Födelsedagsmiddag med sötaste Laura!

 
Min söta lilla vän åkte på migrän igår och kunde inte följa med ut och fira min födelsedag men så bjöd hon ut mig på sushi istället. Hon känner mig väl den där Laura för vad passar bättre på min födelsedag än en sväng till Famous för lite god sushi i super hyggligt sällskap! (: Jag har haft en bra födelsedag detta året också. (Även om jag legat i sängen i princip hela dagen). Hade firandet igår/inatt samt nu på kvällen, helt perfekt!
 
Jag har fått några fina presenter men den allra bästa kommer i efterskott! (:

Bilden säger allt.


Torsdagen 28 Februari.

Det är faktiskt min födelsedag idag. Än så länge står det bara om hur gammal jag är. Men jag har faktist insett en sak, det tog bara 25 men jag har ju hört man blir visare med åren. I vanlig ordning när jag fyller år så hakar många upp sig därför jag är ett skottårsbarn. Är det den 28e jag fyller år på säger alla att jag egentligen inte fyller år och hur gammal blir jag egentligen, men det går ju inte ihop va? Antingen fyller jag då år eller så blir jag väl inte en "egentlig" ålder. Så de så. Sen när det då väl är den 29e så ska ju alla säga "hur känns det nu och fylla år på din riktiga dag" - Jo det känns ju precis likadant som den 28e bara att jag får andra kommentarer... Nu har vi de ur världen (;
 
Mikaela frågade mig inatt efter tolv slaget, ja hur känns det nu då. - Nej det känns likadant som innan fast att jag inte längre är kissnödig! haha. (Jag firade ju min sista minut som 24åring på toaletten, Mikaela kom in springandes och sa , du får inte fira 00:00slaget på toaletten kom nu!)
 
Det var en mycket trevlig födelsedag faktiskt. Tolv slaget så började dem sjunga, det kom in tårta och sen blev vi fulla och gick till beachen och dansade lite, drack lite drinkar och jag gjorde precis som sist. Fann tjejer på toaletten, denna gången satt vi på golvet och snackade ganska länge. Kommer nog inte riktigt ihåg vad vi snackade om så det var nog ingenting vettigt, men vi connectade för jag var skåning (; maha. 
 
Sen kom vi hem, jag drack resorb bara för att.. Jag var inte så full igår, precis lagom. Men ändå mår jag illa idag, det är fan inte rättvist alltså! Nåväl.
 
Grattis på födelsedagen My!

Party på ingång!

Ordnat med ballonger, lite snacks och musiken är igång, nu väntar jag på mina gäster. Om jag får några, annars möter jag dem på papas där festen fortsätter! (: Nu öppnar jag min cider, skål sa jag!
 

Onsdagen 27 Februari.

Kan inte riktigt förstå att jag fyller år imorgon. Kan vara för att jag de senaste 9 månader bott utomlands men soligt klimat och därför inte hängt med i årstidsbytena. Julen var ju inte så julig heller. Förra året firade jag också födelsedagen i värmen, då var jag ju i Thailand!!
 
Ikväll blir det lite förfest i vår lägenhet sen ska vi bege oss vidare till papas, jag hoppas på en awesome kväll och jag tror nog det kommer att bli bra också! Har underbara kollegor och vänner så kan ju inte bli annat (: Så jag har fixat lite för att få lite födelsedagsstämning (jag har ballonger och sånna blås-ut-och-de-låter-saker) Fanns inga partyhattar i lagom storlek, fanns för jättar men de ville jag inte ha. Har lite snacks och läsk sen väntar jag homedelivery öl sen när killarna kommer för de har dem fixat! Super (:
 
En snabb dusch kanske sen fortsätta trixa och fixa inför ikväll. Wii (:

Födelsedag indiskstyle!

Mikaela fyller år idag och vi firade de genom att åka till El Gouna och äta indiskmat. Blev tårta och födelsedagssång på slutet. En mycket trevlig kväll!
 
Nu är jag som vanligt helt slut i planeten och ska starta en serie eller film att somna till. Imorgon är det ett HSpass som väntar följt av kontorsarbete sen på kvällen är det 25års fest, tänk att jag blir så gammal. Jag tror det är en av bovarna till varför jag valt att göra som jag kommer göra. Jag börjar bli gammal och jag har faktiskt en 25års kris det känner jag av lite. Men va fan. En dag i taget kör vi på..
 
Godnatt!
 

Tisdagen 26 Februari

Godkväll!
 
Det har varit en lång dag på jobbet. Fick dock lite sovmorgon innan mitt IM imorse på Bella Vista. Sen gick jag till kontoret och kollade listor, bokade in biljetter och ugglade lite innan jag äntligen fick gå till Café Del Mar för lunch. Hann precis äta och betala innan jag var tvungen att va tillbaka på kontoret för att möta upp bussen som skulle ta oss runt i Hurghada.
 
Haft shoppingturen idag med ett fåtal gäster, men det var trevligt. Gick snabbt och alla var glada, fick dessutom applåder i slutet när jag frågade om dem haft en bra dag. Tar det som ett ja! (:
 
Hemma och fixar vid mig för lite för ikväll är det födelsedagsmiddag i El Gouna för Mikaela fyller år! Grattis.

Fullmånen lyser på oss, annars totalt mörker.

Sitter just nu i bussen på väg från Luxor tillbaka till Hurghada. Solen har gått ner helt och det är nästan kolsvart om men det är fullmåne idag och den är ganska stor och kraftfull så den ger ifrån sig lite ljus.
 
Dagen idag har varit riktigt varm så jag gick runt hela dagen i bara tshirt (nej inte Kalle Anka stuk men utan cardigan menar jag), även på kvällsstoppet var det helt okej. Annars har det ju de senaste gångerna varit svin kallt när man varit ute men de har varit en behaglig dag. Lite varmt men jag klagar absolut inte (:
 
Så det har varit en fin tur i Luxor med en buss mixad av danskar och svenskar, gäster ifrån Marsa Alam, El Gouna och Hurghada så det har varit lite mix på mix faktiskt. Vi har då precis haft vårt kvällsstopp så vi håller tidsschemat och det är ju awesome.
 ___
Kan inte släppa mina tankar, men det gör ingenting. Det får mig att må bra!

Måndagen 25 Februari.

Så det var minsann inte mycket sömn jag fick. Höll på att dregla ner kudden vid halv 1 men vaknade av ett liv utanför mitt rum, varför? Jo tvättmaskinen hade tydligen börjat läcka vatten och hela hallen va blöt så där stod Louise och Julia och höll på att skrapa vattnet in i badrummet.
 
Sen tog det sin lilla tid att försöka somna igen. Det värsta är ju när man vet man måste sova för man snart ska upp, det är ju nästan omöjligt att somna då. Så nu sitter jag här och ska göra mig redo i racer fart. Hade ju gärna sovit några timmar till men ack..
 
Ha en fin dag allesammans, det ska jag ha i Luxor!!
 
- Bild från senast när jag var i Luxor, hoppas på lika fint väder!

Larmet ställt på fyra, så godnatt!

Det är ju ett besök till Luxor som står på schemat imorgon så det innebär en tidig morgon. Larmet är ställt på fem i fyra om jag ska vara ärlig. Behöver bara en kvart för att klä på mig, packa väskan och gå ner till bussen som ska hämta upp mig. Dock ledsen över pick up tiderna, kommer få vänta vid senzo länge eftersom min pick up är färdig tidigare än El Gounas vilket innebär väntetid. Suck! Nåväl what to do, what to do. 
 
Nu måste jag iallafall sova ett par timmar innan jag måste gå upp igen. Godnatt!

Två timmar i solen gav detta.

Jag har de två senaste månaderna gått i cardigan varje dag för jag tyckt det var kallt.
Jag underskattade visst solen idag då jag inte trodde den tog någonting alls.
 

Söndagen är snart förbi.

Jag har umgåtts med Linda nästan hela dagen. Vi var först nere och solade vid poolen, trodde inte solen skulle ta så mycket men det gjorde den tydligen. Fått tydliga sträck efter bikinibandet runt halsen. Har nog halva solbrillor som också är markerade i halva ansiktet. Annars så va de nog bra. Jag trodde inte ens solen tog längre här eftersom jag alltid går runt och fryser och är alltid klädd i Cardigan men ifall man faktiskt ligger i solen så va de varmt och skönt!
 
