Onsdagen 28 Februari.

Så idag har jag lämnat tjugoårsåldern bakom mig och klivit in på 30 år. Det känns inget annorlunda jämfört med igår och nej någon åldersnoja har inte kommit för den hade jag redan dagen då jag fyllde 20. Har underbara kollegor som kom och överraskade mig med en present och en liten hälsning med ett kort på en stuga full med snö - så jag inte ska glömma bort Sundsvall och den snö jag inte längre kommer se när jag flyttat till Skåne.
 
 
Igårkväll efter jobbet hade jag avskedsmiddag med övriga kollegor i teamledaregänget. Åt riktigt god mat, jag valde att betala lite mycket för maten men hjortfilén var sååååå god. Helt klart värt pengarna. Trevligt sällskap, godmat och lite dricka. Jag fick även min avskedspresent och mina kollegor har lyckats snappa upp vad jag lärt mig gilla här uppe, vilket är bubbel och Baileys. Fick även ett jätte fint smycke med en fyrklöver för lycka till i Skåne :) Omtänksamma och helt underbara kollegor, det är inte lätt att lämna de här.
 
 
Idag gick jag upp och det kändes ändå som en helt vanlig dag. Trots detta är det min födelsedag, min trettioårsdag helt sjukt att jag klivit in i den åldern ändå - känner mig fortfarande som tidigt tjugotal många gånger hehe. Sen var det även min sista arbetsdag på Com Hem AB. Detta har varit min bästa arbetsplats, jag har äntligen hittat vad jag vill göra i karriärväg och jag hoppas få fortsätta utvecklas genom åren framöver. Fått höra mycket fina ord idag innan jag gick hem och självklart har tårarna runnit längst mina kinder. Kan säga att det började 15:00 sen kom de och gick fram till jag sa hejdå till chefen utanför kontoret runt 16:30 haha. Känsliga lilla jag, de kommer jag nog tyvärr aldrig växa ifrån hur gärna jag än vill... 
 
Sen har ju Sundsvall blivit mitt nya hem och människorna här har varit min familj - så de vore väl konstigt om jag INTE varit ledsen att lämna detta. 
 
Väl hemma skulle jag ju bara vänta en stund på taxin som skulle tagit mig till flygplatsen och vidare mot Skåne. Dock ställdes flyget från Sundsvall till Arlanda in pga snöovädret i Stockholm. Pga min känslighet och allt annat så kändes det skit, blev dock på lite bättre humör efter att jag pratat med Malin som kom hit för att hämta en glömd klocka. Kramades lite och fick höra hennes visa ord vilket kändes bra att höra.
 
Jag ringde SAS för att kolla vad som hände med flyget (det var Taxi Kurir och inte SAS som informerade om inställt flyg) och om kompensation för att jag inte fick fira min födelsedag med familjen, men emotionella saker kompenseras inte så jag får bara gilla läget och blev ombokad till ett flyg som går 06:40 imorgon. Wohoo.
 
Firandet av min 30års dag är redan bra mycket bättre än tidigare år. Jag menar först börjar Emma & Malin med överraskningen förra helgen, sen hade jag middagen igår med kollegorna, grattis kramar och hälsningar idag och än är det inte klart - har familjen och släkten kvar :)
 
Återigen, tack alla underbara människor som varit en del av mitt liv här i Sundsvall. Ni är helt underbara och jag kommer verkligen sakna er.

Måndagen 26 Februari.

Arbetsdagen likt många måndagar har gått väldigt fort. Möten och annat har roat min dag. Efter jobbet sprang jag till bussen och hann precis med den buss jag ville med. Hörde av mig till Emma som skulle komma på besök och började fixa med att tömma skafferiet under tiden som jag väntade. Känns så skönt när man tömt något och har kunnat torka av för då känns det som ett moment mindre att göra.
 
