Och så var det rese-bloggande.

Senast var det den 25 och då åkte jag båt från Phuket till Phi Phi, blev lite trött i röven av att sitta på det hårda men varje gång jag tänkte ta fram min handduk så tänkte jag att det säkert inte var långt tid så det var inte lönt att ta fram den. Så jag satt på det hårda och läste min bok.

När vi var framme på piren i Phi Phi så var det lite stressat kändes det som. Alla skulle ha sina väskor och helst först, trångt och ganska så varmt också. Tillslut fick vi våra grejer också så vi gick i land. Alla jagade en med boende alternativ så ni borde inte vara orolig att jag inte hittar någonstans att bo för det finns alltid något ställe.

Jag och Karina satte oss vid en bar och drack vars en Chang, så fick Assar va aktiv och leta boende. Jag fick tränga mig på hos dom en natt så dom la in en extra madrass så sov jag hos dom. Vi drog ner mot stranden när vi kommit till rätta på rummet. Åt en liten pizza slice/slize? (I dont know min engleska sugs) på väg ner till stranden. La oss under parasollerna och badade lite också. Sanden var lite grovare än dom tidigare stränderna men var ändå inte stenig.


Sen blev det att vi gjorde vid oss och sen gick vi ut och åt på en restaurang där servitören inte var så glad. Han såg mest sur ut precis som att han helst sluppit att vara där. Det är faktiskt ovanligt att se för dom flesta Thailändare/skor är väldigt trevliga och har leende när dom möter en med blicken. Sånt gillar man att se.

Sen var vi ute och gick lite på ön sen på kvällen, men vid elva tiden ungefär fick det räcka. Då begav vi oss hemåt. Vi hade ju haft en väldigt lång dag då vi åkte från hotellet vid sju på morgonen. Så sömnen kom ganska så fort.

Dagen efter så var det leta efter en liten båttrip, den uppgiften fick Assar. Så jag & Karina gick och la oss på stranden efter att vi alla tre hade varit på en restaurang och ätit frukost.Det är lite konstigt de där att ibland kan man äta hur mycket som helst på en dag och ibland behöver man inte äta någonting alls. Värmen gör en knasig.

Efter en liten stund på stranden så kom Assar och vi begav oss upp på rummet och fixade vår såkallade resväska, satte oss vid ett ställe och tog en dricka medans vi väntade in reseledaren. Följde sen med strömmen till en Long tail båt där vi alla trängdes ihop, men tillslut förstod dom väl att vi var för många för några fick hoppa över i båten bredvid. Skönt med lite bättre plats.

Första platsen vi besökte med båtresan var Monkey Beach, ni hör ju själva på namnet. När båten stannade vid stranden så hade jag först inte tänkt hoppa av men sen tänkte jag om och ville ha lite bilder. Hjälpte ett gäng tjejer att fota dom och som tack fotade sen en av tjejerna mig. Blev inte jätte bra bilder då man är rädd när man står med ryggen emot aporna, vet ju inte om dom tänker hoppa på en. Haha.


Efter Monkey Beach så åkte vi förbi något pirat näste där det tydligen bodde folk på riktigt.
Ett litet badstopp blev det sen i en liten vik bland klipporna. Jag provade på att fotografera med mitt sånt vattentäta kamerafodral men att hålla andan, försöka simma neråt och samtidigt hålla stadigt grepp och trycka av för att få bild var inte lätt. Så bilderna blev väldigt suddiga haha.

Men vi stannade till lite senare och snorklade på ett ställe och det var riktigt fint och då tog jag en sån andningsmekanism så jag kunde ligga och flyta på ytan. Bland alla färgglada fiskar. Förutom att kamerafodralet var lite för litet jämfört med mitt objekt så blev bilderna ändå hyfsade


Efter att vi varit och snorklat så fick vi lunch bestående av en sandwisch med sallad, tomat, gurka och majonäs. Satt fint i magen efter att simmat runt i vattnet en massa.

Avslutade vår resa på Maya Bay som är stranden där dom gjorde filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio, det var inte överdrivet fint jag hade för mig att stranden skulle va större men visst var det fint. Jag snodde med mig några snäckor så nu ska jag bli miljonär genom att sälja dom, jag menar Leonardo kan ju faktiskt ha trampat på dom (; hahahahahahah.

Vi såg solnedgången på vägen tillbaka men det var molnigt så det blev inte jätte fint. Men några av mina bilder blev enligt mig skit fina! Så det ska väl framkallas en del när man kommer hem. Fast hemgången är långt långt bort än så länge. Vilket har gjort att jag haft lite hemlängtan idag.