Sen gick vi och handlade grönsaker och sånt till middagen. Har sedan suttit nere hos henne och hackat olika grönsaker som Linda skickat till mig. Så vi har gjort ett bra arbete tillsammans. Hon lagar maten och jag tog Annas plats som hackerska haha.
 
Sett ett avsnitt av solsidan och även två avsnitt av Klara och Mia. Så lite skratt har det blivit. Nu börjar jag bara bli helt slut i skallen. Middag om en timme typ sen har jag ju Luxor imorgon vilket betyder att jag ska upp väldigt tidigt. Puh. Men Luxor är en utflykt jag gillar att guida på så det är inga problem om man bortser från den tidiga uppstigningen (; 
 
Så det har varit en bra ledig dag, och jag har ju faktiskt gjort något istället för att bara ligga i sängen hela dagen. Fast nu är klockan halv åtta och jag vill bara sova haha.

Söndagen 24 Februari.

Goddagens! Jag är fri idag och jag vaknade vid elva av att det plingade på dörren, blev först lite rädd och tänkte vem kan de vara. Tog på mig filten och gick och öppnade. Vem stod där utanför om inte Linda, hon skulle ner till poolen så jag joinade henne. Första poolbesöket för min del. Vi har ju en pool här nedanför som tillhör lägenheterna det är bara de att efter halv 2 har solen gått ner så pass att det skuggar hela poolområdet. Men två timmar fick vi allafall och det var freaking awesome. Nu vet jag var mina fridagar ska börja, sängliggandes kan jag vara efterråt i sånna fall, sol behöver jag (;
 
- Första solningen på två månder för min del, sist jag solade var 23 december när jag var på Mahmya med Julia och badade med tomteluva.
 
Nu ska jag äta lite sen ska jag möta upp Linda om cirkus en timme, vi ska förbereda mat inför ikväll då Linda ska bjuda oss alla på sin veglasagne som hon talat om så många gånger men som vi aldrig fått smaka så ikväll blir det en myskväll nere vid poolområdet.

Kör väl också på Mello ikväll då.

Efter mitt IM så drog jag till kontoret en liten sväng, blev att jag bestämde mig för att följa med till Café Del Mar ikväll och kolla på melodifestivalen tillsammans med Anna, Julia och Louise. Så det är vad kvällen har att erbjuda.
 
Imorgon är jag fri sen på natten till måndag åker jag mot Luxor..

Lördagen 23 Februari.

FEM DAGAR KVAR!!
 
Det har varit en ganska så bra dag än så länge. Hade en liten sovmorgon imorse, åkte till kontoret för att göra min avräkning varav jag upptäckte min första tabbe som inte var så kul nåväl. Sen var det departurebuss till flygplatsen, till caféterian längre bort och köpa en liten macka och cola. Tillbaka till bussarna dela ut välkomstmaterial i alla bussar och vips var gästerna från Köpenhamn på väg ut. Sänd buss, check. Go buss, check.
 
Åkte till Arabia och följde med gästerna av och såg till att de checkade in ordentligt. Fanns där för att svara på frågor sen tog jag tillbaka till kontoret. Nu är jag hemma en snabbsväng enbart för att få lite mat i magen innan mitt IM. Sen håller jag då IM ikväll och sen är det en lugn kväll som är framför mig. Ledig imorgon och det känns bra. 
 
Blir nog ingen sväng till papas ikväll, vi väntar till onsdag för då ska vi fira min 25års dag! (:

Hyggekväll på Famous.

 
Det är ju så att den första från teamet är nu redo att lämna oss för sommar destinationen. Det har varit några fler som lämnat under säsongens gång men inte för att åka vidare till sommardestinationen men imorgonbitti åker första vidare. Vilket gör att det känns ännu närmare till sommaren är här och denna säsongen är slut. Men jag har väl drygt två, två och en halv månad kvar i detta landet innan jag åker härifrån. Cirkus.
 
Nåväl, vi blev iallafall bjudna att ha avskedsmiddag på Famous så det blev sushi, vattenmelonshisha och cola. Mådde någorlunda bra sen slog illamåendet på men jag tror de va shishan för ibland mår jag illa av dom. Det har varit en mycket trevlig kväll i gott sällskap. Vi har ju de ganska kul tillsammans. 
 
Annars så har jag ju känt mig bakis idag och det är ju inte för att jag varit ute och festat hela natten för de gjorde jag verkligen inte. Snarare så att intag av mat och dryck var så minimal igår pga magsjuka att jag därför även mått dåligt idag. Efter att jag kom hem från Famous så slängde jag i en resorbtablett i ett glas vatten för jag fick det som tips för att återhämta mig snabbare. Lika bra att lyssna för jag är trött på att må illa.
 
Sen har jag har röstat på papas imorgon eftersom det är karaoke och vi är ute så sällan nu för tiden. Får se imorgon om någon är på de alternativet. Jag menar jag har ju söndagen ledig så jag behöver inte tänka på att gå i säng allt för tidigt imorgon. Plus att jag då har möjlighet kanske att diskutera bokning av bord inför min födelsedagsfest som jag ska ha där nästa vecka.
 
Seriöst, jag fyller år om mindre än en vecka det är sjukt. Blir 25 år!!!!!!!!!!
 

Jag får aldrig nog.

Jag vill ha dessa också, graaouw!
 
Have2have.

Fredagen 22 Februari.

Goddagens!
 
I onsdags så blev det en hektisk dag med hotellbesök och ett möte efter det. Sen åkte jag till kontoret, gick till donken och hämtade mat då jag inte ätit på hela dagen och började må lite smått illa pga av det. Klockan var ju trots allt efter fyra på eftermiddagen.
 
Jag fortsatte med kontorsarbete samtidigt som jag försökte äta min mat och svara i servicetelefonen när den ringde. Lite senare började jag må riktigt illa och få kramp i magen, fick springa på toaletten flera gånger för jag trodde jag skulle kräkas pga känslan i käkarna men ingenting kom. Sen tillslut så gjorde de de och jag mådde bättre för stunden. Gjorde färdigt mitt arbete och gick sen hem tillsammans med Linda.
 
Kvällen fortsatte inte särskilt bra utan jag sprang på toaletten flera gånger, servicetelefonen ringde fram till halv tre på natten och efter tre var jag också ganska färdig. Somnade men sov otroligt dåligt för jag fick sån huggande känsla i magen hela tiden.
 
På morgonen kände jag fortfarande av magen, fick ställa över st till en på kontoret och försökte sova vidare. Linda kom sen och hämtade telefonen o boken och allt och jag blev sängliggandes hela dagen.
 
Vågade inte äta någonting i heller till en början. Detta är första gången jag spyr på flera år där anledningen inte är alkohol och jag hatar denna känslan. Eftersom Louise hade samma problem men de började kvällen innan och hon då ätit på donken och jag dagen efter får samma skit och också bara ätit på donken så tror vi att de är anledningen. Men samtidigt har jag ätit på donken här hur många gånger som helst under säsongen utan att något hänt så vad som är boven i dramat vet jag egentligen inte.
 
Fick iallafall i mig en yoghurt vid lunchtid och åt lite flingor på kvällen. Hade skypedate halva natten och idag har jag en bankande huvudvärk, jag tror anledningen är för lite dricka under gårdagen samt för lite mat intag så jag får väl helt enkelt ta igen det idag. 
 
Har till och med varit utanför lägenheten idag. Gick dock bara ner till kiosken som ligger nästan precis nedanför lägenheten. Köpt två flaskor vatten och en pepsi. Så den ena flaskan vatten ska tömmas idag för huvudvärken ska väck. För imorgon ska jag tillbaka till arbetet, har flygplats och IM. Sen har jag fri dag på söndag igen!
 

Onsdagen 20 Februari.

Har intagit fosterställning i min säng och kommer enbart röra mig de gånger jag måste springa på toaletten eller när ST ringer. Så ska jag försöka sova också..

