Saffransbullar med vaniljkräm.

Vem kunde tro att jag kunde baka bullar. Men jo, tack vare att någon nämnde degkrokarna till elvispen så testade jag och lyckades bra. 
 
Vaniljkrämen som stod på receptet var dock inte så bra pga att jag inte tryckte ihop kanterna tillräckligt så hela ugnen fylldes med smält vaniljsmör haha. 
 
Andra plåten med riktig vaniljkräm blev bättre. Får se om de är bra imorgon då tar jag kanske med mig någon till jobbet. 
 

Novembermålet gick i hamn!

Jag avslutade månaden med exakt så många sälj som jag satt i mål, sjukt stolt. Speciellt då jag satte ett mål jag inte trodde jag skulle klara av. Hej hopp!
 
Så efter några timmar på jobbet lugnade köerna ner sig och vi var några som fick gå hem tidigare. Jag gick inom butikerna i hopp om att hitta julklappar, kom dock därifrån utan någonting. Gick inom ICA och kom därifrån med bakgrejer, antar jag ska ge mig på att baka saffransbullar med vaniljfyllning för det var typ de jag fick med mig hem haha.
 
Några timmar på soffan med näsan i en bok hade jag tänkt. Sen händer nog inte så mycket mer denna dag. 

Första advent.

Fått upp mina två ljusstakar idag. Det är första advent och då får man ta fram julgrejerna. Blir ingen julgran hos mig i år eftersom jag ska fira julen nere i Skåne. 
 
 
Varit iväg och köpt lite mer julklappar idag också. Och nu blir de Marvel's Jessica Jones hela kvällen typ. Första avsnittet var okej så ger de en chans. 

Take me to reality.

Mardröm. När känslan sitter kvar efter man vaknat och man kramar kudden hårdare och storgråter. Ja jag har ingen lust att sova igen. Aldrig haft känslan av en mardröm kvar så länge, kanske denna var alldeles för verklighetstrogen. 
 
Blir lite serier så hjärnan får inse att de är inte sant. 

Lördagen 28 November.

Idag har jag varit och hälsat på Emma i deras nya hus. Mycket trevligt, som vanligt. 
 
Tog sedan bussen hem med en sväng inom ica för att handla till maten. Gjort hemmagjord pizza och även testat på egen pizzasallad. Hur gott som helst även om de blev lite för mkt ättika i salladen. 
 
Nu blir det bara soffmys resten av kvällen. 
 

Fredagen 27 November.

Hann vara på jobbet en timme sen fixa jag atf. Nu sitter jag och väntar på att butikerna ska öppna,  så jag kan titta efter julklappar innan jag tar bussen hem. 
 
Sen ska jag tillbaka o ha stängning på jobbet i eftermiddag igen. Efter de kan jag hålla helg och de känns som helgen kommer springa iväg. 

Torsdagen 26 November.

Bara ett arbetspass kvar innan helgen och de är ett långt pass som väntar. Jobbar öppning-stängning pass. På lång lunchen hade jag väl tänkt gå runt och kolla lite julklappar samt handla lite alkohol så man har något gott i kylen. 
 
Sen ska jag åka o hälsa på hos Emma i deras nya hus. Sen ska jag väl försöka ta mig till Birsta o kolla lite julklappar där också. 
 

Tre snöflingor.

Ja igår innan jag gick till jobbet så såg jag några få snöflingor ta sig ner mot marken. De blev lite fler i någon minut sen slutade allt igen. Idag har vi plusgrader och de känns som höst igen. 
 
Väntar på bussen och veckans tredje kvällspass. Bara två dagar kvar till sista lediga helgen innan julledigheten. Måste ta mig till Birsta. 

Måndagen 23 November.

Då var det måndag igen och snart dags att jobba igen. Snön har ännu inte landat i Sundsvall, men lika glad är jag för det. Menar det är en månad kvar till julafton så de gör inget om snön kommer till helgen eller så (:

Kvällsmys.

Sagt det förut och kan säga det igen. Krävs inte sällskap för att äta gott (:
 

Lördag.

Blev en sen natt med film, snacks och läsk igår. Imorse vaknade jag vid elva och hängde lite på  soffan först. Hunnit dammsuga hela lägenheten  och dammtorka i vardagsrummet.
 
Nu chillar jag på soffan och funderar över vad jag ska äta till middag idag. 

