Gott Nytt År!

Året 2017 har inte, vad jag just nu kan komma på, utmärkt sig på något speciellt sätt. Som dom senaste åren har jag lagt den mesta av min tid på att jobba. Jag hade precis klivit in i rollen som chef när året började och resan jag gjort under året har hjälpt mig växa som person, inte bara på jobbet men även privat. Detta är de bästa jobb jag haft i mitt liv, jag trivs så bra. 
 
Jag gick in i 2017 med orden att göra det till ett bra år för  mitt eget mående och att jag skulle åka utomlands för första gången på flera år. Båda grejerna har jag lyckats med. Jag har haft ett bra år och jag fick en vecka i värmen i somras. 
 
Jag går in i 2018 med förväntan och lite nerver. För jag tror att detta året kommer innebära en del förändringar för mig. Det kommer vara jobbigt, men också något som jag tror att jag behöver. 
 
Med detta sagt vill jag önska er alla Gott Nytt År 

Fredagen 29 December.

Nästan en vecka har passerat och jag känner att jag inte riktigt gjort någonting. Men det kanske också är meningen när man har ledigt mellan jul & nyår. Vila upp sig, umgås med nära och kära och slippa känna stress. 
 
Jag har inte gått bananas på någon mellandagsrea detta året och jag tror inte heller att jag är i något behov av det. Jag tror jag ska ta mig hem och packa upp resväskorna först. Fyllda med både julklappar och grejer från vår dag på Ullared :) 
 

Julafton 2017.

Ett litet sent inlägg, men nu är julafton över för detta året. Vi firade julafton en dag sent detta året. Eller i alla fall delar av familjen firade sent eftersom vissa firade på annat håll. Även morfar kom med och firade dagen med oss. 
 
 
Jag, pappa och Angelika hjälptes åt att fixa med mat och dukningen. När övriga gäster var på plats högg vi in på julmaten som serverades. Då vi valde bort julmaten igår slapp vi äta rester idag, god färsk mat åt vi. 
 
När mamma kom hem från jobbet vid fyra tiden började vi dela ut julklapparna. Till och med jag som bor långt bort fick hyfsat stora julklappar. Så dom får nog stanna kvar i Skåne ett tag till då jag inte tror dom får plats i resväskorna haha. Många fina julklappar och en jätte mysig dag har det varit idag. Tack till alla som var med. 
 
Under kvällen hann vi spela lite sällskapsspel och det var riktigt roligt också. Nu är jag i säng och det är väl dags att sova lite snart, bara några sidor att läsa ur sista delen av Hammarbyserien. 

Söndagen 24 December.

God Jul alla. Jag hoppas att ni fått en fin dag med era nära och kära. Jag, pappa och Angelika har fått spendera dagen själva. Eftersom vi firar julafton imorgon så valde vi bort julmaten idag, vi har i alla fall kollat på Kalles jul och flertalet julfilmer.
 
Nu blir det en lugn kväll och vi väntar på att morgondagen ska ta sin början. Längtar efter att få ha hela familjen samlad, så som det egentligen ska vara idag. Kan erkänna att jag inte kommer välja bort att fira jul på julafton igen. Det känns bara fel att ha möjligheten, men att inte göra det.
 

Lördagen 23 December.

Det blir en annorlunda jul för oss detta året. Fast uppesittarkvällen håller i sig och här sitter jag med pappa och två systrar. Jag måste dock säga att jag blir fundersam över hur Ingvar Oldsberg får vara på bingolotterna, får han sparken borde dom gjort om lotterna också. Sen vill jag tillägga att värdarna i år inte är dom bästa.  Trots detta har vi en mysig kväll.
 
 
Imorgon är första gången i mitt liv där jag inte kommer fira julafton på just julafton, jag kommer inte heller öppna några julklappar. Familjen är på olika håll i år och julafton kommer vi fira allihop tillsammans på måndag istället. Konstigt, men livet förändras och det får vara okej de också. 

Fredagen 22 December.

