Onsdagen 30 November.

Idag har det med varit en massa möten, en del inför morgondagen då jag börjar mitt nya jobb. Det känns väldigt pirrigt och kul på samma gång. Längesen jag hade dessa fjärilar i magen, jag välkomnar dom :) 
 
Och efter jobbet imorgon är det dags för årets julfest, brukar vara bra underhållning och god mat så förväntar mig inget mindre detta året. Dessutom är det i Sundsvall detta året, kommer bli en bra kväll :) 

Tisdagen 29 November.

Så det är officiellt nu. I fredags då ringde min chefs chef och undrade om jag kunde komma in på ett möte på min lediga dag. Eftersom jag var ledig kändes det som det borde innebära goda nyheter. Vilket det också var, jag fick jobbet jag sökte :) Så på torsdag börjar jag mitt nya jobb som TL på heltid, i ett nytt team. 
 
Måste erkänna att idag precis innan jag skulle in och säga hej till nya teamet vart jag väldigt nervös. Men det gick bra och jag är sjukt glad för detta. 
 
Så imorgon blir min sista dag i telefon och i mitt team på ett tag. Jag kommer gå tillbaka när en ersättare är på plats, men till dess är jag teamledare en trappa upp :) 

Måndagen 28 November.

Idag önskar jag att jag kunde krama min mamma, världens bästa mamma. För idag blir hon enligt sig själv "20" igen. Kul när hennes yngsta barn är tjugo, men visst ;)  avstånd från dem man älskar får en faktiskt att se hur mycket dem betyder. Massor med kärlek till er. 
 
Försökt vinna auktioner på tradera. Få hem en kamera, men det går sådär. Speciellt när man i sista sekunderna var nära på att buda 20000. Haha. Aja får se om jag får hem någon närmaste veckorna eller om jag får lugna mig. 
 
Handlat hem ännu en flaska med Per Mobergs glögg, den är himla god faktiskt ;) 
 
 

Söndagen 27 November.

Jag köpte Per Mobergs glögg på ICA och öppnade den idag, jag gillade den. Jag är ingen glögg expert, men han lyckades för mig. Blir perfekt såhär på första advent. 
 

Lördagen 26 November.

Denna helgen har varit jätte bra och det bästa med allt är att den inte ens är slut. Det är söndag först imorgon. Lyx med tre lediga dagar i rad. Dessutom hunnit med två utgångar och båda var städade utan skandaler för min del. Bra de ;) Hade jätte trevligt ute med Linnea igår. Spenderade hela kvällen på Udda Tapas Bar med lite tapas och alkohol. 
 
Idag blir det bara chilla i soffan helt utan dåligt samvete. Kanske buda på en systemkamera på tradera. Eftersom jag vill lära mig så vill jag helst inte lägga flera tusenlappar, om det skulle visa sig att den blir liggandes. Så köper först en ny och bra om det behövs i ett senare skede. 

Fredagen 25 November.

Igår efter jobbet hade vi afterwork. Gick till avenyn och käkade julbord och kollade på småstadsliv. Jag som aldrig sett dem förut tyckte detta var riktigt kul. Skrattade så jag fick ont i magen. Åt alldeles för mycket mat och därför intog jag inte så mycket alkohol. Hade en rolig kväll iallafall. 
 
Om en timme ska jag in till stan och dricka lite drinkar med Linnea. Ytterligare en trevlig kväll som väntar :) 

Onsdagen 23 November.

Denna dagen har gått otroligt långsamt, vet inte om det är mörkret för det kändes som hela teamet kände samma sak. Efter jobbet tog jag mig inom Ica och handlade lite innan bussen tog mig hem. 
 
Kom hem och gjorde spagetti och köttfärssås så jag har en matlåda till jobbet imorgon. Stod och dansade i köket samtidigt som jag lagade mat och diskade. Kändes bara så självklart att sätta igång musik och dansa runt lite. I feel good. 
 
Jag har haft många tankar som dragit mig mot att göra någonting dumt mot mig själv. Men då är det bra att jag har en vän som säger att "gör du det så är jag inte din vän längre, det är inte ens kul ". Tack för du får mig att tänka klarare. Även om jag verkligen skulle kunna tänka mig det just nu, så vet jag att jag bara skulle falla långt ner i ett hål, typ som Alice i underlandet. Så det är inte ens värt det.  Jag är bättre. Jag är mycket bättre... 

Tisdagen 22 November.

