2016.

För ett år sedan gjorde jag inget inlägg om året eftersom 2015 varit ett år i dvala. Ett år som jag mådde så otroligt dåligt. Så jag gick in i 2016 med orden att jag inte skulle må lika dåligt och jag höll det. 
 
Visst några dippar under året hade jag, men 2016 var också året när det vände för mig. Och jag faktiskt känner mig bättre än förut så det stämmer kanske som "dem" säger att de som inte dödar, det stärker en. 
 
Året har inte varit jätte händelserikt, då jag precis som året innan mest jobbat. Men jag har varit omringad av otroligt fina vänner som har gjort stunderna bra. Jag åkte zipline i Småland, var brudtärna på Nathas bröllop, jag har gjort ett steg upp på jobbet och bästa av allt är att jag lärt mig att glömma sånt som gör ont och istället för att må dåligt över saker jag inte kan påverka så ignorerar jag, slutar tänka på det helt enkelt. Jag ser glaset som halvfullt istället för halvtomt och hela livet har tagit en positiv vändning. 
 
Så året har varit lite upp och lite ner, precis så som livet kan vara ibland. Så jag skulle inte säga att 2016 varit ett dåligt år. Dock är jag redo att ta steget in i 2017. För jag har bestämt mig för att göra det till ett år där jag verkligen lever och upplever saker igen. Livet ska inte enbart handla om att jobba och sova, då missar man hela alltet. Så välkommen 2017, let's be awesome together :) 
 

Fredagen 30 December.

När jag vaknade idag hade jag ont i hela kroppen, i halsen, i bihålorna och huvudet. Fick lite medicin av mamma och pappa och jag känner mig lite bättre nu. Får se hur jag känner mig imorgon, om jag festar eller om jag sitter hemma. Måste bli frisk så jag kan jobba på måndag. 
 
Oavsett sjukdom eller inte så tycker jag ändå att året har slutat på ett bra sätt. Jag har haft en sådan positiv känsla i kroppen i flera månader nu :) Dessutom är det med ett leende jag blickar mot 2017. 

Torsdagen 29 December.

Jag spenderar mina sista dagar innan ledigheten är slut med att vara förkyld och ha ont i halsen. Började igår och känns värre idag, fortsätter det såhär blir det nog inte mycket nyårsfirande för min del. 
 
Myser ner mig i soffan igen och tittar på tv. 

Onsdagen 28 December.

Ikväll kommer syster hit så blir det en liten myskväll med familjen. Väljer morötter och blomkål idag efter all julmat och julgodis man ätit hehe.. 
 

Tisdagen 27 December.

Idag åkte jag till klippan och fick mina naglar fixade inför nyår. Lite längre, lite glittriga och jag är nöjd. 
 
 
Sen blev det en runda in till Helsingborg. Jag kollade på en dator, men köpte ingen för jag kunde inte riktigt bestämma mig. Plus jag tror inte jag har plats att ta med mig det upp så får köpa det nästa månad istället :)
 
Åkte inom Familia och åt bakad potatis med mina små syrror innan vi körde hem igen. Nu blir det en lugn kväll. 

Måndagen 26 December.

Utgången igår var riktigt bra, var ute till Harrys stängde klockan 5 imorse. Jag som är så gammal och trött jämnt trodde aldrig jag skulle vara ute så länge ;) sjukt kul och det kändes idag, varit liggandes på soffa hela dagen. Först nu vid sju jag vågat mig på att äta, så jag missade kalkonmiddagen med resten av familjen tidigare. 
 
Nu blir det tv med mamma och pappa resten av kvällen. Och imorgon ska jag iväg och göra naglar :) 
 

Söndagen 25 December.

Gårdagen var hur bra som helst och det bästa av allt var att alla var samlade igen. Julen för mig är att familjen är tillsammans :) 
 
Ikväll blir det utgång, flera år sedan jag sist gick ut den 25e så det ska bli kul. Åker hem till Vickie om några timmar så blir det fest hela natten lång :) 

God Jul 2016.