Emma kom och strax därpå kom även Malin och knackade på. Det blev en trevlig start på kvällen och de blev lite spontan sushi. Tack för ikväll tjejer även om kvällen kanske inte riktigt slutade på de sätt vi hoppats på. Ni är helt fantastiska och underbara på alla möjliga sätt!
 
 
Nu har Emma och Malin precis lämnat mig och jag ska krypa i säng direkt så jag har energi kvar till morgondagen. Imorgon efter jobbet blir det middag med teamledarkollegorna och därefter ska jag packa klart min resväska så jag har de klart inför flygresan ner till Skåne.
 
Ska hem och fira min födelsedag med familjen, trea nolla. Va hände med tiden. Förutom att det är just den åldern jag går in i så är denna födelsedag också lite speciell för jag ska fira den med familjen för första gången sedan jag fyllde 23 år. Ja 24 år firades i Thailand, 25 år firades i Egypten, 26,27,28 och 29 firades här uppe i norr så det är helt rätt att jag firar treanolla nere med familjen. 

Söndagen 25 Februari.

Som alltid när jag ska göra någonting drar jag ut på det i sista stund. Idag har jag varit skit trött och har inte gjort många saker, mest chillat på soffan samt haft besök av nya hyresgästen som skulle kolla lite saker. Jag skäms ju lite att bjuda hit folk för det är sån kaos. Jag är inte pedantisk av mig, men för de betyder det inte att jag trivs i kaos som det är just nu. Garderoberna är ganska så tomma nu och mycket av kläderna hänger liksom på soffan i väntan på om det är kläder som ska användas närmsta tiden och packas ner i resväskan eller om de kan ligga i lådor tills jag hittat nytt boende. Ja det är lite kaos nu. 
 
Igår fick jag i alla fall tvättat allting, även gardinerna kom ner och blev tvättade och ligger nu nerpackad inför flytt. Jag skickade ut ett antal massmail kring lägenhetsletande och hoppas att någon hyresvärd nappar och ger mig ett boende ganska omgående. Skulle vara skönt att få packa upp allting igen. Få ordning i livet på nytt.
 
Så kvällen kommer bestå av att titta på TV och fortsätta packa. Får dessutom besök om ca en timme då jag skänker bort en full påse med mat efter en rensning av frysen. Känns bättre att ge bort än att slänga då en hel del påsar är oöppnade.
 

Fredagen 23 Februari.

Det känns faktiskt skönt att denna arbetsvecka är över och jag nu kan ta helg, men det är fortfarande lite blandade känslor för det innebär att framtiden snart är här och det kommer vara en jobbig arbetsdag. Jag som är en känslig människa kommer ju gå runt och gråta hela dagen, thats for sure.
 
Nyss hemkommen i från jobbet i alla fall, så ikväll blir det bara chill på soffan. Direkt från vaket tillstånd imorgon är det dags att ta tag i allt här hemma. Få ner de sista sakerna i lådorna och städa rent överralt , samt tvätta gardiner och smutstvätt. Puh. Det är tråkiga aktiviteter, men också väldigt nödvändiga.
 
Sen ska jag även försöka ringa runt till olika hyresvärdar i Skåne för att försöka hitta ett boende så fort som möjligt så jag slipper bo hemma hos mamma och pappa i all evighet. Jag är evigt tacksam mot min familj att dem alltid ställer upp i alla lägen, men drömmen är självklart att ha mitt eget boende snarast. Lite skönt är de att komma hem till mamma och pappa, men jag älskar att bo i mitt eget hem. Ibland älskar jag att bo själv och ibland hade jag älskat de mer om jag haft någon att dela mitt hem med. Och en flytt ner till Skåne kommer förhoppningsvis öppna upp den där dörren igen. Våga ge sig ut och hitta kärlek igen. Singel vill jag ju inte vara för all framtid.

Torsdagen 22 Februari.

