Mitt år 2013.

Jag började året tillsammans med mitt underbara team i Egypten, hade haft det bästa nyåret ever. Tänk själva att faktiskt kunna springa runt i högklackat och klänning utan att behöva bär en stor fet vinterjacka över för att inte frysa. Helt underbart!
 
Bild från nyår 2012.
 
Så de första fyra månaderna av året spenderades i Egypten där jag arbetade som reseledare. Dagarna bjöd bland annat på utflykter till pyramiderna och konungarnas dal, en hel del sena nätter med team awesome och en hel del sol och värme. Och ett stort sushiberoende trädde fram. Åt sushi så många gånger att jag tappade räkningen, och gott var det!! (:
 
Min sista arbetsdag i Egypten blev en guidningstur till Cairo & pyramiderna!
 
I februari så fyllde jag 25år, andra året i rad som jag inte var hemma i Sverige under min födelsedag. Vi drog till papas och firade min födelsedag där och det var party precis som många andra kvällar i Egypten. Awesome med andra ord. 
 
I mars och April blev det en hel del hejdån då alla i teamet skulle börja åka vidare till sina sommar destinationer. Från början hade jag tackat ja till en tjänst i Chania, men efter en hel del funderingar valde jag istället för att åka hem till Sverige och satsa på ett lite stabilare liv med en fastare punkt helt enkelt. Dessutom hade Joakim valt samma väg och ett distansförhållande är nog inte det lättaste även om vi haft förhållande under tiden som vi varit ifrån varandra några månader. Så jag valde helt enkelt att åka hem.
 
Team awesome!
 
Efter några dagar hemma åkte jag upp och hälsade på Joakim i Norrland för första gången. Stannade här uppe under nästan hela maj månad. Träffade hans kompisar, umgicks med hans familj och hade bara kvalitéts tid efter så lång tid ifrån varandra. Föll för Norrland ganska så direkt faktiskt, otroligt fint!
 
 
Under sommaren valde jag att bara ta och njuta av allt. Jag tog en semesterperiod helt enkelt. Vilket jag lite halvt kanske ångrade senare då ekonomin inte blir den bästa när man väljer att inte få in några pengar. Lätt att vara efterklok helt klart.
 
Juni var en sorgens månad. Min farbror förlorade kampen mot cancer och det är något jag fortfarande inte riktigt har smällt. Sen blev även Zindy vår hund sämre så vi var tvungna att avliva henne och de tar också mycket på en.
 
 
 
I Juni- Juli månad kom Joakim ner och hälsade på hos mig och min familj. Hans första besök i Skåne och det gick ju hur bra som helst trots att det var skånska som talades mest (; När vi närmat oss två veckor i Skåne packade vi min bil full med kläder och dylikt sen bilade vi upp dessa ca nittio milen. Tog sin tid att köra, men vi körde på natten så det var ingen trafik alls nästan. Gick bra. Kul med roadtrip!
 
 
När vi sen var uppe i Norrland igen så blev det att man skrev in sig på AF för att få igång sin akassa och börja söka jobb igen. Verkligheten kommer ifatt en och ett jobb behöver man av fler anledningar än bara inkomst (eller jag känner iallafall så, speciellt nu när jag är helt ny i Norrland hehe).
 
Jag kände att jag behövde uppsöka läkarvård i Augusti månad bara för att vara på den säkra sidan med ett problem jag fick veta jag hade 2007. Tyvärr så fungerade ju inte riktigt vården på de sätt jag trodde så eftersom jag inte var skriven i Norrland kunde jag inte få remiss till sjukhuset. Så det blev en vända ner till Skåne för att besöka läkaren och få remiss där, tyvärr tog remissen så lång tid att jag inte kände att jag kunde vänta på den för jag förlorade jobbmöjligheter av att inte finnas uppe till hands i Norrland. Så utan någon lycka fick jag åka upp igen. Med samma ord som förut, dem ville ge mig remiss för fler kontroller samt göra hemtester för att se vad som orsaker mitt problem.
 
Efter att ha kommit tillbaka upp till Norrland var det snack om att börja läsa upp betyg så man har behörighet om man skulle vilja läsa vidare senare. Skrev in oss på matematikkurs. Var då tvungen att skriva mig här uppe så gjorde en adressändrning och är på pappret nu norrlänning fast jag vet inte, kommer nog alltid vara skåning va (;
 
Jag blev kallad på intervju för jobb, gjorde intervju över telefon och hade mina möten på AF. Började väl känna mig lite halv dålig som inte kom vidare, sen tyckte jag väl det var lite jobbigt att va så långt ifrån familjen, att inte ha några vänner. Helt enkelt att börja om på en helt ny kula i denna ålder kändes lite skrämmande. Lite jobbigt. Jag la dock fokus på att det mesta skulle förändras så fort jag fick jobb, och det gjorde det.
 
Fick lite timmar som servitris på ett ställe inne i stan samtidigt som jag sökte jobb. Kom på en till intervju som ledde till ny intervju och nu sitter jag här en månad senare och håller på att bli utbildad. Har hamnat i en super bra utbildningsgrupp där alla är lite små crazy så tråkigt har vi ju aldrig.
 
Sen fick jag fira jul nere i Skåne detta året vilket kändes helt underbart, speciellt då vi inte firade jul ihop förra året. Om man inte räknar en skypedate som att fira jul tillsammans hehe..
 
Jag tycker överlag att år 2013 har varit bra, men samtidigt tror jag att jag varit lite mer ostabil än förra året. Jag har tänkt för mycket på saker som kanske egentligen inte har så stor betydelse, jag har haft hemlängtan när jag jobbade som reseledare och när hela den nya kulan i Norrland började så hade jag också lite hemlängtan. Rädslan för att inte träffa familjen särskilt mycket är också något som tär på mig. Jag önskar återigen att Norrland och Skåne låg typ bredvid varandra så det var närmare hem till familjen, men samtidigt så är det bara några timmar med flyg eller några fler timmar med tåg. Så ner kommer man tillslut. 
 
Ibland är jag väl bara rädd att dem ska tro att jag inte älskar dem, men det borde vara dumheter för jag älskar dem mest i världen faktiskt. Trots allt dem som funnits vid min sida hela mitt liv. Klart att kärleken är obeskrivlig!
 
Så jag tackar för detta året och välkomnar 2014, jag tror detta kommande år kommer bli ett bättre år. Så gott nytt år önskar jag er allesammans!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0