Lördagen 27 December.

Det är fullt upp som vanligt. Jag har jobbat hela julen, sen har jag ju även hunnit med att fira jul lite. Så vi kan ju börja med den 23e bara för det.
 
Jag och Joakim var ju först under dagen på julklappsjakt. Allting gick väldigt smidigt eftersom vi visste vad vi skulle ha och typ vart vi skulle hitta det. Efter det åkte vi hem och slog in julklapparna, åkte sen till Joakims familj för uppesittarkvällen. 
 
På julafton så började jag och Joakim morgonen med att öppna lite små paket som kom med julstrumpan som vi fick från hans föräldrar. Joakim hade dessutom julklapp från mig under granen också så han fick öppna dom också.
 
Sen körde jag till jobbet och tog några samtal. Några få timmar senare satt jag i bilen igen. Åkte hem och hämtade Joakim sen begav vi oss till hans föräldrar där vi firade jul. Lite annorlunda jul detta året. Blev först Kalle som man alltid tittar på. Sen åt vi god mat och det blev en del heta samtalsämnen runt bordet. På kvällen kom tomten och delade ut julklappar. Det var en väldigt bra dag. Vilket gjorde att det blev aningen jobbig, saknaden till familjen gjorde att det slutade i tårar. Jag är lite små känslig som ni kanske vet, har ganska lätt för tårar. Allting var ju så bra och det enda som saknades var min familj så det kändes lite i hjärtat faktiskt. 
 
Dagen efter vart det jobb igen och lite fler samtal att ta hand om, lika så igår. Så resten av julen har varit enbart jobb. Igår efter jobb så åkte jag till Söråker för jag vart bjuden på spelkväll. Det var en mycket trevlig kväll med många skratt och glas vin. Det blev lite för många glas för mig som slutade kvällen på toaletten. Kändes ju mindre stabilt så idag har jag väl inte mått allt för bra så den där klänningsjakten jag tänkt dra på idag blev inte av. Istället har jag och Joakim myst ner oss i soffan med pizza och läsk.
 
Imorgon är veckans sista arbetsdag. Sen väntar en vecka med fyra lediga dagar, gud så skönt! :)
 
Så här såg jag ut förra julen, som spenderades nere i Skåne med min älskade älskade familj!

God Jul!

Önskar tomten.
 

Vinterlandskap.

Snön kom och har fallit hela dagen. Tyckte det var ganska mysigt att gå till bilen efter jobb. Ljus, snö och ändå mörker.
 

Söndagen 21 December.

Dagarna bara springer förbi, ändå tycker jag inte det har hänt så mycket. Sprang ju runt och shoppade i torsdags, sen på fredagen tog jag lite städning här hemma. Igår var det åter ett arbetspass och lika så idag. Nu är veckan slut och vi tar ännu ett steg mot julafton. 
 
Imorgon har jag lång lunch så tänkte tittade lite efter nyårsklänning i stan. Sen på tisdag är jag ledig och tänkte dra på sista minuten julklappsjakt hehe. Och sen är det ett kort arbetspass på julafton efter det åker jag hem till Joakims föräldrar och firar jul där. Jag och Joakim träffades i Egypten för lite mer än två år sedan, trots detta blir årets jul den första jul vi spenderar tillsammans. Mysigt. 
 
Saknaden känns dock extrem stor till familjen, speciellt nu under jultider. Känns då väldigt skönt att fått beviljad semester så om x antal veckor är jag nere i Skåne på snabbbesök. Länge sedan jag fick kramat mamma, pappa och syskonen nu så det känns som det är på tiden!(:

Torsdagen 18 December.

Idag har jag varit ledig eftersom det är jobb hela helgen. Så jag valde att ta sovmorgon och tänkte att jag skulle sova ut till jag vaknade av mig själv. Ställde dock ett larm på tolv så jag inte skulle sova alldels för länge. Vaknade ju och sånt när Jocke skulle dra iväg runt halv nio. Sen somnade jag om. Och vaknade halv tolv. Länge sedan jag sov så länge.
 
Tog mig iväg till Birsta. Gick runt och tittade på kläder (inför julafton & nyår) samt tittade lite efter julklapp till Joakim. Blev ingenting härifrån så jag åkte till Rusta för att köpa en slinga till julgranen, köpte ju en förut med helt konstig adapter så kunde inte använda den. Kom ifrån Rusta med lite annat julpyssel så man kan slå in klapparna när man handlat dom.
 
