Haft en riktigt bra början.

Måste säga att komma hit till Egypten kändes mer som utomlands än vad Grekland gjorde. Kan vara för luften är liknande med hemma och att det luktar och känns som hemma. När man kom hit slog den fuktiga extremt varma luften emot en och det luktar så där utomlands som i stuk med Thailand.
 
Har varit ute och gått runt här idag, runt 5h blev det. Hann gå typ 5 meter sen skulle nästa person ta tag i en. Har redan hunnit få en person att säga att han älskade mig. Oj oj! Ja sen har jag gått runt bland affärer, och kryddbutiken har jag ju väntat efter sen jag sett bilder på Google och nu har jag min egna!
 
 
Efter att jag gått runt (och även åkt och besökt El Dahar) så mötte jag upp Stefan på Mc Donalds, så att jag skulle svälta kommer inte på frågan donken ligger max 10 minuter gång ifrån mitt boende. Jag åt lite och sen visade han mig kontoret. Jag tog sen passbilder då det var ett av mina uppdrag för dagen. Efter att ha gått runt och svettats så kan jag inte säga att bildbevis på det var något kul men gjorde det ändå.
 
 
Sen gick vi hemåt för att fixa vid oss (jag behövde duscha) och sånt innan vi skulle iväg på en utflykt. Speed Devils, där man åker beachbuggy ute i öknen. Vi stannade vid ett ställe för att ta kort och utsikten var väldigt fint men fick inte med det på korten. Man såg inte att vi stod vid ett stup, ser mest bara ut som plan öken vilket var synd.
 
Sen åkte vi vidare, eller jag åkte och Stefan körde, och det var en bumpy öken väg sen stannade vi för att se på solnedgången. Måste säga att här gick det undan. Jag tog en bild sen skulle guidekillen ta bild med Stefans kamera på oss och på den korta stunden hade solen i princip gått ner. Tog max 2 minuter.
 
Efter detta blev det ännu roligare väg och där tänkte jag på min lillebror, tror han hade gillat att köra där. Fast han hade väl valt att köra ifrån guiden och totalt offroadat haha.
 
Vi avslutade med att dricka te ute på ett boskap och det var min första men absolut inte sista kopp te här i Egypten kan jag ju tro. Så många som velat bjuda mig på te bara idag.
 
På vägen tillbaka hann jag få en huvudvärk som utvecklades till migrän och jag tog två panodil så fort jag kom hem,det är bara 200mg så egentligen borde jag väl tagit 4st men jag gillar inte att ta tabletter. Är rädd att dom ska sluta fungera. Jaja men värken satt kvar 45 minuter till och jag höll seriöst på att dö. Masserade tinningar och ögon och ville mest gråta. Somnade väl av smärta och en kvart senare vaknade jag upp och kände med lättnad att värken började försvinna. WOHO!
 
Sett första avsnittet av CSI NY av den nya säsongen och kör väl lite serier till sen ska jag sova. Har fått extremt lite sömn de senaste två dygnen så borde passa på när jag vet jag har en lugn kväll. Så hoppas jag att ingen ringer mig halv 8 imorgonbitti och pratar om saker jag inte förstår och sen vägrar sluta ringa så jag får sätta mobilen på ljudlöst för att kunna sova klart.
 
Men tack för en bra dag och detta känns bra. 
 
__
It's been a great day and it really feels like I'm in another country. The weather is different, the smell is different and also the people. Everybody wants to be your friend and have special prices. You know the feeling. In a way it's cute but at the same time it can be enoying the 50th time you hear it. 
 
I've been walking alot today, to see as much as possible. And then I deserved to eat Mc Donalds! Yum. I met Stefan and he took me by the office and then I took passport photo because that was one of the things on my list that I had to do. I wonder what they are going to do with 32 pictures of me (;
 
And then we were on the excursion Speed Devils, we drove a beach buggy through the desert and that was fun. Took some pictures, watched the sunset and drove some more. Or I didnt drive, I chickened out haha. But Stefan drove and that was probably for the best.
 
On the way back home I got a really bad headache but now 2½ hours later its fine. So Im gonna take it easy to night. Watch some tvshow and fall asleep like a baby, hopefully there wont be someone calling me early in the morning speaking something I dont understand in my ear and keep calling til I almost turn the phone off.
 
Well, its been a great day so goodnight!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0