Förmiddagen började med att hjälpa pappa att förbereda all julmat. Gjorde mig julfin, sen kom våra gäster på besök och vi började käka mat. Hann med Kalle Anka och hans vänner. Lite julfika och sen började julklappsutdelning. Och eftersom det gått ut många klappar, men det inte syntes under granen bestämde vi oss för att räkna paketen innan vi öppnade dom. Runt 450 julklappar hade vi under granen, helt sjukt. Visst vi är en stor familj, men tror aldrig tidigare jag fått 63 julklappar som jag fick i år. 
 
Nu har alla gäster åkt, samt vi har lämnat syrran hos sig. Nu blir det lite filmmys resten av kvällen. 
 
God Jul, det har varit en riktigt bra jul. 
 

Fredagen 23 December.

Imorse runt tio över sex hoppade vi in i bilarna och gasade till Ullared. Det var en del bilar där när vi kom, men jag tyckte absolut inte det var mer folk än det brukar så jag klarade mig bra där inne :) 
 
Massor med julklappar under julgranen nu :) 
 

Torsdagen 22 December.

Så första dagen och jag har varit iväg med familjen och handlat. Hämtat hit syrran och det har blivit lite julbak tillsammans, mysigt. 
 
Imorgonbitti ska åka till Ullared och shoppa. Ja vi var där förra året den 22e så tror inte det är så farligt att åka imorgon, folk har nog annat att stressa över än att vara där. Sen på kvällen kommer även lillebror och Hillevi hit för att köra bingolotto uppesittarkväll :) 

Onsdagen 21 December.

Sista tidiga morgonen på ett tag nu då. Haft möte med min chef och sen har jag sagt hejdå till teamet. Nu är jag hemma och jag ska packa väskan, äta mat och hämta panten sen ska vi börja röra oss neråt. 
 

Nu håller jag kväll.

Efter jobbet mötte jag upp syrrorna i hamnen så vi kunde fotografera lite. Vädret var ganska tråkigt dock så vi tog några på bron och sen åkte vi upp till norra berget och kollade ut över Sundsvall. 
 
 
 
Hann även shoppa lite efter vår rundtur. Hem och göra oss klara sen drog vi ner till Pinchos och käkade mat. En jätte trevlig kväll och trots att jag körde kunde jag dricka soda pop, dem hade en alkoholfri. Blev jätte mätt på all god mat. 
 
 
Nu är vi placerade i soffan och tittar på skräckfilm. Blir att sova om någon timme. En väldigt lång dag väntar imorgon. Först årets sista arbetsdag, sen roadtrip. 

Tisdagen 20 December.

Shit va trött jag var igårkväll. Nickade till flera gånger i soffan när vi kollade på film. Gick och la mig innan tolv, ändå var jag halvdöd när larmet ringde imorse. 
 
Drygt en och en halv timme kvar på jobbet innan jag går hem på ATF. Och då ska vi ju ut och åka runt i Sundsvall. Blir nog en bra dag :) 

Måndagen 19 December.

Igår kom mina yngsta systrar på besök. Vi gjorde inte mycket mer än kollade på tv igår eftersom dem kört hela dagen. 
 
Idag ringde larmet tidigt och jag drog till jobbet några timmar. Kändes verkligen inte som jag hann mycket mer än kliva in innan det var dags att dra hem igen. Jag älskar denna känsla som fyller mig. Jag trivs otroligt bra med allt just nu. 
 
Efter jobbet tog vi oss till Birsta, klart vi skulle dit när dem ändå var här. Imorgon slutar jag tidigare så då ska vi ge oss ut och se Sundsvall lite :)  sen på kvällen  ska vi ut och äta. Blir en trevlig dag imorgon också.. 

Söndagen 18 December.

Trots att larmet började ringa klockan tio så var jag inte alls pigg. Snoozade till kvart i elva sen gick jag ur sängen. Hunnit städa hela lägenheten, hämtat upp resväskan, börjat tvätta berget med smutstvätt, renbäddat sängen, diskat och nu står mat i ugnen. 
 
Någon timme kvar sen får jag besök, tycker dock det är lite synd snön inte hunnit komma tillbaka för det hade nog varit uppskattat av besökaren :) 

Lördagen 17 December.