Att flytta 90 mil bort är inte det enklaste. Jag har kompisar, kollegor, ett jobb och ett boende här uppe i Sundsvall som jag trivs med riktigt bra. Jag trodde jag hade ganska bra förberedelse på flytten och idag kommer andra bakslaget, så idag är en dålig dag. Jag känner att de går inte riktigt som jag vill. Jag hade hoppats slippa göra allting från Skåne, det hade varit skönt om allt bara rullat på. Så idag är jag lite nedstämd. Fast de är inga större saker, jag är inte orolig och jag vet att jag snart har alla svar för att ta mig vidare. Dessutom kommer jag ju närmare familjen igen och det är därför jag flyttar hem igen. 
 
Dagen började i alla fall bra. Emma hämtade upp mig och gav mig presenter, fantastiska och omtänksamma gåvor. (Som också gjorde mig återigen känslig när jag kom hem och insåg hur nära allting är) Vi åkte bort och tog en fika på ett mysigt Café och när det var dags för mig att jobba skjutsade Emma mig in till stan igen.
 
Min älskade vän som jag kommer sakna dig.
 
Denna arbetsvecka går lite långsammare än vad jag är van vid. Å andra sidan är jag van att någon i teamet håller mig sällskap hela dagen, så är inte fallet denna vecka. Mitt team jobbar dagpass och jag kör kvällen. Så lite tomt blir det. 
 
Ikväll tar jag en paus ifrån allt flyttkaos. Jag ska bara käka någonting, chilla på soffan sen blir det sängen. Jag orkar inte ta tag i någonting, men snart är helgen här och då är det fullt schema hela dagarna. Tvätta, tömma, städa och sen ska jag nog UNNA mig lite bubbel. För ja jag gillar att unna mig saker. Så som jag väldigt gärna vill unna mig en utlandsresa inom närmsta veckorna. Och nu känns det ju ännu mer passande.

Onsdagen 21 Februari.

Det är helt sjukt va fort tiden går. Beslut. Ångest. Längtan. Spänning. Det händer mycket inom kort, men just nu känns allt bara kaos. Det ska bli otroligt skönt när allt detta är över.
 
Just nu är jag dock tillbaka i tankarna att en utomlands resa borde bokas in snarast. Skulle vara så jäkla nice och behövligt :) 

Måndagen 19 Februari.

Kaos, kaos, kaos. 
Hela lägenheten känns upp och ner vänd. Vissa lådor har blivit fyllda och andra inte. Svårt att veta var man ska börja när man fortfarande ska kunna leva. Är dock ganska tvungen att bli klar denna vecka så jag kan börja med med storstädning av lägenheten. Tvätta all smutstvätt, putsa fönster, dammtorka, dammsuga och torka av alla golv.
 
Tiden kommer gå så otroligt fort. 

Söndagen 18 Februari

Gårdagen var helt fantastisk! :)
Som sagt hämtade ju både Emma och Malin upp mig och bara det var en positiv överraskning, det blev god frukost/lunch tillsammans med macka, plättar, nutella, bär och bubbel. Riktigt bra start på en bra "födelsedag".
 
Dem hade ordnat med att vi skulle basta också, men där gick planen inte riktigt som tänkt för hur vi än gjorde fick vi inte igång bastun. Dock hade vi väldigt trevligt ändå. Ansiktsmasker och mer bubbel. Världens bästa tjejer de där! Så omtänksamma och så fantasifulla. En riktigt bra dag.
 
 
Tillbaka till lägenheten och vi fixade vid oss från myskläder till mer partykläder, smink och klackskor. Åt god mat, drack lite mer vin och bubbel samt baileys sen mötte vi upp några vänner till Emma och sen vidare ut. Blev lite dans, lite Estreet och sen en taxi resa hem.
 
Väl hemma tog känslorna över lite, ett fint meddelande från en vän fick mig att tänka på de jobbiga med flytten. Alkoholen är också ett medel som är bra på att öka känslorna, så då hamnade jag på hallgolvet ett tag och bölade lite över allt som jag kommer sakna. Efter de tvättade jag av allt smink, kokade lite nudlar och tittade på TV.
 
