Nyårskysslös.

Jag är inte något fan av nyårsafton för det är fett överskattat. Dock är det sorgligt att tänka att nyårskyssen vid tolvslaget inatt inte kommer. För första gången på tusen år. Det är hemskt. 
 
Kommer ju ihåg sist jag skulle va utan den. Då kom Johanna o vi fick pussa varandra så då slapp jag bara utan. Kan man gå ut på stan o ta en random person bara? Haha. 
 
Nej jobba klart sen planerar jag middag för helgen. Ska testa något nytt. Spännande. 

Onsdagen 30 December.

Dags att sova kanske så man kan inta årets sista dag på jobbet. Jag tror jag avslutar året med en positiv inställning, sen har jag väl bara en önskan om år 2016 och det är att det blir ett bra år. Jag vill må bra och ska jag vara ärlig har år 2015 varit skit. Kan inte ens summera året som jag brukar göra sista dagen på året, för de har absolut inte hänt någonting. År 2016 är ett måste att åka utomlands. Jag har cravings. 
 
Nu intar jag min as sköna säng och sover några timmar. Är ju jobb imorgon också, själv valt det så ska inte klaga. Är ledig tre dagar sen så de är lugnt.. 
 
 Nya sängkläder, super mysigt. 

Mys.

Jag längtar redan hem för att ta på mig mysstrumporna och lägga mig på soffan. Eller i min renbäddade säng. Jag är en riktig softis. 
 

Tisdagen 29 December.

Hade de inte varit för att jag behövde handla, hade jag nog inte lämnat lägenheten igår känns de som. Blev en lugn dag, sen på kvällen fick jag besök och de blev film och mat. 
 
Idag var larmet ställt tidigt för jag började jobba 7:45, har ett splittpass så är hemma på lunch nu. Fixat med nya sängkläder i sängen,  då jag hann tvätta de nya jag fick i julklapp. Är dock ett jäkla meck att få på påslakan på ett täcke som är både längre och bredare än dig själv haha. 
 
Laga lite mat, sen är de tillbaka till jobbet om någon timme. Kallt har vi också ute, brr. 

Måndagen 28 December.

Som vanligt när jag varit hemifrån har jag tömt kylen. Allt som finns att dricka var detta. Skål och välkommen hem till Norrland (;
 

Hejdå Skåne.

Då var det dags att flyga ifrån Skåne igen. Tiden gick alldeles för snabbt och jag hade gärna stannar längre. Verkligheten kommer ifatt och på tisdag sitter jag åter på kontoret. 
 
Tack för denna underbara jul. Vi ses snart igen. 

Söndagen 27 December.

Alltså kunde snön avvakta till jag kommit hem. Jag är orolig för flygförsening pga detta. Kan flyget vara försenat 1,5h utan snö, va händer då med snö på marken. Och denna gång är mellanlandningen ganska kort på Arlanda. Rädd att jag kommer missa flyget vidare upp till Midlanda.
 
Hålla tummarna på att allt går bra är väl enda man kan göra i nuläget. Dessutom kanske snön är helt borta ikväll.
 
Dags att sova nu. Sen väntar packning, mat, hejdå och kramar. Vill inte åka hem riktigt än, men har inte riktigt något val. Verkligheten kommer ifatt och vardagen måste fortsätta. Aja jag kommer ner snart igen hoppas jag.
 

Lördagen 26 December.

Veckan nere i Skåne har passerat lika fort som jag trodde den skulle. En vecka är för kort tid för att hinna med allting, jag hann iaf umgås med familjen och det var huvudsaken.
 
Julen är förbi och julmat har man väl ätit tillräckligt så det räcker till nästa år. Ikväll blir det ostbricka och mys.. 
 
Julselfien kom lite sent. 

Julen 2015.

Jag är så glad över att ha varit nere och firat julafton med familjen. Vi åkte ju hem till Emil och Hillevi, firade jul med morfar och Hillevis föräldrar. Åt mat, kollade på Kalle Anka och hans vänner sen öppnade vi julklappar. 
 
Åkte hem till huset och fortsatte öppna alla julklappar som var under granen. Väldigt glad för alla julklappar jag fått, jag som knappt kom på något. Tror jag fick allt jag önskade och lite till. 
 
