En vecka senare..

Man kan tro jag haft fullt upp eftersom jag inte tittat in här på ett tag. 
 
I tisdags så hade vi bestämt att teamet skulle spela lite bowling, hade då tre kamp där även jaktsimulator och racing var med. Jag var typ sämst så vinsten gick inte direkt till mig. Körde även två varv på tjuren innan man åkte ner i backen haha.. Kul kväll iallafall. Blev några öl på det och jag märker ju att drickan den tål jag inte längre, blev ganska full på mina öl..
 
På onsdagen så kom Anette hit vid lunch så fixade hon lite med mina naglar. Sen blev det bara chill resten av den dagen då jag ändå vart lite sliten sen kvällen innan. 
 
I torsdags så åkte jag in till stan på eftermiddagen och fikade med Emma. Gick runt lite på stan och snackade lite skit. Lika trevligt som vanligt. 
 
I fredags så gjorde jag faktiskt inte alls mycket. Tog det mest bara lugnt och började läsa Fadersmord. Läste några sidor för ett bra tag sedan, eftersom det var så längesedan tog jag om den från början och jag har redan passerat sida 200. Den är väldigt spännande och det är sånt här jag vill ha, att man inte kan släppa boken för man bara vill veta hur det går..
 
I lördags skulle jag egentligen ha jobbat, men huvudvärken som varit med mig varje morgon hade denna morgon gått över till migrän så när jag väl skulle köra kände jag att det inte gick så bra. Fick stanna hemma då jag varken kunde köra bil eller koncentrera mig på jobbet.
 
Idag var jag tillbaka på jobb igen och arbetspasset gick ganska snabbt. Jag tycker väl dock inte att mina siffror denna månaden är något att ens titta på. Har gjort en ganska dålig månad. Annars har det väl varit bra..
 
Imorgon så har jag inte direkt någonting planerat, japp jag har tre fridagar som väntar nu innan jag går på nästa veckas arbetsvecka.
 
På tisdag kommer Emma hit för första gången, så jo imorgon har jag nog storstädning av lägenheten inplanerad (; hehe..
 
Ja men så har mina senaste dagar sett ut. 
 
- Ja och så testade jag mig på att göra fläskfilégryta för första gången och den gick ju verkligen hem. Vart väldigt nöjd själv också så den ska ätas fler gånger. Vill dessutom testa den med fäskpasta. Ja jag äter inte fullt lika bra mat alltid, med det menar jag nyttigt, men vi har iallafall börjat lite smått. Så det är väl ett steg i rätt riktning. :)
 

Tisdagen 20 Januari.

Idag snoozade jag fram till elva. Klev sedan ur sängen och började ta hand om tvätten då jag hade tvätttid. Jag stod sedan där imellan tiderna och diskade upp hela vårt berg med disk. Känns så skönt när allting kommer undan och man får lite mer ordning på saker och ting!
 
Snart ska jag köra iväg och besiktiga Joakims bil. När jag kommer hem så är det väl tid för mig att ta en dusch och fixa mig lite inför kvällens roligheter med teamet, lite mat, bowling och annat skoj!
 
Scones är underskattat och så enkelt.
 
För en scone som jag brukar göra så sätt igång ugnen på 250grader.
2dl mjöl, 1tsk bakpulver och 1krm salt blandas ihop först. 25g margarin finfördelas (eller flytande margarin som jag brukar ta) i de torra ingredienserna. Blanda i 1dl mjölk och sedan ut med en bulle på bakplåtspapper och in i ugnen i 10-12min. Hur enkelt som helst. Super gott när de fortfarande är varmt och smöret smälter.

Ingen söndagsångest idag inte.

Det är lätt att det blir att man får lite sånt när man vet att det är en måndagmorgon som väntar. Inte idag faktiskt, anledningen är simpel. Jag jobbar bara imorgon sen är jag ledig fram till lördag igen. Lite ledighet för jag jobbat under jul och sen ledighet för jag ska jobba helgen. Så nej jag tycker det känns okej..
 
I fredags hade jag stängning och kom ifrån jobbet 21:50, skulle slutat 21:15. Ibland blir det att samtalen drar över och det är ju kundens problem som ska lösas först. Så när jag kom hem blev det bara lite chill på soffan sen gick jag och la mig.
 
Igår hade vi Joakims föräldrar här på middag. Så vi började dagen med att åka till City Gross för att handla lite mat. Sen inom systembolaget för lite vin och dylikt. Hem och började på maten direkt. Hasslebackspotatis, kött, sallad, sparris och en blandsallad. Var hur gott som helst. Blev en väldigt trevlig kväll här hemma. Efter dem åkt så tittade jag och Joakim på tv. Jag gav upp först och la mig och somnade i sängen vid halv tre typ.
 
