Torsdagen 26 April.

En arbetsdag kvar denna vecka. En arbetsdag kvar tillsammans med två personer som jag önskar jag kunde fortsätta jobba med. Två helt underbara människor som förgyller mina arbetsdagar. 
 
På måndag, när jag är tillbaka på jobbet efter en ledig helg, kommer jag stå kvar som ensam teamledare. Så jag har en arbetsdag kvar att ta in all info och alla intryck jag kan ifrån dessa två personer. 
 
Nu kryper jag i säng och får lite sömn innan det är dags att köra tillbaka till jobbet. Alla veckor går så himla fort att jag inte tror att jag kommer vara trettio år länge till. Godnatt. 

Onsdagen 25 April.

Just nu känns det som att min lägenhet är lika mycket kaos som när jag flyttade in. Jag antar att det inte är så, men jag tycker att hur mycket jag än plockar så händer det inget haha. Får ta ordentliga tag i helgen. 
 
Ikväll blir det soffan, tv och tända ljus igen.

Tisdagen 24 April.

Imorse när larmet ringde var jag inte riktigt människa, vaknat flera gånger i natt. Arbetsdagen har gått fort, mycket bollar i luften och mycket som hänt och helt plötsligt var jag på väg hem igen.
 
Jag har ätit mat, kollat på tv och myst ner mig i soffan. Idag är en sån dag där jag inte riktigt känner för att göra någonting. Jag är trött och jag fryser. Tänt lite ljus i lägenheten och hoppas få upp värmen.
 
Innan jag hoppar i säng ska jag nog få lite ork att fylla garderoben eller organisera om i köket. Eftersom glasen inte får plats i övre skåpen blir jag illa tvungen att ta de nedre skåpen även om det känns väldigt märkligt.
 
Tusen lådor fyllda med saker som ska slängas ut i förrådet, frågan är om det inte är dags att göra sig av med en del av sådana saker. Varför samlar man på gamla saker. Kommer det någonsin vara annat än minnen? Förrådet it is for now..
 
Godkväll.. 

Måndagen 23 April.

Det var riktigt härligt att sova i min egen säng igen. Var ett tag sedan sist. Det var lite av en lyx att sova till sju imorse och att restiden till jobbet är ca en kvart istället för 45 minuter.
 
Arbetsdagen har gått i ett och jag har sett framemot att komma hem för att fortsätta packa upp. Blev inte så jätte mycket gjort idag. Lite besviken på skåpen i köket som inte har tillräckligt med rum mellan hyllplanen. Får inte plats med mina höga glas, så jag får planera om hur jag ska placera allt. 
 
Förutom att plocka lite i lägenheten har jag lagat mat och tittat på tv. Blir att se klart på ett avsnitt av The resident, sen kryper lilla jag i säng. Sjukt trött i huvudet. Det har hänt väldigt mycket saker runt omkring mig på kort tid och det känns i kroppen. Speciellt den senaste veckan har det känts som jag varit på väg att bli sjuk, men jag tror det kommer lugna ner sig lite när flytten är klar och jag kommit in mer i mitt nya jobb.
 
Godnatt. 

Söndagen 22 April.

Denna dagen har såklart sprungit iväg. Jag känner att jag hade velat ha en söndag till. För idag har flyttlasset gått till Helsingborg och jag kommer sova första natten i lägenheten.
 
Imorse vaknade jag redan vid nio och slog igång ett avsnitt av bäst i test på SVT play. Sen gick jag upp och möttes av att pappa redan hade varit iväg och hyrt ett släp och det var bara att börja packa in alla mina saker i bilarna. Omgång nummer 1 körde vi iväg vid halv tolv tror jag. 
 
In och ut sprang vi tills bilarna var tömda. Då var det bara att åka tillbaka till mamma och pappa och hämta resten av mina grejer. Tog en liten paus med frukost för de hade jag inte fått i mig under morgonen. Kände mig helt slut och illamående och lite sur, men med mat i magen fortsatte vi och allt blev lastat. 
 
Körde iväg lass nummer två, sprang återigen in och ut ur lägenheten. När allt var klart och pappa skruvat ihop matbordet hjälptes vi åt att få tvn på plats, sen sa jag hejdå till dem och körde till maxi och handlade lite. 
 