Ännu en lång dag med ST.

Efter att jag ätit lite spagetti åkte jag till kontoret och gjorde lite kontorsarbete. Sen följde jag med till Hard rock Café, första besöket ever. Åt lite nacho i sällskap av Anna, Julia och Linda. Sen blev det mer kontorsarbete. Jag var på kontoret ända till klockan 21 faktiskt. Så de känns som jag borde sova typ nu.
 
Kom hem åt lite nudlar och kollar ett avsnitt the vampire diaries. Tänkte släcka lampan och somna till något serieavsnitt. Larmet är ställt på 08:20 för sen ska jag möte min taxibil och ta mig runt på hotellträffar hela förmiddagen o lite på eftermiddagen. Bestämt en extra träff med en gäst efter hotellbesöken sen är det följa upp på saker och sedan välkomstmaterial för hela slanten. Kommer bli en lång dag imorgon också, de känner jag redan.
 
Längtar till fredag för då kommer min efterlängtade fri dag. Det betyder att jag inte behöver sätta något alarm till morgonen utan kan sova heeeeela dagen om jag så skulle vilja. Fy sören va skönt måste jag säga. 
 
- Behöver ingen locktång kan bara rufsa håret med en handdduk och låta det självtorka så bli de såhär. Nu väljer jag att säga godnatt för jag är mega trött!!

Tisdagen 19 Februari.

Goddagens! Då har jag varit iväg på förmiddagssafari och det var lika roande som vanligt. Dock när vi körde i öknen kom det något uppflygandes från marken, trodde först de va små fåglar. Visade sig vara stora gräshoppor och dom fanns överrallt! Miljontals. Aldrig varit med om tidigare. Reda som jag hade med som spring agent sa att de hände en gång om året i ca 10 dagar att dessa gräshoppor kom hit. 
 
- Kanske ni ser alla som flyger runt där ute.
 
Men det har varit en hygglig dag, inte en enda svensk förutom jag men det gick fint ändå (:  Nu är jag hemma och allting tar längre tid när man har ST känns det som. Har varit hemma i en halv timme typ och först nu är pastan färdig. Så ska trycka i mig det sen ska jag till kontoret och följa upp på allt jag skrivit ner i serviceboken. 
 
Detta blir nog en bra dag!

Puh, nu är jag hemma!

Det har varit en lång dag och efter IM på kontoret var jag nog lite trött. Övertrött och huvudet hängde inte med. Om någon sa något , tre sekunder senare hade jag glömt vad. Men det gick bra på mitt IM kväll vilket jag tyckte kändes bra. Hade ju bara norrmän och svenskar med så då kan man snacka svenska! Hade hyfsat många också jämfört med tidigare så det var super!
 
Efter IM drog jag då till kontoret hade biljetter att skriva in, listor att lämna till agenten, visa slippar till min ES, servicetelefon uppföljning och massa mer! Efter en timme på kontoret så fick det vara nog. Jag & Julia tog hem till mig, jag bytade bara snabbt om sen gick vi mot mobinil så hon kunde fixa sin internetdosa och sen drog vi till Famous. Två dagar i Egypten och det måste ju firas med sushi!! ;D mohahahaahah.
 
 
Och nu ska jag krypa i säng för imorgon väntas morgonsafari så larmet är ställt på typ 07.55 vilket är ganska tidigt. Sen blir det kontorsarbete och servicetelefon när jag kommer tillbaka från mitt ökenäventyr!

Måndagen 18 Februari.

Kan tycka att nästa gång jag säger att telefonen är lugn kan jag vara tyst istället. Idag har jag besök ute på hotellen samtidigt som jag har servicetelefonen. Älskar inte läget då telefonen ringer hela tiden från olika hotell för olika saker. Samtidigt sitter jag med gäster framför mig som nog älskar att jag hellre talar i telefon än med dem. Nåväl, that's life!
 
Min mage börjar dessutom bli ganska tom så jag tänker dra hem och käka middag efter jag varit på hotellet. Sen får jag dra till kontoret efter det. Sen är det ju välkomstmöte som jag ska hålla ikväll också. Sen är det väl kväll och jag får lov att ta det lugnt. 
 

And so I'm back from work.

Fast jag jobbar i för sig fortfarande. Man kan väl egentligen säga att jag har jour. Jag har ju servicetelefonen att dela säng med inatt, vilket betyder att jag vilken tid på dygnet kan vakna av att den ringer eller att det kommer in ett sms. Då ska jag va alert och svara. Jodå så att..
 
Imorgon är det veckomöte, sen ska jag vara aktiv med HS samt hålla IM på kvällen. Samtidigt som jag har ST. Tur att jag är tjej och inte kille, hur skulle de gå att göra två saker samtidigt då (; Nej skoja!
 
Har iallafall hållt på med välkomstmaterialet till imorgon hela dagen. Ingen hade gjort något och jag satt och nästan svor till skrivaren efter fem timmar. Att printa allting i färg istället för att bara kopiera upp allting tar väääääldigt mycket längre tid. Sen ska man printa kameler och de är inte kul, dem blir snea och man blir ledsen. Så det tog min nog 6 timmar att göra allt inför imorgon. En stor anledning var att färgen tog slut och jag gick för att köpa ny. Ja jag gick faktiskt, både dit och tillbaka! Wohooo..
 
Efter att vi var färdiga på kontoret så gick jag och Laura till donken och åt mat. Behövde något snabbt kände jag på humöret så det passade alldeles utmärkt. Delade taxi och jag tog hem. Tappade upp lite vatten i badkaret och njöt lite av det. Nu sitter jag här och ska snart släcka lampan, krypa under filten och gosa med serier eller film tills jag somnar.
 
Jag saknar dig!
 

Söndagen 17 Februari.

Godmiddag!
 
Kan säga att trots jag somnade lite innan tolv inatt så var jag ändå extremt trögväckt imorse. Satt och nickade till i taxibilen mot Sunny beach hotel imorse då ögonen var som en sandstorm träffat dem. Men jag vaknade till lagom till jag steg ur taxin.
 
Sen har jag suttit på kontoret och gjort lite små saker och nu är jag inte ensam längre. Lite lunch snart kanske och sen fortsätta dagen. Hoppas ni alla har de bra.

Can't keep my eyes open.

La mig med huvuvdet på kudden och skulle sova, kände mig på något sätt lite piggare så jag startade en film. Tio minuter senare sov jag. Sen har jag sovit fram tills nu, jag har inte orkar gå upp jag har varit helt slut och haft världens tyngsta ögon. Laura ringde mig precis, pratade om kvällens plan. Blir nog inte att jag följer med på den, kan ju inte hålla ögonen öppna. Behöver sova. 
 
Gick upp run elva igår och efter de har jag inte sovit ordentligt förrän jag somnade nu i eftermiddags. Så jag har faktiskt en god anledning till varför jag är trött (;
 
Så kvällen blir nog inte mer actionfylld än så här faktiskt. 

Back in Egypt!

Konstigt nog så gick det tårfritt inatt, kan det vara för jag gjort mitt beslut och att jag vet att jag snart kommer komma hem igen? För det gjorde lite ont i magen innan jag skulle åka. Jag börjar kanske bli lite hårdare utan på.
 
Nåväl, pappa körde mig till Kastrup och jag var så himla trött så jag somnade flera gånger i bilen. Kände mig dum mot pappa för att han kör mig och jag somnar, bra sällskap jag är då! Mellansyrran var också med och hon sov hon också haha. 
 
Kom av till flygplatsen och jag började arbete direkt då en dam frågade om jag inte kunde hjälpa henne med att läsa siffrorna på hennes biljett för hon inte hade sina glasögon. Min hjälp gjorde dock inte så mycket eftersom vi stod vid fel själv-inchecknings-diskar. 
 
Sen gick jag och checkade in mig själv, lämnade in min väska. Kramade pappa och syster goodbye, tog rulltrappan upp och vinkade hejdå. Gick direkt till min gate och la mig och försökte sova på min väska. Gick inte jätte bra men men.
 
