Systemet är ju inte som jag tänkte.

När jag uppsökte vårdcentralen här uppe i Norrland så hade jag i tanke i mitt huvud att dem lätt kunde se min journal i en databas. Så fungerade det visst inte. Så dem hade inget att gå efter mer än de jag svagt hade minne av. Det är väl inte lätt att förklara känsel-moment sedan ca sex år tillbaka när man redan då hade svårt att förklara hur de kändes.
 
När jag gjort mina tester så ville han ge mig remiss för att jag skulle få göra två andra tester varav ett på sjukhus och de andra hemma då jag skulle få en apparat med mig som skulle följa mig genom en dag. De som återigen inte går hand i hand med vad jag tänker är ju att jag inte får få en remiss till sjukhuset i Sundsvall eftersom jag fortfarande är skriven och bokförd i Skåne. Alltså måste jag kontakta vårdcentralen på måndag (eftersom de inte gick att nå dem idag) för att fråga om dem kan skicka remissen till Skåne så jag får bli kallad dit eller om jag helt enkelt måste besöka vårdcentralen där först för att få göra samma tester igen. Jag vet inte.
 
Jag trodde väl helt enkelt att man hade en stor databas så man enkelt kunde hitta personer genom att skriva in personnumret på personen. Och eftersom man ändå betalar samma summa på alla vårdcentraler o sjukhus borde man väl kunna gå vart man vill, men tydligen fungerar det inte så.
 
Fast jag får ju ännu en anledning att komma hem på besök då. Saknar ju min familj lite. Jag vet att man ska släppa ut vingarna och flyga själv (speciellt nu när jag är vuxen som kvinnan sa på AF eftersom jag passerat 25 är jag nu vuxen) men jag trodde väl inte jag skulle ha nästan 90mil till familjen när jag väl gjorde. Fast det är helt klart värt det. Jag kan ju alltid flyga hem på någon timme om de skulle va så (:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0