Jag har hunnit packa upp lite, men är såklart långt ifrån klar. Så det är ett stort kaos nu och just därför hade det varit skönt med en söndag till denna vecka haha. 
 
Nu blir det att duscha, slänga sig i sängen och varva ner efter en dag med mycket spring. Imorgon ställer jag inte larmet lika tidigt, för nu tar det inte längre 45 minuter till jobbet utan bara typ 15. Riktigt nice! 
 

Lördagen 21 April.

Idag har jag spenderat dagen på Ullared med familjen. Det var otroligt mycket folk så man fick trängas för att komma fram till en början, men efter någon timme så lugnade det ner sig.
 
Trots planen var nya saker till lägenheten blev det inte jätte mycket av den varan. En lampa till köket är nog det bästa köpet, och alla långklänningar som följde med hem. 
 
Imorgon bär flyttlasset till lägenheten, wohoo.
 
 

Fredagen 20 April.

Efter jobbet idag åkte jag förbi lägenheten för att sätta hänglås på förrådsdörren, lär nog inte förvara så mycket av värde i de förrådet eftersom det känns inte jätte inbrottssäkert. Jag är ju van vid ordentliga "rum" med dörr där man inte ser in på allt som finns där.
 
Jag var även in i lägenheten och kollade lite. Städningen kan jag säga att jag är lite besviken på, så det blir till att flyttstäda innan jag ställer allt på plats.Blir att skrubba inne på badrummet, torka ur alla skåp och dammtorka lite andra ytor innan för mycket är på plats. Golven får dammsugas efter flyttlasset är inne, och den delen sa jag faktiskt till killen att han kunde strunta i just för att vi kommer gå med skor och jag kommer behöva dammsuga om golven. 
 
I övrigt känns det lite overkligt att jag snart ska bo själv igen. Att jag dessutom ska bo i Helsingborg. Det kommer kännas tomt på nytt. Det tog ju bara tre år att vänja mig vid att bo ensam och nu behöver jag vänja om mig igen. Nej jag tror det kommer gå bättre denna gång faktiskt. För nu har jag redan gjort det en gång, plus att familjen är betydligt närmare så vi skulle kunna ses på en spontan kaffe när som ifall vi skulle vilja. Skönt och en lyx man inte tänker på när man är van vid att det är så, men jag som bott 90 mil ifrån min familj och kanske träffat dem 3 gånger per år tycker det är en lyx. 
 
Ikväll har det blivit soffhäng och tv med familjen som bor här. Haft lite tävling i vem vet mest, men missade början så hann inte få ihop så många poäng. Jag vann dock idag igen ;) Sen såg jag för första gången på programmet bäst i test och jag höll seriöst på att dö av kramper i magen pga så mycket skratt. Så nu kommer jag lätt plöja igenom alla andra avsnitt på SVT Play. 
 
Trots att det är lördag imorgon måste jag ställa larm. Innan sju ska jag hämta syrran och Jonathan, sen ska vi åka till Ullared och spendera både dagen och pengar där. Jag ser ju sjukt mycket framemot att shoppa loss, därför är jag lite rädd för att jag inte kommer hitta något. Att jag går därifrån med bara de där små sakerna som plockas på i början. Fast jag vill ha inredning och detaljer till nya lägenheten, så de hoppas jag på.
 
Får pappa rätt på bilen imorgon (för delarna han beställt kom idag), så kommer flyttlasset ändå gå iväg på söndag. Jag har insett att alla möbler jag haft i Sundsvall kommer inte följa med till nya lägenheten. För jag har andra saker jag vill ersätta de med och det är väl lite de som är grejen. Köp saker och ha det ett tag, sen kan man byta ut vissa saker mot nya saker. Wohoo!
 
Nu är det dags för mig att gå och lägga mig så jag är redo för den långa dagen imorgon. 

Torsdagen 19 April.

Det känns lite weird att jag igår skrev att helgen är en bit bort. Idag känner jag att denna vecka gått så otroligt fort, det var ju precis måndag.
 
