Fisksoppa.

Aldrig ens ätit fisksoppa förut men idag ville jag ge mig på det eftersom varken jag eller Joakim hade mat idéer. Jag gjorde dock bara soppan till mig själv eftersom han inte äter fisk.
 
Jag skalade iallafall tre potatisar (jag vill ha en mättande känsla efter en soppa därför tog jag så många), två små morötter som egentligen motsvarar en normal, en gullök, en halv purjolök, fryst broccoli, fiskbuljong, grönsaksbuljong och gravadlax då de va de enda jag hittade i färsk lax-väg.
 
Kokade upp potatis, morot och löken med fisk&grönsaksbuljong. Hällde i lite salt och vitpeppar och när potatisen började närma sig rätt mjukhet la jag i laxen som jag skurit i tärningar och frys broccoli. När allting blivit klart rörde jag ner en matsked creme fraiche och när jag sen serverade maten la jag en extra liten klick creme fraiche på toppen.
 
För att vara första gången tyckte jag om det. Fast nästa gång lär jag nog inte ta gravadlax för jag antar att den är lite saltare än tex kallrökt. Så de blev lite salt när man fick laxen med, men utan laxen var det precis lagom salthet så därför testar jag nästa gång med annan lax. Betyget blev hur som helst godkänt av mig! (:
 
Kul att jag börjat uppskatta soppor, vilket jag inte gjort förr då jag tyckt de saknat mättnadskänsla efter. 
 
Och en fråga till er som uppskattar och brukar göra fisksoppa, har ni tips på hur man kan göra soppan ännu bättre. Jag tittade inte ens på recept när jag gjorde denna så jag vet inte hur de brukar smaka eller vad som ska vara i (; hehe..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0