Sov till elva idag sen spelade jag lite mobilspel, facebookade och sen vart det dags att väcka Jocke. Sen begav vi oss iväg på lite ärenden. Och jag råkade göra en ofrivillig snöängel:
 
- Ja ni kanske förstod att jag flö i backen här. Lite pudersnö sen ren is på marken. 
 
Kom hem och gjorde lite mat. Jag gjorde morotspuré, friterad palsternacka, svamp och så stekte vi upp vitlöksbiffarna som vart över sedan igår . Skulle varit pepparbiffar, men jag råkade ta fel och vi ville inte bjuda på det igår så då hade vi god middag idag också!
 
 
Jag börjar ändra min kost lite för att jag känner att min kropp behöver förändring. Mest behöver jag nog träna upp min kondition för jag har redan ett dåligt hjärta och nu känner jag ju att det går i hundrasjuttio hur enkelt som helst. Och jag tror att träning och en bättre kondition skulle få hjärtat att slå normalt igen, men visst jag är ingen doktor så vad vet jag egentligen...
 
Friterad palsternacka är väldigt gott, eftersom jag använder potatisskalaren för att få de tunna skivorna så blir de ganska så smått och svårt att få upp på gaffeln så de blev inte så mycket sånt till maten. Dock tror jag att jag skulle kunna äta sånt som snacks. Typ istället för chips. Bara att salta lite o dom är hur goda som helst! (:
 
Ja nej annars har jag inte så mycket att säga, helgen kunde knappt varit bättre...

Torsdagen 15 Januari.

Känns underbart skönt att det är helg efter morgon dagens pass. Har splitt imorgon och bilen är tillbaka från servicen så slipper ta bussen, amazing. Ska besiktiga bilen imorgon också så de är klart.
 
Helgen, ja då blir det nog mest ta det lugnt faktiskt.
 
Imorse, 18 minus grader, brrr.

Kollektivtrafik, ingenting för mig.

Jag åker ju buss till och från jobbet nu ibland pga att jag har min bil ståendes i en snöhög på parkeringen. Innan snön kom fick jag problem med den och jag har fortfarande inte tagit tag i det. Någon som vet hur man enkelt gör inbrott i en peugeot kan ju gärna messa mig så kanske jag kommer in i min med (; haha. Nä men jag får typ ångest varje gång jag tänker på situationen med min bil så jag skiter helt enkelt i det.
 
Joakims bil är på service och därför har jag inte någon bil alls. Kan ju säga att jag verkligen inte tycker om det här med kollektivtrafik när man bor utanför staden. Bussarna går ju inte så där jätte passande efter mina jobbscheman och att ta buss på tex fredag när jag har ett splittpass är väl inte direkt drömmen. Man blir bortskämd med att ha tillgång till bil alltså. Jag vill ju helst gå upp femton minuter innan jag ska ta bilen och den kör jag ju så sent jag kan för att hitta till jobbet i tid. Nu måste jag gå upp tidigare, gå till bussen tar typ 10-15 minuter och bussen går ju så knas att jag en minuter efter att ha åkt med bussen ska hoppa av och vänta 5-30 minuter på nästa buss. Kan säga att jag inte riktigt gillar läget. Enda positiva är väl att man vaknar till liv när man går till bussen, var ju -15C idag när jag gick min lilla promenad..
 
Ja annars började ju dammsugaren leva igen så det gjorde att en liten tyngd släppte från axlarna. Bara allt annat som också ska vända. Och jag ska försöka ta tag i mitt liv. Har iallafall efter tips från pappa börjat käka D-vitamin och jag tar dom dagligen nu så förhoppningsvis kan de ge lite mer energi nu när man känner att den typ är helt väck.
 
Nej men annars så känns det som inte mycket mer än jobb pågår just nu. Bara för man gå eftermiddagspassen och kommer hem så sent så man hinner äta sen är klockan tolv och man ska sova.
 
Nästa vecka är king dock. Jobbar måndag, sen eftersom jag jobbade under julen är jag ledig tisdag och onsdag. Då ska vi ut och spela bowling med teamet på tisdagen och på onsdag får jag troligtvis lite piffade naglar av en kollega. Torsdag och fredag är jag också ledig eftersom jag ska jobba helgen och då ska jag äntligen träffa Emma som det var hundra år sedan sist. Fredagen då får jag kanske ta tag i allt annat jag inte hunnit under mina lediga dagar. Känns underbart med lite sammanhängande ledighet så man hinner med att leva lite också. Och för en gångsskull finns det lite inplanerat också!
 
Solen sken skönt denna kalla morgon.

Once again I bought happiness

-20C visade bilen när Jocke körde mig till stan idag. Märktes inte när vi var på väg in, men när jag gick ur bilen och mot butikerna hann jag få typ ont i knäna och klibbnäsa och kalla öron.
 
Gick till H&M köpte en väska och en ny mössa för mina frusna öron. Gillar väskan mm mm mm (:
 
 - Väskan gör sig inte rätt på bild, finare IRL.
 

Allting kan gå itu.