Så jag har såklart inte fått städat idag, inte tvättat heller. Har istället gjort saffrans pannacotta. Misslyckades med formarna då jag hällde några i bakformar, men dom vek sig och allt rann ut på brickan. De smakade gott iallafall. 
 
Slutet av detta året har varit det bästa på flera år känns det som. Jag är en bättre version av mig själv.  Och sista veckorna spenderas med dem jag älskar mest, bra avslut på året :) 

Nu är det helg!

Missade dock bussen kvart över med typ en minut så jag kände lite små irritation, men det betydde ju att jag hann inom hemmakväll för att köpa godis, läsk, chips och gräddfil så jag antar det på ett sätt var bra då. Kvällen räddad liksom. 
 
Imorgon blir det till att städa och tvätta och på söndag får jag besök :) 

Fredagen 16 December.

Godmorgon säger jag härifrån Sundsvall. Igår efter jobbet så blev det julbord och julshow, en mycket trevlig kväll. Nu är jag nyduschad och ska göra mig redo för veckans sista arbetspass :) 

Onsdagen 14 December.

Jaha då var denna dag också förbi. Råkade bli kvar på jobbet för länge idag också, men det är liksom ingenting som gör mig något. Jag tycker ju ändå tiden bara springer iväg. Ja, jag trivs otroligt bra. Det är sanningen. Jag är glad :) Att hålla i föredragen idag var inga problem alls, inte ens fjärilar innan. Det har hänt någonting bra med mig som jag inte kan förklara. Känslan är bara bra och jag låter det hända. 
 
Nu blir det inte mycket mer än chill innan jag intar drömmarnas land. 4 dagar kvar till besök :) 

Godkväll.

Alltså jag blir lite små stressad av att tiden går så himla fort. Imorse fick jag också halvt panik när jag fick veta att busstrafiken ställt in pga regnet. Så jag fick gå med snabba steg till jobbet, hann tack och lov i tid. 
 
Sen har det varit möten, medlyssning och lite andra små grejer. Känt att jag inte riktigt hunnit med, så nästan en halvtimme efter arbetspasset skulle varit slut stängde jag ner datorn och inväntade bussen för att ta mig hem.
 
Hemma har jag pluggat på inför de föredrag jag ska hålla imorgon. Med tanke på att jag stått inför folk och snackat förut känns det okej, antar fjärilarna kommer precis innan jag ska börja. Men jag tror det kommer gå bra. Trivs som sagt väldigt bra i min nya roll :) 
 
På torsdag efter jobbet blir det ingen innebandy, ska ut och käka istället. Sen på fredag har jag stängning och helgen blir förbereda Skåne besöket som kommer på söndag.. Kul kul :) 

Tisdagen 13 December.

Godmorgon! Precis innan jag skulle gå ut genom dörren insåg jag att jag börjar jobba först om en timme. Så istället för att åka till jobbet så ska jag äta frukost, något jag annars inte brukar göra på morgon. 
 
Fem dagar kvar till jag får besök från Skåne :) 

Måndagen 12 December.

Måste erkänna att imorse är första dagen sen mitt nya jobb som jag inte ville gå ur sängen. Är inte jobbets fel utan mer att jag inte är då mycket av en morgonmänniska. Gick dock bra och dagen har sprungit förbi som vanligt, speciellt då det är måndag vilket innebär möten hela eftermiddagen. 
 
Efter jobbet gick jag på stan i hopp om att hitta en julklapp till lillebror, men det blev inga julklappar. Köpte mat istället och nu står soppan och kokar på spisen. 

Söndagen 11 December.

Tredje advent har jag spenderat med Alone home maraton, druckit glögg och slagit in julklappar. Blir fortsätta mitt maraton. Dessa filmer ger mig sådan julkänsla eftersom man alltid ser dem runt just jul. Me like. 
 
Blir att laga mat om en liten stund, sen är det inte mycket mer som händer denna söndag. Lite chill innan larmet ringer tidigt imorgon bitti :) 

Lördagen 10 December.

Två veckor kvar till julafton, detta året har passerat förbi så fort. Tack och lov har detta året inte varit lika mycket av en dvala som 2015 var. Nu har jag vaknat och jag känner mig så mycket bättre. Vad jag dock längtar efter nu är att komma ut och resa igen. 
 