Denna dagen har verkligen känts som fem minuter. Två möten på morgonen, på eftermiddagen åkte jag och var med på besiktning av lägenheten och tog emot nycklarna. Hann med en kort eftermiddag på kontoret sen var det dags att gå hem. 
 
Imorgon är det fredag redan och de kommer mest troligt gå snabbt på jobbet då också. Tanken är sen att åka till lägenheten och sätta hänglås på förrådet. Sen blir det en lugn kväll eftersom vi ska upp tidigt på lördag och köra en dag på Ullared, wohoo. 

Onsdagen 18 April.

Jag tar till vara på energin, för första gången på riktigt länge har jag ork och energi att göra saker efter jobbet. Vet inte om det beror på att jag kör en lång sträcka fram och tillbaka från jobbet eller om det är att jag är alert för alla nya saker på jobbet och att det håller i sig efteråt. Oavsett är jag riktigt glad över det. Livet blir mycket bättre med energi, för då orkar man göra mer än äta - sova - jobba. 
 
Idag efter jobbet åkte jag hem till Natha och hälsade på henne och familjen. Blev massa bäbismys och lite kaffe och snack. Något som det kommer bli en hel del av framöver också, speciellt då jag kommer närmare :)
 
Nu är jag hemma och det är bara att slänga huvudet på kudden med en gång. För imorgon behövs energi då det kommer hända saker non stop från de att jag kliver in på kontoret till dess att jag åker därifrån, plus att jag ska på besiktning av lägenheten. Pga bilstrul kommer jag dock inte ha någon möjlighet att flytta dit mina saker med en gång oavsett om jag får nycklarna imorgon vilket känns lite tråkigt, men det är ingen big deal för jag trodde ändå inte att vi skulle hinna med allt eftersom andra saker också händer i helgen. Vi får se, det känns som helgen är en bit bort och mycket kan hända till dess. Jag känner att jag är positiv i tankarna , stressar inte och tänker att allting löser sig. Dessutom är det inte jätte akut att flytta, de är bara att det är en rolig sak att få ställa i ordning allt och bli med lägenhet igen. 
 
Godnatt.

Tisdagen 17 April.

Dagarna bara springer iväg. 
 
På torsdag ska jag på besiktning av lägenheten och min förhoppning är att jag även kommer få nycklarna redan då. Jag hoppas hoppas hoppas. För i så fall kan jag börja flytta redan denna vecka. Jag längtar efter att få inreda och köpa nya saker. De ska bli riktigt roligt.
 
Samtidigt måste jag nog erkänna att det kommer kännas lite tomt eftersom jag nu bott hos mamma och pappa ett tag och har jag velat ha sällskap har de nästan alltid funnits någon hemma. 

Måndagen 16 April.

Godkväll!
 
Det har varit en lång och bra dag idag. Först har jag gjort veckans första arbetsdag. Det har gått i ett och dagen passerade ganska fort, känner mig nästan inte redo för morgondagens planering. Fast ibland är det bara att hoppa ut på djupt vatten direkt och börja simma, för simma kan jag. 
 
Efter jobbet tog jag och körde hem och hälsade på Natha med familj. Ska bli så otroligt roligt att flytta in till Helsingborg för det innebär kortare avstånd till denna underbara familj. Ser fram emot sommaren, kommer bli en härlig en. 
 
Bra start på veckan detta och nu är det dags för mig att varva ner så jag inte är helt slut imorgon bitti när larmet ringer. 

Söndagen 15 April.

Dubbdäcken togs av igårkväll, våren är officiellt här!
 
Igår var alla syskon med respektive samlade hemma hos mamma och pappa. Vi grillade och hade trevligt. Efter några timmar hade yngsta systern tömt vad hon skulle och bilarna var packade och tog sitt sikte ovanför skånska gränsen. Nu har även hon flyttat hemifrån och även hon tog sig från Skåne så som jag gjorde när jag väl flyttade hemifrån flickrummet. 
 
 
Så på kvällen hjälpte pappa mig att byta däck på bilen. Jag skulle byta torkarblad, men jag hade såklart köpt med mig fel hem så får åka tillbaka och byta till rätt.
 
