Vrida tillbaka klockan.

Hur många gånger har man inte velat göra det. Kanske har man gjort någonting dumt som man ångrar, man kanske mår dåligt eller så kanske man kände att man gjorde fel val och vill testa den andra vägen. Många säger att det som inte dödar det härdar en, men hur många tror på dom orden. Jag gör det då inte. Jag tycker snarare att det blir svårare för varje gång. Saker och ting tycks ha en mycket starkare betydelse när man blir vuxen. Det är inte som att bråka om en barbiedocka eller vem som ska få ha prinsessklänningen och klackskorna på lekis, eller gången man får nej i kryssat på fråga chansen lappen. Kanske det hade betydelse där och då, men allting gick ju över på nolltid.
 
Allting som händer idag tar så mycket längre tid att läka. Kommer man någonsin känna sig hel igen. Du mister en vän som betyder så himla mycket, eller du har någon nära som försvinner i en sjukdom alldeles för tidigt. Vissa sår tycks aldrig vilja läka. Du öppnar upp dig själv och blir så otroligt sårbar tills någon väljer bort dig. Kommer du någonsin vilja göra om det. Rädslan för att bli sårad är nog den som hindrar väldigt många att leva. Jag vet att jag själv är väldigt rädd för att släppa personer nära inpå mig för jag känner att de är så lätt att bli sviken. Någon kan ta någonting fint och göra det så otroligt fult.
 
Men vrida tillbaka klockan. Ja varför inte. Många vill nog också säga att man lär sig från det, även om man mår dåligt för stunden så tar man någonting med sig. Kanske, kanske inte.  Förra gången tog jag med mig någonting, då lärde jag mig vad jag inte ville ha. Denna gången, har jag bara lärt mig att vissa saker i livet kan man inte göra någonting åt hur mycket man än vill det. Allt är inte upp till dig, det finns andra i ditt liv som måste spela sin del också. Jag skulle kunna göra stora gester som i en film, men vi lever inte i en film detta är verkligheten och sånt skulle aldrig fungera. Det enda man kan göra är att acceptera läget och gå vidare. 
 
Men ja jag skulle vilja vrida tillbaka klockan, fast å andra sidan så är det väldigt mycket äventyr som skulle försvinna med det. Man får ju tänka på vad man skulle gå miste om, om man skulle vrida tillbaka tiden. Vilka man aldrig skulle träffat, vad man aldrig skulle fått upplevt. Så om man verkligen hade möjligheten att vrida tillbaka klockan, skulle man göra det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Här får ni följa min vardag.
En vilsen skåning i norrland
och allting började med att
jag 2012 backpackade i Thailand,
blev reseledare och spenderade
sommaren på underbara Skiathos
och vintern i Egypten
Sen dess har jag försökt charma
norrlänningarna med både
min dialekt och dåliga humor.

Familjen är lite långt bort, så jag
skulle också vilja gräva bort
Skåne,fast av anledning att
sen fiska upp det hit till norr.

Jag förgyllar mitt liv med
tv-serier, spännande böcker,
resor till Skåne, nätshopping,
underbara människor och lite fest.

Börjat se glaset som halvfullt,
och livet blev genast ljusare.

RSS 2.0