hehe.. Sen kom jag hem och lagade lite mat och tittade på True Blood, ja jag kommer storm titta på det medan jag har möjlighet. Har HBO på tvn och den enda serien i hela programlistan jag fastnade för är denna och det är väl bra när vi snart inte har kanalpaketet kvar längre. Och nu är det lite Idol, sen fortsätter jag mitt maraton (:
 
 

Min lediga dag.

Ordentlig sovmorgon skrev jag , och det kan jag också medge att jag fick. Jag somnade på soffan någon gång inatt för jag inte riktigt ville sova i sängen. Trodde därför jag skulle vakna runt åtta imorse. Nja. Jag vaknade visserligen till några gånger. Gick sen upp och tittade klockan och då var hon närmare ett. What?!
 
Hann iallafall med att diska, åka och handla, laga mat och kört True blood-maraton typ genom hela dagen. Fixat lite med tvätten. Har även fått beställt lite saker till bilen som ska fixas så fort det levererats. Så vi kan får ordning på min bil så jag förmodlingen kan sälja den sen. Lite tråkigt, men framtiden säger att vi inte behöver två bilar.
 
Så har jag ett dagpass imorgon sen är man fri i helgen och det känns ju underbart bra det också. Och Joakim kommer hem igen, vilket jag också ser framemot. Vi är bjudna på kalas på lördag, sen blir det nog en lugn söndag.
 
Något att äta, lite TV sen drar jag till drömmarnas land. Godnatt !
 

Torsdagen 18 September.

Ännu en rolig dag på jobbet är förbi. Ja den är ju visserligen förbi sedan flera timmar tillbaka. Det blev en kanon avslutning med high five och allt! Kändes som jag tog igen mig lite också från ett bakåt tramp. Awesome!. Dessutom börjar vi närma oss Oktober vilket betyder afterwork. Det är helt sjukt hur taggad jag är. Haha!
 
När jag kom hem så var det till en tom lägenhet. Jag slog igång tvn och underhöll mig med det en stund. Sen har jag tvättat och tittat på True Blood. Tur jag gav den en andra chans, för den är helt okej. När jag försökte se den första gången var ju när jag var helt stuck i Twilight och tyckte då denna var för "lik". Ser dock inte riktigt likheten idag. Plus att den dialekt dem pratar stör mig inte lika mycket längre.
 
Nu tänkte jag väl fortsätta mitt True Blood-maraton. Tagit med mig stor-kudden till soffan och tänkte sno Jockes täcke också. Kanske blir lättare att somna här ute på soffan. Sängen kommer kännas för stor. Jag har ju min sambo i ett annat land för tillfället. Och han kommer inte komma hem idag, eller imorgon. Känns konstigt att va själv här hemma, men än så länge går det bra. 
 
Ledig idag vilket betyder att jag kommer unna mig en ordentlig sovmorgon. Efter det är det nog dags för mig att ta tag i lägenheten som återigen är halvt ett bombnedslag. Mest i vasken, men iallafall. Ja annars händer det nog inte så mycket mer spännande just nu, klockan är trots halv två på natten så. Lika bra jag börja natta mina ögon. 
 
Godnatt på er!

Tisdagen 16 September.

Mina underbara kollegor gör jobbet så kul. Längtar till vår afterwork för att träffa dem utanför kontoret (:
 
Nu lite tv, sen blir det sängen.

Söndagen 14 September.

Jag tycker det är lite roligt hur vi människor fungerar. Alla vill ha rätt till att göra sin röst hörd, men man tycker ändå inte att allas röst borde bli hörd eller är ens värd att bli hörd. Meningar som "Rösta på vilket parti du vill men..." Säg då inte rösta på vilket pari du vill om du ska avrunda med men. Det går emot sig själv. Jag tycker man får rösta precis på vilket pari man vill. Det är exakt vad demokrati är.  Och jag tycker det är lite roligt hur jag sitter och tittar på valvakan jag som inte är ett dugg insatt i de här. 
Ps, vill tillägga så ingen tar mig på fel sätt. Detta är ett inlägg skrivet för alla inlägg på facebook och inte pekar jag på enskilda personer. Vet hur folk kan va bra på att ta åt sig ibland. Detta var mer anmält då många tycks säga så i dessa tider.
 
Den som kan få tandvården att bli en del av vården så det inte kostar en förmögenhet att gå dit kommer få min röst om fyra år. - Där ser ni ju hur insatt jag är i de hela om det kommer till tänderna...

Fredagen 12 September.

Äntligen fredagkväll, betyder sovmorgon imorgon!(: Efter en bra dag på jobbet är det nu soffan framför true blood som gäller. En lugn kväll och imorgon ska vi iväg på middag. Sen är det jobb på söndag igen. 

Torsdagen 11 September.

Godkväll! Det känns ganska bra att det är fredag imorgon, betyder att min lediga dag närmar sig. Är sen jobb igen på söndag, så bara en ledig dag denna vecka. 
 
Ett true blood avsnitt nu sen blir det sängen.

Människor gör mig glad!

Jag har varit en person som alltid har gillat att stå i centrum och har absolut inga problem att ta kontakt med nya människor. Jag gillar människor. (Ja så länge dem är snälla vill säga hihi). Det är ju tack vare att jag har min personlighet och lättheten till andra personer som jag åkte ut och var reseledare. Dock har jag ju aldrig riktigt gillat att stå framför en grupp med människor och hålla tal typ, som i skolan jag försökte alltid mygla mig ifrån muntliga föredrag framför klassen. Fast som reseledare var det en helt annan sak. Första gången jag gjorde min by rundtur på Skiathos tänkte jag, "min röst kommer darra som fan och allt kommer bli pannkaka", så vart inte fallet. Jag charmar människor, tror det har lite med skånskan att göra också. Och mitt leende och för jag själv tycker att jag oftast speglar en positiv stämning utåt. Sen finns det ju alltid en annan sida till en människa också så jag kan väl spegla andra saker också, men de kan vi skita i att ta här hehe..
 