Försökte sova på flyget också men fanns ju skrikande ungar överrallt på flyget. Inte de att jag inte gillar barn men ibland kan dem gärna vara tysta, typ om jag ska försöka sova (; Nej nu känner jag mig elak men ja är man trött så är man (;
 
Efter en fem timmars lång flygresa var vi framme i Hurghada igen. Gick och fick stämpel i passet, hämtade min väska som låg sidan om bandet så jag behövde inte vänta, woop woop. Gick sedan och mötte mina söta kollegor som stod och arbetade. Kramades och pratade lite mellan varven av gäster som kom och skulle ha deras bussnr. Fick sedan åka med en buss och kom av nästan hemma. Släpade hem min väska och mig själv. Har tömt den nästan helt och ska nu slänga mig i sängen. Dö trött ju efter min nio timmars långa resa!!
 
Så här ser min utsikt ut från balkongen, lite skillnad till vädret jag precis lämnat bakom mig.
 

Börjar närma mig avgång.

Det med en klump i magen av olika anledningar. Sen är jag ruskit trött också och är rädd att jag inte kommer få någon vila förrän om ca tio timmar. För det är då jag är framme och hemma i lägenheten igen typ. Har haft en bra semester vecka hemma hos familjen men som alltid känns det som tiden gått för snabbt. En vecka är ingenting. 
 
Jag älskar er av hela mitt hjärta och om några månader så ses vi igen!

Lördagen 16 Februari.

Tiden går fort när man har roligt. Vi började spela 'Med andra ord' lite efter åtta när alla kommit till rätta vid bordet. Fick dock aldrig med lillebror o hans fjälla men vi andra hade riktigt roligt. Nästan fyra timmar satt vi där och spelade, dog av skratt flera gånger. Lätt det ska bli en tradition att spela. Bara att det inte ska krävas att jag ska lämna landet för att vi ska spela. Det är ju skit roligt. Jag måste säga att min pappa är den bästa på det, för han använder verkligen andra ord. Tillskillnad från andra som ska göra de så lätt som möjligt. Så om man själv bara ökar förståelseförmågan så är pappa riktigt smart på sina ord! Tumbs up (;
 
Sen insåg vi vad klockan var och att jag kanske skulle ta och packa min väska. Vi lämnar huset runt tre, absolut senast halv fyra. Flyget går från CPH vid sju tiden och jag är framme i Egypten igen runt klockan 1 i eftermiddag. Tänk då också på att Egypten är en timme före..
 
Nåväl, blir väl kul och se alla söta ansikten igen men det är jobbigt med hejdån. 

Bring the action.

Det är min sista dag hemma idag. Det känns som tiden gått alldeles för fort och jag kommer bli lite ledsen sen när jag ska säga hejdå. Sån är jag ju alltid. Men den här gången kan jag tänka att det är inte så långt tid till jag kommer tillbaka igen. Så det gör det lite lättare..
 
Så vi tog full bil mot Väla. Det var jag lillebror hans fjälla och syrran. Gick runt och hittade ingenting. Så inga nya jeans och ingen ny varm tröja i heller. När vi gått ett varv så kom Natha, John och den lilla också. Så det var lite catch up och en fika. Sen avslutade vi vår dag på Väla. Kramade om dem och sa hejdå sen åkte vi till City Gross. Handlade de sista sakerna till tacosen samt lite annat smått som ska med i resväskan. Inom ICA en snabbsväng också sen hem och vänta på att maten skulle bli färdig.
 
Tryckt magen full med tacos, brukar bara orka en då jag alltid fettar på med grejer men denna gången tvingade jag ner en extra halva. Nu har vi lite "låt maten vila" sen ska vi spela 'med andra ord'. Så det blir en liten mysig hemma kväll. Sen ska jag väl packa väskan så jag är redo när bilen tar mig härifrån igen. Fck hejdån alltså!

Fredagen 15 Februari.

Uh, jag har sovit ganska dåligt och det är tack vare Znidas. Hon ska rafsa på dörren, hon ska komma in och nosa överrallt i rummet, hon lägger sig och sen ska hon röra sig igen.Det är inte så att jag kan låta henne stå utanför för då piper hon ju. Hon har aldrig gjort så förrut så jag tror hon har saknat mig! (:
 
Nåväl, är uppe nu iallafall. Ska äta lite frukost och om en timmes tid ska lillebror köra iväg och hämta en annan person som ska med, efter det kommer han och plockar upp mig och syrran sen åker vi till Väla. Woop woop! Sen blir det City Gross också för att handla tacogrejer, mums!
 
. Hon är den skyldige till mina sömnproblem. (Men hon är söt så det är okej)

Alla hjärtans dag.

Istället för att skriva negativa saker, så som alla andra som inte gillar dagen gör så tänkte jag säga något annat. För dem som känner mig vet redan vad jag tycker om denna dagen, den är onödig, känslor ska inte visas bara för det står i en kalender att man ska. Vilken annan dag på året som helst är mer romantiskt än idag.
 
Jag har ett blom-minne från ett alla hjärtans dag för länge sedan. Tror det var kanske första eller andra året på gymnasiet och jag fick ett sms från en kille som vi brukade festa hos. Han undrade om jag hade fått någon blomma under dagen och jag sa att det hade jag inte. Lite senare knackade han på dörren och hade blommor till mig. Hur snällt var inte det.
 
Man behöver inte vara i ett förhållande för att tycka om dagen, men man behöver heller inte tycka om dagen för att man är i ett förhållande. Det är helt och hållet upp till var och en. Min åsikt kommer aldrig ändras, jag kommer alltid föredra fina saker och kärleksförklaringar på alla de andra dagarna.
 
Ett big no no, enligt mig: Att förlova sig på alla hjärtans dag, hur fin ni än tycker dagen är så är det tusen gånger mer romantiskt och fint att förlova sig på sin års dag eller en annan dag som är speciell för er två.

I'll go to bed with a smile on my face.

Jag har haft en bra dag idag. Jag har träffat min farmor för första gången på evigheter och hon är så himla söt! Jag har ätit god mat och jag har haft bra sällskap av familjen. Kelat massor med Zindy som följer efter mig hela tiden. Är dörren till rummet strängd rafsar hon med tassarna för jag ska öppna och släppa in henne. Sen har jag fått sånna härliga samtal. Gjort mig glad så mitt leende inte bara setts på utsidan men också känts på insidan. 
 
Imorgon väntar en shoppingdag. Ska ju till väla med lillebror & syrran! Sen myser vi med tacos på kvällen hela familjen, om jag kanske skulle dra fram "med andra ord" och göra det till en tradition att spela varje gång jag ska lämna landet. Det är ett roligt spel, pappa är ju roligast att spela med för han ska göra allt så invecklat haha. Jag lovar att jag har en helt underbar familj som jag inte skulle byta ut mot någonting!
 
Nu tänker jag fortsätta min kväll med serier! Började packa men gör resten imorgon, ingen idé nu ifall jag ändå ska köpa mer saker som ska åka ner i väskan imorgon. 
 

Ett besök hos Farmor.

Äntligen. Jag har inte träffat henne sedan jag åkte ut som reseledare första gången, vilket var i maj förra året. Så att få träffa henne och dessutom se hennes lägenhet hon flyttat till var nödvändigt och väldigt trevligt. Skulle först överraska henne hemma men hon var inte hemma när vi kom. Vi åkte inom ICA för att handla och hade turen att se henne i kassan, så vi åkte hem till henne efter vårt lilla ICA besök. 
 
Nu efter att ha fått kycklinggryta i magen ska jag bara chilla lite sen blir det packa väskan lite senare. 

Torsdagen 14 Februari.

Två veckor kvar till min stora dag. Det blir min 3e födelsedag som jag inte firar hemma, men egentligen vem bryr sig. Tror nog det kommer bli bättre kalas på papas än om jag skulle varit hemma. Det är ju trots allt varmare i Egypten än i snöiga Skåne.
 
Inatt runt halv tre vaknade jag ju av att min hund ville in på mitt rum, sen gick hon runt och nosade på allt. Jaja tänkte jag och så vände jag huvudet för att sova. Tills jag hörde att hon höll på att klättra ner i min resväska, what's up with that? Vet inte om hon ville att jag skulle ta med henne när jag åker eller vad hon menade. Jag valde att tro att hon ville ut och kissa så jag tog på mig jackan och släppte ut henne en sväng.
 
