Måndagen 31 December.

Då var vi här, årets sista dag och en summering av 2018 är på sin plats. (Även om jag skriver summering finns det inget som garanterar att detta inlägg kommer bli kort).
 
I Januari när jag kom tillbaka hem till Sundsvall efter Jul & Nyårs firande med familjen hade jag bestämt mig. Efter att ha haft tanken på det i drygt tre år var det dags för mig att flytta tillbaka hem till Skåne igen. Det fanns olika faktorer som spelade roll, och en faktor jag inte riktigt tänkt på förut var nog framför allt att jag kände mig redo att gå vidare. 
 
(Hejdå lägenheten i Sundsvall och den vinter med absolut mest snö i hela mitt liv)
 
Så jag tog beslutet att säga upp mig från min tjänst på Com Hem (som i nuläget känns lite som en kärlek man inte riktigt kommit över för jag vet inte hur många som på min nuvarnade arbetsplats hör mig närmna Com Hem mer än typ femhundra gånger, haha).
Varför sån kärlek till denna arbetsplats då? 
Därför att jag fick möjligheten att växa inom ett företag, jag fick prova på en tjänst som passade mig så bra. Jag hade även en förebild, en chef som jag såg upp till. Jag skulle nöja mig med att vara hälften så bra som honom i min ledarroll. Och jag tror att de tillsammans med de kollegor som gjorde dagarna så roliga gjorde att arbetsplatsen blev extra bra. 
 
(Blev överraskad med bästa firandet av min trettioårsdag av Emma & Malin)
 
I Februari fyllde jag 30 år och även om det är en stor trea på den så kändes det ingenting speciellt. Bara ännu en siffra högre. Då jag haft åldersnoja sedan jag var drygt tjugo är det ingenting jag får längre. Kanske till och med så att jag tycker de känns lite mindre. Även om jag har några stora saker kvar på min to do lista har jag ändå fått bocka av några saker. Samt att jag tror att bo och jobba utomlands är någonting alla borde prova för att både utvecklas som person och få stå på sina egna ben. 2 av de första sakerna på min to do lista jag kommer ihåg var att jag ville säsonga som bartender innan jag fyllde 25 och jag ville backpacka i Thailand, båda blev avklarade inom några år. Jag gjorde en säsong som bartender i Borovetz, Bulgarien vintern 07/08 så jag fyllde 20 när jag var där. Vilken resa. Både åt helvete och riktigt bra. Och när jag fyllde 24 passade jag på att åka till Thailand en månad med enbart flygbiljetterna och en resväska. Ibland måste man våga för att komma någonstans.
 
(Grattis på födelsedagen till mig själv, från mig själv)
 
I Mars gick flyttlasset ner till Skåne och jag blev inneboende hos mina föräldrar ett kort tag. Under denna månaden köpte jag mig även en bil, för i Skåne har i alla fall jag ett stort behov av egen bil då nära och kära inte bor inom korta avstånd till varandra eller mig. I slutet av månaden passade jag även på att åka till Thailand på två veckors semester. Alla behöver lite vila och då jag just då inte hade något jobb och ingen egen bostad passade det utmärkt att fly landet och verkligheten för en stund.
 
 
När jag kom tillbaka från Thailand var vi inne i April och jag fick skriva kontrakt för en ny tjänst på Trademax i Helsingborg. Denna arbetsplats har varit både lärorik, rolig och stressig. Efter några månader i en tjänst blev jag förflyttad till en annan och därefter har jag sluppit stressen. Jag får fortsätta att utvecklas som person och jag trivs bra på min arbetsplats. Jag har sjukt bra kollegor i mitt team och vissa personer skulle jag även vilja kalla vänner.  Och i mitten/slutet av April fick jag nycklarna till min lägenhet.
 