Helg!

Och jag ska ta min lediga helg och storstäda lägenheten. Känns att det behövs. Samt tvättdag på söndag,  vilket också behövs. 
 
Hade även tänkt börja planera julklapparna till familjen. Vilket självklart är de roligaste på to do listan hehe. 
 

Onsdagen 18 November.

Återigen kvällsvecka så det känns som det inte händer så mycket mer än jobb just nu. Därav dålig uppdatering då jag i princip jobbar, äter och myser ner mig i min älskade säng under mitt jätte sköna täcke. Två arbetspass kvar sen är det helg igen.
 
Tiden bara springer iväg och nu börjar jag planera lite smått inför julklapparna som ska köpas. Jag som alltid tyckt det är så kul att slå in alla julklappar, så de får dem inte göra åt mig i affären hehe.. 

Måndagen 16 November.

Yes! Idag fick vi äntligen schemat för jul och jag fick som jag ville med ledigheten över julveckan så nu är flyget bokat och det blir en vecka hemma med familjen. Ska bli så otroligt kul, dessutom ska vi ju fira jul i lillebrors hus. Spännande och mysigt!

Den som väntar på något gott.

Asså mmm. Maten var lätt värt väntan, för köttet blev så himla mört o gott och föll isär väldigt lätt. Nu är jag mätt och belåten och kvällen börjar lida mot sitt slut.
 

Helgen.

I fredags så blev det lite alkohol i samband med att säga hejdå till Mathias som nu lämnar Sverige ett tag. Lite förfest och sen blev det Udda tapas bar. Självklart lite nattamat innan de blev hemfärd. 
 
Igår mös jag på i sängen några timmar innan jag tog mig till ICA. Några timmar senare fick jag besök och de blev tacos och film. Sen vart de mest hockey och jag somnade på soffan lite. Bra sällskap jag är haha. 
 
Idag har de blivit lite film och nu står maten och puttrar på spisen. Testar på att göra kalops för första gången själv. Vill bara de ska koka färdigt, luktar så himla gott. Hoppas de blir någorlunda lika gott som pappas recept för då har jag lyckats (:
 

Pepparkakskulor.

De blev nog en hit. Jag råkade ju äta upp lite av degen när jag bakade också. Men fick av några från tallriken idag så tog med några till jobbet. Super enkla att göra också. Mm mm mm. 
 
 
Mixa 150g pepparkakor (jag använde stavmixern), blanda i 200g Philadelphiaost. Rulla bollar o ställ kallt, smält choklad och klä bollarna. Tips, kör bollarna på bakplåtspapper och inte direkt på en tallrik haha. 

Torsdagen 12 November.

Fick sällskap igårkväll, såg på tv och var uppe typ halva natten . Så trots ett ur skönt dubbeltäcke i dun fick jag inte många timmars sömn. När jag vaknade imorse hade jag huvudvärk pga trötthet, blev lite piggare efter några timmar på jobbet. 
 
När jag slutade tog jag en sväng inom ica. Köpte lite saker för jag skulle hem och baka. Fy fan va goda de blev mina pepparkakskulor. Men kanske inte så fina. Hehe. 
 
Efter jag bakat la jag mig på soffan och såg på tv. Slocknade ganska så snabbt och jag är helt jäkla slut i huvud och kropp. Så nu lägger jag mig redan i sängen. Lär somna tidigt ikväll. 
 
En arbetsdag kvar sen helg. Känns skönt. 

Onsdagen 11 November.

Jag tycker att jag sover så otroligt dåligt nu för tiden, vaknar flera gånger om natten för jag svettas, för jag är tröstig eller har jag druckit för mycket vatten redan under kvällen/natten att jag vaknar och måste gå på toaletten. Eller sover jag bara lätt och vaknar för datorn stänger av sig. Eller mardröm. Så nej de senaste nätterna har väl sömnen inte varit så bra. Kommer aldrig ner i djupsömnen så känner mig otroligt trött och energilös när larmet ringer. Blir dock bättre och jag dricker mycket mer vatten nu för tiden än jag någonsin gjort i hela mitt liv typ..
 