Två arbetsdagar kvar till helgen och det känns ju skönt. Trots att jag nu är tillbaka i telefon så går tiden väldigt fort och jag har en annan energi på jobbet nu efter min tid som teamledare. Känns himla bra :) 
 
Nu blir det matlagning, tvätta och titta på tv. Lite sovmorgon imorgon då jag jobbar sent pass. 
 
Efter jobbet på torsdag så blir det afterwork. Vi ska käka julbord och kolla på julshow, kommer bli riktigt roligt. 

Måndagen 21 November.

Efter jobbet så tog jag mig till new yorker och jag fick med mig en klänning därifrån. Så förhoppningsvis har jag outfit för julfesten, om jag inte ångrar mig. 
 
Jobbet idag gick ganska snabbt och det kändes inte farligt att va tillbaka i telefon. Är som att cykla. Plus jag känner att jag måste va bättre nu,  eftersom jag pushat de andra under två veckor :) 

Söndagen 20 November.

Jaha då var min tid som chef på såkallad heltid kommen till sitt slut. Min chef är tillbaka på jobbet imorgon så det blir att sätta sig i telefon igen efter två ifrån. Känns som dagarna kommer bli lite längre eftersom jag ju kommer vara stilla sittande igen. Men det har varit roligt. Och om inget annat sker så är jag ju stand in varje fredag året ut ändå så lite av de där arbetslivet får jag ändå. Håller dock tummarna på annat besked ;) 
 
Igår bakade jag en plåt med nya frukostbullar, dock mer mjöl i denna gången. Nästan för mycket haha. 
 
 
Idag har jag då jobbat, blev lite övertid idag också. Blivit nästan en timme extra dessa tre senaste dagar. Gott, cash is king. 
 
Efter jobbet gjorde jag inte mycket annat än titta på tv. Nu har jag borstat gaddarna och är redo för sängen. Larmet ringer ju as tidigt imorgon. Och jag känner att jag redan nu längtar hem till sängen igen haha... 
 
Godnatt :) 

Lördagen 19 November.

Efter att det regnat i flera timmar i fredags, så var det otroligt halt på vägen ner mot bussen imorse. Sanden hade ju typ runnit bort så tog väl en minut längre att gå ner idag pga myrstegen. 
 
Arbetsdagen idag har passerar hyfsat fort. Hade stängning idag också, så blev kvar lite efter tid för att tömma kontoret. Jag hann ändå inom (ja inom) ICA innan bussen åkte från navet. Var tvungen att köpa ost för jag vill baka mer frukostbullar, och ost på de är mums.
 
Är så konstigt när man jobbar helg. För det känna ju verkligen inte som lördag idag eftersom jag jobbar.. 

Fredagen 18 November.

Pga att det regnat hela morgonen så var det lite busskaos och dem kunde inte garantera att bussarna gick enligt tabellerna. Min plan blev då att jag skulle gå till jobbet med ett paraply som skydd. Min hyresvärd var här i samma veva som jag skulle lämna hemmet, så han erbjöd mig skjuts till jobbet istället, super snällt för då höll jag mig torr. 
 
Hade stängning på jobbet idag och det var ganska tomt i slutet på dagen. Tömde kontoret sen tog jag bussen hem. Nu har jag hunnit äta, diska och titta på tv och det börjar bli dags att placera mig i sängen. Jobb hela helgen, så arbetsveckan kommer vara lång för jag är ledig först på fredag igen. 
 
Trevlig helg alla! :) 
 

Enkla frukostbullar.

Tänkte ge receptet på mina bullar jag gjorde igår. Dels för dom är väldigt enkla att göra och dels för dom var goda. Efter dom hunnit svalna så tyckte jag att dom kändes lite torra utanpå, men nej när jag åt imorse så vart dom fortfarande mjuka och goda. 
 
Ingredienser:
5dl mjöl, jag körde på vetemjöl men det är valbart. 
1msk bakpulver 
1/4msk salt
2msk sirap 
2,5dl vatten
 
Sätt ugnen på 200grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna först. Tillsätt sen sirap och vatten. Jag tyckte det blev lite för kletigt och fick tillsätta mer mjöl så jag rekommenderar att hälla lite vatten i taget så ni får den konsistens på degen som ni vill. (jag kan erkänna att jag hade lite svårt att forma bullarna först, men efter jag tillsatt mer mjöl gick de bra) 
 
Forma till bullar och lägg på en plåt ni klätt med bakplåtspapper.  Jag penslade lite vatten på bullarna och hällde på havregryn bara för att dom skulle bli lite finare. Helt klart godkänt. 
 
In i ugnen ca 10-15 min, mina var inne i typ 12 minuter och blev väldigt goda. Speciellt nybakade med smör och ost. 
 