Idag är tanken att jag ska åka till farmor och hälsa på henne. Sen ska jag åka runt och handla lite. Göra kycklinggryta till middag i eftermiddag och sen ska jag väl börja packa min väska igen. 
 
Imorgon har jag sista dagen hemma och då blir det en sväng till Väla med lillebror, kommer även äntligen få träffa Nathalie, som jag har saknat dig! Sen blir det tacokväll hemma med familjen och på natten beger jag mig tillbaka till CPH för att flyga tillbaka till Hurghada. 
 
Värmen lockar kanske lite men annars hade jag gärna stannat kvar hemma längre. Aldrig känns det som tiden räcker till. Plus att jag varit så extremt trött vilket inte gjort saken bättre. Nåväl!

Min smutsiga pärla.

 
Det var typ fyra månader sedan jag körde ett fordon men igår fick jag äntligen ta en runda med min älskade pärla. Trots snö och is på vägarna gick det galant. Det är kanske lite som cykla ändå har man en gång lärt sig då är det bara att sätta sig på sadeln igen, eller i detta fallet bakom ratten.
 
Kan känna en liten längtan efter sommaren då jag kan ta ut och köra fort på vägarna med hög musik i bilen och bara vara för mig själv. That's heaven on earth!

Ibland behöver man ingen plan.

Ibland behöver man bara lyssna och är det något man känner att man inte vill så behöver man inte finna något att fylla den platsen med direkt. Precis som när ett förhållande tar slut, det är okej att va singel ett tag. Ibland behöver man kanske bara en paus från allting. Så jag har väl mitt beslut ändå.
- Tack mami för att du lyssnar.

Onsdag 13 Februari.

 
Jag har fixat lite inför deklarationen som ska göras om någon månad. Vi har ätit ugnsbakad lax med pressad potatis och löjromsås, gott! Sen har jag väl mest bara tagit det lugnt. Jag ligger bokstavligt talat i sängen och har total ångest. Om jag bara vetat vad jag velat göra, då hade allting varit lättare!

Maybe it's time to go to bed.

Det har varit en lugn kväll med lite serie maraton. Jag har sett färidgt den senaste säsongen av Dexter, lika spännande som alltid. Nu väntar man ju bara på nästa säsong som kommer i Juni. Ska nu börja se en ny serie, Arrow, som handlar om Oliver Queen (del i Smallville, synd det inte är samma skådis bara)
 
Annars är jag väl mer kluven än förut gällande vad jag ska göra med mitt liv. Men jag tror nog det är dags för mig att bestämma mig nu och ha ett beslut till jag är tillbaka i Egypten igen. Go or Go home, that is the question.
 
- Sötaste Zniiid.

Tisdagen 12 Februari.

Så jag var uppe med tuppen idag då pappa skulle åka till läkaren och undrade om vi skulle teststarta min bil innan dem körde iväg. Jag kom upp ur sängen och bilen startades utan problem då batteriet varit på laddning hela natten. Gick sen och la mig igen faktiskt och snoozade två timmar extra. 

 

Sen har vi ätit god mat i form av snitzel med ris och sås till middag. Efter middagen tog jag med syrran till Hässleholm. Hittade dock ingenting i klädesbutikerna, utbudet i Hässleholm är minimalt. Fick iallafall tag i en kalender sen begav vi oss till maxi. En mysig liten dag med syrran. Dock lite synd att musiken inte fungerade i bilen, pappa hade tydligen kommit åt strömknappen i motorrummet men sånt förstår ju inte jag. Jag kan inte mycket om bilar och trodde de va kylan som slagit ur strömmen ur stereon. Så mycket kan jag, woop!

 

Nu ska jag bara hygga mig, en ny dag imorgon.

 

What do I want to be when I grow up?

Varför ska det vara så himla svårt att finna sin väg. Jag har absolut ingen aning om vad jag vill göra när jag blir stor. Och mitt när jag blir stor är snart, inom snar framtid. Jag tänker så det knakar, jag frågar om råd men det finns egentligen ingen som kan hjälpa mig mer än jag. Men jag vet verkligen inte vad jag vill.
 
Förutom besattheten jag har fått till att flytta hemifrån. Det vill jag verkligen. Men har jag inget jobb som kan betala hyran kan jag heller inte flytta hemifrån, det är ganska logiskt. Så vad vill jag då jobba med. Det finns inte någon som helst möjlighet att jag skulle gå tillbaka till mitt gamla jobb när jag äntligen lyckades bryta mig fri. Med det menar jag absolut inget ont om mitt gamla jobb, de va faktiskt helt okej stundvis och det betalade bra. Det är bara det att jag vet att om jag skulle gå tillbaka hade jag aldrig kommit därifrån igen. Vill inte bli en GBF haha (;
 
Åh, men jag får väl helt enkelt söka en jobbcoach som kan hjälpa mig att finna den väg jag ska gå. Det blir väl mitt nästa steg. Dem är väl utbildade att hjälpa människor att se vilket yrke som skulle passa dem. De jag har nu passar mig perfekt, de känner jag, men jag vill ju ha ett som håller mig på hemma plan så att jag kan skaffa min lägenhet (: Det är vad jag vill. Flytta till lägenheten, få sätta ihop sofforna och sätta upp spegeln. Få inreda och göra mitt eget hem! Det längtar jag efter..

Yeay bilen lever igen.

Bilen var stendöd och när pappa kom hem från jobbet satt vi och åt spagetti & köttfärssås så jag kunde inte komma med honom ut direkt. Sen sprang jag ut i hopp om att bilen skulle gå igång. Det gjorde den inte. Testade pappas bil, testade Emils ena bil. Fungerade inte. Gav upp. Skit batteri. Skit vinter. Lite så kände jag väl.
 
Lillebror kom hem och pappa och han gick ut och dem fick gång den med hjälp av lillebrors andra bil. Woop woop. Så inatt ska batteriet stå på laddning så kanske jag kan ta mig ut imorgon. Behöver köra bil, inte kört på ca 4 månader så det är ganska långt tid faktiskt.
 
- Min älskade pärla!

Måndagen 11 Februari.

Så ringer man alla hundrasjuttio olika nr i Perstorps kommun för att komma fram till barnmorskemottagningen då har dem bara öppetider mellan 11-12 varannan fredag. What? Så säger mamma att dem har en öppen tid på måndagar fram till 16.00 så jag får ju snabbt ta en dusch så jag inte ser helt ofräsch ut. Jag ställer på bilen så den är laglig att ha på vägarna och letar fram nycklarna till garaget. Puttar dörrarna genom snön och sätter mig i bilen, sten död. Går inte att rubba. Oh how I love my life. Detta var en av de saker som jag verkligen var tvungen att fixa för p-pillerna tar slut innan nästa destination. 
 
Sen är jag bara så jävla trött så jag orkar knappt ens ta mig ur sängen. Somnar hela tiden och vill helt enkelt ingenting. Det är tur jag har semester så jag inte behöver ha dåligt samvete men samtidigt så har jag ju saker jag måste göra. Nu var ju dagens mission ett misslyckande men har fler chanser på de andra tingen.
 
update: Varit över hos grannen i typ en timme och med ens så försvann ju det dåliga humöret jag fick för att bilen inte startade. Nu blir det snart mat också och det kommer sitta helt fantastiskt bra i magen vill jag lova.

Sötaste Znidas!

- Sov med dörren öppen inatt och hade sällskap nästan hela natten.

Min söndag.

Jag har haft en lugn och fin dag hemma. Blivit lite serier, packat ur resväskan och kelat med min söta Znid. Jag åkte sedan iväg med mapi och syrran till byn för att handla. Handlade lite frukost grejer, lite ätbara ting såklart. Sen kom vi hem runt samma tid som min lillebror så jag åkte med honom ner till byn igen för att köpa dippmix och ha lite tid med honom. Ps, han erkände att han saknat mig lite och för mig betyder det mycket! (:
 
Maten är i ugnen och på spisen och idag blir det stek med potatis och sås! Svensk mat, fy för sören så gott!!  Sen ska jag trycka huvudet fullt med dipp och snacks (både morötter och chips). 