När vi kom tillbaka så gick vi upp och duschade och sånt sen packade jag ihop mina grejer för vi skulle gå till mitt lilla hostel sak. Ja för under dagen hade jag hittat ett dorm room jag skulle bo på. La mina grejer där men sängen var inte bäddad vilket dom sa den skulle göras vid två så jag gick ner och leta efter en boss. Fanns ingen men en annan vänlig själ kom och hjälpte till. Lämnade grejerna och gick ut och åt avskedsmiddag med Assar & Karina för att dom skulle åka vidare dagen efter. Blev pizza på restaurangen Italiano , gott var det också. Hann med en drink också på baren där vi satt och tog vår första öl på ön. Trevligt.

Vi sa sen hejdå och jag tänkte dra ut och festa, gick in på en bar och lånade toaletten sen ställde jag mig i baren och beställde en pina colada. Stod i baren och spayade ut bland folket men inget såg ut och va något lockande så det blev att jag stod där med ryggen mot baren och spanade på folket, tillslut fäste jag blicken på tvn och den fotbollsmatch som skulle börja men nej det funkade inte. Jag kände mig extremt töntig så jag ställde mitt halvfulla glas och lämnade baren. Gick till min säng och till min besvikelse var min säng vandaliserad. Någon hade snott mitt täcke och det såkallade lakanet var helt upprivet. Jag satt på sängen och visste inte vad jag skulle göra men tillslut så gick jag in i rummet där killen som hjälpt mig tidigare gick in, så leta jag upp ett nytt rent täcke och tog det.

Sova gick väl bra fram tills ett gäng tjejer kom hem och verkligen skrek som fan. Varmt var det också. Men sov väl lite oroligt för jag var lite rädd att mina grejer skulle försvinna. Sov med nyckelknippan fast knuten i bhn med nycklarna innanför bhn , jag tar inga risker inte :p haha.

Vaknade ganska tidigt men var fortfarande trött så jag ville inte gå upp. Tillslut ville jag inte vara kvar längre så jag reste mig och behövde verkligen gå på toaletten. Vilket jag helst inte ville för på natten när jag kom hem såg jag hur svinigt det faktiskt var på stället. Vasken på nedervåningen var full med spyor i vatten och ovanvåningens toagolv var full med spyor. Så jag var tvungen att hoppa och sick sacka mig igenom spagetti och sånt för jag kunde inte hålla mig. Stå med ett ben på en sida av toaletten och de andra på andra sidan och kissa ståendes är inte lätt för en tjej, inte heller när man måste se upp var man sätter fötterna. Nej fy. Detta var nog ett av dom sämre ställena jag kommer på bo under min vistelse i Thailand. Men jag har inte så höga förväntningar och behöver inte så mycket. Men kräk och sånt äckligt kan ju gärna hålla sig väck. Det behöver inte va överdrivet.

Tog mitt pick och pack och drog sen vidare. Jag hittade ett boende på Golden Hill Bongalows för 600 Baht för en natt. Det är en bit bort från allting men förhoppningsvis är det lugnt här också. Mitt rum ligger upp upp upp för många trappor. Träning woop woop. Här finns en pool också och så fort jag fick frukost i magen och återvände till mitt boende och satte mig vid poolen så mådde jag bättre. Ja jag har haft hemlängtan idag. Vet inte men det kändes lite negativt idag. Men det är bättre nu.

Ska kanske försöka att fixa så att jag kan få en båt resa härifrån imorgon. Phi phi var inte my cup of tea. För dom vet nog inte vad soptunnor är för något för det finns inte någonstans. Istället ligger det sopor längst vägkanterna, ölflaskor flyter runt i havet. Ja nej jag tyckte faktiskt inte det var så mysigt här.

Så jag antar att det är Koh Lanta som blir nästa anhalt. Imorgon eller i övermorgon.

Kommentarer
Postat av: Lill-Anna

Coolt att du har varit typ precis som ställena vi va på när vi va i Thailand! Hoppas du får en fortsatt bra resa, och sola lite för mig med :)

2012-02-29 @ 17:50:40
Postat av: mysaan

Jag tänkte faktiskt på din resa för någon dag sen, för jag kom att tänka på att ni väl var där dom spela in Jurassic Park om jag inte miss minner mig. Så jag ställde mig frågan, undrar var Anna var när dom var i Thailand. Lite coolt då att jag typ e på samma ställe (; Tack så mycket och ska krydda på solningen lite för dig också (;

2012-02-29 @ 18:30:34
URL: http://mysaansvensson.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja precis :) Vi va i Karon-nånting också tror jag.. Hotellet hette Katathani eller något sånt.. Minns inte riktigt. Men det är där någon stans i alla fall. Väldigt vågligt att du har åkt själv, och det är kul att följa dig! :) Ta hand om dig!

2012-03-01 @ 14:54:46
Postat av: mysaan

Okej då ska jag hålla utkik efter ett ställe med det namnet om jag tar Karon igen på tillbaka vägen (: Tack så mycket, det är lite annorlunda att resa såhär men jag har ju ändå hittat ett sällskap jag umgås med en hel del (:

2012-03-01 @ 17:52:47
URL: http://mysaansvensson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0