Idag har det mest blivit chill med familjen. Denna helgen har gått så fort, det känns nästan som en dag kortare än vanligt hehe. Imorgon ska larmet ringa tidigt igen och det är dags för ännu en dag med nya intryck. Ser framemot att lära mig mer så jag blir redo att ta över helt om två veckor. 

Fredagen 13 April.

Så min första arbetsvecka är avklarad och jag tycker att det är roligt att komma in mer och mer i arbetsrutinerna. Nu är det dock fredagskväll och det är nu officiellt helg så nya tag blir det först på måndag. 
 
Fått köpt hem lite saker till bilen så det blir väl att få den vår redo under helgen. Dubbdäcken måste av och då kanske de även blir byte av oljefilter och torkarblad. 
 
I övrigt så blir det ju grilla med familjen imorgon, vilket kanske inte kommer passa om väderprognosen håller i sig då det ska regna. Fast man får trotsa vädret, det är trots allt vår nu. 
 

Torsdagen 12 April.

Då är det bara en arbetsdag kvar till det är helg, denna vecka har gått så fort. Jag har lärt mig mycket nytt på jobbet och jag känner att jag börjar hänga med mer och mer. Riktigt roligt. Två veckor kvar innan jag tar över teamet helt och då ska allting sitta. 
 
Snart ska jag flytta också, vilket jag ser framemot. Jag tror dessutom jag kommer kunna ta nycklarna lite tidigare, håller tummarna. När flytten är gjord tänkte jag prova en aktivitet som jag tycker om, som ska få bli en del i min vardagsrutin, ifall det är roligt vill säga. Så jo lite bollar kvar i luften. Och den här härliga känslan i magen av typ lycka är fortfarande där. Känns så bra.
 

Onsdagen 11 April.

Idag när jag körde hem från jobbet sken solen och jag höjde volymen på musiken och fick lite fredags feeling. Dock varade det inte länge, jag fastnade på motorvägen i ca 40 minuter pga trafikolycka. Lyckades till slut komma till en avfart och körde tillbaka mot Helsingborg och tog den vägen hem istället. Trots detta sitter längtan efter sommaren kvar. 
 
Tillslut efter en omväg kom jag hem och slängde i mig mat, sen har jag hängt med mamma och pappa på soffan. Haft tävling mot varandra när vem vet mest gick på tvn, jag vann ;)
 
Två dagar kvar till helgen och då blir det grillning med familjen och säga hejdå till yngsta systern som flyttar från Skåne för att bli sambo. Jag flyttar tillbaka och hon flyttar härifrån hehe. Dock inte lika långt som jag flyttade. Nu lämnar jag dock inte Skåne igen, jag vill vara nära familjen. 

Tisdagen 10 April.

Igår kväll blev det senaste Beck med familjen. Sen trodde jag att jag skulle somna med en gång när jag la mig i sängen, hade dock fel. Jag somnade först efter midnatt. 
 
Imorse ringde larmet runt sex och jag snoozade till tio över. Dag två på jobbet har inneburit möte och fler utbildningstimmar. Det känns kul när jag börjar komma in i system och förstår dom. Jag kan ju dock inte besvara några frågor än. Fast ingen förväntar väl sig de efter två dagar hehe. 
 
Ikväll tror jag att jag kommer kunna somna tidigt,  för nu efter maten känner jag mig helt slut i huvudet. Matkoma. 

Måndagen 9 April.

Varit hemifrån hela dagen och det känns helt okej. Gjort min första dag på mitt nya jobb och alla har varit väldigt välkomnande och de känns jätte roligt. De är olikt min gamla arbetsplats, samtidigt som delar är typ samma. Jag ser framemot att lära mig företaget och deras system.
 
På vägen hem från jobbet åkte jag inom ICA Maxi och handlade lite frukost för att få bra starter på dagarna. Ikväll lär jag nog slockna så fort huvudet landar på kudden, trots att det varit ganska lugnt tempo idag har det varit en hel del nya intryck.

Söndagen 8 April.

Idag överraskade vi syrran med en baby shower. Jag tror inte att hon väntat sig detta och det var roligt att kunna ge henne denna dagen. 
 
Vi åt goda cupcakes och tårta som yngsta systern gjort. Sen gjorde vi några små lekar och Lisette fick öppna sina presenter. Det blev en mysig dag med familj och vänner. 
 