 
Sommaren 2018 har väl varit den bästa sommaren i mitt liv vädermässigt, men då jag precis fått ett nytt jobb innebar sommaren för mig mest bara massa arbete. Jag tog inte ut någon semester alls, vilket jag självklart ångrade när solen bara sken, sken och sken. Under sommaren umgicks jag en hel del med min familj och även med min extra familj. Det var dop för min guddotter, min systerdotter föddes, min ena syster gifte sig, blev en dag på Liseberg, njöt till musik på 90-talsfestivalen i Helsingborg. 
 
Hösten kom sent i år och värmen har hållit i sig bra.
När November kom hade jag en resa inbokad till Sundsvall, fick bo hemma hos Emma och hade möjligheten att hälsa på på mitt gamla jobb. Mycket var sig likt trots tiden som gått.
 
Inför årets julafton var tron på snö otroligt liten, speciellt då jag veckan innan hört att det skulle regna. Var vi då inte alla otroligt glada när vi vaknade på julafton och det var helt vitt på marken. Även i Skåne. Jag måste säga att jag skrattar också lite åt "skåningar" som ropar snö när det kommer några små flingor och inget stannar kvar på marken, men jag måste ändå erkänna att jag var otroligt glad för den lilla snö vi fick. Även om de var lite var hela marken vit och det var inte förrän vi vaknade dagen efter som allting var borta. En vit jul alltså, för första gången sedan 2010 enligt min syster. De var på tiden alltså.
 
(Hela familjen samlad på julafton, så som den firas bäst.)
 
Och nu står vi här med nyårsafton för dörren, årets sista dag.
Jag ska spendera den med familjen, det blir äta mat hos mina föräldrar och sen spela Bingolotto. Jag har aldrig riktigt varit ett fan var nyår då den dagen för mig är lite överskattad. Så att bara rå om sig själv med nära och kära passar mig utmärkt. 
 
Inför 2019, vad har jag för förväntningar?
Att jag vågar mer, för är det någonting jag saknar i mitt liv nu så är det kärlek. 2019 jag är redo för nästa kapitel i mitt liv. 

Fredagen 28 December.

Julafton firades tillsammans med familjen hos våra föräldrar. Förr var det min uppfattning att det var då hela familjen var samlad. Sedan jag flyttade tillbaka hem igen har det blivit fler träffar med hela familjen vilket jag verkligen uppskattar. De kommer ju dock minska lite med tanke på att ännu en syster flyttar från Skåne inom kort.
 
Julen var jätte mysig och jag passade på att gosa en hel del med min systerdotter. 
 
 
Igår spenderade jag dagen med Jenny i Köpenhamn. Trots att jag bor nära så har jag faktiskt inte varit där förut. Inte i staden. Så hon tog med mig på en liten utflykt. Jag provade bubble tea för första gången, väldigt speciellt men gott.
 
Vi hann även med lite shopping och jag fick med mig ett par nya skor hem. Dock lite osäker på om jag gillar dom med tanke på att de snygga detaljerna flyger av när skorna knyts. 
 
Efter rundan på stan gick vi till restaurangen där vi bokat bord. Vi både åt och drack gott . Riktigt trevligt avslut på Köpenhamns turen.
 
 
På vägen hem blev det lite kaos med tåget , men efter några tågbyten var vi tillslut hemma igen.

Onsdagen 19 December.

Den här sista veckan innan jul.
 
I måndags gick arbetsdagen på tre röda ungefär. Efter jobbet åkte jag och två arbetskollegor till Leos lekland med ena kollegans dotter. Vi hade jätte kul och efter att vi lekt av blev det lite mat på Väla.
 
Igår gick arbetsdagen inte alls lika fort. Efter jobbet åkte jag till Väla området och fixade några julklappar och sen åkte jag hem och åt lite mat och sen blev det en varm dusch sen i säng.
 
I morse var jag ganska trött när jag vaknade och bestämde mig för att köra hem efter jobbet och ta plats i soffan. Blev dock hem bjuden på fika hos lillebror som fyller år idag så blev att jag körde dit efter jobbet. Hämtade syrran och hennes familj och sen var även våra föräldrar där. Blev en mysig kort kväll med familjen. Detta kunde jag absolut inte vara med på när jag bodde i Sundsvall, så tacksam för det "korta" avståndet som vi har nu.
 