Söndagen 10 Februari.

Godmorgon! Har sovit ganska så bra i min egen säng inatt. Det känns både konstigt och helt normalt att vara tillbaka i mitt flickrum hos mamma & pappa. Men mitt rum alltså, det får mig att vilja flytta till lägenhet ännu mer. Här är fullt med katronger till sofforna jag köpte för länge sedan, nu är här en spegel i kartong och fullt med annat till min lägenhet. Det är med andra ord kaos här. Längtan är stor men så länge jag inte har en plan kan jag inte lämna det liv jag redan har. Men längtan efter att flytta hemifrån är min största dragningskraft just nu. Hade varit så kul att ha en egen och göra de till sitt eget hem. Men det får vänta lite till..
 
Detta väntade iallafall på mig igår när jag kom hem, min familj är söt. Mamma sa först att jag inte fick gå in i mitt rum så sprang hon in. Hon sprang in för att starta belysningen på julgranen. Sötingar!
 
 
- Min 24års present hittade också hem. Sjukt fin och de är också en sak till min lägenhet jag inte har än. Spegeln kommer ifrån Jysk.
 
Idag är det söndag och jag funderar på att ta min semester dag idag. Kanske att jag sticker iväg och handlar lite på Netto/ICA senare men mycket mer gör jag inte. Sen tar jag alla mina måsten imorgon. Och senare i veckan. Kommer ju inte bli mycket till semester medan jag är hemma. Så mycket som ska göras. 

En lång flygresa.

Jo det är ju så att jag är inte bara ledig idag, jag har faktiskt också semester. Så imorse städade jag inte bara, jag packade även väskan och tog till flygplatsen. Väntade in mina söta kollegor som var på flygplatsen för att arbete så sa jag hejdå till dem.
 
Gick in för att checka in och det blev något fel när Loai skulle hjälpa att checka in mig före de andra. Trodde de fina kortet med fel namn jag fått tidigare var mitt up lift men hade dem sagt dem behövde min lapp så hade jag ju tagit fram den också (; haha. Nåväl, jag fick checka in och gick igenom kontrollerna och satt sedan och väntade in flyget.
 
Sen var det äntligen dags att gå ombord på planet. Flygresan började med att jag läste några kapitel ur boken "bedragen". Älskar när böcker får mig att tänka annorlunda om saker. Vilket denna nog får, lite halvt. Sen blev de lite musik och försökte sova lite. Fick ont i nacken av att ha huvudet så där snett på axeln. Gick inte bra.
 
När vi landade i Köpenhamn hände något som inte hänt sedan min resa till Ayia Napa när jag var 18. Gästerna i planet applåderade, haha jag skrattade lite på insidan. Kändes som något soooo yesterday (; men kul.
 
Gick av planet och kände lite av kylan. Gick och hämtade väskorna. Som vanligt ska alla stå och slicka väskbandet och min väska ska alltid komma sist. Sen är de kul också att har jag en svart väska så ska alla väskor vara svarta.Nu när jag hade en blå väska är de väl självklart skit många blå väskor på bandet. 
 
Gick och köpte en tåg biljett och åkte rullbandet ner till tåget. Fy för sören va kylan slog emot. Händerna hann frysa till is på de 20 minuter jag behövde stå och vänta pga försening av tåg. Satt sen och frös på tåget för jag såklart valt den sämsta platsen, typ precis vid dörren haha.
 
Väl i Hässleholm fick jag gå fem mil innna jag kom till hissen, en barnfamilj från flyget frågade om jag skulle vidare för dem skulle med ett connecttåg och vi var sena. Jag lät dem gå före, jag är en snäll person! Väl ur hissen stod pappa där och väntade på mig åååh saknat honom! Tog till bilen och beställde en kebabrulle till mig på vägen mot perstorp.
 
Kom hem och skulle överraska dem där hemma som vanligt. Jag säger aldrig när jag kommer hem för att överraska dem och för att inte sätta så mycket press på mig. Jag har inte många dagar hemma och anledningen till min semester är för att få träffa min familj. Jag hinner inte med alla andra och väljer dem först. Nåväl, syrran blev inte överraskad då hon på något sätt listat ut att jag skulle komma (; Minisyrran blev dock skit öerraskad och skrek MY!! och började böla. Härlig känsla, då vet man att man är omtyckt. Tihi!
 
Blev att jag åt medan de andra satt runt omkring. Sen fick jag gå in i mitt rum och där stod en mini julgran med belysning och under låg några julklappar. Dessutom hade mamma och pappa varit och hämtat min spegel som jag fick i 24års present. Kanske lite sent men gud va glad jag är. Den ska ju till lägenheten jag ännu inte skaffat (;
 
Har en väska att packa upp, post att gå igenom, serier att skaffa till datorn och en hel massa annat som ska göras. Jag ska boka in besök på diverse ställen, jag ska iväg och handla, jag ska besöka farmor, jag ska skaffa en de ena en de andra och sen ska jag få en träff med en saknad vän och jag ska ha tid för familjen och Znidas sen kommer denna semestern va över alldeles för fort. Vet inte hur jag ska hinna allt...
 
Men det är skönt att vara hemma hos familjen, inte sett dem sedan sepember månad så de är super nice!

Lördagen 9 Februari.

Godmorgon!
 
Idag är jag ledig så jag har städat mitt rum lite nu på morgonen. Behövde sopa på golven och slänga lite saker. Solen skiner och det är en helt fantastisk dag! Musiken har strömmat ur datorn sedan halv 10 imorse. 
 
Hoppas allt är fint med er!

In the desert baby!

Jag hade ju eftermiddagssafari idag. Det blev en hygglig eftermiddag måste jag säga! Jag och Reda åkte och plockade upp gästerna. Hade två jeepar så han tog en och jag en. Åkte ut och gjorde stopp vid den där syn villan.
 
- Ser ni "vattnet"?
 
Sen åkte vi vidare en bit och kom till kullen där vi gick upp för att ta lite bilder och sedan sprang vi ner tillsammans för kullen. Uppskattades mycket av barnen men även för de "större barnen" (; Fun!
 
- Gillar hur bergen i bakgrunden bara tynar bort..
 
Åkte sedan vidare till beduinerna. Dem fick rida på kameler, jag tog lite bilder och sedan gick vi till deras "apotek" och fick se hur dem hade de där. Vi avslutade med brödkvinnan och där såg jag världens sötaste unge. Ser man den här bilden kan man minsann inte vara sur längre, erkänn att ni drog på smilebanden när ni såg gossen..
 
- Skit söt, hade gärna tagit med honom men då är man ju inte riktigt frisk i huvudet och riskerar fängelse så lät han stanna kvar i sin by.
 
Sen innan vi åkte hem så avslutade vi med att äta lite mat där ute. Blev en lite lugnare jeep färd på vägen hem. Släppte av gästerna och hoppade själv av på kontoret för att prata med the boss. Han var dock inte kvar på kontoret. Saken är att dem nu fått preliminära datum på när vi ska ta här ifrån och när vi ska till nästa destination. Håller mina tummar på att jag får en vecka hemma iallafall, sist fick jag tre dagar och hur mycket mer än packa om väskan hinner man på den tiden? Exakt!
 
 

Hemma på lunch.

Efter att ha varit en sväng på kontoret tog jag en promenad hem i det fina vädret. Solen skiner och det är riktigt härligt väder, smittar av sig och gör en glad (: Ska koka lite spagetti och äta de med ketchupsås (ja jag blandar i grädde och kryddor så blir de ändå lite bättre än bara spagetti med ketchup, blink blink).
 
Sen ska jag tillbaka till kontoret för att möta upp jeeepen sen blir det ut i öknen med gästerna. Safari. Lite kameler, lite beduiner och en massa massa sand! (; 

Fredagen 8 Februari.

Godmorgon! Har sovit ganska bra inatt, fått en timmes sovmorgon och nu är det dags att göra sig redo för morgonens IM. Sen måste jag äta något innan jag drar på Safari i eftermiddag. Solen skiner så det blir nog en fin dag!