Godkväll.

Idag har jag mest bakat. Efter att jag ätit tre äggmuffins fick jag besök av männen som ska renovera mitt badrum, även gått prover på vilken färg så badrummet kommer bli så mycket finare utan massa mönster på väggarna. Känns nice att det är på gång :) 
 
Efter att dem gått så tittade jag lite på tv, sen hittade jag ett enkelt recept på frukostbullar utan  jäst. Så jag vart tvungen att använda köket ännu en gång och bullarna blev väldigt goda. 
 
Även gjort pepparkaksgodis. Kommer inte ihåg om det är någon form av punch eller fudge eller vad så skriver inget namn så blir det inte fel. Det är iaf ett recept jag provade förra året. Mixa pepparkakor och blanda med Philadelphia, gör bollar som doppas i smält choklad och sen in i kylen. Jätte goda. 
 
 
Så med allt detta bakande så har jag inte fått i mig någon ordentlig mat idag, men det är okej. Får äta lite kvällsmat iform av bullar och muffins, blir nog bra :) 
 
Förutom detta så har jag även varit iväg på innebandyträning, blev bara en timme då vi enbart vart 6pers på plats idag. Så en timme var tillräckligt, speciellt då vi inte kunde ha någon avbytare. Får se hur de blir nästa vecka. 

Torsdagen 17 November.

Idag testade jag på att göra en ny frukost. Var dessutom tvungen att smaka en direkt de var klart. Helt klart godkänt betyg från mig. 
 
Vet inte riktigt om det ska kallas äggmuffins eller vad. Men för att göra 6st (jag fick dock 7 för jag inte tog så mycket i varje form) behöver du:
5st ägg
0,5dl grädde
Salt och peppar 
1dl ost
1pkt bacon. 
 
Jag vispade ihop ägg, grädde, ost som jag hackat i små bitar och kryddorna. Sen vände jag ner skinka (istället för bacon) som jag också hackat till små bitar. 
 
In i ugnen i 20 minuter på 200grader, sista minuterna ökade jag till 225grader. Jag har inte fått jätte mycket färg på mina, men dom smakade väldigt gott. Måste snart gå ut i köket och käka en till haha. 
 
Detta är tydligen lchf recept, ingenting jag tänkte på när jag gjorde det. Jag kom över ett recept på Facebook och jag gillar ju Omelett och tänkte detta kunde vara kul att prova och det var himla enkelt att göra också. Tummen upp. 
 

Onsdagen 16 November.

Idag har det faktiskt varit lite av en jobbig dag på jobbet. Jag har sådär små ont i mitt ena öra vilket leder till huvudvärk vilket leder till att jag blir typ trött och slö. Förutom detta har det varit en bra dag. 
 
 
 
Jag brukar hålla saker hemligt och skrivs kryptiska meddelande ibland för om jag gör något och misslyckas så vet inte alla om misslyckandet. Fast jag har med åren insett att när jag sen vill läsa gamla inlägg så  fattar jag själv ingenting så det får vara slut med det. 
 
Jag har ju gått utanför min bekvämlighets zon i förra veckan när jag tog tag i min chef (som i vanliga fall är min chefs chef) för att ansöka om ett jobb. Under mina snart två veckor som teamledare på heltid på jobbet så har jag fått en lite kick på jobbet. Och eftersom jag vet att min tid går ut på söndag och en annan teamledare ska sluta och ersättaren inte kommer vara på plats direkt så tänkte jag att vem bättre att hoppa in så länge finns det än jag. Så ja jag gick helt enkelt och kollade om jobbet fanns. Nu ligger bollen i ledningens händer och jag får helt enkelt vänta och se vad som händer. Skulle vara as kul och en otrolig utmaning att få chansen. Så håll tummarna för mig tack :) 
 
Nu har jag krupit ner i soffan och njuter av lite tv. Är ledig imorgon och då får jag lite besök för planering av att renovera mitt badrum. Sen ska jag försöka ta mig ner till stan och kolla klänning. Och på kvällen är det innebandyträning, wohoo. 

Tisdagen 15 November.

Ännu en arbetsdag som bara sprungit förbi. Vill inte tappa mitt glow. Imorgon väntar lite möte, så även den dagen kommer springa förbi sen är det torsdag och jag är ledig, woop woop.
 
Gjorde en beställning förra veckan på en snygg glittrig klänning att ha på julfesten, fick hem den idag och fick återigen se nackdelen med bröst. Blir att skicka tillbaka och fortsätta leta, är ju typ två veckor kvar så hinner nog finna något. 