- Några av mina julklappar. 
 
Efter detta tittade vi på film som syrran köpt till familjen i julklapp. 
 
Idag har vi haft besök och ätit julgröt. Myser på med både läsning och TV. Jag går inte ut ikväll, känner att jag hellre tar dagarna med familjen istället. Åker ju snart hem igen. Vem vet när jag kommer ner nästa gång. 
 
Det är lätt att tänka förnuftigt, men svårare att efterleva

God Jul!

 
Vaknade ganska tidigt idag också eftersom de blev  liv i huset i form av musik, fixa med julmaten och städa. Så tillslut gick jag också ur sängen. 
 
Står nu framför spisen och fixar med potatisgratängen. Vi äter ju inte så mkt Jansson,  så vi bytte ut det mot potatisgratäng redan från början typ. 
 
Om någon timme bär det hem till Emil och Hillevi och då blir det julmat, Kalle Anka och hans vänner, julklappar. När vi kommer tillbaka får vi öppna resten av julklapparna för mamma sa nej till att ta med alla. Vart visst för många haha. 
 
Granen, men alla klappar syns inte. 

Onsdagen 23 December.

Imorse sov jag ut, gick inte upp förrän halv elva typ. Blev en dusch och lite läsning. Just nu är det vecka 36 jag är inne på. 
 
Åkt med pappa och syrran till Helsingborg. Jag har kollat på min julklapp till mig själv också, beställs i mellandagarna för då är den kanske billigare (;
 
Och ikväll blir det uppesittarkväll. Jag är redo att vinna lite. 
 

En dag på Ullared.

Dagen började tidigt. Redan halv åtta åkte vi hemifrån och de bästa var väl att nästan hela familjen var med. Enbart lillebror saknades, men hans flickvän Hillevi var med istället och de var hur bra som helst. 
 
Handlade klart julklapparna, och självklart hittade jag saker till mig själv också. Hade dock i tanke att de är julafton snart, samt att jag ska kunna ta hem sakerna så köpte inte såååå mycket hehe. Vet också en sak jag kommer få i julklapp, för Lisette är så söt hihi. 
 
Pappa har börjat med lite av julmaten och det luktar jul i hela huset. Imorgon blir det uppesittarkväll och sen är det ju julafton som ska firas hos Emil och Hillevi. 
 
Annars sitter jag i min onepiece och tittar på tv och läser samtidigt. Sällskap av syskonen så kvalitetstid. 
 
Lite av vad som skett i Skåne.. 

Måndagen 21 December.

 
Var uppe tidigt idag för att följa med syrrorna och handla. Nu har jag egentligen bara två julklappar kvar och de kommer jag hitta imorgon (: 
 
Och idag ska det visst bakas julgodis. 

Home sweet home.

Mamma och pappas hus kommer ALLTID att vara hemma, no doubt about it. 
 
När flyget väl kom till Midlanda (sådär 1,5timme försent), var jag aningen hungrig så väl på Arlanda sprang jag till Max och köpte mat. Sen gick flygresan till Skåne smidigare. Var en del turbulens på båda resor. Blev till och med lite åksjuk innan första landning. 
 
Töserna mötte mig på flygplatsen och hjälpte mig med resväskan. Pratade på hela vägen hem. Väl hemma så var jag tvungen att hälsa på alla och som alltid när jag kommer hem går truten i ett hehe. Nu är jag iaf färdig med allt snack för nu. Några timmars sömn, sen får vi prata mer (:
 
Känns dock inte som denna vecka kommer räcka till. Men jag gillar iaf att vara hemma hos familjen. Skulle dock inte skada om de blev lite kallare ute o snön började falla sådär onsdagskväll. Mysigt. 

Förseningen har börjat.

Jag valde ju att flyga hem idag för jag tänkte juletider och sj trafik brukar inte va så bra. Hann komma in på Midlanda så får jag sms och mitt första flyg är 50min försenat. Då blev de helt plötsligt inte lika mkt tid att döda på Arlanda. 
 

Söndagen 20 December.

Julklapparna är inslagna och ligger nu i resväskan. Två timmar till taxin kommer och hämtar mig. Inatt är jag hemma i Skåne igen.. 
 

Cry me a river.