Godkväll sötbollar!

Jag har haft ännu en hyggeafton med mina söta danska piger! Mötte upp Laura på Famous efter att mitt IM var färdigt. Beställde cocktail i väntan på Michelle. Vet ni vad man får om man korsar Pina Colada med Blue Lagoon? Swimming pool. Det är en cocktail med vodka, blue curacao, sprite, ananasjuice och kokosmjölk, kan erkänna att den var lite underlig.
 
- Swimmingpool och Pina Colada.
 
Sen kom Michelle och vi beställde in lite sushi. Kom med en ny favorit nu och nästa gång ska den beställas in igen. De va med räka i, super gott! Magen blev mätt även denna gången. Sen sa jag hejdå till mina söta vänner och gick hemåt.
 
Nu ska jag väl hygga lite med mig själv, imorgon är det IM och Safari som står på schemat!

Ont i magen.

Hemma en snabb sväng mellan flygplats och IM för att byta kläder och jag har även passat på att starta en maskin tvätt då de ljusa bara låg på golvet och tog plats. Så blir det väl färdigt lagom till jag kommer hem ikväll!
 
Börjar känna mig lite hungrig och det är ju bra. När jag satt på flygplatsen förut så ringde Laura och sa att hon och Michelle tänkt att dra ut och käka ikväll, jag frågade var och hon sa att hon ville visa Michelle famous så det är sushi time ikväll igen!! Sa ju det var farligt att jag hittade de. Men gott! Så jag ska spara upp mig sen efter jag varit på IM så möter jag upp tjejerna och trycker sushi i hela huvudet! (:
 
- Så om en timme eller två så ser jag kanske denna synen framför mig, heaven!

Torsdagen 7 Februari.

Fick lite sovmorgon idag. Sov hela vägen till kvart över 10 vilket kändes awesome. Sen gick jag upp och plockade undan lite på rummet innan jag tog på mig transfer uniformen och tog till kontoret. Åt lite Mc Donalds mat till frukost/lunch och har sedan packat i välkomstmaterialet i väskan som ska tas med till flygplatsen.
 
Så nu ska jag alldeles strax hämta upp gäster från deras hotell och ta dem till flygplatsen, sen är det flygplats och IM som står på schemat för dagen. Sen ska jag hem och städa och kanske en skypeträff igen.
 
21 dagar kvar ...
 
 

Ett liv på rosor, ibland träffar man taggarna.

När jag gjorde min första säsong som reseledare fick jag ganska många fina bilder. Grekland är vackert, och jag var ju placerad på Skiathos (även Skopelos & Alonissos) och det var otroligt genuint där. En del bilder jag la upp på facebook kunde få kommentarer som lät liknande som om jag inte jobbade. Klart jag också får fria dagar och det är väl oftast när man upplever saker man har kameran med? Brukar inte ta kort på mig själv när jag sitter vid kontoret och jobbar direkt. Inte så kul bilder kanske.
 
Men jag tror nog inte det är många som inser hur mycket arbete det faktiskt är. Att vara reseledare gör att man ibland aldrig känner sig ledig. Jag kände av det när jag mötte på dessa tjejer på toaletten på papas beach club i lördags och dem kände igen en och ställde frågor. Men att vara reseledare sitter mycket i personligheten kan jag tycka och ens personlighet bär man alltid med sig. Svårt att lämna den mellan fyra väggar och gå därifrån.
 
Timmarna är väldigt långa, det finns väl egentligen inga fasta timmar utan när arbetet för dagen är färdigt då får man gå. Tänk då också på att man ibland har en servicetelefon som man är bästavän med 24 timmar om dygnet. Inte så lätt att slappna av. Kommer ihåg från i somras när jag hade den första gången, jag vågade knappt sova på natten för jag var rädd att jag inte skulle vakna om den ringde.
 
Men det handlar om mer, att jobba på detta sättet med människor. Det är påfrestande för en ibland. Vi kan vara med om exakt vad som helst för vad som helst kan faktiskt hända, på gott och ont. Så det är faktiskt inte bara bussresor till pyramiderna eller båtturer till olika stränder vi gör, vi får ta hand om exakt allt!
 
Så att jobba med att packa kakor 7-8 timmar om dagen med den stress som är där, det är faktiskt ingenting emot vad jag gör nu. Här i Egypten har jag ju tex Kairo utflykten och då går jag upp och hämtar gästerna runt 1 på natten sen är jag hemma igen runt 23 på kvällen, så det är ett 22 timmars pass. Hade man arbetat så hemma hade man kanske haft fyra dagar ledigt men så är det inte här. Så det kan bli lite tufft ibland, men vet ni vad. Det är helt klart värt det, den utveckling man gör som person är enorm och upplevelserna man får vara med om. Och då ska man inte nämna de gäster som verkligen får en att tänka på varför man är här. Så trots långa timmar och hårda arbetsuppgifter så har jag det bästa jobbet man kan ha.
 
Även om jag skulle ha samma arbetsuppgifter i två veckor så hade ingen dag varit den andra lik därför man träffar alltid olika människor och alla människor ger olika situationer. Så det är ett jobb man vill gå till, man vaknar inte med ångest på morgonen vilket är en stor anledning till att gå ur sängen på morgonen. Eller natten (;
 
Fast hur kul jag än har och hur många amazing människor jag än träffar så är detta ingenting jag vill göra för alltid. Jag vill få stabilitet i mitt liv och ta mig själv till the next level. Fast de krävs väl lite mer än bara mig för det. Plus att det krävs att jag vet vad jag vill göra, arbetsmässigt.
To be continued....

Onsdagen 6 Februari.

Godmorgon!
 
Snoozade fram till nästan halv 9 innan jag tog mig ur sängen. Klädde på mig och tog sedan en taxi till Alf Leila wa leila för att ha lite show up. Mina ögon är extremt tunga idag, känns lite som grus i ögonen och det är inte så skönt faktiskt!
 
Tog tillbaka till kontoret efter en timme på Alf Leila och nu har jag kollat lite mer fina kommentarer. Ibland behöver man bekräftelse på att det man gör uppskattas. Ska alldeles strax till visa kontoret med Stefan för att hämta våra pass sen så ska vi köra lite show up och lunch på ett annat hotell, blir nog bra.
 
Den där tanken med reps night ikväll lockar inte så mycket, vill hellre krypa ner i sängen o sova.

It's time for bed after a great day!

Jag och Laura hade bestämt för att vi skulle ta till Famousbar och äta sushi. Hon åkte hem och jag väntade på att mina ringar skulle levereras sen kom hon förbi, plockade upp mig och vi åkte resterande 50 meter typ :p Okej lite längre åkte vi faktiskt.
 
Gick av och gick in och satte oss i den mysiga lilla baren. När vi skulle beställa maten kunde vi inte komma på vilken som var den varma sushin. Japp det finns också varm sushi och det var något helt annorlunda så vi ville ha det denna gången med, men kunde då inte komma på namnet så ringde till Sanne. Efter en stund så kom hon och joinade oss. Vi väntade ytterligare på mat. Ryssarna vid bordet bredvid fick in sin mat och jag sa på skoj att dem fått vår sushi. Det tog ytterligare tid sen sa vi ifrån. Då sa dem att det tydligen blivit fel i beställningen och dem gjorde ny sushi åt oss. Så jo jag tror faktiskt ryssarna på allvar hade fått vår mat.
 
Detta gjorde dock att vi fick rabatt på maten och fri cocktail. Så vi åt den goda maten när den väl kom sen avslutade vi med vars en cocktail och det var en mycket hygglig afton må jag säga!
 
Efter det så lyckades jag ta mig hem utan en sväng med dem på Viking. Jag sa att jag sparar mig isf till imorgon istället. Så nu kryper jag ner under filten och hygga mig med serier tills jag somnar. 
 
 

Freaking awesome day!

Först hade jag IM på Bella Vista och träffade lite människor där som jag hjälpte med vad dem nu behövde. Sen gick jag till kontoret och började skriva in lite bokningar, skrev ett dags program till Kairo eftersom programet inte var ordinarie och därför kunde jag inte använda den gamla mallen. Gick och hämtade mat från Mc Donalds då jag kände mig lite stressad. Hann inte fixa passet i heller så det är fortfarande på visa kontoret.
 