Imorgon eller på fredag blir det tillbaka till Väla området för sista julklapparna sen får det minsann vara klart för i år.
 
 

Onsdagen 5 December.

Denna vecka började inte så bra, men snart är den på väg mot sitt slut också.
 
I måndags när jag vaknade hade jag sån huvudvärk och när jag stod i badrummet ville jag så gärna stanna hemma från jobbet. Dock peppade jag mig själv med att tänka att de kommer kännas bättre efter några timmar på jobbet, när man hunnit vakna till liv och så. 
 
Dagen blev dock inte bättre. Jag var på ruskit dåligt humör och allting kändes bara allmänt skit. Egentligen hade jag väl ingen anlendning och jag gjorde inte mycket för att förändra inställningen heller om jag ska vara ärlig. Jag bara lät de vara. Jag gjorde vad jag skulle på jobbet, men glimten i ögat var sällsyn.
 
Efter jobbet åkte jag till Väla och besökte två butiker utanför för att bestämma mig för om jag skulle köpa en gran eller inte. Det blev en gran tillslut. Sen valde jag att beställa med mig mat från Max.
 
Igår vaknade jag upp och var mitt vanliga jag. Hade en mycket bättre arbetsdag och efter jobbet åkte jag hem och käkade lite och sen satt jag mig i badkaren och bara lät varmvattnet tina upp min frusna kropp. Efter de kröp jag ner i sängen och läste x antal kapitel ur Kristina Olssons Änglavakter, hennes böcker är spännande. Kanske lite tröga i starten, men när man kommit in i handlingen kan man knappt släppa boken.
 
Idag har jag gjort ytterligare en okej arbetsdag med en bra insats. Hemma blev det laga mat för att få matlådor sista arbetsdagarna. Jag diskade upp ett berg med disk, gick ut med soporna och hämtade in mitt julpynt från förrådet. Denna helgen lär jag nog ha fått upp allt, utom granen. För även om den ska upp för julkänslans skull vill jag inte ha upp den för tidigt. Kanske nästa vecka.
 
Två dagar kvar till helgen och på fredag nalkas julfest med jobbet. Jag ser framemot det faktiskt. Jag tror det kan bli roligt. Samtidigt är jag jämt så trött så jag lär väl inte vara ute hela kvällen och natten, men har jag roligt så kan man inte i förväg veta. Jag är inte den som är den. 

Måndagen 3 December.

Det har stått still här ett tag och livet har gått vidare ändå.
 
Jag tog ledigt i början av November för att åka upp till Sundsvall och hälsa på några dagar. Bodde hemma hos Emma och hade det mysigt. Jag hann även hälsa på på Com Hem inte bara en, men två gånger. Det är sjukt att det gått så långt tid och samtidigt som saker förändras känns det som jag nyss lämnade de jobbet. Jag hade inte avslutat min anställning där om det inte var för att jag skulle flytta hem. 
 
Samtidigt är jag så sjukt glad för att jag jobbar med dom människor jag jobbar med nu. Vi har väldigt roligt både på arbetsplatsen och utanför. 
 
Efter min lilla semestertripp till Sundsvall kom jag tillbaka till Skåne med värk i mitt ena ben. Första dagen tänkte jag nog inte så mycket på det, men när det inte gav med sig trodde jag att det kunde vara muskeln som fått någon inflamation eller bara en ordentlig sträckning. Det är svårt att förklara smärtan, men vissa gånger kändes det som att vara på väg att få kramp, men det blev liksom aldrig att de gick över. Jag hade ont i benet nästan dygnet runt och vissa stunder gjorde de så ont att jag ville gråta. Mest frustrerad var jag väl över att smärtan aldrig ville ge med sig. Även om det kändes bättre stundvis. 
 