Idag har jag inte gjort mycket vettigt alls. Jag har mest legat på soffan och tittat på TV. Somnade lite på soffan också såklart. Sen kom Emma och Malin på snabb besök för att lämna mina saker  - så fick dem även se mitt kaos här hemma. Lite lådor överrallt och lite saker på golvet och några saker som är liksom klar. 
 
Till veckan jobbar jag kväll så mycket kommer nog inte hända, men jag är i stort behov nu att få klart allting. Nu behöver jag en spark i baken och bara få klart allt. Tvätta fönster - dammsuga - dammtorka - torka av alla golv. Det är mycket nu, men detta blir bra.

Vilken överraskning.

Jag och Emma skulle hänga idag, fira min dag lite tidigt. Jag blev dock väldigt överröverrad när både hon och Malin hämtade mig. Så överraskad och glad.
 
Vidare hem till en pyntad lägenhet. God frukost väntade tillsammans med lite bubbel.
 
 
Vi har haft en jätte trevlig dag och nu börjar det bli dags att byta om från myskläder till mig party. Tack tjejer för att ni är så jäkla underbara :) 

Lördagen 17 Februari.

Det var skönt med lite sovmorgon idag, låg kvar i sängen till tjugo i elva. Klev upp för att göra mig redo för de kommande besöket. Nu har någon varit här och hämtat soffbordet så behöver jag inte tänka på de nå mer. Skönt. Dock är det otroligt tomt att ha en stor soffa, men att inte ha något bord. Flytten kommer dock gå smidigare om vissa saker försvinner innan.
 
Nu kommer snart Emma och hämtar mig, vi ska fira min födelsedag i förskott och bara umgås med varandra innan jag lämnar Sundsvall. Jag såg framemot dagen redan innan, men för 15 minuter sedan fick jag ett meddelande på några saker jag borde ha med mig så nu undrar jag vad hon har planerat att vi ska göra. Spännande hehe.
 
Trevlig helg!

Fredagen 16 Februari.

Nattugglan har gått och blivit en dagsmänniska. Min energi går helt ur kroppen när klockan börjar närma sig 18:00, det är precis som kroppen bara stänger ner och huvudet inte vill vara med längre. Har varit så i ca två veckor nu, men förhoppningsvis vänder det väl snart. Det positiva är att jag får sova ganska bra på nätterna och vaknar av mig själv innan larmet på morgonen. 
 
Nu är denna arbetsvecka över och ikväll har jag somnat på soffan, tittat på TV och fungerar strongt på att börja packa ner i lådor - det är rent kaos här hemma och de kommer nog hålla i sig fram till dagen D. Det kommer ta en hel del tid att få klart allt så varje ledig stund borde var en stund jag lägger på att packa.
 
Imorgon ska soffbordet förhoppningsvis hämtas och sen ska jag umgås med Emma hela dagen lång. Då vi båda två gillar baileys är en flaska inhandlad och det är vad jag ska bidra med imorgon. Tillsammans med mitt sällskap då alltså ;) 
 
 

Torsdagen 15 Februari.

Mitt mående den senaste tiden/veckan har inte varit de bästa faktiskt. Jag känner nu att kroppen nog tagit lite stryk av allting som händer runt omkring och jag känner mig lite små sjuk. Allting som jag hållit inom mig och som nu äntligen blivit något att prata om. Det är en stor förändring som kommer ske. Jag menar jag har ju bott här uppe i Sundsvall i snart fem år, det är väl klart att det inte bara är att flytta. Det ligger många saker bakom som tynger ner beslutet.
 