Igår efter jobbet blev de afterwork med grabbarna från teamet. Vi gick till APA och käkade mat och drack öl. Gott! Sen gick vi vidare till Udda tapas bar för mer öl o några shots. Jag blev lite för full och hamnade i fylleböl-stadiet. Förutom de var de en trevlig kväll (:
 
Idag har jag legat och dragit mig i sängen fram till nu typ. Emma kommer snart hit så ska vi baka lite. Kommer bli en trevlig idag (:

Redo för julen.

Fina juliga naglar. 

Torsdagen 17 December.

Jag har bara en arbetsdag kvar sen har jag semester i en vecka. Wohoo! Och ikväll ska jag få fina naglar då bästa Anette ska komma hit och piffa till dom. 
 
Annars så är mitt liv lika mycket upp och ner som de varit hela året. Ett evigt moment 22. Men hade de varit lika lätt som att trycka av strömmen på en strömbrytare så hade jag väl gjort de för länge sen. Så jag har ingen framtidsplan, jag tar dagen som den kommer sen sover jag. Typ. 
 
Dom blev goda,  men insåg att sylten var gammal så blev bara socker o grädde till o de va väl inte riktigt maximalt. 

Onsdagen 16 December.

Veckan är färdigspikad nu och jag känner mig lugn. All stress kommer på söndag när jag inser att jag måste städa, packa, slå in julklappar osv. Allt på tre timmar, innan jag ska ta taxi till flygplatsen hehe.. 
 
Nu ligger jag på soffan och väntar på att pannkakssmeten ska svälla klart, så jag kan grädda några pannkakor och mätta min skrikande mage. 

Tiden räcker inte till.

Jag brukar vara en med för mycket fritid nu för tiden, jag har blivit en soffpotatis utanför kontoret. Denna vecka ska jag dock försöka hinna fixa naglarna, gå ut på en fredags öl och julbaka med Emma. Sen ska jag även ha en mysdag själv där de blir pepparkakor, glögg, julmusik och julklapparsinslagning. Allt detta samt jobba såklart och jag ska även hinna packa resväskan, städa lägenheten o rensa ut allt som kan bli dåligt innan jag ska med flyget på söndag. 
 
Heja, denna vecka kommer passera så fort känns de som (:

Måndagen 14 December.

Kvällen består av lite läsning. Bok just nu:
 

Söndagen 13 December.

Passade jag på att ta fram ljusslingan igår. Passar ju bra att tända den nu på tredje advent (:
 
Balkongen blev ju lite mysig iallafall. 

Lördagen 12 December.

Kommer man någonsin växa upp? Jag tycker ju att vara vuxen betyder att man är morgonpigg, men jag känner att jag nog aldrig kommer bli en morgonmänniska. Även om jag tidigare trodde man bara en dag vaknade upp och var det haha. 
 
Väcktes av larmet lite innan nio sen gick jag till jobbet, ja jag gick. Skönt med frisk luft så hinner man vakna lite innan man är instängd på kontoret hela dagen. 
 
Två timmar kvar sen håller jag mini helg, är ju ledig imorgon. Sen bara en vecka kvar till jag åker till Skåne. Ska bli så freaking amazing!! (fortfarande någon julklapp kvar) 
 
Och vi ska våga oss till Ullared typ någon dag innan julafton, gaah kommer väl bli ner trampade hehe.. 

Alla borde jobba inom kundservice.

Jag har börjat tänka lite på det den senaste tiden att alla någongång i sitt liv borde jobba inom kunservice, på något sätt. För att se hur det är att vara på den sidan av saken. Jag klagar absolut inte på mitt jobb eftersom jag gillar att ha kontakt med människor, men alla mina jobb förutom när jag packade kakor på Gillebagaren så har jag jobbat med människor. Vad jag tycker är den gemensamma nämnaren är att man oftast inte tycks se personen som jobbar med service som en annan människa. Visst att man är där för att hjälpa till och göra det så bra som möjligt, är väl därför det kallas service, men det betyder inte att jag kan allting i hela världen. Och bara för jag inte kan allting i hela världen, betyder det inte att jag är dålig på mitt jobb. För mitt jobb det kan jag, och jag kan det bra!
 