Lördagen 7 April.

Bara en söndag kvar sen är jag tillbaka i vardagen. Vad det nu är. För om jag ska vara helt ärlig vet jag inte alls vad som väntar på måndag, men det ska bli sjukt kul. Så fort jag tänker på att jag ska börja jobba igen, som teamledare, är det med ett leende på läpparna. Jag är så sjukt glad och stolt över mig själv. Jag har hittat ett jobb som jag vill fortsätta utvecklas inom. 
 
En ledig dag kvar innan allvaret tar sin början och jag ser verkligen fram emot det. Har nog aldrig längtat efter en måndag förut, men nu gör en del av mig det. De ska bli roligt.

Torsdagen 5 April.

Idag vaknade jag återigen ganska tidigt, låg och kollade på lite serier sen somnade jag om lite. Vid elva startade jag serier igen och låg kvar i sängen en timme. Sen var det dags att göra mig redo för ännu ett besök i Helsingborg. Idag har jag varit och gjort klart, på måndag börjar jag på mitt nya jobb och det känns fantastiskt!
 
Nu har jag löst de stora delarna som behövdes för att börja mitt liv här nere i Skåne igen. Det handlade om att köpa en bil för att kunna ta mig runt, det handlade om ett boende för att inte behöva låna en säng hemma hos mamma och pappa i all evighet och det handlade om ett jobb för att få inkomst igen och för att få igång vardagens rutiner igen. 
 
Det är med spänning jag ser framemot måndag. För egentligen vet jag inte vad som väntar, det enda jag med säkerhet kan säga är jag är redo för att fortsätta utvecklas i rollen som teamledare. Detta kommer bli roligt och lärorikt. 

Onsdagen 4 April.

Larmet var ställt så jag skulle komma upp till åtta. Duschade och fixade till mig, sen tog jag bilen till Helsingborg och hade ett möte. De gick bra. Och imorgon ska jag iväg på ett nytt. Livet går bra nu. Så mycket nytt.
 
Vad som väntar nu är att få nycklarna till lägenheten, ett besök till Ullared och landa i hela flytten från Sundsvall. Det känns som det hänt så mycket de senaste veckorna att jag inte riktigt tänkt över hela flytten. Om några veckor har jag nog landat i allt och får känna efter på riktigt hur det känns att komma "hem" igen. 

Tisdagen 3 April.

Då har jag varit hemma i snart ett dygn. Det känns helt okej, men idag kom snön och la sig som ett vitt täcke på marken igen. Det kände jag väl att jag var klar med för denna vinter hehe.
 
Jag har inte gjort jätte mycket idag. Varit iväg och handlat lite på ICA, sen fick jag ett väntat och positivt samtal så jag har ett möte inplanerat imorgon. När töserna kom hem hade jag ett ganska långt samtal med yngsta systern som behövde ventilera lite. Sen jag tog mig an att laga mat till oss tre. Gjorde den bästa köttfärssåsen idag, så lite matkoma nu haha. 
 
De blir en tidig kväll och larmet ställer jag på 08:00 till imorgon. En ny dag med nya äventyr. Det känns som denna månaden sen jag flyttat ner till Skåne igen  har varit ganska händelserik. Det händer mycket nya saker vilket är roligt, men då kan jag också bli lite orolig på vad som kommer hända när allting lagt sig. Kommer jag fortfarande känna mig såhär nöjd eller kommer jag bli uttråkad? Hoppas såklart på första alternativet, blir de nummer två får jag helt enkelt hitta en lösning för de å.
 
Se möjligheter, inte bara problem :) 

En lång dag.

Och än är resan inte slut. Jag började morgonens med en taxiresa till flygplatsen. Tyckte flygplatsen var ganska liten och jag hade tur när jag gick igenom både passkontroll och säkerhetskontrollen för de gick snabbt. 
 
Väl på flygplatsen åt jag lite frukost och gick runt och kollade lite i butiker för att få tiden att gå. En liten busstransfer till flygplanet och sen var vi i luften. Flygplanet var dock fortfarande litet, trångt och med dåliga säten så även denna gång hade jag ont i ryggen och rumpan. Lyckades sova lite mer denna gången och resan gick väl helt okej. 
 