Idag tog jag sovmorgon, vaknade upp med nackspärr vilket inte är så skönt. Skulle egentligen följt med Hillevi till stallet idag, men pappa skulle handla de sista till julmaten så jag kände att han behövde sällskap så stallet får vänta till nästa vecka.. 
 
Att åka till Maxi o Hässleholm idag var värre än Ullared igår måste jag säga. Det var typ tomt på Ullared, medan man fick armbågar sig fram på Max i haha. Nu är dock allting färdigt inför julafton. Bingolotterna är också köpta så imorgon kväll blir det uppesittarkväll :)
 
 

Torsdagen 21 December.

Igårkväll kom syrran hit och det blev en lugn kväll bara. Sov på soffan tillsammans och idag väckte mamma oss tidigt. En dag på Ullared, dels för egen skull och dels för att fixa de sista julklapparna. Nu är jag klar, men hittar jag något mer under helgen finns det säkert lite mer plats runt granen ;)
 
Så eftermiddagen har bestått av att slå in julklappar. Jag och pappa åkte och hämtade hem pizza. Gott med lite hämtmat när man varit på shoppingrunda halva dagen. Så nu blir det bara äta och kolla på film resten av kvällen. 

Onsdagen 20 December.

Igår var sista arbetsdagen för detta året och självklart gick tiden otroligt fort. Taxichauffören som skulle köra mig till flygplatsen kändes inte säker, först försökte han köra mot enkelriktat och fick backa pga möte, vid nästa korsning tänkte han göra samma sak. Herregud säger jag bara. Sen körde han helt galet och jag var rädd att inte ens komma fram till flygplatsen.
 
Flyget var lite försenat, når vi väl landade på Arlanda stod vi drygt en meter från gaten hur länge som helst pga några lampor som inte fungerade. Trodde jag skulle åka från väskorna igen pga tiden mellan flygen. Mitt andra flyg var dock försening på pga underbemanning inne på Arlanda. Blev typ en halvtimme sen.
 
Ändå hann vi åka in till lillebror för att säga grattis och dricka lite kaffe. Väl hemma hos föräldrarna blev det lite tv och sen i säng. 
 
Vaknade tidigt imorse eftersom Hillevi skulle komma förbi med min telefon som jag glömde hos dem igårkväll. Har inte varit mycket idag, mest tittat på tv och läst. Dessa två veckor ska vara vila och familjen. 
 
Julgranen och julklapparna är redan framme. 

Måndagen 18 December.

Ännu en arbetsdag har sprungit förbi och det är bara en kvar, sen är det dags för lite julledigt. Ska bli riktigt skönt att bara vara med familjen ett tag. Detta året kommer dock julen vara väldigt annorlunda. Jag tror att det blir mysigt ändå. Eller okej, jag hoppas det blir mysigt ändå. 
 
Nej nu ska lilla jag sova några timmar. Godnatt! 

Söndagen 17 December.

Det är helt sjukt att det är julafton redan om en vecka. Tredje advent idag och det firade jag tillsammans med Emma och Malin. Lätt behövlig kväll. Mycket skratt och jag ser framemot vår nästa kväll tillsammans :)
 

Fredagen 15 December.

Riktigt skönt och behövligt med sovmorgonen idag. Jag var helt slut igår och redan kvart över elva gick jag och la mig, tog nog inte mer än en halv timme innan jag somnade. Vaknade vid åtta imorse för att gå på toaletten, sen sov jag vidare till typ elva, ordentligt med sömn och det var precis vad jag behövde.
 
Halva arbetsdagen försvann på fem minuter kändes det som. Fullt upp med möten och uppföljningar. Efter jag fått i mig lite mat var det en lugn kväll på kontoret. Jag och några handläggare som höll ställningarna, blev lite övertid innan jag kom från kontoret och nu håller jag helg. 
 

Torsdagen 14 December.

Idag är jag helt slut. En heldag i utbildningssalen i Härnösand har det varit. Det har varit både roande och givande. Nu har jag dock slängt mig på soffan och känner mig helt färdig. Imorgon har jag sovmorgon och sen är det en ledig helg som väntar. 
 
Bild tagen imorse strax innan sju. 

Onsdagen 13 December.