Jag har ju på sätt och vis vetat i tre års tid att jag ska flytta tillbaka till Skåne någon gång. Bara att jag inte riktigt känt att det varit läge. För att bo kvar i Sundsvall, då vet jag att Skåne finns alltid kvar och dit ner kommer jag alltid att åka. Att lämna Sundsvall, ja de känns som färre besök mellan ställena kommer och det har också försvårat allt. Nu är det dock saker som händer nere hemma i Skåne och då känner jag att det var vad som behövdes för att ta detta beslutet. Det gör inte beslutet enklare, men jag vet till 100% att det är rätt beslut.
 
Jag gjorde rätt val för tre år sedan att inte flytta direkt förhållandet sprack. Hade jag inte stannat hade jag aldrig fått prova på rollen som teamledare och hittat ett yrke jag vill fortsätta med, så jag är otroligt tacksam för den chansen. På samma sätt som de var rätt beslut att stanna då, är det rätt beslut att lämna nu.
 
De tuffaste är dock personerna - finns så otroligt många personer som korsat min väg här i Sundsvall genom åren som jag kommer sakna. Härliga människor som gett så mycket glädje, ni får mer än gärna flytta med mig ner till Skåne hehe..

Onsdagen 14 Februari.

Nu är det officiellt. 
 
För sex år sedan avslutade jag min anställning på Gillebagaren och såg framemot att backpacka i Thailand en månad på egen hand. Under tiden som jag var i Thailand fyllde jag 24år (firades på min dag) och under resans gång sökte jag efter interna utbildningar hos resebolag, mitt drömjobb då var att bli reseledare. Jag tror att min resa i Thailand (tillsammans med min månad i Ayia Napa och min vintersäsong i Bulgarien) gjorde att jag blev kallad på intervju hos Apollo. 3 dagars internutbildning sen fick jag åka till Grekland och spendera sommaren där. Det var ett riktigt äventyr och det var inte bara sol och semester utan livet som reseledare är väldigt slitsamt - och lärorikt. Efter mina månader i Grekland var jag efter ord från mina kollegor ganska säker på att det inte skulle bli en vintersäsong (som tjej och svensk och med färre arbetsplatser på vinterhalvåret var det tuff konkurrens), men ack så fel vi hade. Jag fick Egypten som vintersäsong och det var med lite blandade känslor faktiskt, vad visste jag om Egypten. Fast då är Google ganska bra, jag började kolla vad som fanns att göra och blev lite chockad över att jag inte visste att Egypten har bland de bästa dyk & snorkelvatten. Fantastiskt. Så helt plötsligt såg jag framemot bytet och tänkte att det skulle bli kul. Sju månader i Egypten tog ganska hårt på krafterna, utflykterna där är inte bara åtta timmar utan du hämtar upp gästerna mitt i natten för att åka till Kairo eller Luxor, men utflykterna är otroliga! Som sagt sju månader i Egypten sen tog mitt liv som reseledare slut, för att jag valde att tacka nej till sommarsäsongen på Kreta. Jag valde att lämna värmen och förflytta mig upp hit. Till raka motsatsen. Kalla somrar, iskallt hav och en hel del snö på vintern. 
 
Första året var bra, nästkommande 1,5 åren var den värsta tiden i mitt liv. Jag har aldrig mått så dåligt någonsin och för första gången i mitt liv fick jag känna av ren panik när luften tog slut pga alla känslor, alla tårar. Mitt hjärta var total krossat och hade det inte varit för att vardagen går vidare i form av jobb och för min underbara vän Emma så vet jag inte riktigt vad som hänt. Men så en dag när jag var så otroligt nära att ringa efter hjälp av kurrator eller psykolog så bara vände allting. Jag kände att jag äntligen vaknade till liv igen. Jag tog nya krafter. Jag tog mod till mig och sen är jag så otroligt tacksam för att andra trodde på mig och gav mig en chans. Jag har i över 1 år varit teamledare på Com Hem AB och det har varit de bästa jobbet jag någonsin haft. Jag älskar att komma till jobbet och det har varit en otrolig utveckling för mig som person att få prova på någonting helt nytt. I efterhand så tänker jag tillbaka på min barndom, äldst av fem syskon har jag visat lite ledarskap redan då, även om jag aldrig sett det förut.
 