Jobbet idag.. Jag tappade fokus om jag ska vara ärlig, vi hade ett stort avbrott som ledde till en hel del samtal och då vill man typ bara mata iväg alla så man kan hantera ärendena snabbt. Blev då att jag glömde bort lite de andra. Sen fick jag ATF vid ett tiden så jag tog bussen till Birsta för att gå inom IKEA och kolla på duntäcke och såklart dubbeltäcke för de är så himla mysigt. Kände på de olika och det blev att den som var någon hundralapp billigare fick åka hem för de kändes fluffigare och hade rutor så dunet ska hålla sig på plats. Kändes bättre helt enkelt.
 
När jag kom hem förbannade jag mig återigen över deras påslakan. Jag älskar IKEA på alla möjligavis för dem har så stort utbud och till ett pris som passar mig jätte bra. Däremot förstår jag inte hur man kan tillverka påslakan utan de här hålen i kanterna där man stoppar in händerna för att få tag i täcket. (Det är iallafall så jag har lärt mig att trä över påslakan). Så jag kan ju erkänna att jag med mina 160cm hade lite krångel med 220x200cm täcket. Fick vid ett tillfälle till och med krypa in i påslakanet för att försöka få rätt på täcket. Tillslut vände jag på allt och skakade och tillslut hamnade täcket rätt och de gick och lägga på sängen. Jag hoppas jag kommer sova amazing ikväll under mitt nya täcke!
 
Efter detta så åkte jag med bussen in till stan och mötte upp Emma. Gick runt lite på H&M först sen gick vi och fikade och snackade skit en stund. Blev ganska så mätt på mackan och min is chai, men gott var det. Och som alltid var det trevligt sällskap! 
 
Nej det var nog allt för mig för ikväll. 
 
- Kanske inte så bra ljus men så här ser mitt nya täcke ut, färgen passar ju mig ganska bra.

Tisdagen 10 November.

Arbetsveckan har börjat bra och det är bara att fortsätta fokusera på detta. Keep your head up, you can do it!
 
Idag står ugnsbakad falukorv och hemmagjord potatismos på menyn. Så gott! Jag är som sagt bra på att laga mat, när jag har fantasi till de (:

Söndagen 8 November..

Den här när det inte spelar någon roll vad man säger, eller inte säger. Personen vet precis vad man tänker ändå.
 
 

Lunch.

Jag är egentligen bra på att laga mat, bara saknar fantasi 90% av gångerna. Igår blev det gryta på fläskytterfile och de blev god matlåda idag på jobb. 
 

Fredagen 6 November.

Aj. Jag vaknade med huvudvärk idag också. Det är inte så farligt fram till dess att jag reser mig, då känns det som någon slagit mig över ögat och huvudet exploderar. Får väl helt enkelt hålla mig på fötter hela dagen så märks det inte. Haft huvudvärk sedan förgårkväll. Bläää..
 
Idag är jag iallafall ledig ifrån jobbet eftersom jag ska jobba imorgon. Och idag hade jag väl tänkt att städa, tvätta och handla för det känns som en del av dessa saker inte hunnits göras de senaste dagarna och mitt kylskåp är alldeles för tomt för att vara mitt kylskåp...

För plattången dog.

Så idag testade jag hur mitt korta hår ser ut i lockar. 
 
 

Måndagen 2 November.

Kom hem från jobbet och startade musiken och sitter nu i sängen och önskade jag var ledig imorgon så jag kunde gått ut och festat. Vissa dagar får man sug, men jag får väl så snällt vänta till efter jobbet på lördag. Men jag har ju bestämt med mig själv att jag ska hålla mig till Öl och Cider, får se om jag fortfarande håller med mig själv på lördag. Troligtvis inte. För jag ska ju ALLTID börja shotta! haha.
 
The more you hide your feelings, the more it show.
The more you deny your feelings, the more it grow.

Då är helgen slut.

Min arbetshelg har nått sitt slut, bara fyra arbetsdagar kvar innan fridag igen.
 
Igårkväll efter jobbet så fick jag besök och vi såg The man from U.N.C.L.E, tyckte den var bra. Hann se något avsnitt från Limitless. Påbörjade även Everest,  men sen vart de dags för mig att sova.
 
Trots att jag kom i säng sent inatt så var jag ändå pigg när larmet ringde imorse. Fick ännu en promenad till jobbet då de inte går matchande bussar på helgen. Arbetsdagen har rullat på och nu slänger jag mig på soffan i någon timme. 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0