Idag har jag faktiskt haft lite träningsvärk, kändes dock mer inatt när jag vaknade och behövde gå på toaletten. Arbetsdagen började med att jag höll i ett föredrag i typ två timmar, gick smärtfritt för min del och jag tror de gjorde de för dem andra också. Efter lunchen tog jag tillfället i akt att sno en av de lediga massage tiderna, även om jag unnade mig det förra veckan var det skönt denna vecka också. Arbetsdagen gick väldigt fort förbi.
 
Imorgon väntar en heldag i utbildningssalen så kommer nog vara helt slut när jag kommer hem. Kanske skönt att jag har stängning på fredag. Helgen kommer ändå bli ganska lugn för min del. Har en del förberedelser att göra innan sig är redo att åka till Skåne. Bland annat ska jag slå in alla julklappar jag köpt, packa resväskan eller väskorna. Sen behöver jag väl tvätta, städa och diska. Sånt där vill-inte-men-måste-göras-ändå.
 
Bild från imorse när jag lämnade hemmet för jobbet. 

Tisdagen 12 December.

Idag efter jobbet blev det intensiv redskap träning med Claudia, vart inställt förra veckan så nu fick jag svettas lite igen. Det känns skönt när man orkar lite till trots att det värker i magen eller benen. Nu blir de ingen träning på typ tre veckor. Absolut skulle jag kunna träna under min vistelse i Skåne, de har jag gjort förr, men denna gången struntar jag i det. Jag ska bara vara ledig, umgås med familjen och ha det allmänt bra. 
 
Ikväll har jag suttit och läst igenom föredraget jag ska hålla imorgon. Det är enormt mycket material. Orkade bara dra igenom det en gång, hoppas det går bra ändå. 
 
Nu är klockan mycket och lilla My är trött. Blir några sidor i boken innan jag slänger huvudet på kudden. 

Måndagen 11 December.

Just nu längtar jag otroligt mycket till nästa vecka så jag kan åka ner till familjen igen. Just nu känner jag sånt sjukt stort behov av en pojkvän för att slippa ensamma kvällar, men hittar man ingen man klickar med så är det inte mycket att göra åt saken. Istället får jag ta min bok och stoppa näsan i den innan det är dags att sova och ta nya tag på jobbet. 
 

Söndagen 10 December.

Så andra advent idag och ikväll spenderar jag min tid på tåget tillbaka till Sundsvall. Helgen har jag ju spenderat i Stockholm och det har varit en bra helg. 
 
I fredags började jag med en öl på O'Learys medan jag väntade på mitt sällskap. Åkte sen hem och lämnade av min väska och därefter hade vi ett bord bokat på Low and slow där vi åt riktigt god mat. Jag åt kanske inte mycket, men jag blev riktigt mätt. En bra kväll som avslutades med film. 
 
Igår när vi vaknat och var redo för lunch gick vi på en fin italiensk restaurang och åt god pasta. Efter det tog vi oss till systemet där vi köpte med oss några öl och cider. Eftermiddagen blev lugn. På kvällen gick vi och käkade mat på ännu en bra restaurang, ja min mat var iallafall riktigt bra. Baby back ribs, mums. Vi hann spela två rundor biljard också, jag förlorade båda enligt mina regler.
 
 
Efter julfesten i torsdags fick jag mer smak för stand up och jag hittade att Messiah Hallsberg skulle uppträda på Norra Brunn så vi drog dit och fick skratta lite. Även Elina Du Rietz och Lasse Nilsen uppträde, dessa kände jag dock inte till innan kvällen, men dem var också mycket bra.
 
Idag har det bara varit en lugn hemma dag med hemleverans AB mat från Max. Dock sjukt besviken på leveransen för colan hade åkt ut över maten och de var ju inte jätte bra. Gick att äta ändå och mätt blev jag. Nu sitter jag här på tåget hem och vill bara lägga mig i sängen. Göra mig redo för en ny arbetsvecka.. 

Fredagen 8 December.