Men nu står jag här, på alla hjärtans dag. Ca 6 år efter att jag lämnade Skåne för några otroliga äventyr. Livet har varit en otrolig berg och dalbana under dessa åren. Med de högsta topparna och de djupaste dalarna. Men jag står här än idag, starkare än någonsin. My 2.0 skulle jag säga. Och nu är det faktiskt så att jag beslutat mig för att vända hem till Skåne igen. Och för första gången i mitt liv förstår jag dem som sagt att även om man är den som gör slut så kan det vara svårt att gå vidare, för jag väljer att lämna Sundsvall för att återvända till min familj. Ett nytt kapitel tar snart en start och jag tänker inte vara utanför. Jag vill vara delaktig, för min familj betyder allt. Med de sagt så gör det trots allt väldigt ont i mitt hjärta att lämna Sundsvall som tillslut blev ett hem för mig även om jag första åren kände mig som en besökare. 
 
Tack  Emma för alla skratt och tårar jag fått dela med dig, du är en helt otrolig människa och dig kommer jag sakna så otroligt mycket. Och jag vill även säga tack till alla underbara kollegor på Com Hem, ni har gjort arbetsdagarna till vad dom varit. Det har varit skratt, tårar och otroligt mycket sarkasm på arbetsplatsen och jag älskar hur folk kan bjuda på sig själva. Vissa kommer såklart ha lämnat mer av ett märke än andra - men alla som någonsin fått mig att skratta, det är er jag kommer minnas som mest. Och sakna.
 
Sundsvall kommer föralltid vara mitt andra hem, och jag lovar att komma tillbaka och hälsa på. 

Söndagen 11 Februari.

Igår mötte jag upp Emma och tog en fika vid lunchtid. Hann med lite shopping också innan vi skiljdes åt. Jag kom hem och hann titta lite på tv och åt mat innan jag tog bussen till stan och mötte upp Linnea. Vi satt på Udda hela kvällen och snackade och drack goda drinkar. Blev kebab city innan vi åkte hem.
 
 
Idag har jag bara chillat hela dagen, kollat film och serier. Gick och hämtade hem en pizza och sen har jag fortsatt min dag på soffan. 

Fredagen 9 Februari.

Ännu en arbetsvecka har nått sitt slut. Ikväll håller jag på att rensa mina garderober och har jag någonsin haft svårt att få plats med kläder kan de var pga de 97 pocketböcker som gömts undan där haha. Jag hatar dock när man börjar rensa någonstans för de blir minsann kaos överrallt. 
 
Så ikväll är det jag, min soffa och serier som står på schemat. Imorgon byter jag ensamtiden till en dagsdate med Emma och sen blir det lite alkohol med Linnea på kvällen. 

Torsdagen 1 Februari.

Idag har det varit snökaos i norrland. Jag måste dock erkänna att jag inte tyckt det var så farligt, i alla fall inte de jag varit med och sett. Fast jag måste missat något eftersom skolorna här i norrland var stängda idag och all kollektivtrafik var inställd, jag fick ta taxi både till och från jobbet idag. Ja även om jag inte tyckte de var så farligt med snön så är de fortfarande inget kul o gå i om jag måste vara ute i ca 25-30 minuter o gå i det.
 
Arbetsdagen har sprungit på rätt bra. Jag har haft fullt med energi tack vare att jag nog fick typ nio timmars sömn inatt. Otroligt skönt med tanke på att natten till igår där vaknade jag en gång i timmen och sov otroligt oroligt och mest bara rullade runt i sängen.
 
En arbetsdag kvar denna vecka sen är det helg igen. Denna helgen blir bara lugn i mitt eget sällskap. Jag har en del att ta tag i så det är nog lika bra att börja med det när tiden finns.
 
Nu blir det krypa ner i sängen och läsa lite innan det är dags att ta tag i sömnen igen.Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0