Kan väl inte säga att min säsong som bartender känns som ett serviceyrke, men när jag ändå tänker tillbaka till vintern 2007/2008 så inser jag att jo nog gav jag väl folk ett bra upplevelse. Det fick jag ju dessutom höra av vissa sällskap och dricks fick jag för mitt jobb så.
 
När jag jobbade som reseledare så insåg jag att man troligtvis förväntas att vara typ 80år i livserfarenhet och gärna hunnit med alla yrken som finns. För en reseledare är inte bara en person som hämtar dig på flygplatsen och tar med dig på olika utflykter. Folk förväntar sig att du ska vara psykolog, läkare, historiker, gärna bott på stället längre än du varit född. Ja du ska verkligen kunna allt. Och oftast som reseledare så är man i tjugoårsåldern. Man har inte så mycket arbetserfarenhet då och jag tror inte man hunnit bli läkare/psykolog och allt annat. Dessutom om man varit så högutbildad så hade man nog inte tagit ett så lågbetalande jobb faktiskt. För det är också en sak. Alla tror att man som reseledare bara glassar och gör ingenting mer än reser jorden runt. Ditt arbete tar inte slut för du att du har arbetat åtta timmar, nej vissa dagar som i tex Egypten var ett arbetspass typ 21h för du skulle på utflykt till kairo och pyramiderna. Och du får inte timlön heller. Jag försöker inte låta bitter, mitt år som reseledare var skit roligt. Och mitt liv som reseledare fick mig att träffa världens finaste människa. Så jag är självklart glad att jag gjort det och hade jag inte haft min ålder inne så hade jag troligtvis fortsatt. Men jag ville få stabilitet och jag ville få en fast punkt i mitt liv.
 
Sen började jag jobba med teknisksupport och jag tycker det är kul med utmaningen som kommer med jobbet. Och jag klagar inte på att det finns de som inte är så kunniga för självklart kan man inte allt, jag menar jag skrev ju precis om hur folk har haft den förhoppningen om en själv. Vad jag dock inte förstår är hur man kan be om någons hjälp för att sen totalt skita i den och liksom trycka ner en. Det är väl lite de som gjort mig så himla bitter.
 
För det är en sak som jag verkligen hatar. När jag var yngre och man skulle beskriva någon med ett ord så beskrev alla alltid mig som glad, snäll och positiv. Det enda jag tycks höra nu för tiden är hur negativ jag är. Och jag tror det är all skit man tagit genom åren som satt sina spår. Jag menar inte att vara negativ, men jag tror jag har börjat vara väldigt sarkastisk och de tas väl som negativt. Man hör för mycket negativa saker som man säger vidare och de blir en ond spiral av det hela.
 
Så vad jag egentligen menade med allt detta svammel är att jag tycker att alla borde gå i en person från kundservice skor för på så sätt kanske ni skulle tänka er för innan ni är otrevliga mot den som försöker att hjälpa er. Så om det är via telefon, på en restaurang, i en butik eller vad det än är. Visst ni får vara besvikna, ledsna eller arga för saker inte fungerar eller för de inte levde upp till era förväntningar men det är inte vårat fel. Vi är som sagt där för att hjälpa er att få det bra igen. Så ge oss en chans. För man blir inte jätte sugen på att hjälpa någon som bara skriker och vägrar att lyssna. Medan de som blir så glada för att man gjort bara någonting väldigt litet vill man bara krama om och säga tack för du tog tid tiden att lyssna på vad jag sa och för du hjälpte mig att lösa ditt problem. 
 
Jag har alltid tyckt om människor och jag gör det fortfarande, men det finns folk som faktiskt får en att nästan börja gråta på jobbet och jag tycker inte att det är okej. Vad har vi gjort för att förtjäna det. Och säg inte byt jobb, för vem ska hjälpa dig om ingen tar jobbet....
 
 

You can't always get what you want.

But if you try sometime you find, 
You get what you need
 

Ledig imorgon.

Helt slut efter mitt splittpass idag,  så de känns skönt med en ledig dag imorgon. Dock är det julfest och bussen går vid fem så det är inte bara chill hela dagen. 
 
Nu blir det soffan hela kvällen. 

Tisdagen 8 December.