När jag är på jobbet så blir jag också helt glad i kroppen. Mina underbara kollegor gör ju dagarna så fantastiskt bra. Antingen skrattar vi åt roliga saker, eller så kanske vi skrattar åt någon som är rolig. Eller så bara snackar vi allmänt skit och har en väldigt bra stämning på kontoret. Nu ser jag bara framemot att vi ska ta den där afterworken som inte blivit av än för jag tror nog gänget är stört skönt även utanför kontorets väggar :D

Onsdagen 10 September.

Nyvaken. Jag har splittpass idag så började kvart i åtta och har sen haft "lunch" sedan klockan elva. Kom hem och fixade god mat, gjorde kottletter med ris, sås och grönsaker. Diskat undan en del av vårt berg i vasken sen tittade jag på True blood tills jag somnade på soffan. Nu är det dock dags att köra tillbaka till jobbet och ha stängning. Blir nog bra detta, ha en bra dag alla!
 
 

Tisdagen 9 September.

Mina känslor är all over the place känns det som. Ena sekunden älskar jag att jag tog ett steg in i Apollo världen och de för alla underbara människor jag träffat. Andra sekunden klumpar magen av saknad till familjen eller "dåligt samvete" för jag flyttat så långt bort. 
 
Igår tittade jag på bilder från Egypten och jag får en bra känsla i kroppen. Jag vet att jag hunnit göra så otroligt mycket roliga saker och jag har fått uppleva mycket. Så mitt liv har varit fullt av liv och fina människor. 
 
Och där kom en sån där "love life"-känsla.

Måndagen 8 September.

Det blir inte lättare hur många gånger det än händer. Pappa har varit här och hälsat på och det har varit helt underbar att träffa min älskade pappa. Sen när det var dags för honom att gå så fick jag bara en stor klump i magen. Stå där i dörren och se honom gå ifrån. Tårarna började självklart att rinna sen är jag ju så överkänslig. Det är jobbigt att se honom gå och åka iväg, men jag tror det jobbigaste är att man inte vet när man ses nästa gång. 
 
Lite så här kändes det:
 

Söndagen 7 September.

Kvällen igår var väldigt lyckad. Först var det då jag och Joakim som hade en fin middag på O'LEARYS (: Sen flyttade vi oss ut till sofforna och vi fick sällskap av några vänner och det blev lite mer alkoholintag. 
 
Idag blir det lite pizza och jag har nu gett true blood en andra chans och är nu inne på andra avsnittet. Sen ikväll hoppas vi på storvinst på bingolotto, lite mer tur än sist (:

Lördagen 6 September.

Nu beger vi oss in till stan för att äta god mat och dricka lite. Det blir att vi tar kvällen som den kommer, precis som man ska.
 
Trevlig helg alla!

Fredagen 5 September.

Nu är det helg!! Det känns helt fantastiskt att veta att jag inte behöver gå upp as tidigt imorgon, att jag faktiskt kan få sova lite. Sen att jag var dum nog att välja tvätttid 10-14 får jag stå ut med, så man har resten av dagen fri sen att göra annat på.
 
Sen fick jag glädjande besked imorse också att pappa fått ny tid så jag får besök på måndag istället. Hade dock lite panik idag för det var så kort varsel och jag hade stäningspass på måndag. Att ha det brukar inte va så bra om man vill gå hem tidigare, tack och lov fanns det en snäll kollega på jobbet som kunde byta pass med mig så jag fick dagtid och på så sätt är det lättare att få lite arbetstidsförkortning så jag hinner se min saknade pappa innan han ska köra ner till Skåne igen. Han har ju faktiskt varit här uppe en gång förut, när lägenheten i princip stod helt tom. Han körde ju upp då i slutet av Januari och lämnade av alla mina grejer. Big love till familjen, som i alla väder finns där och ställer upp för en!

Torsdagen 4 September.

Glömmer nästan av vilken dag det är för jag nu jobbat en vecka i rad. Var ju ledig för en vecka sedan och då åkte jag till doktorn för att snacka om min migrän. Fick förebryggande tabletter som jag började ta redan på fredagen, började även min dagliga rutin av järntabletter i hopp om att få rätt på tröttheten. 
 
Efter helgen så har jag dock varit helt jäkla slut i hela kroppen. Lättirriterad har jag också varit. Sen tog jag på mig övertidstimmar igår så någon sovmorgon blev det ju inte direkt. Dock var det bara tre timmar på jobbet så när jag kom hem där efter lunch tid diskade jag lite och åt lunch sen sov jag på soffan några timmar.
 
Imorse ringde larmet vid kvart i sju och jag var helt väck. Fattade inte mycket. Det enda jag ville var typ att vända på kudden och sjukanmäla mig. Det funkar ju inte riktigt så i vuxen-världen så det var bara klä på sig och köra till jobb. Efter någon timme på jobb så mådde jag bra igen, så det kändes ju ganska så skönt.
 
Bara imorgon också sen är det äntligen två dagars vila vilket innebär lite sovmorgon för mig. När jag kom hem idag så läste jag om biverkningarna från mina förebyggande migräntabletter och den vanligaste biverkning var självklart trötthet. Så jag börjar tro det kanske även är dom som spökar och inte bara min dåliga sömn. För nog att jag brukar känna mig trött, men detta är löjligt. Det påverkar ju mitt humör också. Hate myself like this..
 
 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0