På fredagen hade jag haft värk i drygt fyra dagar och de var så ledsamt att jag var tvungen att lämna vår afterwork med hela Kundservice-gänget vilket kändes tråkigt för det var ju riktigt kul. I alla fall till en början. Jag tog bussen hem och på lördagen ringde jag först min mamma och sen även till 1177 som hänvisade mig till akuten. Efter de samtalet tyckte jag att det kändes bättre så jag tänkte ja men det är nog på väg att ge med sig nu. Jag avvaktar. På kvällen satt jag på golvet i min hall och tyckte otroligt synd om mig. 
 
På söndagen åkte jag hem till mamma och pappa och blev bjuden på mat och pappa passade på att byta till vinterdäck på min bil. Det kändes inte så farligt i benet när jag låg på soffan vilket var ett framsteg, men när jag gick spände det i hela vaden hela tiden. 
 
Jag körde hemåt på kvällen och tänkte om jag inte åker till sjukhuset nu så kommer jag inte göra det imorgon i heller för då ska jag jobba. Så jag körde mot sjukhuset, sa till mig själv att hittar jag dit utan konstigheter så går jag in. Jag hittade dit trots dåligt lokalsinne och ombyggnationer i hela staden. Vid parkering tvekade jag igen, men körde in och ställde bilen. Gick till akutmottagningen. Väl där fick jag ju vänta ett bra tag innan jag fick se en sköterska som bad mig dra ner byxorna nästan på direkten. Hon tyckte väl inte att det var någonting konstigt egentligen, ingen svullnad, ingen rodnad och ingen värmeskillnad jämfört med de andra benet. Vi pratade lite. Om p-piller, min flygresa till och från Sundsvall och tillslut bestämde hon sig för att låta mig gå vidare till kväll/helgmottagningen dörren bredvid.
 
Jag tog och hängde jackan på armen och gick över den lilla biten som det var mellan mottagningarna. Satt mig ner i nästa väntrum ett tag innan en manlig läkare eller sköterska kom och hämtade mig. Jag drog för andra gången den kvällen ner mina byxor, la mig på britsen och han började att känna och ha sig. Fick egentligen samma dom som förut, ingenting ser konstigt ut förutom att jag var lite mer spänd på vänster vad. Trots detta ville han inte låta mig åka hem, i fall att. Dock trodde väl han precis som sköterskan före och som mig att det inte var någonting mer än muskeln.
 
Jag tog på mig byxor och jackan och hängde väskan över axeln sen gick jag tillbaka till akuten igen. Fick vänta en liten stund innan det blev min tur i receptionen igen sa hej nu är jag tillbaka igen till killen i receptionen. Denna gång behövde jag inte sätta mig i väntsalen utanför igen utan denna gång fick jag gå in på mottagningen och följa den röda linjen fram till de väntrummet. Där satt jag i kanske en timme innan en ny sköterska kallade på mig. Hon gjorde blodprov och sen fick jag sitta i väntrummet i drygt två timmar till innan jag fick förflytta mig till ett nytt rum och invänta en läkare.
 
När läkaren kom till mig sa hon att dom gjort ett test som inte är helt tillförlitligt, men som visade sig positivt. Jag blev ju glad och var halvvägs hem innan hjärnan kopplade att ett läkartest som är positivt inte nödvändigtvis behöver innebära positivt för mig. Så nej där fick jag mig nog första chocken faktiskt.
 
En manlig sköterska kom in lite senare med en spruta jag skulle få. Jag var beredd och sträckte fram armen och han bara nej den ska i magen. Helvete. Jag la mig ner på britsen och hann knappt lägga mig till rätta innan han högg mig i magen med sprutan "det var väl inte så farligt" sa han. Nej tack för den varningen.
 
Där efter var jag välkommen att köra hem. Klockan var väl runt tjugo över tolv på natten. Hela jag skakade och jag kände att jag behövde mat. In i bilen och siktet inriktat på Mc Donalds. På vägen mellan sjukhuset och mc donalds satt jag i bilen och typ skrattade. Tror inte riktigt att jag var beredd på detta besked och jag tror sprutan i magen också påverkade mig. De spände något fruktansvärt.  In på Mc Donalds och köpte mat och kom hem och slängde i mig maten innan jag gick och la mig.
 