Räknar ner till jag ska ner till Skåne. Längtar ihjäl mig. Julstämningen är borta för snön försvann ju även här uppe. Isen ligger dock kvar och det är redan träningspasset att ta sig till jobb haha. 

Måndagen 7 December.

Jaha då var vi inne på en ny vecka igen, känns dock inte så när man jobbat helgen. De man ser framemot denna vecka måste väl ändå vara julfesten. Jobbar dessutom sent dagen efter så då är det känns okej att komma hem lite senare. 
 
Annars ser jag väl mest framemot min vecka i Skåne med familjen. Julklapparna är inte helt klara, men hittade en till idag som är inköpt. Ser fram emot att slå in alla julklappar, så sjukt kul (:

Lördagen 5 December.

15 dagar kvar till min flygresa ner till Skåne, va skönt dw ska bli med lite semester. Fast vila upp mig får jag nog inte, de hinns inte på en vecka hehe.. 
 
Julklapparna är inte helt klara än, men de hinns (:

Happy Friday!

Trots att jag är utan sällskap nu så är jag bänkad framför idolfinalen. Ja jag har ju inte följt programmet, bara sett något när jag haft sällskap. Båda mina favoriter står o slåss om första platsen nu. Amanda är dock den självklara stjärnan, men Martin är sjukt bra han med. Skillnaden är att Amanda har scenspråket också.
 
Lugn kväll för mig, imorgon är det åter arbete som gäller. 
 
 

Fredagen 4 December.

Idag ser de ut såhär
 
 
Min vecka.  I måndags så blev det ju en ganska så bra dag på jobbet, lika så på tisdagen. Efter jobbet i tisdags så följde jag med Emma till Birsta I hopp om att hitta julklappar, kom dock därifrån med bara några grejer till min själv. 
 
I onsdags så var det en lite segare dag på jobbet och därefter drog vi till södraberget för att äta middag med teamet och sen blev det bowling. Jag som inte brukar komma upp i mer än kanske 70poäng fick över 100 båda rundorna. Nice. Hade skit kul och jag kände mig så himla positiv till allting. Efter bowlingen var vi kvar en stund och drack öl, sen drog vi vidare till Udda någon timme innan vi delade en taxi hem. 
 
Igår vaknade jag upp och kände mig lite små kass. Låg kvar i sängen o drog mig några timmar. Sen var de dags att dra till läkaren för cellprov. Tog en runda till ica för att handla till maten samt hämta ett paket som beställts. 
 
En stund senare fick jag besök och vi började laga mat direkt. Blev sjukt gott och de blir nog lite rester till lunch idag. Blev film hela kvällen tills jag märkte att jag typ somnat och missat hela handlingen,  då gick jag och la mig. 
 
Och under natten /morgonen så fick vi mer snö här uppe i Sundsvall. Låter dock dom plusgrader då de droppar utanför. Får se om snön får vara kvar eller om den försvinner snart igen. 
 
Ska försöka hämta hem mitt andra packet från andra ica idag. Annars blir de nog inte så mkt. Hade ju tänkt mig Birsta men struntar i det. Får åka dit till helgen istället. 

Så fick vi lite snö också.

Igår började det snöa lite här uppe i Sundsvall. Ja det regnade sen också. Men när jag vaknade låg de lite ny snö på marken också. 
 
Långt ifrån att kallas snö här uppe, men de blev lite ljusare i mörkret. 

Afterwork på ingång.

Jag har redan slutat men är kvar på jobbet för om en timme typ går skjutsen till södraberget för middag med teamet och sen lite bowling. Efter de blir de nog en eller annan dryck med alkohol.

Välkommen December.

Känns som en bra vecka faktiskt. Igår avslutade jag November månad på topp. Jag nådde de mål jag själv satt och de innebar även att målet från arbetsplatsen klarades plus lite mer. 
 
Idag hade vi en sån där superbra dag där vi fick hämta julklappar och då lyckades jag roffa åt mig en surfplatta, perfekt då alla säger man ska ha en och jag inte har en. Eller hade. För nu har jag ju en (;
 
Imorgon är det AW med jobbet och det ska ju bli roligt sen väntar två fridagar innan en arbetshelg. Gillar denna vecka. Dessutom gick de så bra idag att jag fick gå hem lite tidigare idag också. 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0