Åkte sedan vidare till Skopunkten ihopp om att hitta ett par vinterskor då jag just nu springer runt i wannabe uggs från dinsko och löparskor. Löparskorna andas ju så dom är ju aningen kalla nu när minusgraderna smyger sig fram. Efter ett rådsamtal med min man så kom jag ifrån Skopunkten med inte bara ett par skor, men två stycken. Wohoo. Fodrade stövlar och fodrade skor!
 
Inom ICA Maxi också för att handla lite mat. Efter det blev det en sväng inom ICA också bara för jag hade ett paket som väntade på mig. Faktiskt en julklapp till Joakim... 
 
Myst på med god mat här hemma, jag la i ljusslingan i granen och sen har jag återigen suttit inne på Nelly och kollat på klänningar. Vågar inte köpa något där för jag är rädd för storlekarna. Får helt enkelt ta mig ut i butikerna i stan efter jobbet någon dag. Där finns ju annat utbud än i Birsta så kanske hittar något. 
 
Och här kommer vår julgran, tvungen o ta i mörker för ljusslingan ska synas. Granen är jätte fin och tät, vilket inte riktigt syns på denna bild. Finare IRL, men här har ni ett litet smakprov iallafall på min första riktiga gran på väldigt länge. Förstår nu förresten varför mamma och pappa slutade med gran pga av att djur drar runt på barren. Har redan dammsugat upp ett kilo barr känns det som hehe.. 
 
 
 

Aningen besviken.

Jag fick lite sån där "wow"-känsla över reklamen på L'Oreals glitter maskara. Tänkte sån kan man ju piffa till ögonfransarna med på nyårsafton. Så jag var inom H&M någon dag senare och kom på maskaran, gick och tittade på maskarorna och hittade en med glitter. Blev att jag tog den med hem då den dessutom var rabatterad. 
 
När jag kom hem så trodde jag ju dock maskaran var sönder för de var liksom bara en pinne som kom fram. Testade och alla ögonfransar blev typ en stor klump. Yeay kände jag då. Googlade och tyckte jag såg en sådan jag hade som hade normal borste så idag åkte jag inom H&M för att kontrollera om den såg ut som den skulle. Maskaran var slutsåld, men hon fick information från en kollega att jo så ska den se ut. Gick därifrån och trodde inte riktigt på henne. Kom in på en annan butik som också sålde maskaran där man dessutom kunde öppna och se själva borsten. Jo dem hade rätt de ska vara en pinne med lite räfflat, för lite för att liksom sära på fransarna. Kom hem och testade igen. Jo man får ju inte direkt delade ögonfransar, utan mer att man får fem tjocka ögonfransar. Skit fult kan ju jag tycka. Så lite smått besviken faktiskt. Lättare att bara strö glitter över ögonfransarna själv. 
 
Oj ett helt inlägg om en maskara. Sen när blev jag sån här?
 
Bilden är googlad, men här ser ni vad jag menar med pinne. 

Tisdagen 16 December.

Det är helt sjukt att det typ bara är en vecka kvar till julafton. Det känns verkligen inte så. Och då har jag ju ändå fått hem en julgran som redan står pyntad. Den saknar bara lampor annars är den perfekt. Ljusstakar står i fönstrena. Pepparkakor, lussebullar och glögg har intagits. Vad mer behövs? Jag tror julklapps inslagning. Tur då att jag ska åka på kläd & julklappsjakt på torsdag/fredag så kanske jag kommer mer i stämning.

In my head.

Jobbet idag har varit ganska så jobbigt faktiskt. Mitt jäkla huvud har förstört dagen. Så det vart ju inte jätte lätt att koncentrera sig på allt. Tillslut blev det för mycket och illamåendet var där. Så jag valde att åka hem två timmar tidigare.
 
Direkt ner i soffan när jag kom hem och slocknade där ganska så fort. Kände mig dessutom lite febrig. Varm om skallen. Mådde lite bättre efter sömnen och illamåendet var åtminstånde borta. Blir sängen tidigt för då klarar jag förhoppningsvis av morgondagen utan något buller och brak innan för pannbenet. Tycker ändå jag klarat mig ganska fint utan den där outhärdliga smärtan så någon gång ibland får jag nog ta. 
 
Känner dessutom lite stress inför julen och Nyår. Inte för jag har massa julklappar och sånt att köpa. Tänkte ta julklapparna till familjen lagom till jag vet att vi ses. Just nu är ingen resa ner till Skåne inplanerad pga för lite ledig tid, men jag vill såklart ner snart. Saknar min underbara familj och det blir tyvärr lite mer nu när julen är här.
 