Tog och mötte upp min buss samt Ashmed som skulle med mig. Vi plockade upp gästerna och de första som kom på bussen var härliga skåningar och fy vad jag mådde bra. Jag satt och log i bussen för ingen som helst anledning, eller jo dem var väldigt roliga faktiskt. 
 
Vi åkte till beach hut och spenderade pengar, sen till den lokala basaren för att testa på prutkunskaperna. Vidare för att dofta på goda parfymer och sedan tillverkade jag papyruspapper, eller nja kanske inte riktigt men visade hur man gjorde iallafall.
 
Jag lämnade in mina ringar för att få dem mindre. Dock kunde dem inte fixa det direkt så jag kunde inte få tillbaka ringarna medan jag var där. Eftersom jag skulle till Kairo kunde jag heller inte komma tillbaka och hämta dem. Kom överrens om att dem skulle komma och lämna dem hos mig. Så jag lämnade av gästerna på sina hotell, tog till kontoret för att hämta min pick up lista till kontoret och får veta att det enbart är en buss och Michelle ska köra den och inte jag.
 
Fine! Så jag tog hemåt i en taxi tillsammans med Laura. Jag har fått mina ringar tillbaka och nu väntar jag på att Laura ska bli färdig sen ska vi sticka och äta lite sushi. Vi fann ju de här stället som var lite närmare mitt boende som både hade billigare priset och godare sushi så dit ska vi! Mums..
 
Så imorgon ska jag istället på lite show up på morgonen sen ska jag till kontoret. För hoppningsvis så hinner jag väl till visa kontoret för att hämta passet imorgon. Känns som jag är den enda som inte hunnit hämta tillbaka mitt. Gillar heller inte att inte ha de hos mig själv, men är dock tacksam för att inte vem som helst faktiskt kan hämta det. Har bett två personer försöka men ingen har lyckats. Inte ens springtour agenten. Det glädjer mig på ett sätt..

Tisdagen 5 Februari.

Godmorgon, godmorgon!
 
Har nog lyckats sova ganska så bra inatt. Och nu ska jag snart ta mig an dagen, börjar med ett IM och sen i eftermiddag ska jag på shoppingtur! Blir nog en bra dag! (:

Förbud, men jag har bildbevis.

 
Kanske ni minns att jag i förra veckan sa att det var väldigt livligt på andra sidan gatan när jag tog hem för att ha en lugn kväll innan Luxor turen. Man smäller heller inte smällare här då det inte är tillåtet, här har jag dock ett dåligt bildbevis på att dem gjorde de ändå. Många dessutom. Fy!

Måndagen 4 Februari.

Middagen igår var trevlig men fick inte särskilt mycket mat i mig. Åt tomatsoppan, de gick fint i flytande form sen tog jag ceasar sallad och den pillade jag nog mest i och la om så de såg ut som jag ätit mer. Trevligt sällskap, bjöd på behövliga skratt och sen tog jag taxi tillbaka till Hurghada tillsammans med Julia och Louise. Gick o la mig direkt.
 
Haft vårt veckomöte idag sen har jag varit ute på hotellen resten av dagen. Har en träff till om en halv timme sen ska jag bege mig till kontoret och avlämna två biljetter sen ska jag hem och laga mat. Mår inge vidare idag men det är ju mitt eget fel för jag inte åt mer än lite soppa igår. Idag har jag fått i mig två kitkat ränder. Så magen är i behov av påfyllning, no doubt!
 
Sen ikväll är det IM på schemat efter det ska jag bara chilla. 

Söndagen 3 Februari.

Godkväll. Har legat i sängen hela dagen men nu är det dags att klä sig för ikväll är det en liten team middag inbokad i El Gouna. Måla dit ett leende och glada ögon och ignorera kräkkänslan som stundvis dyker upp. Japp!

Papas i afton!

Denna vecka har gått väldigt fort tycker jag! Det känns som det precis var lördag och vi var på papas och sjöng karaoke och sedan firade Spencers födelsedag på VIP avdeleningen på papas beach club. Ikväll är det på det igen! Wohooo. Är dessutom ledig imorgon så jag har absolut ingenting att stanna hemma för. All in!
 
Så precis utkommen ur duschen och ska fixa vid mig sen blir det lite sushi innan vi drar vidare. Vissa människor vet hur dem ska locka ut mig ur mitt skal (; Fast jag var ifs redan inne på papas innan någon nämnde sushi haha!

Lördagen 2 Februari.

Känner bara hur dagarna passerar jag det går närmare och närmare. Närmare vad? Ja det är ganska mycket som sker nu. Jag fyller ju snart år, tyvärr. Eller ja egentligen spelar det väl ingen roll det är bara det att jag inte känner att jag åstakommit så mycket med liv och jag fyller snart 25 år. Visserligen så har jag gjort många av mina to do's så jag borde sluta tänka så mycket. Jag har iallafall roligt och kommer kunna blicka tillbaka utan ånger i kroppen.
 
Sen börjar vi närma oss destinations slutet här i Egypten vilket betyder att det snart är sommar och snart bär det av till Kreta. Jag ser framemot Grekland faktiskt, det är vackert, det är god mat och sen får jag ju sällskap av två personer som jag jobbat med här i vinter som jag tycker ganska bra om så jag tror det kommer bli en bra säsong.
 
Och mitt mål med sommaren (något jag precis i denna sekund kom på) är att jag ska fundera ut vad jag vill göra som nästa steg.

Eh va?

Jag ska lägga upp bilden på Obelisken på facebook och så kommer de här upp när jag ska publicera bilden. Ursäkta spårket men, what the fuck? HAHAHAHA!

 

- Ni får dessvärre själva gå ner två inlägg och leta upp vart "ansiktet" passar in då jag inte vill lägga in samma bild en gång till där enda anledning är en ring runt rätt plats. Use your eyes. 
 
 

Luxor is done for this time.

Har ju varit i Luxor idag och hade en fantastisk dag. När jag kom hem så fixade jag med så jag fick en ny glödlampa då min andra lampa dog imorse, eller small. Sen läste jag igenom mina frågeformulär och kom till de här
 
 
 
Och det gjorde hela min dag. Helt plötsligt blev Luxor turen ännu bättre trots jag redan tyckt att dagen varit bra. Haft en härlig grupp med mig och en lokalguide som skämtat en massa så det har varit en glad grupp och en glad dag. Ett ord räcker: Fantastiskt!
 
Ibland behöver man positiva ord om sig själv, och man måste ta dom till sig. Jag är bra!

Fredagen 1 Februari.

Igår när jag kom hem från kontoret så var det en livlig fest på andra sidan gatan. Jag som skulle hem för att sova och därför inte följde med på middagen i El Gouna. Täntke med denna höga musik kommer jag aldrig lyckas somna. Började på maten och sen började dem smälla smällare, vilket är konstigt då dem nog knappt gjorde de på nyår då det är olagligt i detta land!
 
Åt, tog ett bad tills varm vattnet försvann, duschade av mig snabbt innan de blev iskallt. Sen la jag mig i sängen och började kolla på en film och lyckades somna trots allt liv utanför. Somnade nog mellan halv tolv och tolv någon gång. Sen ringde larmet vid tre och jag va inte alls pigg på att gå upp, tur jag kunde snooza nästan en halv timme. 
 
Mötte upp bussen utanför Roma hotell och började sedan min pick up. Vilade ögonen lite sen var det frukost stop sen lite snack på bussen. Framme i Luxor och plockade upp vår lokalguide, Mahmoud. Hade hela vårt program i Luxor och jag hade riktigt roligt.
 
Nu är vi på väg hem och jag känner en huvudvärk som smyger på mig vilket jag inte alls uppskattar. Men det går väl väck någon gång. Kan säga att det har varit en himla trevlig dag idag. Haft en underbar grupp med mig i Luxor samt en underhållande Lokalguide, solen har varit framme så de har inte direkt varit kallt. Så jag har haft en helt fantastisk dag.
 
Foto: My Svensson 130201, Karnaktempel.



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0