Måndagen 14 November.

Veckan har börjat och det kommer bli en lång en eftersom jag jobbar helgen. Dagen gick dock förbi väldigt snabbt och kvar över åtta slutade jag. 
 
Eftersom jag bör ha med matlådor till jobbet några dagar i veckan iallafall så har jag nu stått vid spisen och gjort kycklinggryta, gott. 

Söndagen 13 November.

När det kommer till snö och kaos på vägarna måste jag som levt både i söder och norr säga en sak. Ja det kanske blir kaos neråt landet snön kommer, men jag kan tycka det handlar om att plogbilarna inte är ute lika snabbt som här i norr. Kanske det beror på att i söder brukar det inte komma samma storlek av snö, eller så handlar det kanske om att här i Norrland lägger man mer pengar på det för här kommer snön fort och plogbilarna är ute och kör så fort de börjar snöa. 
 
Men vill också tillägga att detta inte gör norrlänningarna till experter. För tyvärr har det varit mycket trafikolyckor här sedan snön började falla gör en vecka sedan. Så norrlänningar ni bör inte skratta åt snökaoset neråt landet, för uppenbarligen finns kaoset här uppe också. 
 
Tycker snarare att alla ska ta det lite mer försiktigt i halkan. Och ni som går bör tänka på att inte bara slänga er ut på ett övergångsställe, bilisterna måste hinna bromsa.. 

Lördagen 12 November.

Idag har jag varit ute och gått. Bestämde mig redan igår att jag skulle ut en liten runda, fick några bilder och på vägen hem gick jag inom Ica och handlade lite. Skön promenad, bara hemvägen som kändes kall. 
 

Jag är för personlig utveckling.

Jag känner mig så pass mycket bättre som person att jag tagit ett steg utanför bekvämlighets zonen. Idag har jag sagt vad jag vill ha och nu ligger bollen hos någon annan. Får väl se vart detta leder någonstans, men jag är förväntansfull. Jag håller tummar och tår. Jag är allt för personlig utveckling. Vem vet, jag har kanske fått lite mer självkänsla tack vare denna ensamhet jag slagits mot i snart två år.
 
Japp jag är helt ärlig och jag vet att jag har haft en väldigt lång personlig kris. Fast krisen har enbart varit när jag varit själv. Jag har aldrig mått dåligt i andra personers sällskap. Jo kanske de första veckorna. Men sen har det varit att jag varit tvungen att lära mig leva med mig själv och utan att ha någon annan att luta mig mot när jag kommit hem. Det har varit otroligt jobbigt, påfrestande och hemskt. Just nu känns det dock som jag är bättre. Så leder det till något bra så får man ju var glad för de. Jag har hatat när alla sagt att jag behövt tid, speciellt när de gått så långt tid (även om jag själv också vetat att de en dag skulle bli bättre), men nu börjar det äntligen kännas som den tiden är här. För jag känner att jag älskar mig själv lite mer än jag gjort innan. 
 

Fredagen 11 November.

Yves Rochers jul edition kom hem till mig igår. Så idag har jag provat de nya dofterna. Gillar förra årets bäst, luktade romerska bågar om händerna då. Jag gillar de nya också. Choklad/päron är den ena och clementin/kryddor är den andra. 
 
Går runt och smörjer in händerna hela dagarna på jobbet. Luktar både gott och får mjuka & lena händer. 
 

Torsdagen 10 November.

Snart dags att gå och spela innebandy. Jag är dock otroligt trött, men jag känner att jag måste gå dit. Jag leder just nu motionsracet i vårt team på jobbet och vill gärna fortsätta med det hehe så det är en anledning. Nästa anledning är att Innebandyträningen är så kul. 
 
Snön fortsätter falla ner här uppe i Sundsvall. Vår parkering utanför huset har skottats och en kulle har redan hunnit skapas. 
 

Onsdagen 9 November.

Jag känner mig bättre. Jag vågar egentligen inte säga det eftersom det varje gång efter rasat, men det känns annorlunda denna gång. Nu trivs jag dessutom ännu bättre på jobbet och skulle önska det kunde vara lite längre, gillar mina nya arbetsuppgifter . Jag trivs som teamledare. Att få hjälpa till, lösa problem, ha möten, dela med mig, pusha på. Me like. 
 
Efter jobbet gick jag inom ICA innan jag tog bussen hem. Jag gjorde ugnsstekt-falukorv-med-potatismos till middag och nu blir det Beck som underhåller mig under kvällen. 