Det jag stressar upp mig för är att jag inte har några kläder. Ingen julklänning. Heller ingen nyårsblåsa. Vet dock inte vart eller hur vi firar nyår, men vill ju ändå vara fin om det nu kommer hända något. Suttit och dreglat över lite klänningar på Nelly, men vågar inte köpa något där eftersom jag själv upplever att storlekarna är konstiga då S en gång var förstort. Dessutom är jag för kort för alla fina långklänningar. Jag får helt enkelt ta och trängas med alla på Birsta på torsdag eller fredag när jag är ledig från jobbet..

En summering av veckan.

Ja veckan har bara sprungit iväg, lika så den lediga helgen. Blir så när man jobbar eftermiddagspassen, allt som händer på veckan är väl mest bara arbete. Så måndag och tisdag hade vi lite teamtävling över kontoret och vårt team klarade oss väldigt bra. Woop woop!
 
I onsdags blev det först jobb, sen på kvällen mötte jag upp min älskade man så gick vi på bio och såg Hobbit. Det jag tyckte var mest wierd med hela den kvällen var att när vi kom till våra platser (som dessutom var förbetalda) så satt det två killar varav den ena satt på vår ena plats så det var en ledig plats om var av en av killarna. Så vi sa då att dem satt på våra platser, istället för att se ett par tillsammans och säga självklart ska vi flytta oss så ni får sitta bredvid så ska dem dra fram sina biljetter och tjata om att det är deras platser. Ja rätt blev ju rätt tillslut, men att det ens var nödvändigt. Ett steg hit eller dit kan väl spela mindre roll för dem, tråkigare för oss om vi skulle behöva ha två killar i mellan oss.. Ja och sen var ju filmen också bra, första gången jag såg 3D med glasögon och jag la ju märke till effeterna nu också (; haha... 
 
 
Torsdag och Fredag rullade på som vanligt. Eller ja fredagen på jobbet innebar två teammöten varav på det ena bjöds det på smörgåstårta så det var lite mer än vanligt på jobbet den dagen faktiskt. Så kom Joakim och hämtade mig, och han hade med sig pizza från Biteline så vi gottade oss med sånt den kvällen.
 
Igår (Lördag) klev jag upp vid kvart över tio trots att det var lördag. Anledning? Tvätttid. Så jag masade mig ut i tvättstugan med händerna om två stora Ikeapåsar fulla med tvätt. Så det höll jag mig sysselsatt med i fyra timmar. Efter det blev det bara lite häng på soffan. Gick och handlade så vi gottade oss med tacos. Sen på kvällen fick jag pyntat granen. Iallafall med kulor och lite glitter. Ljusslingan jag köpt hade ju ingen vanlig adapter så kunde inte koppla den till eluttaget, den lämnades tillbaka idag (söndag).
 
 
Så idag (söndag) har vi hunnit med en hel del saker. Vi vart först i Birsta, lämnade tillbaka ljusslingan och sen handlade vi present. Sen var vi bjudna på dop. Joakims kusin har fått en flicka så vi var med i kyrkan och sen vart det lite fika där efter. Efter dopet åkte vi hem, jag lyckades somna på soffan framför musikhjälpen och sen vaknade jag lagom så jag hann packa träningsväskan.
 
Åkte till Söråker och tränade på gymet där. Första gången jag tar mig dit trots jag hade medlemsskap i en månadstid. Känns lite dåligt, men bra att jag äntligen tog mig dit. Får hoppas jag håller i det. Känner ju själv att kroppen inte riktigt är som den en gång var och sambokilona känns inte så välkomna så får hoppas dom försvinner snart också..
 
 
Blev bjudna på kinamat hemma hos Joakims föräldrar efter det och sen har vi hunnit med att mysa ner oss i soffan och såg på film.
 
Nu däremot är det dags för mig att ta mig an en ny vecka. Veckan som varit har för mig betytt otroligt stor framgång på jobbet. Jag sätter mina egna mål och jag dubblade mina mål. Jag hoppas på att kunna göra minst lika bra ifrån mig denna vecka som kommer. Im on fire! (:

Oj, här stod det still.

Jag har haft fullt upp med jobbet antar jag. Gått otroligt bra den här veckan så det känns väldigt bra. Och nu är det lite ledighet som väntar. Så imorgon blir det pynta granen, städa och lyssna på julmusik (:

Fredagen 5 December.

Godmorgon!
Igår hade vi julfest med jobbet. Roligaste var nog att träffa de gamla härliga kollegor och de från utbildningsgruppen (:
 
Sen var det ju även kul med underhållningen, vår VD som var så grym att han dj:ade för oss och sen de underbara kollegor som förgyllde kvällen. Och självklart glowsticksen haha..
 
Nu är det snart dags för veckans sista arbetspass.
 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0