Igår efter jobbet drog jag med grabbarna till Bishops där vi hann dricka någon öl innan vi skulle ta bussen till julfesten. Riktigt trevligt. Bussresan tog dock längre tid än den skulle för vi blev stående på vägen pga ett bärgningsarbete.
 
 
Tillslut kom vi i alla fall fram till festen. Blev bjudna på mini hamburgare som förrätt och sen drog underhållningen igång. Vi hade tre komiker som  gjorde stand up. Riktigt roligt. Jag dog av skratt flera gånger. Fick typ ont i magen av allt skratt. Efter att det var klart var det dansgolvet som gällde. Jag var i ett sånt där härligt stadie där allt bara är så jäkla bra. 
 
 
Bussresan hem tog också ett stopp pga bärgningsarbetet som fortfarande höll på. Tillslut var vi iaf i Sundsvall igen och jag slapp ta taxi för jag kunde samåka med Glenn. 
 
Larmet ringde vid 10 imorse. En uppiggande dusch och sen packade jag klart väskan. Pga halkan ville jag inte gå i stan så jag beställde en taxi som kom och hämtade mig. Nu sitter jag på tåget på väg ner till Stockholm där jag ska spendera helgen.
 
 

Onsdagen 6 December.

Efter en lång dag på jobbet var det otroligt skönt att gå på spa. Avkopplande musik och helkroppsmassage var precis vad jag behövde idag. Efteråt hade jag lätt kunnat sova där ett tag, hehe. Jag tror man behöver unna sig sådana här saker lite då och då. 
 

Tisdagen 5 December.

Igår efter jobbet blev det en runda på stan. Tillslut hittade jag en klänning som blir okej till julfesten. Blev sen en lugn kväll med tv och läsning. 
 
Idag har jag varit i Härnösand några timmar på möte med jobbet. Eftermiddagen spenderades på kontoret här i Sundsvall. Efter jobbet var planen att jag skulle gå på spa och få massage, men de blev ombokat till imorgon så jag gick och solade lite istället.
 
När jag kom hem så fick jag besök och har fått rätt på den nya spisen. Så nu kommer jag kunna laga mat och ha ugnen i gång utan att bränna mig. Skönt! 
 
Julkänsla på bild från igår. 

Söndagen 3 December.

Nu är denna arbetsvecka över och det känns ganska skönt. När jag slutade jobbet hann jag precis in och lägga mig i solariet i 10min sen fick jag slänga på mig kläderna och springa mot bussen för att hinna. Väl hemma tog jag upp lådan med julpynt och på typ tre minuter var jag klar. Ljusslingan fick faktiskt komma fram på balkongen detta året. En tomte och ljusstakarna har kommit fram. Nu vart jag också redo att fira in årets första advent. Ganska mysigt.
 
 
Fyra arbetsdagar kvar innan jag går på långhelg. Innan dess ska jag försöka hitta en klädsel till årets julfest, jag ska få in min nya spis, jag ska gå på spa och få helkroppsmassage, jag ska sola en runda till och jag ska gå på julfest. Mycket som händer till veckan. Kul!

Lördagen 2 December.

Jag väljer att unna mig själv massor med saker med denna lönen. I torsdags var jag ledig från jobbet och hade då en tid inbokad hos frisören för att färga håret. Det blev lite mörkare än tänkt, men jag är nöjd. Det blev en skillnad och det var också vad jag ville ha.
 
 
Efter besöket hos frisören åkte jag och Emma till Birsta. Hittade inga kläder, men jag fick köpt två par nya vinterskor vilket jag behövde då de fodrade skorna gått sönder i dragkedjan bara någon dag innan. 
 
Imorgon tänkte jag lägga mig i solariet och få lite färg såhär i vintermörkret. På måndag ska jag kolla efter en klädsel till årets julfest som är på torsdag. På tisdag har jag bokat in mig på en massage efter jobbet. Helgen är också fullspäckad och jag ska unna mig att göra annat än bara titta på tv i min ensamhet på soffan. 
 
Jodå, jag har det bra. Jag unnar mig och det går verkligen ingen nöd på mig. Och snart får jag även åka hem och hälsa på familjen. Life is pretty great! 



Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.


RSS 2.0