Halv åtta på måndagen ringde jag till jobbet och sa att jag inte kunde komma in för jag skulle tillbaka till sjukhuset för att göra ultra ljud på benet. För att se om blodprovet var positivt eller inte. 
 
Blev uppringd och inbokad till klockan tio. Att hitta parkeringsplats vid den tiden var betydligt svårare än klockan åtta en söndagskväll. Jag kom in i tid till sjukhuset och jag blev inkallad i ett rum där jag för andra gången i mitt liv fick göra ett ultraljud och även denna gång var det på en annan kroppsdel än magen. Hon som tog ultraljudet försökte förklara för mig vad de vi såg på skärmen var och de enda jag såg var väl egentligen svart/vita konstiga saker och lite då och då blå/röda fläckar. Under ultraljudet kunde hon se att de blev stopp på ett ställe och efteråt sa hon till mig att hon inte hade trott dom skulle hitta någonting när jag kom. Lite samma som jag själv. Lite samma som sköterskorna/läkarna dagen innan.
 
Jag blev återigen skickad till den röda linjen och fick sitta där i drygt två timmar innan en läkare kom och förklarade för mig att jag hade fått en blodpropp i benet och att jag nu kommer få lite papper att läsa igenom. Att jag nu i sex månader kommer få gå på blodförtunnande medicin osv. 
 
Det var nog först här som jag faktiskt tog in att jag hade fått detta. Kvällen innan trodde jag nog var ett falskt positivt test. Jag menar jag är trettio år. Men hälsan kan väl fallera på vem som helst. Och jag ska väl vara ärlig och säga att jag inte riktigt tar hand om min hälsa. Jag är ju inte den bästa på att röra mig och motionera. Jag äter inte jätte hälsosamt och jag har haft ett stillasittande jobb i drygt fem år. Aktiviteter behövs nog i allas liv, oavsett ålder.
 
När jag kom ifrån sjukhuset meddelade jag min chef att jag inte kom in de sista timmarna heller. Men jag skulle vara tillbaka på jobbet dagen efter. Det blev dock inte riktigt så. Jag tror kroppen sa stopp. Hade världens migrän och den medicin jag tidigare tagit för huvudvärk/migrän får jag inte längre ta så det blev en dag hemma med besök på apoteket två gånger för att hämta saker jag behövde. Inte nog med att jag behöver medicin, jag går också runt med en stödstrumpa. Nej jag känner mig inte alls gammal. Och jag känner mig verkligen sexig som fan, eller inte.
 
Jag blev hemma även dagen efter. För chocken kom nog först på tisdagen. För även om denna proppen var långt ner i benet och medicinen ska hjälpa så kunde det ha gått värre. För jag var på väg att inte åka in. Sköterskan var på väg att låta mig åka hem för att åka till vårdcentralen dagen efter. Även andra läkaren var på väg att släppa hem mig. Så jag vet inte om jag ska kalla de tur eller vad, men tack vare att de upptäcktes i tid ska jag inte vara i riskzon för att den ska vandra till mina lungor.
 
När jag kom tillbaka till jobbet på torsdagen blev jag så välkomnad med kramar och kärlek och sen överraskade dom mig med en liten present. Så jo även om jag kan tänka på min gamla arbetsplats är jag otroligt glad för dom människor jag jobbar med nu. Vi bryr oss om varanda och dom är sjukt härliga. Ibland kan jag längta till jobbet enbart för att träffa mina underbara kollegor.
 
Nu har det gått någon vecka och jag börja vänja mig vid de rutiner jag har och smärtan som jag en gång hade i benet är nu borta vilken känns otroligt skönt. Jag kommer väl bli kallad för blodprov snart och kontrollera så njurarna inte tar skada, men annars är det bara ta mina tabletter två gånger om dagen sen är jag klar. Dock är det ju så att har du en gång haft en propp är risken stor att du får det igen. Så tanken är ju att jag ska förändra lite i mitt liv för att undvika att de händer igen.
 
Under min behandling behöver jag även prydas med detta smycke.Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0