Det känns som vi lever i en värld där vi utåt sätt måste visa en fin fasad att allting är perfekt. Jag vill dock påstå att livet inte är så. Ibland slår det en i ansiktet som en käftsmäll. 
 
Jag är tycker dock det borde vända för oss snart. Allting bara går sönder. Först var det delar av bilen, sen blev jag utlåst från bilen och det har ännu inte löst sig. Känner mig lost för jag kan ingenting om bilar. Idag tog jag sönder dammsugaren. Nej de känns som orken tar slut. Visst det är kanske bara materiella ting och det kunde varit värre, men det är nog för att jag ska dras ner.
 
Jag längtar till ljusare tider. Mörkret gör ju lite de också och här uppe är det ju mest mörkt hela dagarna typ. Liten energiboost får man av att det snart är dags för ett skånebesök igen. Kramas med familjen är precis vad jag saknar! ❤

2 år av blod, svett och tårar.

Okej kanske inte så dramatiskt som det låter, men igår var det min och Joakims andra års dag. Jag tycker dock det känns som vi varit tillsammans längre, tiden i Egypten känns så långt borta på något sätt. Samtidigt som man tycker tiden bara springer iväg.
 
Vi var iväg på lite ärenden under dagens. Sen på kvällen lagade vi god mat, kollade på film och hade det allmänt mysigt. I do love this man!

2014 i backspegeln.

Vi har redan tagit vårt första steg in i 2015 och jag tror att 2014 var en tillräckligt bra början för att få 2015 till att bli ett bättre år.
 
Jag menar 2014 då kände jag mig fortfarande ny här uppe i Norrland. Jag var ny på jobbet och kände inte att jag nådde upp till målen och jag hade väl ganska ofta perioder då jag saknade familjen mer än vanligt. Tack vare en underbar sambo så har ju allting gått bra ändå.
 
Vi flyttade in i vår egna lägenheten i början av året. Jag fick besök av världens bästa pappa som kom upp med alla mina saker i världens snöoväder. Jobbet rullade på och jag fick möjligheten att flytta med till det nyöppnade kontoret i Sundsvall och då vände allting. Jag blev som en ny person, ny energi och jag nådde upp till målen och lite till ibland. Så det totalvände. 
 
Så blev det ju Semester också och jag fick då besök av syrran, lillebror och hans flickvän Hillevi. Det känns fantastiskt att få besök här uppe trots det är så långt avstånd. Sen tog jag mig en veckas semester nere i Skåne och ett besök till Ullared var ett måste (kommer väl till o bli en tradition nu när man bor så långt ifrån hehe).
 
När hösten kom så kom även en fastanställning av Comhem så det kändes ju bra, kollegorna i teamet fick man bättre kontakt med och jag tycker vi alla klickar så bra och vi har så kul.
 
Jag och Joakim firade vår första jul tillsammans och det var en underbar dag. Det enda som förstörde det var min saknad till min familj som då gjorde att kvällen slutade i tårar. Men fram tills dess var det ju väldigt bra. 
 
Vi firade sedan vårt tredje Nyår tillsammans. Detta hemma hos Olle & Madde, med god trerätters som vi hjälptes åt att tillaga. Sen hade vi lite små lekar, som förövrigt jag och Joakim blev vinnare på wohoo. Och vill tolv slaget blev det den där obligatoriska nyårspussen. Jocke fick smälla lite raketer och sen började natten avta. 
 
Så trots lite små backar neråt har året i sin helhelt varit väldigt bra. Jag tror som sagt det är en bra grund. Nu med 2015 känner jag mig mer hemma här uppe i Norrland. Jag har ett bra jobb, jag har bra kollegor, jag har några fina vänner som förgyller fritiden när vi ses, jag har en underbar sambo som är the love of my life. Kärleken till honom går inte beskriva, och tryggheten han ger mig är precis vad jag behöver. Kunde inte funnit en finare sambo, pojkvän och vän. Dessutom med honom kommer hans underbara familj som har välkomnat mig in och jag tycker om dem så mycket och det är också mycket tack vare dem som livet här uppe är så bra.
 
Så tillslut vill jag bara säga ett stort tack till alla underbara människor som jag träffat genom alla mina snart tjugosju år.Ni har lämnat spår som finns kvar hos mig, även om det bara varit i förbi farten som vi setts eller vi haft en längre stund med varandra. Det finns många gamla vänner som jag nästan dagligen tänker på och saknar. Jag är glad att så många av er har funnit familjelivet och ni ser verkligen ut och ha det precis så bra som ni är värda. 
 
Gott Nytt År Alla! 
 
Vårt första nyår tillsammans.

Gott Nytt År!

Det gångna året känns lite som en berg och dalbana. Allting har varit upp och ner, mesta dels upp. Nu tar vi några försiktiga kliv på isbanan in mot år 2015! 
 
Vi tror på ett bra år. Så gott nytt år!
 
 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0