Vi landade ungefär 40 minuter tidigare än planerat så jag sprang nästan till väskorna i hopp om att hinna med tåget tjugo över åtta. Dock tog väskorna otroligt lång tid på sig så nej jag hann inte. Däremot sitter jag på tåget nu och om lite mer än 30 minuter är jag framme i Hässleholm.
 
Jag har varit med om min första gränskontroll vid övergång från Danmark till Sverige. Kontrollanter kom på tåget vid stationen i Hyllie och kollade allas legitimation. 
 
Ja mycket mer händer väl inte. Längtar otroligt mycket till att komma hem till en mjuk säng med mjuka kuddar. För de har jag inte fått uppleva i Thailand tyvärr. Allt har varit ganska hårt och liksom tryckt på alla ben i kroppen haha. 

Måndagen 2 April.

Åh va jag är trött. Råkade vara uppe till tre inatt med mina serier och sen har jag sovit dåligt igen. Antingen för kallt eller för varmt, men nu är jag uppe och halvt påklädd. Jag har borstat tänderna och väskorna är packade. Om drygt femton minuter blir jag hämtad för att åka till flygplatsen. 
 
Som jag skrev igår så ser jag faktiskt framemot att komma hem igen. Det är en del roliga saker på gång. Jag håller också tummarna på att jag kan sova på planet, så att tiden går otroligt snabbt hehe. Håller också tummarna på att väskorna kommer snabbt så jag hinner med tåget vid 21 ikväll.
 

Söndagen 1 April.

Inatt var jag vaken ganska så sent och sov lite halvdåligt, detta då jag vaknade om och om av ingen anledning egentligen. Råkade sova förbi mina larm och vaknade till vid tolv typ. Det var ändå ganska molnigt på himlen, så jag kände inte någon jätte panik.
 
Jag sprayade kroppen med solskydd och sen tog jag väskan och gick mot stranden. Åt lite brunch i form av vegetariska vårrullar och sen la jag mig på stranden och solade/badade och läste hela eftermiddagen. Pga alla moln har det inte blivit någon stekning av kroppen idag, men lite färg har jag förhoppnigsvis när jag kommer hem. Det var varning på stranden för att bada eftersom de var en del vågor, jag tyckte bara att de var roligt plus vågorna var inte jätte stora. Det regnade även lite små droppar under en väldigt kort period. 
 
 
 
Vid halv fem kände jag väl att det inte fanns någon anledning att ligga kvar på stranden, så jag tog mig tillbaka till hotellet. Duschade av mig all sand och salt från kropp och hår. Sen blev det lite serier och runt halv nio mötte jag upp Mariell och Sebastian för en sista måltid tillsammans på denna resa. Det har varit roligt att umgås med dem här, det har inneburit för min del att jag vågat köra scooter här i Thailand, det har inneburit en massa skratt och väldigt mycket prat och några kvällar på balkongen med öl. Jätte trevligt verkligen. 
 
Nu börjar klockan bli mycket här i Thailand och det är dags för mig att packa ihop alla mina grejer. Kolla igenom alla väskor och låsa dom. Imorgon 9:30 ska jag vara nere i receptionen och få skjuts till flygplatsen. Jag ser verkligen inte fram emot själva flygresan. Jag tycker att resan hit var en dålig upplevelse. Tiden gick riktigt långsamt, platserna var otroligt trånga och sen att de blev så mycket turbulens under en ganska lång period var inte heller att hänga i julgranen. Denna resa ska ta 1,5H längre trots det är direktflyg precis som resan hit och därför befarar jag att tiden kommer gå ännu mer långsamt. 
 
Däremot så ser jag faktiskt framemot att komma hem igen. Det är mycket som väntar när jag kommer hem och det är kul. Framför allt längtar jag till inflytt i min nya lägenhet. Sen är det lite spännande vad för jobb jag kommer få då jag har lite bollar i luften som jag väntar besked på. Så att komma hem, även om det är till snö, känns inte så farligt. Ett nytt kapitel i mitt liv tar en början och det ser jag som något spännande.
 
Med det sagt - Godnatt! 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0