Tisdagen 8 November.

Jag hade en sån otrolig dag idag på jobbet. Jag kände verkligen att jag kunde lösa problem. Jag höll i vårt teammöte och det kändes bra att ha. Dock gjorde slutet av dagen tyvärr att jag fick känna på den mindre roliga delen av att vara chef. Var tvungen att lägga in övertid på mina kollegor. Ja man kan ju inte bara göra dom roliga sakerna, men jag hade ärligt ont i magen. Speciellt då jag själv inte skulle stanna. Så istället sprang jag till gymmet och dansa afrodans en timme och helt seriöst så kände jag mig lite mjukare i höfterna idag :) 
 
Hemma började jag tvätta av berget av smutstvätt och värmde upp resterna från gårdagens middag. 

Snön gör skillnad.

Det har ju typ snöat konstant sedan i lördags. Började redan i fredags, men då kom inte så mycket. Måste dock säga vilken skillnad de blir. Känns som fler gatlampor tänds eller något. 
 
Här är bild från ikväll halv tio och en bild tagen i fredagskväll klockan tio. Snön gör en hel del. . 
 
Inget filter på någon av bilderna. 

Måndagen 7 November.

Zumban vart inställd idag, vilket jag måste erkänna att jag är glad för. Jag är inte helt återställd sen helgen, mest troligt för jag inte fick i mig mycket mat igår. 
 
Annars har jag haft en bra dag på jobbet idag, haft massa möten och annat som fått dagen att rulla på. Kul kul. 
 
Nu har jag kommit hem och det blir inte mycket mer än fixa käk och hänga på soffan. Imorgon är jag duktig, då blir det afrodans efter jobbet :) 

Söndagen 6 November.

Så igår åkte jag hem till Fredrik och Linn på förfest, träffade massa nya roliga människor. Hade riktigt kul. Sen drog vi vidare till Oscar där de blev mer alkohol och dans. 
 
Idag har jag varit mer död än levande och jag har bott i soffan hela dagen. Sen har jag varit tvungen att tömma magen också. Vet inte om jag svimmade också för ena sekunden står jag i hallen och andra sekunden ligger jag på golvet och de känns som jag skakar innan magen töms på golvet. Jävligt äckligt, men nu på kvällen efter att äntligen fått lite mat i magen så börjar jag bli människa. Tur gårdagen var rolig så måendet idag inte var i onödan haha. . Hatar dock att jag betalade 200 kronor för att få ut min jacka och det första jag känner i väskan idag är den där nummerlappen, sjukt onödigt. 
 
Imorgon börjar tidig vecka och jag har tre träningspass inbokade denna vecka. Bra jobbat! :) 

Fredagen 4 November.

Arbetsdagen är slut och nu är det helg. Ikväll blir det bara soffan innan jag ska sova. Och imorgon  är det halloweenfest, ska bli riktigt kul. 
 
Snön har börjat falla här uppe. Blir lite ljusare iaf. 
 

Torsdagen 3 November.

Idag blev det att jag fick springa till bussen. Jag var lite för slö och sov ut i det sista. Dessutom vaknade jag till en snap som visade att Yves rocher kommit ut med juldofterna så jag fastnade lite där innan jag kom ur sängen. När jag stod och fixade håret med bara minuter kvar till jag skulle lämna lägenheten får jag samtal från chefen, han skulle inte komma in och jag går nu in för honom de tio dagar han blir borta. Jag är otroligt glad för chansen, gillar att få prova någonting nytt. Så ja jag är glad. 
 
Efter jobbet idag så drog jag och spelade innebandy. Jag som aldrig brukar göra mål gjorde jag flera stycken. Så ni kan tro att jag hade kul. Skit kul! Hann med 1h40min som förra gången innan det var dags att gå hem. 

Onsdagen 2 November.

Inatt skrattade jag så mycket att det inte kom fram något ljud och det störtade tårar ner från mina kinder. Älskar Youtube och Alonzo, han är så jäkla rolig. 
 
Idag innan jobbet tog jag en runda inom H&M för att köpa smink. Och kvällens resultat av halloween makeup blev bättre än gårdagens. Så lördagens resultat kommer nog bli okej, med eller utan peruk. 
 
Smakprov 

Tisdagen 1 November.

Kommit hem från en lång dag på jobbet och nu ska jag bara chilla. Blir till att öva halloween sminkning också, då jag ska på halloweenfest på lördag. Ingen aning hur det kommer bli, men har ju några kvällar på mig att öva. Kommer säkert bli katastrof, jag kan inte måla haha.  



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0