Planen är att åka till Amsterdam i maj månad och gå på konsert och sen skulle jag vilja åka till värmen också. Dock inte bestämt mig vart än, men 2017 ska bli året då jag åter reser utomlands och får uppleva livet igen. Jag kommer ta mig tiden som jag annars inte känner att jag har. Livet är menat att levas, går inte att bara jobba och sova hela tiden. Det måste hända saker också :) 

Torsdagen 8 December.

Sista arbetsdagen för denna vecka. Åkte direkt till Ica och hämtade mitt paket. Jodå en kamera låg i paketet och helgen blir väl till att lära mig inställningarna och gå ut och ta lite bilder :) 
 
Drog iväg på innebandyträning vid nio, kände inte alls för det för jag råkade bli en soffpotatis när jag väl kom hem. Dock vet jag ju hur kul det brukar vara så jag masade mig dit och hade kul som vanligt :) känns ändå som ett bättre jag, förut skulle trött-My vunnit och valt att stanna hemma istället. Positiv förändring säger jag. 
 
Nu är tv resten av kvällen. Sen är jag som sagt ledig och det blir nog till att städa, slå in julklappar och kanske ta mig ner till stan för lite led julklappar :) 

Onsdagen 7 December.

Idag har jag haft sovmorgon. När jag kom till jobbet hann jag inte mycket innan första mötet började. Sen har dagen rullat på. Fick huvudvärk efter halva dagen, men gick bra ändå. 
 
Imorgon efter jobbet blir det åka och hämta hem mitt paket. Jag hoppas jag inte har oturen att det ligger en sten i paketet. Mest troligt ligger årets julklapp från mig själv till mig själv där i. Kommer i så fall bilder imorgon kväll. Sen på senare timmar är det innebandyträning och sen tar jag helg :) 

Tisdagen 6 December.

Ännu en dag som bara sprungit iväg. Hunnit med lite saker med mitt team sen var det möte hela eftermiddagen.
 
Afrodansen blev inställd idag så jag valde att åka hem direkt efter jobbet istället. Åt mat och sen ringde mamma och vi har suttit och pratat hela kvällen. Längtar till jag kommer ner och hälsar på igen :) 

Jag är en nojare.

Finns nog inget sådant ord egentligen, men jag kände att det ändå passade att säga så. Men ibland kan jag noja en hel del över saker i onödan och ibland är det också befogat. Något som dock börjat komma tillbaka en hel del som jag inte ens förstår vart det kommit ifrån från början är fönstertittare.
 
Jag har seriöst aldrig någonsin varit med om detta, men ändå kan jag minnas att jag enda sedan jag varit liten nojat över det. Kommer ihåg att när det var mörkt ute och man skulle upp på ovanvåningen så sprang man upp för trappen förbi det fönster som vätte ut mot baksidan och mörkret. Det vart även så att på kvällarna när jag skulle på toaletten så valde jag att sitta där med lampan släckt för jag inte ville att någon skulle se in. Låt mig då också säga att fönstret återigen vart mot baksidan av huset och även så pass högt så ingen hade sett in utan att hämta något att stå på. Tror ingen gör sig mödan ute i skogen. Droppen var nog när pappa och mamma märkte att jag duschade i mörkret så då satt pappa upp insynsskydd i fönstret och jag kunde åter ha tänt på kvällarna. 
 
Det var många år sedan sist. Sen flyttade jag in i min lägenhet och bodde själv för första gången i mitt liv. Då fick jag en sån enorm känsla ibland av att vara iakttagen och nu nästan två år senare har det kommit tillbaka. Och när det väl slår till att jag får den känslan då räcker det inte längre med att persiennerna är nere i sovrummet, de finns ju små springor så jag har varit tvungen att föra gardinerna för fönstren för att kunna sova vissa nätter. 
 
Asså det är jäkligt sjukt att jag ens upplever detta. Jag är tjugoåtta år och jag har verkligen ingen aning om var det kommer ifrån. Jag har aldrig sett någon och jag tror inte heller det är någon utanför, men känslan går liksom inte bort. 
 
Är det någon annan som varit med om något liknande eller är jag bara fett wierd? Jag kan leva med om det bara är jag, det är lugnt ;) 

Måndagen 5 December.

Imorse när larmet ringde, jag vet inte jag hade nog inte så stora problem att gå upp. Åt en ägg muffins i farten mellan att sminka mig och locka håret. Ja jag anser att lite fin får man vara på jobbet, trots allt folk som ska titta på en hela dagen ;) 
 
Dagen har sprungit förbi så himla fort idag, haft en massa möte och helt plötsligt var det dags att gå hem. Idag har jag inga planer så det blir laga mat, städa och titta på tv. Imorgon efter jobbet blir det afrodans och på torsdag blir det innebandy, några veckor sedan jag tränade sist så kul att det finns tid för det igen :) 
 
Jag trivs så bra just nu. Och om bara några veckor kommer jag träffa familjen igen, ska bli så himla kul :) 

Andra advent.

Kör på en mys söndag idag eftersom helgen gått förbi så fort. Ätit godis och dricker hallonsoda och har börjar se på den nordiska serien Svartsjön, ganska spännande faktiskt. Så detta är hur jag spenderar min andra advent. 
 

Söndagen 4 December.

Ledig idag så jag tänkte jag skulle sova länge, vaknade en timme innan larmet ringde. Gjort äggmuffins och ska snart äta en fast jag ätit frukost, dom är ju så goda :) 
 
 
Igår blev det att jag lämnade kontoret först 19:00, och då stänger ändå Kundservice 18:00. Servicen går först så en timme efter stängning gick jag och kollade så byggnaden var tom. Sen mötte jag Emma som väntade utanför i bilen. Vi åkte till ICA och handlade lite sen blev det några mysiga timmar hos mig med gotta och tv. 
 
Idag ska jag inte göra speciellt mycket. Behöver en lugn dag att vila upp mig på. Imorgon är det tillbaka till jobbet och då med en massa möte inplanerat, kommer mest troligt gå otroligt fort :) 
 
Trevlig andra advent. 

Lördagen 3 December.

Idag är åter en sån här dag då jag vill ner till Skåne och kramas. Idag är det för att min älskade lillasyster fyller år :) fast det är inte många veckor kvar nu till jag ska åka ner och fira jul. Ska bli så himla mysigt. Fast känner nu lite stress eftersom julklapparna inte är klar, bara små saker som köpts in och har en lillebror som aldrig kan ge mig en önskelista. I-landsproblem, haha längesen jag använde de ordet. 
 
Nej några timmar kvar på jobbet sen håller jag kort helg, lite längre nästa vecka istället. 

Fredagen 2 December.

Gårdagen. Ja efter jobbet så gick jag med de andra cheferna för att säga tack och hejdå till bla han som hade mitt team innan mig. Sen tog vi taxi upp till södra berget där vi hade julfesten. 
 
Underhållning av Alice Svensson från idol. Jätte god mat och trevligt sällskap. Planen var att dra hem vid elva, men kom trevligheter ivägen och jag landade i sängen först vid två. Drack ett glas resorb, inte för jag var full mer för att jag alltid blir bakis och eftersom man är chef måste man föregå med gott exempel. Imorse ringde klockan halv tio och jag tog en snabb dusch och drack resorb haha. Allt för att inte visa en uns av baksmälla och jag klarade mig helt ifrån det. Tack o lov. 
 
Dagen var ganska lugn idag. Fått en del gjort och på vägen hem från jobbet ringde chefen, så min lediga dag imorgon byttes ut mot att ha kontoret hela dagen. Extra lång helg nästa vecka istället, blir bra det. Mina planer med Emma sköts upp, men tack och lov får jag träffa henne ändå :) 
 
Nu blir det sen middag, lite tv och om någon timme ska jag sova.

Torsdagen 1 December.

Tidig morgon imorse men det gick bra. Kändes ganska bra att börja innan teamet idag första dagen. Innebar att jag hann förbereda mig i lugn och ro. Det är bra stämning i teamet och nerverna har lagt sig. Känns väldigt bra de här. 
 
Tre timmar kvar innan jag slutar för dagen och gör mig redo för kvällens julfest :) 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0